6
MANUEL İŞLEVLER
• GELENEKSEL*
Yalnızca bir rafta her türlü yemeği pişirmek için
kullanılır�
• ISI YAYMALI PİİRME
Etleri, içi dolgulu kekleri tek bir rafta pişirmek için
kullanılır�
• FANLI HAVA
Birden fazla rafta (en fazla üç) aynı pişirme sıcaklığı
gerektiren farklı yiyecekleri aynı anda pişirmek
için kullanılır� Bu işlev, farklı yiyecekleri, kokuları
birbirlerine karıştırmadan pişirmek için kullanılabilir�
• IZGARA
Biftek, kebap ve sosis ızgara yapmak, sebze
ograten pişirmek veya ekmek kızartmak için
kullanılır� Et ızgara yaparken, pişirme esnasında
çıkan sıvıları toplaması için tabak kullanılmasını
öneriyoruz: Tepsiyi, tel rafın altındaki
seviyelerden herhangi birine konumlandırın ve
500 ml içme suyu ekleyin�
• TURBO IZGARA
Büyük et parçalarını kızartmak için kullanılır
(butlar, sığır eti kızartma, tavuk)� Pişirme
esnasında çıkan sıvıları toplaması için bir
damlama tepsisi kullanılmasını öneriyoruz:
Tavayı, tel rafın altındaki seviyelerden herhangi
birine konumlandırın ve 500 ml içme suyu
ekleyin�
• HIZLI ÖN ISITMA
Fırında hızlıca ön ısıtma yapmak için kullanılır�
• MULTICOOKING İLEVLERİ
Aynı pişirme sıcaklığı gerektiren farklı yiyecekleri
aynı anda dört seviyede pişirmek için kullanılır�
Bu işlev kurabiye, turta, yuvarlak pizza
(dondurulmuş da olabilir) pişirmek ve komple
bir yemek hazırlamak için kullanılabilir� En iyi
sonuçlar için pişirme tablosuna uyun�
• BUHAR
» SAF BUHAR
Yemeğin doğal besin değerini korumak üzere,
buhar kullanarak doğal ve sağlıklı yemekler
pişirmek için kullanılır� Bu işlev özellikle sebze,
balık ve meyve pişirmek ve aynı zamanda
haşlamak için uygundur� Aksi belirtilmediği
sürece, yemeği fırına yerleştirmeden önce
ambalaj ve koruyucu filmlerin tamamını çıkarın�
» FANLI HAVA + BUHAR
Buhar ve fanlı hava özelliklerini bir araya
getiren bu işlev, dışı hoş bir şekilde çıtır ve
esmer iken aynı zamanda içi körpe ve sulu
yiyecekler pişirmenizi sağlar� En iyi pişirme
sonuçları için, balık pişirirken YÜKSEK, et için
ORTA ve ekmek ve tatlılar için DÜŞÜK buhar
seviyesinin seçilmesini öneririz�
• ÖZEL FONKSİYONLAR
» BUZ ÇÖZME
Yiyeceğin buzunu çözme işlemini
hızlandırmak içindir� Yiyeceği orta rafa
yerleştirin� Dışarıda kurumasını önlemek için,
yiyeceği ambalajının içinde bırakın�
» SICAK TUTMA
Yeni pişirilen yemeği sıcak ve gevrek tutmak
için kullanılır�
» KABARTMA
Tatlı veya tuzlu hamurun en iyi şekilde
kabarması için kullanılır� Kabartma kalitesini
korumak için, işlevi, bir pişirme çevriminden
sonra fırın hala sıcak iken etkinleştirmeyin�
» RAHATLIK
Oda sıcaklığında ya da buzdolabında
saklanmış hazır yiyecekleri pişirmek için
(bisküviler, kek karışımı, muffin, makarna
yemekleri ve ekmek türü ürünler)� Bu işlev,
tüm yemekleri hızla ve nazik şekilde pişirir
ve ayrıca halihazırda pişirilmiş yiyecekleri
ısıtmak için de kullanılabilir� Fırına ön ısıtma
uygulamak gerekmez� Ambalajda belirtilen
talimatları yerine getirin�
» MAXI COOKING MAKSİ PİİRME
Büyük et parçalarını (2,5 kg'nin üzerinde)
pişirmek için kullanılır�
Her iki tarafının da eşit kızarması için pişirme
sırasında etin çevrilmesi önerilir� Tamamen
kurumayı önlemek için etin ara sıra kendi
suyuyla ıslatılması önerilir�
» ECO FANLI HAVA*
İçi doldurulmuş rostoluk et parçalarını ve et
filetolarını tek bir rafta pişirmek için kullanılır�
Nazik, aralıklı hava dolaşımı sayesinde
yemeğin aşırı kuruması engellenir� Bu ECO
işlevi kullanılırken, pişirme sırasında ışık
kapalı kalacaktır� ECO çevrimini kullanarak
güç tüketimini optimize etmek için, fırının
kapağı, yemek tamamen pişene kadar
açılmamalıdır�
• DONDURULMU YİYECEKLERİ PİİRME
İşlev, 5 farklı türdeki hazır dondurulmuş gıdalar
için ideal pişirme sıcaklığını ve modunu otomatik
olarak seçer� Fırına ön ısıtma uygulamak
gerekmez�
COOKASSIST
Bunlar, tüm yiyecek türlerinin tamamen otomatik
bir şekilde pişirilmesini sağlar� Bu işlevi en iyi
şekilde kullanmak için, ilgili pişirme tablosundaki
göstergeleri takip edin�
Fırına ön ısıtma uygulamak gerekmez�
* İşlev, 65/2014 sayılı Yönetmelik (AB) uyarınca, enerji
verimliliği beyanı için referans olarak kullanılmıştır
İŞLEVLER