Uygulamalar, Tablolar ve Ýpuçlarý16
Genel bilgiler
• Tepsiyi eðik kýsmý öne gelecek þekilde yerleþtirin!
• Üstten/alttan ýsý veya Isýtýcý halkalý sýcak hava ile yan yana iki kalýp
yemeði ayný anda piþirebilirsiniz. Bu durum, piþirme süresini fazla
etkilemez.
3 Dondurulmuþ gýdalarý çözme esnasýnda, kullanýlan tepsiler piþirme
sýrasýnda yamulabilir. Bunun nedeni, derin dondurucudan çýkan gýdalarla
fýrýnýn sýcaklýðý arasýndaki büyük ýsý farkýdýr. Tepsiler soðuduktan sonra,
yamukluk gider ve tepsi tekrar eski halini alýr.
Piþirme tablolarý ile ilgili bilgiler
Tablolarda bazý yemekler için gerekli olan sýcaklýklarý, piþme sürelerini ve
raf konumlarýný bulacaksýnýz.
• Piþirilen hamurun bileþimine ve kullanýlan kalýp sayýsýna ve tipine göre
deðiþeceðinden, verilen sýcaklýk deðerleri ve piþirme süreleri sadece
referans amaçlýdýr.
• Baþta düþük bir ýsý deðerini seçmenizi, daha sonra eðer gerekirse, örn.
yemeðin daha fazla kýzarmasý isteniyorsa veya piþirme uzun sürüyorsa,
daha yüksek bir sýcaklýk seçmenizi tavsiye ederiz.
• Yemeðiniz için tam bilgiler bulamýyorsanýz, benzer bir yemeðin bilgisini
referans alarak hareket edin.
• Tepsi veya kalýp içerisinde birkaç seviyede kek piþiriyorsanýz piþme
süresi 10-15 dakika uzayabilir.
• Yaþ yemekler (örn. pizza, meyveli pasta vb.) bir seviyede hazýrlanýr.
• Farklý konumlara yerleþtirilen hamur iþleri, baþlangýçta eþit olmayan
seviyelerde kýzarabilir. Bu durumda lütfen sýcaklýk ayarýný
deðiþtirmeyin. Koyulaþmadaki farklýlýklar zaman içerisinde
dengelenecektir.
• Yeni fýrýnýnýz, eski fýrýnýnýza göre farklý sýcaklýk ve sürelerde piþirebilir/
kýzartabilir. Bu nedenle alýþmýþ olduðunuz ayarlarý (sýcaklýk, piþirme
süresi) aþaðýdaki tablolarda verilen önerilere uyarlayýn.
2 Uzun piþirme sürelerinde atýl ýsýdan faydalanmak için fýrýný piþirme süresi
bitmeden yaklaþýk 10 dakika önce kapatabilirsiniz.
Aksi belirtilmediyse, tablolarda verilen deðerler, soðuk durumdaki fýrýn
için geçerlidir.