340 | HARIKA SONUÇLAR ELDE ETMEK IÇIN IPUÇLARI
HARİKA SONUÇLAR ELDE ETMEK İÇİN İPUÇLARI
KARIŞTIRMA İPUÇLARI
Karıştırma süres
KitchenAid Stantlı Mikser, diğer elektrikli
mikserlerden daha hızlı ve daha iyi bir
karıştırma sunar� Bu nedenle, aşırı çırpmadan
kaçınmak için çoğu tarifte verilen karıştırma
süreleri yeniden düzenlenmelidir�
İdeal karıştırma süresini belirlemeye yardımcı
olmak için hamur veya karışımı izleyin ve
karıştırma işlemini yalnızca bu hamur ya
da karışım "pürüzsüz ve kremsi" gibi tarifte
açıklanan görünüme ulaşana kadar sürdürün�
En iyi karıştırma hızlarının seçmek için
"Hızkontrol kılavuzu" bölümüne bakın�
Malzemelern eklenmes
Özellikle kek ve kurabiye hamurları olmak üzere
çoğu hamuru karıştırırken izlenecek standart
prosedür, aşağıdakilerin eklenmesini içerir:
1/3 kuru malzeme
1/2 sıvı malzeme
1/3 kuru malzeme
1/2 sıvı malzeme
1/3 kuru malzeme
Malzemeler harmanlanana kadar Hız1'ikullanın�
Ardından kademeli olarak istediğiniz hıza çıkın�
Her zaman, malzemeleri kaseye mümkün
olduğunca yakın bir konumdan ekleyin,
doğrudan hareketli hamura eklemeyin�
Dökme koruması, malzeme ekleme işlemini
kolaylaştırmak için kullanılabilir�
NOT: Kasenin en altındaki malzemeler iyice
karışmıyorsa, çırpıcı kaseye yeterince yakın
konumda değil demektir� “Çırpıcı ile kase
arasındaki açıklık” bölümüne bakın�
Kek karışımları
Paketli hazır kek karışımlarını hazırlarken,
orta hız için Hız 4'ü, yüksek hız içinse Hız 6'yı
kullanın� En iyi sonuçlar için, malzemeleri paket
üzerinde belirtilen süre boyunca karıştırın�
Fındık, üzüm veya şekerl meyvelern
eklenmes
Katı malzemeler, Hız 1'de karışım yapılırken
son saniyelerde eklenmelidir� Hamur, meyve
veya fındıkların pişirme sırasında kabın altına
batmasını önleyecek kalınlıkta olmalıdır�
Yapışkan nitelikteki meyveler, hamurda
dahaiyi dağılım için unla kaplanmalıdır�
Sıvı karışımlar
Büyük miktarda sıvı malzeme içeren karışımlar,
sıçramayı önlemek için düşük hızlarda
karıştırılmalıdır� Hız seviyesini, yalnızca
karışımyoğunlaştıktan sonra artırın�
Mayalı hamurların yoğrulması
Mayalı hamurları yoğurmak için DAİMA
hamur çengelini kullanın� Mayalı hamurları
karıştırırken Hız 2'yi kullanın� Diğer hızların
kullanılması, ünitenin arızalanma olasılığını
büyük oranda artırır�
4,3 L kapasiteli kasede hamur hazırlarken,
900g'ın üzerinde beyaz un veya 800g'ın
üzerinde tam buğday unu kullanımı
gerektirentarieri kullanmayın�
4,8 L kapasiteli kasede hamur hazırlarken,
1 kg'nin üzerinde beyaz un veya 800g'ın
üzerinde tam buğday unu kullanımı
gerektirentarieri kullanmayın�
W10863290C_17_TR_v04.indd 340 6/19/17 3:21 PM