Bauknecht FI7 S8C1 SH IX HA Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide

Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur:

TR
Hızlı kılavuz
1
ÜRÜN TANIMI
KONTROL PANELİNİN AÇIKLAMASI
1. Kontrol paneli
2. Fan
3. Yuvarlak ısıtma elemanı
(görünmez)
4. Raf kılavuzları
(sevye, fırın ön kısnda
gösterlmştr)
5. Kapak
6. Su çekmecesi
7. Üst ısıtma elemanı/grill (ızgara)
8. Lamba
9. Tanıtım levhası
(çıkarmayın)
10. Alt ısıtma elemanı
(görünmez)
1. AÇIK / KAPALI
Fırını açmak ve kapatmak ve etkin
bir işlevi durdurmak için kullanılır.
2. İLEVLERE DRUDAN ERİİM
İşlevlere ve menüye hızlı erişim için
kullanılır.
3. GEZİNTİ DÜĞMESİ EK
Bir menüde gezinmek ve bir
işlevin ayarlarını veya değerlerini
azaltmak için kullanılır.
4. GERİ
Önceki menüye geri dönmek için
kullanılır.
Pişirme sırasında ayarların
değiştirilmesini sağlar.
5. EKRAN
6. ONAYLA
Seçilen bir işlevi veya ayarlanan bir
değeri onaylamak için kullanılır.
7. GEZİNTİ DÜĞMESİ ARTI
Bir menüde gezinmek ve bir işlevin
ayarlarını veya değerlerini artırmak
için kullanılır.
8. SEÇENEKLER / İLEVLERE
DOĞRUDAN ERİİM
İşlevlere, süreye, ayarlara ve
favorilere hızlı erişim için kullanılır.
9. BALAT
Belirtilen veya temel ayarları
kullanarak bir işlevi başlatmak için
kullanılır.
1
2
3
4
8
9
10
5
7
6
1
2
3 4 5 76 8 9
BİR HOTPOINT-ARISTON ÜRÜNÜ
SATIN ALDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
Daha kapsamlı yardım için, lütfen ürününüzü şu
adresten kaydedin: www . hotpoint . eu/ register
Cihazı kullanmadan önce, Güvenlik Talimatını dikkatli bir
şekilde okuyun.
2
AKSESUARLAR
RAF DAMLAMA TEPSİSİ PİİRME TEPSİ KAYAR KILAVUZLAR *
Yemek pşrmek veya tava, kek
kalıbı ve fın kullanımına
uygun dğer pşrme kapları
çn destek olarak kullanın
Et, balık, sebze, İtalyan ekmeğ
vs. pşrmek çn fırın tepss
olarak kullanın veya pşrme
sırasında çıkan sıvıla
toplaması çn rafın altına
konumlandırın.
Her türlü ekmek ve hamur ş,
aynı zamanda rosto, kağıtta
balık vs. pşrmek çn kullan.
Aksesuarların takılmasını veya
sökülmesn kolaylaştırmak
çn.
* Yalnızca belrl modellerde mevcuttur
Aksesuar sayısı ve türü, satın anan modele bağlı olarak değşeblr.
Dğer aksesuarlar, Satış Sonrası Servsten ayrıca satın alınablr.
RAFIN VE DİĞER AKSESUARLARIN TAKILMASI
Kalkık kenarın yukarı baktığından emin olarak, rafı,
raf kılavuzlarının üzerinde kaydırarak yatay bir şekilde
yerleştirin.
Damlama tepsisi ve pişirme tepsisi gibi diğer
aksesuarlar rafla aynı şekilde yatay olarak takılır.
RAF KILAVUZLARININ ÇIKARILMASI VE YERİNE
TAKILMASI
. Raf kılavuzlarını sökmek için, her iki yandaki tespit
vidalarını (varsa), bir madeni para aleti yardımıyla
sökün. Kılavuzları yukarı kaldırın ve alt kısımlarını
çekerek yuvalarından kurtarın: Raf kılavuzları artık
çıkarılabilir.
. Raf kılavuzlarını sökmek için, her iki yandaki tespit
vidalarını (varsa), bir madeni para aleti yardımıyla
sökün. Kılavuzları yukarı kaldırın ve alt kısımlarını
çekerek yuvalarından kurtarın: Raf kılavuzları artık
çıkarılabilir.
2
1
KAYAR KILAVUZLARIN TAKILMASI VARSA
Raf kılavuzlarını fırından çıkarın ve koruyucu plastiği
kayar kılavuzlardan çıkarın.
Kılavuzun üst klipsini raf kılavuzuna sabitleyin ve
sonuna kadar kaydırın. Diğer klipsi alçaltarak ilgili
konumuna yerleştirin. Kılavuzu sabitlemek için,
klipsin alt kısmını, raf kılavuzuna sıkıca bastırın.
Kılavuzların serbest hareket edebildiğinden emin
olun. Bu adımları, aynı seviyedeki diğer raf kılavuzu
için de tekrarlayın.
tfen dkkat edn: Kayar kılavuzlar, herhang br sevyede
takılablr.
3
TR
İŞLEVLER
MY MENU BENİM MENÜM
Bunlar, tüm yiyecek türlerinin tamamen otomatik
olarak pişirilmesini sağlar (Lazanya, Et, Balık, Sebzeler,
Kekler & Hamurişi, Tuzlu kekler, Ekmek, Pizza). Bu işlevi
en iyi şekilde kullanmak için, ilgili pişirme tablosundaki
göstergeleri takip edin.
MANUEL FONKSİYONLAR
ZORUNLU HAVA
Birden fazla rafta (en fazla üç) aynı pişirme sıcaklığı
gerektiren farklı yiyecekleri aynı anda pişirmek için
kullanılır. Bu işlev, farklı yiyecekleri, kokuları birbirlerine
karıştırmadan pişirmek için kullanılabilir.
KONVEKSİYONLU
Etleri, içi dolgulu kekleri tek bir rafta pişirmek için
kullanılır.
MULTIFLOW MENU ÇOK AKILI MENÜ
Aynı pişirme sıcaklığı gerektiren farklı yiyecekleri
aynı anda dört seviyede pişirmek için kullanılır. Bu
işlev kurabiye, kek, yuvarlak pizza (dondurulmuş da
olabilir) pişirmek ve komple bir yemek hazırlamak için
kullanılabilir. En iyi sonuçlar için pişirme tablosuna uyun.
GRILL FONKS.
» GRILL
Biftek, kebap ve sosis ızgara yapmak, sebze ograten
pişirmek veya ekmek kızartmak için kullanılır. Et ızgara
yaparken, pişirme esnasında çıkan sıvıları toplaması için
damlama tepsisi kullanılmasını öneriyoruz: Tepsiyi, rafın
altındaki seviyelerden herhangi birine konumlandırın ve
500 ml içme suyu ekleyin.
» TURBO GRILL
Büyük et parçalarını rostolamak için kullanılır (butlar,
rozbif, tavuk). Pişirme esnasında çıkan sıvıları toplaması
için bir damlama tepsisi kullanılmasını öneriyoruz:
Tavayı, rafın altındaki seviyelerden herhangi birine
konumlandırın ve 500 ml içme suyu ekleyin.
MY FROZEN FOOD DONDURULMU GIDALARIM
İşlev, 5 farklı türdeki hazır dondurulmuş gıdalar için ideal
pişirme sıcaklığını ve modunu otomatik olarak seçer.
Fırına ön ısıtma uygulamak gerekmez.
ÖZEL İLEVLER
» BUZ ÇÖZME
Yiyeceğin buzunu çözme işlemini hızlandırmak içindir.
Yiyeceği orta rafa yerleştirin. Dışarıda kurumasını
önlemek için, yiyeceği ambalajının içinde bırakın.
» KEEP WARM
Yeni pişirilen yemeği sıcak ve gevrek tutmak için
kullanılır.
» KABARTMA
Tatlı veya tuzlu hamurun en iyi şekilde kabarması
için kullanılır. Kabartma kalitesini korumak için, işlevi,
bir pişirme çevriminden sonra fırın hala sıcak iken
etkinleştirmeyin.
» MAXI COOKING
Büyük et parçalarını (2,5 kg'nin üzerinde) pişirmek için
kullanılır. Her iki tarafının da eşit kızarması için pişirme
sırasında etin çevrilmesi önerilir. Tamamen kurumayı
önlemek için etin ara sıra kendi suyuyla ıslatılması
önerilir.
» ECO FANLI HAVA
İçi doldurulmuş rostoluk et parçalarını ve et filetolarını
tek bir rafta pişirmek için kullanılır. Nazik, aralıklı hava
dolaşımı sayesinde yemeğin aşırı kuruması engellenir.
Bu ECO işlevi kullanılırken, pişirme sırasında ışık kapalı
kalacaktır. ECO çevrimini kullanarak güç tüketimini
optimize etmek için, fırının kapağı, yemek tamamen
pişene kadar açılmamalıdır.
» YAVA PİİRME
Et ve balıkları nazikçe pişirmek için kullanılır. Bu işlev,
yiyecekleri, körpe ve sulu kalmaları için yavaş bir
şekilde pişirir. Düşük sıcaklık nedeniyle, yiyeceğin dış
kısmı esmerleşmez ve nihai sonuç, buharlı pişirmeye
benzerlik gösterir. Etin üstünü kızartmak ve doğal suyunu
korumasına yardımcı olmak için rostoluk etlerin önce
kızgın bir tavada çevrilmesini öneriyoruz. En iyi sonuçlar
için, ısının dağılmasını önlemek üzere fırının kapağını
pişirme sırasında kapalı tutun. Önerilen pişirme süreleri,
balık için (300 g - 3 kg) 2-5 saat arasında, et için (1-3 kg)
4-7 saat arasındadır.
HIZLI ÖN ISITMA
Fırında hızlıca ön ısıtma yapmak için kullanılır.
ZORUNLU HAVA+BUHAR
Buhar ve zorunlu hava özelliklerini bir araya
getiren bu işlev, dışı hoş bir şekilde çıtır ve esmer iken
aynı zamanda içi körpe ve sulu yiyecekler pişirmenizi
sağlar. En iyi pişirme sonuçları için, balık pişirirken
YÜKSEK, et için ORTA ve ekmek ve tatlılar için DÜŞÜK
buhar seviyesinin seçilmesini öneririz.
ALT VE ÜST
Yalnızca bir rafta her türlü yemeği pişirmek için
kullanılır.
MY FAVORİTESFAVORİLERİM
10 favori işlevin listesini çağırmak için kullanılır.
TEMİZLİK
DIAMOND CLEAN
Bu özel temizlik çevriminde düşük sıcaklık yoluyla
yayılan su buharının etkisi, kirlerin temizlenmesini
kolaylaştırır. İç kısmın tabanına 200 ml içme suyu dökün
ve işlevi fırın soğukken etkinleştirin.
BOALTMA
Kazanı boşaltarak içerisinde su kalıntısı olmamasını
sağlamak için kullanılır.
4
KİREÇ ÇÖZME
Kazandaki kireç kalıntılarını temizlemek için kullanılır. Bu
işlevin düzenli aralıklarla kullanılmasını öneriyoruz. Bunu
yapmadığınız takdirde, ekranda, fırını temizlemenizi
hatırlatan bir mesaj görünecektir.
DAKİKA ÖLÇER
Bir işlevi etkinleştirmeden zaman tutmak için
kullanılır.
AYARLAR
Fırının ayarlarını düzenlemek için kullanılır.
“ECO” modu etkn ken, enerj tasarrufu sağlamak üzere ekran
parlaklığı düşürülecek ve 1 dakka sonra ışık kapanacaktır.
Düğmelerden herhang brne baldığında, otomatk olarak
yenden etknleştrlecektr.
“DEMO” modu “On” (Açık) konumda ken, tüm komutlar etkn ve
menüler kullanılablrdr, fakat fırın ınmaz. Bu modu devre dışı
bırakmak çn, "AYARLAR" menüsünden “DEMO”ya grn ve “O”u
(Kapalı) seçn.
“FABRİKA AYARLARI” seçldğnde, ürün kapanır ve arndan lk
açıldığı durumuna ger döner. Tüm ayarlar slnecektr.
İLK KULLANIM
1. DİLİ SEÇİN
Cihazı ilk açtığınızda dili ve saati ayarlamanız gerekecek:
Ekranda “English” görüntülenecektir.
1. English
Kullanılabilir diller listesinde gezinmek için veya 'a
basın ve istediğiniz dili seçin.
Seçiminizi doğrulamak için 'a basın.
tfen dkkat edn: Dl, daha sonra seçeneğne basarak
ulaşılablecek olan "AYARLAR" menünde "DİL" seçlerek
değştrleblr.
2. GÜÇ TÜKETİMİNİ AYARLAYIN
Fırın, 3 kW'den (16) yüksek bir değere sahip ev şebekesi
ile uyumlu seviyede elektrik gücü tüketecek şekilde
programlanmıştır: Evinizdeki güç seviyesi daha düşük
ise, bu değeri azaltmanız gerekecektir (13).
GÜÇ
16 "Yüksek" veya 13 "Düşük" ayarını seçmek için ayar
düğmesini çevirin ve
'e basarak onaylayın.
3. SAATİ AYARLAYIN
Gücü seçtikten sonra, mevcut saati ayarlamanız
gerekecektir: Ekranda saate ait iki rakam yanıp
sönecektir.
SAAT
Mevcut saati ayarlamak için veya 'a basın ve
ardından
'e basın: Ekranda dakikaya ait iki rakam
yanıp sönecektir.
Dakikayı ayarlamak için veya 'e ve onaylamak için
'e basın.
tfen dkkat edn: Uzun sürel güç kesntlernn arndan saat
tekrar ayarlamanız gerekeblr.
seçeneğne basarak
ulaşılablecek olan "AYARLAR" menünde “SAAT” seçn
4. FIRINI ISITIN
Yeni bir fırın, imalat esnasında kalmış olabilecek kokular
yayabilir: Bu tamamen normaldir.
Dolayısıyla yemek pişirmeye başlamadan önce, olası
kokuları gidermek için fırının içi boş halde ısıtılmasını
öneriyoruz. Fırındaki koruyucu karton ambalajlarını veya
şeffaf filmleri ve içindeki aksesuarları çıkarın. İdeal olarak
hava dolaşımlı bir işlev kullanarak, fırını yaklaşık bir
saat boyunca 200 °C'ye ısıtın (örn. “Zorunlu Hava veya
“Konveksiyonlu”).
tfen dkkat edn: chazı lk kez kullandıktan sonra odanın
havalandırılması tavsye edlr.
GÜNLÜK KULLANIM
1. BİR İLEV SEÇİN
Fırını açmak için 'e basın: ekranda, son çalışan ana
işlev veya ana menü gösterilecektir.
İşlevler, ana işlevlerden birinin simgesine basarak
veya bir menüde gezinerek seçilebilir: Menüden
bir öğeyi seçmek için (kullanılabilir ilk öğe ekranda
gösterilecektir), istediğiniz öğeyi seçmek üzere
veya
'e basın; ardından onaylamak için 'e basın.
2. İLEVİ AYARLAYIN
İstediğiniz işlevi seçtikten sonra, ayarlarını
değiştirebilirsiniz. Ekranda, değiştirilebilecek ayarlar sıra
ile görüntülenecektir.
'e basmanız, önceki ayarı tekrar
değiştirmenizi sağlar.
SICAKLIK / GRILL SEVİYESİ / BUHAR SEVİYESİ
SICAKLIK
Ekranda değer yanıp söndüğünde, değiştirmek için
veya
'e basın, ardından onaylamak için 'e basın ve
takip eden ayarlarla devam edin (mümkünse).
Aynı şekilde, grill seviyesini (ızgara) ayarlamak
mümkündür: Izgara için tanımlanmış üç farklı güç
seviyesi vardır: 3 (yüksek), 2 (orta), 1 (düşük).
"Zorunlu Hava+Buhar" işlevinde, şu değerlerden buhar
5
TR
miktarını seçebilirsiniz: 1 (Düşük), 2 (Orta), 3 (Yüksek).
tfen dkkat edn: İşlev etknleştrldkten sonra, değerler
veya
kullanılarak değştrleblr.
SÜRE
SÜRE
simgesi ekranda yanıp söndüğünde, istediğiniz
pişirme süresini ayarlamak için
veya 'e basın ve
ardından onaylamak için
'e basın. Pişirme işlemini
manuel (zaman ayarlamadan) olarak yönetmek
isterseniz, pişirme süresini ayarlamak zorunda
değilsiniz: Onaylamak için
veya 'e basın ve işlevi
başlatın. Bu modu seçtiğinizde, gecikmeli başlatmayı
programlayamazsınız .
tfen dkkat edn: Ayarlanmış olan pşrme süresn, pşrme
sırasında
'e basarak ayarlayablrsnz: değştrmek çn veya
'e basın ve ardından onaylamak çn 'e basın.
BİTİ SAATİ (GECİKMELİ BALATMA)
Birçok işlevde, bir pişirme süresi ayarladıktan sonra, bitiş
saatini programlamak suretiyle işlevin başlatılmasını
geciktirebilirsiniz. Ekranda
simgesi yanıp sönerken,
bitiş saati gösterilir.
BİTİŞ SAA
Pişirme işleminin sona ermesini istediğiniz saati
ayarlamak için
veya 'e basın, ardından onaylamak
için
'e basın ve işlevi etkinleştirin. Yemeği fırına
yerleştirin ve kapağı kapatın: İşlev, pişirme işleminin
ayarladığınız saatte sona ermesi için hesaplanan süreden
sonra otomatik olarak başlayacaktır.
tfen dkkat edn: Geckmel br pşrme başlatma süresnn
programlanması, fırının ön ısıtma aşamasını devre dışı bırakacaktır:
Fırın, stedğnz sıcaklığa kademel olarak ulaşacakr; bu, pşrme
sürelernn, pşrme tablosunda lstelenenlerden braz daha uzun
olacağı anlamına gelr. Bekleme sırasında, programlanan btş
saatn değştrmek çn
veya 'e basablrsnz veya dğer
ayarları değştrmek çn
'e basablrsnz. Blgler görüntülemek
çn
'e basarak, btş saat ve süre arasında geçş yapılablr.
. MY MENU BENİM MENÜM
Bu işlevler, mevcut tüm yemekleri pişirmek, rostolamak
veya fırınlamak için en iyi pişirme modu, sıcaklık ve
süreyi otomatik olarak seçer.
Gerektiğinde, optimum sonuç elde etmek için yiyeceğin
özelliğini belirtmeniz yeterlidir.
AĞIRLIK / YÜKSEKLİK / PİZZA (YUVARLAK-TEPSİ-
KATMANLAR)
KİLOGRAM
İşlevi doğru ayarlamak için, ekrandaki talimatları izleyin:
komut istemi verildiğinde, istenilen değeri ayarlamak
için
veya 'e basın ve ardından onaylamak için
'e basın.
PİME DERECESİ / ÜSTÜNÜ KIZARTMA
Bazı My Menu işlevlerinde, pişme derecesi seviyesi
ayarlanabilir.
PİŞME DERECESİ
Komut istemi verildiğinde, az pişmiş (-1) ve iyi pişmiş
(+1) arasında istediğiniz seviyeyi seçmek için
veya
'e basın. Onaylamak için veya 'e basın ve işlevi
başlatın.
Aynı şekilde, izin verildiği hallerde, bazı My Menu
işlevlerinde, üstünü kızartma seviyesi düşük (-1) ve
yüksek (1) arasında ayarlanabilir.
. BUHARLI PİİRME
“Zorunlu Hava+Buhar/Saf Buhar veya My Menu'nün
çok sayıdaki özel yemek tarifinden biri seçilerek, buhar
kullanımı sayesinde her türlü yiyecek pişirilebilir.
Buhar, Alt ve Üst İşlevlerinde tipik olan yalnızca sıcak
havaya kıyasla yemeğin içine daha hızlı ve daha
eşit bir şekilde yayılır: bu, pişirme süresini azaltarak,
değerli besinleri gıdanın içine hapseder ve tüm yemek
tariflerinizde mükemmel ve gerçekten lezzetli sonuçlar
almanızı sağlar.
Buharlı pişirme süresi boyunca kapak kapalı tutulmalıdır.
Buharlı pişirme işlemine devam etmek için, kontrol
panelindeki çekmeceyi kullanarak, fırının içindeki
hazneyi doldurmak gerekecektir.
Ekranda ”DURULAMAK İÇİN” veya ”ÇEKMECEYİ DOLDUR”
talimatları yoluyla istendiğinde, çekmeceyi nazikçe
bastırarak açın.
Ekranda ”FILL COMPLETED” (DOLUM TAMAMLANDI)
görüntülenene kadar yavaşça bir miktar içme suyu
dökün. Maksimum hazne kapasitesi yakl. 1,5 litredir.
Yalnızca hazne pişirmeyi tamamlamak için yeterince
dolu değil iken su eklemek gerekecektir.
Fırın kapalıyken veya ekran yoluyla istenene kadar
hazneyi doldurmaktan kaçının.
3. İLEVİ BALATIN
Herhangi bir zamanda, varsayılan değerler istediğiniz
gibiyse veya istediğiniz ayarları uyguladıktan sonra,
işlevi etkinleştirmek için
'e basın.
Gecikme aşamasında,
'e basıldığında, fırın işlevi
derhal başlatacaktır.
tfen dkkat edn: Br şlev seçldğnde, ekranda, her şlev çn en
uygun sevye önerlecektr.
Etknleştrlmş olan şlev, herhang br anda 'e basarak
durdurablrsnz.
Fırın sıcaksa ve işlev belirli bir maksimum sıcaklık
gerektiriyorsa, ekranda bir mesaj görüntülenecektir.
6
Önceki ekrana geri dönmek için 'e basın ve farklı bir
işlev seçin veya tamamen soğumasını bekleyin.
4. ÖN ISITMA
Bazı işlevler, fırın ön ısıtma aşamasına sahiptir: Bu
işlev başlatıldığında, ekranda, ön ısıtma aşamasının
etkinleştirildiği bildirilir.
ÖN ISITMA
Bu aşama bittiğinde, sesli bir sinyal duyulacak ve fırının
ayarlanan sıcaklığa ulaştığı ekranda gösterilerek, "YEMEK
EKLEYİN" talimatı verilecektir.
Bu noktada, kapağı açın, yemeği fırına yerleştirin, kapağı
kapatın ve pişirmeyi başlatın.
tfen dkkat edn: Ön ısıtma btmeden yemeğn fırına verlmes,
nha pşrme sonucunu olumsuz etkleyeblr. Ön ısıtma
aşamasında kapağın açılması durumunda, duraklatılacaktır.
Pişirme süresi, ön ısıtma aşamasını içermez. Fırının
ulaşmasını istediğiniz sıcaklığı, her zaman
veya 'yi
kullanarak değiştirebilirsiniz.
5.İRMEYİ DURAKLATIN / YEMEĞİ ÇEVİRİN VEYA
KONTROL EDİN
Kapak açıldığında, ısıtma elemanları devre dışı
bırakılarak, pişirme işlemi geçici olarak duraklatılacaktır.
Pişirmeyi sürdürmek için, kapağı kapatın.
Bazı My Menu işlevleri, pişirme sırasında yemeğin
çevrilmesini gerektirecektir.
YEMEĞİ ÇEVİRİN
Sesli bir sinyal duyulacak ve yapılacak işlem ekranda
gösterilecektir. Kapağı açın, ekranda komut verilen
işlemi yapın ve kapağı kapatarak, pişirmeyi sürdürün.
Aynı şekilde, pişirme işleminin sona ermesine kalan süre
%10'a ulaştığında, fırın, yemeği kontrol etmeniz için
komut verir.
YEMEĞİ KONTROL E
Sesli bir sinyal duyulacak ve yapılması gereken işlem
ekranda gösterilecektir. Yemeği kontrol edin, kapağı
kapatın ve pişirme işlemini sürdürün.
tfen dkkat edn: Bu şlemler atlamak çn 'e ban. Aks
halde, belrl br süre sonunda herhang br şlem yapılmazsa, fırın
pşrmey sürdürecektr.
6. PİİRME SONU
Sesli bir sinyal duyulacak ve ekranda pişirmenin
tamamlandığı gösterilecektir.
SON
Pişirme işlemini manuel modda (zaman ayarsız)
sürdürmek için
'e basın veya yeni bir süre ayarlamak
suretiyle pişirme süresini uzatmak için 'e basın. Her
iki durumda da, pişirme parametreleri korunacaktır.
Yemeği çıkardığınızda, fırını, kapağı kapalı halde
soğumaya bırakın.
ÜSTÜNÜ KIZARTMA
Fırının bazı işlevleri, pişirme tamamlandığında ızgarayı
etkinleştirmek suretiyle yiyeceğin yüzeyini kızartmanızı
sağlar.
KIZARTMAK İÇİN v
Ekranda ilgili mesaj gösterildiğinde, gerekirse beş
dakikalık bir üstünü kızartma çevrimini başlatmak için
'e basın. Fırını kapatmak için 'e basarak işlevi
istediğiniz zaman durdurabilirsiniz.
. FAVORİ
Pişirme tamamlandığında, ekranda, favoriler listenize 1
ile 10 arası bir rakama işlevi kaydetmeniz istenecektir.
FAVORİLERE EKLE?
Bir işlevi favori olarak kaydetmek ve mevcut ayarları
gelecekte kullanmak üzere saklamak isterseniz,
'e
basın; aksi halde, isteği göz ardı etmek için
'e basın.
'e basıldığında, rakam konumunu seçmek için veya
'e basın, daha sonra onaylamak için 'e basın.
tfen dkkat edn: Hafıza dolu veya seçlen numara halhazırda
alınmış se, fırın, öncek şlevn üzerne yazmayı onaylamanı
steyecektr.
Kaydettiğiniz işlevleri sonradan çağırmak için, 'e
basın: Ekranda, favori işlevler listeniz gösterilecektir.
1. ALT VE ÜST
İşlevi seçmek için veya 'e basın, 'e basarak
onaylayın ve ardından, etkinleştirmek için
'e basın.
TEMİZLİK
DIAMOND CLEAN
Ekranda “Diamond Clean görüntülemek için
'e basın.
Diamond Clean
İşlevi etkinleştirmek için 'e basın: ekranda, en iyi
temizlik sonuçlarını elde etmek için gerçekleştirmeniz
gereken işlemlerle ilgili olarak yönlendirmeler
verilecektir: Yönergeleri izleyin ve işiniz bittiğinde
'e basın. Tüm adımları gerçekleştirdikten sonra,
gerektiğinde, temizleme çevrimini etkinleştirmek için
'e basın.
tfen dkkat edn: Nha temzlk sonucunu olumsuz
etkleyeblecek olan su buharı kaybını önlemek çn, temzlk
çevrm sırasında fırının kapağınınılmaması önerlr.
Çevrim tamamlandığında ekranda uygun bir mesaj
7
TR
yanıp sönmeye başlayacaktır. Fırını soğumaya bırakın ve
ardından iç yüzeylerini bir bez veya süngerle kurulayın.
BOALTMA
Boşaltma işlevi, haznede durağan su kalmasını
önlemek için suyun boşaltılmasına izin verir. Fırın her
kullanıldığında boşaltma işleminin gerçekleştirilmesi her
zaman önerilir.
Her durumda, belli sayıda pişirme işleminden sonra bu
işlem zorunlu olacak ve bunu yapmadan buhar işlevini
başlatmak mümkün olmayacaktır.
“Boşaltma işlevini seçtiğinizde veya
ekranda önerildiği zaman,
'e
basarak, belirtilen işlemleri izleyin:
Kapağı açın ve panelin alt sağ
tarafında yer alan boşaltma
nozülünün altına büyük bir sürahi
yerleştirin. Boşaltmayı başlattığınızda,
işlem tamamlanana kadar sürahiyi yerinde tutun.
Ekran, haznenin ne zaman tamamen boşaltılması
gerektiğini gösterecektir.
tfen dkkat edn: Boşaltma şlev yalnızca fırın soğukken
seçleblr.
rah en az 2 ltrelk olmalıdır.
KİREÇ ÇÖZME
Bu özel işlev, düzenli aralıklarla etkinleştirildiğinde
kazanı ve buhar devresini en iyi durumda tutmanızı
sağlar.
İşlev, birkaç aşamaya ayrılır: boşaltma, kireç çözme,
durulama. İşlev başlatıldıktan sonra, ekranda belirtilen
tüm adımları izleyin ve tamamlandığında her aşamayı
başlatmak için
düğmesine basın. Tam işlevin
ortalama süresi, yaklaşık 180 dakikadır.
Lütfen dkkat edn: İşlev herhang br anda durdurulursa, kreç
çözme çevrm en baştan tekrarlanmalıdır.
» BOALTMA İLEMİ
Kireç çözmeden önce, hazneyi boşaltmak gerekecektir:
işlemi en iyi şekilde gerçekleştirmek için, ilgili paragrafta
açıklandığı gibi ilerleyin.
rah en az 2 ltrelk olmalıdır.
» REÇ ÇÖZME İLEMİ
En iyi kireç çözme sonuçları için, haznenin 75 g özel
WPRO ürünü ve 1,7 litre içme suyundan oluşan bir
çözelti ile doldurulmasını öneririz.
WPRO kireç çözücü, fırınınızdaki buhar işlevinin en iyi
performansını sürdürmek için önerilen profesyonel
üründür. Lütfen ambalajın üstündeki kullanım
talimatlarına bakın. Siparişleriniz ve bilgi almak için, satış
sonrası servisle irtibata geçin veya
www.bauknecht.eu adresini ziyaret edin
Bauknecht, piyasada satılan diğer temizlik ürünlerinin
kullanılmasından kaynaklanan hasarlardan sorumlu
değildir.
Kireç çözme aşaması tamamlandığında, hazne
boşaltılmalıdır.
» DURULAMA
Hazneyi ve buhar devresini temizlemek için, durulama
çevrimi yapılmalıdır. Ekranda TANK FULL (HAZNE DOLU)
görüntülenene kadar hazneye içme suyu doldurun,
ardından durulamayı başlatmak için
'e basın. İşlem
sonunda, ekran, tekrar boşaltma ve durulama yaparak
bu aşamayı tekrarlamanız için yönlendirme verecektir.
İşlevin gerektirdiği tüm adımlar tamamlanana kadar
fırını kapatmayın.
Pişirme işlevleri, temizleme çevrimi sırasında
etkinleştirilemez.
Lütfen dkkat edn: Bu şlem düzenl olarak gerçekleştrmenz
hatırlatmak çn ekranda br mesaj görünecektr.
. DAKİKA ÖLÇER
Fırın kapatıldığında, ekran zaman ayarı olarak
kullanılabilir. Bu işlevi etkinleştirmek için, fırının kapalı
olduğundan emin olun ve
veya 'e basın:
simgesi ekranda yanıp sönecektir.
İstediğiniz uzunlukta süreyi ayarlamak için
veya 'e
basın ve ardından zaman ayarını etkinleştirmek için
'e basın.
DAKİKA ÖLÇER
Dakika ölçer seçilen süreyi geri saymayı bitirdiğinde
sesli bir sinyal duyulacak ve bu durum ekranda
gösterilecektir.
tfen dkkat edn: Dakka ölçer, herhang br pşrme çevrmn
etknleştrmez. Zamanlayıcı üzernde ayarlanan zamanı
değştrmek çn
veya seçeneğne basın; zamanlayıcıyı
herhang br zamanda kapatmak çn
veya 'e basın.
Dakika ölçer etkinleştirildikten sonra, bir işlevi de
seçebilir ve etkinleştirebilirsiniz.
Fırını açmak için
'e basın ve ardından istediğiniz
işlevi seçin.
İşlev başlatıldığında, zaman ayarı, işleve müdahale
etmeden bağımsız bir şekilde geri saymayı sürdürecektir.
tfen dkkat edn: Bu aşamada, arka planda ger saymayı
rdürecek olan dakka ölçer görmek mümkün değldr (sadece
smges görüntülenecektr). Dakka ölçer ekranını tekrar açmak
çn, halhazırda etkn olan şlev durdurmak üzere
'e basın.
. TU KİLİDİ
Tuşları kilitlemek için 'i en az beş saniye basılı tutun.
Tuş kilidini açmak için bu işlemi tekrarlayın.
TUŞ KİLİDİ
tfen dkkat edn: Bu şlev, pşrme sırasında da etknleştrleblr.
Güvenlk nedenlernden ötürü,
düğmesne balarak fırın
herhang br zamanda kapatılablr.
8
PİŞİRME TABLOSU
AKSESUARLAR
Raf
rın tepss veya rafın
üzernde kek kalıbı
Damlama tepss / Pşrme
tepss veya rafın üzernde
fırın tepss
Damlama tepss / Pşrme
tepss
İçersne 500 ml su
konulmuş damlama tepss
Gıda kategorler Sevye ve Aksesuarlar Mktar Prme İpuçları
FIRINDA PİŞİRİLMİŞ
ANA YEMEKLER
Lazanya
2
0,5 - 3 kg
Favor tarfnze göre hazırlayın. Üzerne beşamel sos dökün ve
üstünün mükemmel kızarması çn peynr serpn
Tuzlu kekler
2
0,8 - 1,2 kg
Hamuru 8-10 porsyonluk br pasta tabağının çersne yayın
ve br çatalla deln, Hamuru favor tarfnze göre doldurun
Sebze-dolma
3
0,1 - 0,5 kg / adet
Üstüne fırça le yağ sürün ve tuz ve bberle ovalayın. Terch
ettğnz şeklde sarımsak ve baharatlarla çeşnlendrn
PİZZA & EKMEK
Küçük ekmekler
3
her br 60 - 150 g
Favor tarfnze göre hamuru hazırlayın ve pşrme tepssne
yerleştrn
Kalıpta sandovic
ekmeği
2
her br 400 - 600
g
Favor beyaz ekmek tarfnze göre hamuru hazırlayın.
Kabarmadan önce br somun kabına yerleştrn. Kabartmak
çn fırının özel şlevn kullanın
Büyük ekmek
2
0,7 - 2,0 kg
Favor tarfnze göre hamuru hazırlayın ve pşrme tepssne
yerleştrn
Baget ekmeği
3
her br 200 - 300
g
Favor beyaz ekmek tarfnze göre hamuru hazırlayın.
Kabartmadan önce küçük baget ekmekler halne getrn.
Kabartmak çn fırının özel şlevn kullanın
İnce pizza
2
yuvarlak - teps
150ml su, 15g yaş maya, 200-225g un, yağ ve tuz le br pzza
hamuru hazırlayın. İlgl fırın şlevn kullanarak kabartın.
Hamuru haffçe yağlanmış br pşrme tepssnde açın.
Domates, mozzarella ve jambon gb malzemeler ekleyn
Kalın pizza
2
yuvarlak - teps
Pizza-donmuş
2
1 - 4 katman Ambalajından çıkartın
4
1
5 3
1
5 4 2
1
KEKLER &
HAMURİŞİ
Kalıpta
Pandispanya
2
0,5 - 1,2 kg
500-900g yağsız sünger kek hamuru hazırlayın. Kaplanmış ve
yağlanmış pşrme tavasına dökün
Kurabiyeler
3
0,2 - 0,6 kg
500g un, 200g tuzlu tereyağı, 200g şeker ve 2 yumurta
kullanarak br ölçü hazırlayın. Meyve özü le çeşnlendrn.
Soğumaya bırakın. Hamuru eşt br şeklde yayın ve terch
ettğnz şekl vern. Kurabyeler br pşrme tepssne dzn
Şu hamuru
3
1 teps
Pşrme tepss üzernde eşt olarak dağıtın. Kullanmadan önce
soğumaya bırakın
Kalıpta turtalar
3
0,4 - 1,6 kg
500g un, 200g tuzlu tereyağı, 200g şeker ve 2 yumurta
kullanarak br ölçü hazırlayın. Meyve özü le çeşnlendrn.
Soğumaya bırakın. Hamuru eşt br şeklde yayın ve kalıbın
çnde kat vern. Pşrmek çn marmelatla doldurun
Strudel
3
0,4 - 1,6 kg
Küp doğranmış elma, dolmalık fıstık, tarçın ve muskattan
oluşan br karışım hazırlayın. Br tavaya br mktar tereyağı
koyup şeker serpn ve 10-15 dakka pşrn. Br hamur şeklnde
rulo halne getrn ve dış kısmını katlayın
Meyveli turta
2
0,5 - 2 kg
Hamuru pasta tabağının çersne yayın ve meyvenn suyunu
çekmes çn alt kısmına ekmek kırıntıları serpn. Şeker ve tarçın
le karıştırılmış doğranmış taze meyve le doldurun
ROSTO
ET
Sığır-rosto
3
0,6 - 2 kg
Üstüne fırça le yağ sürün ve tuz ve bberle ovalayın. Terch
ettğnz şeklde sarımsak ve baharatlarla terbyeleyn. Pşrme
sonrasında kesmeden önce en az 15 dakka dnlenmeye
bırakın
Domuz rosto
3
0,6 - 2,5 kg
Tavuk kızartması
2
0,6 - 3 kg
Üzerne fırça le yağ sürün ve terch ettğnz şeklde
terbyeleyn. Tuz ve bberle ovalayın. Göğüs tarafı yukarı
bakacak şeklde fırına yerleştrn
GARNİTÜR
Sebze-rosto
3
0,5 - 1,5 kg
Üstüne fırça le yağ sürün ve tuz ve bberle ovalayın. Terch
ettğnz şeklde sarımsak ve baharatlarla çeşnlendrn
Patates
3
0,5 - 1,5 kg
Parçalar halnde kesn, fırına yerleştrmeden önce yağ ve tuz
le terbyelendrn ve baharatlarla lezzetlendrn
9
TR
Gıda kategorler Sevye ve Aksesuarlar Mktar Prme İpuçları
GRILL
ET
Hamburgerler
5
4
1,5 - 3 cm Pşrmeden önce üstüne fırça le sıvıyağ sürün ve tuz serpn
Sosis & sucuk
5
4
1,5 - 4 cm
Rafın üzernde eşt olarak dağıtın. Çatlamamaları çn sossler
br çatalla deln
Kebap
5
4
1 ızgara
Pşrmeden önce üstüne fırça le sıvıyağ sürün ve tuz serpn
Fileto & göğüs
5
4
1 - 5 cm
BALIK
Balık fileto
3
2
0,5 - 3 cm
Üstüne fırça le yağ sürün ve tuz ve bberle ovalayın. Terch
ettğnz şeklde sarımsak ve baharatlarla çeşnlendrn
Fileto-donmuş
3
2
0,5 - 3 cm
Üstüne fırça le yağ sürün ve tuz ve bberle ovalayın. Terch
ettğnz şeklde sarımsak ve baharatlarla çeşnlendrn
GARNİTÜR
Domates
3
1 teps
Ekmek kırıntılarıyla üstünü kaplayın ve yağ, sarımsak, bber ve
maydanoz le çeşnlendrn
Biber
3
1 teps
Favor tarfnze göre hazırlayın. Üstünün mükemmel kızarması
çn peynr serpn
Brokoli graten
3
1 teps
Favor tarfnze göre hazırlayın. Üzerne beşamel sos dökün ve
üstünün mükemmel kızarması çn peynr serpn
Karnabahar
graten
3
1 teps
Sebze graten
3
1 teps
AKSESUARLAR
Raf
rın tepss veya rafın
üzernde kek kalıbı
Damlama tepss / Pşrme
tepss veya rafın üzernde
fırın tepss
Damlama tepss / Pşrme
tepss
İçersne 500 ml su
konulmuş damlama tepss
10
YEMEK TARİFİ BUHAR SEVİYESİ
ÖN
ISITMA
İŞLEMİ
SICAKLIK (°C) SÜRE (Dk.)
RAF VE
AKSESUARLAR
Çörek / Kurabiyeler DÜŞÜK Evet 140 - 150 35 - 55
3
Küçük kek / Muffin DÜŞÜK Evet 160 - 170 30 - 40
3
Mayalı kekler DÜŞÜK Evet 170 - 180 40 - 60
2
Sünger kek DÜŞÜK Evet 160 - 170 30 - 40
2
İtalyan Ekmeği DÜŞÜK Evet 200 - 220 20 - 40
3
Somun ekmek DÜŞÜK Evet 170 -180 70 - 100
3
Küçük ekmek DÜŞÜK Evet 200 - 220 30 - 50
3
Baget DÜŞÜK Evet 200 - 220 30 - 50
3
Patates rosto ORTA Evet 200 - 220 50 - 70
3
Dana / Sığır / Domuz 1 kg ORTA Evet 180 - 200 60 - 100
3
Dana / Sığır / Domuz (parçalı) ORTA Evet 160 - 180 60-80
3
Az pişmiş Rozbif 1 kg ORTA Evet 200 - 220 40 - 50
3
Az pişmiş Rozbif 2 kg ORTA Evet 200 55 - 65
3
Kuzu but ORTA Evet 180 - 200 65 - 75
3
Domuz paça haşlama ORTA Evet 160 - 180 85 - 100
3
Tavuk / beçtavuğu / ördek 1 - 1,5 kg ORTA Evet 200 - 220 50 - 70
3
Tavuk / beçtavuğu / ördek (parçalı) ORTA Evet 200 - 220 55 - 65
3
Dolmalar
(domates, kabak, patlıcan)
ORTA Evet 180 - 200 25 - 40
3
Balık filetosu YÜKSEK Evet 180 - 200 15 - 30
3
ZORUNLU HAVA+BUHAR PİŞİRME TABLOSU
AKSESUARLAR
Raf
rın tepss veya rafın
üzernde kek kalıbı
Damlama tepss / Pşrme
tepss veya rafın üzernde
fırın tepss
Damlama tepss / Pşrme
tepss
İçersne 500 ml su
konulmuş damlama tepss
11
TR
İŞLEVLER
Alt ve Üst Zorunlu hava Konveksyonlu Grll Turbo Grll MaxCookng
Multow (Çok akışlı)
Eco Fanlı hava
PİŞİRME TABLOSU
YEMEK TARİFİ İŞLEV
ÖN ISITMA
İŞLEMİ
SICAKLIK (°C) SÜRE (Dk.)
RAF VE
AKSESUARLAR
Mayalı kekler / Sünger kek
Evet 170 30 - 50
2
Evet 160 30 - 50
2
Evet 160 30 - 50
4
1
Dolgulu kekler
(cheesecake, strudel, elmalı pay)
Evet 160 – 200 30 - 85
3
Evet 160 – 200 35 - 90
4
1
Kurabiyeler / Çörek
Evet 150 20 - 40
3
Evet 140 30 - 50
4
Evet 140 30 - 50
4
1
Evet 135 40 - 60
5
3
1
Küçük kekler / Muffin
Evet 170 20 - 40
3
Evet 150 30 - 50
4
Evet 150 30 - 50
4
1
Evet 150 40 - 60
5
3
1
Profiterol çöreği
Evet 180 - 200 30 - 40
3
Evet 180 - 190 35 - 45
4
1
Evet 180 - 190 35 - 45 *
5
3
1
Beze
Evet 90 110 - 150
3
Evet 90 130 - 150
4
1
Evet 90 140 - 160 *
5
3 1
Pizza / Ekmek / İtalyan ekmeği
Evet 190 - 250 15 - 50
2
Evet 190 - 230 20 - 50
4
1
Pizza (İnce, kalın, İtalyan ekmeği) Evet 220 - 240 25 - 50 *
5
3 1
Dondurulmuş pizza
Evet 250 10 - 15
3
Evet 250 10 - 20
4
1
Evet 220 - 240 15 - 30
5
3 1
Tuzlu turtalar
(sebzeli turta, tuzlu pastalar)
Evet 180 - 190 45 - 55
3
Evet 180 - 190 45 - 60
4
1
Evet 180 - 190 45 - 70 *
5
3 1
Milföy tatlısı / Milföy krakerleri
Evet 190 - 200 20 - 30
3
Evet 180 - 190 20 - 40
4
1
Evet 180 - 190 20 - 40 *
5
3
1
12
* Tahmn süre: Kşsel terche göre yemekler fırından farklı zamanlarda çıkarılablr.
** Pşrme şlemnn yarısına gelndğnde yemeğ çevrn.
*** Pşrme şlemnn üçte ksne gelndğnde yemeğ çevrn (gerekrse).
PİŞİRME TABLOSU NASIL OKUNMALIDIR
Tabloda, farklı türlerdek yyecekler pşrmek çn en y şlev, aksesuarlar ve sevye lstelenmştr. Pşrme süreler yemeğn fırına konulduğu andan tbaren
başlar, ön ısıtma (gerekrse) harç tutulmuştur. Pşrme sıcaklıkları ve süreler yaklaşık olarak verlmştr ve yemeğn mktarına ve kullanılan aksesuar türüne
göre değşr. İlk başta önerlen en düşük ayarları kullanın, eğer yemek yeternce pşmezse o zaman daha yüksek ayarlara geçn. Verlen aksesuarları kullanın
ve koyu renkl metal kek kaplarını ve pşrme tepslern terch edn. Ayrıca ateşe dayanıklı (payreks) veya kumlu taştan yapılmış tava ve aksesuarlar da
kullanablrsnz, ancak bunlarda pşrme süresnn braz daha uzun olacağını unutmayın.
YEMEK TARİFİ İŞLEV
ÖN ISITMA
İŞLEMİ
SICAKLIK (°C) SÜRE (Dk.)
RAF VE
AKSESUARLAR
Lazanya / Pide / Fırında makarna / Sigara
böreği
Evet 190 - 200 45 - 65
3
Kuzu / Dana / Sığır / Domuz 1 kg Evet 190 - 200 80 - 110
3
Kabuklu domuz kızartması 2 kg 170 110 - 150
2
Tavuk / Tavşan / Ördek 1 kg Evet 200 - 230 50 - 100
3
Hindi / Kaz 3 kg Evet 190 - 200 80 - 130
2
Fırında balık / kağıtta
(fileto, bütün)
Evet 180 - 200 40 - 60
3
Dolmalar
(domates, kabak, patlıcan)
Evet 180 - 200 50 - 60
2
Tost
3 (ksek) 3 - 6
5
Balık fileto / Biftek
2 (Orta) 20 - 30 **
4
3
Sosis / Kebap / Pirzola / Hamburger 2 - 3 (Orta - Yüksek) 15 - 30 **
5
4
Tavuk fırın 1-1,3 kg 2 (Orta) 55 - 70 ***
2
1
Kuzu but / İncik 2 (Orta) 60 - 90 ***
3
Patates rosto 2 (Orta) 35 - 55 ***
3
Sebze graten 3 (ksek) 10 - 25
3
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Evet 135 50 - 70
5
4 3 1
Turtalar
Turtalar
Evet 170 50 - 70
5
4 3 1
Yuvarlak pizzalar
Yuvarlak
Pizza
Evet 210 40 - 60
5
4 2 1
Komple yemek: Meyveli tart (seviye 5) /
lazanya (seviye 3) / et (seviye 1)
Evet 190 40 - 120 *
5
3 1
Komple yemek: Meyveli tart (seviye 5) /
sebze rosto (seviye 4) / lazanya (seviye 2)
/ et parçaları (seviye 1)
Tam Öğün
Evet 190 40 - 120 *
5
4 2 1
Lazanya & Et Evet 200 50 - 100 *
4
1
Et ve Patates Evet 200 45 - 100 *
4
1
Balık & Sebze Evet 180 30 - 50 *
4
1
İçi doldurulmuş rostoluk et parçaları 200 80 - 120 *
3
Et parçaları
(tavşan, tavuk, kuzu)
200 50 - 100 *
3
AKSESUARLAR
Raf
rın tepss veya rafın
üzernde kek kalıbı
Damlama tepss / Pşrme
tepss veya rafın üzernde
fırın tepss
Damlama tepss / Pşrme
tepss
İçersne 500 ml su
konulmuş damlama tepss
13
TR
TEMİZLİK VE BAKIM
Herhang br bakım veya temzlk
lem yapmadan önce fırının
soğuduğundan emn olun.
Buharlı temzleycler
kullanmayın.
Chazın yüzeylerne zarar
verebleceklernden bulaık tel,
aındırıcı tel veya aındırıcı/
korozf temzlk maddeler
kullanmayın.
Koruyucu eldven takın.
Herhang br bakım lem
gerçekletrlmeden önce, bu
fırın ebeke elektrk kaynağından
ayrılmalıdır.
DI YÜZEYLER
. Yüzeyleri nemli bir mikrofiber bezle temizleyin.
Çok kirli ise, birkaç damla pH açısından nötr deterjan
damlatın. Kuru bir bezle silerek kurulayın.
. Korozif veya aşındırıcı deterjanlar kullanmayın.
Bu tür ürünlerden herhangi biri dikkatsizlik sonucu
cihazın yüzeyleri ile temas ederse, derhal nemli bir
mikrofiber bezle temizleyin.
İÇ YÜZEYLER
. Her kullanımdan sonra fırını soğumaya bırakın ve
ardından, yemek artıklarının neden olduğu kalıntı
veya lekeleri temizlemek için tercihen hala sıcakken
temizleyin Su içeriği yüksek yiyeceklerin pişirilmesi
sonucu oluşan yoğuşma suyunu kurutmak için, fırını
tamamen soğumaya bırakın ve ardından bir bez veya
süngerle silin.
. İç yüzeyleri optimum şekilde temizlemek için
“Diamond Clean işlevini etkinleştirin.
. Kapak camını uygun bir sıvı deterjanla temizleyin.
. Fırın kapağı, temizliği kolaylaştırmak amacıyla
çıkarılabilir.
AKSESUARLAR
Kullanımdan sonra aksesuarları bulaşık deterjanı
çözeltisinin içine koyun, eğer hala sıcaksa bunları fırın
eldivenleriyle tutun. Yemek artıkları, bir bulaşık fırçası
veya sünger kullanılarak çıkarılabilir.
KAZAN
Fırının daima optimum performansta çalışmasını
sağlamak ve zamanla kireç kalıntıları birikmesini
önlemeye yardımcı olmak için, "Boşaltma" ve "Kireç
çözme" işlevlerinin düzenli olarak kullanılmasını
öneriyoruz.
“Zorunlu Hava+Buhar işlevi uzun süre
kullanılmadığında, hazneyi tamamen doldurarak,
boş fırınla bir pişirme çevrimi başlatılması şiddetle
önerilir.
LAMBANIN DEĞİTİRİLMESİ
1. Fırının elektrik fişini güç beslemesinden çıkarın.
2. Raf kılavuzlarını çıkarın.
3. Lambayı değiştirin.
4. Lamba kapağını yerine geçene kadar sertçe iterek
yerine yerleştirin.
5. Raf kılavuzlarını yerine takın.
6. Fırının fişini tekrar güç beslemesine takın.
Lütfen dkkat edn: Yalzca 20-40 W/230~V tp G9, T300°C
halojen ampuller kullanın. Ürünün çnde kullanılan ampul
ev aletlernde kullalmak üzere tasarlanştır ve evn
çndek genel oda aydınlatmasında kullanılmaya uygun
değldr (EC Düzenlemes 244/2009). Ampuller Saş Sonrası
Servsmzden elde edleblr.
- Halojen ampul kullanıyorsanız, parmak uçlarınız ampullere
zarar verebleceğnden, ampuller çıplak elle tutmayın. Lamba
kapağı yerne takılmadan fırını kullanmayın.
14
KAPAĞI ÇIKARTMA VE YERİNE TAKMA
1. Kapağı çıkarmak çn, tamamen açın ve mandalları
kilit açma konumuna gelene kadar alçaltın.
b
a
2. Kapağı kapatabildiğiniz kadar kapatın. Kapağı her
iki elinizle sıkıca tutun – tutma kolundan tutmayın.
Kapağı, yuvasından kurtulana kadar yukarı
doğru çekerken aynı anda kapatmayı sürdürerek
çıkarabilirsiniz. Kapağı, yumuşak bir yüzey üzerine
dayayarak bir tarafa koyun.
a
b
~15°
3. Fırına doğru hareket ettirmek, menteşelerin
kancalarını yuvaları ile hizalı konuma getirmek ve üst
kısmı yuvasına sabitlemek suretiyle kapağı yerne
takın.
4. Kapağı alçaltın ve ardından tamamen açın.
Mandalları, orijinal konumlarına gelecek şekilde
alçaltın: Tamamen alçalttığınızdan emin olun.
b
a
Mandalların doğru konumda olduğunu kontrol etmek
için hafifçe baskı uygulayın.
“CLICK”
5. Kapağı kapatmayı deneyin ve kontrol paneli ile
hizalı olduğundan emin olmak için kontrol edin.
Değilse, yukarıdaki adımları tekrarlayın: Kapak,
düzgün çalışmazsa zarar görebilir.
15
TR
SORUN GİDERME
Sorun Olası neden Çözüm
Fırın çalışmıyor.
Güç kesintisi.
Şebeke bağlantısının kesilmesi.
Şebeke elektrik gücü olup olmadığını ve fırının elektrik
beslemesine bağlı olup olmadığını kontrol edin.
Arızanın giderilip giderilmediğini görmek için, fırını kapatıp
yeniden açın.
Ekranda “F” harfi ve ardından bir
rakam veya harf görünüyor.
Fırında arıza.
Sorunun giderilip giderilmediğini görmek için, fırını kapatıp
yeniden açın.
"AYARLAR"dan seçebileceğiniz “FABRİKA AYARLARI”na sıfırlama
işlemi yapmayı deneyin.
Size en yakın Satış Sonrası Müşteri Servis Merkezi ile irtibata
geçin ve “F” harfini takip eden rakamı belirtin.
Fırın ısınmıyor.
“DEMO” modu “On (Açık)
konumda iken, tüm komutlar
etkin ve menüler kullanılabilirdir,
fakat fırın ısınmaz.
60 saniyede bir ekranda DEMO
görüntülenir.
"AYARLAR"dan “DEMO”ya girin ve “Off”u (Kapalı) seçin.
Işık sönüyor.
“ECO” modu “On” (Açık)
konumuna geçer.
"AYARLAR"dan “ECO”ya girin ve “Off”u (Kapalı) seçin.
Ev elektriği kesiliyor. Güç ayarı yanlış.
Ev şebekenizin değerinin en az 3 kW'ın üstünde olduğunu
doğrulayın. Değilse, gücü 13 Amper değerine düşürün.
"AYARLAR"dan “GÜÇ”e girin ve “LOW”u (DÜŞÜK) seçin.
Pişirme sırasında çekmeceden
buhar çıkıyor.
Depodaki su seviyesi düşük. Bir bardak içme suyu ekleyin.
400011351996
Güvenlik Talimatları, Kullanıcı Kılavuzu, Ürün Fişi ve Enerji verilerini aşağıdaki adresten
indirebilirsiniz:
docs . hotpoint . eu internet adresimizden
Kare Kodu kullanarak
Alternatif olarak, Satış Sonrası Servisimizle iletişime geçebilirsiniz (Telefon numarasına garanti
kitapçığından ulaşabilirsiniz). Satış Sonrası Servisimizle iletişim kurarken, lütfen ürününüzün bilgi
etiketinde yer alan kodları belirtin.
XXXXXXXXXXXXXX
Model: xxxXXXXxx
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16

Bauknecht FI7 S8C1 SH IX HA Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide
Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur: