Kenwood AX974 El kitabı

Kategori
Mikser / mutfak robotu aksesuarları
Tip
El kitabı

Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur:

English 2 - 3
Nederlands 4 - 5
Français 6 - 7
Deutsch 8 - 10
Italiano 11 - 12
Português 13 - 14
Español 15 - 16
Dansk 17 - 18
Svenska 19 - 20
Norsk 21 - 22
Suomi 23 - 24
Türkçe 25 - 26
Ïesky 27 - 28
Magyar 29 - 30
Polski 31 - 32
Русский 33 - 35
Ekkgmij 36 - 38
UNFOLD
´¸∂w
40 - 39
Kenwood aksesuarını
kullanmadan önce
Bu talimatları dikkatle okuyun ve
gelecekteki kullanımlar için
saklayın.
Tüm ambalajları ve etiketleri
çıkartın güvenlik.
güvenlik
Bu eki yerlştirmeden ve
kaldırmadan önce cihazı kapatın.
Parmaklarınızı ekin üzerindeki
hareketli parçalardan ve
açıklıklardan uzak tutun.
Mikseri açmadan önce eklentinin
güvenilir konumda olduğundan
emin olun.
Çalışırken cihazın başından
ayrılmayın.
Hiç bir zaman hasarlı ek ve/veya
cihaz kullanmayın.
Bu eki kullanmadan önce eşyaların
ve giysilerin güvenli olduğundan her
zaman emin olun.
Ceryana çarpılmamak için aygıtın
güç birimini, elektrik kordonunu ve
fi…ini ıslatmayınız.
Elektrik kordonunu hiçbir zaman
sarkık bırakmayınız. Çünkü
çocuklar kordonu çekip aygıtı
düşürebilir.
Bu cihaz; sorumlu bir kişi tarafından
gözetim altında olmayan fiziksel,
duyusal veya zihinsel engelli kişiler
(çocuklar dahil), cihazın kullanılışı
hakkında açıklama almamış kişiler
ve bilgi veya deneyimi eksik olan
kişiler tarafından kullanılmak üzere
tasarlanmamıştır.
Çocuklar cihazla oynamamaları
gerektiği konusunda
bilgilendirilmelidir.
Bu cihazı sadece iç mekanlarda
kullanım alanının olduğu yerlerde
kullanın. Kenwood, cihaz uygunsuz
kullanımlara maruz kaldığı ya da bu
talimatlara uyulmadığı takdirde hiç
bir sorumluluk kabul etmez.
bölümler
ayarlabilir düğme
makarna merdanesi
makana açma eki
monte etme
1 Dış kapağı üstüne basarak çıkarın
sonra kaldırın .
2 ’de gösterilen pozisyondaki
makarna yapıcısı ile çıkışa
yerleştirin sonra pozisyona getirin.
makarna yapıcınızı
kullanma
1 Makarna hamurunuzu yapın.
Sağlanan hamur tariflerinden birini
kullanın.
2 Makarna ekinin aynındaki
ayarlanabilir düğmeyi çekerek ve
çevirerek 1 numaraya ayarlayın.
3 Bir parça hamuru düzleştirin ve
makaraların arasına biraz un
serpin.
4 Mutfak makinesini hız 1’e getirin
(makaraların döndüğünü
göreceksiniz).
5 Bir parça hamuru düzgün bir yüzey
elde edinceye kadar makaralardan
geçirin. (Hamuru genişliğinin veya
uzunluğunun yarısı kadar katlamak
bunu elde etmeye yardım
edecektir.)
6 İstenilen inceliği elde etmek için her
defasında hamuru ekin içinden
yeniden besleyerek düğmeyi
kademe kademe 1’den 9’a kadar
ayarlayın . Makarna kalınlığı için
5’den 7’ye kadar olan ayarlar
önerilmiştir.
7 Açılmış makarnayı
istenilen/ayarlanabilen parçalar
halinde kesin.
Gerektiği gibi kullanın.
Türkçe
25
Ön kapaòı açınız ve açıklayıcı resimlere bakınız
ek kullanımı
tagliatelle (AX971),
tagliolini (AX972),
trenette (AX973)
ve spagetti (AX974)
1 Bu ekleri kullanmak için makarna
açma ekini (AX970) kullanarak
makarnayı açmalısınız.
2 Mevcut olan eklerden herhangi
birini yerleştirmek için “monte etme”
talimatlarını uygulayın.
3 Açılmış makarnayı makarna ekine
koyun ve değişik kesiciler farklı
makarna çeşitleri yaratmak için
makarnayı kesecekledir .
4 Makarna pişirmeden önce 4 saat e
kadar saklanabilir.
makarnanın pişirilmesi
1 Dörtte üçü suyla dolu tencereyi
kaynatın. Tuz ekleyin.
2 Suya küçük bir miktar zeytin yağı
eklenmesi makarnaların
yapışmasını engelleyecektir.
3 Makarnayı ekleyin ve yaklaşık 2 ila
4 dakika kaynatın.
temizleme
Aygıtın hiçbir parçasını bulaşık
makinesinde yıkamayınız.
1 Eklentiyi çıkarın ve nemli bir bezle
temizleyin. Suya sokmayın.
tarifler
basit makarna hamuru
500gr (1lb 2oz) çok ince veya sade un
5-6 yumurta
2.5ml (1/2yk) tuz
15ml yağ
doygun makarna
500gr (1lb 2oz) doygun un
5-6 yumurta
2.5ml (1/2yk) tuz
15ml yağ
makarna rossa
500gr (1lb 2oz) çok ince veya sade un
4-5 yumurta
75 gr (3oz) salça
2.5ml (1/2yk) tuz
15ml yağ
Yöntem
Unu, tuzu, yağı ve yumurtaları
(yumurtalar salça ile karıştırılmalıdır)
karıştırma kasesine koyun.
10 saniye boyunca malzemeleri K
çırpıcı ile minimum hızda karıştırın,
sonra 15 saniye boyunca hız 1’de
karıştırın. Kapatın ve kaseyi ve aleti
kazıyın. Çırpıcıyı çıkarın ve hamur
kancasını ile yeniden takın ve yaklaşık
2 dakika boyunca ve hamur şekle
girinceye kadar hız 1’de çalıştırmaya
devam edin. Kapatın ve hamuru
çıkartın ve pürüzsüz bir hamur elde
edilene kadar el ile yoğurmaya devam
edin. En iyi sonuçlar için, hamuru
sarın sonra makarna ekiyle açmadan
önce yaklaşık 15 dakika boyunca
dinlendirin. Makarna açma ekini
yerleştirin ve önceki talimatları
uygulayın.
26
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43

Kenwood AX974 El kitabı

Kategori
Mikser / mutfak robotu aksesuarları
Tip
El kitabı
Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur: