8
• Pişirme tepsisinden damlayan meyve suları,
kalıcı lekeler bırakabilir. Tekrar kullanmadan
önce, fırını temizlemenizi tavsiye ederiz.
• Kaplamanın çizilmesini önlemek için, kapları
ve tavaları fırının tabanına sürtmeyin.
• Pişirme işlemi sonunda kalan su buharı,
zamanla fırına ve çevredeki mutfak
dolaplarına zarar verebilir. Şunları tavsiye
ederiz:
- en düşük sıcaklığı ayarlayın;
- yiyeceğin kapağını kapatın;
- yiyeceği fırından çıkarın;
- fırın soğukken, ıslak parçaları
kurutun.
• Fırın uzun süre yüksek sıcaklıklarda
çalıştığında, ön panel ve fırın kapağının
tutamağı ısınır.
• Kesinlikle ıslak elle fırına dokunmayın ve
fırını çıplak ayakla çalıştırmayın.
• Fişi prizden çıkarmak için, cihazı veya
elektrik kablosunu çekmeyin.
• Çocukların dokunmaması gereken
aksamlar:
- yaralanmaları önlemek için fırından ve
düğmelerinden; özellikle çalışma
sırasında ve hemen sonrasında;
- ambalaj malzemelerinden (poş
etler,
polistiren maddeler, metal parçalar vs.);
- atılacak fırından.
• Fırının yakınında kullanılan diğer cihazların
elektrik kablolarının sıcak parçalara temas
etmediğinden ve fırın kapağına
sıkışmadığından emin olun.
• Bazı fırın modellerinde, ön taraflarının ve
fırın içinin aşırı yüksek sıcaklıklara
ulaşmasını önlemek için, bir havalı soğutma
sistemi vardır.
Dikkat: Buhar ve duman, kontrol paneli ile fırın
kapa
ğı arasındaki delikten dışarı çıkar.
Havalandırma deliğini kapatmayın.
• Yanıcı maddeleri fırının içine veya yakınına
koymayın: fırın kazayla açılırsa, yangın
çıkabilir.
• Fırın sıcakken, kapları ve aksesuarları
çıkarmak için fırın eldiveni kullanın.
• Kızartma veya kek ve tatlı yapımı sırasında
alkollü içecekler ilave edilirse (örneğin; rom,
kanyak, şarap vs), alkolün yüksek
sıcaklıklarda buharlaştığ
ını unutmayın.
Alkolün çıkardığı buhar, elektrikli ısıtma
elemanına temas ettiğinde alev alabilir.
• Kapalı kapları veya kavanozları fırında
ısıtmayın ya da pişirmeyin. Kabın içinde
oluşan basınç, patlamaya ve fırının hasar
görmesine neden olabilir.
• Sentetik malzemeden yapılan kapları
pişirme amaçlı kullanmayın (bu amaç için
özel olarak tasarlanmış kaplar hariç;
üreticinin talimatlarına bakınız). Bu tip kaplar
yüksek sıcaklıklarda eriyebilirler.
• Bitkisel ve hayvansal yağla pişirme yaparken
daima tavaları gözetim altında tutunuz.
Yağ aşı
rı ısınabilir ve tutuşabilir!
• Kesinlikle tamamen dolu rafları dışarı
çıkarmayın. Çok dikkatli olun.
FIRINI KULLANMADAN ÖNCE
• Aksesuarları fırından çıkarın ve koruyucu
yağın ve yalıtım malzemelerinin kokusunu
yok etmek için, fırını bir saat kadar 200°C’de
ısıtın. Bu işlem sırasında camları açık tutun.
• Kullanımdan önce, aşağıdakileri çıkarın:
- fırının ön tarafındaki ve kapak üzerindeki
etiketleri (bilgi etiketi hariç);
- karton korumayı ve ön panel düğmelerinin
ve fırının diğer parçalarının koruyucu
plastik kaplamasını;
- aksesuarlardaki yapışkan etiketleri
(örneğin; damlalık tepsisinin altında).