Whirlpool AKP 234/IX/03 Program Chart

Tip
Program Chart

Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur:

AKP 234/03 ÜRÜN BİLGİ SAYFASI
TR
5019 310 01079
1. Kontrol paneli
2. Soğutma fanı (görünmez)
3. Üst ısıtma elemanı
4. Izgara ısıtma elemanı
5. Fırın arka lambası
6. Fan
7. Alt ısıtma elemanı (gizli)
8. Fırın kapağı
AKSESUARLAR
KONTROL PANELİ
1. Fonksiyon seçme düğmesi
2. Analog saat
3. Termostat düğmesi
4. Kırmızı termostat ledi
ANALOG SAAT
Analog saat:
1)Saati görmenizi sağlar. Saati ayarlamak için (B)ğmesine basın ve saatin tersi yönünde
çevirin.
2)Pişmenin başlama saatini programlamanızı sağlar. Maksimum programlanabilen pişirme
süresi 12 saattir.
3)Pişirme süresini programlamanızı sağlar. Fırını belirlenen süre kadar çalıştırmak için,
pişirme süresini seçin (bütün fonksiyonlarla kullanılabilir). Belirlenen süre sonunda, fırın
otomatik olarak kapanır. Maksimum programlanabilen pişirme süresi 180 dakikadır.
Pişirme başlarken (C) penceresinde 0 veya (OFF) simgesinin göründüğünden emin olun.
Alt
Üst
raf
raf
2 tel raf: Damlama tepsisi:
FIRININ AÇILMASI
MANUEL PİŞİRME (pişirme başlangıç saati veya pişirme süresi olmadan)
1) (A)ğmesini çekin ve (D) kolu saat üzerinde gösterilen zamanı (saat kolu) gösterinceye kadar çevirin.
2) (A) ğmesini, | veya simgesi (C) penceresinde görününceye kadar saat yönünde (çekmeden) çevirin.
3) Seçme düğmesini gerekli simgeye çevirin. Fırın lambası yanar.
4) Termostat düğmesini saat yönünde çevirerek gerekli sıcaklık seviyesine ayarlayın. Kırmızı termostat gösterge lambası
yanar.
5) Pişirme işlemi sonunda, düğmeleri (fonksiyon seçme ve termostat) OFF-0 veya • (modele bağlı olarak) konumuna getirin.
6) 0 veya konumuna (KAPALI konum) dönmek için A düğmesini saat tönünde çevirin.
MANUEL PİŞİRME (pişirme başlangıç saati belirleyerek ama pişirme süresi olmadan)
1) (A)ğmesini çekin ve (D) kolu pişirmenin başlayacağı saati gösterene kadar çevirin. (ör. şekilde: saat 6.00).
2) (A) ğmesini, | veya simgesi (C) penceresinde görününceye kadar saat yönünde (çekmeden) çevirin.
3. Seçme düğmesini gerekli simgeye çevirin. Kollar D kolu ile aynı zamanı gösterene kadar fırın lambasıılmaz.
4. Termostat düğmesini saat yönünde çevirerek gerekli sıcaklık seviyesine ayarlayın. Kollar D kolu ile aynı zamanı gösterene
kadar kırmızı termostat gösterge ışığı yanmaz.
5) Pişirme işlemi sonunda, düğmeleri (fonksiyon seçme ve termostat) OFF-0 veya • (modele bağlı olarak) konumuna getirin.
PROGRAMLI PİŞİRME (pişirme saati zamanı ve pişirme süresi ile)
1) (A)ğmesini çekin ve (D) kolu pişirmenin başlayacağı zamanı gösterene kadar çevirin. (ör. şekilde: saat 6.00).
2) (A)ğmesini, (C) penceresinde gerekli pişirme süresi görününceye kadar saat yönünde (çekmeden) çevirin (1 - 180 dak.).
3) Seçme düğmesini gerekli simgeye çevirin. Kollar D kolu ile aynı zamanı gösterene kadar fırın lambasıılmaz.
4) Termostat düğmesini saat yönünde çevirerek gerekli sıcaklık seviyesine ayarlayın. Kollar D kolu ile aynı zamanı gösterene
kadar kırmızı termostat göstergesi yanmaz.
5) Ayarlı pişirme süresi sonunda bir uyarı sesi duyulur ve fırın kendiliğinden kapanır. Uyarı sesini kapatmak için, (A)
ğmesini pencerede 0 veya simgesi görünene kadar saat yönünde (çekmeden) çevirin.
6) Ayarlı pişirme süresi sonunda, yukarıdaki talimatlar takip edilerek veya manuel pişirme i
şlemi kullanılarak
pişirme süresi uzatılabilir.
PROGRAMLI PİŞİRME (pişirme süresi belirleyerek ama pişirme başlangıç saati olmadan)
1) (A)ğmesini çekin ve (D) kolu saat üzerinde gösterilen zamanı (saat kolu) gösterinceye kadar çevirin.
2) (A)ğmesini gerekli pişirme süresi (C) penceresinde görünene kadar çevirin (1 - 180 dak.).
3) Seçme düğmesini gerekli simgeye çevirin. Fırın lambası yanar.
4) Termostat düğmesini saat yönünde çevirerek gerekli sıcaklık seviyesine ayarlayın. Kırmızı termostat gösterge lambası yanar.
5) Ayarlı pişirme süresi sonunda bir uyarı sesi duyulur ve fırın otomatik olarak kapanır. Uyarı sesini kapatmak için,
pencerede 0 veya simgesi görününceye kadar (A) ğmesini saat yönünde (çekmeden) çevirin.
6) Ayarlı pişirme süresi sonunda, yukarıdaki talimatlar takip edilerek veya manuel pişirme işlemi kullanılarak
pişirme süresi uzatılabilir.
Fırın fonksiyonları tablosu
Fonksiyon Fonksiyon açıklaması
-Fırın KAPALI
0
Fırın
lambası
Fırın lambasını yakmak için.
STATİK
Herhangi bir yiyecek pişirmek için
Fırını gerekli sıcaklığa kadar önceden ısıtın ve kırmızı termostat ışığı söner sönmez
yiyeceği fırına koyun.
Normalde ikinci veya üçüncü raf seviyesi kullanılmalıdır.
PASTA/FAN
Yiyecekleri maks. iki seviyede pişirmek için.
Gerekirse, en iyi pişirme performansı için fırın içinde kapların yerlerini değiştirin. Fırını
önceden ısıtmaya gerek yoktur (pizza ve poğaçalar hariç).
IZGARA
Biftek, kebap ve sosis ızgara yapmak, sebze graten pişirmek ve ekmek kızartmak için.
Fırını önceden 5 dakika kadar ısıtın. Pişirme işlemi sırasında fırın kapağı kapalı
tutulmalıdır. Et pişirirken yağ sıçramalarını ve dumanları önlemek için, damlama tepsisine
biraz su koyun. Izgara sırasında eti ters çevirin.
TURBO IZGARA
(IZGARA + FAN)
Büyük et parçalarını ızgara yapmak için (biftek ve diğer rosto etler).
Pişirme işlemi sırasında fırın kapağı kapalı tutulmalıdır.
Et pişirirken yağ sıçramalarını ve dumanları önlemek için, damlama tepsisine biraz su
koyun. Izgara sırasında eti ters çevirin.
BUZ ÇÖZME
Dondurulmuş yiyecekleri oda sıcaklığında çözmek için idealdir.
Kurumaması için, yiyecek ambalajıyla birlikte fırına konulmalıdır.
PİŞİRME TABLOLARI
YİYECEK Fonksiyon Ön ısıtma
Seviye
(alttan üste doğru)
Sıcaklık
(°C)
Pişirme süresi
(dak.)
ET
Kuzu, Keçi, Koyun
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
Dana, Sığır, Domuz
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Tavuk,
Tav şan,
Ördek
X 2 200 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Hindi
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
Kaz
(2 Kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
BALIK (1 kg)
Çipura, Levrek, Ton, Somon,
Morina
X 2 200 60 - 80
X 2 190 60 - 80
BALIK
(<1 kg - biftek halinde)
Kılıç balığı, Ton balığı
X 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
SEBZE
Biber, Domates, Fırında patates
X 2
190
50 - 60
X 2
190
50 - 60
TATLILAR, PASTALAR VS.
Kabarık kekler
X 2
180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Tart lar
(peynirli)
X 2
190 60 - 90
- 2
180 60 - 90
Turtalar
X 2
190 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Elmalı kek, Krepler
X 2
200 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Bisküviler, Pandispanya, Şekerli
kurabiyeler
X 2
180 20 - 30
X 2
180 30 - 40
Çörekler, Küçük pandispanya
kekler
X 2
180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
Tuzlu tartlar, Meyveli tartlar, ör.
Ananas, Şeftali
X 2
200 50 - 60
X 2
190 45 - 55
Lazanya, patates graten, mantı,
makarna
X 2
200 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Ekmek
X 2
210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 2
210 20 - 30
Börekler
X 2
210 20 - 30
X 2
200 30 - 40
Sufle
X 2
200 40 - 50
X 2
190 50 - 60
IZGARA FONKSİYONU İÇİN PİŞİRME TABLOSU
Not: Pişirme süreleri ve sıcaklıklar sadece yaklaşık değerlerdir.
YİYECEK Fonksiyon Ön ısıtma
Seviye
(alttan üste doğru)
Sıcaklık
(°C)
Pişirme süresi
dak.
Tos t X 3-4 200-225 10 - 15
Biftek X 3-4 200-225 30 - 40
Kotlet X 3-4 200-225 30 - 40
Sosis X 3 200-225 30 - 40
Pirzola X 3 200-225 30 - 40
Balık (biftek) X 3 200-225 30 - 40
Tavuk but X 3 200-225 40 - 50
Kebap X 3 200-225 40 - 50
Az etli kaburga X 3 200-225 40 - 50
1/2 tavuk X 3 200-225 40 - 50
1/2 tavuk - 3 200-225 40 - 50
Bütün tavuk - 2-3 200-225 60 - 70
Rosto
(domuz, sığır)
- 2-3 200-225 60 - 80
Ördek - 1-2 200-225 60 - 80
Kuzu budu - 1-2 200-225 80 - 100
Et rosto - 2 200-225 60 - 70
Fırında patates - 2-3 200-225 40 - 50
Balık, ör. çipura, alabalık - 3 190-200 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKP 234/IX/03 Program Chart

Tip
Program Chart
Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur: