Bauknecht FI6 S8C1 SH IX HA Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide

Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur:

TR
Hızlı kılavuz
1
ÜRÜN TANIMI
KONTROL PANELİNİN AÇIKLAMASI
1. Kontrol paneli
2. Fan
3. Yuvarlak ısıtma elemanı
(görünmez)
4. Raf kılavuzları
(seviye, fırının ön kısmında
gösterilmiştir)
5. Kapak
6. Su çekmecesi
7. Üst ısıtma elemanı/grill (ızgara)
8. Lamba
9. Tanıtım levhası
(çıkarmayın)
10. Alt ısıtma elemanı
(görünmez)
1. AÇIK / KAPALI
Fırını açmak ve kapatmak ve etkin
bir işlevi durdurmak için kullanılır.
2. İŞLEVLERE DRUDAN ERİŞİM
İşlevlere ve menüye hızlı erişim için
kullanılır.
3. GEZİNTİ DÜĞMESİ EK
Bir menüde gezinmek ve bir
işlevin ayarlarını veya değerlerini
azaltmak için kullanılır.
4. GE
Önceki menüye geri dönmek için
kullanılır.
Pişirme sırasında ayarların
değiştirilmesini sağlar.
5. EKRAN
6. ONAYLA
Seçilen bir işlevi veya ayarlanan bir
değeri onaylamak için kullanılır.
7. GEZİNTİ DÜĞMESİ ARTI
Bir menüde gezinmek ve bir işlevin
ayarlarını veya değerlerini artırmak
için kullanılır.
8. SEÇENEKLER / İŞLEVLERE
DOĞRUDAN ERİŞİM
İşlevlere, süreye, ayarlara ve
favorilere hızlı erişim için kullanılır.
9. BAŞLAT
Belirtilen veya temel ayarları
kullanarak bir işlevi başlatmak için
kullanılır.
1
2
3
4
8
9
10
5
7
6
1
2
3 4 5 76 8 9
BİR HOTPOINT-ARISTON ÜRÜNÜ
SATIN ALDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
Daha kapsamlı yardım için, lütfen ürününüzü şu
adresten kaydedin: www . hotpoint . eu/ register
Cihazı kullanmadan önce, Güvenlik Talimatını dikkatli bir
şekilde okuyun.
2
AKSESUARLAR
RAF DAMLAMA TEPSİSİ PİŞİRME TEPSİSİ KAYAR KILAVUZLAR *
Yemek pişirmek veya tava, kek
kalıbı ve fın kullanımına
uygun diğer pişirme kapla
için destek olarak kullanın
Et, balık, sebze, İtalyan ekmeği
vs. pişirmek için fırın tepsisi
olarak kullanın veya pişirme
sırasında çıkan sıvıları
toplaması için rafın altına
konumlandırın.
Her türlü ekmek ve hamur işi,
aynı zamanda rosto, kağıtta
balık vs. pişirmek için kullan.
Aksesuarların takılmasını veya
sökülmesini kolaylaştırmak
için.
* Yalnızca belirli modellerde mevcuttur
Aksesuar sayısı ve türü, satın anan modele bağlı olarak değişebilir.
Diğer aksesuarlar, Satış Sonrası Servisten ayrıca satın alınabilir.
RAFIN VE DİĞER AKSESUARLARIN TAKILMASI
Kalkık kenarın yukarı baktığından emin olarak, rafı,
raf kılavuzlarının üzerinde kaydırarak yatay bir şekilde
yerleştirin.
Damlama tepsisi ve pişirme tepsisi gibi diğer
aksesuarlar rafla aynı şekilde yatay olarak takılır.
RAF KILAVUZLARININ ÇIKARILMASI VE YERİNE
TAKILMASI
. Raf kılavuzlarını sökmek için, her iki yandaki tespit
vidalarını (varsa), bir madeni para aleti yardımıyla
sökün. Kılavuzları yukarı kaldırın ve alt kısımlarını
çekerek yuvalarından kurtarın: Raf kılavuzları artık
çıkarılabilir.
. Raf kılavuzlarını sökmek için, her iki yandaki tespit
vidalarını (varsa), bir madeni para aleti yardımıyla
sökün. Kılavuzları yukarı kaldırın ve alt kısımlarını
çekerek yuvalarından kurtarın: Raf kılavuzları artık
çıkarılabilir.
2
1
KAYAR KILAVUZLARIN TAKILMASI VARSA
Raf kılavuzlarını fırından çıkarın ve koruyucu plastiği
kayar kılavuzlardan çıkarın.
Kılavuzun üst klipsini raf kılavuzuna sabitleyin ve
sonuna kadar kaydırın. Diğer klipsi alçaltarak ilgili
konumuna yerleştirin. Kılavuzu sabitlemek için,
klipsin alt kısmını, raf kılavuzuna sıkıca bastırın.
Kılavuzların serbest hareket edebildiğinden emin
olun. Bu adımları, aynı seviyedeki diğer raf kılavuzu
için de tekrarlayın.
Lütfen dikkat edin: Kayar kılavuzlar, herhangi bir seviyede
takılabilir.
3
TR
İŞLEVLER
MY MENU BENİM MENÜM
Bunlar, tüm yiyecek türlerinin tamamen otomatik
olarak pişirilmesini sağlar (Lazanya, Et, Balık, Sebzeler,
Kekler & Hamurişi, Tuzlu kekler, Ekmek, Pizza). Bu işlevi
en iyi şekilde kullanmak için, ilgili pişirme tablosundaki
göstergeleri takip edin.
MANUEL FONKSİYONLAR
ZORUNLU HAVA
Birden fazla rafta (en fazla üç) aynı pişirme sıcaklığı
gerektiren farklı yiyecekleri aynı anda pişirmek için
kullanılır. Bu işlev, farklı yiyecekleri, kokuları birbirlerine
karıştırmadan pişirmek için kullanılabilir.
KONVEKSİYONLU
Etleri, içi dolgulu kekleri tek bir rafta pişirmek için
kullanılır.
MULTIFLOW MENU ÇOK AKIŞLI MENÜ
Aynı pişirme sıcaklığı gerektiren farklı yiyecekleri
aynı anda dört seviyede pişirmek için kullanılır. Bu
işlev kurabiye, kek, yuvarlak pizza (dondurulmuş da
olabilir) pişirmek ve komple bir yemek hazırlamak için
kullanılabilir. En iyi sonuçlar için pişirme tablosuna uyun.
GRILL FONKS.
» GRILL
Biftek, kebap ve sosis ızgara yapmak, sebze ograten
pişirmek veya ekmek kızartmak için kullanılır. Et ızgara
yaparken, pişirme esnasında çıkan sıvıları toplaması için
damlama tepsisi kullanılmasını öneriyoruz: Tepsiyi, rafın
altındaki seviyelerden herhangi birine konumlandırın ve
500 ml içme suyu ekleyin.
» TURBO GRILL
Büyük et parçalarını rostolamak için kullanılır (butlar,
rozbif, tavuk). Pişirme esnasında çıkan sıvıları toplaması
için bir damlama tepsisi kullanılmasını öneriyoruz:
Tavayı, rafın altındaki seviyelerden herhangi birine
konumlandırın ve 500 ml içme suyu ekleyin.
