Russell Hobbs Home Stoomkoker 19270-56 Kullanım kılavuzu

Kategori
Mikser / mutfak robotu aksesuarları
Tip
Kullanım kılavuzu

Bu kılavuz için de uygundur

85
Talimatları okuyun, güvenli bir yerde saklayın, cihazın el değiştirmesi halinde cihazla birlikte
aktarın. Kullanmadan önce cihazın tüm ambalajını çıkarın.
ÖNEMLI GÜVENLIK KURALLARI
Aşağıdakiler dahil, tüm temel güvenlik önlemlerini izleyin:
Fiziksel, duyumsal veya zihinsel kapasiteli veya gerekli bilgi ve deneyimden
yoksun kişiler bu cihazı sadece denetim/talimat altında ve içerdiği
tehlikeleri kavradıklarında kullanabilirler. Bu cihaz sadece sorumlu bir
yetişkin tarafından veya onun gözetimi altında kullanılmalıdır. Cihazı,
çocukların erişemeyeceği konumlarda kullanın ve saklayın. Çocuklar cihazla
oyun oynamamalıdır.
Hasarlı elektrik kabloları, güvenlik açısından sadece üretici, üreticinin yetkili
servisleri veya benzer niteliklere sahip kişiler tarafından değiştirilmelidir.
` Taban ünitesini suya batırmayın.
Cihazın yanlış biçimde kullanılması, yaralanmalara yol açabilir.
h Cihazın yüzeyleri çok ısınabilir. Kalan ısı, yüzeyleri kullanımdan sonra
sıcak tutmaya devam edecektir.
Buhar tenceresine dondurulmuş et veya tavuk koymayın – kullanmadan önce tamamen
çözdürün.
Taban ünitesinin, kapağın, sepetlerin, pilav kasesinin veya tepsinin sıcak yüzeylerine
dokunmayın. Fırın eldiveni veya bir bez kullanın ve bunları sadece saplarından tutarak
kaldırın.
Cihazın üzerinden uzanmayın ve ellerinizi, kollarınızı, yüzünüzü, vb. çıkan buhardan uzak
tutun.
Buhar çıkacaktır. Cihazı perdelerin yakınına, rafların veya dolapların altına veya çıkan
buhardan zarar görebilecek herhangi bir şeyin yakınına koymayın.
Cihazın üzerini örtmeyin veya üzerine herhangi bir şey yerleştirmeyin.
Size sağladığımız aksesuar ve ek parçalar dışındaki ürünleri kullanmayın.
Cihazı, bu talimatlarda belirtilenler dışında bir amaçla kullanmayın.
Hasarlı veya arızalı cihazları çalıştırmayın.
SADECE EV IÇI KULLANIM
ÇIZIMLER
A. Kapak
B. Pilav kasesi
C. Sepet
D. Tepsi
E. Buhar tüpü
F. Isıtma devresi
G. Hazne
H. Taban ünitesi
I. Lamba
J. Zamanlayıcı
` Bulaşık makinesinde yıkanabilir
İLK KEZ KULLANMADAN ÖNCE
Çıkarılabilir parçaları ılık sabunlu suda yıkayın, iyice durulayın ve kurulayın.
DOLDURMA
1. Hazneyi maksimum işaretine kadar (1.2 litre) doldurun. Bu, çoğu yiyeceğin pişmesi için
yeterli süre olan, yaklaşık 60 dakikalık buhar sağlayacaktır.
2. Suya herhangi bir madde eklemeyin. Çeşniler, marine malzemeleri, vb. yiyeceğe
eklenmelidir, buharı oluşturacak suya değil. Buharla sirküle olmadıklarından, sadece
haznede yoğunlaşacak ve muhtemelen haznenin yüzeyinde ve ısıtma devresinde hasar
meydana getireceklerdir.
talimatlar
86
MONTAJ
1. Buhar tüpünü, ısıtma devresi tam ortasında kalacak şekilde, ısıtma devresinin etrafına takın.
2. Tepsiyi taban ünitesinin üzerine oturtun. Tepsi, kumanda paneline yer bırakmak için, sadece
bir yönde takılabilir. Yiyecekten akan özsuların ısıtma devresine ve hazneye girmesini önler.
3. Sepet sapları 1, 2 ve 3 şeklinde işaretlenmiştir. Aynı anda 1, 2 veya 3 sepet kullanabilirsiniz.
a) 1 no'lu sepeti tepsinin üzerine oturtun Sepete yiyecek koyun.
b) 2 no'lu sepeti, 1 no'lu sepetin üzerine oturtun. Sepete yiyecek koyun.
c) 3 no'lu sepeti, 2 no'lu sepetin üzerine oturtun. Sepete yiyecek koyun.
d) Kapağı kapatın.
PİŞİRME
1. Fişi prize takın.
2. Zamanlayıcıyı saat yönünde çevirerek, gereken süreye ayarlayın. Saat yönünün aksine
çevirmeye çalışmayın, kırılır.
3. Lamba yanacaktır.
4. Buhar, sepetleri doldurmaya başlayacaktır.
5. Zamanlayıcı 0'a geldiğinde, bir zil sesi duyulacak ve buhar tenceresi kendiliğinden
kapanacaktır.
6. Cihazı daha önce durdurmak istiyorsanız, fişini elektrik prizinden çekin.
TAMAMEN DOLDURMA
1. Tepsinin yanlarında bulunan deliklerden birine yavaşça su dökün.
2. Su seviyesine dikkat edin – maksimum işaretinin üzerine çıkmasına izin vermeyin.
PİLAV PİŞİRME
1. Pirinç kasesine, pakette yer alan talimatlara uygun oranlarda kuru pirinç ve su ekleyin.
2. Pirinç kasesini en alttaki buhar sepetine yerleştirin.
3. Buhar sepetinin üzerine kapağını kapatın.
4. Pirincin pişmesi, türüne, miktarına ve kişisel damak tadına bağlı olarak yaklaşık 15 ila 20
dakika sürmelidir.
5. Pirincin istediğiniz kıvamda pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmediyse buhar sürelerini
ayarlayın.
Pirinci diğer yiyeceklerin altına koyarsanız, bu yiyeceklerin özsuları pilavın tadını
değiştirecek ve bu ek sıvılar, pilavın lapa olmasına neden olacaktır.
BİTTİ Mİ?
1. Cihazın fişini prizden çekin.
2. Kapağı bir tabağa veya tepsiye koyun.
3. Sepetleri kaldırarak çıkarın ve tabakların veya bir tepsinin üzerine koyun.
4. Tepsiyi dikkatle çıkarın – yiyeceklerin özsuları sıcak olacaktır ve döküldüğü takdirde leke
yapabilir.
5. Hazneyi, yanlarda bulunan dökme ağızlarından biri yoluyla boşaltın.
UYARI
Sepetleri çıkarırken son derece dikkatli olun. Hiçbir zaman tüm sepetleri aynı anda
çıkarmayın. En üst sepetten başlayarak, her defasında bir sepeti çıkarın. Sıcak buhardan
yanmayı önlemeye yardımcı olması için fırın eldivenleri veya benzer ürünler kullanın.
SU TÜKENENE DEK KAYNATMA
Cihazın suyu tükendiğinde termostat, ısıtma devresine giden elektriği kesecektir. Lamba
sönecek, ancak zamanlayıcı çalışmaya devam edecektir. Siz su ekleyene veya zamanlayıcı 0'a geri
dönerek kapanana dek, termostat aralıklı olarak çalışmaya devam edecektir.
1. Taban ünitesinin fişini prizden çekin, birkaç dakika soğumasını bekleyin, sonra hazneyi suyla
doldurun ve tekrar çalıştırın.
87
2. Gerekli süreyi hesaplarken, pişirme işlemi haznede su tükendiğinde anında sona
ermeyeceğinden, buharda pişirmeye harcanan sürenin tamamı ile suyun tükenmesi ve
pişirmeye yeniden başlama arasındaki süreyi dikkate alın.
ÖNERILEN BUHARDA PIŞIRMERELERI
Bu yiyecekler buhar makinenizi soğuktan başlayarak kullandığınızda en iyi şekilde pişerler.
Hazneyi soğuk suyla doldurun, malzemeleri ekleyin ve zamanlayıcıyı tabloya göre ayarlayın.
Yiyecek (taze) Notlar Süre (dakika)
Brokoli 1-2 cm'lik çiçeklere/parçalara kesin 13-15
Taze Fasulye Sepete düz şekilde yatırın 13-15
Havuç Yaklaşık ½ cm kalınlığında dilimleyin 17-19
Lahana (Kara) Parçalara kesin veya doğrayın 11-13
Kuşkonmaz Sepete düz yatırın 11-13
Sakız kabağı Yaklaşık ½ cm kalınlığında dilimleyin 9-11
Brüksel lahanası Bütün (yaklaşık 2 cm çapında) 13-15
Karnabahar 1-2 cm'lik çiçeklere/parçalara kesin 15-17
Tatlı mısır tün, ekmek parçası üzerinde 17-21
Patates
1-2 cm'lik parçalar halinde kesilmiş patates veya taze
patates
21-23
Aşağıdaki yiyecekler buhar makineniz buhar üretmeye başladığında pişirilmeye başlanmalıdır.
Malzemeleri sepet(ler)e yerleştirin ve kapağını kapatın; ancak sepetleri buhar üretilmeye
başlayıncaya dek damlama tepsisinin üzerine yerleştirmeyin. Buhar verilmeye başladığında,
içinde yiyecekler bulunan sepet(ler)i damlama tepsisinin üzerine fırın eldivenlerini veya benzer
bir ürünü kullanarak dikkatle yerleştirin ve zamanlamayı başlatın.
Yiyecek (taze) Notlar Süre (dakika)
Boiled egg Yumuşak / Orta / Sert / İyi pişmiş 5-6/7-8/9-10/11-12
Poached egg
Isıya dayanıklı bir fırın kabına veya küçük bir tabağa
yerleştirin
5-6
Chicken breast
Balığı keserek iki yana açın veya 1-2 cm'lik parçalar
halinde doğrayın
12-14
Salmon/round fish Morina, Mezgit vb. 7-9
Flat white fish Pisi balığı, Dil balığı vb. 3-4
Steak fish Ton balığı, Kılıç balığı vb. 7-9
Mussels Pişirme süresinin ortasında karıştırın 8-10
King prawns
Kabukları çıkarın. 2-3 dakika boyunca veya karidesler tamamen pişinceye
dek buharda pişirin. Pişirme süresinin ortasında karıştırın.
F NOKTALARI, İPUÇLARI VE GIDA GÜVENLIĞI
Fazla pişirme konusunda çok endişelenmeyin – buharda pişirme oldukça hassas bir pişirme
yöntemidir ve fazladan birkaç dakika, genellikle sorun olmayacaktır.
Buhar sirkülasyonunu sağlamak için:
a) Sepetlerdeki yiyecekleri çok sıkı olmayacak şekilde paketleyin.
b) Mümkünse, yiyecekleri sepete tek tabaka olacak şekilde yerleştirin.
c) Parçalar arasında boşluklar bırakın.
d) Yiyecekleri sepete birden fazla tabaka oluşturacak şekilde yerleştirirken, buharın
tabakalar arasında dolaşmasına olanak tanımak için, her tabakada parçalar arasında
boşluklar bırakın.
Su seviyesinin her zaman su seviye penceresindeki Min işaretinin üzerinde olmasına dikkat
edin.
Buhar verme sırasında buhar kapağı her zaman kapalı tutulmalıdır.
88
Yiyeceği tek bir kat halinde yerleştirin.
Eşit şekilde kesilmiş yiyecekler daha eşit şekilde pişecektir.
Buharda daha da eşit şekilde pişmesini sağlamak için, yiyecekleri uzun süreli pişirme
işlemlerinin ortasında karıştırın.
Daha uzun pişirme süresi gerektiren yiyecekler alt buhar sepetlerine yerleştirilmelidir.
Hafif buhar veya daha kısa pişirme süresi gerektiren yiyecekleri daha üst sepetlere
yerleştirin.
En sevdiğiniz yemeklere ve yiyecek kombinasyonlarına uygun pişirme sürelerini bulmak için
denemeler yapmanız gerekecektir.
Bir sos veya sıvı içindeki herhangi bir yiyeceği pişirmek için pirinç kasesini kullanın.
Kümes hayvanlarının veya balıkların özsuları damlayabilir ve lezzetlerin akmasına neden
olabilir. Bunu önlemek için bu tür yiyecekleri folyoya sarın.
Pişirmeden önce açık durumda olan midyeleri kullanmayın. Kabuklar tamamen açılana dek
buharda pişirin ve pişirdikten sonra açılmayanları atın.
Eti, kümes hayvanlarını ve türevlerini (kıyma, burger köfte, vb.) özsuları tamamen çekilene
dek pişirin. Balığı etli kısmı tamamen matlaşıncaya dek pişirin.
Lifli sebzeleri, yeşil ve diri kalmaları için mümkün olduğunca az pişirmelisiniz. Bunları buzlu
suya daldırmak, pişirme sürecini durduracaktır.
TEZLİK VE BAKIM
1. Cihazın fişini prizden çekin ve temizlemeye başlamadan veya dolaba kaldırmadan önce
soğumasını bekleyin.
2. Taban ünitesinin içini ve dışını temiz, nemli bir bezle silin.
3. Çıkarılabilen parçaları elde yıkayın.
` Bu parçaları bulaşık makinesinde de yıkayabilirsiniz.
Bulaşık makinesinin içindeki sert koşullar, yüzey cilalarına zarar verebilir. Dış görünüşlerinde
hasar olabilir, ancak cihazın işletimi bundan etkilenmez.
BUHARDA PIŞIRME CIHAZINIZI KIREÇTEN ARINDIRMA
Zaman içinde, mineral kalıntıları buharlı pişiricinizin performansını etkileyebilir. Bu kalıntıların
her 3 ayda bir giderilmesi (veya cihazın kireçten arındırılması) önerilir.
1. Üreticisinin talimatlarını takip ederek yaklaşık 1 litre kireç giderme solüsyonu hazırlayın.
Solüsyonu su haznesine dökün.
2. Buhar kılavuzunu, damlama tepsisini, bir buhar sepetini ve kapağı takın.
3. 25 dakika buharda pişirin
4. Cihazın fişini elektrik prizinden çekin ve tamamen soğumasını bekleyin.
5. Kireç giderme solüsyonunu dökün.
6. Adım 1–4’ü sadece su kullanarak tekrarlayın. Kireç sökücünün tüm izleri kayboluncaya dek
işlemi tekrarlayın.
7. Çıkarılabilir tüm parçaları ılık sabunlu suda veya bulaşık makinesinin üst rafında yıkayın.
ÇEVRE KORUMA
W
Elektrikli ve elektronik cihazlardaki tehlikeli maddelerin neden olduğu çevre ve sağlık
sorunlarını önlemek amacıyla bu simge ile işaretlenen cihazlar, genel atık
konteynerlerine değil, geri dönüşüm konteynerlerine bırakılmalıdır.
Bakanlıkça tespit ve ilan edilen kullanım ömrü 7 yıldır
Taşıma ve nakliye sırasında dikkat edilecek hususlar :
Ürünü düşürmeyiniz
Darbelere maruz kalmamasını sağlayınız
Cihazı nakliye sırasında orijinal ambalajında taşıyınız.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100

Russell Hobbs Home Stoomkoker 19270-56 Kullanım kılavuzu

Kategori
Mikser / mutfak robotu aksesuarları
Tip
Kullanım kılavuzu
Bu kılavuz için de uygundur