Beyaz ekmek
Malzemeler: 350 g un (tip 55), 210 ml ılık su, 5 g kuru maya, 5 g tuz.
Unu, tuzu ve mayayı hazne içerisine koyun. Yoğurucuyu ve kapağı takın. 1. hız kademesinde
birkaç saniye çalıştırın ve cihaz çalışırken suyu ekleyin. Yaklaşık 8 dakika boyunca yoğurmaya
devam edin. Hamuru yarım saat kadar oda sıcaklığında dinlendirin. Ardından hamuru elinizle
yoğurarak top haline getirin. Hamuru tereyağı sürdüğünüz ve un serptiğiniz pişirme kağıdı
üzerine yerleştirin. Bir saat kadar kabarmasını bekleyin. Fırını 240°C olacak şekilde ısıtın.
keskin bir bıçakla hamurun üzerinde çizgiler yapın ve ılık suyla fırçalayın. Fırının içine su
dolu bir kap yerleştirin. Bu işlem ekmeğin üzerinin kızarmasına yardımcı olacaktır. Yaklaşık
30 dakika boyunca pişirin.
Tart hamuru
Malzemeler: 200 g un, 100 g küp şeklinde kesilmiş yumuşak tereyağı, 50 ml su, 1 tutam tuz.
Unu, yağı ve tuzu hazne içerisine koyun. Yoğurucuyu ve kapağı takın. 1. hız kademesinde birkaç
saniye çalıştırın ve cihaz çalışırken suyu ekleyin. Hamur top şeklini alıncaya kadar yoğurmaya devam
edin. Hamuru streç filmle sarın, hamuru açmadan ve pişirmeden önce yarım saat kadar serin bir
ortamda dinlendirin.
Sütlü ekmek
Malzemeler: 500 g un, 1 yumurta, 80 g küp şeklinde kesilmiş yumuşak tereyağı, 80 g şeker, 250
ml ılık süt, 5 g kuru maya, 1 tutam tuz.
Tüm malzemeleri hazne içerisine koyun. Yoğurucuyu ve kapağı takın. Cihazı 1. hız kademesinde
yaklaşık 8 dakika çalıştırın. Hamuru yaklaşık 1 saat boyunca oda sıcaklığında dinlendirin ve elinizle
yoğurmaya başlayın. Hamuru küçük parçalar halinde kesin ve bunlardan bezeler oluşturun. Yağlı
kağıt üzerine yerleştirin ve 30 ila 40 dakika kabarmalarını bekleyin. Fırını 200°C olacak şekilde ısıtın.
Biraz süt ve şekerle karıştırdığınız yumurta sarılarını bezelerin üzerine sürün. Yaklaşık 20 dakika
pişirin.
Tatlı çörek
Malzemeler: 2 yumurta, 125 g şeker, 125 g parçalara ayrılmış tereyağı, 250 g un, 70 ml süt, 1
paket (11 g) kabartma tozu, 1 paket (6,5 g) vanilya.
Un hariç tüm malzemeleri hazne içerisine koyun. Yoğurucuyu ve kapağı takın. 1. hız kademesinde
birkaç saniye çalıştırın, cihaz çalışırken azar azar unu ekleyin. Yaklaşık 3 dakika boyunca yoğurun.
Fırını 180°C olacak şekilde ısıtın. Hamuru tereyağı sürdüğünüz ve un serptiğiniz kalıba yerleştirin.
Yaklaşık 40 dakika pişirin.
Sebzeli ekmek
Malzemeler: 200 g un, 4 yumurta, 1 paket (11 g) kabartma tozu, 100 ml soğuk süt, 50 ml zeytinyağı,
12 kuru domates, 200 g feta peyniri, 15 kesilmiş ve çekirdeksiz yeşil zeytin, tuz, karabiber.
Fırını 180°C olacak şekilde ısıtın. Kalıba yağ sürün ve un serpin. Unu, yumurtaları ve kabartma tozunu
hazneye koyun. Yoğurucuyu ve kapağı takın. Cihazı 1. hız kademesinde çalıştırmaya başlayın ve 3.
hız kademesine kadar çıkarın. Cihaz çalışırken bir buçuk dakika boyunca zeytinyağını ve sütü yavaş
yavaş ekleyin. Cihazı tekrar 1. hız kademesine getirin ve kuru domatesleri, feta peynirini ve zeytinleri
ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Karışımı kalıba dökün ve 30 ila 40 dakika pişirin.
Mayonez
Malzemeler: 1 yumurta sarısı - 1 yemek kaşığı hardal - 1 çay kaşığı sirke - 250 ml sıvı yağ, tuz,
karabiber
Dikkat: tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
Sıvı yağ hariç tüm malzemeleri hazne içerisine koyun. Balon çırpıcıyı ve kapağı takın. Cihazı 1.
hız kademesinde çalıştırmaya başlayın ve damla damla yağı ekleyin. 10 saniye sonunda cihazı
4. hız kademesine getirin ve yağı azar azar eklemeye devam edin. Yağın tamamını eklediğinizde
cihazı 30 saniye daha çalıştırın.
Not: Buzdolabında saklayın ve 24 saat içinde tüketin.
Krem Şanti
Malzemeler: 250 ml çok soğuk sıvı çiğ krema (crème fraîche), 50 g pudra şekeri.
Kremayı ve pudra şekerini hazneye koyun. Balon çırpıcıyı ve kapağı takın. Cihazı 3. hız
kademesinde 2 dakika boyunca çalıştırın ve 4. hız kademesinde bir buçuk dakika daha çalıştırın.
KOLAY TARİFLER
84
TR