MY FROZEN FOOD DONDURULMUŞ GIDALARIM
İşlev, 5 farklı türdeki hazır dondurulmuş gıdalar için ideal
pişirme sıcaklığını ve modunu otomatik olarak seçer.
Fırına ön ısıtma uygulamak gerekmez.
ÖZEL İŞLEVLER
» BUZ ÇÖZME
Yiyeceğin buzunu çözme işlemini hızlandırmak içindir.
Yiyeceği orta rafa yerleştirin. Dışarıda kurumasını
önlemek için, yiyeceği ambalajının içinde bırakın.
» KEEP WARM
Yeni pişirilen yemeği sıcak ve gevrek tutmak için
kullanılır.
» KABARTMA
Tatlı veya tuzlu hamurun en iyi şekilde kabarması
için kullanılır. Kabartma kalitesini korumak için, işlevi,
bir pişirme çevriminden sonra fırın hala sıcak iken
etkinleştirmeyin.
» MAXI COOKING
Büyük et parçalarını (2,5 kg'nin üzerinde) pişirmek için
kullanılır. Her iki tarafının da eşit kızarması için pişirme
sırasında etin çevrilmesi önerilir. Tamamen kurumayı
önlemek için etin ara sıra kendi suyuyla ıslatılması
önerilir.
» ECO FANLI HAVA
İçi doldurulmuş rostoluk et parçalarını ve et filetolarını
tek bir rafta pişirmek için kullanılır. Nazik, aralıklı hava
dolaşımı sayesinde yemeğin aşırı kuruması engellenir.
Bu ECO işlevi kullanılırken, pişirme sırasında ışık kapalı
kalacaktır. ECO çevrimini kullanarak güç tüketimini
optimize etmek için, fırının kapağı, yemek tamamen
pişene kadar açılmamalıdır.
» YAVAŞ PİŞİRME
Et ve balıkları nazikçe pişirmek için kullanılır. Bu işlev,
yiyecekleri, körpe ve sulu kalmaları için yavaş bir
şekilde pişirir. Düşük sıcaklık nedeniyle, yiyeceğin dış
kısmı esmerleşmez ve nihai sonuç, buharlı pişirmeye
benzerlik gösterir. Etin üstünü kızartmak ve doğal suyunu
korumasına yardımcı olmak için rostoluk etlerin önce
kızgın bir tavada çevrilmesini öneriyoruz. En iyi sonuçlar
için, ısının dağılmasını önlemek üzere fırının kapağını
pişirme sırasında kapalı tutun. Önerilen pişirme süreleri,
balık için (300 g - 3 kg) 2-5 saat arasında, et için (1-3 kg)
4-7 saat arasındadır.
HIZLI ÖN ISITMA
Fırında hızlıca ön ısıtma yapmak için kullanılır.
ZORUNLU HAVA+BUHAR
Buhar ve zorunlu hava özelliklerini bir araya
getiren bu işlev, dışı hoş bir şekilde çıtır ve esmer iken
aynı zamanda içi körpe ve sulu yiyecekler pişirmenizi
sağlar. En iyi pişirme sonuçları için, balık pişirirken
YÜKSEK, et için ORTA ve ekmek ve tatlılar için DÜŞÜK
buhar seviyesinin seçilmesini öneririz.
ALT VE ÜST
Yalnızca bir rafta her türlü yemeği pişirmek için
kullanılır.
MY FAVORİTES FAVORİLERİM
10 favori işlevin listesini çağırmak için kullanılır.
TEMİZLİK
DIAMOND CLEAN
Bu özel temizlik çevriminde düşük sıcaklık yoluyla
yayılan su buharının etkisi, kirlerin temizlenmesini
kolaylaştırır. İç kısmın tabanına 200 ml içme suyu dökün
ve işlevi fırın soğukken etkinleştirin.
BOŞALTMA
Kazanı boşaltarak içerisinde su kalıntısı olmamasını
sağlamak için kullanılır.
4
REÇ ÇÖZME
Kazandaki kireç kalıntılarını temizlemek için kullanılır. Bu
işlevin düzenli aralıklarla kullanılmasını öneriyoruz. Bunu
yapmadığınız takdirde, ekranda, fırını temizlemenizi
hatırlatan bir mesaj görünecektir.
DAKİKA ÖLÇER
Bir işlevi etkinleştirmeden zaman tutmak için
kullanılır.
AYARLAR
Fırının ayarlarını düzenlemek için kullanılır.
“ECO” modu etkin iken, enerji tasarrufu sağlamak üzere ekran
parlaklığı düşürülecek ve 1 dakika sonra ışık kapanacaktır.
Düğmelerden herhangi birine basıldığında, otomatik olarak
yeniden etkinleştirilecektir.
“DEMO” modu “On” (Açık) konumda iken, tüm komutlar etkin ve
menüler kullanılabilirdir, fakat fırın ınmaz. Bu modu devre dışı
bırakmak için, "AYARLAR" menüsünden “DEMO”ya girin ve “O”u
(Kapalı) seçin.
“FABRİKA AYARLARI” seçildiğinde, ürün kapanır ve ardından ilk
açıldığı durumuna geri döner. Tüm ayarlar silinecektir.
İLK KULLANIM
1. DİLİ SEÇİN
Cihazı ilk açtığınızda dili ve saati ayarlamanız gerekecek:
Ekranda “English” görüntülenecektir.
1. English
Kullanılabilir diller listesinde gezinmek için veya 'a
basın ve istediğiniz dili seçin.
Seçiminizi doğrulamak için 'a basın.
Lütfen dikkat edin: Dil, daha sonra seçeneğine basarak
ulaşılabilecek olan "AYARLAR" menüsünde "DİL" seçilerek
değiştirilebilir.
2. GÜÇ TÜKETİMİNİ AYARLAYIN
Fırın, 3 kW'den (16) yüksek bir değere sahip ev şebekesi
ile uyumlu seviyede elektrik gücü tüketecek şekilde
programlanmıştır: Evinizdeki güç seviyesi daha düşük
ise, bu değeri azaltmanız gerekecektir (13).
GÜÇ
16 "Yüksek" veya 13 "Düşük" ayarını seçmek için ayar
düğmesini çevirin ve
'e basarak onaylayın.
3. SAATİ AYARLAYIN
Gücü seçtikten sonra, mevcut saati ayarlamanız
gerekecektir: Ekranda saate ait iki rakam yanıp
sönecektir.
SAAT
Mevcut saati ayarlamak için veya 'a basın ve
ardından
'e basın: Ekranda dakikaya ait iki rakam
yanıp sönecektir.
Dakikayı ayarlamak için veya 'e ve onaylamak için
'e basın.
tfen dikkat edin: Uzun süreli güç kesintilerinin ardından saati
tekrar ayarlamanız gerekebilir.
seçeneğine basarak
ulaşılabilecek olan "AYARLAR" menüsünde “SAAT”i seçin
4. FIRINI ISITIN
Yeni bir fırın, imalat esnasında kalmış olabilecek kokular
yayabilir: Bu tamamen normaldir.
Dolayısıyla yemek pişirmeye başlamadan önce, olası
kokuları gidermek için fırının içi boş halde ısıtılmasını
öneriyoruz. Fırındaki koruyucu karton ambalajlarını veya
şeffaf filmleri ve içindeki aksesuarları çıkarın. İdeal olarak
hava dolaşımlı bir işlev kullanarak, fırını yaklaşık bir
saat boyunca 200 °C'ye ısıtın (örn. “Zorunlu Hava veya
“Konveksiyonlu”).
