Isı
ayarı
Kullanma amacı: Süre Tavsiyeler
1-3 Hollandez sosu, şunları eritme:
Tereyağı, çikolata, jelatin
5-25
dak.
Ara sıra karıştırın.
1-3 Katılaştırma: Yumuşak omletler,
pişmiş yumurtalar
10-40
dak.
Kabın kapağı kapalı olarak pi-
şirin.
3-5 Pirinç haşlama ve sütlü yemekleri
ısıtma, hazır yemekleri ısıtma
25-50
dak.
Pirincin iki katı su ekleyiniz,
sütlü yemekleri pişirme süresi-
nin ortalarında karıştırınız
5-7 Sebze, balık, et buğulama 20-45
dak.
Birkaç yemek kaşığı su ekle-
yin.
7-9 Patates buğulama 20-60
dak.
750 g. patates için maks. ¼ lt.
su kullanın.
7-9 Daha büyük miktarda yemekler,
güveçler ve çorbalar pişirme
60-150
dak.
En fazla 3 litre sıvı ve diğer ta-
rif bileşenleri
9-12 Hafif kızartma: Tavalar, dana eti
yemekleri, pirzolalar, köfteler, sos-
lar, karaciğer, meyane, yumurta,
pan kek, lokma tatlısı
gerek-
tiği şe-
kilde
Sürenin yarısı dolduğunda çe-
viriniz.
12-13 Ağır kızartma, fırında baharatlı pa-
tates, fileto biftek, biftek
5-15
dak.
Sürenin yarısı dolduğunda çe-
viriniz.
14 Fazla miktarda su kaynatma, hamur işi pişirme, et kavurma (tas kebabı, çöm-
lekte kavurma), ağır kızartma cipsler
Akrilamidlerle ilgili bilgiler
Bilimsel kaynaklı son bilgilere göre, yiyecek yüzeyinin kızartılması halinde
(özellikle nişasta içeren ürünlerde), akrilamidler sağlık için tehlike yaratabilmek-
tedir. Bu nedenle, mümkün olduğunca düşük sıcaklıklarda pişirmeniz ve yiye-
ceğin yüzeyini çok fazla kızartmamanız tavsiye edilir.
BAKIM VE TEMİZLİK
Her kullanımdan sonra cihazı temizleyiniz.
Daima temiz tabanlı pişirme kapları kullanınız.
UYARI
Sert ve aşındırıcı temizlik maddeleri cihaza zarar verir.
Güvenliğiniz için, cihazı buhar basınçlı veya yüksek basınçlı temizleyicilerle te-
mizlemeyiniz.
Cam seramik üzerinde bulunan çiziklerin ve koyu lekelerin, cihazın çalışması
üzerine etkisi yoktur.
Bakım ve temizlik
53