Inoksan KSS El kitabı

Tip
El kitabı

Bu kılavuz için de uygundur

KULLANIM KILAVUZU
INSTRUCTIONS MANUAL
BENMARİ
BAIN MARIE
BAIN MARIE BAIN MARIE WITH CUPBOARD
Revizyon No : 02
Yürürlülük Tarihi : 01.07.2005
2
GENEL ÖZELLİKLER
Çok geniş model seçeneği olan servis tezgahları genel olarak sıcaklik dolaplı ve sıcaklik
dolapsız olarak iki gruba ayrılır.
Her iki grup benmarilerin GN1/1 yada 50x50x15 cm boyutlarında 2,3 ve 4 adet yemek kabı
alacak şekilde standart üretimleri vardır. Ayrıca değişik boyutlarda yapılabilmektedir.
Konstrüksiyonu çok dayanıklı, üretim teknolojisi üst düzeydedir.
18/8 Cr-Ni paslanmaz çelik sactan üretilmiştir. Ayaklar 18/8 Cr-Ni paslanmaz profilden
yapılmıştır.
Uluslararasi kalite normlarına uygundur.
Temizliği çok kolay ve hijyendir.
MONTAJ
Tezgah üzerindeki koruyucu naylonu sıyırarak çıkarınız.
Cihazı düzgün ve sert bir zemin üzerine ayarlanabilir ayakları ile teraziye alarak yerleştiriniz.
Servis ünitesi grubu içinde monte edilir.
Cihazın üzerine üst raf ve önüne stand monte edilir.
ELEKTRİK BAĞLANTISI
Cihazın elektrik bağlantısı elektrik devre şemasına göre yapılmalıdır. .
Kablo kesiti maksimum akımı taşıyacak kesitte seçilmelidir.
Voltaj toleransı ±%10 sınırlarını geçmemelidir.
Cihaz mutlaka topraklanmalidir.
KULLANICI TALİMATI
Benmari cihazı, yiyecekleri servis süresince sıcak tutmak amacına yöneliktir.
Cihaz çalıştırılmadan önce bütün yüzeyler ılık sabunlu su ile iyice temizlenip kurulanmalıdır.
İlk çalıştırma esnasında cihazdan bir süre duman ve hafif koku yayılacaktır. Bu durum
izolasyon ve sac yüzeylerdeki yağ ve benzeri nedenlerden meydana gelmektedir. Tehlikeli
olmayıp bir süre sonra kendiliğinden kaybolacaktir.
Havuzdaki suyun boşaltılması altındaki küiresel vana ile yapılır.
Cihazı, rafı ve standını çizecek, deforme edecek malzemelerden ve darbelerden koruyunuz.
UYARI : Cihazı çalıştırmadan önce havuzun içinde su olup olmadığını kontrol ediniz. Eğer
yoksa havuza su doldurunuz.
ÇALIŞTIRMA
1 - Elektrikli Model
Clhaz fişini prize takınız.
"0-1" konumlu şalteri "1" konumuna getiriniz. Bu durumda şalterin sinyal lambası yanacaktır.
Havuz termostadı 0-110 0C arasında istenilen değere getirilir. Bu durumda termostadın
çalışmasını ifade eden sinyal lambası yanar. Ayarlanan ısıya geldiğinde sinyal lambası söner.
Cihaz eğer caklık dolaplı ise 0-90 0C kontrollü sıcaklık dolabı termostadı istenilen değere
getirilir. Bu durumda bu termostadın sinyal lambası yanar.
3
KAPATMA
1 - Elektrikli Model
"0-1" konumlu şalteri "0" konumuna getiriniz.
Termostadı ( yada termostatları) "0" konumuna getiriniz.
Clhaz fişini prizden çekiniz.
BAKIM
Cihaz üzerinde elektrik varken kesinlikle bakım yapmayınız.
Cihazı, elektrik donanımına zarar vermemek için direkt yada yüksek basınçlı su ile
temizlemeyiniz.
Cihazı her çalışma gününün sonunda tam olarak soğumadan ılık sabunlu suya batırılmış bir
bez ve gıda maddelerine zarar vermeyecek dezenfektan ile temizleyiniz.
Cihaz yüzeyi temizlenirken aşındırıcı içeriği olan deterjanlar, tel firçalar vb. yüzeylerde çizik
yapabilecek malzemeler kullanmayınız. Eğer cihaz uzun müddet kullanılmayacaksa, yüzeyler
ince bir tabaka halinde vazelinle kaplanmalıdır.
Cihazda tehlikeli bir durum görülmesi halinde yetkili servise haber veriniz. Ehliyetsiz
kişilerin cihaza müdahalesine izin vermeyiniz.
GENERAL CHARACTERISTICS
Hot Service units with a wide selection of types, are generally classified into two groups: the
ones with hot cupboard and the other ones without hot cupboard.
Both groups of Bain Marie are subject to standard production and can be produced in various
dimensions, in the size GN1/1, 2, 3, 4, 5 containers.
