Electrolux EKC6705 Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
Elektrikli fırın
Mod. EKC 6705
KULLANMA KILAVUZU
35690-5132
TR
2
Montaj
Bu fırının montajı Yetkili Servis tarafından üretici
firmanın öngörğü kurallar dahilinde yapılmalıdır.
Bu fırın oldua ağırdır. Taşırken dikkat etmelisiniz.
Fırını kapı tutamağından tutarak taşımayınız. Fırını
zemin üzerinde sürükleyerek taşımayınız bu fırının
ayaklarına zarar verebilir.
Fırını kullanmadan önce tüm ambalaj malzemelerini
sökünüz.
Fırının teknik özelliklerini kesinlikle değiştirmeye
kalkışmayınız bu sizin ve ürünüz için oldukça
tehlikelidir.
Çocuk Emniyeti
Bu fırın yetişkinler tarafından kullanılmak üzere
tasarlanmış ve üretilmiştir. Çocukların fırınla veya fırın
etrafında oynamalarına kesinlikle izin vermeyiniz.
Fırın kullanıldığı sürece sıcaktır. O yüzden çocukları
fırın soğumadan fırına yaklaştırmayınız.
Çocuklar fırının üzerindeki tava ve tencereleri çekip
devirerek kendilerine zarar verebilirler.
Kullanım
Bu fırın evlerde kullanılmak amacıyla tasarlanmıştır.
Ticari ve endüstriyel amaçlar için kullanılmamalıdır.
Fırın çalıştığı sürece kullanıldığı ortamda ısı ve nem
üretir. Bu yüzden ocağın bulunduğu ortamın
havalandırılması gerekir. Bu işlem için ya sürekli hava
akışı sağlayan bir aspiratör kullanılmalı yada ortam
kullanıcı tarafından sık sık havalandırılmalıdır.
Fırın uzun süreli kullanılacağında bir pencere açarak
yada aspiratörün hızını arttırarak havalandırmanın
sürekli olması sağlanmalıdır.
Fırını su ile temas ettirmeyiniz. Böyle bir durumda
fırını kesinlikle çalıştırmayınız. Ayrıca fırını ıslak elle
çalıştırmayınız.
Fırını kullanmayacağınız zaman kontrol ğmelerinin
KAPALI konumda olduğundan emin olunuz.
Diğer ev aletlerini kullanırken kablolarının fırının sıcak
yüzeylerine temas etmemesini sağlayınız.
Dengesiz tavaların ve diğer kapların devrilerek bir
kazaya sebep verme ihtimallerinden dolayı bu tür
kapların kullanılmaması gerekir.
Fırın her zaman temiz tutulmalıdır. Fırın üzerinde veya
içerisinde bırakılan yemek ve yağ atıkları bir yangına
sebep olabilirler.
Fırının iç kabininde veya ocak kısmında kesinlikle
plastik kaplar kullanmayınız. Fırının hiç bir parçasını
alüminyum folyo ile kaplamayınız.
Fırının arkasında ortaya yerleştirilmiş olan boşluk fırın
kabininin havalandırılması için konulmuştur. Bu
yüzden burasının sürekli ık kalmasını sağlayınız.
Çabuk ve kolay bozulan gıdaları, plastik malzemeleri
ve aerosolleri fırın ısısından etkileneceklerinden dolayı
fırının üzerinde veya içerisinde saklamayınız.
Patlayıcı ve yanıcı maddeleri kesinlikle sıcak saklama
bölmesinde saklamayınız.
Servis
Bu fırın sadece Yetkili Servis tarafından monte edilmeli,
onarılmalı ve servis hizmeti verilmelidir. Ayrıca sadece
orijinal yedek parça kullanılmalıdır.
Çevre ile ilgili Bilgiler
Ambalaj malzemelerini fırının montajından sonra çevre
ve genel güvenliğe uygun olarak elden çıkarınız. Eski
fırınınızı atmanız durumunda ise besleme kablosunu
keserek kullanılmaz hale getiriniz.
Ürünün ya da ambalajinin üzerindeki simgesi, bu
ürünün normal ev atığı gibi iılem remeyeceğini belirtir.
Bunun yerine ürün, elektrikli ve elektronik ekipmanların
geri dönüşümü için belirlenen toplama noktalarına teslim
edilmelidir. Ürünün hatalı bir şekilde atılması veya imha
edilmesi çevre ve insan sağlığı ısından olumsuz
sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle, bu ürünün doğru bir
şekilde elden çıkarılmasını sağlayarak potansiyel
olumsuz sonuçları önlemeye yardımcı olmuş olursunuz.
Bu ürünün geri dönüşümü hakkında daha detaylı bilgi
için lütfen mahalli idareyle, ev çöpü toplama servisiyle
ya da ürünü satın aldığınız mağaza ile temasa geçiniz.
ÖNEMLİ EMNİYET BİLGİLERİ
Fırını kullanmadan önce bu güvenlik bilgilerini dikkatlice okumalısınız.
3
Bu cihaz, aşağıdaki AB Yönergeleri ile
uyumludur:
- 73/23 - 90/683 (şük Voltaj Yönergesi);
- 89/336 (Elektromanyetik Uyum Yönergesi);
- 93/68 (Genel Yönergeler)
ve sonraki düzenlemeler.
ELECTROLUX HOME PRODUCTS ITALY S.p.A.
Viale Bologna, 298
47100 FORLI' (Italien)
Bu kullanma Kılavuzunu ileride kullanmak
üzere bir başvuru kaynağı olarak saklayınız
ve eğer ürünü satarsanız kılavuzu yeni
sahibine veriniz
Kullanım Kılavuzundaki
Semboller ve Anlamları
Aşağıdaki semboller istediğiniz bilgiye kolaylıkla
ulaşmanıza yardımcı olacaktır :
Güvenlikle ilgili bilgiler
“Adım adım Talimatlar
Yararlı ve önerilen yol gösterici bilgiler
Çevre koruması ile ilgili bilgiler
F
İçindekiler
Kullanım Bilgileri
Önemli emniyet bilgileri............................................2
Fırının Görünüşü......................................................4
Kullanım - Vitroseramik Ocak...................................5
Önemli Hususlar......................................................6
Fırın Kısmının Özellikleri...........................................7
İlk Kullanım Öncesi..................................................8
Elektronik programlayıcı ...........................................8
Fırının kullanımı ......................................................11
İpuçları ve Yararlı Bilgiler.........................................11
Fı rının kullanımına ilişkin tavsiyeler.........................12
Pişirme Tablosu.....................................................13
Temizlik ve Bakım..................................................14
Arızalar ve Çözümleri.............................................16
Garanti Koşulları ....................................................17
Teknik Yardım ve Yedek Parça................................17
Montaj Bilgileri
Teknik veriler..........................................................18
Montaj Bilgileri.......................................................18
Elektrik Bağlantısı ..................................................19
4
Izgara
Fırın lambası
Fan
Fırının Görünüşü
654321 9
1. Ön sol ısıtıcı ocak kontrol ğmesi
2. Arka sol ısıtıcı ocak kontrol ğmesi
3. Arka sağ ısıtıcı ocak kontrol ğmesi
4. Ön sağ ısıtıcı ocak kontrol ğmesi
5. Elektronik programlayıcı
6. Fırın fonksiyon ayar ğmesi
7. Çalışma lambası
8. Termostat kontrol lambası
9. Termostat ayar ğmesi
Saklama Çekmecesi
ÖNEMLİ : F ır ın ı nı z ın alt kı smına yerleştirilmiş olan
saklama çekmecesine sadece ısıya dayanıklı
kaplar konulmalıdır. Kesinlikle tutuşan, yanabilen
ve patlayabilen malzemeleri koymayınız.
1 fırın rafı
7
2 tepsi
8
Aksesuarlar
Fırın
5
Vitroseramik Ocakların
Kullanılması
rt adet vitroseramik ocağa ait kontrol ğmeleri kontrol
paneli üzerinde yeralmaktadır.
Bu kontrol ğmeleri 7 konumludur. 1 ve 3 konumları
arasında çalışma cü maximum’a kadar ayarlanabilir.
(Şekil 1)
Pişirme yüzeyinin güç ayarını kısa bir süreliğine 3 (max)
konumuna getirerek çalıştırdıktan sonra istediğiniz
konuma ayarlamanızı tavsiye deriz.
Ocak Çalışma Lambaları
Vitroseramik ocak, her pişirme lgesine ait rt adet
çalışma lambası ile donatılmıştır. Herhangi bir pişirme
bölgesine ait çalışma lambası, ısıtıcılar istenen pişirme
derecesine ayarlanıp çalışmaya başladıktan birk
dakika sonra yanmaya başlar. Pişirme işlemi boyunca
yanar. Pişirme işlemi bittikten ve ocak kapatıldıktan
sonra yüzey üzerindeki sıcaklık belirli bir dereceye
şene kadar yanık kalır .50 ºC ye şğünde söner.
(yani ılık olana kadar)
Bu konumda ocak yüzeylerinin temizlenmesinde
herhangi bir sakınca yoktur.
Ocağı ilk defa kullanırken seramik
yüzeylerden hoş olmayan kokular ve duman
çıkabilir. Bu oldukça normal bir durumdur ve
belirli bir süre sonra kendiliğinden
kaybolacaktır.
Kullanım - Vitroseramik Ocak
Pişirme lgelerinin doğru ayarları için tavsiyeler aşağıdaki
tabloda verilmiştir.
Konum
0 OFF / Kapalı
Tereyağ, çikloata eritmek için
1 Kaynama derecesinin altında kaynaması
gereken sebzeler, patatesler veya
çorbalar veya kendi suyu içinde pişen
balık için
Büyük miktarda yiyecekler, veçler
ve çorbalar için
2 Yavaş kızartmak, roux hazırlamak için
Etin veya balığın hızlı pişirilmesi için
3 Yağ veya suyun hızlı ısıtılması için
Şekil 1
6
Şekil 2
Isı İkaz Lambası
Vitroseramik ocağın üzerinde ısı ikaz lambası
bulunmaktadır. Bu lamba vitroseramik yüzey ısındığında
yanar. Bu sayede yüzey sıcakken kullanıcının herhangi
bir yerinin yanması engel- lenmiş olur. Bu ikaz lambası
vitroseramik ocağın ayarlandığı ısı konumundan birk
dakika sonra devreye girerek yanar. Ocak çalıştığı sürece
ve ocak söndükten belirli bir süre sonra da yanmaya
devam eder. Bunun sebebi ocak kapatıldıktan sonra yüzey
üzerinde kalan yüksek ısının verimli bir biçimde
kullanılması ve kullanıcının bu ısıdan zarar rmemesidir.
Vitroseramik ocağın yüzeyi güvenli bir sıcaklık derecesi
olan 50 ºC ve daha altına şğünde söner. Kullanıcı bu
sıcaklıktan sonra ocağın yüzeylerini temizleyebilir.
Önemli Hususlar Pişirme Kapları
Vitroseramik ocak üzerinde kullanılacak pişirme
kaplarının (tencerelerin) aşağıda belirtilen özellikleri
taşımaları gerekmektedir.
l Kullanılan tencere ağır malzemeden yapılmış olmalıdır.
Kullanılan tencerenin tabanı ocak yüzeyinden büyük
olabilir ama asla küçük olmamalıdır. Tencerenin tabanı
zgün olmalı ve vitroseramik yüzey ile tam temas
etmelidir.
Bu özellikle yüksek ısılı kızartma yapılan tavalar ve
yüksek basınçlı yemek pişiren tencereler için önemlidir.
Pişirme esnasında yemekleri dışarıya taşırmayacak
yüklükteki tencereleri kullandığınızdan emin olunuz.
Vitroseramik ocağı üzerinde tencere olmadan ya da boş
tencere varken çalıştırmayınız.
Vitroseramik yüzey ani ısı değişimlerine karşı
dayanıklıdır. Sıcaktan ve soğuktan
etkilenmez. Sivri uçlu küçük malzemeler
yüzey için pek sorun teşkil etmemekle birlikte
sivri bıçak ucu gibi malzemeler ocağın
yüzeyine ve fonksiyonlarına onarılamaz
zararlar verebilir.
DİKKAT : Vitroseramik yüzeyde herhangi bir
çatlak rürseniz cihazın elektriğini kesiniz
ve size en yakın Yetkili Servise başvurunuz.
UYARI : Vitroseramik yüzey üzerine asla bir şeyler
bırakmayınız veya ocağı kullan mıyor olsanız bile tencere
ve tavaları ocak üzerinde bırakmayınız. Bu tür davranışlar
ocak yüzeyinin zarar görmesine sebep olabilir.
Önemli Hususlar
7
Fırın Fonksiyon Kontrol ğmesi
(Şekil 3)
Geleneksel Pişirme : Isı hem alt ısıtıcıdan
hemde üst ısıtıcıdan gelir. Böylece fırın
içerisinde eşit bir ısıtma yapılmış olur.
Üst Isıtıcı : Isı sadece üst ısıtıcıdan gelir.
Alt Isıtıcı : Isı sadece alt ısıtıcıdan gelir.
Izgara Konumu : Isı sadece ızgara
ısıtıcısından gelir.
