105
tr
Cihazın kullanılması
Çevrilebilen kesme diski –
kalın/ince
Meyve ve sebze kesmek için kulla-
nılır. İşleme 1. kademede yapılmalıdır.
Çevrilebilen kesme diski üzerindeki tanım:
Kalın kesme tarafı için “grob”,
ince kesme tarafı için “fein”
Dikkat!
Çevrilebilen kesme diski, sert peynir, ekmek,
sandviç ekmeği ve çikolata kesmek için
uygun değildir. Pişirilmiş, dağılmadan pişen
türden patatesleri sadece soğukken kesiniz.
Çevrilebilen rendeleme diski –
kaba/ince
Sert peynir (örn. parmıcan),
soğutulmuş çikolata ve fındık türleri rende-
lemek için kullanılır. İşleme 1. kademede
yapılmalıdır.
Çevrilebilen raspalama diski üzerindeki
tanım: Kaba raspalama tarafı için “2”
İnce raspalama tarafı için “4”
Dikkat!
Çevrilebilen raspalama diski, fındık türlerini
raspalamak için uygun değildir. Yumuşak
peyniri sadece kaba taraf ile 2 kademede
raspalayınız.
Kesmek ve raspalamak için
çevrilir disk
Meyve, sebze ve peynir kesmek ve
rendelemek için kullanılır.
İşleme 2. kademede yapılmalıdır.
Bilgi: Sert besinleri kesme/çevrilebilen
rendeleme diski ile işlemeyiniz, aksi halde
bıçak körelebilir. Bunun için çevrilebilen
kesme diskini (kalın/ince) kullanınız.
Resim C
■ Kabı yerine takınız (kabın üzerindeki ok
işareti cihazdaki noktaya bakmalı) ve
sonuna kadar saatin çalışma yönünde
çeviriniz.
■ Alet tutucuyu kabın içine yerleştiriniz.
İstenilen kullanıma göre:
■ Doğrama diskini alet mesnedi üzerine
yerleştiriniz. İstediğiniz kesme/raspalama
tarafını üst tarafa çeviriniz. Diskleri disk
mesnedi üzerine öyle yerleştiriniz ki, alet
mesnedindeki kavramalar diskin deliklerine
tutunsun.
■ Tıkaçlı kapağı takınız (kapaktaki ok işareti
kabın ok işaretine denk gelmelidir) ve
saatin çalışma yönünde çeviriniz. Kapağın
dili sonuna kadar kabın tutamağındaki
yuvaya girip oturmalıdır.
■ Elektrik şini prize takınız.
■ Döner şalteri istediğiniz kademeye
ayarlayınız.
■ Kesme veya rendeleme malzemesini
doldurunuz.
■ Kesilecek veya raspalanacak besin tıkaç
ile sadece haf bastırılarak cihazın içine
itelenmelidir. Tıkacı çıkarınız ve malzeme-
leri ilave etme ağzı üzerinden doldurunuz.
Dikkat!
Kabı, kesilmiş veya raspalanmış besinler
tutucu diske temas edecek kadar fazlalaş-
madan önce boşaltınız.
İşiniz sona erdikten sonra
■ Döner şalteri P konumuna ayarlayınız.
■ Elektrik şini çekip çıkarınız.
■ Kapağı saatin çalışma yönünün tersine
doğru çeviriniz ve çıkarınız.
■ Aleti çıkarınız:
Alet mesnedini, üniversal bıçak, çırpma
diski ya da yoğurma kancası ile birlikte
çanaktan dışarı çıkarınız. Aleti, alet
mesnedinden çıkarınız.
■ Doğrama disklerini orta kısımdaki plastik
bölüm üzerinden tutup dışarı çıkarınız.
Aleti mesnedini kabın içinden çıkarınız.
■ Kabı saatin çalışma yönünün tersine doğru
çeviriniz ve çıkarınız.
■ Tüm parçaları temizleyiniz, bakınız
“Cihazın temizlenmesi ve bakımı”.
Mikser
Mikser bıçaklı/doğrama bıçaklı bıçak ünitesi,
sıvı ya da yarı katı besinleri karıştırmak, çiğ
meyve ve sebzeleri doğramak/kıymak ve
besinleri pürelemek için uygundur.
W Keskin bıçaklarından/dönen tahrik
sisteminden (motordan) dolayı
yaralanma tehlikesi söz konusudur!
Mikser cihaza takılıyken kesinlikle miksere
elinizi sokmayınız! Mikseri cihazdan çıkara-
cağınız/cihaza takacağınız zaman cihazın
durur vaziyette olmasına özellikle dikkat
ediniz! Bıçak ünitesinin bıçak ağızlarına
çıplak elleriniz ile dokunmayınız. Temizleme
işlemi için bir fırça kullanınız.