Whirlpool W7 MS450 Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide

Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur:

1
TR
GÜNLÜK REFERANS
KILAVUZU
BİR WHIRLPOOL ÜRÜNÜ SATIN
ALDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
Daha kapsamlı yardım ve destek için, lütfen
ürününüzü aşağıdaki adresten kaydedin
www . whirlpool . eu/ register
WWW
docs . whirlpool . eu internet adresimizi ziyaret
ederek ve bu kitapçığın arkasında yer alan
talimatlara uyarak, Güvenlik Talimatlarını ve
Kullanım ve Bakım Kılavuzu'nu indirebilirsiniz.
Cihazı kullanmadan önce, Sağlık ve Güvenlik kılavuzunu dikkatli bir şekilde okuyun.
ÜRÜN TANIMI
1. Kontrol paneli
2. Hafif
3. Raf kılavuzları
Rafın ve diğer
aksesuarların
yerleştirilebileceği
seviyeler
numaralandırılmış olup,
en düşük seviye 1,
en yüksek seviye 4'tür.
4. Tanıtım levhası
(çıkarmayın)
5. Sıcaklık sensörü
6. Depo
7. Kapak
KONTROL PANELİNİN AÇIKLAMASI
1 2 3 4 5 76 8 9
1. ON / OFF AÇIK / KAPALI
Fırını açmak ve kapatmak ve etkin
bir işlevi durdurmak için kullanılır.
2. MENÜ / İŞLEVLERE DOĞRUDAN
ERİŞİM
İşlevlere ve menüye hızlı erişim için
kullanılır.
3. GEZİNTİ DÜĞMESİ EK
Bir menüde gezinmek ve bir işlevin
ayarlarını veya değerlerini azaltmak
için kullanılır.
4. GERİ
Önceki menüye geri dönmek için
kullanılır.
Pişirme sırasında, ayarların
değiştirilebilmesine izin verir.
5. EKRAN
6. ONAYLA
Seçilen bir işlevi veya ayarlanan bir
değeri onaylamak için kullanılır.
7. GEZİNTİ DÜĞMESİ ARTI
Bir menüde gezinmek ve bir işlevin
ayarlarını veya değerlerini artırmak
için kullanılır.
8. SEÇENEKLER / İŞLEVLERE
DOĞRUDAN ERİŞİM
İşlevlere, ayarlara ve favorilere hızlı
erişim için kullanılır.
9. BAŞLAT
Belirtilen veya temel ayarları kullanarak
bir işlevi başlatmak için kullanılır.
1
2
3
4
6
7
5
4
3
2
1
2
AKSESUARLAR
RAF
Bu, sıcak havanın etkili bir şekilde
devridaim yapmasını sağlar. Yemeği
doğrudan rafın üzerine yerleştirin
veya fırın tepsilerini ve kalıpları veya
diğer ısıya dayanıklı fırın kaplarını
desteklemek için kullanın. Yemeği doğrudan rafın
üzerinde pişirirken, damlama kabını altındaki seviyeye
yerleştirin. Ayrıca aynı seviyede damlama kabının veya
buhar tepsisinin üstüne de yerleştirilebilir.
FIRIN TEPSİSİ
Bu, et, balık, sebze veya farklı türlerde
ekmek ve hamur işlerini pişirmek için
“Zorunlu Hava ve "Zorunlu
Hava+Buhar" işlevleri ile bir tepsi
olarak kullanılır. Kapları fırının taban
kısmına yerleştirmek zorunda kalmayacağınızdan, ısıya
dayanıklı fırın kaplarını desteklemek açısından da
faydalıdır. Ayrıca bir damlama tavası olarak da
kullanılabilir. Rafın veya damlama tepsisinin altına
yerleştirildiğinde pişirme esnasında çıkan sıvıları toplar.
BUHAR TEPSİSİ
Bu, yemeğin eşit şekilde pişmesine
yardımcı olan buharın devridaim
yapmasını kolaylaştırır.
Pişirme esnasında çıkan sıvıları
toplamak için, damlama kabını alttaki seviyeye
yerleştirin.
DEPO
Buhar işlevlerinden birini kullandığınız her
seferinde içme suyu ile doldurun.
Depoya, kapağı açmak suretiyle kolayca
erişilebilir. Hafifçe yukarı doğru kaldırarak
ve kendinize doğru çekerek çıkarın. Depoyu
tutucusuna yerleştirmeden önce, su borusunun,
deponun üst kenarındaki boşluğa doğru bir şekilde
konumlandırıldığından emin olun.
Depoyu “MAX” işaretine kadar doldurun ve tutucusuna
yerleştirin: Deponun üst ve sağ tarafı, tutucunun yan
kısımlarına temas ediyor olmalıdır. Depoyu tamamen
yerleştirin ve yerine oturduğuna dair bir klik sesi duyana
kadar aşağı doğru itin. Her kullanımdan sonra depoyu
boşaltın. Borudaki suyu da boşaltmaya dikkat edin.
SÜNGER
Pişirme sırasında meydana gelen
yoğuşma suyunu temizlemek için
kullanılır. Depo içerisinde bırakmayın.
Aksesuar sayısı ve türü, san alınan modele bağlı olarak
değişebilir.
Tedarik edilmeyen diğer aksesuarlar, Satış Sonrası Servisten
ayrıca satın alınabilir.
RAFIN VE DİĞER AKSESUARLARIN TAKILMASI
Kalkık kenarın yukarı baktığından emin olarak, rafı,
raf kılavuzlarının üzerinde kaydırarak yatay bir şekilde
yerleştirin.
Damlama kabı ve delikli tabak gibi diğer aksesuarlar
rafla aynı şekilde yatay olarak takılır.
RAF KILAVUZLARININ ÇIKARILMASI VE YERİNE
TAKILMASI
Raf kılavuzlarını çıkarırken, braketlerden kurtarmak
üzere ileri doğru kaydırın ve kendinize doğru çekin. (a)
Raf kılavuzlarını yerine takmak için, klik sesi ile
yerlerine oturana kadar nazik bir şekilde aşağı doğru
iterek braketlere geçirin. (b)
a. b.
Piyasada mevcut diğer aksesuarları satın almadan
önce, ısıya dayanıklı ve buğulamaya uygun
olduklarından emin olun.
Buhar akışının yeterli olmasını sağlamak üzere,
herhangi bir kabın üst kısmı ile pişirme bölmesinin
duvarları arasında en az 30 mm boşluk olduğundan
emin olun.
3
TR
İŞLEVLER
6
th
SENSE
Makarna, pilav, sebze yemekleri, et, balık, tavuk,
garnitür, pizza, tart, ekmek, kek, yumurta ve tatlıları
daha etkili pişirmenizi sağlayan önceden ayarlı çok
sayıdaki yemek tarifinden birini seçmek için kullanılır.
Bu işlevler, tüm yemek türleri için en iyi sıcaklık ve
pişirme yöntemini otomatik olarak seçer. Gerektiğinde,
sadece yemek türünü belirtin ve önerilen zaman
aralığından pişirme süresini seçin.
ZORUNLU HAVA+BUHAR
Dış tarafı gevrek, içi ise yumuşak ve sulu olan
yemekleri pişirmek için işlev. Özellikle rostoluk et
parçaları veya tavuk, balık, patates, dondurulmuş hazır
yemekleri, kek ve tatlı pişirmek için uygundur.
Ekmek 180 - 190 1-2 35 - 40
2
Hindi göğsü 200 - 210 2 50 - 60
2
1
Kaburga 160 - 170 1 80 - 90
2
1
Fırında balık 190 - 200 1 15- 25
2
1
Fırında sebze 200 - 210 2-3 20 - 30
2
1
ZORUNLU HAVA
Yemekleri klasik fırın kullanırken elde edilen
sonuçlarla benzer sonuç sağlayacak şekilde pişirmek
için kullanılır. Havanın etkili bir şekilde devridaim
yapmasını sağladığından, bu işlev ile rafın kullanılmasını
öneriyoruz. Alternatif olarak, fırın tepsisi, kurabiye
veya küçük ekmek gibi bazı gıdaları pişirmek için
kullanılabilir.
Kremalı pasta (Kekler) Evet 160 35 - 40
2
Kurabiyeler Evet 150 - 165 12 - 15
2
Profiterol çöreği Evet 190 - 200 25 - 30
2
Rulo pasta Evet 230 7 - 8
2
Tuzlu pastalar Evet 180 - 190 35 - 40
2
Puf böreği Evet 180 - 190 15 - 20
2
Donmuş kanat Evet 190 - 200 15 - 18
2
ÖZEL İŞLEVLER
TERBİYELEME
Hazır yemeklerin pişirilmesini optimize ederken,
yumuşak ve sulu kalmalarını sağlamak için
kullanılır. Bu işlev; rostoluk et parçaları, balık ve
graten gibi hazır veya kısmen önceden pişirilmiş
yiyeceklerin eşit bir şekilde yeniden ısıtılmasını
sağlar. Yemeği 3. seviyedeki raf üzerinde bir kap
içerisine yerleştirmenizi veya doğrudan 3. seviyedeki
buhar tepsisine yerleştirerek damlama tavasını bir
alt seviyeye yerleştirmenizi tavsiye ederiz. Fırın
sıcaklığını, yemeğinizin olmasını istediğiniz en
yüksek sıcaklığa ayarlamanız gerekir.
Hazır yemek 100 18 - 25
3
2/1
Çorba / et suyu 100 20 - 25
3
Sebzeler 100 20 - 25
3
2/1
Pilav / makarna 100 15 - 20
3
2/1
Patates 100 20 - 25
3
2/1
Dilimlenmiş et 100 15 - 20
3
2/1
Soslu et 100 25 - 30
3
Balık fileto 100 10 - 15
3
2/1
KABARTMA
Tatlı veya tuzlu hamurun en iyi şekilde kabarması
için kullanılır. Kabartma kalitesini korumak için,
işlevi, bir pişirme çevriminden sonra fırın hala sıcak
iken etkinleştirmeyin.
MUHAFAZA
Meyve ve sebzeleri muhafaza etmek için kullanılır.
Sadece taze, yüksek kaliteli meyve veya sebze
kullanmanızı öneririz. Kavanozları meyve veya sebze
(mümkünse önceden pişirilmiş) ile doldurun ve üstte
yaklaşık 2 cm kalacak şekilde muhafaza sıvısı veya
konserve şurubu ekleyin. Ardından kapakları gevşek
bir şekilde üzerlerine yerleştirin ve sıkmayın.
Rafı 2. seviyeye ve damlama kabını altındaki
seviyeye yerleştirin ve kavanozları rafın üzerine
yerleştirin. Alternatif olarak, kavanozları doğrudan
damlama kabının üzerine de yerleştirebilirsiniz. İşlevi
etkinleştirin. İşlem tamamlandığında, kavanozların
kapaklarını iyice sıkın (bunun için fırın eldivenleri
giyin veya ellerinizi ısıya dayanıklı bir bez ile
koruyun) ve oda sıcaklığına soğumalarını bekleyin.
4
YOĞURT
Yoğurt yapmak için kullanılır. İşlevi etkinleştirmeden
önce, oda sıcaklığındaki bir litre tam yağlı süte
yaklaşık 100 g ticari olarak satılan tam yağlı yoğurt
ekleyin.
Lütfen dikkat edin: Pastörize edilmemiş süt kullanıyorsanız,
oda sıcaklığında soğumaya bırakmadan önce yavaş yavaş
kaynayacak şekilde ısıtın.
Karışımı ısıya dayanıklı kavanozlara dökün,
üzerlerini ısıya dayanıklı kapak veya film ile kapatın
ve ardından 2. seviyeye yerleştirilen rafın üzerine
koyun. İşlevi seçin ve süreyi beş saat olarak ayarlayın
(sıcaklık değiştirilemez). İşlev sona erdiğinde, servis
etmeden önce yoğurdu birkaç saat buzdolabında
soğumaya bırakın.
DEZENFEKSİYON
Biberon veya kavanozları buharla dezenfekte etmek
için kullanılır. Rafı veya damlama tavasını 1. seviyeye
yerleştirin ve parçaları, buharın tüm parçalara
erişmesine izin vermek üzere aralarında yeterli
boşluk olacak şekilde yerleştirin.
BUHAR
Yemeğin doğal besin değerini korumak üzere,
buhar kullanarak doğal ve sağlıklı yemekler pişirmek
için kullanılır. Bu işlev özellikle sebze, balık ve meyve
pişirmek ve aynı zamanda haşlamak için uygundur. Aksi
belirtilmediği sürece, yemeği fırına yerleştirmeden önce
ambalaj ve koruyucu filmlerin tamamını çıkarın.
Gnocchi 90 - 100 10 - 15
3
1
Sebzeli balık yahnisi 75 - 80 60 - 90
2
Haşlanmış yumurta 90 20 - 25
3
Pancar 100 50 - 60
3
1
Kırmızı lahana 100 30 - 35
3
1
Beyaz lahana 100 25 - 30
3
1
Kuru fasulye 100 75 - 90
3
2/1
YENİDEN ISITMA
Dondurulmuş, soğutulmuş veya oda sıcaklığındaki
hazır yemekleri yeniden ısıtmak için kullanılır. Bu
işlev, yemeği kurutmadan nazik bir şekilde yeniden
ısıtmak üzere buhar kullanır; böylece, yemeğin
orijinal lezzetinin korunmasını sağlar. Bekleme süresi,
sonucu iyileştirir. Daha küçük veya daha ince yiyecek
parçalarının ortaya ve daha büyük veya daha kalın
parçaların dışa doğru yerleştirilmesini öneriyoruz. Delikli
tabak kullanıyorsanız, yiyeceklerden damlayan sıvıları
toplaması için altına damlama kabını yerleştirin.
BUHARLI BUZ ÇÖZME
Her tür yiyeceğin buzunun çözülmesi için
kullanılır. Et ve balık gibi yiyecekleri, paket veya
ambalajları olmadan 3. seviyedeki buhar tepsisinin
üzerine yerleştirin. Buzun çözülmesi ile damlayan
suyu toplamak için, damlama tepsisini bir alt seviyeye
yerleştirin. En iyi sonuç için, yemeğin buzunu
tamamen çözdürmeyin, işlemin bekleme süresinde
tamamlanmasına izin verin. Ekmeğin çok yumuşak
olmasını önlemek üzere sarılı halde tutulmasını
öneriyoruz.
Et
Kıyma
500 25 -30
30 - 35
60
Dilimlenmiş 20 - 25
Izgara sosis 450 10 - 15 10 - 15
Tavuk
Bütün 1000 60 - 70 40 - 50
Fileto
500
25 - 30 20 - 25
But 30 - 35 25 - 30
Balık
Bütün 600 30 - 40 25 - 30
Fileto 300 10 - 15 10 - 15
Porsiyon 400 20 - 25 20 - 25
Sebzeler
Porsiyon 300 25 - 30 20 - 25
Parçalı 400 10 - 15 5 - 10
Ekmek
Somun ekmek 500 15 - 20 25 - 30
Dilim
250
8 - 12 5 - 10
Küçük ekmekler /
çörekler
10 - 12 5 - 10
Kek 400 8 - 10 15 - 20
Meyve
Karışık 400 10 - 15 5 - 10
Yumuşak meyveler 250 5 - 8 3 - 5
ZAMANLAYICILAR
İşlevin zaman değerlerini düzenlemek için
kullanılır.
DAKİKA ÖER
Bir işlevi etkinleştirmeden zaman tutmak için
kullanılır.
TEMİZLİK
SMART CLEAN
Pişirme bölmesinin temizliğini kolaylaştırmak için
kullanılır. Düzenli kullanıldığında, yüzeye zarar
verecek kalıntıların oluşumu engellenir.
BOŞALTMA
Kazanı boşaltarak içerisinde su kalıntısı olmamasını
sağlamak için kullanılır.
KİREÇ ÇÖZME
Kazandaki kireç kalıntılarını temizlemek için
kullanılır. Bu işlevin düzenli aralıklarla kullanılmasını
öneriyoruz.
FAVORİ
10 favori işlevin listesini çağırmak için kullanılır.
AYARLAR
Fırının ayarlarını düzenlemek için kullanılır.
“ECO” modu etkin iken, enerji tasarrufu sağlamak üzere ekran
parlaklığı düşürülecek ve 1 dakika sonra ışık kapanacaktır.
“DEMO” modu “On” (Açık) konumda iken, tüm komutlar etkin
ve menüler kullanılabilirdir, fakat fırın ısınmaz. Bu modu devre
5
TR
şı bırakmak için, "AYARLAR" menüsünden “DEMO”ya girin ve
“Off”u (Kapalı) seçin.
“FABRİKA AYARLARI” seçildiğinde, ürün kapanır ve ardından ilk
açıldığı durumuna geri döner. Tüm ayarlar silinecektir.
ŞİRME TABLOLARI NASIL OKUNMALIDIR
Tabloların listesi:
tarifler
, ön ısıtmanın gerekli olup olmadığı , sıcaklık ,
buhar seviyesi
, ağırlık , pişirme süresi , dinlendirme
süresi
, pişirme için önerilen aksesuarlar ve seviyeler .
Pişirme süreleri yemeğin fırına konulduğu andan itibaren
başlar, ön ısıtma (gerekirse) hariç tutulmuştur.
Pişirme sıcaklıkları ve süreleri yaklaşık olarak verilmiştir ve
yemeğin miktarına ve kullanılan aksesuar türüne göre değişir.
Raf, raf üzerindeki kek kabı, fırın tepsisi,
buhar tepsisi, sulu tepsi
İLK KULLANIM
1. DİLİ SEÇİN
Cihazı ilk açtığınızda dili ve saati ayarlamanız gerekecek:
Ekranda “English” görüntülenecektir.
English
Kullanılabilir diller listesinde gezinmek için veya
'a basın ve istediğiniz dili seçin.
Seçiminizi doğrulamak için
'a basın.
Lütfen dikkat edin: Dil, daha sonra
seçeneğine basarak
ulaşılabilecek olan "AYARLAR" menüsünde "DİL" seçilerek
değiştirilebilir.
2. SAATİ AYARLAYIN
Dili seçtikten sonra, mevcut saati ayarlamanız
gerekecektir: Ekranda saate ait iki rakam yanıp
sönecektir.
SAAT
Mevcut saati ayarlamak için veya 'a basın ve
ardından
'e basın: Ekranda dakikaya ait iki rakam
yanıp sönecektir.
Dakikayı ayarlamak için
veya 'e ve onaylamak için
'e basın.
tfen dikkat edin: Uzun süreli güç kesintilerinin ardından saati
tekrar ayarlamanız gerekebilir.
seçeneğine basarak
ulaşılabilecek olan "AYARLAR" menüsünde “SAAT”i seçin.
3. FIRINI ISITIN
Yeni bir fırın, imalat esnasında kalmış olabilecek kokular
yayabilir: Bu tamamen normaldir. Dolayısıyla yemek
pişirmeye başlamadan önce, olası kokuları gidermek için
fırının içi boş halde ısıtılmasını öneriyoruz.
Fırındaki koruyucu karton ambalajlarını veya şeffaf
filmleri ve içindeki aksesuarları çıkarın. Fırını "Zorunlu
Hava" işlevini kullanarak yaklaşık bir saat boyunca
200 °C'de ısıtın. İşlevi doğru şekilde ayarlamak için
talimatlara uyun.
Lütfen dikkat edin: cihazı ilk kez kullandıktan sonra odanın
havalandırılması tavsiye edilir.
6
GÜNLÜK KULLANIM
1. BİR İŞLEV SEÇİN
Fırını açmak için 'e basın: ekranda, son çalışan ana
işlev veya ana menü gösterilecektir.
İşlevler, ana işlevlerden birinin simgesine basarak veya
bir menüde gezinerek seçilebilir.
Bir menüde yer alan bir işlevi seçmek için, istediğiniz
işlevi seçmek için
veya 'e basın, ardından
onaylamak için
'e basın.
tfen dikkat edin: Bir işlev seçildiğinde, ekranda, her işlev için
en uygun seviye önerilecektir.
2. İŞLEVİ AYARLAYIN
İstediğiniz işlevi seçtikten sonra, ayarlarını
değiştirebilirsiniz. Ekranda, değiştirilebilecek ayarlar
sıra ile görüntülenecektir.
'e basmanız, önceki ayarı
tekrar değiştirmenizi sağlar.
SICAKLIK / BUHAR SEVİYESİ
ZORUNLU HAVA
Ekranda değer yanıp söndüğünde, değiştirmek için
veya
'e basın, ardından onaylamak için 'e basın ve
takip eden ayarlarla devam edin (mümkünse).
"Zorunlu Hava + Buhar" işlevinde, şu değerlerden buhar
miktarını seçebilirsiniz: 1 (Düşük), 2 (Orta), 3 (Yüksek),
4 (Ekstra).
ZORUNLU HAVA+BUH
Lütfen dikkat edin: İşlev etkinleştirildikten sonra, sıcaklık
veya
kullanılarak değiştirilebilir.
SÜRE
SÜRE
simgesi ekranda yanıp söndüğünde, istediğiniz
pişirme süresini ayarlamak için
veya 'e basın ve
ardından onaylamak için
'e basın.
Lütfen dikkat edin: Ayarlanmış olan pişirme süresini, pişirme
sırasında
'e basarak ayarlayabilirsiniz: değiştirmek için
veya
'e basın ve ardından onaylamak için 'e basın.
Pişirme işlemini manuel (zaman ayarlamadan) olarak
yönetmek isterseniz, pişirme süresini ayarlamak zorunda
değilsiniz: Onaylamak için
veya 'e basın ve işlevi
başlatın. Bu modu seçtiğinizde, gecikmeli başlatmayı
programlayamazsınız .
BİTİŞ SAATİ GECİKMELİ BAŞLATMA
Birçok işlevde, bir pişirme süresi ayarladıktan sonra, bitiş
saatini programlamak suretiyle işlevin başlatılmasını
geciktirebilirsiniz. Ekranda
simgesi yanıp sönerken,
bitiş saati gösterilir.
BİTİŞ SAA
Pişirme işleminin sona ermesini istediğiniz saati
ayarlamak için
veya 'e basın, ardından onaylamak
için
'e basın ve işlevi etkinleştirin. Yemeği fırına
yerleştirin ve kapağı kapatın: İşlev, pişirme işleminin
ayarladığınız saatte sona ermesi için hesaplanan
süreden sonra otomatik olarak başlayacaktır.
tfen dikkat edin: Gecikmeli bir pişirme başlatma süresinin
programlanması, fırının ön ısıtma aşamasını devre dışı
bırakacaktır: Fırın, istediğiniz sıcaklığa aşamalı olarak
ulaşacaktır; yani pişirme süreleri, beklenenden biraz daha uzun
olacaktır. Bekleme sırasında, programlanan bitiş saatini
değiştirmek için
veya 'e basabilirsiniz veya diğer
ayarları değiştirmek için
'e basabilirsiniz. Bilgileri
görüntülemek için
'e basarak, bitiş saati ve süre arasında
geçiş yapılabilir.
3. İŞLEVİ ETKİNLEŞTİRİN
Herhangi bir zamanda, varsayılan değerler istediğiniz
gibiyse veya istediğiniz ayarları uyguladıktan sonra,
işlevi etkinleştirmek için
'e basın.
Gecikme aşamasında,
'e basıldığında fırın işlevi
hemen başlatacaktır.
Lütfen dikkat edin: Etkinleştirilmiş olan işlevi, herhangi bir anda
'e basarak durdurabilirsiniz.
Fırın sıcaksa ve fırın belirli bir maksimum sıcaklık
gerektiriyorsa, ekranda bir mesaj görüntülenecektir.
Önceki ekrana geri dönmek için
'e basın ve farklı bir
işlev seçin veya tamamen soğumasını bekleyin.
7
TR
4. ÖN ISITMA
Zorunlu hava işlevi, ön ısıtma aşaması gerektirir: Bu
işlev başlatıldığında, ekranda, ön ısıtma aşamasının
etkinleştirildiği bildirilir.
ÖN ISITMA
Bu aşama bittiğinde, sesli bir sinyal duyulacak ve
fırının ayarlanan sıcaklığa ulaştığı ekranda gösterilerek,
yemeğin yerleştirilmesi istenecektir.
Bu noktada, kapağı açın, yemeği fırına yerleştirin, kapağı
kapatın ve pişirmeyi başlatın.
tfen dikkat edin: Ön ısıtma bitmeden yemeğin fırına
verilmesi, nihai pişirme sonucunu olumsuz etkileyebilir. Ön
ısıtma aşamasında kapağın açılması durumunda,
duraklatılacaktır.
Pişirme süresi, ön ısıtma aşamasını içermez. Fırının
ulaşmasını istediğiniz sıcaklığı, her zaman
veya
'yi kullanarak değiştirebilirsiniz.
5. PİŞİRMEYİ DURDURUN / YEMEĞİ EKLEYİN
VEYA ÇEVİRİN
DURAKLAT
Kapak açıldığında, ısıtma elemanları devre dışı
bırakılarak, pişirme işlemi geçici olarak duraklatılacaktır.
Pişirme işlemini sürdürmek için, kapağı kapatın.
Lütfen dikkat edin: “6
th
Sense” işlevleri sırasında, kapağı
yalnızca Komut verildiğinde açın.
YEMEĞİ EKLEYİN VEYA ÇEVİRİN
Bazı 6
th
Sense Pişirme tarifleri, yemeğin ön ısıtma
aşamasından sonra eklenmesini veya pişirme
işlemini tamamlamak için malzemelerin eklenmesini
gerektirecektir. Aynı şekilde, pişirme sırasında yemeğin
çevrilmesine veya karıştırılmasına yönelik komut
istemleri olacaktır.
YEMEĞİ ÇEVİRİN
Sesli bir sinyal duyulacak ve yapılacak işlem ekranda
gösterilecektir.
Kapağı açın, ekranda komut verilen işlemi yapın ve
kapağı kapatın.
Lütfen dikkat edin: Çevirme gerektiğinde, hiçbir işlem
yapılmasa bile fırın 2 dakika sonra pişirmeyi sürdürecektir.
“YEMEK EKLEYİN” aşaması 2 dakika sürer: herhangi bir işlem
yapılmazsa, işlev sonlandırılacaktır.
6. PİŞİRME SONU
Sesli bir sinyal duyulacak ve ekranda pişirmenin
tamamlandığı gösterilecektir.
SON
Pişirmeye devam etmek için 'ye veya yeni bir süre
ayarlayarak pişirme süresini değiştirmek için
'e basın.
Pişirme parametreleri muhafaza edilecektir.
veya 'e basıldığında, pişirme tekrar başlatılır.
. FAVORİLER
Fırının kullanımını kolaylaştırmak için, 10 adede kadar
favori işlev kaydedilebilir.
Pişirme tamamlandığında, ekranda, favoriler listenize
1 ile 10 arası bir rakama işlevi kaydetmeniz istenecektir.
FAVORİLERE EKLE?
Bir işlevi favori olarak kaydetmek ve mevcut ayarları
gelecekte kullanmak üzere saklamak isterseniz,
'e
basın; aksi halde, isteği göz ardı etmek için
'e basın.
'e basıldığında, rakam konumunu seçmek için
veya
'e basın, daha sonra onaylamak için 'e basın.
tfen dikkat edin: Hafıza dolu veya seçilen numara
halihazırda alınmış ise, fırın, önceki işlevin üzerine yazmayı
onaylamanızı isteyecektir.
Kaydettiğiniz işlevleri sonradan çağırmak için,
'e
basın: Ekranda, favori işlevler listeniz gösterilecektir.
2. Pizza
İşlevi seçmek için veya 'e basın, 'e basarak
onaylayın ve ardından, etkinleştirmek için
'e basın.
8
. TEMİZLİK
SMART CLEAN
'e basın ve daha sonra "Smart Clean" işlevini seçin.
Smart clean
Temizleme işlevini etkinleştirmek için 'e basın:
ekranda, temizlemeyi başlatmadan önce yapılacak
işlemler sıra ile istenecektir. Tamamladığınızda herhangi
bir zamanda
'e basın.
Son onaydan sonra, temizleme çevrimini başlatmak için
'e basın.
İşlem tamamlandığında, düzgün bir bez yardımıyla
temizliği bitirin ve ardından nemli bir mikrofiber bez
veya sünger kullanarak, fırının iç kısmını kurulayın.
Bu işlevin ürün uzun süre atıl durumda kaldıktan sonra
veya ürün düzenli olarak kullanılıyorsa haftalık olarak
yapılması önerilir.
BOŞALTMA
Boşaltma işlevi, kazanda durağan su kalmasını önlemek
için suyun boşaltılmasına izin verir. Özellikle de fırın
uzun süre kullanılmayacaksa, fırın kullanıldıktan sonra
her zaman ya da periyodik olarak "Boşaltma" işlemini
gerçekleştirmeniz önerilir. Gösterge, kazanın ne zaman
tamamen boşaltılması gerektiğini gösterecektir. Belli
sayıda kullanımdan sonra bu işlem zorunlu olacak
ve tamamlanıncaya kadar buhar işlevini başlatmak
mümkün olmayacaktır.
"BOŞALTMA" işlevini seçtikten sonra veya ekran
tarafından önerildiğinde,
'e basın ve belirtilen
işlemleri takip edin.
İşlem tamamlandığında, depoyu boşaltın ve içme suyu
ile durulayın.
Lütfen dikkat edin: Kazan çok sıcaksa, işlev etkinleştirilmez.
KİREÇ ÇÖZME
Düzenli aralıklarla etkinleştirilen bu özel işlev, kazanı ve
su devrelerini en iyi durumda tutmanızı sağlar.
İşlev, birkaç aşamaya ayrılır: boşaltma, kireç çözme,
durulama. İşlev başlatıldıktan sonra, ekranda belirtilen
tüm adımları izleyin ve bir sonraki aşamayı başlatmak
için tamamlandığında
düğmesine basın.
En iyi sonuçlar için, deponun Satış Sonrası Servis
tarafından verilen ürünle doldurulmasını öneriyoruz
(ürünle birlikte verilen talimatları izleyiniz).
Fırını işlem sonuna kadar kapatmayın. Pişirme işlevleri,
temizleme çevrimi sırasında etkinleştirilemez.
Lütfen dikkat edin: Bu işlemi düzenli olarak gerçekleştirmenizi
hatırlatmak için ekranda bir mesaj görünecektir.
. DAKİKA ÖER
Fırın kapatıldığında, ekran zaman ayarı olarak
kullanılabilir. Bu işlevi etkinleştirmek için, fırının kapalı
olduğundan emin olun ve
veya 'e basın:
simgesi ekranda yanıp sönecektir.
İstediğiniz uzunlukta süreyi ayarlamak için
veya
'e basın ve ardından zaman ayarını etkinleştirmek için
'e basın.
Dakika ölçer seçilen süreyi geri saymayı bitirdiğinde
sesli bir sinyal duyulacak ve bu durum ekranda
gösterilecektir.
DAKİKA ÖLÇER
Dakika ölçer etkinleştirildikten sonra, bir işlevi de
seçebilir ve etkinleştirebilirsiniz. Fırını açmak için
'e
basın ve ardından istediğiniz işlevi seçin.
İşlev başlatıldığında, zaman ayarı, işleve müdahale
etmeden bağımsız bir şekilde geri saymayı
sürdürecektir.
Bu aşamada, arka planda geri saymayı sürdürecek olan
dakika ölçeri görmek mümkün değildir (sadece
simgesi görüntülenecektir). Dakika ölçer ekranını tekrar
açmak için, halihazırda etkin olan işlevi durdurmak
üzere
'e basın.
. TUŞ KİLİDİ
Tuşları kilitlemek için 'i en az beş saniye basılı tutun.
Tuş kilidini açmak için bu işlemi tekrarlayın.
TUŞ KİLİDİ
tfen dikkat edin: Bu işlev, pişirme sırasında da
etkinleştirilebilir. Güvenlik nedenlerinden ötürü,
düğmesine basılarak fırın herhangi bir zamanda kapatılabilir.
9
TR
PİŞİRME TABLOSU
Yiyecek Kategorisi / Tarifler
Seviye ve
Aksesuarlar
Varsayılan süre
(min.)
Pişirme Bilgileri
ET
Rosto
Rozbif
2
2
40
Üstüne fırça ile yağ sürün ve tuz ve biberle ovalayın. Tercih ettiğiniz şekilde sarımsak ve
baharatlarla terbiyeleyin. Pişirme sonrasında kesmeden önce en az 15 dakika
dinlenmeye bırakın
Domuz kızartması
2
2
60
Üstüne fırça ile sıvıyağ veya eritilmiş tereyağı sürün. Tuz ve biberle ovalayın. Pişirme
sonrasında kesmeden önce en az 15 dakika dinlenmeye bırakın
Tavuk fırın
2
2
50
Üzerine fırça ile yağ sürün ve tercih ettiğiniz şekilde terbiyeleyin. Tuz ve biberle
ovalayın. Göğüs tarafı yukarı bakacak şekilde fırına yerleştirin
Et yemekleri
Köfte
2
35
Favori tarifinize göre hazırlayın ve hava ceplerinin oluşumunu önlemek için iterek, bir
somun kabı içerisinde şekillendirin
Sosisli sandviç
3
1
12
Buhar tepsisi üzerine eşit olarak dağıtın
Buharda fileto
2
1
25
Parça Tavuk
2
1
25
Üzerine fırça ile yağ sürün ve tercih ettiğiniz şekilde terbiyeleyin. Deri tarafı aşağıda
olacak şekilde buhar tepsisi üzerine eşit olarak dağıtın
BALIK
Bütün-rosto
2
30
Üzerine fırça ile yağ sürün. Limon suyu, sarımsak ve maydanoz ile terbiyeleyin
Bütün-buharda
3
1
45
Fileto-buharda
3
1
14
Buhar tepsisi üzerine eşit olarak dağıtınPirzola-buharda
3
1
16
SEBZELER
Patates
Bütün-buharda
3
1
35
Parça-rosto
3
1
50 Doğrayın. Buhar tepsisi üzerinde eşit olarak dağıtın
Graten
2
45
Parçalar halinde kesin ve büyük bir kaba yerleştirin. Tuz ve biber ile terbiyelendirin ve
üzerine krema dökün. Üzerine peynir serpin
Patates kızartması-
dondurulmuş
2
20 rın tepsisi üzerinde eşit olarak dağıtın
Diğer sebzeler
Sebze-dondurulmuş
3
1
15 Buhar tepsisi üzerinde eşit olarak dağıtın
Havuç
3
1
25 Doğrayın. Buhar tepsisi üzerinde eşit olarak dağıtın
Bezelye
3
1
25 Buhar tepsisi üzerinde eşit olarak dağıtın
Brokkoli
3
1
18 Doğrayın. Buhar tepsisi üzerinde eşit olarak dağıtın
Brüksel lahanası
3
1
25 Buhar tepsisi üzerinde eşit olarak dağıtın
Sebze-dolma
2
30
Favori tarifinize göre hazırlayın. Üzerine fırça ile yağ sürün ve tercih ettiğiniz şekilde
terbiyeleyin
PİLAV & MAKARNA
Esmer pirinç
3
25
rın tepsisine tuzlu su ve pirinç koyun. Her bardak pirinç için 1 buçuk bardak su
kullanın
Basmati pirinç
3
25
Kuskus
3
12 rın tepsisine tuzlu su ve tahıl koyun. Her bardak kuskus için 2 bardak su kullanın
Lazanya
2
25
Favori tarifinize göre hazırlayın. Üzerine beşamel sos dökün ve mükemmel
kahverengiliği elde etmek için peynir serpin
Lazanya-donmuş
2
45 Plastik folyonun tamamını çıkarmaya dikkat ederek, ambalajından çıkarın
AKSESUARLAR
Raf Tel rafta fırın tepsisi Buhar tepsisi Fırın tepsisi
10
Yiyecek Kategorisi / Tarifler
Seviye ve
Aksesuarlar
Varsayılan süre
(min.)
Pişirme Bilgileri
YUMURTALAR
Orta
3
1
13
Yumurtalar soğuk yenilecekse, hemen soğuk suyla yıkayınKatı
3
1
16
Yumuşak
3
1
10
PİZZA & TURTALAR
Pizza
2
15
150ml su, 15g yaş maya, 200-225g un, tuz ve yağ ile bir hamur hazırlayın. Fırının özel
işlevini kullanarak kabarmaya bırakın. Hamuru hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisinde
açın. Domates, mozzarella ve jambon gibi malzemeleri ekleyin
İnce pizza-donmuş
2
10
Plastik folyonun tamamını çıkarmaya dikkat ederek, ambalajından çıkarınKalın pizza-donmuş
2
15
Pizza-soğuk
2
8
Tuzlu pastalar
2
35
rın tepsisine hamuru yerleştirin ve bir çatal ile delin. 6 porsiyonluk miktarı dikkate
alarak kiş karışımını hazırlayın
TATLILAR
Meyveli turta
2
30
180 g un, 125 g tereyağı ve 1 yumurta kullanarak hamur hazırlayın. Fırın tepsisine
hamuru yerleştirin ve şeker ve tarçınla karıştırılmış 700-800g dilimlenmiş taze meyve
ile doldurun
Elma Fırın
2
20 Çekirdeklerini çıkarın ve badem ezmesi veya tarçın, şeker ve tereyağı ile doldurun
Meyve kompostosu
3
1
12
Meyvelerin kabuğunu soyup çekirdekli kısmını çıkartın. Parça halinde kesin ve buhar
tepsisi üzerinde eşit olarak dağıtın
KEKLER & EKMEK
Kalıpta sandovic
ekmeği
2
30
Favori beyaz ekmek tarifinize göre hamuru hazırlayın. Kabarmadan önce bir somun
kabına yerleştirin. Fırının özel kabartma işlevini kullanın
Küçük ekmek
2
20
Favori beyaz ekmek tarifinize göre hamuru hazırlayın. Rulolar halinde kıvırın ve
kabarmaya bırakın. Fırının özel kabartma işlevini kullanın
Küçük ekmek-
donmuş
2
14 Ambalajından çıkartın. Fırın tepsisi üzerine eşit olarak dağıtın
Kurabiyeler
2
12
250 g un, 100 g tuzlu tereyağı, 100 g şeker ve 1 yumurta kullanarak bir hamur
hazırlayın. Meyve özü ile çeşnilendirin. Soğumaya bırakın. 5mm kalınlığa sahip olacak
şekilde yayın, gerektiği şekilde şekillendirin ve fırın tepsisinde eşit olarak dağıtın
Muffin
2
17
Favori tarifinize göre 10-12 parçalık bir hamur hazırlayın ve kağıt kalıpları doldurun.
rın tepsisi üzerine eşit olarak dağıtın
Kalıpta pandispanya
2
40
700-800 g yağsız sünger kek hamuru hazırlayın. Kaplanmış ve yağlanmış pişirme
tavasına dökün
AKSESUARLAR
Raf Tel rafta fırın tepsisi Buhar tepsisi Fırın tepsisi
11
TR
TEMİZLİK VE BAKIM
Düzenli temizlik yapılmaması, cihazın yüzeylerinin
bozulmasına yol açabilir. Bu da cihazın hizmet
ömrünü kısaltabilir ve tehlikeli durumlara yol açabilir.
Herhangi bir bakım veya temizlik işlemi yapmadan
önce cihazın soğuduğundan emin olun.
Cihazın yüzeylerine zarar verebileceklerinden bulaşık
teli, aşındırıcı tel veya aşındırıcı/korozif temizlik
maddeleri kullanmayın.
Herhangi bir bakım işlemi gerçekleştirilmeden önce,
bu cihaz şebeke elektrik kaynağından ayrılmalıdır.
Koruyucu eldiven takın.
Buharlı temizleyiciler kullanmayın.
DIŞ YÜZEYLER
Yüzeyleri nemli bir mikrofiber bezle temizleyin. Çok
kirli ise, birkaç damla pH açısından nötr deterjan
damlatın. Kuru bir bezle silerek kurulayın.
• Kapak camını uygun bir sıvı deterjanla temizleyin.
İÇ YÜZEYLER
• Her kullanımdan sonra fırını soğumaya bırakın ve
ardından, yemek artıklarının neden olduğu kalıntı
veya lekeleri temizlemek için tercihen hala sıcakken
temizleyin.
• Buğulama işleminin yol açtığı nemi temizlemek için,
fırını soğumaya bırakın ve ardından bölmeyi bir bez
veya temiz edilen sünger ile silin. "Buharlı Temizleme"
işlevinin düzenli olarak kullanılmasını öneriyoruz.
AKSESUARLAR
• Raf kılavuzları da dahil olmak üzere aksesuarların
birçoğu bulaşık makinesinde yıkanabilir.
• Bir sünger ve az miktarda pH açısından nötr deterjan
kullanarak depoyu dikkatli bir şekilde temizleyin. İçme
suyu ile durulayın.
LAMBANIN DEĞİŞTİRİLMESİ
1. Fırının elektrik fişini güç beslemesinden çıkarın.
2. Lambanın kapağını çözün ve sızdırmazlık elemanlarını
ve rondelayı dikkatli bir şekilde çıkarın.
3. Lambayı değiştirin ve sızdırmazlık elemanları ile
rondelayı doğru bir şekilde takmaya dikkat ederek,
kapağı tekrar yerine vidalayın.
4. Fırının fişini tekrar güç beslemesine takın.
tfen dikkat edin: 10 W/12 V tip G4, T300 °C halojen lambalar
kullanın. Cihazın içinde kullanılan ampul ev aletlerinde
kullanılmak üzere tasarlanmıştır ve evin içindeki genel oda
aydınlatmasında kullanılmaya uygun değildir (EC Düzenlemesi
244/2009). Ampuller yetkili servisimizden elde edilebilir.
- Parmak uçlarınız ampullere zarar vereceğinden, ampulleri
çıplak elle tutmayın. Lamba kapağı yerine takılmadan fırını
kullanmayın.
12
ÜRÜN FİŞİ
WWW
Bu cihazın enerji verilerini içeren ürün fişi,
docs . whirlpool.eu Whirlpool internet adresinden
indirilebilir
KULLANIM VE BAKIM KILAVUZUNA NASIL
ULAŞILABİLİR
>
WWW
Ürünün ticari kodunu belirterek,
Kullanım ve Bakım Kılavuzunu,
docs . whirlpool.eu internet adresimizden
indirin (bu kare kodu kullanabilirsiniz).
> Alternatif olarak, Satış Sonrası Müşteri Servisimizle
irtibata geçin.
SATIŞ SONRASI SERVİSİMİZLE İLETİŞİM
İrtibat bilgilerimize garanti
kılavuzundan ulaşabilirsiniz.
Satış Sonrası Müşteri Servisimizle
iletişim kurarken, lütfen
ürününüzün tanıtım levhasında yer
alan kodları belirtin.
XXX/XXX
XXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXX
400011197187
İtalya'da basılmıştır
SORUN GİDERME
Sorun Olası neden Çözüm
Fırın çalışmıyor.
Güç kesintisi.
Şebeke bağlantısının kesilmesi.
Şebeke elektrik gücü olup olmadığını ve fırının elektrik
beslemesine bağlı olup olmadığını kontrol edin.
Sorunun giderilip giderilmediğini görmek için, fırını kapatıp
yeniden açın.
Fırın, kapalı iken bile ses çıkarır. Soğutma fanı etkin.
Kapağı açın veya soğutma işlemi sona erene kadar tutun
veya bekleyin.
Fırın buhar üretmiyor. Depo doğru yerleştirilmemiş.
Depo boş.
Deponun doğru konumda yerleştirilip yerleştirilmediğini
ve “MAX” işaretine kadar içme suyu ile doldurulup
doldurulmadığını kontrol edin, ardından istediğiniz işlevi
tekrar başlatın.
Ekranda “F” harfi ve ardından bir rakam
görünüyor.
Yazılım hatası.
Size en yakın Satış Sonrası Müşteri Servis Merkezi ile
irtibata geçin ve “F” harfini takip eden rakamı belirtin.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Whirlpool W7 MS450 Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide
Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur: