62
Paprikalı tavuk (4-6 kişilik)
• 400 gr kemiksiz tavuk budu
• 10 gr tütsülenmiş paprika
• 3 gr acı kırmızı toz biber
• 30 ml zeytinyağı
• 1 limon, suyu ve kabuğu
• Tatlandırmak için tuz ve karabiber
Paprika, acı kırmızı toz biber, yağ, limon ve çeşnileri bir kasede karıştırın. Tavuğu dilediğiniz boyutta
parçalara kesin ve kaseye ekleyin. Tavuk etlerini marinat karışımı ile tamamen kaplanacak şekilde karıştırın.
Kasenin üzerini bir streç filmle kaplayın ve buzdolabında en az 2 saat bekletin. Tavuğu pişirmeden yaklaşık
15 dakika önce buzdolabından çıkarın. Izgarayı 5 ayarında önceden ısıtın. Isındığında tavuk etlerini, akan
özsuları şeffaf hale gelinceye dek pişirin.
KIŞNIŞ VE NANELI YOĞURTLU KUZU ŞIŞ (6 şiş)
• 500 gr zar şeklinde doğranmış kuzu kolu, 1-2
cm’lik parçalar halinde
• 1 demet taze kişniş
• 1 demet taze nane
• 200 gr süzme yoğurt
• 3 gr paprika
• 3 gr kırmızı toz biber
• 3 gr çekilmiş kimyon
• Tuz ve ezilmiş karabiber
• 6 adet kebap şişi
Kişniş, nane, yoğurt, paprika, acı biber, kimyon ve çeşnileri bir kasede karıştırın. Kuzuyu ekleyerek her
tarafının karışımla kaplanmasını sağlayın. Malzeme ile kaplı kuzu etlerini şişlere geçirin (ahşap şişleri
kullanmadan önce 15 dakika suda bekletin). Marinat karışımını buzdolabında en az 2 saat bekletin.
Pişirmeden 15-20 dakika önce buzdolabından çıkarın. Izgarayı 5 ayarında önceden ısıtın. Isındığında
şişlerdeki kuzu etlerini, akan özsuları şeffaf hale gelinceye dek pişirin.
Marine edilmiş kral karides (4 kişilik)
• 20 adet kral karides, kabukları çıkarılmış
• ½ acı kırmızı biber, küçük küp şeklinde
doğranmış
• 5 gr taze zencefil, ince rendelenmiş
• 1 misket limonu yaprağı, ince kesilmiş
• 2 diş sarımsak, ince kıyılmış
• 20 ml susam yağı
• 15 ml hafif soya sosu
• 15 ml tatlı kırmızı biber sosu
• ¼ demet taze kişniş, kıyılmış
• Tuz ve karabiber
Tüm malzemeleri bir kasede karıştırın ve karidesleri ekleyin. Üzerini streç filmle örtün ve buzdolabında en
az 2 saat marine olması için bekletin. Izgarayı 5 ayarında önceden ısıtın. Isındığında, karideslerden marinat
karışımını süzün ve karidesleri ızgaraya yerleştirin. Her bir tarafını karidesler tamamen pembe renk
alıncaya dek 2-3 dakika pişirin.
TATLI PATATES BURGERLERI 8-10 burger)
• 6 tatlı patates
• 150 gr ekmek kırıntısı
• 1 acı kırmızı biber, küçük küp şeklinde
doğranmış
• 1 kırmızı soğan, küçük küğ şeklinde doğranmış
• 4 gr çekilmiş kimyon
• 3 gr çekilmiş küçük hindistan cevizi kabuğu
• ½ demet taze kişniş
• ½ limon, suyu
• Tatlandırmak için tuz ve karabiber
Tatlı patatesleri yıkayın ve bir çatalla delin. Bir fırın tepsisine yerleştirin ve 180ºC sıcaklıktaki fırında
yumuşayana dek pişirin. Tatlı patateslerin biraz soğumasını bekleyin ve sonra ikiye bölerek içlerini bir
kaşıkla çıkarın. Tatlı patatesi bir kasede diğer tüm malzemelerle karıştırın. Patates karışımını sekiz eşit
porsiyona bölün ve her birine burger biçimi verin. Buzdolabında 20 dakika soğutun. Izgarayı 5 ayarına
getirerek önceden ısıtın. Isındığında, plakaya fırçayla biraz zeytinyağı sürün ve burgerlerin her bir tarafını
5-6 dakika pişirin.