Lütfen dikkat edin: cihazı ilk kez kullandıktan sonra odanın
havalandırılması tavsiye edilir.
GÜNLÜK KULLANIM
1. BİR İŞLEV SEÇİN
Fırını açmak için 'e basın: ekranda, son çalışan ana
işlev veya ana menü gösterilecektir.
İşlevler, ana işlevlerden birinin simgesine basarak
veya bir menüde gezinerek seçilebilir: Menüden
bir öğeyi seçmek için (kullanılabilir ilk öğe ekranda
gösterilecektir), istediğiniz öğeyi seçmek üzere
veya
'e basın; ardından onaylamak için 'e basın.
2. İŞLEVİ AYARLAYIN
İstediğiniz işlevi seçtikten sonra, ayarlarını
değiştirebilirsiniz. Ekranda, değiştirilebilecek ayarlar sıra
ile görüntülenecektir.
'e basmanız, önceki ayarı tekrar
değiştirmenizi sağlar.
SICAKLIK / GRILL SEVİYESİ / BUHAR SEVİYESİ
SICAKLIK
Ekranda değer yanıp söndüğünde, değiştirmek için
veya
'e basın, ardından onaylamak için 'e basın ve
takip eden ayarlarla devam edin (mümkünse).
Aynı şekilde, grill seviyesini (ızgara) ayarlamak
mümkündür: Izgara için tanımlanmış üç farklı güç
seviyesi vardır: 3 (yüksek), 2 (orta), 1 (düşük).
"Zorunlu Hava+Buhar" işlevinde, şu değerlerden buhar
5
TR
miktarını seçebilirsiniz: 1 (Düşük), 2 (Orta), 3 (Yüksek).
Lütfen dikkat edin: İşlev etkinleştirildikten sonra, değerler
veya
kullanılarak değiştirilebilir.
SÜRE
SÜRE
simgesi ekranda yanıp söndüğünde, istediğiniz
pişirme süresini ayarlamak için
veya 'e basın ve
ardından onaylamak için
'e basın. Pişirme işlemini
manuel (zaman ayarlamadan) olarak yönetmek
isterseniz, pişirme süresini ayarlamak zorunda
değilsiniz: Onaylamak için
veya 'e basın ve işlevi
başlatın. Bu modu seçtiğinizde, gecikmeli başlatmayı
programlayamazsınız .
Lütfen dikkat edin: Ayarlanmış olan pişirme süresini, pişirme
sırasında
'e basarak ayarlayabilirsiniz: değiştirmek için veya
'e basın ve ardından onaylamak için 'e basın.
BİTİŞ SAATİ (GECİKMELİ BAŞLATMA)
Birçok işlevde, bir pişirme süresi ayarladıktan sonra, bitiş
saatini programlamak suretiyle işlevin başlatılmasını
geciktirebilirsiniz. Ekranda
simgesi yanıp sönerken,
bitiş saati gösterilir.
BİTİŞ SAA
Pişirme işleminin sona ermesini istediğiniz saati
ayarlamak için
veya 'e basın, ardından onaylamak
için
'e basın ve işlevi etkinleştirin. Yemeği fırına
yerleştirin ve kapağı kapatın: İşlev, pişirme işleminin
ayarladığınız saatte sona ermesi için hesaplanan süreden
sonra otomatik olarak başlayacaktır.
tfen dikkat edin: Gecikmeli bir pişirme başlatma süresinin
programlanması, fırının ön ıtma aşamanı devre dışı bırakacakr:
Fırın, istediğiniz sıcaklığa kademeli olarak ulaşacaktır; bu, pişirme
sürelerinin, pişirme tablosunda listelenenlerden biraz daha uzun
olacağı anlamına gelir. Bekleme sırasında, programlanan bitiş
saatini değiştirmek için
veya 'e basabilirsiniz veya diğer
ayarları değiştirmek için
'e basabilirsiniz. Bilgileri görüntülemek
için
'e basarak, bitiş saati ve süre aranda geçiş yapılabilir.
. MY MENU BENİM MENÜM
Bu işlevler, mevcut tüm yemekleri pişirmek, rostolamak
veya fırınlamak için en iyi pişirme modu, sıcaklık ve
süreyi otomatik olarak seçer.
Gerektiğinde, optimum sonuç elde etmek için yiyeceğin
özelliğini belirtmeniz yeterlidir.
AĞIRLIK / YÜKSEKLİK / PİZZA (YUVARLAK-TEPSİ-
KATMANLAR)
KİLOGRAM
İşlevi doğru ayarlamak için, ekrandaki talimatları izleyin:
komut istemi verildiğinde, istenilen değeri ayarlamak
için
veya 'e basın ve ardından onaylamak için
'e basın.
PİŞME DERECESİ / ÜSTÜNÜ KIZARTMA
Bazı My Menu işlevlerinde, pişme derecesi seviyesi
ayarlanabilir.
PİŞME DERECESİ
Komut istemi verildiğinde, az pişmiş (-1) ve iyi pişmiş
(+1) arasında istediğiniz seviyeyi seçmek için
veya
'e basın. Onaylamak için veya 'e basın ve işlevi
başlatın.
Aynı şekilde, izin verildiği hallerde, bazı My Menu
işlevlerinde, üstünü kızartma seviyesi düşük (-1) ve
yüksek (1) arasında ayarlanabilir.
. BUHARLI PİŞİRME
“Zorunlu Hava+Buhar/Saf Buhar veya My Menu'nün
çok sayıdaki özel yemek tarifinden biri seçilerek, buhar
kullanımı sayesinde her türlü yiyecek pişirilebilir.
Buhar, Alt ve Üst İşlevlerinde tipik olan yalnızca sıcak
havaya kıyasla yemeğin içine daha hızlı ve daha
eşit bir şekilde yayılır: bu, pişirme süresini azaltarak,
değerli besinleri gıdanın içine hapseder ve tüm yemek
tariflerinizde mükemmel ve gerçekten lezzetli sonuçlar
almanızı sağlar.
Buharlı pişirme süresi boyunca kapak kapalı tutulmalıdır.
Buharlı pişirme işlemine devam etmek için, kontrol
panelindeki çekmeceyi kullanarak, fırının içindeki
hazneyi doldurmak gerekecektir.
Ekranda ”DURULAMAK İÇİN” veya ”ÇEKMECEYİ DOLDUR”
talimatları yoluyla istendiğinde, çekmeceyi nazikçe
bastırarak açın.
Ekranda ”FILL COMPLETED” (DOLUM TAMAMLANDI)
görüntülenene kadar yavaşça bir miktar içme suyu
dökün. Maksimum hazne kapasitesi yakl. 1,5 litredir.
Yalnızca hazne pişirmeyi tamamlamak için yeterince
dolu değil iken su eklemek gerekecektir.
Fırın kapalıyken veya ekran yoluyla istenene kadar
hazneyi doldurmaktan kaçının.
3. İŞLEVİ BAŞLATIN
Herhangi bir zamanda, varsayılan değerler istediğiniz
gibiyse veya istediğiniz ayarları uyguladıktan sonra,
işlevi etkinleştirmek için
'e basın.
Gecikme aşamasında,
'e basıldığında, fırın işlevi
derhal başlatacaktır.
tfen dikkat edin: Bir işlev seçildiğinde, ekranda, her işlev için en
uygun seviye önerilecektir.
Etkinleştirilmiş olan işlevi, herhangi bir anda 'e basarak
durdurabilirsiniz.
Fırın sıcaksa ve işlev belirli bir maksimum sıcaklık
gerektiriyorsa, ekranda bir mesaj görüntülenecektir.
6
Önceki ekrana geri dönmek için 'e basın ve farklı bir
işlev seçin veya tamamen soğumasını bekleyin.
4. ÖN ISITMA
Bazı işlevler, fırın ön ısıtma aşamasına sahiptir: Bu
işlev başlatıldığında, ekranda, ön ısıtma aşamasının
etkinleştirildiği bildirilir.
ÖN ISITMA
Bu aşama bittiğinde, sesli bir sinyal duyulacak ve fırının
ayarlanan sıcaklığa ulaştığı ekranda gösterilerek, "YEMEK
EKLEYİN" talimatı verilecektir.
Bu noktada, kapağı açın, yemeği fırına yerleştirin, kapağı
kapatın ve pişirmeyi başlatın.
tfen dikkat edin: Ön ısıtma bitmeden yemeğin fırına verilmesi,
nihai pişirme sonucunu olumsuz etkileyebilir. Ön ıtma
aşamasında kapağın açılması durumunda, duraklatılacaktır.
Pişirme süresi, ön ısıtma aşamasını içermez. Fırının
ulaşmasını istediğiniz sıcaklığı, her zaman
veya 'yi
kullanarak değiştirebilirsiniz.
5. PİŞİRMEYİ DURAKLATIN / YEMEĞİ ÇEVİRİN VEYA
KONTROL EDİN
Kapak açıldığında, ısıtma elemanları devre dışı
bırakılarak, pişirme işlemi geçici olarak duraklatılacaktır.
Pişirmeyi sürdürmek için, kapağı kapatın.
Bazı My Menu işlevleri, pişirme sırasında yemeğin
çevrilmesini gerektirecektir.
YEMEĞİ ÇEVİRİN
Sesli bir sinyal duyulacak ve yapılacak işlem ekranda
gösterilecektir. Kapağı açın, ekranda komut verilen
işlemi yapın ve kapağı kapatarak, pişirmeyi sürdürün.
Aynı şekilde, pişirme işleminin sona ermesine kalan süre
%10'a ulaştığında, fırın, yemeği kontrol etmeniz için
komut verir.
YEMEĞİ KONTROL E
Sesli bir sinyal duyulacak ve yapılması gereken işlem
ekranda gösterilecektir. Yemeği kontrol edin, kapağı
kapatın ve pişirme işlemini sürdürün.
tfen dikkat edin: Bu işlemleri atlamak için 'e ban. Aksi
halde, belirli bir süre sonunda herhangi bir işlem yapılmazsa, fırın
pişirmeyi sürdürecektir.
6. PİŞİRME SONU
Sesli bir sinyal duyulacak ve ekranda pişirmenin
tamamlandığı gösterilecektir.
SON
Pişirme işlemini manuel modda (zaman ayarsız)
sürdürmek için
'e basın veya yeni bir süre ayarlamak
suretiyle pişirme süresini uzatmak için 'e basın. Her
iki durumda da, pişirme parametreleri korunacaktır.
Yemeği çıkardığınızda, fırını, kapağı kapalı halde
soğumaya bırakın.
ÜSTÜNÜ KIZARTMA
Fırının bazı işlevleri, pişirme tamamlandığında ızgarayı
etkinleştirmek suretiyle yiyeceğin yüzeyini kızartmanızı
sağlar.
KIZARTMAK İÇİN v
Ekranda ilgili mesaj gösterildiğinde, gerekirse beş
dakikalık bir üstünü kızartma çevrimini başlatmak için
'e basın. Fırını kapatmak için 'e basarak işlevi
istediğiniz zaman durdurabilirsiniz.
. FAVORİ
Pişirme tamamlandığında, ekranda, favoriler listenize 1
ile 10 arası bir rakama işlevi kaydetmeniz istenecektir.
FAVORİLERE EKLE?
Bir işlevi favori olarak kaydetmek ve mevcut ayarları
gelecekte kullanmak üzere saklamak isterseniz,
'e
basın; aksi halde, isteği göz ardı etmek için
'e basın.
'e basıldığında, rakam konumunu seçmek için veya
'e basın, daha sonra onaylamak için 'e basın.
Lütfen dikkat edin: Hafıza dolu veya seçilen numara halihazırda
alınmış ise, fırın, önceki işlevin üzerine yazmayı onaylamanı
isteyecektir.
Kaydettiğiniz işlevleri sonradan çağırmak için, 'e
basın: Ekranda, favori işlevler listeniz gösterilecektir.
1. ALT VE ÜST
İşlevi seçmek için veya 'e basın, 'e basarak
onaylayın ve ardından, etkinleştirmek için
'e basın.
TEMİZLİK
DIAMOND CLEAN
Ekranda “Diamond Clean görüntülemek için
'e basın.
Diamond Clean
İşlevi etkinleştirmek için 'e basın: ekranda, en iyi
temizlik sonuçlarını elde etmek için gerçekleştirmeniz
gereken işlemlerle ilgili olarak yönlendirmeler
verilecektir: Yönergeleri izleyin ve işiniz bittiğinde
'e basın. Tüm adımları gerçekleştirdikten sonra,
gerektiğinde, temizleme çevrimini etkinleştirmek için
'e basın.
Lütfen dikkat edin: Nihai temizlik sonucunu olumsuz
etkileyebilecek olan su buharı kaybını önlemek için, temizlik
çevrimi sırasında fırının kapağının açılmaması önerilir.
Çevrim tamamlandığında ekranda uygun bir mesaj
7
TR
yanıp sönmeye başlayacaktır. Fırını soğumaya bırakın ve
ardından iç yüzeylerini bir bez veya süngerle kurulayın.
BOŞALTMA
Boşaltma işlevi, haznede durağan su kalmasını
önlemek için suyun boşaltılmasına izin verir. Fırın her
kullanıldığında boşaltma işleminin gerçekleştirilmesi her
zaman önerilir.
Her durumda, belli sayıda pişirme işleminden sonra bu
işlem zorunlu olacak ve bunu yapmadan buhar işlevini
başlatmak mümkün olmayacaktır.
“Boşaltma işlevini seçtiğinizde veya
ekranda önerildiği zaman,
'e
basarak, belirtilen işlemleri izleyin:
Kapağı açın ve panelin alt sağ
tarafında yer alan boşaltma
nozülünün altına büyük bir sürahi
yerleştirin. Boşaltmayı başlattığınızda,
işlem tamamlanana kadar sürahiyi yerinde tutun.
Ekran, haznenin ne zaman tamamen boşaltılması
gerektiğini gösterecektir.
tfen dikkat edin: son çevrimden (veya en son ürün
beslemesinden) itibaren 4 saat geçmeden önce bu faaliyeti
gerçekleştirmek mümkün değildir. Bu bekleme süresinde,
ekranda aşağıdaki geri bildirim gösterilecektir: “SU SICAK - LÜTFEN
BEKLEYİN”. Sürahi en az 2 litrelik olmalır.
REÇ ÇÖZME
Bu özel işlev, düzenli aralıklarla etkinleştirildiğinde
kazanı ve buhar devresini en iyi durumda tutmanızı
sağlar.
İşlev, birkaç aşamaya ayrılır: boşaltma, kireç çözme,
durulama. İşlev başlatıldıktan sonra, ekranda belirtilen
tüm adımları izleyin ve tamamlandığında her aşamayı
başlatmak için
düğmesine basın. Tam işlevin
ortalama süresi, yaklaşık 190 dakikadır.
Lütfen dikkat edin: İşlev herhangi bir anda durdurulursa, kireç
çözme çevrimi en baştan tekrarlanmalıdır.
» BOŞALTMA İŞLEMİ
Kireç çözmeden önce, hazneyi boşaltmak gerekecektir:
işlemi en iyi şekilde gerçekleştirmek için, ilgili paragrafta
açıklandığı gibi ilerleyin.
tfen dikkat edin: son çevrimden (veya en son ürün
beslemesinden) itibaren 4 saat geçmeden önce bu faaliyeti
gerçekleştirmek mümkün değildir. Bu bekleme süresinde,
ekranda aşağıdaki geri bildirim gösterilecektir: “SU SICAK - LÜTFEN
BEKLEYİN”. Sürahi en az 2 litrelik olmalır.
» REÇ ÇÖZME İŞLEMİ
En iyi kireç çözme sonuçları için, haznenin 75 g özel
WPRO ürünü ve 1,7 litre içme suyundan oluşan bir
çözelti ile doldurulmasını öneririz.
WPRO kireç çözücü, fırınınızdaki buhar işlevinin en iyi
performansını sürdürmek için önerilen profesyonel
üründür. Lütfen ambalajın üstündeki kullanım
talimatlarına bakın. Siparişleriniz ve bilgi almak için, satış
sonrası servisle irtibata geçin veya
www.bauknecht.eu adresini ziyaret edin
Bauknecht, piyasada satılan diğer temizlik ürünlerinin
kullanılmasından kaynaklanan hasarlardan sorumlu
değildir.
Kireç çözme aşaması tamamlandığında, hazne
boşaltılmalıdır.
» DURULAMA
Hazneyi ve buhar devresini temizlemek için, durulama
çevrimi yapılmalıdır. Ekranda TANK FULL (HAZNE DOLU)
görüntülenene kadar hazneye içme suyu doldurun,
ardından durulamayı başlatmak için
'e basın. İşlem
sonunda, ekran, tekrar boşaltma ve durulama yaparak
bu aşamayı tekrarlamanız için yönlendirme verecektir.
İşlevin gerektirdiği tüm adımlar tamamlanana kadar
fırını kapatmayın.
Pişirme işlevleri, temizleme çevrimi sırasında
etkinleştirilemez.
Lütfen dikkat edin: Bu işlemi düzenli olarak gerçekleştirmenizi
hatırlatmak için ekranda bir mesaj görünecektir.
. DAKİKA ÖER
Fırın kapatıldığında, ekran zaman ayarı olarak
kullanılabilir. Bu işlevi etkinleştirmek için, fırının kapalı
olduğundan emin olun ve
veya 'e basın:
simgesi ekranda yanıp sönecektir.
İstediğiniz uzunlukta süreyi ayarlamak için
veya 'e
basın ve ardından zaman ayarını etkinleştirmek için
'e basın.
DAKİKA ÖLÇER
Dakika ölçer seçilen süreyi geri saymayı bitirdiğinde
sesli bir sinyal duyulacak ve bu durum ekranda
gösterilecektir.
tfen dikkat edin: Dakika ölçer, herhangi bir pişirme çevrimini
etkinleştirmez. Zamanlayıcı üzerinde ayarlanan zamanı
değiştirmek için
veya seçeneğine basın; zamanlayıcıyı
herhangi bir zamanda kapatmak için
veya 'e basın.
Dakika ölçer etkinleştirildikten sonra, bir işlevi de
seçebilir ve etkinleştirebilirsiniz.
Fırını açmak için
'e basın ve ardından istediğiniz
işlevi seçin.
İşlev başlatıldığında, zaman ayarı, işleve müdahale
etmeden bağımsız bir şekilde geri saymayı sürdürecektir.
tfen dikkat edin: Bu aşamada, arka planda geri sayma
sürdürecek olan dakika ölçeri görmek mümkün değildir (sadece
simgesi görüntülenecektir). Dakika ölçer ekranını tekrar açmak
için, halihazırda etkin olan işlevi durdurmak üzere
'e basın.
. TUŞ KİLİDİ
Tuşları kilitlemek için 'i en az beş saniye basılı tutun.
Tuş kilidini açmak için bu işlemi tekrarlayın.
TUŞ KİLİDİ
tfen dikkat edin: Bu işlev, pişirme sıranda da etkinleştirilebilir.
Güvenlik nedenlerinden ötürü,
düğmesine basılarak fırın
herhangi bir zamanda kapatılabilir.
8
PİŞİRME TABLOSU
AKSESUARLAR
Raf
rın tepsisi veya rafın
üzerinde kek kalıbı
Damlama tepsisi / Pişirme
tepsisi veya rafın üzerinde
fırın tepsisi
Damlama tepsisi / Pişirme
tepsisi
İçerisine 500 ml su
konulmuş damlama tepsisi
Gıda kategorileri Seviye ve Aksesuarlar Miktar Pişirme İpuçları
FIRINDA PİŞİRİLMİŞ
ANA YEMEKLER
Lazanya
2
0,5 - 3 kg
Favori tarifinize göre hazırlayın. Üzerine beşamel sos dökün ve
üstünün mükemmel kızarması için peynir serpin
Tuzlu kekler
2
0,8 - 1,2 kg
Hamuru 8-10 porsiyonluk bir pasta tabağının içerisine yayın
ve bir çatalla delin, Hamuru favori tarifinize göre doldurun
Sebze-dolma
3
0,1 - 0,5 kg / adet
Üstüne fırça ile yağ sürün ve tuz ve biberle ovalayın. Tercih
ettiğiniz şekilde sarımsak ve baharatlarla çeşnilendirin
PİZZA & EKMEK
Küçük ekmekler
3
her biri 60 - 150 g
Favori tarifinize göre hamuru hazırlayın ve pişirme tepsisine
yerleştirin
Kalıpta sandovic
ekmeği
2
her biri 400 - 600
g
Favori beyaz ekmek tarifinize göre hamuru hazırlayın.
Kabarmadan önce bir somun kabına yerleştirin. Kabartmak
için fırının özel işlevini kullanın
Büyük ekmek
2
0,7 - 2,0 kg
Favori tarifinize göre hamuru hazırlayın ve pişirme tepsisine
yerleştirin
Baget ekmeği
3
her biri 200 - 300
g
Favori beyaz ekmek tarifinize göre hamuru hazırlayın.
Kabartmadan önce küçük baget ekmekleri haline getirin.
Kabartmak için fırının özel işlevini kullanın
İnce pizza
2
yuvarlak - tepsi
150ml su, 15g yaş maya, 200-225g un, yağ ve tuz ile bir pizza
hamuru hazırlayın. İlgili fırın işlevini kullanarak kabartın.
Hamuru hafifçe yağlanmış bir pişirme tepsisinde açın.
Domates, mozzarella ve jambon gibi malzemeleri ekleyin
Kalın pizza
2
yuvarlak - tepsi
Pizza-donmuş
2
1 - 4 katman Ambalajından çıkartın
4
1
5 3
1
5 4 2
1
KEKLER &
HAMURİŞİ
Kalıpta
Pandispanya
2
0,5 - 1,2 kg
500-900g yağsız sünger kek hamuru hazırlayın. Kaplanmış ve
yağlanmış pişirme tavasına dökün
Kurabiyeler
3
0,2 - 0,6 kg
500g un, 200g tuzlu tereyağı, 200g şeker ve 2 yumurta
kullanarak bir ölçü hazırlayın. Meyve özü ile çeşnilendirin.
Soğumaya bırakın. Hamuru eşit bir şekilde yayın ve tercih
ettiğiniz şekli verin. Kurabiyeleri bir pişirme tepsisine dizin
Şu hamuru
3
1 tepsi
Pişirme tepsisi üzerinde eşit olarak dağıtın. Kullanmadan önce
soğumaya bırakın
Kalıpta turtalar
3
0,4 - 1,6 kg
500g un, 200g tuzlu tereyağı, 200g şeker ve 2 yumurta
kullanarak bir ölçü hazırlayın. Meyve özü ile çeşnilendirin.
Soğumaya bırakın. Hamuru eşit bir şekilde yayın ve kalıbın
içinde kat verin. Pişirmek için marmelatla doldurun
Strudel
3
0,4 - 1,6 kg
Küp doğranmış elma, dolmalık fıstık, tarçın ve muskattan
oluşan bir karışım hazırlayın. Bir tavaya bir miktar tereyağı
koyup şeker serpin ve 10-15 dakika pişirin. Bir hamur şeklinde
rulo haline getirin ve dış kısmını katlayın
Meyveli turta
2
0,5 - 2 kg
Hamuru pasta tabağının içerisine yayın ve meyvenin suyunu
çekmesi için alt kısmına ekmek kırıntıları serpin. Şeker ve tarçın
ile karıştırılmış doğranmış taze meyve ile doldurun
ROSTO
ET
Sığır-rosto
3
0,6 - 2 kg
Üstüne fırça ile yağ sürün ve tuz ve biberle ovalayın. Tercih
ettiğiniz şekilde sarımsak ve baharatlarla terbiyeleyin. Pişirme
sonrasında kesmeden önce en az 15 dakika dinlenmeye
bırakın
Domuz rosto
3
0,6 - 2,5 kg
Tavuk kızartması
2
0,6 - 3 kg
Üzerine fırça ile yağ sürün ve tercih ettiğiniz şekilde
terbiyeleyin. Tuz ve biberle ovalayın. Göğüs tarafı yukarı
bakacak şekilde fırına yerleştirin
GARNİTÜR
Sebze-rosto
3
0,5 - 1,5 kg
Üstüne fırça ile yağ sürün ve tuz ve biberle ovalayın. Tercih
ettiğiniz şekilde sarımsak ve baharatlarla çeşnilendirin
Patates
3
0,5 - 1,5 kg
Parçalar halinde kesin, fırına yerleştirmeden önce yağ ve tuz
ile terbiyelendirin ve baharatlarla lezzetlendirin
9
TR
Gıda kategorileri Seviye ve Aksesuarlar Miktar Pişirme İpuçları
GRILL
ET
Hamburgerler
5
4
1,5 - 3 cm Pişirmeden önce üstüne fırça ile sıvıyağ sürün ve tuz serpin
Sosis & sucuk
5
4
1,5 - 4 cm
Rafın üzerinde eşit olarak dağıtın. Çatlamamaları için sosisleri
bir çatalla delin
Kebap
5
4
1 ızgara
Pişirmeden önce üstüne fırça ile sıvıyağ sürün ve tuz serpin
Fileto & göğüs
5
4
1 - 5 cm
BALIK
Balık fileto
3
2
0,5 - 3 cm
Üstüne fırça ile yağ sürün ve tuz ve biberle ovalayın. Tercih
ettiğiniz şekilde sarımsak ve baharatlarla çeşnilendirin
Fileto-donmuş
3
2
0,5 - 3 cm
Üstüne fırça ile yağ sürün ve tuz ve biberle ovalayın. Tercih
ettiğiniz şekilde sarımsak ve baharatlarla çeşnilendirin
GARNİTÜR
Domates
3
1 tepsi
Ekmek kırıntılarıyla üstünü kaplayın ve yağ, sarımsak, biber ve
maydanoz ile çeşnilendirin
Biber
3
1 tepsi
Favori tarifinize göre hazırlayın. Üstünün mükemmel kızarması
için peynir serpin
Brokoli graten
3
1 tepsi
Favori tarifinize göre hazırlayın. Üzerine beşamel sos dökün ve
üstünün mükemmel kızarması için peynir serpin
Karnabahar
graten
3
1 tepsi
Sebze graten
3
1 tepsi
AKSESUARLAR
Raf
rın tepsisi veya rafın
üzerinde kek kalıbı
Damlama tepsisi / Pişirme
tepsisi veya rafın üzerinde
fırın tepsisi
Damlama tepsisi / Pişirme
tepsisi
İçerisine 500 ml su
konulmuş damlama tepsisi
10
YEMEK TARİFİ BUHAR SEVİYESİ
ÖN
ISITMA
İŞLEMİ
SICAKLIK (°C) SÜRE (Dk.)
RAF VE
AKSESUARLAR
Çörek / Kurabiyeler DÜŞÜK Evet 140 - 150 35 - 55
3
Küçük kek / Muffin DÜŞÜK Evet 160 - 170 30 - 40
3
Mayalı kekler DÜŞÜK Evet 170 - 180 40 - 60
2
Sünger kek DÜŞÜK Evet 160 - 170 30 - 40
2
İtalyan Ekmeği DÜŞÜK Evet 200 - 220 20 - 40
3
Somun ekmek DÜŞÜK Evet 170 -180 70 - 100
3
Küçük ekmek DÜŞÜK Evet 200 - 220 30 - 50
3
Baget DÜŞÜK Evet 200 - 220 30 - 50
3
Patates rosto ORTA Evet 200 - 220 50 - 70
3
Dana / Sığır / Domuz 1 kg ORTA Evet 180 - 200 60 - 100
3
Dana / Sığır / Domuz (parçalı) ORTA Evet 160 - 180 60-80
3
Az pişmiş Rozbif 1 kg ORTA Evet 200 - 220 40 - 50
3
Az pişmiş Rozbif 2 kg ORTA Evet 200 55 - 65
3
Kuzu but ORTA Evet 180 - 200 65 - 75
3
Domuz paça haşlama ORTA Evet 160 - 180 85 - 100
3
Tavuk / beçtavuğu / ördek 1 - 1,5 kg ORTA Evet 200 - 220 50 - 70
3
Tavuk / beçtavuğu / ördek (parçalı) ORTA Evet 200 - 220 55 - 65
3
Dolmalar
(domates, kabak, patlıcan)
ORTA Evet 180 - 200 25 - 40
3
Balık filetosu YÜKSEK Evet 180 - 200 15 - 30
3
ZORUNLU HAVA+BUHAR PİŞİRME TABLOSU
AKSESUARLAR
Raf
rın tepsisi veya rafın
üzerinde kek kalıbı
Damlama tepsisi / Pişirme
tepsisi veya rafın üzerinde
fırın tepsisi
Damlama tepsisi / Pişirme
tepsisi
İçerisine 500 ml su
konulmuş damlama tepsisi
11
TR
İŞLEVLER
Alt ve Üst Zorunlu hava Konveksiyonlu Grill Turbo Grill MaxiCooking
Multiflow (Çok akışlı)
Eco Fanlı hava
PİŞİRME TABLOSU
YEMEK TARİFİ İŞLEV
ÖN ISITMA
İŞLEMİ
SICAKLIK (°C) SÜRE (Dk.)
RAF VE
AKSESUARLAR
Mayalı kekler / Sünger kek
Evet 170 30 - 50
2
Evet 160 30 - 50
2
Evet 160 30 - 50
4
1
Dolgulu kekler
(cheesecake, strudel, elmalı pay)
Evet 160 – 200 30 - 85
3
Evet 160 – 200 35 - 90
4
1
Kurabiyeler / Çörek
Evet 150 20 - 40
3
Evet 140 30 - 50
4
Evet 140 30 - 50
4
1
Evet 135 40 - 60
5
3
1
Küçük kekler / Muffin
Evet 170 20 - 40
3
Evet 150 30 - 50
4
Evet 150 30 - 50
4
1
Evet 150 40 - 60
5
3
1
Profiterol çöreği
Evet 180 - 200 30 - 40
3
Evet 180 - 190 35 - 45
4
1
Evet 180 - 190 35 - 45 *
5
3
1
Beze
Evet 90 110 - 150
3
Evet 90 130 - 150
4
1
Evet 90 140 - 160 *
5
3 1
Pizza / Ekmek / İtalyan ekmeği
Evet 190 - 250 15 - 50
2
Evet 190 - 230 20 - 50
4
1
Pizza (İnce, kalın, İtalyan ekmeği) Evet 220 - 240 25 - 50 *
5
3 1
Dondurulmuş pizza
Evet 250 10 - 15
3
Evet 250 10 - 20
4
1
Evet 220 - 240 15 - 30
5
3 1
Tuzlu turtalar
(sebzeli turta, tuzlu pastalar)
Evet 180 - 190 45 - 55
3
Evet 180 - 190 45 - 60
4
1
Evet 180 - 190 45 - 70 *
5
3 1
Milföy tatlısı / Milföy krakerleri
Evet 190 - 200 20 - 30
3
Evet 180 - 190 20 - 40
4
1
Evet 180 - 190 20 - 40 *
5
3
1
12
* Tahmini süre: Kişisel tercihe göre yemekler fırından farklı zamanlarda çıkarılabilir.
** Pişirme işleminin yarısına gelindiğinde yemeği çevirin.
*** Pişirme işleminin üçte ikisine gelindiğinde yemeği çevirin (gerekirse).
PİŞİRME TABLOSU NASIL OKUNMALIDIR
Tabloda, farklı türlerdeki yiyecekleri pişirmek için en iyi işlev, aksesuarlar ve seviye listelenmiştir. Pişirme süreleri yemeğin fırına konulduğu andan itibaren
başlar, ön ısıtma (gerekirse) hariç tutulmuştur. Pişirme sıcaklıkları ve süreleri yaklaşık olarak verilmiştir ve yemeğin miktarına ve kullanılan aksesuar türüne
göre değişir. İlk başta önerilen en düşük ayarları kullanın, eğer yemek yeterince pişmezse o zaman daha yüksek ayarlara geçin. Verilen aksesuarları kullanın
ve koyu renkli metal kek kaplarını ve pişirme tepsilerini tercih edin. Ayrıca ateşe dayanıklı (payreks) veya kumlu taştan yapılmış tava ve aksesuarlar da
kullanabilirsiniz, ancak bunlarda pişirme süresinin biraz daha uzun olacağını unutmayın.
YEMEK TARİFİ İŞLEV
ÖN ISITMA
İŞLEMİ
SICAKLIK (°C) SÜRE (Dk.)
RAF VE
AKSESUARLAR
Lazanya / Pide / Fırında makarna / Sigara
böreği
Evet 190 - 200 45 - 65
3
Kuzu / Dana / Sığır / Domuz 1 kg Evet 190 - 200 80 - 110
3
Kabuklu domuz kızartması 2 kg 170 110 - 150
2
Tavuk / Tavşan / Ördek 1 kg Evet 200 - 230 50 - 100
3
Hindi / Kaz 3 kg Evet 190 - 200 80 - 130
2
Fırında balık / kağıtta
(fileto, bütün)
Evet 180 - 200 40 - 60
3
Dolmalar
(domates, kabak, patlıcan)
Evet 180 - 200 50 - 60
2
Tost
3 (ksek) 3 - 6
5
Balık fileto / Biftek
2 (Orta) 20 - 30 **
4
3
Sosis / Kebap / Pirzola / Hamburger 2 - 3 (Orta - Yüksek) 15 - 30 **
5
4
Tavuk fırın 1-1,3 kg 2 (Orta) 55 - 70 ***
2
1
Kuzu but / İncik 2 (Orta) 60 - 90 ***
3
Patates rosto 2 (Orta) 35 - 55 ***
3
Sebze graten 3 (ksek) 10 - 25
3
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Evet 135 50 - 70
5
4 3 1
Turtalar
Turtalar
Evet 170 50 - 70
5
4 3 1
Yuvarlak pizzalar
Yuvarlak
Pizza
Evet 210 40 - 60
5
4 2 1
Komple yemek: Meyveli tart (seviye 5) /
lazanya (seviye 3) / et (seviye 1)
Evet 190 40 - 120 *
5
3 1
Komple yemek: Meyveli tart (seviye 5) /
sebze rosto (seviye 4) / lazanya (seviye 2)
/ et parçaları (seviye 1)
Tam Öğün
Evet 190 40 - 120 *
5
4 2 1
Lazanya & Et Evet 200 50 - 100 *
4
1
Et ve Patates Evet 200 45 - 100 *
4
1
Balık & Sebze Evet 180 30 - 50 *
4
1
İçi doldurulmuş rostoluk et parçaları 200 80 - 120 *
3
Et parçaları
(tavşan, tavuk, kuzu)
200 50 - 100 *
3
AKSESUARLAR
Raf
rın tepsisi veya rafın
üzerinde kek kalıbı
Damlama tepsisi / Pişirme
tepsisi veya rafın üzerinde
fırın tepsisi
Damlama tepsisi / Pişirme
tepsisi
İçerisine 500 ml su
konulmuş damlama tepsisi
13
TR
TEMİZLİK VE BAKIM
Herhangi bir bakım veya temizlik
işlemi yapmadan önce fırının
soğuduğundan emin olun.
Buharlı temizleyiciler
kullanmayın.
Cihazın yüzeylerine zarar
verebileceklerinden bulaşık teli,
aşındırıcı tel veya aşındırıcı/
korozif temizlik maddeleri
kullanmayın.
