11
Satış Sonrası Servis
Satış Sonrası Servisle temasa geçmeden önce:
1. "Arıza giderme" bölümündeki önerilerin
yardımıyla sorunu kendi başınıza çözüp
çözemeyeceğinize bakın.
2. Problemin giderilip giderilmediğini kontrol
etmek için fırını kapatıp yeniden açın.
Yukarıdaki kontrollerden sonra sorun devam
ederse, size en yakın Satış Sonrası Servise
başvurun.
Daima aşağıdakileri belirtin:
• arızanın kısa bir açıklaması;
• fırının tipi ve modeli;
• Fırının sağ iç tarafındaki (fırın kapağı
açıldığında görünür) servis numarası (bilgi
etiketinde "Service" kelimesinden sonraki
numara). Servis numarası, garanti kitapçığında
da belirtilir;
• tam adresiniz;
• telefon numaranız.
Tüm Türkiye’de; Yetkili Teknik Servis,
Orijinal Yedek Parça, Bakım Ürünlerimiz
ve Garanti ile ilgili bilgi için: 444 50 10
Eğer bir tamir yapılması gerekiyorsa, bir yetkili
Satış Sonrası Servise başvurun (orijinal yedek
parçaların kullanılması ve doğru tamir yapılması
için).
Temizleme
UYARI
– Buharlı temizleyiciler kullanmayın.
– Fırını, dokunmak için yeterince soğuyana
kadar temizlemeyin.
– Cihazın şebeke bağlantısını kesin.
Fırının dışı
ÖNEMLİ: korozif veya aşındırıcı deterjanlar
kullanmayın. Bu tür ürünlerden herhangi
biri cihazla temas ederse, derhal nemli bir
mikrofiber bezle temizleyin.
• Fırın yüzeylerini nemli bir mikrofiber bezle
temizleyin. Çok kirli ise, suya birkaç damla
bulaşık deterjanı ilave edin. Kuru bir bezle
silerek kurulayın.
Fırının içi
ÖNEMLİ: aşındırıcı süngerler, metal kazıyıcılar
veya bulaşık teli kullanmayın. Bunlar zamanla
emaye yüzeylere ve fırın kapağının camına
hasar verebilir.
• Her kullanımdan sonra fırının soğumasını
bekleyin, ardından tercihen hala hafif sıcakken
temizleyerek, yemek artıkları (örn. çok şekerli
yiyecekler) nedeniyle biriken kir ve lekeleri
temizleyin.
• Korozif veya aşındırıcı deterjanlar kullanmayın.
• Kapak camını uygun bir sıvı deterjanla
temizleyin. Fırın kapağı, temizliği
kolaylaştırmak amacıyla çıkarılabilir (bkz.
BAKIM).
Not: su içeriği fazla olan yiyecekleri (örn.
pizza, sebze, vb.) uzun süreli pişirirken,
kapağın içinde ve contanın etrafında yoğuşma
oluşabilir. Fırın soğuduğunda, kapağın içini bir
bezle veya süngerle kurutun.
Aksesuarlar:
• Kullanımdan hemen sonra aksesuarları bulaşık
deterjanlı suyun içine koyun, eğer hala sıcaksa
bunları fırın eldivenleriyle tutun.
• Bir bulaşık fırçası veya sünger kullanılarak
yemek artıkları kolayca çıkarılabilir.
Piroliz işlevine (varsa) sahip fırınların
temizleme çevrimi:
UYARI
– Piroliz çevrimi esnasında fırına
dokunmayın.
– Piroliz çevrimi esnasında çocukları fırından
uzak tutun.
– Piroliz çevrimi sırasında ve sonrasında
hayvanları uzak tutun.
Bu işlev, yaklaşık 500 °C sıcaklıkta pişirme
esnasında fırının içerisinde meydana gelen
sıçramaları yakarak temizler. Bu sıcaklıkta,
birikintiler hafif bir küle dönüşürler ve fırın
soğuduğunda nemli bir bezle kolaylıkla
silinebilirler. Piroliz işlevini her kullanım sonrasında
seçmeyin, sadece fırın çok kirli olduğunda veya
ön ısıtma veya pişirme işlemleri esnasında is veya
duman çıkardığında kullanın.