Malzemeler Miktarlar (Maksimum) Tavsiye edilen hız seviyeleri Aksesuar
Et (parçalar halinde) 80 g V2 seviyesinde 15 sn.
I
Baharat (biber, karabiber, vb) 50 g V2 seviyesinde 15 sn.
H
Tane halinde kahve, pirinç 20-80 g V2 seviyesinde 30 sn.
H
Soğan 20-100g V2 seviyesinde 15 sn.
I
Sarımsak 20-100g V2 seviyesinde 15 sn.
I
2-Öğütücünün veya mini doğrayıcının bıçak
bloğunu (H2 veya I2) ilgili hazne (H1 veya I1)
üzerine yerleştirin. Saat yönünde çevirerek
bıçak bloğunu kilitleyin (Şekil 4)
3-Öğütücünün veya mini doğrayıcının
haznesini bıçaklarla çevirin. Aksesuarı motor
bloku (G) üzerine yerleştirin ve yerinde
kilitleyin (Şekil 5).
4-Cihazın fişini elektrik prizine takın ve yavaş
veya hızlı hız düğmesine basın (E veya F).
5-Cihaz çalışırken iki elinizle sıkıca tutun.
Cihazı bir kerede 30 saniyeden uzun süre
çalıştırmayın.
6-Hazırladığınız besinleri örneğin buzdolabında
saklayabilmeniz için aksesuarların hazneleri
üzerinde (H1 veya I1) koruma kapakları (J)
yer almaktadır.
TEMİZLİK
• Blenderin fişini elektrik prizinden çekin ve tüm
aksesuarlarını çıkarın.
• Bıçak blokları (H2 veya I2) keskindir
dokunurken dikkatli olunmalıdır.
• Motor bloğunu (G) temizlemek için nemli bir
bez kullanın. Özenle kurulayın.
• Motor bloğunu (G) asla akan suyun altına
tutmayın.
• Temizleme işlemini kolaylaştırmak için,
çıkarılabilir parçaları kullanımın hemen
ardından sıcak sabunlu su ile yıkayın.
• Hazne (C), kapak (B), ölçü kabı (A) ve
aksesuarlar (H1, I1 ve J) bulaşık
makinesinde, üst sepette, “ECO” veya AZ
KİRLİ” programında yıkanabilir.
26
Talimatlar:
- Cihazı bir dakikadan uzun süre sürekli olarak
çalıştırmayın.
• Cihaz çalışırken malzeme eklemek için,
malzemeleri besleme ağzından (B) ilave
edin.
• Hazneye (C) yerleştirmeden önce
malzemeleri küçük parçalar halinde kesin
( yaklaşık 15 mm X 15 mm). Aynı anda çok
fazla miktarda malzeme kullanmayın.
DİKKAT: Eğer malzemeler bıçakların arasında
sıkışırsa, cihazın fişini prizden çekin ve bir spat-
ula yardımıyla çıkarın.
ÖĞÜTÜCÜ VE MİNİ DOĞRAYICININ KULLANILMASI (H veya I)
(Modellere göre)
Öğütücü (H) şunları yapmanızı sağlayacaktır:
- Kahve öğütmek (80 grama kadar
- Baharat (biber), pirinç ve badem, fındık gibi
kuru meyvelerin ufalanması veya kıyılması.
Mini doğrayıcı (I), et (80 grama kadar parçalar
halinde kesilmiş), soğan, sarımsak, zencefil gibi
malzemelerin kıyılmasını sağlar.
DİKKAT: Bu aksesuarların bıçakları (H2 veya
I2) çok keskindir; dokunurken dikkatli olun.
1-Malzemeleri yaklaşık 15 mm X 15mm’lik
parçalar halinde kesin. Öğütücü veya mini
doğrayıcı haznesi (H1 veya I1) içerisine
koyun. Aşağıdaki tabloda kullanılacak
maksimum malzeme miktarları belirtilmiştir.