Koruyucu eldiven takın.
Herhangi bir bakım işlemi
gerçekleştirilmeden önce, bu
fırın şebeke elektrik kaynağından
ayrılmalıdır.
DIŞ YÜZEYLER
. Yüzeyleri nemli bir mikrofiber bezle temizleyin.
Çok kirli ise, birkaç damla pH açısından nötr deterjan
damlatın. Kuru bir bezle silerek kurulayın.
. Korozif veya aşındırıcı deterjanlar kullanmayın.
Bu tür ürünlerden herhangi biri dikkatsizlik sonucu
cihazın yüzeyleri ile temas ederse, derhal nemli bir
mikrofiber bezle temizleyin.
İÇ YÜZEYLER
. Her kullanımdan sonra fırını soğumaya bırakın ve
ardından, yemek artıklarının neden olduğu kalıntı
veya lekeleri temizlemek için tercihen hala sıcakken
temizleyin Su içeriği yüksek yiyeceklerin pişirilmesi
sonucu oluşan yoğuşma suyunu kurutmak için, fırını
tamamen soğumaya bırakın ve ardından bir bez veya
süngerle silin.
. İç yüzeyleri optimum şekilde temizlemek için
“Diamond Clean işlevini etkinleştirin.
. Kapak camını uygun bir sıvı deterjanla temizleyin.
. Fırın kapağı, temizliği kolaylaştırmak amacıyla
çıkarılabilir.
AKSESUARLAR
Kullanımdan sonra aksesuarları bulaşık deterjanı
çözeltisinin içine koyun, eğer hala sıcaksa bunları fırın
eldivenleriyle tutun. Yemek artıkları, bir bulaşık fırçası
veya sünger kullanılarak çıkarılabilir.
KAZAN
Fırının daima optimum performansta çalışmasını
sağlamak ve zamanla kireç kalıntıları birikmesini
önlemeye yardımcı olmak için, "Boşaltma" ve "Kireç
çözme" işlevlerinin düzenli olarak kullanılmasını
öneriyoruz.
“Zorunlu Hava+Buhar işlevi uzun süre
kullanılmadığında, hazneyi tamamen doldurarak,
boş fırınla bir pişirme çevrimi başlatılması şiddetle
önerilir.
LAMBANIN DEĞİŞTİRİLMESİ
1. Fırının elektrik fişini güç beslemesinden çıkarın.
2. Raf kılavuzlarını çıkarın.
3. Lambayı değiştirin.
4. Lamba kapağını yerine geçene kadar sertçe iterek
yerine yerleştirin.
5. Raf kılavuzlarını yerine takın.
6. Fırının fişini tekrar güç beslemesine takın.
Lütfen dikkat edin: Yalnızca 20-40 W/230 ~ V tip G9, T300°C
halojen ampuller kullanın. Ürünün içinde kullanılan ampul
ev aletlerinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır ve evin
içindeki genel oda aydınlatmasında kullanılmaya uygun
değildir (EC Düzenlemesi 244/2009). Ampuller Saş Sonrası
Servisimizden elde edilebilir.
- Halojen ampul kullanıyorsanız, parmak uçlarınız ampullere
zarar verebileceğinden, ampulleri çıplak elle tutmayın. Lamba
kapağı yerine takılmadan fırını kullanmayın.
14
KAPAĞI ÇIKARTMA VE YERİNE TAKMA
1. Kapağı çıkarmak için, tamamen açın ve mandalları
kilit açma konumuna gelene kadar alçaltın.
b
a
2. Kapağı kapatabildiğiniz kadar kapatın. Kapağı her
iki elinizle sıkıca tutun – tutma kolundan tutmayın.
Kapağı, yuvasından kurtulana kadar yukarı
doğru çekerken aynı anda kapatmayı sürdürerek
çıkarabilirsiniz. Kapağı, yumuşak bir yüzey üzerine
dayayarak bir tarafa koyun.
a
b
~15°
3. Fırına doğru hareket ettirmek, menteşelerin
kancalarını yuvaları ile hizalı konuma getirmek ve üst
kısmı yuvasına sabitlemek suretiyle kapağı yerine
takın.
4. Kapağı alçaltın ve ardından tamamen açın.
Mandalları, orijinal konumlarına gelecek şekilde
alçaltın: Tamamen alçalttığınızdan emin olun.
b
a
Mandalların doğru konumda olduğunu kontrol etmek
için hafifçe baskı uygulayın.
“CLICK”
5. Kapağı kapatmayı deneyin ve kontrol paneli ile
hizalı olduğundan emin olmak için kontrol edin.
Değilse, yukarıdaki adımları tekrarlayın: Kapak,
düzgün çalışmazsa zarar görebilir.
15
TR
SORUN GİDERME
Sorun Olası neden Çözüm
Fırın çalışmıyor.
Güç kesintisi.
Şebeke bağlantısının kesilmesi.
Şebeke elektrik gücü olup olmadığını ve fırının elektrik
beslemesine bağlı olup olmadığını kontrol edin.
Arızanın giderilip giderilmediğini görmek için, fırını kapatıp
yeniden açın.
Ekranda “F” harfi ve ardından bir
rakam veya harf görünüyor.
Fırında arıza.
Sorunun giderilip giderilmediğini görmek için, fırını kapatıp
yeniden açın.
"AYARLAR"dan seçebileceğiniz “FABRİKA AYARLARI”na sıfırlama
işlemi yapmayı deneyin.
Size en yakın Satış Sonrası Müşteri Servis Merkezi ile irtibata
geçin ve “F” harfini takip eden rakamı belirtin.
Fırın ısınmıyor.
“DEMO” modu “On” (Açık)
konumda iken, tüm komutlar
etkin ve menüler kullanılabilirdir,
fakat fırın ısınmaz.
60 saniyede bir ekranda DEMO
görüntülenir.
"AYARLAR"dan “DEMO”ya girin ve “Off”u (Kapalı) seçin.
Işık sönüyor.
“ECO” modu On (Açık)
konumuna geçer.
"AYARLAR"dan “ECO”ya girin ve “Off”u (Kapalı) seçin.
Ev elektriği kesiliyor. Güç ayarı yanlış.
Ev şebekenizin değerinin en az 3 kW'ın üstünde olduğunu
doğrulayın. Değilse, gücü 13 Amper değerine düşürün.
"AYARLAR"dan “GÜÇ”e girin ve “LOW”u (DÜŞÜK) seçin.
Pişirme sırasında çekmeceden
buhar çıkıyor.
Depodaki su seviyesi düşük. Bir bardak içme suyu ekleyin.
Güvenlik Talimatları, Kullanıcı Kılavuzu, Ürün Fişi ve Enerji verilerini aşağıdaki adresten
indirebilirsiniz:
docs . hotpoint . eu internet adresimizden
Kare Kodu kullanarak
Alternatif olarak, Satış Sonrası Servisimizle iletişime geçebilirsiniz (Telefon numarasına garanti
kitapçığından ulaşabilirsiniz). Satış Sonrası Servisimizle iletişim kurarken, lütfen ürününüzün bilgi
etiketinde yer alan kodları belirtin.
XXXXXXXXXXXXXX
Model: xxxXXXXxx
400011412141
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16

Bauknecht FI6 S8C1 SH IX HA Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide
Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur: