AKZ 214/03 ÜRÜN TANIMLAMA SAYFASI
TR
5019 310 56759
1. Kontrol paneli
2. Soğutucu fan (görülmez)
Sadece fırın belli bir sıcaklığa ulaştığında fan
çalışmaya başlar ve fırın kapandıktan sonra bile
birkaç dakika daha çalışmaya devam edebilir.
3. Üst ısıtma elemanı
4. Fırın kontrol lambası
5. Fırın fanı
6. Alt ısıtma elemanı (gizli)
7. Fırın kapağı
AKSESUARLAR
KONTROL PANELİ
1. Açma/Kapatma - fonksiyon seçme düğmesi
2. Programları seçme ve onaylama butonu
3. Ayarlı değerleri değiştirme düğmesi (sıcaklık, süre,
seviyeler)
Alt
Üst
raf
raf
Tel raf: Damlama tepsisi:
1
2 3
Fırın fonksiyonları tablosu
Fonksiyon
Ön ayarlı
sıcaklık
Sıcaklık
aralığı
Fonksiyon açıklaması
- Fırın KAPALI - - -
LAMBA
- - •Fırın lambasını yakmak içindir.
MLTF
(Isıyı Koruma)
35°C - 60°C -
•Fırının içinde sabit bir sıcaklığı korumak içindir.
• 35°C: kek, pasta ve pizza kabartmak içindir.
• 60°C: pişirilmiş yiyecekleri sıcak tutmak içindir.
• İdeal olarak birinci raf seviyesi kullanılmalıdır.
GELENEKSEL 200°C 50°C - 250°C
•Aynı seviyede et, tavuk ve balık pişirmek içindir.
•Fırını gerekli sıcaklığa kadar önceden ısıtın ve tüm
termostat göstergeleri söner sönmez yiyeceği fırına
koyun.
• İdeali, ikinci veya üçüncü raf seviyesinin kullanılmasıdır.
HAMUR İŞLERİ/
FAN
160°C 50°C - 250°C
• Yiyecekleri iki farklı raf seviyesinde pişirmek içindir.
• Gerekirse, yiyeceklerin eşit şekilde pişmesi için kapların
yerlerini değiştirin.
IZGARA 3 -
• Biftek, kebap ve sosis ızgara yapmak, sebze graten
pişirmek ve ekmek kızartmak içindir.
• Bu fonksiyon farklı güç seviyelerine (en düşük 1 - en yüksek
5) ayarlanabilir.
•Fırını 3-5 dakika kadar ısıtın.
•Pişirme işlemi sırasında fırın kapağı kapalı tutulmalıdır.
•Et pişirirken yağ sıçramalarını ve dumanları önlemek için,
damla tepsisine (alt seviyede) biraz su koyun.
• İdeal olarak, pişirme sırasında et ters çevrilmelidir.
TURBO IZGARA 3 -
• Büyük et parçalarını ızgara yapmak içindir (biftek ve diğer
rosto etler).
• Bu fonksiyon farklı güç seviyelerine (en düşük 1 - en yüksek
5) ayarlanabilir.
•Fırını 3-5 dakika kadar ısıtın.
•Pişirme işlemi sırasında fırın kapağı kapalı tutulmalıdır.
•Et pişirirken yağ sıçramalarını ve dumanları önlemek için,
damla tepsisine (alt seviyede) biraz su koyun.
• İdeal olarak, pişirme sırasında et ters çevrilmelidir.
PİZZA/EKMEK -
P1- 260°C
P2- 220°C
• Pasta, pizza, kek pişirmek içindir.