The construction is very resistant and the production technology is at the highest level.
It is produced from 18/8 Cr-Ni stainless steel sheet metal. Foot supports are made of 18/8
Cr-Ni stainless profile.
Conforms with international quality norms.
Easy to maintain and clean.
ASSEMBLY
Strip off the protective nylon on the unit and take it off.
Place the unit on a smooth and solid base together with its adjustable foot supports, having
made the adjusment through a scale.
It should be assembled by a competant supervisor.
The upper shelf is assemled on the appliance and the stand is in front of the device.
ELECTRICAL CONNECTION
The electrical connection must be carried out according to the diagram.
The appliance should be connected to the right power.
That cable section should be chosen which can bear the maximum current.
The voltage tolerance shoold not exceed the 10 % limits.
The appliance should be absolutely earthed.
4
OPERATING INSTRUCTIONS
The appliance Bain Marie aims to keep food warm during the service period.
Before starting the unit, all surfaces should be thoroughly cleaned with warm soapy water and
then dried.
During the first operation, the device will produce smoke for a while. This situation is caused
by oil on the insulation and sheet metal surfaces of the unit. There is no danger and it will
automatically disappear after a while.
The discharge of the basin water is carried out through the spherical valve located on the
lover part.
Protect the unit from any materials and shocks which could scratch its shelf and stand and
deform.
WARNING : Before starting the unit, check whether there is water in the basin or not. If not, fill
water in the basin.
OPERATION
1-Electrical Type
Plug in the unit
PPlace the switch to the position 1. In this case, the signal lamp of the switch will be lit.
The basin thermostat is arranged to the required value between 0 to 110 0C. In this case, the
signal lamp is illuminated, which indicates the thermostat function. When the set is reached
required temparature the signal lamp is off.
If the unit has a hot cupboard, the hot cupboard thermostat with 0-90 0C control, is adjusted
to the required value. In this case, the signal lamp of this thermostat is lit.
SWITCHING OFF
1-Electrical Type
Place the switch with positions "0-1" to the position "0".
Place the thermostat ( or thermostats) to the position "0".
Plug off the appliance.
MAINTENANCE
Do not do any maintenance work or cleaning when the power is connected.
Wipe the equipment with a damp soapy cloth before it cools down entirely.
Do not use any scrapers such as knife, wire brush or cleaning materials that may scratch your
equipment.
If necessary; use only chemical cleaning products.
Do not clean your equipment with water or pressured steam otherwise the electrical
installation can be defected.
In case of any defect, breakdown or problem call your distributors technical department, only
an expert person can take care of the equipment.
If the equipment will not be operated for a long time, apply a thin layer of vaseline on the
surface of the appliance.
5
ELEKTRİK ŞEMASI / ELECTRIC SCHEMA
ELECTRIC SCHEMA FOR BAINMARIE WITH HOT CUPBOARD
5GN - 3P
6
ELEKTRİK ŞEMASI / ELECTRIC SCHEMA
ELECTRIC SCHEMA FOR BAINMARIE WITH HOT CUPBOARD
5GN - HALOJEN -3P
7
ELEKTRİK ŞEMASI / ELECTRIC SCHEMA
ELECTRIC SCHEMA FOR BAINMARIE WITH HOT CUPBOARD
SD-1R- 3P
8
ELEKTRİK ŞEMASI / ELECTRIC SCHEMA
ELECTRIC SCHEMA FOR BAINMARIE WITH HOT CUPBOARD
3GN -1P
9
ELEKTRİK ŞEMASI / ELECTRIC SCHEMA
ELECTRIC SCHEMA FOR BAINMARIE WITH HOT CUPBOARD
SD-2R -3P
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10

Inoksan KSS El kitabı

Tip
El kitabı
Bu kılavuz için de uygundur

Diğer dillerde