131
TR
2- Dondurma ve sebze/meyve püres lev:
-Bu maknede dondurması yapılablen meyveler: Muzların kabuklarını
soyun, muzu 2 cm uzunluğunda parçalara bölün, dondurucuda en az 4
saat kadar bekletn.
-Bu maknede reçel ve püres yapılablen meyveler: Çlek, domates,
l bber.
Dondurma çn hçbr zaman donmu meyveler büyük besleme
borusuna sokmayınız. Aırı yüklenme veya emnyetn kırılmasını
önlemek çn dama küçük olanı kullanın. Dondurmayı yapmaya
balamadan önce meyveler yaklaık 5 dakka ertn. Kırılmı buz yapmak
çn asla bu lev kullanmayın.
3- En y meyve suyu sonuçları çn, ayar kolunu çevrerek meyve suyu
sıkma gücünü sebze ve meyve sertlğne göre ayarlayın.
Yumuak meyveler ve sebzeler çn, kolu (F) “Kapalı” konumuna çevrn.
Sert meyveler ve sebzeler çn, kolu (F) “Açık” konumuna çevrn.
4- Sert malzemelern konulması chazı bloke edeblr. Eğer bu durum
gerçeklerse, brkaç sanye çn “Ters” fonksyonu kullanın.
Ters levn kullanmak çn, Ters düğmesne (3) 5 sanye basın.
Halen bloke kalıyorsa:
–Kapağı (B) açın, meyve suyu sıkma vdasını (C) ve fltrey (D) temzleyn
ve sonra yenden brletrn
–Malzemeler daha küçük parçalar halnde kesn.
5- Meyve ve sebzeler meyve suyu sıkacağının çne ekleyn. Br sonrak
party ancak öncek part lendkten sonra ekleyn.
• Daha y meyve suyu sıkma etks çn, havuç gb az l meyve ve
sebzelern suyunu kerevz gb l meyve ve sebzeler le brlkte sıkın.
• Havucun suyunu sıkarken, her havucu uzunlamasına 4 parçaya kesn.
• Tamamen taze olmayan meyveler ve sebzeler daha az su çerğne
sahptr ve daha az meyve suyu üretecektr.
• Buzdolabında brkaç gün bekletlen meyve ve sebzelern suyunu
sıkarken, suyunu sıkmadan önce yeterl mktarda su emmelern
sağlamak çn onları suda bekletn.