Russell Hobbs 22940-56 Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
60
Talimatları okuyun, güvenli bir yerde saklayın, cihazın el değiştirmesi halinde cihazla birlikte aktarın.
Kullanmadan önce cihazın tüm ambalajını çıkarın.
ÖNEMLİ GÜVENLİK KURALLARI
Aşağıdakiler dahil, tüm temel güvenlik önlemlerini izleyin:
Bu cihaz, 8 yaş ve üzeri çocuklar ve yetersiz fiziksel, duyumsal veya zihinsel
kapasitelere sahip veya deneyim ve bilgisi bulunmayan kişiler tarafından,
sadece denetim/talimat altında olmaları ve içerilen tehlikeleri anlamaları
kaydıyla kullanılabilir. Çocuklar cihazla oyun oynamamalıdır. Temizlik ve
kullanıcı bakımı işlemleri, 8 yaşın üzerinde ve denetim altında olmadıkları
taktirde, çocuklar tarafından gerçekleştirilmemelidir. Cihazı ve kablosunu 8
yaşın altındaki çocuklardan uzak tutun.
Cihaz, harici bir zamanlayıcı veya uzaktan kumanda sistemiyle
çalıştırılmamalıdır.
Verilen cihazı, konnektörü ve kabloyu, birbirleri dışında, bka ürünlerle
birlikte kullanmayın.
h Cihazın yüzeyleri çok ısınabilir.
Konnekr veya kablo hasarlıysa, üreticiden veya yetkili servis biriminden
edinilebilecek özel bir montajla yenilenmelidir.
b Bu cihazı banyo küvetleri, duş tekneleri, lavabolar veya su içeren diğer kapların yakınında
kullanmayın.
Ekmek, yağ ve diğer yiyecekler yanabilir. Cihazı, perde veya diğer yanabilir materyallerin yakınında
veya altında kullanmayın ve cihaz sıcak durumda iken yanından ayrılmayın.
Yiyeceği streç filmle, politen poşetlerle veya alüminyum folyoyla kaplamayın. Izgaraya zarar vererek
bir yangın tehlikesine neden olabilirsiniz.
Eti, kümes hayvanlarını ve türevlerini (kıyma, burger köfte, vb.) özsuları tamamen çekilene dek pişirin.
Balığı etli kısmı tamamen matlaşıncaya dek pişirin.
Kullanılmadığı zamanlarda cihazın fişini prizden çekin.
Cihazı, yiyecek pişirme dışında bir amaçla kullanmayın.
Hasarlı veya arızalı cihazları çalıştırmayın.
SADECE EV IÇI KULLANIM
ÇIZIMLER
1. Izgara plakası
2. Güç girişi
3. Damlama tepsisi
4. Isı kumandası
5. Lamba
6. Konnektör
HAZIRLAMA
1. Cihazı sabit, düz, ısıya dayanıklı bir zemin üzerine yerleştirin.
2. Cihazı ve elektrik kablosunu tezgah kenarlarından ve çocukların ulaşabileceği yerlerden uzak tutun.
3. Her bir damlama tepsisinin sonuna dek itilerek yuvasına tam yerleştiğinden emin olun (Şekil A).
61
KULLANIM
1. Isı kumandasını saat yönünün aksine çevirin (0).
2. Konnektörü, cihazın üzerindeki güç girişine bağlayın (ŞEKİL B).
3. Fişi prize takın.
4. Isı kumandasını gerekli ısıya (1 - 5) ayarlayın.
5. Termostat lambasının ışığı yanacaktır. İstenilen sıcaklığa ulaşıldığında lamba söner. Termostat,
ütünün kullanımı sırasında ısıyı ayarlanan seviyede muhafaza etmek için zaman zaman devreye girer
veya devre dışı kalır.
6. Yiyeceği ızgaranın üzerine parmaklarınızla değil, bir spatula veya maşa ile yerleştirin.
NOT: Yüksek yağ içeriğine sahip yiyecekler pişirme sırasında kızgın yağ sıçratabilirler. Bu meydana gelirse
sıcaklığı düşürebilirsiniz, ancak bu durumda pişirme süresi uzayacaktır.
Yiyecek tamamen pişene dek bekleyin.
Yiyeceğin pişip pişmediğini kontrol edin. Piştiğinden emin değilseniz biraz daha pişirin.
Pişen yiyeceği ahşap veya plastik aletlerle alın.
Damlama tepsilerini belirli aralıklarla boşaltın. Damlama tepsileri sıcak olacağından bir fırın eldiveni
veya benzer bir koruyucu kullanarak dikkatle elinize alın. Kağıt havlu ile silin ve tekrar yerine
yerleştirin.
TEMİZLİK VE BAKIM
1. Cihazın fişini prizden çekin ve temizlemeye başlamadan veya dolaba kaldırmadan önce soğumasını
bekleyin.
2. Konnektörü güç girişinden çekerek çıkarın.
3. Tüm yüzeyleri nemli bezle silin.
4. Damlama tepsilerini ılık sabunlu suda veya bulaşık makinesinin üst rafında yıkayın.
GERİ DÖNÜŞÜM
W
Tehlikeli maddelerin yol açacağı çevre ve sağlık sorunlarını önlemek için, şu
sembollerden biri ile işaretlenmiş cihazlar ve şarj edilebilir ve tek kullanımlık piller
genel evsel atıklarla birlikte çöpe atılmamalıdır. Elektrikli ve elektronik ürünleri ve ilgili
olabilecek şarj edilebilir ve tek kullanımlık pilleri her zaman resmi, uygun bir geri
dönüşüm/toplama noktasına bırakın.
Bakanlıkça tespit ve ilan edilen kullanım ömrü 7 yıldır
Taşıma ve nakliye sırasında dikkat edilecek hususlar :
Ürünü düşürmeyiniz
Darbelere maruz kalmamasını sağlayınız
Cihazı nakliye sırasında orijinal ambalajında taşıyınız.
Cihazı nakliye sırasında orijinal ambalajında taşıyınız.
YEMEK TARIFLERI
BAL, SOYA VE SUSAMLI SOMON (4 kişilik)
350 gr somon balığı
20 gr koyu soya sosu
40 gr bal
15 ml şeri sirkesi
30 ml susam yağı
15 ml nebati y
20 gr kavrulmuş susam tohumu
Soya sosu, bal, sirke, susam yağı, nebati yağ ve susam tohumlarını bir kasede karıştırın. Bir tepsiye dökün
ve somunu, derisi sıvıya temas edecek şekilde üzerine yerleştirin. Marinat karışımını en az 20-30 dakika
bekletin. Izgarayı 5 ayarında önceden ısıtın. Isındığında, somonu ızgaraya yerleştirin ve 7-8 dakika veya
somon opak bir görünüm alıncaya dek pişirin.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
62
Paprikalı tavuk (4-6 kişilik)
400 gr kemiksiz tavuk budu
10 gr tütsülenmiş paprika
3 gr acı kırmızı toz biber
30 ml zeytinyağı
1 limon, suyu ve kabuğu
Tatlandırmak için tuz ve karabiber
Paprika, acı kırmızı toz biber, yağ, limon ve çeşnileri bir kasede karıştırın. Tavuğu dilediğiniz boyutta
parçalara kesin ve kaseye ekleyin. Tavuk etlerini marinat karışımı ile tamamen kaplanacak şekilde karıştırın.
Kasenin üzerini bir streç filmle kaplayın ve buzdolabında en az 2 saat bekletin. Tavuğu pişirmeden yaklaşık
15 dakika önce buzdolabından çıkarın. Izgarayı 5 ayarında önceden ısıtın. Isındığında tavuk etlerini, akan
özsuları şeffaf hale gelinceye dek pişirin.
KIŞNIŞ VE NANELI YURTLU KUZU Ş (6 şiş)
500 gr zar şeklinde doğranmış kuzu kolu, 1-2
cm’lik parçalar halinde
1 demet taze kişniş
1 demet taze nane
200 gr süzme yoğurt
3 gr paprika
3 gr kırmızı toz biber
3 gr çekilmiş kimyon
Tuz ve ezilmiş karabiber
6 adet kebap şişi
Kişniş, nane, yoğurt, paprika, acı biber, kimyon ve çeşnileri bir kasede karıştırın. Kuzuyu ekleyerek her
tarafının karışımla kaplanmasını sağlayın. Malzeme ile kaplı kuzu etlerini şişlere geçirin (ahşap şişleri
kullanmadan önce 15 dakika suda bekletin). Marinat karışımını buzdolabında en az 2 saat bekletin.
Pişirmeden 15-20 dakika önce buzdolabından çıkarın. Izgarayı 5 ayarında önceden ısıtın. Isındığında
şişlerdeki kuzu etlerini, akan özsuları şeffaf hale gelinceye dek pişirin.
Marine edilmiş kral karides (4 kişilik)
20 adet kral karides, kabukları çıkarılmış
½ acı kırmızı biber, küçük küp şeklinde
doğranmış
5 gr taze zencefil, ince rendelenmiş
1 misket limonu yaprağı, ince kesilmiş
2 diş sarımsak, ince kıyılmış
20 ml susam yağı
15 ml hafif soya sosu
15 ml tatlı kırmızı biber sosu
¼ demet taze kişniş, kıyılmış
Tuz ve karabiber
Tüm malzemeleri bir kasede karıştırın ve karidesleri ekleyin. Üzerini streç filmle örtün ve buzdolabında en
az 2 saat marine olması için bekletin. Izgarayı 5 ayarında önceden ısıtın. Isındığında, karideslerden marinat
karışımını süzün ve karidesleri ızgaraya yerleştirin. Her bir tarafını karidesler tamamen pembe renk
alıncaya dek 2-3 dakika pişirin.
TATLI PATATES BURGERLERI8-10 burger)
6 tatlı patates
150 gr ekmek kırıntısı
1 acı kırmızı biber, küçük küp şeklinde
doğranmış
1 kırmızı soğan, küçük küğ şeklinde doğranmış
4 gr çekilmiş kimyon
3 gr çekilmiş küçük hindistan cevizi kabuğu
½ demet taze kişniş
½ limon, suyu
Tatlandırmak için tuz ve karabiber
Tatlı patatesleri yıkayın ve bir çatalla delin. Bir fırın tepsisine yerleştirin ve 180ºC sıcaklıktaki fırında
yumuşayana dek pişirin. Tatlı patateslerin biraz soğumasını bekleyin ve sonra ikiye bölerek içlerini bir
kaşıkla çıkarın. Tatlı patatesi bir kasede diğer tüm malzemelerle karıştırın. Patates karışımını sekiz eşit
porsiyona bölün ve her birine burger biçimi verin. Buzdolabında 20 dakika soğutun. Izgarayı 5 ayarına
getirerek önceden ısıtın. Isındığında, plakaya fırçayla biraz zeytinyağı sürün ve burgerlerin her bir tarafını
5-6 dakika pişirin.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72

Russell Hobbs 22940-56 Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu