Braun MR 5550 V, MR 4050 V Kullanım kılavuzu

  • Merhaba! Ben bu belgeyi okudum ve BRAUN marka MR 5550 V, MR 4050 V ve MR 5000 FS model el blenderlerinin kullanım kılavuzu hakkında sorularınızı yanıtlamaya hazırım. Bu kılavuz, cihazın nasıl doğru şekilde kullanılacağı, vakum sistemi özellikleri ve yiyeceklerin nasıl daha uzun süre taze kalacağı gibi konularda bilgiler içeriyor. Cihazın temizliği ve bakımı hakkında da detaylı talimatlar bulabilirsiniz. Cihazınızla ilgili sorularınız varsa bana çekinmeden sorabilirsiniz.
  • Vakumlu saklama buzdolabında saklamanın yerine geçer mi?
    Taze balık, deniz mahsulleri veya kıyma vakum içinde buzdolabında saklanabilir mi?
    Vakumlama öncesi nelere dikkat edilmelidir?
    FreshWare kapları mikrodalgada kullanılabilir mi?
45
Türkçe
Tebrikler! Yiyeceklerinizin tazeliπini ve
kalitesini daha uzun süre koruyacak bir mutfak
aleti sat∂n ald∂n∂z. Braun Fresh System vakum
pompas∂, özel tasarlanm∂µ kaplar∂n içinden
havay∂ çeker ve d∂µar∂dan havan∂n girmesine
imkan b∂rakmayan bir vakum ortam∂ yarat∂r.
Yarat∂lan bu vakum ortam∂, yiyeceklerinizin
tazeliπini, tad∂n∂ ve kalitesini, daha uzun süre
korumak için idealdir.
Vakumlu g∂da koruma sistemleri
hakk∂nda k∂sa bir not
Oksijen, g∂dalar∂n bozulmas∂na yol açan
temel nedenlerden biridir. Oksijenle temas∂n
g∂dalarda yaratt∂π∂ kimyasal deπiµiklik,
g∂dalar∂n besin deπerlerini azalt∂r, vitamin
seviyelerini düµürür, doku, renk, tad ve
kalitelerinde istenmeyen deπiµikliklere sebep
olur. G∂dalar vakum ortam∂nda sakland∂klar∂
takdirde, g∂dalar∂n bozulma süreci yavaµlar.
Braun fresh system kullan∂c∂lar∂na g∂day∂ hem
haz∂rlamakta hem de saklamakta maksimum
esneklik saπlar. Dolay∂s∂yla Braun Fresh
System gündelik kullan∂m için idealdir. Yine
de Braun Fresh System’inizi kullan∂rken en
mükemmel sonuçlar∂ elde edebilmeniz için
gerekli birkaç noktay∂ belirtelim.
Lütfen dikkat!
Lütfen Braun fresh system kullanma
k∂lavuzunu ilk kullan∂mdan önce dikkatle
okuyunuz!
G∂dalar∂ vakum ortam∂nda saklama,
buzdolab∂ ya da derin dorundurucuda
saklamaya alternatif deπildir. Lütfen,
g∂dalar∂n türüne göre uzmanlarca tavsiye
edilen g∂da saklama ∂s∂lar∂na dikkat ediniz
ve uyunuz. Almanya’n∂n BfR (Federal Risk
Deπerlendirmesi) Enstütüsü’nün bozulabilir
g∂dalar için tavsiye ettiπi saklama ∂s∂s∂ –1 ile
+7 °C aras∂ndad∂r. Bu s∂cakl∂k aral∂klar∂,
evde kullanm∂µ olduπunuz buzdolaplar∂n∂n
çeµitli bölmelerinde mevcuttur.
Braun Fresh System FreshWare vakumlu
kaplar, piµmemiµ bal∂k ve deniz mahsulleri
ya da çiπ k∂yma gibi hassas g∂dalar∂n,
buzluk yerine buzdolab∂ içerisinde saklan-
mas∂ için uygun deπildir. Vakumlu kaplar,
normal µartlarda buzlukta saklad∂π∂n∂z
ürünlerin yine buzlukta saklanmas∂ için
uygundur.
Piµmiµ ya da ∂s∂t∂lm∂µ g∂dalar∂
vakumlamadan önce ∂s∂lar∂n∂n muhakkak
oda s∂cakl∂π∂na (40 °C nin alt∂na) düµmesini
bekleyin.
Evde yap∂lan vakumlama iµleminin
neticesi, fabrika ortam∂nda yap∂lan
vakumlama neticesiyle karµ∂laµt∂r∂lma-
mal∂d∂r. Endüstriyel vakumlama iµlemleri
neticesinde elde edilen kalite deπerlerine
evde ulaµmak mümkün deπildir.
∑çerisinde hava bulunan (baz∂ tatl∂lar,
krema, ç∂rp∂lm∂µ yumurta ak∂, yumuµak
peynirler vb.) g∂dalar∂ asla vakum
ortam∂nda saklamay∂n. Bu tür g∂dalar
vakum iµlemi esnas∂nda genleµir, vakum
pompas∂na bulaµarak pompaya zarar
verebilirler.
Braun FreshWare kaplar∂n∂n plastik
kapaklar∂ mikrodalga f∂r∂nda ∂s∂tmaya
uygun deπildir.
Braun Fresh Systemle yemek
haz∂rlaman∂n püf noktalar∂
Braun Fresh System sayesinde et terbiye
etmek gibi uzun süren iµlemleri çok daha
k∂sa sürede ve kolayca yapmak mümkün.
En iyi sonucu almak için terbiyeyi etin (ya
da tavuk vb. malzemenin) üzerine dökün.
Terbiyeyi döker dökmez hemen vakum-
lay∂n. Vakumlar vakumlamaz vakumu
çözün ve bu iµlemi toplam 3 kez yap∂n.
Sonuncu kez vakumlad∂π∂n∂zda malzemeyi
vakumlu ortamda 3 saat b∂rak∂n.
Pirinç, mercimek, un gibi kuru g∂dalar
buzdolab∂nda saklanmad∂klar∂ takdirde
zaman içersinde bayatlarlar. Kuru g∂da
vakum ortam∂nda saklan∂rsa bayatlama
riski azal∂r, dolay∂s∂yla saklama ömrü uzar.
Vakum iµlemi saklama kaplar∂ içerisinden
havay∂ ald∂π∂ gibi nemi de al∂r. Kraker,
bisküvi, cornflakes, kuru meyva ve yemiµler
ve diπer kuru g∂dalar, vakum ortam∂nda
daha uzun süre gevrek ve taze kal∂r.
Vakum ortam∂nda saklad∂π∂n∂z g∂dalar∂n
kaplar∂n∂ mümkün olduπu kadar seyrek
aç∂p kapay∂n. Böylece saklama süresi
uzayacakt∂r.
Tan∂mlar
A Motor
B Açma/Kapama düπmesi (MR 5550: turbo/
MR 4050: 2. h∂z)
C Serbest b∂rakma düπmesi (MR 5550 için)
D Vakum pompas∂
E Pompa ucu
F FreshWare
G Kapak
H Kapak valfi
I Pompa yataπ∂
J Gün/ay göstergesi
K Vakum göstergesi
L Valf mühürü
M Kapak mühürü
N Tepsi
O Dikdörtgen saklama kab∂
Fresh System vakumlu ürününüzü
nas∂l kullanacaks∂n∂z?
1. Pompa ucunu (E) vakum pompas∂na
tak∂n ve motoru (A) vakum pompas∂na
kilitlenecek µekilde yerleµtirin.
2. Kapaπ∂ (G) FreshWare kab∂n∂n üzerine
yerleµtirin ve kapak valfini (H) kapat∂n.
3. Vakum pompas∂n∂, pompa yataπ∂na (I)
yerleµtirin. Vakum göstergesi (K) en geniµ
konumunda olmal∂d∂r, yani içeride hiç
vakum olmad∂π∂n∂ göstermelidir.
4. Fiµi prize sokun, kapaπa kuvvetlice bast∂r∂n
ve on/off düπmesine bas∂n (B). tuµu bas∂l∂
tuttuπunuz sürece vakum göstergesinin
küçüldüπünü göreceksiniz. Vakum
göstergesi tamamen kapak valfi seviyesi
alt∂nda kald∂π∂nda ideal vakum ortam∂
haz∂rlanm∂µ olacakt∂r.
5. Vakumu serbest b∂rakmak için kapak valfini
açman∂z yeterlidir. Kapak valfini açt∂π∂n∂z
anda Fresh System sesini duyacaks∂n∂z.
6. Vakum pompas∂n∂ motordan ay∂rmak için,
serbest b∂rakma düπmesine (C) bas∂n.
MR 5550’yi çekerek, MR 4050’yi çevirerek
ç∂kar∂n.
Lütfen dikkat:
Eπer vakum ortam∂ yaratt∂π∂n∂z halde
vakum k∂sa sürede kayboluyorsa, lütfen
bütün parçalar∂n temiz olduπundan emin
olun.
Herhangi bir FreshWare kab∂n∂ tepesinden
10 mm kalacak seviyeden fazla doldur-
may∂n. Eπer saklama iµlemi buzlukta
gerçekleµecekse bu seviye 20 mm
olmal∂d∂r.
4162355_DaVinci Seite 45 Mittwoch, 29. November 2006 3:14 15
46
FreshWare kaplar∂n∂ f∂r∂n ya da mikrodalga
f∂r∂nda kullanmadan evvel kapaklar∂n∂ (G)
ve tepsilerini (N) ç∂kard∂π∂n∂zdan emin olun.
Tepsi (N) g∂dalar∂, içerdikleri s∂v∂dan
korumak içindir. S∂v∂lar kab∂n dibine akarak
tepsi sayesinde g∂dadan ayr∂l∂r.
Çiπ et vakum ortam∂nda karar∂r. Vakum
ortam∂ndan ç∂kt∂ktan bir iki dakika sonra
orijinal rengine yak∂n bir renge döner.
Vakum ortam∂nda çiπ etin renk deπiµtirmesi
normaldir ve etin kalitesine negatif bir etkisi
yoktur.
Saklama s∂ras∂nda vakum seviyesi, vakum
göstergesinin konumundan anlaµ∂l∂r.
Vakum göstergesi, kapak valfinin alt∂nda
kald∂π∂ sürece vakum durumu idealdir.
Eπer vakum oluµmuyorsa ne
yapmal∂?
Tüm parçalar∂n temiz olduπundan emin
olun. Kapama iµlevini gerçekleµtiren
parçalar∂n (valf (L) ve kapak mühürleri (M))
ve özellikle kapaπ∂n tamamen toz ve k∂r∂nt∂
gibi parçac∂klardan ar∂nm∂µ olmas∂ gerekir.
Eπer parçalar temiz deπillerse y∂kay∂n ve
kurumaya b∂rak∂n.
Eπer tüm parçalar temizse ve yine de
vakum oluµmuyorsa kapak s∂k∂ca bast∂r∂n
(G) ve tamamen kapal∂ olduπundan emin
olun.
Özel koruma sistemi sayesinde pompa ucu
sadece pompa yataπ∂na doπru bir biçimde
yerleµtirildiπinde çal∂µacakt∂r.
Braun Fresh System’in faydalar∂
(Almanya Fraunhofer Enstitütüsü taraf∂ndan
onaylanm∂µt∂r)
Aµaπ∂daki tablo buzdolab∂nda –1 ve +7 °C ∂s∂
aral∂π∂nda yap∂lan saklama iµlemlerine aittir.
I. G∂dalar tazeliπini daha uzun süre korur.
II. Fresh System’in önemli bir faydas∂
g∂dalar∂n tazeleπini olduπu kadar lezzet ve
görünümlerini de saklamaya yard∂mc∂
olmas∂d∂r.
F∂r∂nda piµmiµ yemekler 15 gün*
(ör. lazanya)
Beyaz/kepekli ekmek 5 gün
Esmer ekmek (çavdar vb.) 7 gün
Peynir (kaµar vb. sert peynir) 10-14 gün
Ωarküteri (salam, sucuk, vb.) 7 gün
III. 6 gün vakumda bekleyen g∂dalar∂n, C
vitamini miktar∂ %100 saklan∂r. Vakumsuz
ortamda ayn∂ sürede vitamin kayb∂ %35’dir.
*
Bu saklama sürelerini elde edebilmek için yiyeceπinizi
f∂r∂nda iyice ∂s∂t∂n, daha sonra 40 °C’nin alt∂nda bir ∂s∂ya
düµene kadar bekleyin ve baµka birµey eklemeden ya
da ç∂karmadan vakumlay∂n.
Temizleme
∑lk kullan∂mdan önce Braun Fresh
System’inizin y∂kanabilen parçalar∂n∂ sudan
geçirin.
Motoru (A) ve vakum pompas∂n∂ (D) nemli
bir bezle silin ve asla bu parçalar∂ su alt∂na
tutmay∂n ya da suya bast∂rmay∂n. Motor ve
vakum pompas∂ haricindeki tüm parçalar
bulaµ∂k makinas∂nda y∂kanabilir. Kapak valfini
(H), kapak mühürünü (M) valf mühürünü (L)
kendi baµlar∂na y∂kay∂n. Valf kapaπ∂n∂ (H)
ç∂kar∂p y∂kayabilmek için çekin ve ç∂kar∂n.
Bulaµ∂k makinas∂nda fazladan kireç çözücü ve
deterjan kullanmay∂n.
FreshWare hakk∂nda
Üst üste saklanabilen FreshWare kaplar,
sertleµtirilmiµ borosilikat camdan yap∂lm∂µlar-
d∂r ve mikrodalga f∂r∂n, f∂r∂n, buzluk ve bulaµ∂k
makinas∂nda kullanmaya uygundurlar.
Dolay∂s∂yla FreshWare kaplar∂n∂, saklama
kab∂ haricinde, piµirme kab∂ ve servis olarak da
kullan∂labilirsiniz.
Aµaπ∂daki ebatlarda FreshWare saklama
kaplar∂ mevcuttur:
3.1 lt dikdörtgen saklama kab∂: Aile ve
arkadaµlar∂n∂za haz∂rlayacaπ∂n∂z yemekler
için idealdir. Servis ve saklama kab∂ olarak
da kullanabilirsiniz.
0.9 lt dikdörtgen saklama kab∂: Daha az
miktarda yiyecekleri ve özellikle peynir ve
µarküterileri saklamak için idealdir.
1.2 lt yuvarlak saklama kab∂: Müsli, un,
cornflakes, bisküi, kuru yemiµ ve meyva
gibi g∂dalar∂n saklanmas∂ için idealdir.
0.6 lt yuvarlak saklama kab∂: Baharat, sos,
dip, bisküi, ve kuru meyva ve g∂dalar∂n
saklanmas∂ için idealdir.
FreshWare kaplar∂ serisi Braun küçük ev
aletleri sat∂lan çoπu noktada mevcuttur.
Bildirim yapılmadan deπiµtirilebilir.
Bakanl∂kça tespit ve ilan edilen kullan∂m
ömrü 7 y∂ld∂r.
Üretici firma ve CE iµareti uygunluk
de©erlendirme kuruluµu:
Braun GmbH
Frankfurter Straße 145
61476 Kronberg / Germany
(49) 6173 30 0
Fax (49) 6173 30 28 75
Procter & Gamble Sat∂µ ve Daπ∂t∂m Ltd. Ωti.
Serin Sok. No: 9 34752 ∑çerenköy/∑stanbul
taraf∂ndan ithal edilmiµtir.
P&G Tüketici Hizmetleri
0 212 473 75 85,
destek@gillette.com
TS10079
Saklama Standart
(gün)
Vakum
(gün)
Doπranm∂µ taze
sebzeler,
(ör. biber, havuç)
6 10-12
Doπranm∂µ taze
meyva
(ör. meyva salatas∂)
310
Dipler
(ör. salsa)
02
Gevrek g∂dalar
(ör. m∂s∂r veya
patates cips)
330
= vakumlu saklama
100%
65%
= standart saklama
C vitamini miktarı
4162355_DaVinci Seite 46 Mittwoch, 29. November 2006 3:14 15
50
êÛÒÒÍËÈ
èÓÁ‰‡‚ÎflÂÏ! Ç˚ ÔËÓ·ÂÎË ˝ÎÂÍÚÓÔË-
·Ó, ÍÓÚÓ˚È ÔÓÏÓÊÂÚ ÒÓı‡ÌËÚ¸ Ò‚ÂÊÂÒÚ¸
Ë Í‡˜ÂÒÚ‚Ó Ç‡¯Ëı ÔÓ‰ÛÍÚÓ‚ ̇ÏÌÓ„Ó
‰Óθ¯Â. LJÍÛÛÏÌ˚È Ì‡ÒÓÒ ÓÚ͇˜Ë‚‡ÂÚ
‚ÓÁ‰Ûı Ë ÒÓÁ‰‡ÂÚ ‚‡ÍÛÛÏ ‚ÌÛÚË ÍÓÌÚÂÈ-
ÌÂ‡. èÓ˝ÚÓÏÛ, ˝Ú‡ ÒËÒÚÂχ ‰ÎËÚÂθÌÓ„Ó
ı‡ÌÂÌËfl ÔÓ‰ÛÍÚÓ‚ ˉ‡θÌÓ ÔÓ‰ıÓ‰ËÚ
‰Îfl ÒÓı‡ÌÂÌËfl Ò‚ÂÊÂÒÚË, ‚ÍÛÒ‡ Ë Í‡˜ÂÒÚ‚‡
LJ¯Ëı ÔÓ‰ÛÍÚÓ‚ ‚ Ú˜ÂÌË ‰Ó΄ӄÓ
‚ÂÏÂÌË.
é ‚‡ÍÛÛÏÌÓÏ ı‡ÌÂÌËË
äËÒÎÓÓ‰ – Ӊ̇ ËÁ ÓÒÌÓ‚Ì˚ı Ô˘ËÌ
ÛıÛ‰¯ÂÌËfl ͇˜ÂÒÚ‚‡ ÔÓ‰ÛÍÚÓ‚. 옇ÒÚ‚Ûfl ‚
ıËÏ˘ÂÒÍÓÈ ‡͈ËË, ÍËÒÎÓÓ‰ ÒÌËʇÂÚ
ÔËÚ‡ÚÂθÌÛ˛ ˆÂÌÌÓÒÚ¸, ÛÓ‚Â̸ ÒÓ‰Âʇ-
ÌËfl ‚ËÚ‡ÏËÌÓ‚, ÛıÛ‰¯‡ÂÚ ÍÓÌÒËÒÚÂÌˆË˛,
ˆ‚ÂÚ, ‡ÓÏ‡Ú Ë Ó·˘Â ͇˜ÂÒÚ‚Ó ÔÓ‰ÛÍÚÓ‚.
Ç ÛÒÎÓ‚Ëflı ‚‡ÍÛÛχ ˝ÚÓÚ ÔÓˆÂÒÒ
Á‡Ï‰ÎflÂÚÒfl.
çÓ‚‡fl ÒËÒÚÂχ Braun fresh system
‡Á‡·Óڇ̇ Ú‡ÍËÏ Ó·‡ÁÓÏ, ˜ÚÓ·˚
Ô‰ÓÒÚ‡‚ËÚ¸ ÔÓθÁÓ‚‡ÚÂβ χÍÒËÏÛÏ
‚ÓÁÏÓÊÌÓÒÚÂÈ ‰Îfl ÔË„ÓÚÓ‚ÎÂÌËfl Ë
ÒÓı‡ÌÂÌËfl ÔÓ‰ÛÍÚÓ‚. èÓ˝ÚÓÏÛ, ÒËÒÚÂχ
ˉ‡θÌÓ ÔÓ‰ıÓ‰ËÚ ‰Îfl Ôӂ҉̂ÌÓ„Ó
ËÒÔÓθÁÓ‚‡ÌËfl. ëÛ˘ÂÒÚ‚ÛÂÚ, Ӊ̇ÍÓ,
ÌÂÒÍÓθÍÓ Ó·˘Ëı ÂÍÓÏẨ‡ˆËÈ, ÍÓÚÓ˚Â
‰ÓÎÊÌ˚ Òӷβ‰‡Ú¸Òfl ‰Îfl ÔÓÎÛ˜ÂÌËfl
̇ËÎÛ˜¯Ëı ÂÁÛθڇÚÓ‚.
ÇÌËχÌËÂ!
èÓʇÎÛÈÒÚ‡, ‚ÌËχÚÂθÌÓ ÔÓ˜ÚËÚÂ
ËÌÒÚÛÍˆË˛ ‰Ó ̇˜‡Î‡ ÔËÏÂÌÂÌËfl
ÔË·Ó‡.
ï‡ÌÂÌË ‚ ‚‡ÍÛÛÏ Ì Á‡ÏÂÌflÂÚ
ı‡ÌÂÌË ÔÓ‰ÛÍÚÓ‚ ‚ ıÓÎÓ‰ËθÌËÍÂ
ËÎË ÏÓÓÁËθÌÓÈ Í‡ÏÂÂ.
ëΉӂ‡ÚÂθÌÓ, ‰ÓÎÊÌ˚ ÒÚÓ„Ó
Òӷβ‰‡Ú¸Òfl ÂÍÓÏẨÛÂÏ˚ ‰Îfl
ÒÓÓÚ‚ÂÚÒÚ‚Û˛˘Ëı ÚËÔÓ‚ ÔÓ‰ÛÍÚÓ‚
‚ÂÏfl Ë ÓÒÓ·ÂÌÌÓ ÚÂÏÔÂ‡ÚÛ‡
ı‡ÌÂÌËfl. å˚ ÂÍÓÏẨÛÂÏ ÚÂÏÔÂ‡-
ÚÛÛ ı‡ÌÂÌËfl ÓÚ –1 ‰Ó +7 °C
(̇ ÓÒÌÓ‚‡ÌËË ÂÍÓÏẨ‡ˆËÈ BfR –
î‰Â‡Î¸ÌÓ„Ó àÌÒÚËÚÛÚ‡ ÔÓ ÓˆÂÌÍÂ
ËÒÍÓ‚, ÉÂχÌËfl) ‰Îfl ÒÍÓÓÔÓÚfl˘ËıÒfl
ÔÓ‰ÛÍÚÓ‚. í‡Í‡fl ÚÂÏÔÂ‡ÚÛ‡ ÏÓÊÂÚ
·˚Ú¸ Òӷβ‰Â̇, ÂÒÎË ÔÓ‰ÛÍÚ˚
ı‡ÌflÚÒfl ‚ ÒÔˆˇθÌ˚ı ͇ÏÂ‡ı
ıÓÎÓ‰ËθÌË͇.
ç ÔËÏÂÌflÈÚ ‚‡ÍÛÛÏÌÓ ÛÒÚÓÈÒÚ‚Ó
‰Îfl ı‡ÌÂÌËfl Ò‚ÂÊÂÈ ˚·˚, ÏÓÂÔÓ-
‰ÛÍÚÓ‚ ËÎË ÏflÒÌÓ„Ó Ù‡¯‡ ‚ ıÓÎÓ-
‰ËθÌËÍÂ. é·˚˜ÌÓ, ÔÓ‰ÛÍÚ˚ Û͇Á‡Ì-
ÌÓ„Ó ÚËÔ‡ ‰ÓÎÊÌ˚ ı‡ÌËÚ¸Òfl ÚÓθÍÓ ‚
ÏÓÓÁËθÌÓÈ Í‡ÏÂÂ.
ÇÓ ‚ÒÂı ÒÎÛ˜‡flı, Óı·‰ËÚ ÔÓ‰ÛÍÚ˚ ‰Ó
ÍÓÏ̇ÚÌÓÈ ÚÂÏÔÂ‡ÚÛ˚ (ÌËÊ 40 °C)
ÔÂ‰ ËÒÔÓθÁÓ‚‡ÌËÂÏ ‚‡ÍÛÛÏÌÓ„Ó
ÛÒÚÓÈÒÚ‚‡ (˜ÚÓ·˚ Ì ‰ÓÔÛÒÚËÚ¸ ˝ÙÙÂÍ-
Ú‡ ‚ÒÍËÔ‡ÌËfl ‚ ‚‡ÍÛÛÏÂ).
ï‡ÌÂÌË ÔÓ‰ÛÍÚÓ‚ ‚ ‚‡ÍÛÛÏ ÌÂ
Ò‡‚ÌËÏÓ Ò ı‡ÌÂÌËÂÏ ÔÓ‰ÛÍÚÓ‚ ‚
ÔÓÏ˚¯ÎÂÌÌÓÈ ‚‡ÍÛÛÏÌÓÈ ÛÔ‡ÍÓ‚ÍÂ.
ç‚ÓÁÏÓÊÌÓ ÔÓÎÛ˜ËÚ¸ ÚÓÚ Ê ‚ˉ
Ô‰‚‡ËÚÂθÌÓÈ Ó·‡·ÓÚÍË Ë ÏËÍÓ-
·ËÓÎӄ˘ÂÒÍÓ ͇˜ÂÒÚ‚Ó ‚ ‰Óχ¯ÌËı
ÛÒÎÓ‚Ëflı.
çËÍÓ„‰‡ Ì ı‡ÌËÚ ڇÍË ÔÓ‰ÛÍÚ˚,
Í‡Í ‚Á·ËÚ˚ ‰ÂÒÂÚ˚, ÒÎË‚ÍË, ‚Á·ËÚ˚È
fl˘Ì˚È ·ÂÎÓÍ, Ïfl„ÍËÈ Ò˚ Ë Ú.‰. ‚
ÛÒÎÓ‚Ëflı ‚‡ÍÛÛχ. í‡ÍÓÈ ÚËÔ ÔÓ‰ÛÍÚÓ‚
‡Ò¯ËËÚÒfl ÔÓ‰ ‚ÓÁ‰ÂÈÒÚ‚ËÂÏ ‚‡ÍÛÛχ,
ÏÓÊÂÚ ÔÓÔ‡ÒÚ¸ ‚ ‚‡ÍÛÛÏÌ˚È Ì‡ÒÓÒ Ë
ÔÓ‚‰ËÚ¸ „Ó.
ä˚¯ÍË ÍÓÌÚÂÈÌÂÓ‚ Ì FreshWare
Ô‰̇Á̇˜ÂÌ˚ ‰Îfl ËÒÔÓθÁÓ‚‡ÌËfl ‚
ÏËÍÓ‚ÓÎÌÓ‚ÓÈ Ô˜Ë.
èÓÎÂÁÌ˚Â ÒÓ‚ÂÚ˚
èË ÔÓÏÓ˘Ë ‚‡ÍÛÛÏÌÓ„Ó Ì‡ÒÓÒ‡ Ë
ÒÔˆˇθÌ˚ı ÍÓÌÚÂÈÌÂÓ‚ ÏÓÊÌÓ
χËÌÓ‚‡Ú¸ Ú‡ÍË ÔÓ‰ÛÍÚ˚ ͇Í
„Ó‚fl‰Ë̇ ‚ Ú˜ÂÌË ÌÂÒÍÓθÍËı ˜‡ÒÓ‚,
‡ Ì ‰ÌÂÈ. ÑÎfl ÔÓÎÛ˜ÂÌËfl ̇ËÎÛ˜¯Â„Ó
ÂÁÛθڇڇ, Á‡ÎÂÈÚ ÏflÒÓ Ï‡Ë̇‰ÓÏ,
ÔÓÚÓÏ ÒÓÁ‰‡ÈÚ ‚‡ÍÛÛÏ, Ë Ò‡ÁÛ ÊÂ
‡Á„ÂÏÂÚËÁËÛÈÚ ÍÓÌÚÂÈÌÂ.
èÓ‚ÚÓËÚ ˝ÚÛ Ôӈ‰ÛÛ Â˘Â ‰‚‡ ‡Á‡,
Ë ÓÒÚ‡‚¸Ú „Ó‚fl‰ËÌÛ ÔÓ‰ χË̇‰ÓÏ ·ÂÁ
‚‡ÍÛÛχ ̇ ÚË ˜‡Ò‡.
í‡ÍË ÔÓ‰ÛÍÚ˚, Í‡Í ËÒ, ˜Â˜Â‚ˈ‡,
ÍÛÔ˚ Ë ÏÛ͇, ÍÓÚÓ˚ ӷ˚˜ÌÓ Ì ı‡-
ÌflÚÒfl ‚ ıÓÎÓ‰ËθÌËÍÂ, Ú‡ÍÊ ÏÓ„ÛÚ
ËÒÔÓÚËÚ¸Òfl. Ç ÛÒÎÓ‚Ëflı ‚‡ÍÛÛχ Ú‡ÍÓÈ
ËÒÍ Á̇˜ËÚÂθÌÓ ÛÏÂ̸¯‡ÂÚÒfl, ‡
Á̇˜ËÚ, ÔÓ‰ÛÍÚ˚ ·Û‰ÛÚ ı‡ÌËÚ¸Òfl
‰Óθ¯Â, ÓÒÚ‡‚‡flÒ¸ ÔË ˝ÚÓÏ ·ÓÎÂÂ
Ò‚ÂÊËÏË.
Ç ÔÓˆÂÒÒ ı‡ÌÂÌËfl ‚ ‚‡ÍÛÛÏ ËÁ
ÍÓÌÚÂÈÌÂÓ‚ ‚˚‚Ó‰ËÚÒfl ‚·„‡. èÓ˝ÚÓÏÛ,
ÒÛıË ÔÓ‰ÛÍÚ˚, Ú‡ÍËÂ Í‡Í ÍÂÍÂ˚,
·ËÒÍ‚ËÚ˚, ÍÛÍÛÛÁÌ˚ ıÎÓÔ¸fl, ÒÛıÓ-
ÙÛÍÚ˚ Ë ÓÂıË, ‰Óθ¯Â ÓÒÚ‡ÌÛÚÒfl
ıÛÒÚfl˘ËÏË Ë ÒÓı‡ÌflÚ Ò‚ÂÊÂÒÚ¸ ‚
ÛÒÎÓ‚Ëflı ‚‡ÍÛÛχ. ÜËÌ˚ ÍÓÏÔÓÌÂÌÚ˚
‚ ˝ÚËı Ôˢ‚˚ı ÔÓ‰ÛÍÚ‡ı ·Û‰ÛÚ ÒÓı‡-
ÌÂÌ˚ ËÁ-Á‡ ÔÓÌËÊÂÌÌÓ„Ó ÒÓ‰ÂʇÌËfl
ÍËÒÎÓÓ‰‡ ‚ÌÛÚË ÍÓÌÚÂÈÌÂ‡.
ç ÓÚÍ˚‚‡ÈÚ Á‡Í˚Ú˚ ÍÓÌÚÂÈÌÂ˚
(Ò ‚‡ÍÛÛÏÓÏ) ÒÎ˯ÍÓÏ ˜‡ÒÚÓ, Ú‡Í Í‡Í ˝ÚÓ
ÛÏÂ̸¯ËÚ ÒÓÍ ı‡ÌÂÌËfl ÔÓ‰ÛÍÚÓ‚
‚ÌÛÚË. Ç˚ ÔÓÎÛ˜ËÚ ÓÚ΢Ì˚ ÂÁÛθ-
Ú‡Ú˚, ÂÒÎË ÒÓı‡ÌËÚ ·Óθ¯Ó ÍÓ΢Â-
ÒÚ‚Ó ıÓÎÓ‰ÌÓÈ ÏflÒÌÓÈ Ì‡ÂÁÍË, ÍÓÚÓÛ˛
‚˚ ‚ Ú˜ÂÌË ÌÂÒÍÓθÍËı ‰ÌÂÈ Ì ÒÓ·Ë-
‡ÂÚÂÒ¸ ËÒÔÓθÁÓ‚‡Ú¸.
éÔËÒ‡ÌËÂ
A åÓÚÓ
B èÂÂÍβ˜‡ÚÂθ «ÇÍÎ/Ç˚Íλ
(MR 5550: ÚÛ·Ó/MR 4050: 2 ÒÍÓÓÒÚË)
C äÌÓÔÍË ‚˚Ò‚Ó·ÓʉÂÌËfl ‡·Ó˜ËÈ ˜‡ÒÚÂÈ
(ÚÓθÍÓ ‚ ÏÓ‰ÂÎË MR 5550)
D LJÍÛÛÏÌ˚È Ì‡ÒÓÒ
E äÓÊÛı ̇ÒÓÒ‡
F å‡Î˚È ÔflÏÓÛ„ÓθÌ˚È ÍÓÌÚÂÈÌÂ
FreshWare
G ä˚¯Í‡
H ä˚¯Í‡ Í·ԇ̇
I åÛÙÚ‡ ̇ÒÓÒ‡
J à̉Ë͇ÚÓ ‰‡Ú˚/ÏÂÒflˆ‡
K à̉Ë͇ÚÓ ÛÓ‚Ìfl ‚‡ÍÛÛχ
L ìÔÎÓÚÌËÚÂθ Í·ԇ̇
M ìÔÎÓÚÌËÚÂθ Í˚¯ÍË
N ê¯ÂÚ͇
O ÅÓθ¯ÓÈ ÔflÏÓÛ„ÓθÌ˚È ÍÓÌÚÂÈÌÂ
ä‡Í ÔÓθÁÓ‚‡Ú¸Òfl ‚‡ÍÛÛÏÌÓÈ
ÒËÒÚÂÏÓÈ
1. èËÒÓ‰ËÌËÚ ÍÓÊÛı ̇ÒÓÒ‡ (E) Í
‚‡ÍÛÛÏÌÓÏÛ Ì‡ÒÓÒÛ (D), Ë ÒÓ‰ËÌËÚÂ
ÏÓÚÓ (A) Ò ‚‡ÍÛÛÏÌ˚Ï Ì‡ÒÓÒÓÏ ‰Ó „Ó
ÙËÍÒ‡ˆËË ‚ ÍÂÔÂÊÌÓÏ ÏÂı‡ÌËÁÏÂ.
2. èÓÏÂÒÚËÚ Í˚¯ÍÛ (G) ̇ χÎ˚È
ÔflÏÓÛ„ÓθÌ˚È ÍÓÌÚÂÈÌÂ, Ë Á‡ÍÓÈÚÂ
Í˚¯ÍÛ Í·ԇ̇ (H).
3. ìÒÚ‡ÌÓ‚ËÚ ‚‡ÍÛÛÏÌ˚È Ì‡ÒÓÒ ‚ ÏÛÙÚÛ
̇ÒÓÒ‡ (I). à̉Ë͇ÚÓ ÛÓ‚Ìfl ‚‡ÍÛÛχ
(K) χÍÒËχθÌÓ ÔÓ‰ÌflÚ, ˜ÚÓ Û͇Á˚‚‡ÂÚ
̇ ÔÓÎÌÓ ÓÚÒÛÚÒÚ‚Ë ‚‡ÍÛÛχ ‚ ÍÓÌÚÂÈ-
ÌÂÂ.
4. ÇÍβ˜ËÚ ÔË·Ó ‚ ÒÂÚ¸, Ò ÛÒËÎËÂÏ
ÛÒÚ‡ÌÓ‚ËÚ Í˚¯ÍÛ, Ë ‚Íβ˜ËÚ ÔÂÂ-
Íβ˜‡ÚÂθ «ÇÍÎ/Ç˚Íλ (B), ˜ÚÓ·˚
̇˜‡Ú¸ Ó·‡ÁÓ‚‡ÌË ‚‡ÍÛÛχ. óÂÏ
4162355_DaVinci Seite 50 Mittwoch, 29. November 2006 3:14 15
53
Ç¥Ú‡πÏÓ Ç‡Ò! ÇË Ôˉ·‡ÎË ÔË·‰, flÍËÈ
‰ÓÔÓÏÓÊÂ Ç‡Ï Á·Â¥„‡ÚË Ò‚¥Ê¥ÒÚ¸ Ú‡ flÍ¥ÒÚ¸
LJ¯Ëı ı‡˜Ó‚Ëı ÔÓ‰ÛÍÚ¥‚ ÔÓÚfl„ÓÏ
ÚË‚‡ÎÓ„Ó ˜‡ÒÛ. ᇂ‰flÍË ÚÓÏÛ, ˘Ó ÔÓ‚¥Úfl
‚ˉ‡ÎflπÚ¸Òfl ¥ Ì ‚ÔÛÒ͇πÚ¸Òfl, ‚‡ÍÛÛÏÌËÈ
̇ÒÓÒ ÒÚ‚Ó˛π ‚‡ÍÛÛÏ Û ÊÓÒÚÍ¥È Ú‡¥. Ä
ÚÓÏÛ ˆfl ÒËÒÚÂχ ‰Îfl Á·Â¥„‡ÌÌfl ı‡˜Ó‚Ëı
ÔÓ‰ÛÍÚ¥‚ π ¥‰Â‡Î¸ÌÓ˛ ‰Îfl Á·ÂÂÊÂÌÌfl
Ò‚¥ÊÓÒÚ¥, ÒχÍÛ Ú‡ flÍÓÒÚ¥ LJ¯Ëı ı‡˜Ó‚Ëı
ÔÓ‰ÛÍÚ¥‚ ÔÓÚfl„ÓÏ ÚË‚‡ÎÓ„Ó ˜‡ÒÛ.
èÓ Á·Â¥„‡ÌÌfl Û ‚‡ÍÛÛÏ¥
äËÒÂ̸ π Ӊ̥π˛ Á „ÓÎÓ‚ÌËı Ô˘ËÌ
ÔÒÛ‚‡ÌÌfl ı‡˜Ó‚Ëı ÔÓ‰ÛÍÚ¥‚.
ëÔ˘ËÌfl˛˜Ë ı¥Ï¥˜Ì¥ ÁÏ¥ÌË, ‚¥Ì ÁÏÂ̯Ûπ
ÔÓÊË‚ÌÛ ˆ¥ÌÌ¥ÒÚ¸, ¥‚Â̸ ‚¥Ú‡Ï¥Ì¥‚, ÒÚÛÍ-
ÚÛÛ, ÍÓÎ¥, Á‡Ô‡ı Ú‡ ‚Á‡„‡Î¥ flÍ¥ÒÚ¸ ÔÓ‰ÛÍ-
Ú¥‚. ì ‚‡ÍÛÛÏ¥ ÔÓˆÂÒ ÔÒÛ‚‡ÌÌfl ı‡˜Ó‚Ëı
ÔÓ‰ÛÍÚ¥‚ ÛÔÓ‚¥Î¸Ì˛πÚ¸Òfl.
ëËÒÚÂχ ‰Îfl Ô¥‰ÚËχÌÌfl Ò‚¥ÊÓÒÚ¥ ı‡˜Ó-
‚Ëı ÔÓ‰ÛÍÚ¥‚ Braun ·Û· ÓÁÓ·ÎÂ̇, ‰Îfl
ÚÓ„Ó ˘Ó· Á‡ÔÓÔÓÌÛ‚‡ÚË ÍÓËÒÚÛ‚‡˜Â‚¥
χÍÒËχθÌÓ Á̥ۘ ÛÏÓ‚Ë ‰Îfl ÔË„ÓÚÛ-
‚‡ÌÌfl Ú‡ Á·Â¥„‡ÌÌfl ªÊ¥. Ä ÚÓÏÛ ÒËÒÚÂχ π
¥‰Â‡Î¸ÌÓ˛ ‰Îfl ÔÓ‚Òfl͉ÂÌÌÓ„Ó ‚ËÍÓËÒ-
Ú‡ÌÌfl. ÄΠ¥ÒÌÛ˛Ú¸ ‰ÂflÍ¥ Á‡ıÓ‰Ë ·ÂÁÔÂÍË,
flÍËı ÒÎ¥‰ ‰ÓÚËÏÛ‚‡ÚËÒfl, ˘Ó· Ó‰ÂʇÚË
̇ÈÍ‡˘¥ ÂÁÛθڇÚË.
삇„‡!
èÂ‰ ÚËÏ flÍ ÍÓËÒÚÛ‚‡ÚËÒfl ÔË·‰ÓÏ,
Û‚‡ÊÌÓ ÔÓ˜ËÚ‡ÈÚ ¥ÌÒÚÛ͈¥˛ Á
‚ËÍÓËÒÚ‡ÌÌfl.
LJÍÛÛÏÌ Á·Â¥„‡ÌÌfl Ì π Á‡Ï¥ÌÓ˛
‰Îfl Á·Â¥„‡ÌÌfl ı‡˜Ó‚Ëı ÔÓ‰ÛÍÚ¥‚ Û
ıÓÎÓ‰ËθÌËÍÛ ‡·Ó ÏÓÓÁËθÌËÍÛ.
íÓÏÛ ÒÎ¥‰ ÒÛ‚ÓÓ ‰ÓÚËÏÛ‚‡ÚËÒfl
ÂÍÓÏẨӂ‡ÌÓ„Ó ˜‡ÒÛ Á·Â¥„‡ÌÌfl ¥,
ÁÓÍÂχ, ÚÂÏÔÂ‡ÚÛ ‰Îfl Á·Â¥„‡ÌÌfl
‚¥‰ÔÓ‚¥‰ÌËı ‚ˉ¥‚ ı‡˜Ó‚Ëı ÔÓ‰ÛÍÚ¥‚.
ä¥Ï ÚÓ„Ó, ı‡˜Ó‚¥ ÔÓ‰ÛÍÚË, flÍ¥ ¯‚ˉÍÓ
ÔÒÛ˛Ú¸Òfl, ÏË ÂÍÓÏẨÛπÏÓ Á·Â¥„‡ÚË
ÔË ÚÂÏÔÂ‡ÚÛ¥ –1 ‰Ó +7 °C (̇ ÓÒÌÓ‚¥
ÂÍÓÏẨ‡ˆ¥È BfR – î‰Â‡Î¸ÌÓ„Ó
¥ÌÒÚËÚÛÚÛ Óˆ¥ÌÍË ËÁËÍÛ, ç¥Ï˜˜Ë̇).
ñ¸Ó„Ó ÏÓÊ̇ ‰ÓÒfl„ÚË ¯ÎflıÓÏ Á·Â¥-
„‡ÌÌfl ı‡˜Ó‚Ëı ÔÓ‰ÛÍÚ¥‚ Û ÒÔˆ¥‡Î¸ÌËı
ÓıÓÎÓ‰ÊÛ‚‡Î¸ÌËı ͇ÏÂ‡ı ıÓÎÓ‰Ëθ-
ÌË͇.
ç ‚ËÍÓËÒÚÓ‚ÛÈÚ ͇ÏÂÛ ‰Îfl ‚‡ÍÛÛÏÛ-
‚‡ÌÌfl Á ÏÂÚÓ˛ Á·Â¥„‡ÌÌfl ÒËÓª Ë·Ë,
ÏÓÂÔÓ‰ÛÍÚ¥‚ ‡·Ó Û·ÎÂÌÓ„Ó Ï’flÒ‡ Û
ıÓÎÓ‰ËθÌËÍÛ. ÇÁ‡„‡Î¥ ˆ¥ ‚Ë‰Ë ı‡˜Ó‚Ëı
ÔÓ‰ÛÍÚ¥‚ ÔÓ‚ËÌÌ¥ Á·Â¥„‡ÚËÒfl ڥθÍË Û
ÏÓÓÁËθÌËÍÛ.
èÂ‰ Á‡ÒÚÓÒÛ‚‡ÌÌflÏ ‚‡ÍÛÛÏÛ Á‡‚ʉË
‰‡‚‡ÈÚ ÔÓ‰ÛÍÚ‡Ï ÓıÓÎÓÌÛÚË ‰Ó
Í¥Ï̇ÚÌÓª ÚÂÏÔÂ‡ÚÛË (ÌËʘ 40 °C)
(‰Îfl ÚÓ„Ó ˘Ó· Á‡ÔÓ·¥„ÚË ÂÙÂÍÚÛ „‡ÁÓÛ-
Ú‚ÓÂÌÌfl ‚ ÛÏÓ‚‡ı ‚‡ÍÛÛÏÛ).
LJÍÛÛÏÌ Á·Â¥„‡ÌÌfl ı‡˜Ó‚Ëı ÔÓ‰ÛÍ-
Ú¥‚ ‚ ‰Óχ¯Ì¥ı ÛÏÓ‚‡ı Ì ÏÓÊ̇ ÔÓ¥‚-
Ì˛‚‡ÚË Á ÔÓÏËÒÎÓ‚ËÏ ‚‡ÍÛÛÏÌËÏ
Ô‡ÍÛ‚‡ÌÌflÏ ı‡˜Ó‚Ëı ÔÓ‰ÛÍÚ¥‚. ì‰Óχ
Ì ÏÓÊÎË‚Ó ‰ÓÒfl„ÚË Ú‡ÍÓ„Ó Ê ÂÙÂÍÚÛ
ÔÓÔÂ‰̸Ӫ Ó·Ó·ÍË Ú‡ Ï¥ÍÓ·¥ÓÎÓ„¥˜-
ÌÓª flÍÓÒÚ¥.
ç¥ÍÓÎË Ì Á·Â¥„‡ÈÚ ‚ ÛÏÓ‚‡ı ‚‡ÍÛÛÏÛ
ı‡˜Ó‚¥ ÔÓ‰ÛÍÚË, flÍ¥ Ï¥ÒÚflÚ¸ ÔÓ‚¥Úfl
(̇ÔËÍ·‰: ‰ÂÒÂÚË, ÍÂÏ, Á·ËÚËÈ
flπ˜ÌËÈ ·¥ÎÓÍ, Ï’flÍËÈ ÒË ̇ ÓÒÌÓ‚¥ ‡ÁÓÚÛ,
ÚÓ˘Ó). ñ¥ ‚Ë‰Ë ı‡˜Ó‚Ëı ÔÓ‰ÛÍÚ¥‚
Á‡‚‰flÍË ‚‡ÍÛÛÏÛ ÏÓÊÛÚ¸ ÓÁ¯ËËÚËÒfl,
ÔÓÚ‡ÔËÚË Û ‚‡ÍÛÛÏÌËÈ Ì‡ÒÓÒ ¥ ÔÓ¯ÍÓ-
‰ËÚË ÈÓ„Ó.
ä˯ÍË ÍÓÌÚÂÈÌÂ¥‚ FreshWare Ì ÔË-
‰‡ÚÌ¥ ‰Îfl ‚ËÍÓËÒÚ‡ÌÌfl Û Ï¥ÍÓı‚ËθÓ-
‚¥È Ô˜¥.
èÓ‡‰Ë Ú‡ ÔËÈÓÏË
äÓÏ·¥Ì‡ˆ¥fl ÍÓÌÚÂÈÌÂ¥‚ Braun
FreshWare ¥ ‚‡ÍÛÛÏÌÓ„Ó Ì‡ÒÓÒÛ Ì‡‰‡π
ÏÓÊÎË‚¥ÒÚ¸ χËÌÛ‚‡ÚË Ú‡Í¥ ı‡˜Ó‚¥
ÔÓ‰ÛÍÚË flÍ flÎӂ˘ËÌÛ ÔÓÚfl„ÓÏ „Ó‰ËÌ
Á‡Ï¥ÒÚ¸ ‰Ì¥‚. ÑÎfl ‰ÓÒfl„ÌÂÌÌfl ̇ÈÍ‡-
˘Ëı ÂÁÛθڇڥ‚ Á‡ÎËÈÚ ϒflÒÓ Ï‡Ë̇-
‰ÓÏ, ‡ ÔÓÚ¥Ï ÒÚ‚Ó¥Ú¸ ‚‡ÍÛÛÏ ¥ Á‡ÁÛ Ê
‚ÔÛÒÚ¥Ú¸ ÔÓ‚¥Úfl. èÓ‚ÚÓ¥Ú¸ ˆ˛ ÔÓˆÂ-
‰ÛÛ ˘Â ‰‚¥˜¥ ¥ Á‡Î˯Ú flÎӂ˘ËÌÛ
χËÌÛ‚‡ÚËÒfl ·ÂÁ ‚‡ÍÛÛÏÛ ÔÓÚfl„ÓÏ
Ú¸Óı „Ó‰ËÌ.
í‡Í¥ ı‡˜Ó‚¥ ÔÓ‰ÛÍÚË flÍ ËÒ, ÒӘ‚ˈfl,
ÍÛÔË Ú‡ ·ÓÓ¯ÌÓ, flÍ¥ Ì Á·Â¥„‡˛Ú¸Òfl Û
ıÓÎÓ‰ËθÌËÍÛ, ÏÓÊÛÚ¸ Á ˜‡ÒÓÏ Ì‡·ÛÚË
Á‡ÚıÎÓ„Ó Á‡Ô‡ıÛ ‡·Ó Á¥ÔÒÛ‚‡ÚËÒfl.
Ç ÛÏÓ‚‡ı ‚‡ÍÛÛÏÛ Ú‡ÍËÈ ËÁËÍ Á̇˜ÌÓ
ÁÏÂ̯ÛπÚ¸Òfl ¥ χπ Ò‚ÓªÏ Ì‡ÒÎ¥‰ÍÓÏ
‰Ó‚¯ËÈ ¥ Í‡˘ËÈ ÚÂÏ¥Ì Á·Â¥„‡ÌÌfl.
ì ÔÓˆÂÒ¥ ‚‡ÍÛÛÏÛ‚‡ÌÌfl Á ÍÓÌÚÂÈÌÂÛ
‚¥‰Í‡˜ÛπÚ¸Òfl ‚ÓÎÓ„‡. íÓÏÛ ÒÛı¥ ı‡˜Ó‚¥
ÔÓ‰ÛÍÚË, ڇͥ flÍ ÍÂÍÂË, Ô˜˂Ó,
ÍÛÍÛÛ‰ÁflÌ¥ Ô·ÒÚ¥‚ˆ¥, ÒÛ¯ÂÌ¥ ÙÛÍÚË
Ú‡ „Ó¥ıË Á‡Î˯‡˛Ú¸Òfl ‚ ÛÏÓ‚‡ı ‚‡ÍÛ-
ÛÏÛ ıÛÒÚÍËÏË ¥ Ò‚¥ÊËÏË. ÜËË Û ˆËı
ÔÓ‰ÛÍÚ‡ı ·Û‰ÛÚ¸ Á‡ıˢÂÌ¥ Á‡‚‰flÍË
ÁÏÂ̯ÂÌÌ˛ ÍËÒÌ˛ ÛÒÂ‰ËÌ¥ ÍÓÌÚÂÈ-
ÌÂ‡.
ìÌË͇ÈÚ ̇‰ÚÓ ˜‡ÒÚÓ„Ó ‚¥‰Ë‚‡ÌÌfl
‚‡ÍÛÛÏÌËı ÍÓÌÚÂÈÌÂ¥‚, ÓÒͥθÍË ˆÂ
ÁÏÂ̯ËÚ¸ ÚË‚‡Î¥ÒÚ¸ Á·Â¥„‡ÌÌfl
ı‡˜Ó‚Ëı ÔÓ‰ÛÍÚ¥‚, flÍ¥ ‚ ÌËı Ï¥ÒÚflÚ¸Òfl.
ç‡È·¥Î¸¯Û ‚Ë„Ó‰Û ‚¥‰ ‚‡ÍÛÛÏÌÓ„Ó
Á·Â¥„‡ÌÌfl ÇË Ó‰ÂÊËÚÂ, flÍ˘Ó ÇË
·Û‰ÂÚ ‚‡ÍÛÛÏÛ‚‡ÚË ‚ÂÎËÍÛ Í¥Î¸Í¥ÒÚ¸
ÔÓ‰ÛÍÚ¥‚, ̇ÔËÍ·‰: ıÓÎӉ̥ Ï’flÒÌ¥
Á‡ÍÛÒÍË, flÍ¥ ÇË Ì Á·Ë‡πÚÂÒfl ÒÔÓÊË‚‡ÚË
Û Ì‡È·ÎËʘ¥ ͥθ͇ ‰Ì¥‚.
éÔËÒ
Ä åÓÚÓ̇ ˜‡ÒÚË̇
Ç èÂÂÏË͇˜ «‚ÍÎ./‚ËÍÎ.»
(MR 5550: turbo/MR 4050: ¯‚ˉͥÒÚ¸ 2)
ë èÛÒÍÓ‚¥ ÍÌÓÔÍË (ڥθÍË MR 5550)
D LJÍÛÛÏÌËÈ Ì‡ÒÓÒ
Ö ä˯͇ ̇ÒÓÒ‡
F äÓÌÚÂÈÌÂ FreshWare
G ä˯͇
ç ä˯͇ Í·ԇ̇
ß á’π‰ÌÛ‚‡Î¸Ì‡ ÏÛÙÚ‡ ̇ÒÓÒ‡
J ß̉Ë͇ÚÓ ‰Ì¥‚/Ï¥Òflˆ¥‚
ä LJÍÛÛÏÏÂÚ
L ì˘¥Î¸Ì˛‚‡˜ Í·ԇ̇
å ì˘¥Î¸Ì˛‚‡˜ Í˯ÍË
N 襉‰ÓÌ
é èflÏÓÍÛÚÌËÈ ÍÓÌÚÂÈÌÂ
üÍ ÍÓËÒÚÛ‚‡ÚËÒfl ‚‡ÍÛÛÏÌÓ˛
ÒËÒÚÂÏÓ˛
1. ÇÒÚ‡ÌÓ‚¥Ú¸ Í˯ÍÛ Ì‡ÒÓÒ‡ (Ö) ̇ ‚‡ÍÛÛÏ-
ÌËÈ Ì‡ÒÓÒ (D) ¥ ‚ÒÚ‡‚Ú ÏÓÚÓÌÛ ˜‡ÒÚËÌÛ
(Ä) Û ‚‡ÍÛÛÏÌËÈ Ì‡ÒÓÒ Ú‡Í, ˘Ó· ‚Ó̇
Á‡Ù¥ÍÒÛ‚‡Î‡Òfl.
2. ÇÒÚ‡ÌÓ‚¥Ú¸ Í˯ÍÛ (G) ̇ ÍÓÌÚÂÈÌÂ
FreshWare ¥ Á‡ÍËÈÚ Í˯ÍÛ Í·ԇ̇
(ç).
3. ÇÒÚ‡ÌÓ‚¥Ú¸ ‚‡ÍÛÛÏÌËÈ Ì‡ÒÓÒ Û Á’π‰ÌÛ-
‚‡Î¸ÌÛ ÏÛÙÚÛ Ì‡ÒÓÒ‡ (ß). èÓ‚Ì¥ÒÚ˛
ÓÁÚfl„ÌÛÚ‡ ÏÂʇ ‚ËÏ¥˛‚‡ÌÌfl ‚‡ÍÛÛÏ-
ÏÂÚ‡ (ä) Ò‚¥‰˜ËÚ¸ ÔÓ ÚÂ, ˘Ó ÛÒÂ‰ËÌ¥
ÍÓÌÚÂÈÌÂ‡ ÌÂÏ‡π ‚‡ÍÛÛÏÛ.
4. ì‚¥ÏÍÌ¥Ú¸ ÔËÒÚ¥È, ̇ÚËÒÌ¥Ú¸ ̇ Í˯ÍÛ
¥ Ô˂‰¥Ú¸ Û ‰¥˛ ÔÂÂÏË͇˜ «‚ÍÎ./‚ËÍÎ.»
(Ç), ‰Îfl ÚÓ„Ó ˘Ó· ÒÚ‚ÓËÚË ‚‡ÍÛÛÏ. óËÏ
‰Ó‚¯Â ÇË ÚËÒÌÂÚ ̇ ÔÂÂÏË͇˜, ÚËÏ
ìÍ‡ªÌҸ͇
4162355_DaVinci Seite 53 Mittwoch, 29. November 2006 3:14 15
1/59