YARARLI İPUÇLARI VE BİLGİLER
UYARI
"Güvenlik bilgileri" bölümüne bakın.
KAPININ İÇ KISMI
Bazı modellerde, kapağın iç kısmında şunlar
bulunur:
• Raf konumlarının numaraları (belirli modeller‐
de).
• Isıtma fonksiyonları hakkında bilgiler, önerilen
raf konumları ve tipik yemekler için sıcaklıklar
(belirli modellerde).
Tablolarda verilen sıcaklıklar ve pişirme
süreleri bilgi amaçlıdır. Gerçek süreler
tariflere, kullanılan malzemelerin kalite‐
sine ve miktarına bağlıdır.
FIRININ ÖZEL ISITMA
FONKSİYONLARINA İLİŞKİN
ÖĞÜTLER
Sıcak Tutma
Yemeği sıcak tutmak istiyorsanız bu fonksiyonu
kullanın.
Sıcaklık otomatik olarak 80°C'ye ayarlanır.
Tabak Isıtma
Tabakları ve kapları ısıtmak içindir.
Tabakları ve kapları, fırın rafına eşit biçimde
dağıtın. Isıtma süresinin yarısı geçince malzeme‐
leri çevirin (altlarını üste getirin).
Otomatik sıcaklık 70°C'dir.
Önerilen raf konumu: 3.
Hamur kabartma
İstediğiniz her türlü mayalı hamur tarifi için bu
otomatik fonksiyonu kullanabilirsiniz. Bu fonksi‐
yon kabarma için iyi bir ortam sağlar. Hamuru ka‐
barması için yeterli büyüklükte bir kaba koyun ve
bir ıslak havlu veya plastik folyo ile örtün. Birinci
seviyeye bir tel raf takın ve kabı buraya koyun.
Kapağı kapatın ve hamur kabartma fonksiyonunu
ayarlayın. Gerekli zamanı ayarlayın.
PİŞİRME
Genel talimatlar
• Yeni fırınınız daha önce kullandığınız fırından
daha farklı pişirim veya kızartma yapabilir. Ge‐
nel ayarlarınızı (sıcaklık ayarı, pişirme sürele‐
ri) ve raf seviyelerini tablodaki değerlere uyar‐
layınız.
• Daha uzun süren pişirme süreleri için fırın, atıl
ısısından yararlanmak üzere pişirme süresinin
sona ermesinden 10 dakika önce kapatılabilir.
Dondurulmuş yiyecek kullandığınızda, fırındaki
tepsiler pişirme sırasında yamulabilir. Tepsiler
tekrar soğuduğunda, yamulma ortadan kalkacak‐
tır.
Pişirme Tablosunun kullanımı
• İlk önce fırını daha düşük sıcaklığa ayarlama‐
nızı öneririz.
• Eğer özel bir tarif için gerekli ayarları bulamaz‐
sanız, benzer bir tarife bakınız.
• Birkaç seviyede kek pişirmekteyseniz, pişirme
süresi 10-15 dakika uzatılabilir.
• Farklı yükseklikteki kekler ve pastalar başlan‐
gıçta eşit biçimde kızarmayabilir. Bu gibi du‐
rumlarda, sıcaklık ayarını değiştirmeyiniz. Pi‐
şirme süresince farklılık eşitlenir.
Pişirme ile ilgili ipuçları
Pişirme sonucu Muhtemel neden Çözüm
Kekin altı yeterince
pişmiyor.
Yanlış raf konumu Alt raf konumuna keki koyun.
Kek çöküyor (ıslak ka‐
lıyor, su şeritleri olu‐
şuyor).
Fırın sıcaklığı çok yüksek‐
tir.
Daha düşük bir ayar kullanın.
Kek çöküyor (ıslak ka‐
lıyor, su şeritleri olu‐
şuyor).
Pişirme süresi çok kısadır. Pişirme süresini uzatın.
Pişirme süresini azaltmak için daha yük‐
sek sıcaklıklar kullanmayın.
2
www.aeg.com