Isı
ayarı
Kullanma amacı: Süre Tavsiyeler
1-3 Katılaştırma: Yumuşak omletler,
pişmiş yumurtalar
10-40
dak.
Kabın kapağı kapalı olarak pi‐
şirin.
3-5 Pirinç haşlama ve sütlü yemekleri
ısıtma, hazır yemekleri ısıtma
25-50
dak.
Pirincin iki katı su ekleyiniz,
sütlü yemekleri pişirme süresi‐
nin ortalarında karıştırınız
5-7 Sebze, balık, et buğulama 20-45
dak.
Birkaç yemek kaşığı su ekle‐
yin.
7-9 Patates buğulama 20-60
dak.
750 g. patates için maks. ¼ lt.
su kullanın.
7-9 Daha büyük miktarda yemekler,
güveçler ve çorbalar pişirme
60-150
dak.
En fazla 3 litre sıvı ve diğer tarif
bileşenleri
9-12 Hafif kızartma: Tavalar, dana eti
yemekleri, pirzolalar, köfteler, sos‐
lar, karaciğer, meyane, yumurta,
pan kek, lokma tatlısı
gerek‐
tiği şe‐
kilde
Sürenin yarısı dolduğunda çe‐
viriniz.
12-13 Ağır kızartma, fırında baharatlı pa‐
tates, fileto biftek, biftek
5-15
dak.
Sürenin yarısı dolduğunda çe‐
viriniz.
14 Fazla miktarda su kaynatma, hamur işi pişirme, et kavurma (tas kebabı,
çömlekte kavurma), ağır kızartma cipsler
Akrilamidlerle ilgili bilgiler
Bilimsel kaynaklı son bilgilere göre, yiyecek yüzeyinin kızartılması halinde
(özellikle nişasta içeren ürünlerde), akrilamidler sağlık için tehlike yaratabil‐
mektedir. Bu nedenle, mümkün olduğunca düşük sıcaklıklarda pişirmeniz ve
yiyeceğin yüzeyini çok fazla kızartmamanız tavsiye edilir.
BAKIM VE TEMIZLIK
Her kullanımdan sonra cihazı temizleyiniz.
Daima temiz tabanlı pişirme kapları kullanınız.
UYARI
Sert ve aşındırıcı temizlik maddeleri cihaza zarar verir.
Güvenliğiniz için, cihazı buhar basınçlı veya yüksek basınçlı temizleyicilerle
temizlemeyiniz .
Cam seramik üzerinde bulunan çiziklerin ve koyu lekelerin, cihazın çalışması
üzerine etkisi yoktur.
Kirlerin temizlenmesi:
1. – Şunları derhal temizleyiniz: eriyen plastik, plastik folyo ve şeker içeren
yiyecekler. Özel bir cam seramik raspa kullanınız. Raspayı cam seramik
üzerine dar bir açıyla koyunuz ve bıçağını yüzeyin üzerinde kaydırınız.
12
Bakım ve temizlik