58
C HIZ KUMANDASI
6 Hız kumandasını istediğiniz hıza çevirin (min – max).
7 Blender ayağını, yüksek hızda çalıştırın.
8 Çırpıcı ile çalışırken, karışımı bütünleştirmek için düşük hızı tercih edin, ardından karıştırmak
için yüksek hıza geçin.
9 Doğrayıcıyla kaba, iri taneli doğrama elde etmek için düşük hız ve ince, küçük taneli doğrama
elde etmek için yüksek hız kullanın.
10 Doğrayıcıyı, fasılalı olarak birkaç saniye boyunca çalıştırın, aksi takdirde yiyeceği aşırı işleme
tehlikesi doğar.
11 Krema aparatını düşük ila orta hız arasında kullanın – malzemeyi aşırı işlememeye dikkat edin.
12 Diski düşük ila orta hız arasında kullanın.
T aparat azami çalıştırma süresi dinlenme süresi
blender ayağı 10 saniye 10 saniye
çırpıcı 3 dakika 3 dakika
doğrayıcı 30 saniye 30 saniye
krema aparatı 90 saniye 90 saniye
disk 15 saniye 15 saniye
C BLENDER AYAĞI
13 Genelde blender ayağı, normal bir blenderin yapabileceği her şeyi yapabilir, ancak daha
hızlıdır ve daha az bulaşık çıkarır. Malzemeleri, pişireceğiniz tencere veya kasenin içinde
karıştırabilir, çırpabilir veya ezebilirsiniz.
14 Hangi kabı kullanırsanız kullanın, kabın sağlam ve düz bir yüzey üzerinde olmasına dikkat
edin ve kabı, çalışma tezgahının üzerinde hareket etmemesi için serbest elinizle destekleyin.
15 Blender ayağını, paralel kenarlı borunun üst kısmı diğer tarafa geçecek şekilde sıvıya
daldırmayın.
16 Cihazı sıcak sıvılarda kullanırken, bıçağın yüzeye eğimle temas etmesine izin vermeyin, kase/
tencere/kap dışına sıvı sıçratabilirsiniz.
17 Cihazı, bıçak yiyecek kabının içine tamamen girene dek çalıştırmayın.
18 Bıçağı yiyecek kabından çıkarmadan önce cihazı kapatın.
C ÇIRPICI
19 Genel olarak, bir blender yerine blender ayağını kullanırken, normalde bir balon çırpıcı
kullandığınız yerlerde çırpıcıyı kullanın, ancak burada işi, kol kaslarınız yerine cihazın sapı
yapacaktır.
20 Çırpıcıyı, çırpıcı yuvasının en alt noktasına kadar itin.
21 Çırpıcıyı çıkarmak için, çırpıcı yuvasının dibinden çekin,
, Çırpıcıyı, çırpıcı yuvasının tabanı sıvının içinde kalacak şekilde sıvıya daldırmayın.
O SÜRAHİ İLE
22 Malzemeleri ezerek toz veya sıvı haline getirmek için doğrayıcıyı kullanın.
23 Kremayı koyulaştırmak, yumurtaları çırpmak ve şekerle kremayı birlikle çırparak krema
kıvamına getirmek için krema aparatını kullanın.
24 Destek parçasını krema aparatı/doğrayıcının üst kısmına, bir tıklama sesiyle yerine oturana
dek itin.
25 Desteği sürahinin ortasına, milin üzerine yerleştirin.
26 Kapağı sürahiye takın ve yerine kilitlemek için sola doğru çevirin.
27 Sapı kapağa takın ve sağa doğru çevirin.
28 Tepsiyi kanala takın.
29 Kanal yoluyla malzemeleri ekleyin ve onları itme aparatı ile aşağı doğru bastırın.