TR
3
İLEVLER
Daha fazla bilgi için www.hotpont.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW
SETTI
SETTING (AYAR) 99
Fırının ayarlarını değtrmek çn
kullanılır (zaman, dl, snyal ses düzey, parlaklık, EKO
modu, ölçüm brm, güç).
Lütfen dikkat edin: Eko modu etkin iken, enerji tasarrufu
sağlamak üzere ekran parlaklığı birkaç saniye sonra
düşürülecektir. Düğmelerden herhangi birine vs.
basıldığında, otomatik olarak yeniden etkinleştirilir.
AUTOMATIC MODES
OTOMATİK MODLAR
MEAT
MEAT (ET) 19
Bu lev, et çn en y sıcaklık ve
prme yöntemn otomatk olarak seçer. Bu lev,
yemeğn çok kurumasını önlemek çn, fanı aralıklı
olarak düük hızda etknletrr.
POULT
POULTRY (TAVUK TÜRÜ ETLER) 29
Bu lev, tavuk türü etler çn en y
sıcaklık ve prme yöntemn otomatk olarak seçer.
Bu lev, yemeğn çok kurumasını önlemek çn, fanı
aralıklı olarak düük hızda etknletrr.
CASSE
CASSEROLE (GÜVEÇ) 39
Bu lev, makarna yemekler çn en y
sıcaklık ve prme yöntemn otomatk olarak seçer.
BREAD
BREAD (EKMEK) 49
Bu lev, tüm ekmek türler çn en y
sıcaklık ve prme yöntemn otomatk olarak seçer.
PIZZA
PİZZA 59
Bu lev, tüm pzza türler çn en y
sıcaklık ve prme yöntemn otomatk olarak seçer.
PASTR
PASTRY CAKES (KEK VE TATLILAR) 69
Bu lev, her türlü kek çn en y
sıcaklık ve prme yöntemn otomatk olarak seçer
(mayalı kekler, dolgulu kekler, turtalar vs.).
RISIN
RISING (KABARTMA) 79
Tatlı veya tuzlu hamurun etkl
br eklde kabarmasına yardımcı olmak çn
kullanılır. Kabartma kaltesn korumak çn, lev,
br prme çevrmnden sonra fırın hala sıcak ken
etknletrmeyn.
WARM
WARM KEEPING (SICAK TUTMA) 89
Yen prlen yemeğ sıcak ve gevrek
tutmak çn kullanılır.
* İşlev, 65/2014 sayılı Yönetmelik (AB) uyarınca, enerji
verimliliği beyanı için referans olarak kullanılmıştır
MANUALS MANUEL MODLAR
CONVENTIONAL
(ALT VE ÜSTTEN ISITMA)* 19
Yalnızca br rafta her türlü yemeğ prmek çn
kullanılır.
CONVECTION BAKE (KONVEKSİYONLU) 29
Tek br rafta et veya ortaları sıvı olan kekler
prmek çn kullanılır.
FORCED AIR (FANLI HAVA) 39
Brden fazla rafta (en fazla üç) aynı prme
sıcaklığı gerektren farklı yyecekler aynı anda
prmek çn kullanılır. Bu lev, farklı yyecekler,
kokuları brbrlerne karıtırmadan prmek çn
kullanılablr.
GRILL (IZGARA) 49
Bftek, kebap ve soss ızgara yapmak, sebze
ograten prmek veya ekmek kızartmak çn
kullanılır. Et ızgara yaparken, prme esnasında çıkan
sıvıları toplaması çn tabak kullanılmasını öneryoruz:
Tavayı, rafın altındak sevyelerden herhang brne
konumlandırın ve 500 ml çme suyu ekleyn.
TURBO GRILL (TURBO IZGARA) 59
Büyük et parçalarını kızartmak çn kullanılır
(butlar, rozbf, tavuk). Prme esnasında çıkan sıvıları
toplaması çn br tabak kullanılmasını öneryoruz:
Tavayı, rafın altındak sevyelerden herhang brne
konumlandırın ve 500 ml çme suyu ekleyn. Bu lev
le aparatı (varsa) kullanılablr.
QUICK PREHEAT (HIZLI ÖN ISITMA) 69
Fırında hızlıca ön ısıtma yapmak çn kullanılır.
ECO FORCED AIR (EKO FANLI HAVA)* 79
İç doldurulmu rostoluk et parçalarını
ve et fletolarını tek br rafta prmek çn kullanılır.
Nazk, aralıklı hava dolaımı sayesnde yemeğn aırı
kuruması engellenr. Bu lev kullanılırken, prme
boyunca EKO ıığı kapalı kalacak, ancak OK (TAMAM)
düğmesne basmak suretyle geçc br sürelğne
tekrar açılablecektr. EKO çevrmn kullanarak güç
tüketmn optmze etmek çn, fırının kapağı, yemek
tamamen pene kadar açılmamalıdır.
PYROL
SELF-CLEAN
(KENDİ KENDİNİ TEMİZLEME) 89
Yemek artıklarını ekstra yüksek sıcaklık çevrmyle
(yakl. 500°) temzlemek çn kullanılır. İk adet kend
kendn temzleme çevrm mevcuttur: komple çevrm
le hızlı çevrm (EKO). Komple çevrmn yalnızca fırın
çok krl se kullanılmasını, lev düzenl aralıklarla
kullanılıyorsa kısa çevrmn kullanılmasını öneryoruz.