Fan Konumu : Bu konum fırının herhangi bir
raf konumunda aynı anda kızartma veya
kızartma ve pişirme işlemini birlikte yapmasına
olanak verir.
Defrost Konumu : Bu fonksiyon donmuş
besinlerin buzlarının çözrülmesinde kullanılır.
Termostat Kontrol ğmesi (Şekil 4)
Termostat kontrol ğmesini 50 ºC ile 250 ºC ("max")
arasındaki sıcaklıkları seçmek için saat yönünde
çevirmeniz gerekmektedir.
Termostat Kontrol Lambası (ºC)
Önceden ayarlanmış sıcaklığa ulaşıldığında söner ve her
defasında fırını ayarlanmış olan sıcaklıkta tutabilmek için
otomatik olarak devreye giren termostatla birlikte devreye
girerek yanar.
Fırın Çalışma Kontrol Lambası
Eğer bu lamba yanıyorsa ısıtma elemanlarından biri veya
birkının devrede olduğunu gösterir.
Damlama Tepsisi ve Izgara
Bu fırın emaye bir damlama tepsisi ile donatılmıştır.
Kızartılmış etlerin suyu, ızgara ya da şiş yaparken
damlayan yağları, bir ızgara ya da tepside pişirilen
besinlerin damlayan sularını toplamak amacıyla
kullanılır.
Fırın Kısmının Özellikleri
Şekil 4
Şekil 3
8
F
Elektronik programlayıcı
1. Bir fonksiyon seçmeye yarayan ğme
2. Azaltma ğmesi
3. Arttırma ğmesi
4. Gösterge
5. “Pişirme Süresi lambası
6. "Pişirmenin bitiş saati" lambası
7. "Süreyi hatırlatma" lambası
8. “Saat lambası
Fırın yalnızca saat ayarı yapıldıktan sonra
çalışacaktır. Ancak, fırın hiçbir program
yapmadan da çalıştırılabilir.
Saat ayarı
Cihazın fişi takıldıktan veya bir elektrik kesintisinden
sonra fırının "Saat" lambası yanıp sönecektir.
Saat ayarını yapmak için:
1. veya ğmesine basın.
2. Ayarlama işlemi bitince 5 saniye kadar bekleyin:
"Saat" lambası sönecek ve göstergede ayarlanm
ış olan saat görünecektir. Cihaz kullanıma hazırdır.
Saati yeniden ayarlamak için:
1. "Saat" özelliğini seçmek üzere kısa aralıklarla
ğmesine basın. İlgili lamba yanıp sönmeye
başlayacaktır. Ardından, yukarıda ıklanan işlemleri
tekrarlayın. Saat, ancak otomatik bir çalışma
durumuna (pişirme süresi veya pişirmenin bitiş
saati geçilmemiş olduğunda yeniden ayarlanabilir..
4
5
1
2 3
6
7
8
Fırını kullanmadan önce hem iç tarafında hem de dış
tarafında bulunan tüm ambalaj malzemelerini çıkarın.
İlk kullanımdan önce bir kez fırın içerisinde yiyecek
olmadan çalıştırlmalıdır. Bu esnada fırından hoş olmayan
kokular gelebilir. Bu gayet normal bir durumdur.
1Fırın fonksiyon ğmesini geleneksel pişirme
konumuna alınız ( )
2Termostat ğmesini max” konuma
ayarlayınız.
3Ortamın havalandırılması için bir pencere ınız.
4Fırını yaklaşık 45 dakika boş olarak çalıştırınız.
Bu işlemin yaklaşık 5-10 dk süresince ızgara
fonksiyonu ve fanlı pişirme ile tekrar edilmelidir.
İlk Kullanım Öncesi
9
"Pişirme Süresi" fonksiyonu
Bu özellik sayesinde, fırın belli bir süre geçtikten sonra
kendiliğinden kapanacaktır.
Yiyecekleri f ırı na koyun, bir pişirme fonksiyonunu seçin
ve pişme s ı caklığını ayarlayın. "Pişirme Süresi" özelliğini
seçmek üzere kısa aralıklarla ğmesine basın. İlgili
lamba yanıp sönmeye başlayacaktır. Ardından a ş ağıdaki
işlemleri yapın:
Pişirme süresini ayarlamak için:
1. veya ğmesine basın.
2. Ayarlama işlemi bitince 5 saniye kadar bekleyin:
"Pişirme Süresi" lambası yanacak ve sterge saat
moduna geri dönecektir.
3. Pişirme süresi sona erince fırın kendiliğinden
kapanacak ve bir uyarı sesi gelecektir, bu sırada
lamba yanıp sönecektir. Fonksiyon seçme ğmesini
ve termostatı sıfır konumuna getirin.
Sesli alarmı kapatmak için herhangi bir ğmeye
basın.
NOT: Bu işlem yapılırken, fırın tekrar çalışacaktır,
bu nedenle, pişirme işleminin süresi dolunca
fırının fonksiyon ayar ğmesini ve termostatı
sıfıra getirmeyi unutmayın.
Pişirme süresini iptal etmek için:
1. "Pişirme Süresi" özelliğini seçmek üzere kısa
aralıklarla ğmesine basın. İlgili lamba yanıp
sönecek ve stergede kalan pişme süresi
görülecektir.
2. Göstergede "0:00" rününceye kadar ğmesine
basın. 5 saniye sonra lamba sönecek ve stergede
saat belirecektir.
"Pişirmenin bitiş saati"
fonksiyonu
Bu özellik sayesinde, f ırı nı pişirmenin bitiş saati gelince
kendiliğinden kapanacak şekilde ayarlayabilirsiniz.
Yiyecekleri f ırı na koyun, bir pişirme fonksiyonunu seçin
ve pişme s ı caklığını ayarlayın. "Pişirmenin Bitiş Saati"
özelliğini seçmek üzere kısa aralıklarla ğmesine
basın. İlgili lamba yanıp sönmeye başlayacaktır. Ardından
aşağıdaki iş lemleri yapın:
Pişirmenin bitiş saatini ayarlamak için:
1. veya ğmesine basın.
2. Ayarlama işlemi bitince 5 saniye kadar bekleyin:
"Pişirmenin Bitiş Saati" lambası yanacak ve
sterge saat moduna geri dönecektir.
3. Pişirme süresi sona erince fırın kendiliğinden
kapanacak ve bir uyarı sesi gelecektir, bu sırada
lamba yanıp sönecektir. Fonksiyon seçme ğmesini
ve termostatı sıfır konumuna getirin.
Sesli alarmı kapatmak için herhangi bir ğmeye
basın.
NOT: Bu işlem yapılırken, fırın tekrar çalışacaktır, bu
nedenle, pişirme işlemi bittikten sonra fırının çalışma
ğmesi ile termostatı sıfıra getirmeyi unutmayın.
