306 | HARİKA SONUÇLAR ELDE ETMEK İÇİN İPUÇLARI
NASIL YAPILIR?
Aromalı jelatinin çözdürülmesi: Sürahiye
kaynar su dökün, jelatini ekleyin� Orta malzeme
kapağını çıkarın ve kapak kısmına bir havlu
yerleştirin� 10 ile 30 saniye kadar süreyle,
jelatin çözülene kadar Hız 1’de karıştırın�
Diğermalzemeleri ekleyin�
Kurabiye, kraker veya ekmek kırıntısı
hazırlama: Kurabiye, kraker veya ekmeği
yaklaşık 4 cm çaplı parçalara ayırın� Sürahiye
koyun� Darbe modunda, kapağı kapatarak
istenilen yoğunluğa ulaşana kadar birkaç
darbe işlemi ile her seferinde 3 saniye
süreyleHız 2’de karıştırın�
Tart ve tatlı kırıntıları için daha küçük
kırıntılar hazırlayın: Kurabiye, kraker veya
ekmeği yaklaşık 4 cm çaplı parçalara ayırın
vesürahiye koyun� Yaklaşık 20 ila 30 saniye
kadar, istenilen yoğunluğa ulaşana kadar
küçük darbeler halinde işlem yapın�
Meyve ve sebze doğrama: Sürahiye 280 g
kadar meyve veya sebze parçacığı koyun�
İstenilen yoğunluğa ulaşana kadar Hız1’de
kısasüreli darbelerle işlem yapın�
Meyve püresi hazırlama: Sürahiye 500 g
kadar konserve veya pişirilmiş meyve koyun�
Her 250g meyve için 2 ila 4yemek kaşığı
(30ila 60 ml) meyve suyu veya su ekleyin�
Üzerini kapatın ve yaklaşık 5 ila 10saniye
boyunca Hız 4 ayarında karıştırın�
Sebze püresi hazırlama: Sürahiye 360g
kadarkonserve veya pişirilmiş sebze koyun�
Bir 180g sebze için 2 ila 4yemek kaşığı
(30ila60ml) et suyu, su veya süt ekleyin�
Üzerini kapatın ve yaklaşık 10 ila 20saniye
boyunca Hız 4 ayarında karıştırın�
Et püresi hazırlama: Pişmiş, kuşbaşı doğranmış,
yumuşak et parçalarını sürahiye koyun� Bir125g
et için 3 ila 4yemek kaşığı (45ila 60ml) et
suyu, su veya süt ekleyin� Üzerini kapatın ve
10 saniye boyunca Hız 1’de karıştırın� Blenderı
durdurun ve sürahinin kenarlarını sıyırın� Üzerini
kapatın ve yaklaşık 10ila 20saniye daha Hız4
ayarındakarıştırın�
Et suyundaki topakları giderme: Sos veya
et suyu topaklanırsa, sosu ya da et suyunu
sürahiye koyun� Üzerini kapatın ve pürüzsüz
hale gelene kadar yaklaşık 5 ila 10 saniye
boyunca Hız 3 ayarında karıştırın�
Kıvam artırmak için un ve sıvı karıştırma:
Unu ve sıvıyı sürahiye koyun� Üzerini kapatın
ve pürüzsüz hale gelene kadar yaklaşık 5 ila
10saniye boyunca Hız 1 ayarında karıştırın�
Beyaz sos hazırlama: Sürahiye süt, un ve
tercih ederseniz tuz koyun� Üzerini kapatın
ve iyice karışana kadar yaklaşık 5 ila 10 saniye
boyunca Hız 1 ayarında karıştırın� Tencereye
koyun ve her zamanki gibi pişirin�
Meyve püresi hazırlama: Sürahiye önce
sıvıları ve dondurulmuş malzemeleri koyun ve
daha sonra da üste diğer malzemeleri ekleyin�
Üzerini kapatın ve Buz Kırma işlevinde 10 ila
15 saniye kadar, Hız 5 modunda da istenilen
şekilde 10 ila 15 saniye kadar karıştırın�
Hazır karışımdan krep veya waffle hamuru
hazırlama: Karışımı ve diğer malzemeleri
sürahiye koyun� Üzerini kapatın ve iyice
karışana kadar 10 ila 20 saniye boyunca Hız
3 ayarında karıştırın� Blenderı durdurun ve
gereken şekilde sürahinin kenarlarını sıyırın�
Peynir rendeleme: İyice soğutulmuş peyniri
1,5 cm büyüklüğünde küpler halinde doğrayın�
Sürahiye en fazla 65g peynir koyun� Üzerini
kapatın ve yaklaşık 5 ila 10saniye boyunca
Hız 5 ayarında karıştırın� Parmesan gibi sert
peynirlerin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin
ve daha sonra 10 ila 15saniye boyunca Hız5
ayarında karıştırın�
HARİKA SONUÇLAR ELDE ETMEK İÇİN İPUÇLARI
W11091684A_17_TR.indd 306 4/26/17 12:38 PM