10 Türkçe
Başlamadan önce
Başlamadan önce
Şiş * Şiş, tavuk gibi yiyeceği ızgara yapmak için kullanılır. Şişi yalnızca
şiş adaptörünün kullanılabildiği düzey 3, Tekli modda kullanın.
Izgara yaparken çıkarmak için şiş sapının vidasını sökün.
Şiş ve Şişlik * Pişirme sularını toplamak için çok miktarda et servisi için raf
konumu 1'e veya fırının en altına tepsiyi yerleştirin. 1,5 kg'den
hafif etler için şiş aksesuarlarını kullanmanız önerilir.
1. Şiş etin içine takın. Şişi takmaya yardımcı olmak için şiş kolunu
keskin olmayan uca doğru vidalayın.
2. Yarı haşlanmış patatesleri ve sebzeleri etin etrafına yerleştirin.
3. Kızağı "V" şekli öne gelecek şekilde orta tepsi konumuna
yerleştirin. Sivri ucu arkaya gelecek şekilde şişi kızağına
yatırın ve şişin ucu fırının arkasındaki döndürme
mekanizmasına girene kadar yavaşça ittirin. Şişin keskin
olmayan ucu, "V" şekli üzerinde olmalıdır. (Şişin üzerinde, iki
tırnak vardır ve bunlar şişin öne gitmesinin engellenmesi için
fırın kapağına yakın olmalıdırlar, tırnaklar ayrıca tutacağı da
tutarlar.)
4. Pişirmeden önce kolun vidasını çıkarın.
5. Pişirmeden sonra, şişi kızaktan çıkarmak için kolu yeniden
takın.
UYARI
Şiş sapının düzgün yerleştirildiğinden emin olun.
Şişi kullanırken dikkatli olun. Çatallar ve iğneler fiziki
yaralanmaya neden olabilecek şekilde sivri uçlu ve keskindir!
Yanıkları önlemek için çok sıcak olduğundan şişi çıkarırken
eldiven kullanın.
Teleskopik raylar * Tepsiyi takmak için şu şekilde teleskopik ray tabağını kullanın:
1. Ray tabağını fırından dışarı çekin.
2. Tepsiyi ray tabağının üzerine koyun ve ray tabağını fırının
içine kaydırın.
3. Fırın kapağını kapatın.
NOT
Yıldız (*) içeren aksesuarların kullanılabilirliği fırının modeline bağlıdır.
Aksesuarlar
İlk kullanımda, ılık suyla, deterjan ve yumuşak temiz bir bezle aksesuarları iyice temizleyin.
01 Seviye 1 02 Seviye 2
03 Seviye 3 04 Seviye 4
05 Seviye 5
• Aksesuarı fırının içinde doğru konuma takın.
• Aksesuardan ve fırının altından ve başka bir
aksesuardan en az 1 cm aralık verin.
• Fırından pişirme malzemesi ve/veya aksesuarı
çıkarırken dikkatli olun. Sıcak yiyecekler veya
aksesuarlar yanıklara neden olabilir.
• Aksesuarlar ısınırken deforme olabilir.
Soğuduklarında, orijinal görünümlerine ve
performanslarına geri dönerler.
Temel kullanım
Daha iyi pişirme deneyimi için her bir aksesuarın kullanımını öğrenin.
Tel ızgara Tel ızgara, ızgara ve kavurma için tasarlanmıştır. Tel ızgarayı öne
doğru, çıkıntılı parçalar olan konumuna takın (her iki kenardaki
durdurucular)
Tel ızgara eki * Tel ızgara eki tepsiyle kullanılır ve sıvıların fırının dibine
damlamasını engeller.
Pişirme tepsisi * Pişirme tepsisi (derinlik: 20 mm) pasta, kurabiye ve diğer hamur
işlerini pişirmek için kullanılır. Eğimli kısmı öne gelecek şekilde
koyun.
Evrensel tepsi * Evrensel tepsi (derinlik: 30 mm) pişirme ve kavurma için
kullanılır. Sıvıların fırının dibine damlamasını önlemek için
kullanın. Eğimli kısmı öne gelecek şekilde koyun.
Ekstra derin tepsi * Ekstra derin tepsi (derinlik: 50 mm) tel tepsi eki ile veya ek
olmadan kullanılır. Eğimli kısmı öne gelecek şekilde koyun.
NV70K2340RS_TR_DG68-00757C-01_TR.indd 10 2017-11-21 5:50:40