Russell Hobbs 19270-56 Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
93
Talimatları okuyun, güvenli bir yerde saklayın, gerekirse cihazla birlikte aktarın.
Kullanmadan önce cihazın tüm ambalajını çıkarın.
A ÖNEMLI GÜVENLIK KURALLARI
Aşağıdakiler dahil, tüm temel güvenlik önlemlerini izleyin:
1 Bu cihaz sadece sorumlu bir yetişkin tarafından veya onun gözetimi altında kullanılmalıdır.
Cihazı, çocukların erişemeyeceği konumlarda kullanın ve saklayın.
2 Taban ünitesini suya batırmayın. Cihazı banyo, su kenarı veya dış mekanlarda
kullanmayın.
3 Buhar tenceresine dondurulmuş et veya tavuk koymayın – kullanmadan önce tamamen
çözdürün.
4 Hazneyi maksimum işaretine kadar (1.2 litre) doldurun. Daha fazla doldurduğunuz takdirde,
kaynayan su devrelere sızarak buhar tencerenize hasar verebilir.
5 Taban ünitesinin, kapağın, sepetlerin, pilav kasesinin veya tepsinin sıcak yüzeylerine
dokunmayın. Fırın eldiveni veya bir bez kullanın ve bunları sadece saplarından tutarak
kaldırın.
6 Cihazın üzerinden uzanmayın ve ellerinizi, kollarınızı, yüzünüzü, vb. çıkan buhardan uzak
tutun.
7 Cihaz, harici bir zamanlayıcı veya uzaktan kumanda sistemiyle çalıştırılmamalıdır.
8 Cihazın üzerini örtmeyin veya üzerine herhangi bir şey yerleştirmeyin.
9 Sepetleri kağıt, folyo, vb. ile kaplamayın – buhar deliklerini tıkarsınız.
10 Kullanmadığınız zamanlarda, hareket ettirmeden ve temizlemeden önce cihazın fişini prizden
çekin.
11 Cihazı hareket ettirmeden veya temizlemeden önce tamamen soğumasını bekleyin.
12 Size sağladığımız aksesuar ve ek parçalar dışındaki ürünleri kullanmayın.
13 Cihazı, bu talimatlarda belirtilenler dışında bir amaçla kullanmayın.
14 Hasarlı veya arızalı cihazları çalıştırmayın.
15 Hasarlı elektrik kabloları, güvenlik açısından sadece üretici, üreticinin yetkili servisleri veya
benzer niteliklere sahip kişiler tarafından değiştirilmelidir.
sadece ev içi kullanım
C HAZIRLAMA
1 Cihazı sabit, düz, ısıya dayanıklı bir zemin üzerine yerleştirin.
2 Elektrik kablosunu herhangi bir cismin üzerinden sarkmayacak ve takılma veya tökezlenmeye
izin vermeyecek şekilde yönlendirin.
3 Buhar çıkacaktır. Cihazı perdelerin yakınına, rafların veya dolapların altına veya çıkan
buhardan zarar görebilecek herhangi bir şeyin yakınına koymayın.
4 Sepetlerden su damlayacağından, daha sonra sepetlerin altına koymak için uygun tabakları
veya bir tepsiyi hazır bulundurun. Bu size, sepetleri boşaltacağınız servis kaşıkları, maşa, vb.ni
düzenlemeniz için de zaman sağlayacaktır. Fırın eldivenlerini unutmayın.
C DOLDURMA
5 Hazneyi maksimum işaretine kadar (1.2 litre) doldurun. Bu, çoğu yiyeceğin pişmesi için yeterli
süre olan, yaklaşık 60 dakikalık buhar sağlayacaktır.
talimatlar
çizimler
4 havalandırma delikleri
5 sap
6 kapak
7 pilav kasesi
8 sepet
9 tepsi
10 su
11 buhar tüpü
12 ısıtma devresi
13 dökme ağzı
14 hazne
15 su seviye penceresi
16 taban ünitesi
17 lamba
18 zamanlayıcı
94
6 Suya herhangi bir madde eklemeyin. Çeşniler, marine malzemeleri, vb. yiyeceğe eklenmelidir,
buharı oluşturacak suya değil. Buharla sirküle olmadıklarından, sadece haznede
yoğunlaşacak ve muhtemelen haznenin yüzeyinde ve ısıtma devresinde hasar meydana
getireceklerdir.
7 Buhar tüpünü, ısıtma devresi tam ortasında kalacak şekilde, ısıtma devresinin etrafına takın.
8 Tepsiyi taban ünitesinin üzerine oturtun.
9 Tepsi, kumanda paneline yer bırakmak için, sadece bir yönde takılabilir. Yiyecekten akan
özsuların ısıtma devresine ve hazneye girmesini önler.
10 Sepet sapları 1, 2 ve 3 şeklinde işaretlenmiştir. Aynı anda 1, 2 veya 3 sepet kullanabilirsiniz.
a) 1 no'lu sepeti tepsinin üzerine oturtun
b) Sepete yiyecek koyun.
c) 2 no'lu sepeti, 1 no'lu sepetin üzerine oturtun.
d) Sepete yiyecek koyun.
e) 3 no'lu sepeti, 2 no'lu sepetin üzerine oturtun.
f) Sepete yiyecek koyun.
g) Kapağı kapatın.
tatlara dikkat edin
11 Üstteki sepette bulunan yiyeceğin özsuları, alttaki sepete damlayacaktır. Hassas lezzetleri
keskin tatların veya sebzeleri yağlı yiyeceklerin altına koymayın.
C SİRKÜLASYON
12 Buhar sirkülasyonunu sağlamak için:
a) sepetlerdeki yiyecekleri çok sıkı olmayacak şekilde paketleyin
b) mümkünse, yiyecekleri sepete tek tabaka olacak şekilde yerleştirin
c) parçalar arasında boşluklar bırakın
d) yiyecekleri sepete birden fazla tabaka oluşturacak şekilde yerleştirirken, buharın tabakalar
arasında dolaşmasına olanak tanımak için, her tabakada parçalar arasında boşluklar
bırakın
C EŞİT PİŞİRME
13 Yiyeceğin her tarafının eşit miktarda pişmesi için:
a) Bir sepetteki yiyeceğin tüm parçalarını aşağı yukarı aynı boyutta kesmeye çalışın.
b) Büyük parçaları veya uzun pişirme süresi gerektiren yiyecekleri, haznenin en yakınına
yerleştirin.
c) Küçük parçaları veya kısa sürede pişen yiyecekleri, hazneden en uzağa yerleştirin.
C FAZLA PİŞİRME
14 Fazla pişirme konusunda çok endişelenmeyin – buharda pişirme oldukça hassas bir pişirme
yöntemidir ve fazladan birkaç dakika, genellikle sorun olmayacaktır.
15 Balığı fazla pişirmeyin – eti sertleşecek ve lezzetsiz olacaktır.
C PİŞİRME
16 Fişi prize takın.
17 Zamanlayıcıyı saat yönünde çevirerek, gereken süreye ayarlayın.
18 Lamba yanacaktır.
19 Buhar, sepetleri doldurmaya başlayacaktır.
20 Zamanlayıcı 0'a geldiğinde, bir zil sesi duyulacak ve buhar tenceresi kendiliğinden
kapanacaktır.
C ZAMANLAYICI
21 Zamanlayıcı, bir saat mekanizmasıdır ve sadece tek yönde çalışır.
22 Saat yönünün aksine çevirmeye çalışmayın, kırılır.
95
23 Yayı boşalana dek çalmaya devam edecektir.
24 Bu konuda endişelenmeyin – lamba yanmıyorsa, ısınma devresi çalışmıyordur.
25 Cihazı daha önce durdurmak istiyorsanız, fişini elektrik prizinden çekin.
C BİTTİ Mİ?
26 Cihazın fişini prizden çekin.
27 Her şey sıcak olacaktır – fırın eldivenleri veya bir bez kullanın – saplarından tutun.
28 Kapağı kaldırdığınızda buhar ve sıcak hava çıkacaktır. Buharı kendinizden uzak tutmak için
hafifçe eğin.
29 Kapağı bir tabağa veya tepsiye koyun.
30 Sepetleri kaldırarak çıkarın ve tabakların veya bir tepsinin üzerine koyun.
31 Tepsiyi dikkatle çıkarın – yiyeceklerin özsuları sıcak olacaktır ve döküldüğü takdirde leke
yapabilir.
32 Hazneyi, yanlarda bulunan dökme ağızlarından biri yoluyla boşaltın.
pişirme süreleri ve gıda emniyeti
yiyecek (taze) miktar süre (dakika)
enginar, taze 2-3 40-45
kuşkonmaz 400g 10
taze fasulye 400g 15-20
brokoli 400g 10
brüksel lahanası 400g 15
kabak (çekirdekli ve dörde bölünmüş) 1 15
havuç (dilimlenmiş) 400g 10-15
karnabahar 1 15
mısır koçanları 4 15
kabak (dilimlenmiş) 400g 10
bezelye, kabuklu 400g 12
biberler, tohumları çıkarılmış ve dilimlenmiş 1 8-10
patates (dörde bölünmüş) 900g 20
ıspanak 200g 6-8
mantar 200g 10-13
tavuk (kemiksiz) 400g 20-30
balık fileto 200g 10
balık bifteği 200g 12-17
karides 400g 6-8
ıstakoz bacağı (dondurulmuş) 2 20-22
midye 400g 10-15
, Pişirmeden önce açık durumda olan midyeleri kullanmayın. Kabuklar tamamen açılana dek
buharda pişirin ve pişirdikten sonra açılmayanları atın.
33 Bu süreler, tek tabaka yiyecek için geçerlidir. En sevdiğiniz yiyeceklere ve yiyecek
kombinasyonlarına uygun süreleri, deneyerek bulmalısınız.
34 Aşağıdaki durumlarda, süreleri uzatın:
a) 2 veya 3 sepet kullanılıyorsa – buhar, daha fazla yiyeceği ısıtmak zorundadır
b) bir sepetin içindeki yiyecekler birkaç tabaka halindeyse
35 Genel olarak; yiyecek ısıtma devresinden ne kadar uzaksa, pişmesi de o kadar uzun sürecektir.
36 Sevdiğiniz yiyecek ve yiyecek kombinasyonlarına uygun süre ve konumları, deneyerek
bulmanız gerekecektir.
37 Verilen süreleri sadece size yol göstermeleri için kullanın.
38 Servis yapmadan önce yiyeceğin gereken şekilde pişip pişmediğini kontrol edin. Emin
değilseniz, biraz daha pişirin.
39 Eti, kümes hayvanlarını ve türevlerini (kıyma, burger köfte, vb.) özsuları tamamen çekilene
dek pişirin. Balığı etli kısmı tamamen matlaşıncaya dek pişirin.
96
40 Lifli sebzeleri, yeşil ve diri kalmaları için mümkün olduğunca az pişirmelisiniz. Bunları buzlu
suya daldırmak, pişirme sürecini durduracaktır.
C PİLAV KASESİ
41 Pilav kasesini, yarısını geçmeyecek şekilde pirinçle doldurun.
42 Pilav kasesine su ilave edin – pirinç miktarının 1 + bir çeyrek katı kadar (pirinç, suyun bir
kısmını emecektir).
43 Pilav kasesini en üst sepete yerleştirin. Pirinci diğer yiyeceklerin altına koyarsanız, bu
yiyeceklerin özsuları pilavın tadını değiştirecek ve bu ek sıvılar, pilavın lapa olmasına neden
olacaktır.
44 Pirincin pişmesi, türüne, miktarına ve kişisel damak tadına bağlı olarak yaklaşık 15 ila 20
dakika sürmelidir.
45 15 dakika sonra tadın ve gerekiyorsa biraz daha pişirin.
C 60 DAKİKADAN FAZLA MI?
46 Buharı 60 dakikadan uzun süre kullanmak istiyorsanız:
a) su seviyesine ve/veya zamanlayıcıya dikkat edin, hazneyi yaklaşık yarım işaretine kadar
suyla doldurun ve zamanlayıcıyı yeniden ayarlayın
veya
b) zamanlayıcıyı, buharda pişirme süresinin yarısına ayarlayın, daha sonra zil sesi sizi hazneyi
tam doldurmanız için uyaracaktır – zamanlayıcıyı yeniden ayarlamayı unutmayın
tamamen doldurma
c) Tepsinin yanlarında bulunan deliklerden birine yavaşça su dökün
d) Su seviyesine dikkat edin – maksimum işaretinin üzerine çıkmasına izin vermeyin
C SU TÜKENENE DEK KAYNATMA
47 Cihazın suyu tükendiğinde termostat, ısıtma devresine giden elektriği kesecektir.
48 Lamba sönecek, ancak zamanlayıcı çalışmaya devam edecektir.
49 Siz su ekleyene veya zamanlayıcı 0'a geri dönerek kapanana dek, termostat aralıklı olarak
çalışmaya devam edecektir.
50 Taban ünitesinin fişini prizden çekin, birkaç dakika soğumasını bekleyin, sonra hazneyi suyla
doldurun ve tekrar çalıştırın.
51 Gerekli süreyi hesaplarken, pişirme işlemi haznede su tükendiğinde anında sona
ermeyeceğinden, buharda pişirmeye harcanan sürenin tamamı ile suyun tükenmesi ve
pişirmeye yeniden başlama arasındaki süreyi dikkate alın.
52 Pişirme sürecini dikkatle izlediğiniz takdirde, kurtarma operasyonunun %100 başarılı
olmaması için bir neden kalmaz.
53 Bu mümkün olmadıysa, keskin lezzetli bir sos işinizi görecektir – önce içine limon veya yeşil
limon katmayı deneyin. Hiçbir şey işe yaramasa bile, zencefil, sarımsak veya kırmızı biber tüm
olumsuz tatları gizleyecektir.
C ERKEN DURDURMA
54 Taban ünitesininin fişini elektrik prizinden çekin.
C TEMİZLİK VE BAKIM
55 Cihazın fişini prizden çekin ve temizlemeye başlamadan veya dolaba kaldırmadan önce
soğumasını bekleyin.
56 Çıkarılabilir parçaları ılık sabunlu suda yıkayın, iyice durulayın, süzdürün ve hava akımıyla
kurutun.
57 Taban ünitesinin içini ve dışını temiz, nemli bir bezle silin.
58 Cihazın herhangi bir parçasını bulaşık makinesinde yıkamayın.
97
C KİREÇ GIDERME
59 Haznede ve ısıtma devresinde kireç kalıntıları birikebilir.
60 Isıtılan sirke hoş olmayan bir kokuya neden olduğundan, mutfağın iyice havalandırılmasını
sağlayın.
61 Tepsiyi, sepetleri, pilav kasesini veya kapağı yerleştirmeyin.
62 Hazneyi 600 ml beyaz sirke ile doldurun, fişini elektrik prizine takın ve zamanlayıcıyı 20
dakikaya ayarlayın.
63 20 dakika dolduğunda, tamamen soğumasını bekleyin, sonra sirkeyi boşaltın ve tüm sirke
kalıntılarını gidermek için hazneyi soğuk suyla birkaç kez durulayın.
64 Taban ünitesini iyice kurulayın.
65 Beyaz sirke dışında herhangi bir şey ve özel kireç sökücü madde kullanmayın.
H ÇEVRE KORUMA
Elektrikli ve elektronik cihazlardaki tehlikeli maddelerin neden olduğu çevre ve sağlık
sorunlarını önlemek amacıyla bu simge ile işaretlenen cihazlar, genel atık konteynerlerine
değil, geri dönüşüm konteynerlerine bırakılmalıdır.
Bakanlıkça tespit ve ilan edilen kullanım ömrü 7 yıldır.
Taşıma ve nakliye sırasında dikkat edilecek hususlar :
Ürünü düşürmeyiniz
Darbelere maruz kalmamasını sağlayınız
Cihazı nakliye sırasında orijinal ambalajında taşıyınız.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116

Russell Hobbs 19270-56 Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu