Siemens HB95055/01 El kitabı

Tip
El kitabı
153
∑çindekiler
Kullanma k∂lavuzu
Kullan∂c∂ için bilgiler Sayfa
Dikkat edeceπiniz hususlar
Ambalaj malzemelerinin ve eski
cihaz∂n giderilmesi 154
Yeni cihaz baπlanmadan önce 154
Güvenlik bilgileri 155
∑lk kullan∂mdan önce
Ön temizleme 155
F∂r∂n∂n ∂s∂t∂lmas∂ 155
∑µte yeni f∂r∂n∂n∂z
Cihaz∂n tarifi 156
Aksesuarlar 157
Tepsi takma seviyeleri 157
Elektronik saat
Güncel saat 158
Temel ayar 159
Çalar saat 159
Otomatik kapatma 160
Otomatik açma ve kapatma 161
Hamur iµleri piµirmek ve k∂zartma
yapmak
F∂r∂n fonksiyonlar∂
büyük f∂r∂n 162
F∂r∂n fonksiyonlar∂
küçük f∂r∂n 163
Açma ve kapatma
büyük ve küçük f∂r∂n 164
Hamur iµleri piµirmek 165
Hamur iµleri piµirme tablolar∂ 166+167
K∂zartma yapmak 168
K∂zartma tablolar∂ 169
Dolaµ∂ml∂ hava ile ∂zgara yapmak 170
Dolaµ∂ml∂ hava ile ∂zgara yapma
tablolar∂ 171
Izgara yapmak 172
Izgara yapma tablolar∂ 173
Buz çözülmesi / Kurutma / Is∂tma 174
Buz çözme / Kurutma tablolar∂ 175
Yararl∂ bilgiler 176
Sayfa
Temizlik ve bak∂m
Önemli bilgiler 177
Emaye ve cam 177
Paslanmaz çelikten ön yüz 177
F∂r∂n 177
F∂r∂n kapaπ∂n∂n ç∂kar∂lmas∂ ve
tak∂lmas∂ 178
Takma tel 178
Ar∂zalar ve onar∂mlar 179
Bir ar∂za halinde yap∂lmas∂ gereken
iµlemler 180
Montaj talimat∂
Tesisatç∂ ve mutfak montörü
için talimatlar Sayfa
Önemli bilgiler 181
Mobilya programlar∂ 181
Mobilya içine kurma (ankastre) 182
154
Dikkat Edeceπiniz Hususlar
Ambalaj Malzemelerinin ve
Eski Cihaz∂n Giderilmesi
Eski cihazlar deπersiz at∂k deπildir.
Çevreyi kirletmeyecek bir µekilde
giderme sayesinde deπerli
hammaddeler tekrar kazan∂lm∂µ olur.
Eskimiµ cihaz∂ gidermeden önce,
kullan∂lamaz hale getiriniz.
Ambalaj malzemelerini çevreyi
kirletmeyecek bir µekilde gideriniz.
Yeni cihaz∂n∂z size transport edilirken
ambalaj taraf∂ndan korunmuµtur.
Kullan∂lan tüm ambalaj malzemeleri
çevreyi kirletmeyen ve yeniden
deπerlendirilebilen türden
malzemelerdir. Bunlar∂n giderilmesinde
lütfen sizde yard∂mc∂ olunuz ve
ambalaj∂ çevreyi kirletmeyecek µekilde
gideriniz.
Güncel giderme yollar∂ ve olanaklar∂
hakk∂nda daha geniµ bilgiyi yetkili
servisinizden veya oturduπunuz bölge
belediyesinden alabilirsiniz.
Yeni Cihaz Baπlanmadan
Önce
Yeni cihaz∂ kullanmaya baµlamadan
önce, kullanma k∂lavuzunu dikkatlice
okuyunuz. Kullanma k∂lavuzunda sizin
güvenliπiniz, cihaz∂n kullan∂m∂ ve
bak∂m∂ ile ilgili önemli bilgiler vard∂r.
Bu kullanma k∂lavuzu birkaç cihaz
modeli için geçerlidir. Bu yüzden,
burada anlat∂lan donan∂m özelliklerinin
baz∂lar∂ sizin cihaz∂n∂zda olmayabilir.
Kullanma ve montaj k∂lavuzunu itinayla
saklay∂n∂z; örneπin cihaz∂ baµka birine
satarsan∂z, ona vermek için.
Hasarl∂ veya ar∂zal∂ bir cihaz∂
çal∂µt∂rmak yasakt∂r.
Cihaz∂n montaj ve baπlant∂ iµlemlerini,
sadece ekteki talimatlara ve baπlant∂
planlar∂na göre ve yetkili servisimize
yapt∂r∂n∂z. Cihaz tüketici (kullan∂c∂)
taraf∂ndan hatal∂ baπlan∂rsa, ortaya
ç∂kabilecek her hangi bir zarar için
garanti hakk∂ndan faydalan∂lamaz.
Cihazlar∂m∂z, elektrikli cihazlar için
geçerli olan genel güvenlik
yönetmeliklerine uygundur. Cihazda
yap∂lmas∂ gerekli olabilecek tamiratlar
sadece üretici taraf∂ndan eπitilmiµ olan
yetkili servis elemanlar∂ taraf∂ndan
yap∂lmal∂d∂r. Gerektiπi µekilde
yap∂lmayan tamiratlardan dolay∂ önemli
hasar, ar∂za ve tehlikeli durumlar ortaya
ç∂kabilir.
155
Dikkat Edeceπiniz Hususlar
Güvenlik Bilgileri
Cihaz∂ sadece g∂da maddeleri için
kullan∂n∂z.
Is∂tma ve piµirme iµlemlerinde
kullan∂lan cihazlar∂n yüzeyleri çal∂µma
esnas∂nda ∂s∂n∂r. F∂r∂n iç bölümünün
yüzeyleri ve ∂s∂t∂c∂ elemanlar∂ çok s∂cak
olur. Çocuklar∂ cihazdan genel olarak
uzak tutunuz.
S∂v∂ veya kat∂ yaπ ile yemek piµirdiπiniz
veya k∂zartma yapt∂π∂n∂z zaman,
cihaz∂n baµ∂ndan ayr∂lmay∂n∂z. Aµ∂r∂
s∂cakta yanmaya baµlayabilir.
F∂r∂n∂ muntazam aral∂klar ile
temizleyiniz. F∂r∂n çal∂µt∂r∂ld∂π∂nda kat∂
veya s∂v∂ yaπ art∂klar∂ alevlenip
yanabilir.
Elektrikli cihazlar∂n baπlant∂
kablolar∂n∂n ocaπ∂n s∂cak yüzeylerine
deπmemesine ve f∂r∂n∂n s∂cak kap∂s∂n∂n
aras∂na s∂k∂µmamas∂na dikkat ediniz.
Kablonun izolasyonu zarar görebilir.
Her hangi bir ar∂za halinde cihaz∂n
sigortas∂n∂ kapat∂n∂z.
F∂r∂n∂n içinde yan∂c∂ maddeler
muhafaza etmeyiniz. F∂r∂n istenmeden
veya bu maddelerin f∂r∂n∂n içinde
olduπu unutularak aç∂ld∂π∂nda, bu
yan∂c∂ maddeler alevlenebilir.
Cihaz∂ temizlemek için kesinlikle
yüksek bas∂nçl∂ temizleyici ve buharl∂
temizleyici kullanmay∂n∂z.
Vor dem Anschluß des neuen
S∂cak hava kulland∂π∂n∂z zaman f∂r∂n
tepsilerine serilen kaπ∂d∂ f∂r∂n∂n içine
serbest bir µekilde sermeyiniz (örn. ön
∂s∂tmada). S∂cak hava fan∂ kaπ∂d∂
emebilir.
Bu durum ∂s∂t∂c∂n∂n ve fan∂n zarar
görmesine yol açabilir.
F∂r∂n∂n taban∂ üzerine tepsi koymay∂n∂z
veya taban∂n üzerine alüminyum folyo
sermeyiniz, çünkü f∂r∂n∂n taban∂nda bir
∂s∂ toplanmas∂ olabilir. Böyle bir
durumda piµirme ve k∂zartma süreleri
yanl∂µ olur ve f∂r∂n∂n emaye kaplamas∂
zarar görür.
∑çi s∂cak olan f∂r∂na kesinlikle doπrudan
su dökmeyiniz. F∂r∂n∂n emaye
kaplamas∂nda hasar meydana gelebilir.
Tepsiden damlayan meyve sular∂, kal∂c∂
lekelere sebebiyet verebilirler.
Bu nedenle, damlama ihtimali olan
pastalar∂ diπerlerinden daha derin olan
umumi tepsi içerisinde piµiriniz.
F∂r∂n∂n kap∂s∂ aç∂kken üzerine
oturmay∂n∂z ve üzerine dayanmay∂n∂z.
F∂r∂n∂n kap∂s∂ iyice kapanmal∂d∂r.
Kap∂n∂n contalar∂n∂n yüzeylerini temiz
tutunuz.
∑lk kullan∂mdan önce
Ön temizleme:
1. Cihaz∂n d∂µ∂n∂ nemli bir bez ile siliniz.
2. F∂r∂n∂ ve özel aksesuarlar∂ sabunlu
s∂cak su ile temizleyiniz.
F∂r∂n∂n ∂s∂t∂lmas∂:
1. Cihaz∂n yeni olmas∂ndan dolay∂ sahip
olduπu kokuyu gidermek için, f∂r∂n∂n içini
tamamen boµalt∂p, kapaπ∂n∂ kapatarak
yaklaµ∂k 30 dakika ∂s∂t∂n∂z.
Bunun için üst / alt ∂s∂ fonksiyonunu ve
240°C s∂cakl∂π∂ ayarlay∂n∂z.
Koku oluµmas∂n∂ önlemek için, f∂r∂n∂n
∂s∂t∂lmas∂ esnas∂nda mutfaπ∂n∂zdaki
pencereleri aç∂n∂z.
156
∑µte Yeni F∂r∂n∂n∂z
Elektronik saat
min
sec
h
min
°C
°C
°C
0
°C
0
Is∂ ayar düπmesiIs∂ ayar düπmesi
Kumanda panosu:
Düπmeler pano içine gömülebilen
türden düπmelerdir.
Bu düπmeleri içeri gömmek ve d∂µar∂
ç∂karmak için düπmeye basman∂z
gerekir. Bu iµlem için, fonksiyon seçme
düπmesi kapal∂ konumunda olmal∂d∂r.
Kumanda panosunun ayd∂nlatma ∂µ∂π∂
vard∂r. Her hangi bir fonksiyonu
ayarlad∂π∂n∂z zaman, ayd∂nlatma ∂µ∂π∂
yanar.
Fonksiyon seçme düπmesi
Büyük f∂r∂n Küçük f∂r∂n
F∂r∂n fonksiyonlar∂
Büyük f∂r∂n:
0 F∂r∂n ayd∂nlatma ∂µ∂π∂
k Buz çözülmesi
t Üst / alt ∂s∂
S∂cak hava
ˆ Dolaµ∂ml∂ hava ile ∂zgara yapmak
x Enerji tasarruf ederek ∂zgara yapmak
\ Büyük yüzeyde ∂zgara yapmak
F∂r∂n fonksiyonlar∂
Küçük f∂r∂n:
0 F∂r∂n ayd∂nlatma ∂µ∂π∂
t Üst / alt ∂s∂
x Enerji tasarruf ederek ∂zgara yapmak
\ Büyük yüzeyde ∂zgara yapmak
s Alt ∂s∂
Fonksiyon
seçme düπmesi
157
∑µte Yeni F∂r∂n∂n∂z
Raf yüksekliπi
Küçük f∂r∂n
F∂r∂n∂n, tepsiler ve tel ∂zgara için
kullan∂labilecek 3 raf∂ vard∂r.
Raflar aµaπ∂dan yukar∂ya doπru say∂l∂r.
Raflar f∂r∂nda iµaretlenmeµtir.
Büyük f∂r∂n
F∂r∂n∂n, tepsiler ve tel ∂zgara için
kullan∂labilecek 4 raf∂ vard∂r.
Raflar aµaπ∂dan yukar∂ya doπru say∂l∂r.
Raflar f∂r∂nda iµaretlenmeµtir.
S∂cak hava fonksiyonunu
ayarland∂π∂ zaman, hava dolaµ∂m∂n∂n
etkilenmemesi için, raf 2
kullan∂lmamal∂d∂r.
Not:
Normal tepsiler veya üniversal tava
(üniversal tava) f∂r∂n çal∂µ∂rken biraz
eπilebilirler. Bunun sebebi, maruz
kald∂klar∂ aµ∂r∂ ∂s∂ farkl∂l∂klar∂d∂r.
Bu büyük ∂s∂ farkl∂l∂klar∂, tepsinin bir
k∂sm∂ boµ kald∂π∂nda veya tepsiye
donmuµ g∂da maddesi, örneπin
donmuµ bir pizza konulduπu zaman
oluµabilir.
Ama daha piµirme, k∂zartma veya
∂zgara yapma esnas∂nda bu eπilme
veya µekil deπiµiklikleri tekrar düzelir.
Özel aksesuarlar
F∂r∂n∂nz aµaπ∂daki ek donan∂mlara sahiptir:
2 adet f∂r∂n tepsisi, alüminyumdan
1 adet tel ∂zgara
1 adet tel ∂zgaral∂ üniversal tava (üniversal tava)
min
sec
h min
Dauer
Ende Wecker
158
Elektronik saat
Not:
veya + tuµlar∂n∂ bas∂l∂ tutarsan∂z 10
dakikal∂k ad∂mlarla ayar yapabilirsiniz.
Hinweise:
Saat zilini, bir süreyi veya bir süre
sonunu ayarlad∂π∂n∂z zaman, güncel
saat gösterilmez. Güncel saati
öπrenmek istiyorsan∂z, saat tuµuna 6
bas∂n∂z. Güncel saat birkaç saniye için
göstergede gösterilir.
Güncel saat
Cihaz∂ ilk defa kullanmadan önce,
elektronik saatte güncel saati ayarlan∂z
gerekiyor.
Cihaz∂n elektrik baπlant∂s∂ yap∂ld∂ktan
sonra veya cereyan kesildikten sonra
göstergede
{.{{ yanar söner.
Güncel saatin ayarlanmas∂:
1. Saat tuµuna 6 bas∂n∂z.
2. veya + tuµlar∂ ile saati ayarlay∂n∂z.
Birkaç saniye sonra ayarlanan saat
otomatik olarak cihaz taraf∂ndan
kaydedilir.
Saat ayar∂n∂n deπiµtirilmesi (örn. yaz
saatinden k∂µ saatine):
Dikkat! Bir süre veya süre sonu ayarl∂ ise,
saat∂n ayar∂n∂ deπiµtiremezsiniz.
1. Saat tuµuna 6 bas∂n∂z.
2. veya + tuµlar∂ ile saati ayarlay∂n∂z.
Saati ayarlama
Saat zili
Çal∂µma süresi
Çal∂µma süresinin sonu
Güncel saat
min
sec
hmin
Dauer
Ende Wecker
2.
1.
159
Saat zili
Saat zilini iµtediπiniz zaman ayarlayabilirsiniz.
Bir süre veya süre sonu ayarlam∂µ olsan∂z dahi.
Zilin ayarlanan süresi göstergede görüntülenerek
azal∂r. Zilin özel bir sinyal sesi vard∂r.
Böylelikle zilin mi yoksa ayarlam∂µ olduπunuz bir
sürenin mi sonunun geldiπini duyabilirsiniz.
Ayar∂ böyle yapabilirsiniz:
1. Zil
8
tuµuna bas∂n∂z.
2. veya + tuµlar∂ ile istediπiniz zil saatini ayarlay∂n∂z.
Birkaç saniye sonra yap∂lan ayar otomatik olarak
cihaz taraf∂ndan kaydedilir. Ayarlanan zil saati
süresinin azal∂µ∂ göstergede görünür.
Süre bittikten sonra, bir sinyal sesi çalar. Zil
sembolü yanar söner. Zil
8
tuµuna basarak sinyal
sesini önceden de susturabilirsiniz.
Düzeltme:
Zil
8
tuµuna bas∂n∂z. veya + tuµlar∂ ile saati
deπiµtiriniz.
Silme:
Zil
8
tuµuna iki defa peµ peµe çabuk bas∂n∂z.
Ayarlama:
Elektronik saat
Temel ayar∂n deπiµtirilmesi:
Saat göstergesindeki sembolleri deπiµtirebilirsiniz:
Temel ayar:
?, !, 8
Deπiµtirilmiµ µekli: Süre, Son, Zil.
1. Süre
? ve zil
8
tuµlar∂na ayn∂ anda bas∂n∂z.
Saatin üstünde bu semboller görünür.
2. veya + tuµuna bas∂n∂z.
Saatin alt∂nda Süre, Son ve Zil görünür.
3. Saat
6
tuµu ile yapt∂π∂n∂z ayar∂ kaydediniz.
min
sec
h min
Dauer
Ende Wecker
1.
min
sec
h min
Dauer
Ende Wecker
2.
3.
min
sec
h min
Dauer
Ende Wecker
2.
1.
160
Büyük f∂r∂n için açma kapama
otomatiπi
F∂r∂n∂ elektronik saat üzerinden açabilir veya
kapatabilirsiniz.
Otomatik kapatma:
Piµirme veya k∂zartma iµlemi derhal baµlar.
1. Is∂tma sistemini ve f∂r∂n s∂cakl∂π∂n∂ ayarlay∂n∂z.
2. Süre
? tuµuna bas∂n∂z.
3. veya + tuµlar∂ ile önerilen süreyi deπiµtiriniz.
Birkaç saniye sonra f∂r∂n çal∂µmaya baµlar.
Süre sona erdikten sonra bir sinyal sesi duyulur.
F∂r∂n kapan∂r. Sinyal sesi sizi rahats∂z ediyorsa,
süre
? tuµu ile sesi önceden de kapatabilirsiniz.
Göstergede güncel saat göründüπü zaman,
otomatik iµletme silinmiµ demektir.
Göstergede hala
{.{{ görünüyorsa, süre ?
tuµuna bas∂n∂z. Güncel saat görünür.
Yemek daha tam piµmemiµse, 2 ve 3’te
anlat∂lanlar∂ tekrarlay∂n∂z.
Yemek piµmiµse, fonksiyon seçme düπmesini
kapat∂n∂z.
Düzeltme:
Süreyi istediπiniz zaman deπiµtirebilirsiniz.
Süre
? tuµuna bas∂n∂z ve süreyi veya + tuµlar∂
ile düzeltiniz.
Silme:
Fonksiyon seçme düπmesini kapat∂n∂z.
Notlar:
Saat göstergesinde örneπin ayarlanm∂µ olan zil
saati geriye doπru say∂yor ve siz f∂r∂ndaki
yemeπin daha ne kadar süreceπini bilmek
istiyorsunuz. Süre
? tuµuna bas∂n∂z. Geri kalan
süre birkaç saniye için gösterilir.
Bir dakika ile 23 saat 59 dakika aras∂nda olan bir
süre ayarlayabilirsiniz
Elektronik saat
min
sec
hmin
Dauer
Ende Wecker
2.
min
sec
hmin
Dauer
Ende Wecker
3.
161
Elektronik saat
Otomatik açma ve kapatma:
Çabuk çürüyen g∂da maddelerinin f∂r∂nda uzun bir
süre bekletimemesine lütfen dikkat ediniz.
Çok önemli terminleriniz var. Yemeπin ama yine de
zaman∂nda haz∂r olmas∂n∂ istiyorsunuz. Bu çok kolay,
çünkü f∂r∂n kendiliπinden aç∂l∂yor ve istenilen zamanda
da kapan∂yor.
1. Is∂tma sistemini ve f∂r∂n s∂cakl∂π∂n∂ ayarlay∂n∂z.
2. Süre
? tuµuna bas∂n∂z.
3. veya + tuµlar∂ ile önerilen süreyi deπiµtiriniz.
4. Son
! tuµuna bas∂n∂z. Göstergede sona erme saati
gösterilir. Gösterilen bu saatte f∂r∂n kapat∂l∂r.
Bu kapan∂µ saatini daha geç bir vakite ayarlay∂n∂z.
5. + tuµu ile yeni sona erme saatini ayarlay∂n∂z.
F∂r∂n otomatik olarak aç∂l∂r ve kapan∂r.
F∂r∂n çal∂µmaya baµlay∂ncaya kadar, göstergede sona
erme saati gösterilir. F∂r∂n çal∂µmaya baµlad∂ktan
sonra, çal∂µma süresi geriye doπru azal∂r.
Süre bittikten sonra, sinyal sesi duyulur. F∂r∂n
kapan∂r. Sinyal sesi sizi rahats∂z ediyorsa, süre
?
tuµu ile sesi önceden de kapatabilirsiniz.
Göstergede güncel saat göründüπü zaman, otomatik
iµletme silinmiµ demektir.
Göstergede hala
{.{{ görünüyorsa, süre ? tuµuna
bas∂n∂z. Güncel saat görünür.
Yemek daha tam piµmemiµse, 2 ve 3’te anlat∂lanlar∂
tekrarlay∂n∂z.
Yemek piµmiµse, fonksiyon seçme düπmesini
kapat∂n∂z.
Düzeltme:
F∂r∂n çal∂µmaya baµlamad∂π∂ sürece, sona erme
süresini istediπiniz zaman deπiµtirebilirsiniz.
Bunun için, Son
! tuµuna bas∂n∂z ve sona erme
saatinin veya + tuµlar∂ ile deπiµtiriniz.
Silme:
Fonksiyon seçme düπmesini kapat∂n∂z.
Notlar:
Son
! tuµuna basd∂π∂n∂z zaman, sona erme saati
birkaç saniye için görünür.
min
sec
hmin
Dauer
Ende Wecker
2.
min
sec
hmin
Dauer
Ende Wecker
3.
min
sec
hmin
Dauer
Ende Wecker
4.
min
sec
hmin
Dauer
Ende Wecker
5.
162
Büyük f∂r∂n∂n f∂r∂n fonksiyonlar∂
Buz çözülmesi—————————— k
Is∂ kullan∂lmadan sadece hassas hamur
iµi için (örn. kremal∂ pastalar).
Üst / alt ∂s∂ ———————————
t
F∂r∂n üst ve alt k∂sm∂na yerleµtirilmiµ olan
∂s∂tma elemanlar∂ ile ∂s∂ üretilir ve ∂µ∂nlar
üzerinden bu ∂s∂ piµirilecek veya
k∂zart∂lacak yemeπe iletilir.
Özellikle ayn∂ seviyede piµirme ve
k∂zartma için muntazamd∂r. Hassas
hamur iµleri ve yaπs∂z etler ve ekmek
piµirmek için seçilir.
Sadece bir raf kullan∂n∂z.
Bizim önerimiz:
Raf 1 veya 2.
Daha geniµ bilgi için piµirme ve
k∂zartma tablolar∂na bak∂n∂z.
S∂cak hava ———————————
F∂r∂n∂n iç arka yüzündeki bir fan taraf∂ndan
f∂r∂n∂n içindeki s∂cak hava muntazam bir
µekilde f∂r∂n∂n içinde daπ∂t∂l∂r.
Böylelikle piµirilen veya k∂zart∂lan yemeπe
∂s∂ çok iyi iletilir.
Özellikle buz çözme ve birkaç rafta
piµirme için kullan∂l∂r.
Pizza, eµode veya mayal∂ kekleri
piµirmek için mükemmeldir.
Havan∂n f∂r∂n içerisinde iyi daπ∂lmas∂n∂
saπlamak için raf 2 kullan∂lmamal∂d∂r.
Dolaµ∂ml∂ hava ile ∂zgara yapmak ˆ
Izgara ile fan’dan oluµan bir kombinasyon.
Özellikle yaπl∂ etlerin ve tavuk gibi
kümes hayvanlar∂n∂n (örn. tavuk, hindi)
k∂zart∂lmas∂ için çok uygundur.
Dolaµ∂ml∂ hava ile ∂zgara yaparken f∂r∂n
kap∂s∂n∂ kapal∂ tutunuz (enerjiden
tasarruf).
Sadece bir raf kullan∂n∂z.
Bizim önerimiz:
Raf 2 veya 3.
Daha geniµ bilgi için k∂zartma
tablolar∂na bak∂n∂z.
Izgara yapmak ————————
x\
Izgara ∂s∂t∂c∂s∂ taraf∂ndan ∂s∂ üretilir ve
∂µ∂nlar üzerinden ∂zgara yap∂lacak yemeπe
iletilir.
–Yass∂ ∂zgaral∂k yemekler için çok
uygundur, örn. biftek, pirzola veya tost.
Izgara yaparken f∂r∂n kap∂s∂n∂ kapal∂
tutunuz (enerjiden tasarruf).
Sadece bir raf kullan∂n∂z.
Bizim önerimiz:
Raf 3 veya 4.
Daha geniµ bilgi için ∂zgara tablolar∂na
bak∂n∂z.
Enerji tasarruf ederek ∂zgara
yapmak ————————————
x
Avantajlar:
∂zgara yüzeyinin sadece orta k∂sm∂
∂s∂n∂yor
özellikle az miktarlar için çok uygun
enerjiden tasarruf
Büyük yüzeyde ∂zgara yapmak ——
\
Avantajlar:
tüm ∂zgara yüzeyi ∂s∂n∂yor
özellikle büyük miktarlar için çok uygun
163
Küçük f∂r∂n∂n f∂r∂n fonksiyonlar∂
Üst / alt ∂s∂ ——————————— t
F∂r∂n üst ve alt k∂sm∂na yerleµtirilmiµ olan
∂s∂tma elemanlar∂ ile ∂s∂ üretilir ve ∂µ∂nlar
üzerinden bu ∂s∂ piµirilecek veya
k∂zart∂lacak yemeπe iletilir.
Özellikle ayn∂ seviyede piµirme ve
k∂zartma için muntazamd∂r.
Hassas hamur iµleri ve yaπs∂z etler ve
ekmek piµirmek için seçilir.
Sadece bir raf kullan∂n∂z.
Bizim önerimiz:
Raf 1 veya 2.
Daha geniµ bilgi için piµirme ve
k∂zartma tablolar∂na bak∂n∂z.
Izgara yapmak ————————
x\
Izgara ∂s∂t∂c∂s∂ taraf∂ndan ∂s∂ üretilir ve
∂µ∂nlar üzerinden ∂zgara yap∂lacak yemeπe
iletilir.
–Yass∂ ∂zgaral∂k yemekler için çok
uygundur, örn. biftek, pirzola veya tost.
Izgara yaparken f∂r∂n kap∂s∂n∂ kapal∂
tutunuz (enerjiden tasarruf).
Sadece bir raf kullan∂n∂z.
Bizim önerimiz:
Raf 2 veya 3.
Daha geniµ bilgi için ∂zgara tablolar∂na
bak∂n∂z.
Enerji tasarruf ederek ∂zgara
yapmak ————————————
x
Avantajlar:
∂zgara yüzeyinin sadece orta k∂sm∂
∂s∂n∂yor
özellikle az miktarlar için çok uygun
enerjiden tasarruf
Büyük yüzeyde ∂zgara yapmak ——
\
Avantajlar:
tüm ∂zgara yüzeyi ∂s∂n∂yor
özellikle büyük miktarlar için çok uygun
Alt ∂s∂ —————————————
s
Bu fonksiyonda sadece f∂r∂n∂n alt
k∂sm∂ndaki ∂s∂t∂c∂ eleman çal∂µt∂r∂l∂r.
Avantajlar:
Alt taraf∂ daha iyi k∂zarmas∂ gereken
veya alt tarafta kabuk oluµmas∂
µstenilen yemekler veya hamur iµleri
için çok uygundur.
Bu fonksiyon piµirme veya k∂zartma
süresinin bitmesine az kala devreye
sokulmal∂d∂r.
164
F∂r∂n∂ açmadan önce hangi ∂s∂tma
sistemini kullanacaπ∂n∂za karar veriniz.
Açma:
Fonksiyon seçme düπmesini istediπiniz
∂s∂tma sisteminin sembolü yanana kadar
çeviriniz.
Önerilen s∂cakl∂k göstergede gösterilir
ve f∂r∂n∂n ayd∂nlatmas∂ aç∂l∂r.
Önerilen s∂cakl∂π∂ ∂s∂ ayar düπmesi ile
5°C’lik ad∂mlarla yukar∂ya veya aµaπ∂ya
doπru deπiµtirebilirsiniz (s∂cakl∂kla ilgili
bilgiler için piµirme ve k∂zartma
tablolar∂na bak∂n∂z).
F∂r∂n s∂cakl∂π∂n∂n gösterge lambas∂
∂s∂tma süresi ve sonradan ∂s∂tma
süresinde k∂rm∂z∂ yanar. Ayarlanan
s∂cakl∂πa ulaµ∂ld∂π∂ zaman bu lamba
söner.
∑stisnalar: Izgara yapmak / Dolaµ∂ml∂
hava ile ∂zgara yapmak.
Kapama:
Kapamak için fonksiyon seçme düπmesini
{
pozisyonuna çeviriniz. Tüm fonksiyonlar
silinir.
Notlar:
Cihaz, soπutucu fan ile donanm∂µt∂r.
F∂r∂n kapand∂ktan sonra, bu fan f∂r∂n
soπuyana kadar çal∂µ∂r.
Sistem Tercih S∂cakl∂k
edilen alan∂
s∂cakl∂k ° C
° C
k 20 20–80
t 170 50 275
150 50 275
ˆ 190 50 275
x 3 1–3
\ 3 1–3
s 170 50 275
Deπiµik ∂s∂tma sistemlerinin s∂cakl∂k
alanlar∂
Büyük ve küçük f∂r∂n∂ açma ve kapama
°C
Örnek: S∂cak hava, büyük f∂r∂n
S∂cakl∂k göstergesi
Fonksiyon seçme
düπmesi
Is∂ ayar düπmesi
165
Büyük ve küçük f∂r∂nda hamur iµleri piµirmek
Pasta kal∂plar∂ ile piµirmek
Pasta kal∂plar∂n∂ daima tel ∂zgaran∂n
üzerine (ortaya) koyunuz.
Alt / üst ∂s∂tma:
t
Koyu renkli metalden pasta kal∂plar∂ en
uygun olanlar∂d∂r.
Kenarlar∂ bükülmüµ olan tel ∂zgaray∂
çevirerek raf yüksekliπini daha hassas
ayarlayabilirsiniz (ara yükseklikler).
Pastan∂n alt k∂sm∂ çok piµmiµse
(kararm∂µsa):
Raf yüksekliπini kontrol ediniz. Piµirme
süresini azalt∂n∂z ve icab∂nda daha
düµük bir s∂cakl∂πa ayarlay∂n∂z.
Pastan∂n alt k∂sm∂ az piµmiµse (rengi
çok aç∂ksa):
Raf yüksekliπini kontrol ediniz. Piµirme
süresini çoπalt∂n∂z, daha düµük bir
s∂cakl∂πa ayarlay∂n∂z veya koyu renkli
metalden kal∂p kullan∂n∂z.
S∂cak hava:
F∂r∂nda kullanmaya dayan∂kl∂ olan her
maddeden ve her renkte kal∂plar∂
kullanabilirsiniz.
Pasta kal∂plar∂n∂ veya yüksek pastalar∂
doπrudan f∂r∂n∂n arka duvar∂n∂n önüne
koymay∂n∂z.
Tepside pasta piµirmek:
Tepsinin eπri olan taraf∂ daima f∂r∂n
kap∂s∂na doπru olmal∂d∂r.
Tepsileri en son çarpma s∂n∂r∂na kadar
iteleyiniz.
Notlar:
K∂zarma derecesini ∂s∂ ayar∂n∂n
deπiµtirilmesi ile etkileyebilirsiniz.
Pasta, ç∂kar∂ld∂ktan sonra içine
çöküyorsa, bir dahaki sefer daha az su
kullan∂n∂z, icab∂nda daha uzun bir
piµirme süresi seçiniz veya s∂cakl∂π∂
azalt∂n∂z.
166
Büyük f∂r∂nda pasta ve çörek piµirilmesi
Not:
Tablodaki bilgiler k∂lavuz deπerdir. Bu deπerler, hamurun türüne, miktar∂na ve ayr∂ca
kullan∂lan kal∂ba göre deπiµebilir.
S∂cak hava Üstten ve
alttan ∂s∂tma t
Pasta türü Tepsi S∂cakl∂k Piµirme Tepsi S∂cakl∂k
seviyesi ° C süresi seviyesi ° C
dakika
Basit hamur
Tepside pasta, üstü
malzeme döµenmiµ
1 Tepsi 1 150 160 40–50 1 180 190
2 Tepsi 1 + 3 150 160 45–55
Kutu kal∂p 1 150 160 60–70 2 170 180
Yuvarlak kal∂pta pasta 3 150 160 50–70 2 170 180
Yüksek kal∂pta pasta 1 150 160 50–70 2 170 180
Meyveli pasta taban∂
(ön ∂s∂tma gerekli) 3 150 160 30–40 2 170 180
Poπaça hamuru
Tepside pasta,
üstü serpme k∂t∂rl∂
1 Tepsi 1 160 170 50–80 1 190 200
2 Tepsi 1 + 3 160 170 50–80
Tepside pasta, nemli
malzemeli (örn. üzerine
kaymak dökülmüµ) 1 150 170 50–80
Kasnak kal∂p
(örn. yaπs∂z süzme
yoπurtlu pasta) 3 150 170 50–90 2 170 180
Meyveli pasta taban∂
(ön ∂s∂tma gerekli) 3 150 170 25–35 2 190 200
Bisküvi hamuru
Bisküvi rulosu
(ön ∂s∂tma gerekli) 1 180 190 08–15 1 200 220
Sulu bisküvi
(pandispanya pastas∂) 30–45 2 170 180
Meyveli pasta taban∂
(ön ∂s∂tma gerekli) 3 150 170 20–25 2 170 180
167
Büyük f∂r∂nda pasta ve çörek piµirilmesi
S∂cak hava Üstten ve
alttan ∂s∂tma t
Pasta türü Tepsi S∂cakl∂k Piµirme Tepsi S∂cakl∂k
seviyesi ° C süresi seviyesi ° C
dakika
Mayal∂ hamur
Tepside pasta, üstü
serpme k∂t∂rl∂
(örn. elmal∂ serpme
k∂t∂rl∂ pasta)
1 Tepsi 1 170 180 30–60 1 180 200
2 Tepsi 1 + 3 170 180 40–60
Örgü µeklinde mayal∂
ekmek (500 gram un) 3 160 170 35–50 1 180 190
Yuvarlak kal∂pta pasta 3 160 170 30–50 2 180 190
Yüksek kal∂pta pasta 1 160 170 30–50 2 180 190
Küçük kek ve
kurabiyeler
Beze 3 070 090 110 130 2 170 090
Milföy hamuru
(ön ∂s∂tma gerekli) 3 180 200 20–30 2 200 220
Haµlanan türden hamur
(ön ∂s∂tma gerekli) 3 180 190 20–30 2 200 220
S∂kam çörek
(tulumba tatl∂s∂ gibi)
1 Tepsi 20–30 2 170 180
2 Tepsi 1 + 3 150 160 25–35
F∂r∂nda baharatl∂
yemekler
Çiπ malzemelerden
sufle 1 180 190 45–80 2 200 210
Pizza 3 180 190 25–45 1 210 230
Baharatl∂ pasta / kiµ
(ön ∂s∂tma gerekli) 3 180 190 40–60 1 210 230
Ekmek 1 kg
(ön ∂s∂tma gerekli)
Ön piµirme 1 200 220 10–15 2 200 240
Tam piµirme 1 180 210 45–60 2 190 210
168
Büyük ve küçük f∂r∂nda k∂zartmak
Alt / üst ∂s∂tma ile
k∂zartmak t
Notlar:
Tel ∂zgaray∂ üniversal tavan∂n içine
koyunuz ve tava ile ∂zgaray∂ ayn∂
rafa sokunuz.
750 gram∂ aµan et miktar∂n∂ f∂r∂nda
k∂zartmak gayet ekonomik olabilir.
Üstü aç∂k veya kapaks∂z kap içinde
k∂zartmak:
Üniversal tavay∂ veya k∂zartma kab∂n∂
su ile y∂kay∂n∂z ve eti içerisine koyunuz.
Yaπl∂ etlerin ve tavuk gibi kümes
hayvanlar∂n∂n büyüklüπüne ve türüne
göre 1/8 ile 1/4 litre aras∂nda su
üniversal tavaya ilave ediniz.
Gerektiπinde s∂cak su ilave ediniz.
Yaπs∂z etlerin üzerine yaπ sürünüz.
Üniversal tavan∂n içinde biriken k∂zartma
suyundan çok lezzetli bir sos yap∂labilir.
K∂zartma suyuna s∂cak su kat∂n∂z,
kaynat∂n∂z, niµasta ile kat∂laµt∂r∂n∂z,
istediπiniz baharatlar∂ kat∂n∂z ve
gerekirse bir süzgeçle süzünüz.
K∂zartacaπ∂n∂z eti soπuk f∂r∂na sürünüz
(ön ∂s∂tmaya gerek yoktur - enerji
tasarrufu).
Üstü kapal∂ veya kapakl∂ kap içinde
k∂zartmak:
Eti k∂zartma kab∂na veya tenceresine
koyunuz, uygun bir kapakla kapat∂n∂z
ve tel ∂zgaran∂n üstüne koyarak f∂r∂na
sürünüz. S∂π∂r etini kapal∂ k∂zartma
kab∂nda yapman∂z∂ öneririz.
Yararl∂ bilgiler:
Sadece s∂caπa dayan∂kl∂ kulplar∂ olan
k∂zartma kaplar∂ kullan∂n∂z.
Büyük etleri tel ∂zgara kullanmadan
doπrudan üniversal tavan∂n içinde
k∂zart∂n∂z.
Küçük et parçalar∂n∂ alüminyum
folyonun üzerinde k∂zarta bilirsiniz.
Bunun için alüminyum folyonun
kenarlar∂n∂ yukar∂ doπru katlay∂n∂z ve
tel ∂zgaran∂n üzerine koyunuz.
K∂zartma süresi bittiktan sonra, eti yakl.
10 dakika daha kapal∂ f∂r∂n∂n içinde
b∂rak∂n∂z.
169
K∂zartmak
Notlar:
Tel ∂zgaran∂n üstünde bulunan üstü aç∂k bir kab∂n içinde k∂zartmak.
Raf 2
yüksek, büyük et parçalar∂ = k∂zartma süresi daha uzun, ∂s∂ daha düµük.
yass∂ et parçalar∂ = k∂zartma süresi daha k∂sa, ∂s∂ daha yüksek.
Ayn∂ türden olan ve hemen hemen ayn∂ büyüklüπe sahip iki et parças∂n∂ birlikte
k∂zartacaπ∂n∂z zaman k∂zartma süresinde büyük bir deπiµiklik olmaz.
Tabloda bildirilen deπerler k∂lavuz deπerlerdir. Bu deπerler etin kalitesine ve diπer
özelliklerine baπl∂d∂r.
K∂zartma tablosu
Alt ve üst ∂s∂
t
Et K∂zartma süresi Raf S∂cakl∂k
(dakika) ° C
Domuz
Derili et 2kg (örn. Omuz, paça) 100 130 2 200 220
Derisiz k∂zartma eti 90 120 2 190 210
Kasseler
(domuzun etli kaburgas∂) 70–80 2 190 210
Domuz filesi 30–45 3 200 230
K∂yma 750 gram 60–70 2 190 210
S∂π∂r
Biftek 45–65 2 200 220
Rozbif (az piµmiµ) 30–45 2 200 220
Dana
K∂zartma / göπüs 90 120 2 180 200
Paça 100 130 2 190 210
Kuzu
But 70–110 2 200 220
S∂rt 90 120 2 200 220
Tavuk, vs.
Tavuk 1kg 60–70 2 200 220
Ördek 2-2,5kg 90 120 2 190 210
Kaz 3kg 130 180 1 oder 2 180 200
Geyik
Geyik s∂rt eti 90 120 2 200 220
Geyik k∂zartmas∂ 90 120 2 190 210
Yaban domuzu k∂zartmas∂ /
Erkek geyik k∂zartmas∂ 100 120 2 190 210
Bal∂k
Ayr∂lmam∂µ, tüm parça 1kg 30–40 2 180 200
170
Büyük f∂r∂nda dolaµ∂ml∂ hava ile ∂zgara yapmak
ˆ
Tavuk gibi kümes hayvanlar∂ ve büyük
et parçalar∂ için.
Dolaµ∂ml∂ hava ile ∂zgara yap∂l∂rken
!f∂r∂n∂n kap∂s∂ kapal∂ olmal∂d∂r.
Dolaµ∂ml∂ hava ile ∂zgara yap∂l∂rken
∂zgara edilen eti çevirmeye gerek
yoktur.
1. Fonksiyon seçme düπmesini
ˆ
poyisyonuna gatiriniz.
Önerilen s∂cakl∂k göstergede gösterilir
ve f∂r∂n∂n ayd∂nlatmas∂ aç∂l∂r.
Önerilen s∂cakl∂π∂ ∂s∂ ayar düπmesi ile
5°C’lik ad∂mlarla yukar∂ya veya aµaπ∂ya
doπru deπiµtirebilirsiniz.
Tel ∂zgaran∂n üzerinde ∂zgara yapmak:
Tel ∂zgara ile eti ilgili rafa yerleµtiriniz.
Tel ∂zgaray∂ üniversal tavan∂n içerisine
koyunuz ve birlikte raf 2’ye yerleµtiriniz.
Koyu renkli et – örn. s∂π∂r, yabani
hayvan ve koyun eti – aç∂k renkli etten,
örn. dana, domuz ve tavuk gibi kümes
hayvanlar∂n∂n etinden daha çabuk
k∂zar∂yor.
Aç∂k renkli etin ve bal∂k etinin
genelde yüzeyi sadece biraz k∂zar∂r
ama içi piµmiµtir.
Birkaç eparças∂n∂ ayn∂ anda ∂zgara
yapmak mümkün, örn. 2 tavuk, 2 paça
veya 2 et parças∂.
Büyük veya birkaç et parças∂ için
daima µu geçerlidir:
s∂cakl∂k düµük tutulmal∂d∂r, ∂zgara
yapma süresi ise uzun olmal∂d∂r.
Not: Dolaµ∂ml∂ hava ile ∂zgara yapma
fonksiyonunda ∂zgara ve fan deπiµimli
olarak aç∂l∂r ve kapan∂r.
°C
Fonksiyon seçme
düπmesi
Is∂ ayar düπmesi
171
Büyük f∂r∂nda dolaµ∂ml∂ hava ile ∂zgara yapmak için tablo
ˆ
Not:
Tabloda bildirilen deπerler k∂lavuz deπerlerdir. Bu deπerler etin kalitesine ve diπer
özelliklerine baπl∂d∂r.
Et türü Aπ∂rl∂k Tel S∂cakl∂k Izgara Faydal∂ bilgiler
∂zgara alan∂ süresi
için raf ° C (dakika)
Domuz
Derili ∂zgara eti 2 kg 2 170 190 140 150 Çok yaπl∂ olan etler
için, daha düµük
olan s∂cakl∂π∂
seçiniz. Deriyi
çaprazlamas∂na
yar∂n∂z.
Tavuk gibi kümes
hayvanlar∂
Yar∂m tavuk 1 parça yakl. 2 190 210 040 050 Sürenin yar∂s∂
parçalar∂, 0,4kg dolduπu zaman,
1-3 parça bir kere çeviriniz;
margarin veya
tuzlu su sürünüz
Tüm tavuk
1-3 tavuk 1 tavuk yakl. 2 190 210 060 070
1kg
Ördek 2 2,5 kg 2 160 170 090–110
Kaz 3 kg 2 150 160 130 160 ∑çi doldurulmuµ
kazda ∂zgara
edilebilir.
Bir defa çeviriniz.
172
Izgara yapmak
x
ve
\
Izgara yaparken dikkatli olman∂z
gerekir.
!Çocuklar∂ f∂r∂ndan uzak tutunuz.
Izgara yaparken f∂r∂n∂n kap∂s∂n∂
!kapal∂ tutunuz.
1. Fonksiyon seçme düπmesini
ayarlay∂n∂z:
x = az miktarlar için küçük ∂zgara
x = yüzeyi.
\ = büyük miktarlar için büyük ∂zgara x
x
= yüzeyi.
2. Is∂ ayar düπmesini ayarlay∂n∂z.
Izgara yapma kademeleri
| } ~.
Izgara yapmak: (sadece tel ∂zgara ve
üniversal tava ile)
Izgaraya ihtiyaca göre s∂v∂ yaπ sürünüz.
Kaπ∂t bezlerle etin üzerindeki suyunu
al∂n∂z ve baharat∂n∂ dökünüz
(tuzlamay∂n∂z).
Tel ∂zgaray∂ etle birlikte ilgili rafa
yerleµtiriniz.
Üniversal tavay∂ daima raf 1’e
yerleµtiriniz.
Kenarlar∂ bükülmüµ olan tel ∂zgaray∂
çevirerek raf yüksekliπini daha hassas
ayarlayabilirsiniz (ara yükseklikler).
3 cm kal∂nl∂π∂na kadar olan etleri
(∑ngiliz türü biftek) raf 4’e sokunuz.
Sosisleri raf 3 veya 4’e sokunuz.
Piµmiµ bal∂k (ala bal∂k) veya kal∂n
etleri raf 3’e sokunuz.
Küçük f∂r∂n:
Raf 2 veya 3.
Izgara yapma süreleri için k∂lavuz
deπerler: (Örnekler)
Et, tam piµmiµ, her iki taraf∂ da 6-8 dakika,
Et, içi biraz kanl∂, her iki taraf∂ da 4-6
dakika,
Dilimlenmiµ bal∂k, her iki taraf∂ da 6-8
dakika,
Ala bal∂k, her iki taraf∂ da 6-10 dakika,
Sosisler, sucuklar, her iki taraf∂ da 3-5
dakika,
Not: Izgara otomatik olarak kapan∂rsa,
demek ki istenilen s∂cakl∂πa ulaµ∂lm∂µ.
Izgara k∂sa bir süre sonra tekrar aç∂l∂r.
°C
Fonksiyon seçme
düπmesi
Is∂ ayar düπmesi
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148
  • Page 149 149
  • Page 150 150
  • Page 151 151
  • Page 152 152
  • Page 153 153
  • Page 154 154
  • Page 155 155
  • Page 156 156
  • Page 157 157
  • Page 158 158
  • Page 159 159
  • Page 160 160
  • Page 161 161
  • Page 162 162
  • Page 163 163
  • Page 164 164
  • Page 165 165
  • Page 166 166
  • Page 167 167
  • Page 168 168
  • Page 169 169
  • Page 170 170
  • Page 171 171
  • Page 172 172
  • Page 173 173
  • Page 174 174
  • Page 175 175
  • Page 176 176
  • Page 177 177
  • Page 178 178
  • Page 179 179
  • Page 180 180
  • Page 181 181
  • Page 182 182
  • Page 183 183
  • Page 184 184

Siemens HB95055/01 El kitabı

Tip
El kitabı