Russell Hobbs 23480-56 Kullanım kılavuzu

Kategori
Mikserler
Tip
Kullanım kılavuzu
115
Talimatları okuyun, güvenli bir yerde saklayın, cihazın el değiştirmesi halinde cihazla birlikte aktarın.
Kullanmadan önce cihazın tüm ambalajını çıkarın.
ÖNEMLİ GÜVENLİK KURALLARI
Aşağıdakiler dahil, tüm temel güvenlik önlemlerini izleyin:
Fiziksel, duyumsal veya zihinsel kapasiteli veya gerekli bilgi ve deneyimden
yoksun kişiler bu cihazı sadece denetim/talimat altında ve içerdiği tehlikeleri
kavradıklarında kullanabilirler. Çocuklar cihazı kullanmamalı veya onunla oyun
oynamamalıdır. Cihazı ve kablosunu, çocukların erişemeyeceği yerlerde tutun.
Gözetimsiz çalışırken ve montaj, demontaj veya temizlik işlemleri öncesinde
cihazın şini elektrik prizinden mutlaka çekin.
Boşaltma ve temizleme işlemleri sırasında keskin kesme bıçaklarına
dokunurken dikkatli olun.
Cihazın yanlış biçimde kullanılması, yaralanmalara yol açabilir.
h Ani buhar çıkışı nedeniyle sıçrayabileceğinden, sıcak sıvı (40°C üzeri)
eklemeyin.
Hasarlı elektrik kabloları, güvenlik açısından sadece üretici, üreticinin yetkili
servisleri veya benzer niteliklere sahip kişiler tarafından değiştirilmelidir.
b Bu cihazı banyo küvetleri, duş tekneleri, lavabolar veya su içeren diğer kapların yakınında
kullanmayın.
Cihazı 10 dakikadan uzun süre çalıştırmayın. 10 dakika sonra cihazı kapatarak en az 20 dakika
dinlenmeye bırakın.
Cihazı, bu talimatlarda belirtilenler dışında bir amaçla kullanmayın.
Size sağladığımız aksesuar ve ek parçalar dışındaki ürünleri kullanmayın.
Hasarlı veya arızalı cihazları çalıştırmayın.
SADECE EV IÇI KULLANIM
ÇIZIMLER
1. Karıştırma ucu
2. Çırpma ucu
3. Hamur kancası
4. Aksesuar sürücüsü*
5. Kol
6. Tahrik mili ve pim
7. Kol kilidi kumandası
8. Hız kumandası
9. Sıçrama siperi
10. Kap
11. Karıştırma sürahisi
12. Başlık
13. Kapak
14. Conta
15. Bıçak ünitesi
` Bulaşık makinesinde yıkanabilir
*Aksesuar sürücüsü, bu makine ile birlikte kullanılabilecek ek aksesuarlar için tasarlanmıştır. Ayrıntılı bilgi
için lütfen çevrimiçi sayfamızı inceleyin.
YERLEŞTİRME
1. Cihazı su geçirmeyen, kuru, sabit ve düz bir yüzeyin üzerine yerleştirin.
2. Kabloyu sarkmayacak ve takılmaya veya dolaşmaya neden olmayacak şekilde yönlendirin.
3. Montajı tamamlayana dek cihazın şini elektrik prizine takmayın.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
116
MİKSER
MONTAJ
Kolu kaldırma:
1. Koldaki yaylar oldukça güçlüdür, bu nedenle hareketini kontrol edebilmek için elinizi kolun üzerine
yerleştirin.
2. Kol kilidi kumandasını Upozisyonuna döndürün ve bu konumda tutun. Kol yukarı kalkacaktır.
Kolu indirme:
1. Kol kilidi kumandasını Upozisyonuna döndürün ve bu konumda tutun.
2. Kolu aşağı bastırın ve bu konumda tutarken, kol kilidi kumandasını serbest bırakın.
Hazneyi takma
Hazneyi takmadan veya çıkarmadan önce kolu yukarı kaldırın. Sadece ürünle birlikte verilen hazneyi
kullanın.
1. Hazneyi, tabandaki girintiye takın ve kilitlenene dek saat yönünde çevirin.
2. Çıkarmak için, saat yönünün aksine çevirin ve yukarı doğru kaldırarak tabandan ayırın.
Aparatları takmaıkarma
Aparatları takmadan veya çıkarmadan önce cihazı kapatın, şini elektrik prizinden çekin ve kolu kaldırın.
1. Aparatta yer alan yuvayı tahrik milinin üzerindeki pimle aynı hizaya getirin (Şekil A).
2. Aparatı tahrik milinin üzerine doğru itin ve sonra, yerine kilitlemek için saatin aksi yönünde döndürün
(Şekil B).
Bir aparatı çıkarmak için, yukarı doğru yavaşça itin ve ardından saat yönünde döndürerek milden çekerek
ayırın.
Sıçrama siperi
Sıçrama siperi, karıştırma işlemi sırasında sizi döküntülerden veya serpintilerden korurken malzeme
eklemenize de olanak tanır. Sıçrama siperini takmadan/çıkarmadan önce mikserinizi kapatın ve şini
elektrik prizinden çekin.
Hazne yerinde ve kol aşağı indirilmiş durumdayken:
1. Sıçrama siperini kol ve hazne arasına kaydırın.
2. ıklık sağ tarafta olacak şekilde hizalayın (Şekil C).
Sıçrama siperini her zaman kolu yukarı kaldırmadan önce çıkarın.
MİKSERİNİZİN KULLANIMI
3. Hız kumanda ayarının O konumunda olduğunu kontrol edin.
4. Cihazın şini elektrik prizine takın (priziniz şalterliyse, şalteri açın).
5. Hız kumandasını saat yönünde döndürerek istediğiniz hız ayarına getirin.
6. Hız aralığı 1 (düşük) ile 10 (yüksek) arasında değişmektedir. Motoru kapatmak için hız kumandasını
tekrar O konumuna getirin.
7. Motoru kısa süreli çalıştırmak için hız kumandasını Y pozisyonuna çevirin. Motoru durdurmak için
kumandayı serbest bırakın.
Önerilen Hızlar
Aparat Hı z Kullanımı:
Çırpma ucu 7-10 krema, yumurta akı, sulu hamur, haf karışımları çırpma/havalandırma
Karıştırma ucu 4-7
orta kıvamlı kek karışımlarını ve tereyağı ile şekeri krema kıvamına
getirme
Hamur kancası 1-3 yoğun karışımlar, ekmek, unlu mamuller
117
BLENDER
MONTAJ
1. Karıştırma sürahisinin çalıştırma kapağını kaydırarak çıkarın (Şekil D).
2. Sürahiyi, sürahi üzerindeki t işareti, mikser üzerindeki Uişaretiyle aynı hizaya gelecek şekilde
sürücüıklığına takın (Şekil E).
3. Sürahiyi, sürahi üzerindeki t işareti, mikser üzerindeki Lişaretiyle aynı hizaya gelene dek saat
yönünde döndürün (Şekil F).
4. Sürahiye malzemeleri ekleyin ve kapağı ve başlığı takın (Şekil G). Sürahiyi, üzerinde yer alan
Maksimum (max) işaretini geçecek kadar doldurmayın. Sürahiyi kapağı takılı olmadan kesinlikle
kullanmayın.
BLENDERİNİZİN KULLANIMI
1. Hız kumanda ayarının O konumunda olduğunu kontrol edin.
2. Cihazın şini elektrik prizine takın (priziniz şalterliyse, şalteri açın).
3. Hız kumandasını saat yönünde döndürerek istediğiniz hız ayarına getirin.
4. Hız aralığı 1 (düşük) ile 10 (yüksek) arasında değişmektedir. Motoru kapatmak için hız kumandasını
tekrar O konumuna getirin.
5. Motoru kısa süreli çalıştırmak için hız kumandasını Y pozisyonuna çevirin. Motoru durdurmak için
kumandayı serbest bırakın.
6. Karıştırma işlemi sırasında başka malzemeler eklemeniz gerekiyorsa, başlığı saat yönünün aksine
döndürerek kaldırın ve çıkarın. Malzemeleri ekledikten sonra başlığı tekrar yerine yerleştirin ve saat
yönünde döndürerek kilitleyin.
7. Karıştırma işlemini tamamladığınızda, hız kumandasını O konumuna getirin ve kapağı sürahiden veya
sürahiyi mikserden çıkarmadan önce bıçakların durmasını bekleyin.
8. Sürahiyi çıkarmak için,
t
işareti
U
işaretiyle aynı hizaya gelene dek saatin aksi yönünde döndürün.
ÖZEN VE BAKIM
Temizlik öncesinde cihazı kapatın (O) ve şini elektrik prizinden çekin.
Mikser:
1. Haznenin içinde artıkların kalmasını önlemek için kullandıktan sonra en kısa sürede temizleyin.
2. Hazneyi, sıçrama siperini ve aparatları ılık sabunlu suda yıkayın, durulayın ve kurulayın.
3. Hazne ve aparatları bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz, ancak unutmayın: bulaşık makinesinin
içindeki sert ortam yüzey cilalarını etkileyecektir. Hasar sadece yüzeyseldir ve cihazın çalışmasını
etkilemez.
4. Cihazın dış yüzeylerini temiz, nemli bir bezle silin.
Karıştı rma sürahisi:
1. Karıştırma sürahisini, başlığı ve kapağı ılık sabunlu suda yıkayın. Durulayın ve kurutun.
2. Sürahiyi, başlığı ve kapağı bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz. Ancak bulaşık makinesinde
yıkamadan önce bıçağı çıkarmanızı tavsiye ederiz.
Bıçağı çıkarmak için:
1. Sürahiyi ters çevirin.
2. Bıçağı Usembolüne doğru, saat yönünde döndürün (Şekil H).
3. Bıçak ünitesini dikkatle kaldırarak çıkarın (Şekil J). Dikkatli olun, bıçaklar son derece keskin
kenarlara sahiptir.
4. Contayı çıkarın ve bıçak ile contayı ılık, sabunlu suda dikkatle yıkayın. Durulayın ve kurutun.
5. Contayı bıçağa yeniden takın, ardından bıçağı sürahiye indirin ve Lsembolüne doğru, saatin aksi
yönünde gidebildiği kadar ileri döndürün (Şekil H). Contanın takılmış olduğundan ve bıçağın tam
olarak sabitlendiğinden emin olun, aksi takdirde sürahi kullanım sırasında sızıntı yapabilir.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
118
GERİ DÖNÜŞÜM
W
Tehlikeli maddelerin yol açacağı çevre ve sağlık sorunlarını önlemek için, şu
sembollerden biri ile işaretlenmiş cihazlar ve şarj edilebilir ve tek kullanımlık piller
genel evsel atıklarla birlikte çöpe atılmamalıdır. Elektrikli ve elektronik ürünleri ve ilgili
olabilecek şarj edilebilir ve tek kullanımlık pilleri her zaman resmi, uygun bir geri
dönüşüm/toplama noktasına bırakın.
Bakanlıkça tespit ve ilan edilen kullanım ömrü 7 yıldır
Taşıma ve nakliye sırasında dikkat edilecek hususlar :
Ürünü düşürmeyiniz
Darbelere maruz kalmamasını sağlayınız
Cihazı nakliye sırasında orijinal ambalajında taşıyınız.
KSER TARİFLE
PIZZA HAMURU
hamur kancası
250 ml su
400 g ekstra beyaz ekmek unu
25 ml zeytinyağı
7 g kuru maya
2,5 g şeker
5 g tuz
Unu bir kaba eleyerek koyun. Maya, şeker ve tuzu ilave edin. Su ve yağı ekleyin. Mikserin hamur yoğurma
kancasıyla, hamur pürüzsüz hale gelinceye kadar düşük ila orta hızda yoğurun. Kabı nemli bir bezle
kapatın ve kabararak iki katı hacme varana dek sıcak bir yere yerleştirin (30-40 dakika). Birkaç dakika elle
yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırın. Hamurları unlanmış zeminde yuvarlayarak daireler haline getirin.
Daireleri yapışmaz bir fırın tepsisine yerleş tirin. Dairelerin üzerine domatesli bir sos sürerek üzerine pizza
malzemelerini yerleştirin. 200°C'de önceden ısıtılmış fırında 18-20 dakika pişirin. Yüzey altın sarısı-
kahverengi arası bir renkte görünmelidir.
KUŞ ÜZÜMLÜ EKMEK
hamur kancası
500 gr tam buğday unu
150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
15 gr kabartma tozu
2,5 gr tuz
150 gr şeker
150 gr kuş üzümü
50 gr karışık meyve kabuğu
2 yumurta (orta boy)
30 ml süt
Unu hazneye boşaltın, yumuşak tereyağını ekleyin ve 1 no'lu hız kademesinde karıştırın. Tereyağı ve un
karışmaya başladığında, şeker, tuz, kuş üzümleri, meyve kabukları ve kabartma tozunu ekleyin. Siz
yumurtaları ve sütü birlikte çırparken mikserle karışmaya bırakın, sonra hazneye yumurta/süt karışımını da
ilave edin. 2 no'lu hız kademesini seçin ve iyice karışmasını sağlayın. Yağlanmış bir ekmek kalıbına
yerleştirin ve 180°C/350°F/gaz 4'te önceden ısıtılmış bir fırında 35 dakika pişirin. Dilimlemeden önce bir
mutfak teli üzerinde soğumasını bekleyin. Kızartın ve tereyağı ile birlikte servis yapın.
BEYAZ EKMEK
hamur kancası
600 g ekstra beyaz ekmek unu
7 g aktif kuru maya (1 paket)
345 ml sıcak su
15 ml ayçiçek yağı/tereyağı
5 g şeker
10 g tuz
Unu bir kaba eleyerek koyun. Maya, şeker ve tuzu ilave edin. Su ve yağı ekleyin. Mikserin hamur yoğurma
kancasıyla, hamur pürüzsüz hale gelinceye kadar düşük ila orta hızda yoğurun. Kabı nemli bir bezle
kapatın ve kabararak iki katı hacme varana dek sıcak bir yere yerleştirin (30-40 dakika). Birkaç dakika elle
yoğurun. Malzemeleri 1 kg'lık ekmek teknesine koyun, üzerini örtün ve sıcak bir yerde 30 dakika daha
bekletin. 200°C'de önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Yüzey altın sarısı-kahverengi arası bir
renkte görünmelidir. Tabanına hafçe vurulduğunda tınlama sesi duyulmalıdır.
119
SICAK ÇIKOLATA SUFLE
çırpma ucu
75 g tereyağı
50 g sade un
20 g toz kakao
450 g süt
50 g pudra şekeri
4 yumurtalar, sarıları beyazlarından ayrılmış
Tereyağını bir tavada düşük ısıda eritin. Unu ve kakaoyu ekleyerek karıştırın. Sütü ilave edin. Karışım
koyulaşana dek karıştırın. Ateşten alın. 30 dakika soğumaya bırakın. Yumurta sarılarını çırpın. Yumurta
aklarını yüksek hızda birkaç saniye çırpın. Şekeri ekleyin ve katılaşana dek çırpmaya devam edin. Karışımları
tereyağlı sürülmüş 1,2 litrelik fırına dayanıklı bir tabağa yerleştirin. Tabağı, yarısına kadar su doldurulmuş
bir fırın tepsisine yerleştirin. 190°C’de önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.
KLASIK KURABIYE
çırpma ucu
100 g tereyağı
150 g pudra ş ekeri
5 ml vanilya esansı
1 yumurta
100 g sade un
100 g kendiliğinden kabaran un
Tereyağı, şeker ve vanilyayı bir kaba koyun. Kabarana dek orta hızda çırpın (1-2 dakika). Hızışürün.
Yumurtayı ekleyin. Tüm malzemeler karışana dek hızı yavaş yavaş artırın. Unları birbiriyle harmanladıktan
sonra çırptığınız karışıma ilave edin. Karışımdan topaklar oluşturun. Bu topakları yağlanmış fırın tepsisine
yerleştirin. Hafçe bastırarak düzleştirin. 180°C’de önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin. Tepsiyi
fırından çıkararak birkaç dakika soğumaya bırakın, sonra havalanması için ızgara şeklinde bir rafa aktarın.
KLASIK VICTORIA KEKI
çırpma ucu
100 g tereyağı/margarin
100 g pudra ş ekeri
2 yumurtalar
100 g kendiliğinden kabaran un
1 damla vanilya esansı
İki adet 180 mm düz kenarlı fırın tepsisinin kenarlarını yağlayın. Tabanlarını tereyağı sürülmüş fırın
kağıdıyla kaplayın. Tereyağı ve şekeri bir kaba koyun. Kabarana dek orta hızda çırpın (1-2 dakika). Hızı
şürün. Sırayla yumurtaları, vanilyayı ve unu yavaş yavaş ekleyin. Malzemeler karışmaya başladığında hızı
orta kademeye getirin. Karışımı fırın tepsilerine boşaltın. 180°C’de önceden ısıtılmış fırında 25 dakika
pişirin. Yüzey altın sarısı-kahverengi arası bir renkte görünmelidir. Tel bir raf üzerinde soğumaya bırakın.
Keklerden birini ters çevirin. Üzerine bir kat ahududu reçeli sürün. Diğer keki reçelin üzerine yerleştirin.
Ahududu reçeli yerine yağlı krema gibi başka dolgu malzemeleri de kullanabilirsiniz.
ÇİKOLATALI KEK
karıştırma ucu
50 gr tereyağı, oda sıcaklığında
30 gr pekmez
50 ml süt
2 yumurta, çırpılmış
125 gr ince toz şeker
100 gr pastacı çikolatası, eritilmiş
10 ml vanilya özütü
100 ml kaynar su
35 gr toz kakao
125 gr kendiliğinden kabaran un
30 ml haf bir sebze yağı (ayçiçeği vb.)
Kakaoyu kaynar suda eritin ve soğumaya bırakın. Tereyağı ve şekeri 1 no'lu hız ayarında birkaç saniye
karış tırarak krema haline getirin, yumurtaların yarısını ve ardından unun yarısını ekleyin, hızı yavaş yavaş 3
no'lu kademeye çıkarın, kalan yumurta ve unu ilave edin, karışım pürüzsüz hale gelene dek karıştırmaya
devam edin, diğer malzemeleri ekleyin ve yine pürüzsüz hale gelinceye dek karıştırmaya devam edin. Bir
tabağa koyun, üzerini alüminyum folyoyla kapatın ve 1 saat veya keke batırılan bir şiş temiz çıkana dek
buharda pişirin.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
120
MEYVELİ ÇİFTLİK KEKİ
karıştırma ucu
150 gr tereyağı
150 gr ince toz şeker
75 gr kiraz şekerlemesi, kıyılmış
75 gr sultanas ve 75 gr kuru üzüm
25 gr karışık meyve kabuğu
300 gr kendiliğinden kabaran un
Bir tutam tuz
5 gr tatlı çeşnisi
45 ml süt
3 yumurta
20 cm'lik bir kek kalıbını yağlayın. Fırın kağıdıyla kaplayın. Fırını 180°C/350°F/gaz 4 kademesine dek ısıtın.
Tereyağı, şeker, kuru meyveler ve çeşnileri hazneye koyun, ve iyice karışana dek 3 no'lu hız ayarında çırpın.
Yumurtaları ve sütü ekleyin ve birkaç saniye çırpın. Yavaşça unu ekleyin, iyice karışana dek çırpmaya
devam edin. Kek kalıbına dökerek yaklaşık 1½ saat fırında pişirin. Kalıbı 15 dakika soğumaya bırakın, sonra
bir mutfak telinin üzerine alın.
BLENDER TARİFLERİ
PIRASA VE PATATES ÇORBASI
150g pırasa
150g patates
2 et suyu tabletleri
800ml su
tuz ve biber
Pırasaları ve patatesleri 2 saniye robottan geçirin. Karışımı geniş bir tencereye alın. Su ve et suyu
tabletlerini ekleyin. Karıştırarak kaynama noktasına getirin. Ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatın. 20
dakika ağır ateşte yavaş yavaş kaynatın. Ateşten alın. 30 dakika soğumaya bırakın. Pürüzsüz hale gelinceye
kadar robottan geçirin. Servis yapılacak sıcaklığa getirin (kaynatmayın). Baharatlarını katın. Ekmekle
birlikte servis yapın.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136

Russell Hobbs 23480-56 Kullanım kılavuzu

Kategori
Mikserler
Tip
Kullanım kılavuzu