Kenwood FS560 series El kitabı

Kategori
Mikser / mutfak robotu aksesuarları
Tip
El kitabı

Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur:

English 2 - 7
Nederlands 8 - 13
Français 14 - 19
Deutsch 20 - 25
Italiano 26 - 31
Português 32 - 38
Español 39 - 44
Dansk 45 - 50
Svenska 51 - 56
Norsk 57 - 62
Suomi 63 - 68
Türkçe 69 - 74
Ïesky 75 - 80
Magyar 81 - 86
Polski 87 - 92
Русский 93 - 99
Ekkgmij 100 - 106
´¸∂w
107 - 112
UNFOLD
güvenlik önlemleri
aygıtın güvenli kullanımı
Aygıtın ortaya çıkardıòı buhar
yakıcıdır.
Özellikle kapaòı kaldırırken buharlı
pi…iriciden gelecek buharla
yanmamak için kendinizi buhardan
koruyunuz.
Buharlı pişiricinin parçaları dahil
aygıta dokunurken çok dikkatli
olunuz. Özellikle yoğunlaşmış çok
sıcak sıvılara dikkat ediniz. Aygıta
dokunmak için fırın eldiveni
kullanınız.
Çocukları aygıttan uzakta tutunuz.
Kordonunu sarkık bırakmayınız.
Çünkü, çocuklar kordonu çekip
aygıtı düşürebilir.
Buharlı pi…iricide herhangi bir hasar
varsa kullanmayınız. Hasarlı buharlı
pi…iriciyi onarımcıya götürüp
denetimden geçirtiniz. Sayfadaki
"Servis ve Mü…teri hizmetleri"
bölümüne bakınız.
Buharlı pi…iricinin elektrik
kordonunu ya da fi…ini suya
batırmayınız ve ıslak yerlerden
uzakta tutunuz. Çünkü, cereyana
çarpılabilirsiniz. Aygıtın
kumandalarını temiz ve kuru
tutunuz.
Buharli pisiriciyi kullanmadiginiz
zamanlar fisini prizden çekiniz.
Buharlı pi…iricinizi kesinlikle ocak
üzerine koymayınız, fırın içine
sokmayınız.
Ÿçerisinde herhangi bir sıcak madde
varken buharlı pi…iriciyi kesinlikle
yerinden oynatmayınız.
Çocukların buharlı pi…irici ile
oynamalarına izin vermeyiniz.
Aygıtı yalnızca yönergelerde
belirtilen pi…irme i…lemi için ve evde
kullanınız.
yiyeceklerin güvenli pi…irilmesi
Et, balık ve deniz ürünlerini iyice
pi…iriniz. Bu tür yiyecekleri
doòrudan donmu… hallerindeyken
pi…irmeye ba…lamayınız. Önce
buzun çözülmesini bekleyiniz.
Birden fazla sepet kullanıyorsanız
et, kümes hayvanları ve balıkları alt
sepete koyunuz. Çünkü, bu
yiyeceklerden akan öz sular diòer
yiyeceklerle karı…maz.
Pismis pirinci buharli pisiricide
tekrar isitmayiniz.
elektrik akımına baòlanması
Buharlı pi…iriciyi çalı…tırmadan önce
evinizdeki elektrik akımının buharlı
pi…iricinin alt yüzeyinde belirtilen
akımla aynı olduòundan emin
olunuz.
Bu buharlı pi…irici Avrupa Ekonomik
Topluluòu'nun 89/336/EEC sayılı
yönergesine uygun olarak
üretilmi…tir.
ilk kullanımdan önce
1 Tüm ambalajları ve yapı…kan
etiketleri çıkarınız.
2 Aygıtın parçalarını yıkayınız. Bunun
için ‘bakım ve temizlik’ kısmına
bakınız.
3 Su haznesini nemli bir bezle silip
kurulayınız.
4 Kordon fazlasını aygıtın arkasındaki
yuvaya sarınız.
Kenwood buharlı
pi…iricinizi tanıyınız
kapak
pirinç çanağı
çıkarılıp takılabilir sepetler
sepet halkaları
buhar tüpü
disk
damlama tablası
su haznesi
dış doldurma oluğu
taban
kumandalar
süzgeç
69
Türkçe
Okumaya ba…lamadan önce ön kapaòı açınız ve açıklayıcı resimlere bakınız
buharlı pi…iricinizin
kullanımı
Buharlı pi…iricinizi duvarlardan ve
duvara asılı dolaplardan uzak bir
yerde tutunuz. Aygıttan çıkacak
buhar bu yüzeylere zarar verebilir.
Yiyecekleri pi…irdikten sonra
çe…nilendiriniz. Yiyeceòi pi…meden
önce çe…nilendirirseniz ve çe…ni
malzemesi suya karı…ırsa
aygıtınızın ısıtma donatısını
bozabilir.
Bu konuda 73.- 74. sayfalarda
verilen pi…irme önerilerine bakınız.
1 Süzgeci su haznesinin içine takınız.
(Süzgeç, yiyecek parçacıklarının
ısıtma donatımına girmesini önler).
2 Su haznesine soòuk su koyunuz.
Doldurduòunuz su düzeyinin ‘Min’
(asgari) ve ‘Max’ (azami) çizgilerin
arasındaki bir düzeyde olmasına
dikkat ediniz. ‘Max’ (azami) düzeye
kadar su doldurulduòu zaman
yakla…ık 60 dakika buhar elde
edilir).
Buharlı pişirici, aygıtın ömrünü
uzatmak ve etkinliğini arttırmak için
kireçlenme önleyici ısıtma donanımı
içerir. Ancak, bulunduğunuz
bölgedeki suyun sertlik derecesine
göre filtre edilmiş su kullanmanızı
öneririz. (Kenwood su filtrelerini her
yerde bulabilirsiniz)
Su haznesine koyacaòınız suya hiçbir
…ey eklemeyiniz (tuz ya da biber bile) -
aksi halde buharlı pi…iricinin ısıtma
donatısını bozabilirsiniz.
Su düzeyinin ‘Min’ (asgari) düzeyin
altına dü…mesini önlemek için
pi…irme sırasında su katabilirsiniz.
Çok fazla su doldurmamaya dikkat
ederek dı… doldurma oluòundan su
doldurabilirsiniz.
3 Damlama tablasını tabana
oturtunuz. Damlama tablasının
kenetlerinin tabandaki oyuklara
oturduğundan emin olunuz.
4 Çıkarılıp takılabilir sepetleri takınız.
En üstteki sepetin kenarının
alttaki sepetin halkasına
oturduğundan emin olunuz. Bu
parçalar kolaylık sağlamak için
numaralanmıştır.
5 Diski, 2. sepetin ortasına
yerleştiriniz.
6 Pişireceğiniz yiyeceği koyunuz.
Arkasından en küçük numaralı
sepet alta ve en büyük numaralı
sepet en üste gelecek biçimde
sepetleri tabana diziniz .
pirinç çanaòının kullanımı
Pirinç çanağına pirinç ve su
doldurunuz. Pirinç çanağını sepetin
içine yerleştiriniz. (İsterseniz diğer
sepetlerde başka yiyecekler
pişirebilirsiniz).
7 Buharlı pişiricinin kapağını
kapatınız ve fişini prize takınız. Tüm
gösterge aydınlanacak ve bir zil
sesi duyulacaktır. (Gösterge
aydınlanmazsa START
(BAŞLATMA) düğmesine basınız).
menü seçimi
‘MENU’ (MENÜ) düğmesine
basınız. Düğmeye her basıldığında
gösterge üzerindeki seçeneklerin
üzerinden geçecek ve ayarlanacak
süreyi belirtecektir. Seçenekler
şunlardır: 10 dakika ‘KEEP WARM’
(SICAK TUTMA) ve arkasından
pişirilecek yiyecekler için; kabuklu
deniz ürünleri 10 dakika, yumurta
12 dakika, balık 15 dakika, sebzeler
20 dakika, tavuk parçaları 35
dakika ve pirinç 40 dakika. Zamanı
menüde ayarladıktan sonra ‘+’ ve ‘-‘
düğmelerini kullanarak süreyi
artırabilir ya da azaltabilirsiniz.
İstediğiniz süreyi seçtikten sonra
‘START’ (I) (ÇALIŞTIR) düğmesine
basınız. Buharla pişirme işlemini
durdurmak için ‘STOP’ (O)
(DURDUR) düğmesine basınız ve
aşağı doğru tutunuz.
süre seçimi
Zaman göstergesindeki 45 dakikalık
sürede istediğiniz dakikayı seçmek
için ‘+’ ya da ‘-‘ düğmelerine
70
basarak süreyi artırabilir ya da
azaltabilirsiniz. İstediğiniz süre
görüntülendiği zaman ‘START’
(ÇALIŞTIR) düğmesine basınız. Bu
düğmeyi bastığınız zaman buharlı
pişirici çalışmaya baslayacak ve
pişirme simgesi yanıp sönmeye
başlayacaktır. Buharla pişirme
işlemini durdurmak için ‘STOP’
(DURDUR) düğmesine basınız ve
aşağı doğru tutunuz.
Zaman/menü göstergede 1 dakika
kalacaktır. 1 dakika içinde ‘START’
(ÇALIŞTIR) düğmesine basılmadığı
takdirde gösterge sönecektir.
Yeniden seçmek için ‘START’
(ÇALIŞTIR) düğmesine basınız.
‘START’ (ÇALIŞTIR) düğmesine
basıldığında ya da buharlı pişiricinin
çalışması durduğu zaman aygıttan
bir zil sesi çıkacaktır.
sıcak tutma i…levi
Buharla pişirilmiş yiyeceklerin tadı
ve besinsel değerinden en iyi
biçimde yararlanabilmek için
yiyecekleri tazeyken pişiriniz.
Ancak, pişirdiğiniz yiyecekleri kısa
bir süre sıcak tutmak isterseniz,
menüdeki KEEP WARM’ (SICAK
TUTMA) konumunu seçiniz ve
gerekirse süreyi yeniden
ayarlayınız.
8 Aygıtın fi…ini prizden çekiniz ve
kullandıktan sonra temizleyiniz.
önemli bilgiler
Pisirdiginiz yiyecekler pistikten
sonra, buharli pisirici otomatik
olarak sicak tutma ayarina geçecek
ve yiyecegi 20 dakika sicak
tutacaktir. Bu süre içinde buharli
pisirici zaman zaman çalisacak ve
kapanacaktir. Bu sirada aygittan
buhar çikabilir. Bu yüzden dikkatli
olunuz.
Buharlı pişiricinin çalışmasını
durdurmak ya da sıcak tutma
ayarını iptal etmek için ‘STOP’
(DURDUR) düğmesine basınız ve
aşağı doğru tutunuz.
Faydalı Bilgiler
Buòulanma nedeniyle üstteki
sepetten alttaki sepete buhar suyu
damlayacaktır. Bu nedenle
sepetlerde pi…en yiyeceklerin
birbirleriyle uyumlu olmasına özen
gösteriniz.
Damlama tepsisinde biriken tirit,
çorba ya da et suyu olarak iyi bir
biçimde deòerlendirilebilir. Ama
dikkatli olun, bu tirit çok sıcak olur.
Pilav çanaòını herhangi bir yiyeceòi
sulu olarak (sıvı içinde) pi…irmek
için de kullanabilirsiniz (örneòin
sebzeleri sos içinde pi…irmek ya da
balık ha…lamak için).
Yiyecek parçalarını aralıklı
yerle…tiriniz. Büyük parçaları
çeperlere yakın yerlere koyunuz.
Büyük miktarda yiyecek
pi…iriyorsanız pi…irme süresinin
ortalarında karı…tırınız.
Az miktarda yiyecek daha çabuk
pi…er.
Benzer büyüklükteki yiyecek
parçaları e…it sürede pi…er.
Bu pi…iriciye geleneksel fırınlarda
olduòu gibi daha az pi…irme süresi
isteyen yiyecekleri pi…irme
sırasında ilave edebilirsiniz.
Kapaòı kaldırırsanız, buhar
kaçacaòından pi…irme süresi daha
fazla zaman alır.
Buharlı pi…iriciniz durduktan sonra
içindeki yiyecek pi…meye devam
edecektir. Bu nedenle yiyecek
pi…tikten hemen sonra buharlı
pi…iriciden çıkarınız.
73. - 74. sayfalarda belirtilen
pi…irme süreleri yalnızca alttaki
sepetin kullanımı için geçerlidir. üst
sepette olan yiyeceklerin pi…me
süresi daha uzundur. Bu yüzden,
üst sepetteki yiyeceklerin pi…mesi 5-
10 dakika arası daha fazla bir
zaman alır. Yemeye ba…lamadan
önce yiyeceòin iyice pi…mi…
olmasına dikkat ediniz.
71
Pi…irdiòiniz yiyecek yeterli derecede
pi…memi…se, zaman ayarlayıcıyı
yeniden ayarlayınız. Daha fazla su
eklemeniz gerekebilir.
buhar tüpünün kullanımı
Buhar tüpünü meyve ya da sebze
gibi aynı türden büyük miktarlarda
yiyecekleri pişirmek için kullanınız.
1 Her kata aynı yiyecekten eşit
miktarda yiyecek koyunuz (gerekli
olduğu durumlarda yiyecekleri eşit
parçalar olarak kesiniz).
2 Buharlı pişiricinin kullanım
yönergelerindeki 1. 4. adımları
izleyiniz.
3 1 numaralı sepeti buharlı pişiriciye
takınız.
4 Buhar tüpünü dik olarak en alttaki
sepetin ortasına yerleştiriniz ve
arkasından 2. sepeti buhar tüpüne
takınız. Buhar tüpünü kullandığınız
zaman diski çıkarmanız gerekir.
5 3. sepeti en üste yerleştiriniz.
6 Buharlı pişiricinin kapağını takınız.
önemli bilgiler
Buhar tüpü, her üç sepetle birlikte
kullanılmalıdır.
bakım ve temizlik
Temizlemeye ba…lamadan önce
mutlaka aygıtı durdurup fi…ini
prizden çekiniz ve soòumaya
bırakınız.
Buharlı pi…iricinizin tabanını
kesinlikle suya batırmayınız ve
elektrik kordonu ile fi…ini ıslak
yerlere deòdirmeyiniz.
su haznesinin temizlenmesi
Su haznesindeki suyu bo…altınız.
Ilık suyla çalkalayınız ve arkasından
kurulayınız.
buharlı pi…iricinin dı…
yüzeylerinin temizlenmesi
Nemli bir bezle siliniz ve
kurulayınız.
tüm diòer parçalar
Yıkadıktan sonra kurulayınız.
Buharlı pişiricinin parçalarını
bulaşık makinesinde yıkamayınız.
Sepetleri saklamak için en büyük
numaralı sepetten başlayarak 1.
numaralı sepet en alta gelecek
biçimde birbiri içine yerleştiriniz.
Kordon fazlasını aygıtın arkasındaki
yuvaya sarınız.
kireç giderme
Kireç giderme buharın gücünü
arttırır ve buharlı pişiricinin ömrünü
uzatır.
1 En az ‘Min’ çizgisine kadar hazneye
beyaz sirke koyunuz. Kireç
gidericeler kullanmayiniz.
2 Damlama tablasını, sepetleri ve
kapağı takınız.
3 Aygitin fisini prize takiniz ve zaman
ayarlayiciyi 20-25 dakikaya
ayarlayiniz. Odanin iyice
havalandirildigindan emin olunuz.
Sirke tasarsa, aygitin fisini prizden
çekiniz.
4 Buharlı pişirici soğuduğu zaman
fişini prizden çekiniz. İçine sirke
serpiştiriniz ve hazneyi birkaç kez
suyla çalkalayınız. Damlama
tablasını, sepet halkalarını,
sepetleri ve kapağı yıkayınız.
servis ve mü…teri
hizmetleri
Kordon hasar görmü…se, güvenlik
nedenleriyle KENWOOD veya
KENWOOD'un yetkili kıldıòı bir
onarım birimi tarafından
deòi…tirilmesi gerekir.
aygıtın kullanımı ya da
bakımı ve onarımı
gibi konularda yardıma gereksinim
duyarsanız buharlı pi…iricinizi
satınaldıòınız satıcıya ba…vurunuz.
72
73
pi…irme önerileri
Pişirme süreleri en alttaki sepetin kullanılmasına göre önerilmiş sürelerdir.
Bu konuda ayrıca 69. sayfadaki "yiyeceklerin güvenli pi…irilmesi" ve 71-72
sayfadaki "faydalı bilgiler" bölümlerine bakınız.
sebzeler
Pi…irmeden önce sebzeleri temizleyiniz. Saplarını ayırıp isterseniz soyunuz.
* Yumurta pişirirken, yumurtaları seperlerdeki yumurta kaplarına koyunuz.
sebze miktar hazırlanması dakika
Ku…konmaz 454g sapını alın 15
Taze fasulye 454g saplarını alın 15-20
çalı fasulyesi 454g saplarını alıp ince ince doòrayın 15-20
Broccoli 454g diklemesine ufak 20
(ye…il karnıbahar) parçalara ayırın
Brüksel lahanası 454g saplarını alıp köklerini kesin 25
Lahana 1 adet dilimlere ayırın küçük boy 25
Havuç 454g Ÿnce ince doòrayın 20
Karnabahar orta boy 1 adet diklemesine ufak parçalara ayırın 25
Kabak 454g Ÿnce ince doòrayın 15
Kereviz 1 ba… Ÿnce ince doòrayın 15
Pırasa 3-4 Ÿnce ince doòrayın 15
Mange tout 227g saplarını alın 15
(kısa ve tanesiz
bir tür taze fasulye)
Küçük boy mantar 454g bastırarak yıkayın 10
Yabani havuç 454g Kare biçiminde ya 15
da ince ince doòrayın
Bezelye 454g kabuòunu çıkarın 15
Taze patates 454g bastırarak yıkayın 30
yumurtalar hazırlanması dakika
Rafadan* ya da Suya kırma yöntemiyle Rafadan yumurta için
ha…lama yumurta
yapmak için bir bardak 10-12 dakika, Katı
pi…irme ya da kalıp kabı kullanın yumurta için 15-20 dakika
74
pi…irme önerileri devam
kümes hayvanları ve balık
sepetleri fazla doldurmayınız.
tahıllar ve taneli bitkiler
Pilav çanaòı kullanılırken de su haznesine su konulur. Ancak pilav çanaòının
içine …arap ya da et suyu gibi farklı bir sıvı koyarak da pilav yapmak olasıdır.
Ayrıca çe…nilendiriciler, doòranmı… soòan, maydanoz, badem ya da
doòranmı… mantar da koyabilirsiniz.
yiyecek miktar dakika açıklama
Tavuk, 4-5 30 Ÿyice pi…ip
kemiksiz göòüs yumu…ayana kadar
buharla pi…irin
Deniz taraòı 454g 10 Açılana kadar
buharla pi…irin
Karides, orta boy 454g 10 Pembele…inceye
kadar buharla pi…irin
Balık, fileto 227g 10 Ÿyice incelinceye
kadar buharla pi…irin
Balık, dilim 2,5cm 15-20 Ÿyice
kalınlıòında incelinceye kadar
buharla pi…irin
Balık, tüm 340g 15-20 Ÿyice
incelinceye kadar
buharla pi…irin
Istakoz 2-4 20 Kızarıncaya kadar
kuyruòu buharla pi…irin
Midye 454g 15 Açılıncaya kadar
buharla pi…irin
Ÿstiridye 6 15 Açılıncaya kadar
Tarak 227g 15 Ÿyice ısınıp
yumu…ayıncaya kadar
buharla pi…irin
yiyecek miktar pirinç çanaòına dakika
doldurulacak
su miktarları
Beyaz, uzun 100g 125ml 25
taneli pirinç 200g 250ml 30
(örn. Basmati 300g 375ml 35
pirinci, çabuk
pi…en pirinç)
Kahverengi 100g 125ml 40
pirinç 200g 250ml 45
300g 375ml 50
Kuskus 200g 150ml ılık su 15-20
Lapa 75g 450ml süt/su 40 (20. dakikadan
sonra karı…tırınız)
Sütlaç 75g 25g pudra 80 (60. dakikadan sonra
sütlaç …ekeri ve karı…tırıp çalar süre ayarını
pirinci 375-500ml süt yeniden kurunuz. Gerekirse
biraz daha su katabilirsiniz)
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115

Kenwood FS560 series El kitabı

Kategori
Mikser / mutfak robotu aksesuarları
Tip
El kitabı
Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur: