C
köpürtücü/köpürtma aletini
kullanmak için (varsa)
l
Cihaz çalışırken asla malzeme
eklemeyin.
l
Sıcak sıvıları karıştırırken dikkatli
olun, kapta 300mls’den fazlasını
karıştırmayın.
l
Köpürdüğünde ve kalınlaştığında
taşabileceği için 400mls’den fazla
soğuk süt işlemeyin.
1 Köpürtücü/köpürtme aleti milini
elektrikli tutamağa takın. Kilitlemek
için tutamağı saat yönünde
döndürün.
2 Düşük hızda karıştırmaya başlayın
ve gerekirse hızı yükseltin.
ipuçları
l
Sıçramayı önlemek için
köpürtücü/köpürtme aletini
işlenecek gıdanın içine
çalıştırmadan once yerleştirin.
İşleme sırasında köpürtücü/
köpürtme aletinin altının
malzemelerin için tamamen
girdiğinden daima emin olun.
l
Daima ilk olarak sıvı malzemeleri
ekleyin.
l
Eklemeden önce meyveleri püre
haline getirin.
l
Eğer şurup veya toz karışım
kullanılıyorsa, bunları karıştırmaya
başlamadan hemen önce koyun,
bu sayede dibe çökmeleri önlenir.
l
En iyi sonuçlar için, tüm sıvı
malzemeler mümkün olduğunca
soğuk olmalıdır.
l
Sütlü içecekler, süt buz gibi soğuk
olduğunda daha lezzetli olur. Süt
ne kadar soğuk olursa o kadar katı
ve lezzetli olur. Kaymağı alınmış
süt, yarım kaymaklı veya tam yağlı
sütten daha fazla köpük üretir.
l
Asla donmuş meyve veya kırık
buz karıştırmayı denemeyin.
l
Köpürtmeden önce büyük
miktardaki dondurmayı parçalara
ayırın.
D
doğrayıcıyı kullanmak için
(varsa)
l
Et, sebzeler, otlar, ekmek,
bisküviler ve kuru yemişleri
doğrayabilirsiniz.
l
Bıçağa hasar verebileceklerinden
kahve çekirdekleri, buz küpleri,
baharatlar veya çikolata gibi sert
yiyecekleri işlemeyin.
1 Etteki kemikleri çıkartın ve 1-2cm
küpler halinde doğrayın.
2 Kauçuk halka tabanı
bt
doğrayıcı
kasesinin altında yerleştirin. (Bu
kasenin çalışma tezgahında
kaymasını önler).
3 Doğrayıcıyı, kasenin içindeki pinin
üzerine yerleştirin
3
.
4 Yiyeceği ekleyin.
5 Doğrayıcının kapağını kapatın,
döndürün ve kilitleyin
4
.
6 Elektrikli tutamağı doğrayıcı
kapağına
5
takın – kilitlemek için
saat yönünde döndürün.
7 Fişi takın. Kaseyi sabit tutun.
Sonra Turbo düğmesine basın.
Alternatif olarak, darbe etkisi
yaratmak için Turbo düğmesine
kısa aralıklarla basın.
8 Kullandıktan sonra fişini çekin ve
parçaları birbirinden ayırın.
E
Metal Masherpro™ (varsa)
önemli
l
Eziciyi asla yanan ocak üzerindeki
sos kabı içinde kullanmayın. Sos
kabı daima ocaktan alınmalı ve bir
parça soğumaya bırakılmalıdır.
l
Ezme sırasında veya sonrasında
ezici ile kabın kenarlarına
vurmayın. Kenarlardaki fazlalıkları
sıyırmak için spatula kullanın.
l
Ezme sırasında en iyi sonucu elde
etmek için sos kabı yarıdan fazla
dolu olmamalıdır.
1 Sert sebzeleri ve meyveleri iyice
pişirin ve ezmeden önce suyunu
süzün.
2 Ezici halkasını ezici mili takın
saat yönünde çevirerek ve
pozisyonunda
6
kilitlenecek
şekilde takın.
3 Ezici miline kalın ya da ince
eleği takın – kilitlemek için saat
yönünde döndürün
7
.
4 Ezicinin altını süte çevirin ve
küreği orta göbek üzerine takın
ve saat yönünün tersine çevirerek
yerleştirin
8
. (Eğer halka
takılı değilse, kürek yerine
oturmayacaktır).
116