Türkçe
341
BLENDER İPUÇLARI
Meyveler ve sebzeler doğrama: 2 Kupa
(475 mL) meyve veya sebze parçalarını
sürahiye koyunuz� Cihazın DARBE ( )
modunda ve ÇALKALAMA ( ) ayarında,
istediğiniz kıvamı elde edene kadar her
defasında yaklaşık 2 ile 3 saniye boyunca
bir kaç darbe uygulayarak karıştırınız�
Meyve püres yapma: 2 Kupa (475 mL)
konserve veya pişmiş meyveyi sürahiye
koyunuz� Bir kupa (240 mL) meyve için 2 ile
4 yemek kaşığı (30 ile 60 mL) meyve suyunu
ya da suyu ekleyiniz� Kapağı kapatınız ve
5 ile 10 saniye PÜRE YAPMA ( ) ayarında
karıştırınız�
Sebze püres yapma: 2 Kupa (475 mL)
konserve veya pişmiş sebzeyi sürahiye
koyunuz� Bir kupa (240 mL) sebze için 2 ile
4 yemek kaşığı (30 ile 60 mL) et suyu, su
veya süt ekleyiniz� Kapağı kapatınız ve 10
ile 20 saniye PÜRE YAPMA ( ) ayarında
karıştırınız�
Et püres: Pişmiş, küp doğranmış, yumuşak
eti sürahiye koyunuz� Bir kupa (240 mL)
et için 3 ile 4 yemek kaşığı (45 ile 60 mL)
et suyu, su veya süt ekleyiniz� Kapağı
kapatınız ve 10 saniye ÇALKALAMA ( )
ayarında karıştırınız� Blenderi durdurunuz
ve sürahinin içindeki malzemeyi sıyırarak
alınız� Kapağı kapatınız ve 10 ile 20 saniye
PÜRE YAPMA ( ) ayarında karıştırınız�
Süzme peynr veya rcotta peynr
püres: Süzme peyniri veya ricotta peynirini
sürahiye koyunuz� Kapağı kapatınız ve iyi
bir kıvama gelene kadar 25 ile 35 saniye
KARIŞTIRMA ( ) ayarında karıştırınız�
Blenderi durdurunuz ve sürahinin içindeki
malzemeyi sıyırarak alınız� Gerekirse, bir
kupa (240 mL) süzme peynir için 1 yemek
kaşığı (15 mL) yağsız süt ekleyiniz� Az
yağlı dip soslar ve krem peynirler için alt
malzeme olarak kullanınız�
Pşmş yyecekler çn sıvı malzemelern
karıştırılması: Sıvı malzemeleri
sürahiye doldurunuz� Kapağı kapatınız
ve iyice karışana kadar 10 ile 15 saniye
SIVILAŞTIRMA ( ) ayarında karıştırınız�
Sıvı karışımı kuru malzemelerin üzerine
dökünüz ve iyice karıştırınız�
Sostak topak parçaların çıkartılması:
Eğer sos veya krema topaklı olursa, sürahiye
koyunuz� Kapağı kapatınız ve iyi bir kıvama
gelene kadar 5 ile 10 saniye KARIŞTIRMA
( ) ayarında karıştırınız�
Kıvam kalınlaştırma çn un ve sıvının
karıştırılması: Unu ve sıvıyı sürahiye
koyunuz� Kapağı kapatınız ve kıvama
gelene kadar 5 ile 10 saniye ÇALKALAMA
( ) ayarında karıştırınız�
Beyaz sos hazırlama: Sütü, unu ve
gerekirse tuzu sürahiye koyunuz� Kapağı
kapatınız ve iyice karışana kadar 5 ile
10 saniye ÇALKALAMA ( ) ayarında
karıştırınız� Tencereye boşaltınız ve normal
şekilde pişiriniz�
Karışımdan pankek veya waffle hamuru
hazırlama: Karışımı ve diğer malzemeleri
sürahiye koyunuz� Kapağı kapatınız ve
iyice karışana kadar 10 ile 20 saniye
KARIŞTIRMA ( ) ayarında karıştırınız�
Blenderi durdurunuz ve sürahinin içindeki
malzemeyi sıyırarak alınız�
Peynr rendeleme: Çok soğuk peyniri 1,5
cm’lik küpler halinde kesiniz� En fazla 1/2
kupa (120 mL) peyniri sürahiye koyunuz�
Kapağı kapatınız ve 5 ile 10 saniye
SIVILAŞTIRMA ( ) ayarında karıştırınız�
Parmesan gibi sert peynirler için, peyniri
oda sıcaklığına getiriniz ve sonra 10 ile
15 saniye SIVILAŞTIRMA ( ) ayarında
karıştırınız�
Bebek çn yulaf ezmes yapma:
Pişmemiş yulaf ezmesi parçalarını sürahiye
koyunuz� Cihazın DARBE ( ) modunda
ve KARIŞTIRMA ( ) ayarında, istediğiniz
kıvama gelene kadar her darbe 2 ile 3 saniye
olacak şekilde yaklaşık 5 darbe uygulayarak
karıştırınız� Normal şekilde pişiriniz�
Yetşkn yemeklernden bebek maması
yapma: Hazırlanmış yetişkin yemeğini
sürahiye koyunuz� Kapağı kapatınız ve
yaklaşık 10 saniye ÇALKALAMA ( ) ayarında
karıştırınız� Daha sonra yaklaşık 10 ile 30
saniye PÜRE YAPMA ( ) ayarında karıştırınız�
Blender Sürahsnn Durulanması:
Sürahiyi yarısına kadar ılık su ile
doldurunuz� Birkaç damla bulaşık deterjanı
ekleyiniz� Kapağı kapatınız ve sürahinin
yanları temizlenene kadar yaklaşık 5 ile
10 saniye ÇALKALAMA ( ) ayarında
karıştırınız� Durulayınız ve kurulayınız� Tam
temizlik için, sürahiyi bulaşık makinesinde
de yıkayabilirsiniz� En iyi sonucu elde etmek
için, kapak, malzeme kupası, kilitli gövde,
bıçak aparatı ve sızdırmazlık halkasının elde
yıkanması önerilir� Bkz� “Bakım ve Temizlik”�
BLENDER İPUÇLARI
W10482505B_17_TR_v01.indd 341 3/27/18 9:29 AM