Tefal HV2 El kitabı

Kategori
Mikser / mutfak robotu aksesuarları
Tip
El kitabı
44
Kıyma makinesi başlığı
(bkz. Şekil 1.1 - 1.4)
Kıymak istediğiniz tüm besinleri hazırlayın, kemikleri, kıkırdakları ve sinirleri ayıklayın. Eti dilimleyin
(yaklaşık 2 cm X 2 cm boyutlu küpler halinde).
İpucu: İşlemin sonunda içeride kalan tüm kıymanın çıkmasını sağlamak için makineye birkaç dilim
ekmek atabilirsiniz.
İlk kullanımdan önce tüm aksesuarları sabunlu suyla yıkayın. Durulayın ve tamamen kurulayın.
Izgaranın ve bıçağın yağlı olması gerekir. Bu aparatları yağlayın.
Cihazınız boşsa ve ızgaralar yağlanmadıysa cihazı çalıştırmayın.
Besinleri hazneye kesinlikle parmaklarınız veya başka bir aletle itmeyin.
Dikkat: Bu cihaz ile birlikte bir LS-123456 güvenlik talimatları kitapçığı teslim edilir.
Cihazınızı ilk kez kullanmadan önce, bu kitapçığı dikkatlice okuyun ve özenle saklayın.
A Çıkartılabilir kıyma makinesi başlığı
A1 Alüminyum gövde
A2 Pervane
A3 Kendi kendine bilenen paslanmaz çelik bıçak
A4 Izgara (modele göre)
A4a Küçük delikli ızgara (çok ince doğrar)
A4b Orta büyüklükte deliklere sahip ızgara
(ince doğrar)
A4c Büyük delikli ızgara (büyük doğrar)
A5 Alüminyum somun
B Çıkartılabilir tepsi
C Et itme aparatı
D Açma/kapama düğmesi
E Motor bölümü
F Sosis aksesuarı (modele göre)
G İçli köfte aksesuarı (modele göre)
G1 Doldurma ucu
G2 Halka
H Sebze kesme aleti (modele göre)
H1 Rende / Boru bölmesi
H2 İtme aparatı
H3 Rendeler (modele göre)
H3a Büyük delikli rende (kırmızı)
H3b İnce delikli rende (turuncu)
H3c Büyük dilimleyen rende (koyu yeşil)
H3d İnce dilimleyen rende (açık yeşil)
H3e Patates dilimleyici rende
H3f Küp şeklinde doğrama aksesuarı
I Yerleştirme aksesuarı (modele göre)
TR
TÜRKÇE KULLANMA ve TANITMA KILAVUZU
NE205138 / NE210138
AÇIKLAMA
KULLANIM TAVSİYELERİ
KULLANIM
45
Sosis aksesuarı
(bkz. Şekil 2.1 - 2.3)
Önemli: Bu aksesuar, yalnızca et kıyıldıktan, çeşnisi eklendikten ve malzemeler iyice karıştırıldıktan sonra
kullanılabilir.
Yeniden esneklik kazanmaları için bağırsakları ılık suya daldırdıktan sonra, 5 cm'den daha fazla boşluk
bırakarak huni üzerinden iplik geçirin (atacağınız düğüm ile etin dışarı taşmasını önlersiniz). Cihazı açın,
kıyma makinesini kıymayla doldurun ve bağırsak dolana kadar devam edin.
Not: Bu işin iki kişi tarafından yapılması daha kolay olacaktır. Bir kişi kıymayı tedarik ederken, diğeri
bağırsağı doldurmakla ilgilenir.
Bağırsağı parmaklarınızın arasında döndürerek sosisin boyunu istediğiniz gibi ayarlayın.
Kaliteli bir sosis yapmak için, sosisin içinde hava kalmamasına dikkat edin ve sosisleri 10 ila 15 cm
uzunluğunda yapın (sosisleri bir ip yardımıyla düğüm atarak birbirinden ayırın).
İçli köfte aksesuarı
(bkz. Şekil 3.1 ve 3.2)
Uygulama tavsiyesi:
İçli köfteyi veya köfteyi ince yoğurmak istiyorsanız, eti kıyma makinesinden istediğiniz inceliği elde edene
kadar 2-3 kez geçirin.
Sebze kesme aleti
(bkz. Şekil 4.1 - 4.6)
Her besin türü için tavsiye edilen rendeyi kullanın (bkz. tablo şekiller 6.)
İyi sonuçlar elde etmek için uyulması gereken tavsiyeler:
İyi sonuçlar almak için kullandığınız malzemenin katı olması gerekir. Besinlerin haznede birikmesine izin
vermeyin. Et dilimi ve şeker gibi çok sert besinleri rendelemek veya doğramak için bu cihazı kullanmayın.
(bkz. Şekil 5.1 - 5.6)
TR
İthalatçı Firma;
GROUPE SEB İSTANBUL A.Ş.
Dereboyu Cad. Meydan Sokak
No:1 BEYBİ GİZ PLAZA Kat:12
Maslak / İSTANBUL
0850 222 40 50
444 40 50
Üretici Firma;
GROUPE SEB INTERNATIONAL
Chemin du Petit Bois Les 4 M-BP 172
69134 ECULLY Cedex – FRANCE
Tel : 00 33 472 18 18 18
Fax: 00 33 472 18 16 15
www.groupeseb.com
TÜKETİCİ HİZMETLERİ
DANIŞMA HATTI
0850 222 40 50
444 40 50
KULLANIM ÖMRÜ: 7 YIL
TEMİZLİK
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56

Tefal HV2 El kitabı

Kategori
Mikser / mutfak robotu aksesuarları
Tip
El kitabı