Tefal SW3241 - Colormania El kitabı

Kategori
Sandviç üreticileri
Tip
El kitabı
18
Cihaz ilk kez kullanmadan önce - Montaj
• Cihaz
sağlam bir masa üzerine koyun : cihaz
kesinlikle muşamba gibi yumuşak bir yüzey üzerinde kullanmay
n.
• Cihaz kaygan veya scak yüzeyler üzerine veya yaknna yerleştirmeyin, cihazn kablosunun bir s kaynağ üzerinde
olmamasna dikkat edin (zgara plakalar, frn...).
• Cihaz
açmak için düğmeye bas
n
- (1)
• Cihaz
n içindeki ve d
ş
ndaki tüm ambalaj, etiket veya diğer aksesuarlar
ç
kart
n.
• İlk kullanmda zgara plakalarn biraz yağlayn ve emici bir mutfak bezi ile silin.
• Izgara plakalarn değiştirmeden önce cihazn soğuyup soğumadğn ve fişinin çekili olup olmadğn kontrol edin.
• Plakalar çkarmak için : düğmelere basn
- (2)
• Izgara plakalarn tekrar yerleştirmek için : zgara plakasn düzgün bir açyla kapağn üstüne koyup yerine oturtmak
için plakan
n üzerine bast
r
n
- (3)
Bağlant ve ön stma
• Cihaz kapatn.
• Fişi prize tak
n: k
rm
z

ş
k yanacakt
r
- (4)
Şebeke voltajnn, cihazn altnda belirtilen
güç oran ve gerilimle uyumlu olduğundan emin olun.
• Cihazı topraklı bir prize bağlayın.
• Cihazn güç kablosu hasar gördüğünde, olas herhangi bir tehlikeyi önlemek açsndan kablonun yalnzca üretici
veya yetkili servis tarafndan ya da benzer niteliklere sahip bir elektrikçi tarafndan değiştirilmesi gerekir.
• Bu cihaz harici bir zaman ayarlayc veyabir kumanda sistemi ile çalştrlmaya yönelik değildir.
Pişirme
• Cihaz önceden stn, gerekli pişirme ssna
ulaşldğnda yeşil şk yanacaktr
- (4)
• Cihazn scak yüzeylerine dokunmayn :
kulplar kullann.
Kullandktan sonra
• Fişi prizden çekin.
Izgara plakalarn çkarp bulaşk makinesinde ykamadan önce cihazn kapaklarn açarak soğumaya brakn (yaklaşk 1 saat).
• Izgara plakalarn ve cihazn gövdesini bir sünger ve bulaşk deterjan kullanarak elde de ykayabilirsiniz.
• Ovma bezleri veya sert aşndrc temizleme tozlar kullanmayn.
• Cihaz ve kordonunu kesinlikle suya sokmayn.
Cihazn muhafazas
• Cihaz dik olarak muhafaza edilebilir
- (5)
• Cihazn ön ksmna bir plaka seti yerleştirebilirsiniz.
Plakarn yapşmaz kaplama yüzeyleri üstüste gelicek
şekilde yerleştirin
- (6)
Ev içi kazalarn önlenmesi
Sadece ev içi kullanma yönelik tasarlanmş olan Tefal markal bu cihaz satn aldğnz için teşekkür ederiz.
Kitapçktaki talimatlar dikkatle okuyun ve bu kitapçğ kolayca ulaşlabilir bir yerde saklayn.
Güvenliğiniz açsndan bu cihaz yürürlükteki tüm standart ve yönetmeliklere
(Düşük voltaj Yönergesi, Elektromanyetik Uyumluluk, Gda Katk Maddeleri, Çevre…) uygundur.
TEFAL sürekli bir araştrma ve geliştirme politikas gütmektedir ve önceden haber vermeksizin bu cihazlar üzerinde değişiklik yapabilir.
Pişirme dumanlar, kuşlar gibi hassas solunum
sistemine sahip olan hayvanlar için tehlikeli olabilir.
Kuş sahiplerine kuşlarn pişirme mekanndan
uzak tutmalarn tavsiye ediyoruz.
İlk kullanmda birkaç dakika
hafif bir koku ve az miktarda
duman çkabilir. Bu normaldir.
Önce çevre
koruma !
Cihazınızda pek çok değerlendirilebilir veya
yeniden dönüştürülebilir materyal bulunmaktadır.
Dönüşüm yapılabilmesı için bir toplama
noktasına bırakın.
Bu cihaz, fiziki, duyusal veya zihinsel kapasitesi yetersiz olan veya bilgi veya deneyimi olmayan kişiler tarafndan
(çocuklar da dahil), güvenliklerinden sorumlu bir kişinin gözetimi olmakszn, cihazn kullanm ile ilgili önceden
bilgilendirilmeden kullanlmamaldr.
Cihazla oynamadklarndan emin olmak açsndan çocuklar gözetim altnda tutulmaldr.
Cihaz çalşrken açkta olan yüzeylerin scaklğ yüksek olabilir. Cihazn scak yüzeylerine dokunmayn.
• Kullanlmadğ zamanlarda cihazn fişini asla prizde brakmayn.
• Cihaz çalşr durumdayken kesinlikle yanndan ayrlmayn.
Bir kaza olmas halinde, yanğn üzerine derhal soğuk su dökün ve gerekirse bir doktor çağrn.
• Üzerinde işareti bulunan bölmelerle temas eden her türlü sv ya da kat gda tüketilmemelidir.
Tarifler
Waffle’lar
Geleneksel Waffle
• 300 gr. un • 10 gr. kabartma tozu • tuz • 75 gr. şeker • 100 gr. erimiş tereyağ • 2 yumurta • 1/2 litre süt
Çukur bir kapta un ve kabartma tozunu karştrn. Karşmn ortasnda bir çukur açp tuz, şeker, eritilmiş tereyağ
ve yumurtalar ekleyin. Sütü yavaş yavaş ilave ederek karştrn.
Oluşan sulu hamuru 1 saat dinlenmeye brakn ve yukarda belirtildiği şekilde pişirme yapn.
Ktr Waffle
• 300 gr. un • 10 gr. kabartma tozu • 1 tutam tuz • 1 yemek kaşğ şeker • 2 yumurta • 400 ml. süt
Yumurtalar köpüklü bir kvam oluşturana kadar çrpn. Diğer malzemeleri ekleyip pürüzsüz bir kvam elde edene kadar
tekrar çrpn.
Biral Waffle
• 330 ml. bira • 250 gr. un • 10 gr. kabartma tozu • 1 çay kaşğ tuz • 75 gr. şeker • 50 gr. erimiş tereyağ
• 4 yumurta • 1 çay kaşğ limon suyu
Biray bir sürahiye boşaltarak köpüklerinin sönmesi için 5 dakika bekleyin. Ayr bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu
karştrn. Büyük çukur bir kapta yumurta, bira, tereyağ, şeker ve limon suyunu yaklaşk 2 dakika çrpn.
Unlu karşm kaşk kaşk biral karşma ekleyin. Pürüzsüz bir karşm elde edene kadar iyice çrpn.
Scak Çikolata ve Dondurmal Çtr Waffle
• 250 gr. un • 10 gr. kabartma tozu • 1 tutam tuz • 2 kesme şeker • 75 gr. erimiş tereyağ • 2 yumurta
• 1/4 litre süt • 1 bardak konyak • vanilyal dondurma • çikolata
Kabartma tozunu daha önce içine şekerleri attğnz bir bardak suyun içinde 15 dakika bekletin. Bu karşm çrpmş
olduğunuz yumurta ve tereyağl karşma ekleyin. Daha sonra süt, un, konyak ve tuzu ekleyin. Elde ettiğiniz sulu
hamuru oda scaklğnda 3 saat bekletin. Belirtilen şekilde pişirin. Servisten önce, waffle’n yanna 2 top dondurma
koyup, üstüne scak çikolata dökün (istenirse şeker veya reçel ile de servis yaplabilir).
Scak Tostlar
Üçgen tost plakalarn yerleştirin (modele göre).
Hazrladğnz sandviçleri üçgen tost plakasnn içine yerleştirin.
Cihazn kapağn kapatn ve saplarndan iyice bastrarak ekmek dilimlerinin iyice kapanmasn sağlayn.
Damak zevkinize göre 3-4 dakika pişmeye brakn.
Jambon-Kaşarl tost
• 4 dilim ekmek • 20 gr. tereyağ • 70 gr. kaşar (veya Gruyere peynir) • 1 dilim jambon • karabiber
Ekmeklerin dş yüzlerine yağ sürün. Peyniri 4 dilim halinde kesin ve yarsn iki ekmek dilimi üzerine yerleştirin.
Peynirlerin üzerine yarn dilim jambonu yerleştirip karabiber serpin.
Kalan peynirler ile jambonun üzerini örtüp, kalan 2 ekmek dilimi ile tostlar kapatn.
Virginia Croque-Monsieur
• 4 dilim ekmek • 20 gr. tereyağ • 1 küçük soğan * frenk soğanlar • 4 yemek kaşğ krem peynir (iyi süzülmüş)
• 1 yemek kaşğ krema • tuz • paprika
Ekmeklerin dş yüzlerine yağ sürün. Soğan soyup çok ufak doğrayn. Frenk soğanlarn ykayn ve çok ufak doğrayn.
Çukur bir kapta soğanlar krem peynir, krema, bir tutam tuz ve 1/2 çay kaşğ paprika ile karştrn. İki dilim ekmeği
bu malzeme ile doldurun ve diğer dilimleri üzerlerine örtün.
Croque-Rokfor
• 4 dilim ekmek • 30 gr. tereyağ • 8 ceviz • 50 gr. rokfor peyniri (veya stilton)
Ekmeklerin dş yüzlerine yağ sürün. Cevizleri gelişigüzel kyn. Kylmş cevizleri 10 gr. tereyağ ve rokfor peyniri
ile karştrn. Hazrladğnz malzemeyi 2 dilim ekmek üzerine sürün ve kalan dilimleri üzerlerine kapatn.
Tatl Croque-Monsieur
• 4 dilim ekmek • 20 gr. tereyağ • 4 parça sade çikolata • 1/2 muz
Ekmeklerin dş yüzlerine yağ sürün. İki tanesinin üzerine birer parça çikolatay yerleştirip ince dilimler halinde kestiğiniz
muzlar bölüştürün. Muzlarn üzerine tekrar 1’er parça çikolata koyup kalan ekmek dilimleri ile üstlerini kapatn.
19
TR
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36

Tefal SW3241 - Colormania El kitabı

Kategori
Sandviç üreticileri
Tip
El kitabı