• Uğultu: yüksek güç seviyesi
kullanıyorsunuzdur.
• Tıklama sesi: elektrik devresi açılıp
kapanıyordur.
• Tıslama, vızıltı: fan çalışıyordur.
Bu sesler normaldir ve ocak arızasına
işaret etmez.
5.3 Enerji tasarrufu
• Mümkünse, kapakları her zaman
pişirme kaplarının üzerine koyun.
• Pişirme kaplarını pişirme bölgesine,
çalıştırmadan önce koyun.
• Yiyeceği sıcak tutmak veya eritmek
için atıl ısıyı kullanın.
5.4 Öko Timer (Eko
Zamanlayıcı)
Enerji tasarrufu amacıyla, pişirme
bölgesinin ısıtıcısı, geri sayım
zamanlayıcısının sesli sinyalinden önce
kapanır. Çalışma süresindeki farklılık,
pişirme işleminin uzunluğuna ve ısı ayarı
seviyesine bağlıdır.
5.5 Derin tavada pişirme
İndüksiyonlu wok ocak özellikle Çin
spesiyalleri olmak üzere "a la minute"
yemekleri hazırlamak için en iyisidir.
Yiyecek kısa kızartma süresi boyunca
sürekli olarak çevrilir. İndüksiyonlu ısıtma
sistemi, yüksek ısılarda çok hızlı yemek
pişirmenize imkan tanır. Sonuç olarak et
ve balık lezzetini kaybetmez ve sebzeler
rengini, tadını ve vitaminlerini muhafaza
eder.
İndüksiyonlu wok ocak, ısı ayarı 9 ve
yukarısında çok hızlı tepki zamanlı
yüksek güce sahiptir. Katı ve sıvı yağlar
çok hızlı şekilde çok sıcak hale gelir.
Duman çıkartmaya başladığında, çok
sıcaktır. Az miktarda yemek veya yağ
kullanmanız durumunda Güç fonksiyonu
sadece kısa bir süre için kullanılmalıdır.
Derin tavanın zarar görme riski vardır.
Kızartma sıcaklığı bir ağaç kaşıkla test
edilerek bulunabilir. Ağaç kaşığın sapını
sıcak yağ içinde tutun. Yüzeye küçük
kabarcıklar ulaşıyorsa, kızartma
sıcaklığına erişilmiştir. Herhangi bir
kabarcık yoksa, kızartma sıcaklığına
henüz erişilmemiştir.
Pişirme yöntemleri
Karıştırarak kızartma
• Derin tavayı yağlayın.
• Malzemeleri küçük parçalar halinde
kesin. Sosları ve baharatları ekleyin
ve devamlı karıştırırken yüksek ısı
altında hızlıca kızartın.
• Pişirme süresi çok kısadır. Pişirmeye
başlamadan önce malzemelerin
hazırlanmış olduğundan emin olun.
• En uzun pişirme süreli malzemelerle
başlayın.
• Karıştırarak pişirme çok sağlıklı bir
pişirme yöntemidir.
• Sebzeler lezzetini ve rengini korurken,
taze ve gevrek kalır.
• Az miktarda et yumuşak kalır.
Bol yağda kızartma
• Derin tava sıcaklıkta çok az düşüş ve
düşük yağ tüketimi sağlar.
• Sabit sıcaklık sayesinde kızartılan
yiyecek çok fazla yağ emmez.
• Et, balık, patates, sebzeler vb.
renklerini ve gevrekliklerini ve bu
sayede bilindik lezzetlerini korurlar.
• Sadece bol yağda kızartma için özel
olarak hazırlanmış yağları kullanın.
Buğulama / Çırpma
• Derin tavanın kavisli şekli kremaların,
sabayonların, tereyağlı sosların,
yağsız kek veya ben marisiz parfe
karışımlarının 65°C ila 80°C arasında
çırpılması için uygundur.
Isıtma
• Kaynatma: kaynama noktasında
yemek pişirmek (örneğin spagetti)
için.
• Isıtma: kaynama noktasının hemen
altında yemek pişirmek (örneğin etli
hamur) için.
Pişirme
• Yemeği kendi suyunda pişirin veya
çok az yağ ve başka bir sıvı ilave
edin.
• Yüksek su içeriğine sahip (ör. sebze,
balık ve meyve) yiyeceklerin lezzetini
korumak maksadıyla orta ateşte ve
kapağı kapalı şekilde pişirilmesi için
bu yöntemi kullanın.
Buğulama
• Bu, yiyeceğin besin değerini ve
rengini büyük oranda muhafaza eden
hassas bir pişirme yöntemidir.
www.electrolux.com12