YARARLI İPUÇLARI VE BİLGİLER
UYARI
"Güvenlik bilgileri" bölümüne bakın.
Tezgah altı ankastre fırınlar için:
OCAK İÇİN PİŞİRME
UYGULAMALARINA AİT ÖRNEKLER
Tablodaki bilgiler sadece yol gösterme amaçlıdır.
Isı
ayarı
Kullanım amacı: dk. ola‐
rak süre
Tavsiyeler
1 - 2 Holandez sosu, eritme: tereyağı, çiko‐
lata, jelatin
5 - 25 Ara sıra karıştırın.
1 - 2 Katılaştırma: yumuşak omletler, fırın‐
da yumurtalar
10 - 40 Kapağı kapalı olarak pişirin.
2 - 3 Pirinçli ve sütlü yemekleri hafif ateşte
pişirme, hazır yemekleri ısıtma
25 - 50 Pirincin iki katı kadar su ekleyin,
sütlü yemekleri pişirme süresinin
ortalarında karıştırın.
3 - 4 Sebze, balık, et buğulama 20 - 45 Birkaç yemek kaşığı su ekleyin.
4 - 5 Patates buğulama 20 - 60 750 g patates için maks. ¼ litre su
kullanın.
4 - 5 Daha büyük miktarlarda yemek, yahni
ve çorba pişirme
60 - 150 En fazla 3 litre sıvı ve diğer malze‐
meler
6 - 7 Hafif kızartma: şnitzel, dana eti ye‐
mekleri, pirzola, köfte, sosis, ciğer,
meyane, yumurta, krep, lokma tatlısı
gerektiği
kadar
Sürenin yarısı dolduğunda çevirin.
7 - 8 Ağır kızartma, baharatlı patates, fileto
biftek, biftek
5 - 15 Sürenin yarısı dolduğunda çevirin.
9 Fazla miktarda su kaynatma, makarna pişirme, et kavurma (tas kebabı, rosto), ağır
kızartma cipsler
KAPININ İÇ KISMI
Bazı modellerde, kapağın iç kısmında şunlar
bulunur:
• Raf konumlarının numaraları (belirli modeller‐
de).
• Isıtma fonksiyonları hakkında bilgiler, önerilen
raf konumları ve tipik yemekler için sıcaklıklar
(belirli modellerde).
Tablolarda verilen sıcaklıklar ve pişirme
süreleri bilgi amaçlıdır. Gerçek süreler
tariflere, kullanılan malzemelerin kalite‐
sine ve miktarına bağlıdır.
PİŞİRME
Genel bilgiler
• Yeni fırınınız eski fırınınızdan daha farklı şekil‐
de yemek pişiriyor olabilir. Her zaman kullan‐
dığınız ayarları (sıcaklık, pişirme süreleri) ve
raf konumlarını tablolarda verilen değerlere
uyarlayın.
• Daha uzun pişirme sürelerinde, kalan sıcak‐
lığın kullanılması için fırın, pişirme süresinin
bitmesine 10 dakika kala kapatılabilir.
Dondurulmuş yiyecek kullandığınızda, fırındaki
tepsiler pişirme sırasında bükülebilir. Tepsiler
tekrar soğuduğunda, yamulma ortadan kalkacak‐
tır.
Pişirme tablolarının kullanımı
• İlk seferinde düşük sıcaklık kullanmanızı öne‐
ririz.
• Belirli bir tarif için gereken ayarları bulamıyor‐
sanız, en yakın olanı kullanmaya çalışın.
• Birden fazla raf seviyesinde kek pişiriyorsanız,
pişirme süresi 10-15 dakika uzatılabilir.
• Farklı uzunluklardaki kekler ve hamur işleri ilk
seferde her zaman eşit şekilde pişmez. Bu du‐
rum meydana gelirse sıcaklık ayarını değiştir‐
meyin. Farklılıklar pişirme prosedürü sırasında
eşitlenir.
2
www.aeg.com