12 13
Tablolar
Daireli alanlarda piflirme ayarlar›
Piflirme için gereken ayar konumu tencerelerin kalitesine ve yiyeceklerin türü ve miktar›na
ba¤l›d›r.
Tavay› k›zd›r›rken veya k›zartma ifllemi yaparken ›s› ayar›n› "10"durumuna getirmeniz ve
sonra yemekleri daha uygun düflük bir ›s› ayar›nda piflirmeniz tavsiye ederiz.
Dü¤menin
konumu
Piflirme yöntemi
K›zd›rma
K›zartma
H›zl› k›zartma
Kaynatma
Hafllama
Hafif hafllama
Eritme
Et k›zartma
Kavurmadan
k›zartma
Örnekler
Yemek ve et piflirmenin bafllang›c›,
büyük miktarda s›v›lar›n piflirilmesi,
ard›ndan normal ayara geri dönülmesi
Patates k›zartmas›, gözleme
Et k›zartma, flnitzel, köfte, sosis, ci¤er,
ya¤da bal›k k›zartma, ya¤da yumurta veya pirzola
Patates hafllama, çorba, s›cak güveç,
büyük miktarda soslar
Sebze hafllama, et hafllama, fazla sulu olmayan
az miktarda meyvenin hafif piflirilmesi
Pirinç hafllama ve sütlü yemeklerin (bazen fokurdaya-
cak flekilde) kaynat›lmas›, daha az miktarda patates
veya sebze hafllama, haz›r yeme¤in ›s›t›lmas›
Omlet, ya¤da yumurta, Hollanda sosu, bir yeme¤in ve-
ya az miktarda güvecin ›s›t›lmas›, tereya¤›, çikolata,
jelatin eritme.
Arta kalan ›s›, KAPALI-konumu
j
Ocak
Önemli Not: Temizlik maddeleri s›cak seramik cam yüzeye temas etmemelidir! Bütün temiz-
lik maddeleri, ifllemden sonra bolca temiz suyla giderilmelidir, aksi halde ocak üzerindeki da-
ire alanlar› ›s›t›ld›¤› zaman kostik etkisi yaratabilirler!
Izgara veya f›r›n spreyleri gibi çok aktif temizlik maddeleri, kaba f›rçalar veya afl›nd›r›c› tava
temizleyiciler kullanmay›n.
Seramik cam yüzeyi, her kullan›mdan sonra elle dokundu¤unuzda ›l›k veya so¤uk oldu¤u za-
man temizleyin. Böylece dökülen maddelerin yan›k haline gelmesini önlersiniz.
Su izlerini, ya¤ lekelerini ve renk aç›lmas›n›, piyasada bulunan seramik cam veya paslanmaz
çelik temizleyici yard›m›yla bir metal parlat›c›yla giderin.
Hafif Kirler
1. Seramik cam yüzeyi nemli bir bez ve az miktarda s›v›yla silin.
2. Sonra temiz bir bezle kurulay›n. Temizlik maddesi kal›nt›lar› yüzeyde b›rak›lmamal›d›r.
3. Seramik cam piflirme yüzeyinin tamam›n›, piyasada sat›lan seramik cam veya paslanmaz çe-
lik temizleyici ile haftada bir iyice temizleyin.
4. Daha sonra seramik cam yüzeyi bolca suyla temizleyin ve tüylü olmayan, temiz bir bezle si-
lip kurutun.
‹natç› Kirler
1. Taflm›fl yemekleri ve inatç› lekeleri ç›karmak
için bir cam küre¤i kullan›n.
2. Cam küre¤i, seramik cam yüzeyle aç› yapacak
flekilde tutun.
3. B›çak k›sm›n› s›y›rarak kiri ç›kar›n.
Cam küre¤i ve seramik cam temizlik maddelerini
uzman bir sat›c›dan elde edebilirsiniz.
Temizlik ve Bak›m
å
j
j