CC
k
öpürtücü/köpürtma aletini
kullanmak için (varsa)
G
Cihaz çalışırken asla malzeme
e
klemeyin.
G
Sıcak sıvıları karıştırırken dikkatli
olun, kapta 300mls’den fazlasını
k
arıştırmayın.
G
Köpürdüğünde ve kalınlaştığında
taşabileceği için 400mls’den fazla
soğuk süt işlemeyin.
1 Köpürtücü/köpürtme aleti milini
elektrikli tutamağa takın. Kilitlemek
için tutamağı saat yönünde
döndürün.
2 Düşük hızda karıştırmaya başlayın
ve gerekirse hızı yükseltin.
ipuçları
G
Sıçramayı önlemek için
köpürtücü/köpürtme aletini
işlenecek gıdanın içine
çalıştırmadan once yerleştirin.
İşleme sırasında
köpürtücü/köpürtme aletinin
altının malzemelerin için
tamamen girdiğinden daima
emin olun.
G
Daima ilk olarak sıvı malzemeleri
ekleyin.
G
Eklemeden önce meyveleri püre
haline getirin.
G
Eğer şurup veya toz karışım
kullanılıyorsa, bunları karıştırmaya
başlamadan hemen önce koyun,
bu sayede dibe çökmeleri önlenir.
G
En iyi sonuçlar için, tüm sıvı
malzemeler mümkün olduğunca
soğuk olmalıdır.
G
Sütlü içecekler, süt buz gibi soğuk
olduğunda daha lezzetli olur. Süt
ne kadar soğuk olursa o kadar
katı ve lezzetli olur. Kaymağı
alınmış süt, yarım kaymaklı veya
tam yağlı sütten daha fazla köpük
üretir.
G
Asla donmuş meyve veya kırık
buz karıştırmayı denemeyin.
G
Köpürtmeden önce büyük
miktardaki dondurmayı parçalara
ayırın.
DD
doğrayıcıyı kullanmak için
(varsa)
G
Et, sebzeler, otlar, ekmek,
bisküviler ve kuru yemişleri
doğrayabilirsiniz.
G
B
ıçağa hasar verebileceklerinden
kahve çekirdekleri, buz küpleri,
b
aharatlar veya çikolata gibi sert
y
iyecekleri işlemeyin.
1 Etteki kemikleri çıkartın ve 1-2cm
küpler halinde doğrayın.
2 Kauçuk halka tabanı
bt
doğrayıcı
k
asesinin altında yerleştirin. (Bu
kasenin çalışma tezgahında
kaymasını önler).
3 Doğrayıcıyı, kasenin içindeki pinin
üzerine yerleştirin
3
.
4 Yiyeceği ekleyin.
5 Doğrayıcının kapağını kapatın,
döndürün ve kilitleyin
4
.
6 Elektrikli tutamağı doğrayıcı
kapağına
5
takın – kilitlemek için
saat yönünde döndürün.
7 Fişi takın. Kaseyi sabit tutun.
Sonra Turbo düğmesine basın.
Alternatif olarak, darbe etkisi
yaratmak için Turbo düğmesine
kısa aralıklarla basın.
8 Kullandıktan sonra fişini çekin ve
parçaları birbirinden ayırın.
EE
Metal Masherpro™ (varsa)
önemli
G
Eziciyi asla yanan ocak üzerindeki
sos kabı içinde kullanmayın. Sos
kabı daima ocaktan alınmalı ve bir
parça soğumaya bırakılmalıdır.
G
Ezme sırasında veya sonrasında
ezici ile kabın kenarlarına
vurmayın. Kenarlardaki fazlalıkları
sıyırmak için spatula kullanın.
G
Ezme sırasında en iyi sonucu elde
etmek için sos kabı yarıdan fazla
dolu olmamalıdır.
1 Sert sebzeleri ve meyveleri iyice
pişirin ve ezmeden önce suyunu
süzün.
2 Ezici halkasını ezici mili takın saat
yönünde çevirerek ve
pozisyonunda
6
kilitlenecek
şekilde takın.
3 Ezici miline kalın ya da ince eleği
takın – kilitlemek için saat
yönünde döndürün
7
.
4 Ezicinin altını süte çevirin ve
küreği orta göbek üzerine takın ve
saat yönünün tersine çevirerek
yerleştirin
8
. (Eğer halka takılı
değilse, kürek yerine
oturmayacaktır).
116