1
Cihazüzerindeetiketvarsaçıkartınvecihazıngövdesininemlibirbezlesilin.
2 Plakalarınemlibirbezveyasüngerletemizleyin.
Not: İlk kez kullandığınızda, cihaz biraz duman çıkarabilir. Bu normaldir.
1 Izgaraplakalarını,birparçakatıveyasıvıyağilehafçeyağlayın.
2 Fişiprizetakın(Şek.2).
Güçışığıveısınmaışığıyanar.
3 Malzemelerihazırlayın.
’Tarier’ bölümünde malzemeler için öneriler bulabilirsiniz.
Isınmaışığısöndüğünde,paniniızgarasıkullanımahazırdır(Şek.3).
4 Malzemelerialtızgaraplakasınayerleştirin.
Not: En iyi sonuç için, malzemeleri ızgara plakasının ortasına yerleştirin.
5 Panini/sandviçyapmakiçin,altplakaüzerinebirdilimekmekkoyun.İçmalzemeyiekmeğin
üzerineyayınveüzerinebirekmekdilimidahakoyun(Şek.4).
Dilerseniz, 2 panini/sandviçi bir arada yapabilirsiniz.
6 Izgarayıkapatın(Şek.5).
Izgara, sandviç/panini hazırlamak için bir kenetleme mekanizması ile donatılmıştır. Üst ızgara plakasını,
otomatik kilit mekanizması alt ızgara plakasına kenetlenene kadar, ekmeğin üzerine dikkatle bastırın.
Not: Izgara işlemi süresince, ısınma ışığı zaman zaman yanar ve söner. Bu, ısıtma elemanlarının doğru
sıcaklığı korumak için geçici olarak açılıp kapandıklarını gösterir.
7 Malzemeleruygunşekildepiştiğindecihazıaçın.
Not: Izgara süresi malzemelere, malzemelerin kalınlığına ve kişisel zevkinize göre değişir.
8 Yiyecekleri,tahtaveyaplastikbiralet(örn.spatula)kullanarakçıkarın(Şek.6).
Yapışmazkaplamayazararvereceğinden,metal,keskinveyaaşındırıcımutfakaletlerikullanmayın.
9 Dahafazlayiyecekpişirmekistiyorsanız,ısıtmaışığısöndüğündebirsonrakiyiyecekpartisini
ızgarayayerleştirin.
Not: En iyi sonuçlar için, bir sonraki yiyecek partisini ızgara üzerine yerleştirmeden önce, ızgara
plakalarındaki fazla yağı kağıt havluyla temizleyin.
10 Kullanımsonrasındacihazıprizdençıkartın.
Sandviçleriniz/paninileriniz için yeni iç malzemeler konusunda hayal gücünüzü kullanın. Et, balık,
peynir, sosis veya haşlanmış yumurta gibi temel malzemelerden birini meyvelerle (örn. avokado,
muz, mandalina, elma ve ananas) veya sebzelerle (örn. domates, salatalık, soğan, mantar, biber ve
kornişon) birleştirin. Bu birleşimlerin şaşırtıcı şekilde lezzetli olduğunu keşfedeceksiniz.
İç malzemeleri, ekmek dilimlerinin kenarlarına çok yakın olacak şekilde yerleştirmeyin. Dökülmeye
neden olacağından sandviçi/paniniyi kesinlikle fazla doldurmayın.
Her iki tarafta da daha gevrek bir sonuç almak istiyorsanız, pişirdikten sonra sandviçleri veya
paninileri yarım dakika kadar metal bir raf (örn. soğutma rafı) üzerine koyun.
Lezzetli olması için yiyeceği toz köri, toz kırmızı biber, kırmızı biber, frenk soğanı, maydanoz, hardal,
ketçap, sandviç sosu, otlu tereyağı veya hint baharatı ile çeşnilendirebilirsiniz.
,
,
-
-
-
-
TÜRKÇE70