Pişirmenin bitiş saatini iptal etmek için:
1. "Pişirmenin Bitiş Saati" özelliğini seçmek üzere kısa
aral ıklarla ğmesine basın. Ülgili lamba yanıp
sönecek ve stergede programlanmış olan bitiş saati
görülecektir.
2. Gösterge normal saat durumuna gelene kadar
ğmesine basın. Programlayıcıdan bir uyarı sesi
gelecek ve pilot lamba sönecektir.
10
"Pişme süresi" ile
"Pişirmenin bitiş saatinin"
birleştirilmesi
Fırını daha sonraki bir zaman dilimi içinde kendiliğinden
ıp kapatmak üzere "Pişirme süresi" ve "Pişirmenin
bitiş süresi" özellikleri aynı anda kullanılabilir.
1. "Pişirme süresi" özelliğini kullanarak (bu konuya
ayrılmış olan kısımda olduğu gibi pişirme süresi ayarını
yapın) pişirme süresini ayarlayın. Ardından, :
ğmesine basın: stergede programlanmış olan
ayar görünecektir.
2. "Pişirmenin bitiş saati" özelliğini kullanarak (ilgili
bölümde ıklandığı gibi pişirmenin bitiş saatini
ayarlayın) pişirmenin bitiş saatini ayarlayın. İlgili
lambalar yanacak ve stergede saat rünecektir.
Fırın yapılmış olan programlara göre ılıp
kapanacaktır.
"Süreyi hatırlatma" özelliği
Süreyi hatırlatma alarmı, belirlenmiş bir sürenin sonunda
devreye girecek, ancak hala kullanılıyorsa FIRIN
ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEKTÜR.
Süre hatırlatma özelliğini ayarlamak için:
1. "Süreyi Hatırlatma" özelliğini seçmek üzere kısa
aralıklarla ğmesine basın. İlgili lamba yanıp
sönmeye başlayacaktır.
2. Sonra, veya ğmesine basın (en fazla: 2 saat,
30 dakika).
3. Ayarlama işlemi bitince 5 saniye kadar bekleyin:
"Süreyi hatırlatma" lambası yanacaktır..
4. Belirlenmiş olan sürenin sonunda lamba yanıp
sönmeye başlayacak ve sesli uyarı duyulacaktır. Sesli
alarmı kapatmak için herhangi bir ğmeye basın.
Süre hatırlatma özelliğini iptal etmek için:
1. "Süreyi Hatırlatma" özelliğini seçmek üzere kısa
aralıklarla ğmesine basın. İlgili lamba yanıp
sönecek ve stergede kalan süre rülecektir.
2. Göstergede "0:00" görününceye kadar ğmesine
basın. 5 saniye sonra lamba sönecek ve stergede
saat belirecektir.
Göstergenin kapatılması
1. Programlama ğmelerinden ikisine veya üçüne aynı
anda basıp yaklaşık 5 saniye kadar basılı tutun.
Gösterge kapanacaktır.
2. Göstergeyi tekrar açmak için herhangi bir ğmeye
basın.
stergeyi kapatabilmeniz için hiçbir
fonksiyonun ayarlanmamış olması gerekir.
11
Buğulanma ve Buhar
Fırının, doğal bir hava sirkülasyonu ve sürekli bir
buhar sirkülasyonu sağlayan özel bir sistemi vardır.
Bu sistem, buharlı bir ortamda pişirme yapmanızı
ve yiyeceklerin içinin yumuşak ve dışının gevrek
olmasını sağlar. Bunun yanında, pişirme süresi ve
enerji tüketimi en aza indirilir. Pişme sırasında fırının
içinde, kapakıldığında dışarı çıkan buhar oluşabilir.
Bu normaldir.
Ancak, içindeki buharın veya ısının dışarı
çıkması için, pişirme sırasında ya da sonrasında
kapağı açarken fırından uzak durun.
Buhar fırının dış tarafındaki soğuk yüzeylere (örn;
kaplama) temas ettiğinde yoğunlaşarak su
damlacıkları haline dönüşecektir. Bu oldua normal
bir durum olup fırında bir sorun olduğunu göstermez.
Renk solmalarını önlemek için, yüzeydeki su
damlalarını ve kirleri zenli olarak temizleyin.
Pişirme kapları
l 230°C’lik sıcaklığa dayanabilecek uygun kaplar
kullanın.
l Pişirme kapları, fı rı n tepsileri vs. fı rı n ı n arka tarafındaki
ızgarayı kapatacak şekilde veya doğrudan fırın
tabanının üzerine yerleştirilmemelidir.
l Isının dolaşmasını engelleyerek performansı
şüreceğinden dolayı 30 cm x 35 cmden büyük
pişirme kaplarını kullanmayın.
İpuçları ve Yararlı Bilgiler
4
3
2
1
Fırının kullanımı
Daima fırın kapağını kapalı tutarak çalıştırın.
Fırın kapağını belirli bir mesafede durarak ın.
Aşamalı ılan kapının birden ılmasına izin
vermeyin; tamamen ılıncaya kadar kapı kolunu
tutarak kapağı destekleyin.
Fırının dört tepsi seviyesi ve iki tepsisi vardır.
Tepsi konumları, şekilde gösterildiği gibi fırının alt
tarafından yukarı doğru sayılır. Şekilde sterildiği
gibi bu tepsilerin doğru yerleştirilmesi önemlidir.
Tabakları doğrudan fırın tabanının üzerine
yerleştirmeyin.
Dikkat! - Pişirme sırasında fırın tabanı üzerine her
hangi bir cisim koymayın veya fırının her hangi bir
kısmını alüminyum folyo ile sarmayın; aksi
takdirde emaye yüzeylere ve pişirdiğiniz
yiyeceklere zarar verebilecek ısı birikmesi
meydana gelebilir. Tavaları, ısıya dayanıklı kapları
ve alüminyum tepsileri raflara takılmış tepsilerin
üzerine koyun.
Kapların pişme sonuçları
üzerindeki etkileri
Kapların ve kutuların, içindeki yiyeceklere ısıyı iletme
yöntemlerini etkileyen kalınlıkları, iletkenlikleri, renkleri
vs. farklılık gösterir.
A Alüminyum, çanak, cam ve parlak kaplar pişmeyi ve
tabanın kı zarmasını engeller.
B Emaye kme demir, anotlaştırılmış alüminyum,
yapışmayan alüminyum ve dışı renkli ve koyu ağır
kaplar pişmeyi ve tabanın kı zarmasını artırır.
12
Geleneksel Pişirme
Isı alt ve üst ısıtıcıdan gelmektedir ve pişirme kapları
orta raf konumuna yerleştirilmelidir. Eğer ısının alttan
veya üstten daha fazla gelmesini istiyorsanız kaplarınızı
daha alt ya da daha üst raf konumuna yerleştirebilirsiniz.
Fanlı Pişirme
Fırının arka tarafına yerleştirilen bir fan vasıtasıyla sıcak
hava fırının içerisinde ve pişirme kaplarının çevresinde
dolaştırılır. Bu yöntem ile ısı fırın içerisinde daha çabuk
ve daha zenli olarak dolaştırılmış olur. Ayrıca bu
sistem sayesinde bir kaç farklı besin kabı aynı anda
farklı raf konumlarında pişirilebilir. Bu pişirme yöntemi
ile havanın içindeki rutubet ayrıştırılır ve ortamdaki hava
kurutulur. Böylece farklı raf konumlarındaki farklı
besinlerin tad ve kokuları birbirine karışmamış olur. Bu
şekilde sadece bir raf konumunda da pişirme yapılabilir.
Bu tür pişirmeden en iyi sonucu alabilmek için pişirme
kabını en alt raf konumuna yerleştiriniz. Bu fırın özellikle
donmuş besinlerin hızla çözdürülmesinde, sağlık
koşullarına uygun saklanmasında, evde reçel yapımında,
meyvelerin ve mantarların kurutulmasında kullanılabilir.
Fırının Kullanılması
Keklerin ve Hamur İşlerinin Pişirlmesi
Herhangi bir farklılık gözetmeksizin besinleri fırına
koymadan önce en az 10 dk’lık bir ön ısıtma yapınız.
Pişirme işlemi yaparken özellikle besinlerin kabarması
sırasında fırının kapısını açmayınız. (Örn: kabarmış
hamur işi, pasta ve sufle). Kapak ılırsa kabarmaları
engellenmiş olur. Hamur işlerinin kabarmalarını kontrol
etmek için içine kürdan batırıp bir miktar karıştırabilir-
siniz. Eğer kürdan temiz olarak çıkarsa hamur işi pişmiş
demektir. Bu kontro yapmak için pişme süresinin ¾
ünün geçmesini bekleyiniz.
Aşağıdaki genel kuralları unutmayınız:
Pişirilen bir besinin üst kısmının pişmiş olması
kısımlarında yeterince pişmiş olduğunu göstermez. İç
kısımların pişmesi için şük sıcaklık ve daha uzun pişme
süresi gereklidir. Aksi taktirde yani kısa pişirme süresi
ve yüksek ısıda besinin yapısı kuruyacaktır.
Etlerin Pişirilmesi
Ağırlığı en az 1 kg olan etleri fırında pişirebilirsiniz. Bu
durumda da etlerin kurumalarından sakınınız. Eğer çok
iyi kızarmasını istiyorsanız bir miktar yağ kullanınız. Eğer
yağsız bir paa ise bir miktar sıvı yağ veya teryağı ya
da ikisini birden sürebilirsiniz. Eğer et büyük bir paadan
kesilmişse diğer yüzüne tereyağ ya da sıvı yağ sürmeye
gerek yoktur. Eğer bu paa yük bir etin sadece bir
tafarından kesilmişse kesilen tarafı yukarı gelecek şekilde
fırına koyunuz. Eğer paa yük ve yumuşak ise sadece
alt tarafını yağlayınız. Dondurucuda saklanmış olan
kırmızı bir eti pişirecekseniz bunu dondurucudan 1 saat
önce çıkarınız.
Eğer özellikle kırmızı et kızartacaksanız pişirmeye
başlamadan önce kesinlikle tuz katmayınız. Çünkü tuz
eti sulandırarak kanlarının dışarı çıkmasına sebep olur.
Bu durumda etin üst kısımlarını kızarmasını engellemiş
olur. Ete tuz katılması etin pişme süresi yarılandığında
tavsiye edilir. Kızartılacak eti sığ kenarlı bir kapta fırına
koyunuz. Yüksek kenarlı kaplar ısının ete geçmesini
engelleyebilir. Et ısıya dayanıklı bir bir kapla veya
doğrudan ızgaranın üzerine konulabilir. Izgaranın altına
da akan yağları ve suları toplamak için damlama tepsisini
yerleştiriniz. Eğer pişirme süresi kısa ise üzerine
ekleyeceğiniz sosu hemen koyunuz. Aksi taktirde
pişmenin son yarım saatinde ekleyiniz. Eti önce yüksek
ısıda pişirmeye başlayınız. Pişmenin bitişine doğru ısıyı
şürünüz. Beyaz etleri pişirirken pişirme boyunca ısıyı
şük tutunuz. Etin pişme derecesini anlamak için ete
bir çatal ile bastırınız eğer çatal ete batıyorsa pişmiş
demektir. Pişme işlemi bittikten sonra etin suyunun
çekilmesi için en az 15 dk bekledikten sonra eti kesiniz.
Daha sonra servis tabağına alarak fırının içerisinde en
şük sıcaklıkta tutarak sıcak kalmasını sağlayınız.
Izgara Yapma
Etin ızgara yapılmaya uygunluğunu kontrol ediniz. Etler
veya sakatatlar genellikle dilim ve paalar halinde çeşitli
ölçülerde kesilirler. Ancak genellikle pek kalın olmazlar.
Kümes hayvan-ları genellikle ortadan ikiye lünürler.
(Örn: balık, şiş kebaplık et, deniz mahsulleri, dolmalık
biber, patlıcan gibi). Et ve balık daima ızgaranın üzerine
konulmalı ve hafifçe fıa ile yağ sürülmelidir. Etlerin
pişmesinden sonra üzerine tuz eklenmelidir. Fakat
balıkların tuzları pişirmeye başlanmadan önce içlerine
konulmalıdır. Etler kalınlıklarına re ızgara rafı, ısıtıcıya
daha yakın yada daha uzak yerleştirilmelidir. Etleri
ısıtıcıya çok yakın yerleştirmekten kınınız. Etlerin
dışının yanması iç kısımların ise pişmemesi söz konusu
olabilir. Et sularının damlaması ve yağ damlalarından
dolayı oluşabilecek dumandan kınmak için damlama
tepsisine 1 veya 2 bardak su koyunuz. Izgara
konumunda, tost, kızartılabilen meyveler örn: muz, ikiye
lünş greyfurt, ananas, elma vs yapılabilir. Yanlız
meyvalar ısı kaynağının yakınına yerleştirimemelidir.
Pişme Süreleri
Pişme süreleri besinin türüne, kıvamına ve miktarına re
değişmektedir. Bir besini ilk kez pişirdiğinizde pişirdiğiniz
miktar ve kaba göre pişme süresini takip ediniz ve
sonucunu kontrol ediniz. Böylece ileriki pişirmeler için
bir kıyas elde etmiş olursunuz.
“PİŞİRME TABLOSU fırında pişirme ve ızgara yapma
konusunda bir kılavuz olarak verilmiştir. Yanlız tabloda
verilen değerler, miktarın değişmesi ve kişisel tecrübeye
göre değişebilir.
Bununla birlikte sizlere verilmiş olan tabloları dikkatlice
takip ediniz ve yapacağınız pişirme işlemlerinde kılavuz
olarak kabul ediniz.
DİKKAT : Fırın kullanımda iken fırın iç kabininin herhangi
bir yerine veya damlama tavasına pasta kalıbı, güveç,
tahta tabak, alüminyum folyo vs koymayınız. Isı dolaşımı
engelleneceğinden dolayı verilen pişme süreleri birbirini
tutmayacak ve pişirmeden verim alınamayacaktır. Ayrıca
fırının emaye iç kabinine zarar verebilirler.
Fırının Kullanımına İlişkin Tavsiyeler
13
Pişirme Tablosu
MİKTAR
(gr)
KONUM
GELENEKSEL
PİŞİRME
°C
şÜNCELER
PİŞİRME
SÜRESİ
BESİNLER
Geleneksel ve Fanlı Pişirme
Pişme süreleri ön ısıtma sürelerini içermez.
Pişirme işlemi öncesinde fırının kısa süreli (yaklaşık 10 dakika) ön ısıtılması tavsiye edilir.
KEKLER
Karışık ve şekilli
Yumurta Beyazı 2 180 2 (1ve3) 160 45 60
Karışık 1 180 2 (1ve3) 160 20 35
Çörek-rek ve
hamur işl. 2 180 2 (1ve3) 160 20 30
Peynirli Kek 1 175 2 150 60 80
Elmalı Pay 1 180 2 (1ve3) 160 40 60
Reçelli Turta 2 180 2 (1ve3) 160 45 60
Küçük Kekler 2 180 2 (1ve3) 160 15 20
Bisküviler 2 180 2 (1ve3) 160 10 20
Kurabiyeler 2 100 2 (1ve3) 100 90120
EKMEK PİZZA
1000 Beyaz Ekmek 1 200 2 175 45 60 Bir defada
500 Kepekli Ekmek 1 200 2 175 30 45
Kabında
500 Sandviç Ekmeği 2 200 2 (1ve3) 175 20 35 8 adet
250 Pizza 1 220 2 (1ve3) 200 20 35 Tepside
HAMUR İŞLERİ
Makarna 2 200 2 (1ve3) 175 40 50
Sebzeli Börek 2 200 2 (1ve3) 175 45 60
Küçük Börekler 2 200 2 (1ve3) 175 35 45
Lazanya 2 200 2 175 45 60
ETLER
1000 Biftek Kızartma 2 200 2 175 50 70 Izgarada pişirilir
1200 Domuz Eti Kızart. 2 200 2 175 100-130 Izgarada pişirilir
1000 Dana Eti 2 200 2 175 90-120 Izgarada pişirilir
1500 Sığır Filetosu 2 220 2 200 50 70 Izgarada pişirilir
1200 Kuzu Eti 2 200 2 175 110-130 But
1000 Tavuk 2 200 2 175 60 80 Tek Parça
4000 Hindi 2 200 2 175 210-240 Tek Parça
1500 Ördek 2 175 2 160 120-150 Tek Parça
3000 Kaz 2 175 2 160 150-200 Tek Parça
1200 Tavşan 2 200 2 175 60 80 Parçalar halinde
BALIK
1000 Bütün 2 200 2 (1 ve 3) 175 60140 2 balık
800 Fileto 2 200 2 (1 ve 3) 175 30 - 40 4 fileto
ÖNERİLER
1)Pişirme sürelerine ön ısıtma süreleri dahil değildir. Özellikle kek, pizza ve ekmek gibi besinleri pişirirken yaklaşık 10
dk ön ısıtma yapmanızı öneriyoruz.
2)Bir kaç rafta aynı anda pişirme yapılacaksa önerilen raf konumları tercih edilmelidir.
3)Tüm pişirme işlemleri fırının kapısı kapalı olarak yapılmalıdır.
4
3
2
1
FANLI PİŞİRME
KONUM
4
3
2
1
°C
14
Herhangi bir bakım ve temizlik işlemi
yapılmadan önce fırının elektrik bağlantısı
kesilmelidir.
Her tür temizlik işlemine başlamadan önce,
ocağın elektrik beslemesini kesiniz.
Bu üst sacı temizlemek için buhar veya bir
buharlı temizleme cihazı kullanmayınız.
Seramik Ocak
Ocağın ılık haldeyken temizlenmesi
Fırın spreyleri, leke veya pas sökücüleri, ovalayarak
temizleme yapılan tozlar yada aşındırma etkisi olan
süngerler gibi aşındırıcı veya yıpratıcı maddeler asla
kullanılmaz.
Özel temizlik maddeleri ve seramik ocak kazıyıcıları
büyük mağazalardan alınabilir.
Hafif ve yanmamış kirler nemli bir bezle temizlenip
silinebilir. Yanmış kirlerin bir kazıcıyla çıkarılması zorun
ludur. Daha sonra nemli bir bezle seramik ocak silinip
temizlenir. Hafif metal lekeleri (aliminyum atıkları),
Vitroclen gibi bir seramik ocak temizleme maddesiyle
pişirme alanı soğuduğunda çıkarılabilir.
Şeker çözücüleri ve yüksek şeker içerikli gıda maddeleri
hemen bir kazıcıyla çıkarılmalıdır. Eğer bu cins kirler
hemen çıkarılmazsa, seramik yüzeye onarılamaz
hasarlar verebilir. Yüzey soğuduğunda, nemli bir bez ve
Vitroclen ile silinip temizlenir.
Seramik yüzeyde herhangi bir deterjan veya temizlik
maddesi kullanılmadan önce, seramik ocak için imalaı
tarafından tavsiye edilip edilmediğine bakılmalıdır.
Temizlik ve Bakım
RAF
KONUMU
BESİN
GRAM
MİKTAR
PİŞİRME SÜRESİ
Biftek 4 800 4 max. 10 8
Domuz Pirzolası 4 600 4 max. 12 8
Sosis 8 500 4 max. 10 6
Tavuk Paaları 6 800 3 max. 30 20
Çeşitli Kebaplar 4 700 4 max. 12 10
Tavuk ğ 4 400 4 max. 13 10
Yarım Domates 8 500 4 max. 12
Balık, fileto 4 400 4 max. 8 6
Kaburga 6 4 max. 12
Ekmek Dilimleri 4 4 max. 8
ÜST
ALT
PARÇA
ISI (ºC)
Izgara
NOT : Pişirilen etlerden damlayan yağları toplamak için en alt raf konumuna tepsi koymalısınız.
Sıcak pişirme alanlarına herhangi bir temizlik maddesi
uygulanmaz. Pişirme alanları tekrar kullanılmadan önce
herhangi bir atığın temizlenip temiz lenmediğine bakılır.
Eğer çizik ya da çatlak fark edilirse, ocağın elektrik
bağlantısı kesilir ve en yakın Yetkili Servis çağrılır.
Eriyebilen bütün nesne ve maddeler, mesela;
plastikler, aliminyum yaldız, pişirme alanından
uzak tutulurlar.
Şeker içerikli yiyecek ve içecekler hazırlanırken
özen sterilmesi gerekir.
Eğer bu türde herhangi bir şey seramik yüzeyle
kazara temas ederse, henüz sıcaklığını korurken
derhal kazınarak silinmeli ve yüzeye hasar
vermenin önüne geçilmesi için silinip
temizlenmelidir.
Pişme süreleri ön ısıtma sürelerini içermez.
Pişirme işlemi öncesinde fırının kısa süreli (yaklaşık 10 dakika) ön ısıtılması tavsiye edilir.
15
Fırının Temizliği
Temizlik ve bakım işlemine başlamadan önce elektrik
bağlantısını kesmeden fırını fan konumunda çalıştırınız
ve kabinin bu şekilde soğumasını sağlayınız. Fırın daima
temiz tutulmalıdır. Çeşitli yağ oluşumları ve yemek
artıkları özellikle tava destekleri üzerinde bir yangına
sebep olabilirler.
Temizlik Malzemeleri
Fırının temizliği için kullanacağınız malzemelerin fırın
temizliğine uygun olup olmadığını kontrol ediniz. Üretici
tavsiyelerini dikkate alınız. Beyazlatıcı içeren temizlik
malzemeleri cilalı yüzeyleri karartabileceklerinden dolayı
kullanılmamalıdır. Ayrıca sert aşındırıcıların kullanılmaması
gerekir.
Dış Temizlik
Sıcak suda yıkanarak sıkılmış yumuşak bir bez
kullanarak fırın kapısını, tutamağını ve kontrol panelini
zenli olarak siliniz.
Ilık ve sabunlu su kullanarak fırının iç ve dış kapı camını
temizleyiniz. İç kapı camı aşırı kirlendiğinde uygun
temizlik malzemesi kullanarak temizleyiniz.
Kapı camları sıcakken fırın kapısını silmeyiniz. Aksi
takdirde fırının cam panelleri kırılabilir.
Fırın İç Kabini
Fırının emaye olan iç kabini fırın ılık iken daha kolay ve
daha iyi temizlenir. Her kullanım sonrası ılık sabunlu su
ile ıslatılarak sıkılmış yumuşak bir bezle siliniz.
Zaman zaman markalı fırın temizleyicisi kullanarak daha
iyi temizlik yapabilirsiniz.
Fırın Kapısı
Fırın kapısını temizlemek istediğinizde kapıyı aşağıda tarif
edildiği şekilde çıkararak temizleyebilirsiniz.
1 Fırın kapısını tamamen ınız.
2 Fırının menteşe bağlantılarını bulunuz (“A”).
3 Kapının her iki menteşesindeki kulaıklarının
kilitlerini ınız (“B).
4 Kapıyı sağından ve solundan tutarak yukarıya doğru
kaldırınız ve yarı kapalı konuma getiriniz (“C”).
5 Yavaşça kapıyı kapatınız (“C”).
6 Kapıyı yerine znce yerleştiriniz.
Fırın camını ılık suyla ıslatılarak sıkılmış sadece yumuşak
bir bezle siliniz.
Temizlik işleminden sonra fırın kapısını yukarıdaki
işlemlerin tersini yaparak yerine takınız.
Fırın Lambasının Değiştirilmesi
Lambayı değiştirmeden önce fırının elektrik
bağlantısını kesiniz.
Lambayı sökün ve aşağıdaki özelliklere sahip yüksek
ısıya dayanıklı (300 ºC) uygun bir lambayla değiştiriniz.
Gerilim : 230 V / 50 Hz
Gücü : 15 W / 25 W
A
C
B
16
ÇÖZÜM
1)Cihazın fişi takılı mı? Şebeke de 220 V var mı?
Kontrol ediniz.
2)Ana sigorta atmış mı ? Kontrol ediniz.
3)Doğru kontrol ğmesini çevirdiğinizden emin misiniz?
Kontrol ediniz.
1)Pişirme fonksiyonunun ve sıcaklık ayarının yapılmış
olduğundan emin misiniz? Kontrol ediniz
2)Fırın besleme kablosu sağlam mı ve fırın ÇALIŞIR
konumda mı ? Kontrol ediniz.
1) Termostat kontrol ğmesiyle bir sıcaklık ayar layınız.
2) Fırın fonksiyon ğmesiyle bir fonksiyon seçiniz.
1)Ampulü kontrol ediniz ve arızalıysa değiştiriniz.
(Fırın lambasının değiştirilmesi ile ilgili kısma bakınız)
1)Isı yüksek gelmiş olabilir o yüzden ısıyı tekrar ayar-
lamanız gerekir.
2)Kullanım kılavuzunun “Fırının Kullanılması kısmı na
bakınız.
1)Pişirme işleminden sonra yemek kaplarını fırın
içerisinde 15-20 dk.dan fazla bekletmeyiniz.
1)Rafların ve pişirme kaplarının fırının arka tarafındaki
fan paneline temas edip etmediklerini kontrol ediniz.
ARIZA
n Fırın komple çalışmıyor
n Fırın kısmı çalışmıyor
n Fırın termostat lambası yanmıyor
n Fırın lambası yanmıyor
n Yemek kaplarını parlatmak uzun zaman alıyor
ve besinler çabuk pişiyor
n Fırın içerisinde ve besinlerin üzerinde buhar ve
yoğuşma var
n Fırın fanı sesli çalışıyor
Arızalar ve Çözümleri
NOT : Eğer arızayı bu tablodan gideremiyorsanız size en yakın Yetkili Servise başvurunuz. Eğer arıza teknik sebeplerden
kaynaklanmıyor ve kullanım hatasından kaynaklanıyorsa ürün garanti kapsamında dahi olsa servis ve işçilik ücreti
tüketici tarafından karşılanacaktır.
17
Üretici logosuna sahip orijinal yedek parçalar,
piyasada yalnızca Yetkili Servislerimizde
satılmaktadır.
Fabrikadan çıkışına izin verilmeden önce bu cihaz en iyi
çalışma sonuçlarını sergileyecek şekilde, uzman ve
kalifiye personel tarafından denenmiş ve ayarlanmıştır.
Daha sonra yapılacak olan gerekli tüm onarım ve ayar
işlerinin, azami özen ve dikkat sterilerek yapılması
şarttır.
Bu nedenle ihtiyaç olduğunda, size bu cihazı satmış olan
satıcınıza veya en yakın Yetkili Servis’e başvurarak,
arızanın türünü ve kılavuzun arka sayfasında garanti koşul-
larının altında kayıtlı bulunan cihazın modelini (Mod.),
ürretim numarasını (Prod. no) ve seri numarasını (Ser.
No.) bildiriniz.
Teknik Yardım ve Yedek Parça
Yeni cihazınız garanti kapsamı altındadır. Garanti
koşullarını, cihazın içerisinde bulunan belgelerde
göreceksiniz.
Kullanma Kılavuzu ile birlikte, satın aldığınızı
belgelendirecek ve satış tarihini gösterecek olan
makbuzu, ticari faturayı veya irsaliye senedini de
özenle saklayınız.
Yetkili Servise ihtiyaç duyulduğunda bu belgeleri
revlilere steriniz. Bu yöntem uygulanmadığı takdirde,
size verilecek olan teknik hizmet ve olası onarımlar ücret
karşılığında olacaktır.
Garanti Koşulları
18
Şekil 5
FO 0063
ÖNEMLİ : Bu fırının montajı sadece Yetkili
Servis Personeli tarafından yapılmalıdır. Bu
kılavuzda belirtilen emniyet kurallarına ve
yürülükte bulunan genel emniyet normlarına
uygun oalarak yapılmamış montajlardan
kaynaklanan her tür hasar ve zararlardan
dolayı üretici firma hiçbir sorumluluk kabul
etmez.
Yerleştirme
Cihazın dayandığı ve arasına girdiği mobilya
yüksekliklerinin fırının çalışma yüksekliğini aşmayacak
şekilde tasarlanmıştır.
Dengeleme
Fırın alt şasisinin ön ve arka şelerinde bulunan
yükseklikleri ayarlanabilir ayaklara sahiptir. Bu ayakların
bir anahtar vasıtasıyla ayarlanmaları fırının z ve dengeli
durmasını, tencere ve kaplardaki sıvılarında zgün
durmasını ve böylece ısının eşit olarak yayılmasını sağlar.
Teknik veriler
Fırın Isıtıcı Güçleri
Üst + Alt Isıtıcı 1800 W
Izgara Isıtıcısı 1650 W
Turbo Isıtıcı 2000 W
Konveksiyonel Fan 25 W
Fırın Lambası 25 W
Toplam Fırın 2050 W
Çalışma Gerilimi 230 V
Toplam oran 8350 W
Ürün Sınıfı : 2 sub sınıf 1
Ölçüler
Yükseklik 850 mm
Derinlik 600 mm
Genişlik 600 mm
Fırın Kapasitesi 56 d
Vitroseramik Isıtıcılar
Arka Sol Isıtıcı (Çap:145 mm): 1200 W
Ön Sol Isıtıcı (Çap:210 mm): 2100 W
Ön Sağ Isıtıcı (Çap:145 mm): 1200 W
Arka Sağ Isıtıcı (Çap:180 mm): 1800 W
Toplam Isıtıcı Gü 6300 W
Montaj Bilgileri
19
Nötr
Faz
Toprak (Yeşil-Sarı)
Elektrik Bağlantısı
Şekil 6
Şekil 8
Fırının elektrik bağlantısını yapmadan önce
aşağıdakilerden emin olunuz.
l Evdeki elektrik tesisatı ve ana sigorta fırının toplam
elektrik cü kaldırabilecek durumda mı? (Bilgi
etiketine bakınız)
l Evdeki besleme hattı yürürlükteki standart ve
normlara göre topraklanmış olmalıdır.
l Priz ve çok kutuplu anahtar cihaza monte edildikten
sonra da kolay ulaşılabilecek bir yerde olmalıdır.
Bu cihazın yanında elektrik kablosu bulunmaz. Elektrik
ihtiyacına uygun olan bir kablonun takılması
gerekmektedir.
Yalnızca aşağıdaki kablo tipleri kullanılabilir: H07 RN-F,
H05 RN-F, H05 RR-F, H05 VV-F, H05 V2V2-F (T90),
H05 BB-F. Kabloya marka üzerinde belirtilen elektrik
yükünü kaldırabilecek uygun bir fiş takılmalıdır. Fişin
uygun bir prize yerleştirilmesi gerekir.
Fırının elektrik bağlantısını direkt şebekeye yapmak
isterseniz şebeke hattı ile cihazın besleme kablosu
arasına normlara uygun ve fırının yükünü kaldırabilecek
temas aralığı en az 3 mm lik çok kutuplu bir anahtar
koymalısınız.
Kahverengi olan faz kablosu (fırının L bağlantı
paasından gelen) daima şebeke hattının fazına bağlı
olmalıdır. Yeşilsarı renkte olan toprak hattı kablosu
herhangi bir anahtarla kesintiye uğratılma malıdır.
Her durumda elektrik besleme hattı hiç bir noktasında
50ºC nin üzerinde bir ısıya maruz kalmayacak şekilde
yerleştirilmelidir.
Besleme kablosu değiştirileceği zaman fırının yüküne
uygun kesitli kablo kullanınız.
Yeşilsarı olan topraklama kablosu diğer kaz ve nötr
kablolarından 2 cm daha uzun olmalıdır.Bağlantı
yapıldıktan sonra fırını yaklaşık 3 dk çalıştırarak ısıtıcıları
kontrol ediniz.
Üretici firma venlik normlarının yerine
getirilmemesinden dolayı ortaya çıkabilecek hasar ve
arızaların sorumluluğunu kabul etmeyecektir.
Terminal Bağlantısı
Fırın kolay ulaşılabilir 6 kutuplu bir bağlantı terminaline
sahiptir. Bu fırın tek fazlı 230 V / 50 Hz gerilim değerine
uygun olarak çalıştırılmalıdır (Şekil 6).
Yeşil-sarı olan topraklama kablosu diğer kaz ve tr
kablolarından 2 cm daha uzun olmalıdır (Şekil 7).
Topraklama kablosu terminaline bağlanmalıdır.
Besleme kablosunun terminale bağlantısı yapıldıktan
sonra güvenlik için terminal kapağı kapatılmalıdır.
Şekil 7
20
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22

Electrolux EKC6705 Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu