Whirlpool AKZ 214/IX/03 Program Chart

Tip
Program Chart
AKZ 214/03 ÜRÜN TANIMLAMA SAYFASI
TR
5019 310 56759
1. Kontrol paneli
2. Soğutucu fan (görülmez)
Sadece fırın belli bir sıcaklığa ulaştığında fan
çalışmaya başlar ve fırın kapandıktan sonra bile
birkaç dakika daha çalışmaya devam edebilir.
3. Üst ısıtma elemanı
4. Fırın kontrol lambası
5. Fırın fanı
6. Alt ısıtma elemanı (gizli)
7. Fırın kapağı
AKSESUARLAR
KONTROL PANELİ
1. Açma/Kapatma - fonksiyon seçme düğmesi
2. Programları seçme ve onaylama butonu
3. Ayarlı değerleri değiştirme düğmesi (sıcaklık, süre,
seviyeler)
Alt
Üst
raf
raf
Tel raf: Damlama tepsisi:
1
2 3
Fırın fonksiyonları tablosu
Fonksiyon
Ön ayarlı
sıcaklık
Sıcaklık
aralığı
Fonksiyonıklaması
- Fırın KAPALI - - -
LAMBA
- - •Fırın lambasını yakmak içindir.
MLTF
(Isıyı Koruma)
35°C - 60°C -
•Fırının içinde sabit bir sıcaklığı korumak içindir.
35°C: kek, pasta ve pizza kabartmak içindir.
60°C: pişirilmiş yiyecekleri sıcak tutmak içindir.
İdeal olarak birinci raf seviyesi kullanılmalıdır.
GELENEKSEL 200°C 50°C - 250°C
•Aynı seviyede et, tavuk ve balık pişirmekindir.
•Fırını gerekli sıcaklığa kadar önceden ısıtın ve tüm
termostat göstergeleri söner sönmez yiyeceği fırına
koyun.
İdeali, ikinci veya üçüncü raf seviyesinin kullanılmasıdır.
HAMUR İŞLERİ/
FAN
160°C 50°C - 250°C
Yiyecekleri iki farklı raf seviyesinde pişirmek içindir.
Gerekirse, yiyeceklerin eşit şekilde pişmesi için kapların
yerlerini değiştirin.
IZGARA 3 -
Biftek, kebap ve sosis ızgara yapmak, sebze graten
pişirmek ve ekmek kızartmak içindir.
Bu fonksiyon farklı güç seviyelerine (en düşük 1 - en yüksek
5) ayarlanabilir.
•Fırını 3-5 dakika kadar ısıtın.
•Pişirme işlemi sırasında fırın kapağı kapalı tutulmalıdır.
•Et pişirirken yağ sıçramalarını ve dumanları önlemek için,
damla tepsisine (alt seviyede) biraz su koyun.
İdeal olarak, pişirme sırasında et ters çevrilmelidir.
TURBO IZGARA 3 -
Büyük et parçalarını ızgara yapmak içindir (biftek ve diğer
rosto etler).
Bu fonksiyon farklı güç seviyelerine (en düşük 1 - en yüksek
5) ayarlanabilir.
•Fırını 3-5 dakika kadar ısıtın.
•Pişirme işlemi sırasında fırın kapağı kapalı tutulmalıdır.
•Et pişirirken yağ sıçramalarını ve dumanları önlemek için,
damla tepsisine (alt seviyede) biraz su koyun.
İdeal olarak, pişirme sırasında et ters çevrilmelidir.
PİZZA/EKMEK -
P1- 260°C
P2- 220°C
Pasta, pizza, kek pişirmek içindir.
PİŞİRME TABLOLARI
YİYECEK Fonksiyon Ön ısıtma
Seviye
(alttan üste
doğru)
Kızartma
seviyesi
Sıcaklık
(°C)
Pişme süresi
(dakika)
ET
Kuzu, Keçi, Koyun
X 2 2 200 95 - 110
X 2 - 200 100 - 110
Rosto
(Dana, Sığır, Domuz)
(kg. 1)
X 2 2 200 95 - 110
X 2 - 200 90 - 100
Tavuk, Tavşan,
Ördek
X 2 3 200 80 - 90
X 2 - 200 85 - 95
Hindi
(kg. 4-6) + Kızartma seviyesi 3
X 1 3 200 160 - 180
X 1 - 210 180 - 190
Kaz (2 kg). 2)
X 2 3 210 100 - 130
X 2 - 200 100 - 130
BALIK (BÜTÜN)
(1-2 kg)
Levrek, Ton,
Somon, Kod Balığı
X 2 1 200 45 - 55
X 2 - 200 50 - 60
BALIK (FÝLETO)
(1 kg
Kılıç Balığı, Ton balığı
X 2 2 200 40 - 50
X 3 - 200 40 - 50
SEBZELER
Biber ve domates dolması
X 2 - 220 50 - 60
X 2 - 200 50 - 60
Fırında patates X 2 3 220 50 - 60
TATLILAR, PASTALAR VS.
Mayalı kekler
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Tart lar
(peynirli)
X 2 - 190 80 - 90
X 2 - 180 80 - 90
Turtalar
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Elmalı pay
X 2 - 200 50 - 55
X 2 - 200 50 - 55
Kurabiye
X 2 - 170 20 - 30
X 2 - 200 20 - 30
Profiterol çöreği
X 2 - 180 35 - 45
X 2 - 180 40 - 50
Tat lı pastalar
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
Lazanya
X 2 1 200 45 - 60
X 2 - 200 45 - 60
Meyveli pasta
örn. Ananas, Şeftali
X 2 - 190 50 - 60
X 2 - 190 40 - 50
Beze
X 2 - 120 120 - 150
- 2 - 120 120 - 150
Milföy börekler
X 2 - 200 35 - 45
X 2 - 190 35 - 45
Sufle
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 45 - 55
IZGARA FONKSİYONU İÇİN PİŞİRME TABLOSU
Not: Fan veya Geleneksel modlarında et pişirirken, Kızartma fonksiyonunu (raf 1-3) eklemenizi tavsiye ederiz.
Pişirme süreleri ve sıcaklıklar sadece yol gösterme amaçlıdır.
YİYECEK Fonksiyon Ön ısıtma
Seviye
(alttan üste doğru)
Güç
seviyesi
Pişme süresi
(dakika)
Biftek X 4 5 35 - 45
Pirzola X 4 5 30 - 40
Sosis X 3 - 4 5 30 - 40
Fileto X 4 5 35 - 45
Balık (biftek) X 3 - 4 5 35 - 45
Tavuk but X 3 - 4 5 40 - 50
Kuşbaşı X 3 - 4 5 40 - 50
Az etli kaburga X 3 - 4 5 35 - 45
1/2 tavuk X 3 5 45 - 55
1/2 tavuk X 3 5 45 - 55
Bütün tavuk X 3 5 60 - 70
Rosto
(domuz, sığır)
X 2 5 60 - 70
Ördek X 2 5 70 - 80
Kuzu budu X 3 5 70 - 80
Et rosto X 3 5 50 - 60
Fırında patates X 3 5 50 - 60
Balık (mürekkep balığı,
alabalık)
X 3 5 50 - 60
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKZ 214/IX/03 Program Chart

Tip
Program Chart