Electrolux EHP601K Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
Ankastre VitroSeramik Ocak
MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU
EHP 601 K – EHP 601 W – EHP 601 B – EHP 601 X
319 5725-00
PE-D 2001.01.09
TR
Sayın Kullanıcı
Lütfen yeni cihazınızın kullanımı ile ilgili talimatları dikkatlice okuyunuz.
“Güvenlik Konusunda İpuçları” bölüne özel olarak dikkatinizi veriniz.
Bu talimatları, ilerde başvurabilmek içinvenli bir yerde saklayınız ve cihazın
sonraki olası sahiplerine veriniz.
Uyarı üçgeni ve/veya özel sözcükler (uyarı, dikkat, önemli)
kullanılarak cihazınızın kullanımı veya sizin güvenliğiniz için
önemli olan bilgiler vurgulanmıştır.
Bu sembolden sonra cihazın çalışması ve pratik kullanımı
konusunda ek bilgiler bulacaksınız.
Cihazın ekonomik ve çevre açısından uygun kullanımına ilişkin
ipuçları ve talimatlar da bu sembol ile gösterilmiştir.
Bu kullanım kılavuzu arızaları, kendi kendinize nasıl düzeltebileceğinize
ilişkin bilgileri de içermektedir. “Arızalar ve Çözümleri” bölümüne bakınız.
Daha fazla bilgi için lütfen size en yakın Yetkili Servis Merkezine
başvurunuz.
İçindekiler
Sayın Kullanıcı!
Güvenlik Bilgisi
Cihazın Elden Çıkarılması
Vitroseramik Ocağın tanımı
İlk kullanımdan önce
İlk kez yapılan temizlik
Çalıştırma talimatları
Genel Bilgiler
Sıcaklık Kontrolğmeleri
Kalan Isı Göstergesi
Uygulama,Tablo ve İpuçları
Pişirme ve Kızartma Kapları
Genel İpuçları
Enerji Tüketimi
Kaynatma ve Kızartma Çizelgesi
Temizlik ve Bakım
Vitroseramik Cam Yüzey
Hafif Leke
İnatçı Leke
Özel Leke
Şeker
Siyah Lekeler ve Dekor Zararları
Vitroseramik Yüzeydeki Çizilmeler
Ocak Çerçevesi
Arızalar Ve Çözümleri
Servis ve Yedek Parça
2
4
5
6
6
6
7
7
7
7
8
8
8
8
8
9
9
9
9
10
10
10
10
10
16
16
Montaj Talimatları
Güvenlik Bilgileri
Mutfak Tezgahına Yerleştirme
Elektrik Bağlantısı
Teknik Bilgiler ve Bilgi Etiketi
12
12
12
14
15
Önemli Güvenlik Bilgileri
Bu cihazın güvenliği, tekniğe ilişkin kabul edilmiş
kurallar ve cihaz güvenliği konusundaki yasalar ile
uyumludur. Kendi anlayışımıza borçlu olduğumuz
güvenlik önlemleri tüm olası kaza risklerini kapsama-
yabilir.
Böylelikle, üretici olarak, güvenlik açısından aşağı
da belirtilen ipuçları konusunda sizi bilgilendir-
mek için kendimizi zorunlu hissediyoruz.
Elektriksel Güvenlik
Bu cihaz sadece Yetkili Servis personeli
tarafından kurulmalıdır.
Cihazın onarımı sadece Yetkili Servis personeli
tarafından yerine getirilmelidir. Uygunsuz
onarım yaralanmalara veya ciddi bozulmalara
neden olabilir. Cihazınız onarım gerektirdiğinde
lütfen size en yakın Yetkili Servis Merkeziniz ile
temas kurunuz.
Bu talimata dikkat ediniz aksi takdirde
cihazınızda meydana gelebilecek herjangi bir hasar
garanti kapsamına girmeyecektir
Gömme cihazlar, yine gömme dolaplar ve raflar
üzerine kurulur. Dolaplar, sabit olacak şekilde
yerleştirilmeli ve oturtulmalıdır. Olabilecek
temaslarına karşı gereken koruma sağlanmalıdır
Zarar görmüş cihazlar kurulmamalıdır.
Vitroseramikl cam zarar görmüş ise ocağı
kullanmayınız :
- Pişirme bölümlerini kapatın.
- Elektrik akımı ile olan bağlantısını kesin.
Ayarlama alternatifinin kalmadığı durumlarda,
özel otomatik elektronik kontrollü anahtar tüm
pişirme alanlarını belirli bir zamanda otomatik
olarak kapatarak güvenliği sağlar.
Çocuklar için güvenlik
Bu cihaz sadece yetişkinler tarafından
kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Çocukların bu
ürünle oynamalrına veya kontrol düğmelerini
kurcalamalarına izin vermeyiniz.
Cihaz çalıştığı sürece ısınır. Çocuklar ocak
soğuyuncaya kadar uzak tutulmalıdır.
Çocuklar tencere ve tavaları pişirme panelinden
çekerek de kendilerine zarar verebilirler.
Kullanım sırasında güvenlik
Bu vitroseramik ocak sadece ev içi kullanım
amaçlıdır. Ticari ve endüstriyel kullanım amaçlı
tasarlanmamıştır.
Cihaz kullanıldığı sırada ısınır. Isınan kısımlara,
dikkatsizce dokunmak yanık tehlikesine neden
olabilir.
Vitroseramik ocak yüzeylerini odayı ısıtmak
için kullanmayınız.
Elektrik fişini vitroseramik ocağın yanında
yer alan elektrik prizine takarken dikkatli
olunuz. Bağlantı yerleri sıcak yüzey veya
pişirme kaplarına temas etmemelidir.
Sıcak yağlar çok çabuk tutuşur. Patates
kızartması vs. gibi yağ tavalarını kullanarak
yemek pişirirken ocağın yanından
ayrılmayınız.
Sensör tekniği, cihazın kontrol altında
tutularak olabilecek en iyi korumayı sağlar
ancak pişirme aralıklarını, çıktıyı ve süreyi
ayarlarken de aynı ölçüde dikkatli olmak
gerekmektedir.
Kullandıktan sonra cihazın kapalı
olduğundan emin olunuz.
Temizlik Sırasında Güvenlik
Vitroseramik ocağın yüzeyini temizlenirken
tüm ısıtma alanlarının kapalı olduğundan
emin olunuz.
Güvenlik nedeni ile cihazın temizliğinde,
buhar püskürtmeli veya yüksek basılı bir
temizleyici kullanmayınız.
Cihazınıza Zarar Vermemek için;
Vitroseramik ocak yüzeyini, çalışma yüzeyi
veya yiyecek koyma yeri olarak
kullanmayınız.
Pişirme yerlerini, boş pişirme kaplarıyla veya
boş olarak kullanmayınız. Bu pişirme
kaplarına veya pişirme paneline zarar
verebilir.
Seramik cam, ısı şoklarına ve aşırı
sıcaklıklara karşı dayanıklıdır ancak kırılmaz
değildir. Sert ve keskin nesneler düşkleri
takdirde, özellikle, pişirme yüzeyine zarar
verebilir.
Tabanı zarar görerek çıkıntılı veya pürüzlü
hale gelmiş döküm tencere tava kullanma-
yınız. Çıkıntı sürttüğü zaman çizilmeler
meydana gelebilir.
Vitroseramik ocak çerçevesine hiçbir pişirme
kabını koymayı nız. Çizilebilir veya boyası
kazınabilir.
Sirke, limon tuzu gibi asit içeren sıvılar
aşındırıcı maddeler vitroseramik ocak
çerçevesi ile temas etmemelidir aksi
takdirde mat lekeler ortaya çıkabilir.
Şeker veya şeker içeren bir yiyecek sıcak
pişirme yüzeyine temas ederek erirse, hala
sıcakken derhal bir cam kazıma aleti ile
çıkarın. Soğursa, yüzeye zarar verebilir.
Her türlü eriyen malzemeyi örn, plastik,
alümümyum folyo veya fırın folyosu,
seramik cam yüzeyden uzak tutunuz. Bu tip
bir madde seramik cam yüzeyde erirse,
derhal bir cam kazıma aleti ile çıkarılmalıdır.
Elden Çıkarma
Tüm paketleme unsurları geri dönüşümlü
ve sert köpük kısımlar uygun bir şekilde
toplanarak ilgili toplama merkezlerine
verilebilir.
PE = Polietilen
(dış sarma ve içindeki torba)
PS = Polistiren köpük (örn, paketleme
parçaları)
Lütfen tüm paketleme malzemelerini ve eski
cihazları, güvenlik ve çevreyi dikkate alarak
atınız.
Lütfen cihaz, paketleme malzemeleri ve
malzeme işaretlemeleri (malzemelerin ayrı
tutulması, atık toplama, çöp atma alanları)
hakkındaki ulusal ve yerel yasalara dikkat
ediniz
.
Elden Çıkarıma İlişkin İpuçu
Cihaz ev çöpleri ile birlikte atılmamalıdır.
Lütfen yerel idare veya Çevre Sağlık Kurumu
ile bağlantı kurarak bölgenizde cihazı geri
dönüşrmek için tesis olup olmadığını
öğreniniz.
Vitroseramik Ocağın Tanımı
Pişirme Yeri Pişirme Yeri
Arka sol arka sağ
Pişirme Yeri Ön sağ
Pişir Düğmeleri
Arka sağ
Pişirme Yeri Arka sol
ön sol Ön sağ
Ön sol
Kalan ısı göstergesi
İlk Kullanımdan Önce
İlk kez temizleme
Vitroseramik ocak yüzeyi, ilk kez
kullanılmadan önce iyice yıkanmalıdır.
Seramik cam yüzeyi ve çerçevesini,
bir parça deterjanlı ılık su ile yıkayın ve
daha sonra silerek suyunu alın.
Aşındırıcı ve bozucu temizlik
malzemelerini asla kullanmayınız,
zira seramik cam ve pişirme paneli
çerçevesine zarar verebilir.
Çalıştırma talimatları
Genel Bilgi
Vitroseramik ocak, özel işlemlerden geçirilmiş seramik camdan yapılmıştır ve 4 pişirme
yüzeyine sahiptir. Özel etkili radyan ısıtıcılarla hızlı ısınan pişirme yüzeyleri, ısınma süresini
önemli ölçüde azaltacaktır.
Pişirme yüzeyi, gözeniksiz ve ani ısı
değişikliklerine karşı duyarsızdır. Bu nedenle,
pişirme kapları sıcak yerden alınıp soğuk yere
konulabilir.
Pişirme yerindeyken açtığınızda kısa bir “zzz”
sesi duyabilirsiniz. Bu vitroseramik pişirme
yüzeyinin karakteristik özelliğidir ve cihazın
işleyişini veya süreyi değiştirmez.
Açmadan önce pişirme kaplarını her
zaman pişirme yerine koyunuz.
Isı Kontrol Düğmeleri
Kontrol düğmeleri, pişirmezeylerinin ısıtma kapasitesini düzenler.
Isıtma yüzeyine ilişkin kontrol düğmeleri sola veya sağa çevrilerek istenen konuma
getirilebilir.
1 = En Düşük Ayar
12 = En Yüksek Ayar
“0” konuma tekrar getirilerek pişirme yüzeyi kapatılır.
Pişirme kaplarını, pişirme yüzeylerine daimağmesini açmadan önce koyunuz.
Kalan ısı göstergesi
Her bir pişirme yüzeyi, bir gösterge ile bağlantılıdır.
Pişirme yüzeyi yanmalara neden olabilecek bir ısıya
ulaştığı zaman, karşılık gelen uyarı ışığı yanar.
Bu uyarı ışığı, ısınan yer kapandıktan sonra pişirme yerinin
yüzyinde kalan ısı yanmalara neden olabileceği sürece
sönmez. Işık, ısı 60
o
C sıcaklığın altına düştükten sonra
söner.
Uygulama, Tablolar, İpuçları
Pişirme ve kızartma kapları
Pişirme kabı veya tavası iyi olduğu ölçüde daha iyi kaynama veya kızartma
sonucu alınır.
Kaliteli tavaları tabanından tanıyabilirsiniz.
Taban, olabileceği kadar ince vez olmalıdır.
Pürüzlü tabanlar (örn, çıkıntı ve keskin
kenarlar) seramik cam yüzeyi çizebilir.
Alüminyum ve bakır tabanlı pişirme
kapları arkalarında metalik renk bozulmarı
bırakırlar ve bunlar bazen büyük güçlükle
bazen de hiç çıkartılamazlar.
Tencere ve kızartma tavaları pişirme
yerinden daha küçük olmamalıdır ve
tercihen pişirme yüzey çapından 10-15mm’
den daha büyük olmamalıdır.
Tava tabanı soğuk olduğu zaman normal
Olarak içeriye doğru hafifçe meyil verir
(konkav). Hiçbir durumda dı şarıya doğru
meyil (koveks) vermemelidir.
Yeni bir pişirme kabı veya tava satın alırken
taban çapına dikkat edin. Üreticiler çoğun-
lukla bir kabın üst çap kenarını belirtirler.
Düdüklü tencere veya WOK gibi özel pişirme
kapları kullanıyorsanı z üreticinin talimatlarına
uyunuz.
Tencere üreticisi tarafından verilen bütün
talimatlara uyunuz. Vitroseramik ocak için de
önerildiğine emin olun.
Genel İpuçları
Taban her zaman temiz ve kuru olmalıdır.
Vitroseramik cam yüzeyin çizilmemesi veya zarar
rmemesi için tencere ve tavalar, pişirme
yüzeyi üzerinden kalıdırılmalı, sürtülmemelidir.
Çizilmeler kum tanecikleri nedeniyle (örn, daha
evvel yıkanan sebzelerden kaynaklanabilir),
pişirme yüzeyi üzerinde tencerenin çekilmesi
veya tencere tabanındaki pürüz ve çıkıntılar olması nedeniyle de gerçekleşebilir.
Bir şey taşmaması için sıvı ağırlıklı yiyeceklerde yüksek kaplar kullanın.
Enerji Tüketimi
Enerji tasarrufu için :
Tencere ve tavaları, açmadan önce
pişirme yerine koyun.
Sadece pürüzsüz ve düz tabanlı pişirme
ve kızartma kapları kullanın.
Mümkün oldukça, tencere ve tavaları
kapak ile kapatınız.
Tencere ve tavaları, yarı çapı daha büyük
olan pişirme yerlerine asla koymayınız.
Islak veya kirli pişirme yerleri nedeniyle
enerji ziyan olmaktadır
Kalan ısıdan yararlanmak için pişme
süresinden birkaç dakika önce pişirme
yerini kapatınız
Düdüklü tencere kullanırken ısıtma süresini
%50 azaltabilirsiniz. Enerji tasarrufu kadar
yiyeceklerde daha fazla vitamin ve mineral
korunur.
Kaynatma ve Kızartma Çizelgesi
Pişirme işlemleri için gereken ayar konumları pişirme kaplarının kalitesi ve
yiyecek miktarına bağlıdır.
ğme Konumu Pişirme Yöntemi Örnekler
12
Yarı kaynatma
ve hızlı kızartma
Pişirme ve kızartmaya başlama, bük
miktarlarda sıvı pişirmek, daha sonra uygun
ayara dönmek
10-11
Kızartma
Derin Yağ İçinde
Kızartma
Patates kızartması, pan kekler, domuz ve sığır
fileto, büftek gulaş
8-10
Izgara
Kabuksuz
(yiyecekler)
kızartma
Derin yağda et, şinitzel, et parçaları, köfte,
sosis, ciğer, balık fileto kızartmak
4-7
Kaynatma
Çektirme
Patates haşlamak, yahni yapmak, çorba
yapmak, hot-pot, çok miktarda sosis pişirmek
3-5
Ağır ateşte
kaynatarak yahni
yapma
Sebzeleri ağır ateşte kaynatmak, eti kendi
suyunda yavaş yavaş pişirmek, az miktarda
meyveyi sıvıinde hafifçe pişirmek
1-3
Hafifçe ağır ateşte
kaynatarak pişirme
Pirinç ve sütli yiyecekleri ağır ateşte pişirmek
(bazen karıştırarak), az miktardaki patates ve
sebzeden yahni yapmak, hazırlanmış bir
yemeği ısıtmak
1-2 Sıcak tutma
Omlet, kızarmış yumurta, Hollanda sosisi, bir
yemeği sıcak tutmak veya az miktarda
çukulata, jelatin, yağ eritmekin.
0 Kalan ısı Kalan ısı, KAPALI konum
Isıtmak veya pişirmek için “10-12” ısı ayarlarını öneririz ve daha sonra
yiyecekleri daha düşük uygun bir ısı ayarında pişirmeye devam edin.
Temizlik ve Bakım
Dikkat! Temizleyiciler sıcak seramik
cam yüzeyde kalmamalıdır. Temizle-
yicilere ait tüm artıklar temizlendikten
sonra yeterli miktarda temiz su ile
temizlenmelidir, zira yeniden ısıtıldığı
zaman sonuç sert olabilir.
Fırın spreylerı, leke veya toz alıcıları, kir
çıkartıcı tozlar veya aşındırıcı etkiye sahip
sünger gibi aşındırıcı veya bozucu maddeleri asla kullanmayın.
Uygun temizlik malzemeleri : temiz
kumaş veya ev kağıdı, deterjanlı sıcak su,
uygun ticari temizleyiciler veya temizllik
amaçlı kazıma aletleri. Temizlik amaçlı ve
seramik cam temizleyiciler, özel satıcılarda
ve temizlik malzemeleri dükkanlarında
bulunabilir.
Vitroseramik cam yüzey
Her kullanımdan sonra, el ile dokunabilecek
sıcaklıkta veya soğukken seramik cam yüzeyi
temizleyin. Böylece akmış yemeklerin üzerinde
yanması önlenecektir.
“Vitroclen” gibi bir ticari seramik cam temizleyici
ile sıvı ve su damları, yağ damlaları ve metalik
renk bozulmalarını giderin.
Hafif leke
Seramik cam yüzeyini kaba bir bez ve dejerjan
ile silin
Sonra temiz bir bez kullanarak silin. Yüzeyde
hiçbir temizlik maddesi artığı kalmamalıdı r.
“Vitroclen” gibi bir ticari seramik cam temizle-
yicisi kullanarak tüm seramik cam yüzeyi iyice
hafta da bir temizleyin. Pişirme panelinin temiz-
lendikten sonra kuru olduğundan daima emin olun.
İnatçı leke
Pişirme yerleri üzerine damlamış veya burada
yanmış lekeleri temizlemek için bir cam kazıma
aleti kullanın.
Cam seramik kazıma aletini belirli bir açıyla seramik
cam yüzeye koyun. Kazıma aletini üzerinde
kaydırarak lekeleri çıkarı n.
Özel leke
Şeker
Üzerinde ne yanmış ise (şeker, erimiş
plastik, alüminyum folyo) vakit geçirilmeksizin
(hala sıcak durumdayken), bir cam kazıma aleti
kullanarak çıkartın, aksi takdirde zarara neden
olunabilir.
Uyarı! Sıcak pişirme yerinde, temizlik amaçlı kazıma aleti kullanılırken azami dikkat
sarfedilmelidir.
Daha sonra yüzeyi normal şekilde temizleyin.
Pişirme yeri ve erimiş madde soğumuş ise
temizleme işlemini kolaylaştırması için pişirme
yerini yavaşça tektrar ısıtın.
Siyah lekeler, dekor zararları
Yıpratıcı temizleyiciler veya pürüzlü tabanlı
pişirme kapları kullanıldığı takdirde, dekor
yıpranmış bir hal alır ve zaman içinde siyah
lekeler ortaya çıkar.
Bu lekeler çıkartılamaz. Bununla birlikte,
Vitroseramik ocağın çalışmasını bozabilirler.
Vitroseramik cam yüzeydeki çizilmeler
Seramik cam yüzey üzerinde, pişirme
kaplarının tabanlarındaki çıkıntılardan
veya kumlardan kaynaklanan çizikler
çıkarılamaz.Bununla birlikte, vitroseramik
ocağın çalışmasını bozabilirler.
Vitroseramik Ocağın çerçevesi
Sirke, limon veya kir sökücülerinin, ocak
çerçevesine değmemesini sağlayın, aksi
takdirde mat lekeler oluşur.
V,itroseramik ocak çerçevesini, su ve bir miktar
dejerjanlı sıvı ile temizleyin.
Islak bez ile kurumuş kiri yumuşatın. Daha
sonra silerek kiri çıkartın.
Montaj Talimatları
Güvenlik ipuçları
Bu cihazın montajı Yetkili Servis tarafından yapılmalıdır. Lütfen bu talimatlara
uyunuz, aksi takdirde garantiniz meydana gelebilecek herhangi bir zararı
kapsamaz.
Montaj sırasında veya arıza halinde cihazın elektrikle olan bağlantısı kesilmelidir.
Elektrikli cihazların çalışmasına ilişkin genek kurallara, yetkili elektrik kurulu’na ait
hükümlere ve montaj için bu talimatların özelliklerine sıkı bir şekilde uyulmalıdır.
Mutfak Tezgahına Ankaster olarak yerleştirme
Ocak ile arka duvar arası n
Elektrik güvenliği kalifiye bir elektrik daki mesafe 55 mm
Tesisatçısı tarafından sağlanabilir.
Elektrik Kurumu veya diğer yerel makamlar tarafından
çıkarılan düzenlemelere göre istenmeyen temasa karşı
koruma,cihazın doğru bir şekilde montajı ile sağlanabilir.
Aynı durum, cihazın arkasıin de geçerli olup duvardan
uzak olan elektrik bağlantılarına kolaylıkla erişilebilmelidir.
Gömme dolaplar, sabit olacak şekilde konumlandırılarak Mutfak dolabı yada duvarın
sağlamlaştırılır. sağı/solu arasındaki mesafe
Bu kitapçıkta cihazınız ile ilgili basılan bilgi etiketindeki
verileri bir tarafa not edin. Bu bilgiler servis çağırdığınız
zaman işe yarayacaktır.
Montaj Ölçüleri
Ocağın monte edileceği yerin ölçüleri, standart ebatlara
karşılı k gelmelidir. Gerekli bilgiler ebatlara ilişkin
şekilde görülebilir.
Vitroseramik ocağın düşük yüzeyi ve aşağısındaki
mobilyanın parçaları arasındaki uzaklık en az
20 mm olmalıdır.
Vitroseramik ocağın yan tarafları ve kabin
arasındaki uzaklık en az 50 mm ve arka panelden
en az 55 mm olmalıdır.
Kendisini çevreleyen mobilyayı aşırı ısıtmasına
karşı korumayla ilgili olarak bu cihaz Y tipi olmalı dır.
Cihaz veya bu cihaz için hazırlanmış gömme dolabı
Görecek şekilde arka duvara veya başka bir taraftaki
duvara yerleştirilebilir.Başka bir tarafı herhangi bir
yüksek duvar veya mobilyaya monte edilebilir.
Cihazın diğer yan tarafı ise başka aynı yükseklikteki
Bir cihazın yan tarafına doğru yerleştirilebilir.
Vitroseramik Ocağın Montajı
Montaj yerini, önceden belirlenen çalışma
ebatlarına göre kesin. Azami ebatlar
aşılmamalıdır. Tam olarak işaretli çizgi
üzerinden testere ile kesiniz. Öneri : Çelik
bir iğne ile kesilecek yeri işaretleyin. Çizgi
üzerine yapıştırıcı bir şey sürerek kesilirken
tabakanın kırılmasını önleyin.
Mozaik kaplı montaj yerlerinde, pişirme alanı
ile destek alanı arasındaki yarık tamamıyla
doldurulmalıdır.
Kesim alanındaki montaj yerini temizleyin.
Pişirme alanına, üstten kesim alanına doğru
girilir, ortalanır ve üstüne sıkıca bastırılarak
yayların oturması sağlanır.
Boşluk olmaksızın yerine oturması ve kusursuz
şekilde yerleşmesi için destek çerçevesindeki
kapatıcı maddesine dikkat edin. Lütfen fazladan
silikonlu kapatıcı maddeler kullanmayın, aksi
takdirde servis ihtiyacı halinde sökmek zorlaşır.
Gömme dolabın altındaki 5 delik, takılacak
plakaların vidalanmasıindir.
Takılacak plaka vidalarını önce tornavida ile
sıkıştırın (ve ara sıra sıkıştırın) ve daha sonra
pişirme alanı çerçevesi, çalışma setine kusursuz
şekilde oturuncaya kadar çapraz şekilde dengeleyin.
Fazla sıkıştı rmaktan kaçının! İnce kenet ile elektrikli
tornavida veya itici havatornavidası özellikle kullanılabilir.
seramik cam plaka (Ceramic glass plate)
çerçeve (Frame)
Mutfak tezgahı (Worktop)
sabitleyici kenet (Fixing clamp)
Elektrik bağlantıları
Cihazı ana elektrik şebekesine bağlamadan
önce, bilgi etiketindeki voltajın
(yani, cihazın nominal voltajı) şebeke
voltajı na karşılık geldiğinden emin olun.
Bilgi etiketi, vitroseramik ocak panelinin
altında yer alan mahfazasında görülebilir.
Şebeke bağlantısı, uzman bir elektrikçi tarafından
yerine getirilmelidir. TSE kuralları ve yerel elektrik
kurullarının geçerli yönergelerine uyulmalıdır.
Bağlanmadan önce, bilgi etiketinde belirtilen
voltajı n – örn. cihaz ve fırın/kontrol
kutusuna ilişkin nominal voltaj – halihazırda
şebeke voltajı ile aynı olup olmadığınına emin
olun.Bilgi Etiketi, vitroseramik ocak panelinin
altta yer alan mahfazasında görülebilir.
Isıtıcı eleman yaklaşık 230V, Cihaz, 220V şebeke
voltajı ile mükkemmel biçimde çalışır.
Şebeke bağlantısı, tüm kutup isole edici cihaz en
az 3 mm’lik açılış kontağı ile olacak şekilde
gerçekleştirilmelidir; Örn, L-S otomatizm,
topraklı devre kesici veya sigorta.
HO5VV-F tipi bir kablo veya daha yüksek
derecede bir kablo elektrik kablosu olarak
kullanılmalıdır.
Şebeke terminali, cihazın arkasındaki kapağın
altındadır. Tornavida ile açılmalıdır (resim).
Şebeke voltajına göre, cihaz bağlama alternatifleri
diagramlarına uygun olarak bağlanır. Terminal
borduna ait köprüler, gerektiği takdirde, buna
göre değiştirilmelidir.
Koruyucu kondüktör, terminal (şekil)’e
bağlanmalıdır. Koruyucu kondüktör, yüklü
iletkenden uzun olmalıdır.
Kablo bağlantılarısterildiği gibi bağlanmalıdır
ve terminal vidaları sıkıca sıkılmalıdır.
Bundan sonra elektrik kabloları germe gevşetme
aleti ile emniyete alınmalı ve kapak iyice
kapanıncaya kadar bastırılmalıdır.
İlk kullanımdam önce, vitroseramik cam veya pişirme paneli çerçevesindeki
olabilecek herhangi bir etiket ve koruyucu film çıkarılmalıdır.
Elektriğe bağlandıktan sonra, tüm pişirme yerleri birbiri ardısıra kısa aralıklarla asgari güç ile
çalıştırılarak çalışıp çalışmadıkları kontrol edilmelidir.
Turkish Translation of the diagram
Pişirme panelinin tabanındaki şebeke terminali (Main Terminal in the base of the
hob)
Terminal köprülerinin değiştirilmesi (Changing bridges of the Terminal)
Germe gevşetme aleti (Strain relief device)
Bağlantı alternatifleri (Connection Possibilites)
Şebeke kablosunu bağlamadan önce kurulum talimatlarını okuyun. Bağlantıların
terminal blokuna doğru biçimde uyup uymadığından emin olun. (Read the
installation……….)
Teknik veriler
Cihazın ebatları :
Uzunluk 572 mm
Derinlik 502 mm
Yükseklik 49 mm
Ankastre Ölçüleri
Uzunluk 560 mm
Derinlik 490 mm
Çap R5
Pişirme Yerlerinin Elektrik Güçleri
Ön sol pişirme yer. 1800 W
Arka sol pişirme yer. 1200 W
Ön sağ pişirme yer. 1800 W
Ön sağ pişirme yer. 1200 W
Toplam Elektrik gücü 6,0 kW
Voltaj 230V-50Hz
Teknik Özellikler, Standartlar, Normlar
Bu cihaz aşağıdaki standartlara uymaktadır :
Ev içi veya benzer kullanımlara yönelik
elektrikli cihazın güvenliğine ilişkin EN 60
335-1 ve EN 60 335-2-6
Ev içi kullanım için elektrikli pişiricilere
nelik kritere ilişkin DIN 44546
/44547/44548
EN 55014-2/VDE 0875 kısım 14-2
EN 55014/VDE 0875 kısım 14/12.93
EN 61000-3-2/VDE 0838 kısım 2
Elektro manyetik uyum (EMC) için temel
koruma gereğine ilişkin EN 61000-3-2/VDE
0838 kısım 3
Bu cihaz Avrupa Birliği normlarına
uymaktadır :
73/23/EC dt. 19.12.1973 (düşük voltaj)
89/336/EC dt. 03.05.1989 (EMC -
düzeltmeleri içeren norm – norm
92/31/EC)
Bilgi Etiketi
Cihazınızın bilgi etiketinde bulunan verileri bir yere kaydediniz.Bilgi etiketi cihazın
altında yer almaktadır.Cihazı ankastre olarak yerleştirdikten sonra bilgi etiketini bir
daha göremeyeceksiniz.
Bu bilgileri aşağıdaki durumlarda kullanmanız gerekecektir.
v
Yetkili Servise İhtiyacınız olduğunda
v
Kendinizin değiştirebileceği yedek parça ve aksesaurların talebinde
v
Teknik problemle karşılaştığınızda.
Arızalar ve Çözümleri
Vitroseramik ocağınız düzgün bir şekilde çalışmadığı zaman Yetkili Servis
çağırmadan önce lütfen aşağıdaki kontrolleri yapınız.
Önemli
Yetkili Servis çağırdığınızda arıza aşağıdakilerden birisi ise,tüketicinin
yanlış kullanımından yada yanlış montajdan kaynaklanıyorsa cihaz garantili olsa bile
garantisiz işlem yapılacaktır.
ARIZA OLASI ÇÖZÜM YOLU
v
Isıtma yüzeyleri çalışmıyor v
Ana sigortayı kontrol ediniz.Atmış
olabilir.
v
Seçmiş olduğunuz güç konumunu
kontrol ediniz.
v
Ocağı kapattıktan sonra ısı ikaz
lambası yanmaya devam etmiyor.
v
Pişirme yüzeyinin güç konumu 60ºC
nin altında kısa süreli kullanılmış
olabilir.
v
Ocağın ısıtma yüzeyleri çalıştırıldı-
ğında “zzz” şeklinde bir ses
duyuluyor.
v
Bu bir arıza değildir.Bu ses pişirme
yüzeylerinin ısındığını gösterir.
v
Pişirme Yüzeylerinde Renk
bozukluğu görülüyor.
v
Bu durum pişirme yüzeyi kullanıldık-
tan sonra düzenli olarak temizlen-
memesinden kaynaklanmaktadır. Bu
durum cihazın normal çalışmasını
engellemez.
Yukarıdaki kontrolleri yaptğınız halde arıza devam ediyorsa size en yakın Yetkili
Servisle temas kurunuz.
Servis ve Yedek Parça
Bu cihaz fabrikadan çıkmadan önce uzman personel tarafından çalıştırılıp denen-
miştir.Yapılması gereken her türlü onarım ve bakım dikkat ve özenle yapılmalıdır.
Dolayısıyla gerekli durumlarda cihaza ait bilgilerle Ytkili Servise başvurmanızı rica
ederiz.
Üretici firma tarafından üretilmiş orijinal yedek parça kullanılmasını isteyiniz.Bu
parçalar sadece Yetkili Servislerde bulunur.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18

Electrolux EHP601K Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu