3. Gerekli saat fonksiyonunun zamanını
ayarlamak için + ya da - tuşuna basın.
Gösterge ekranı ayarladığınız saat fonk-
siyonunu gösterir. Ayarlanan zaman so-
na erdiğinde, gösterge ekranı yanıp sö-
ner ve iki dakika boyunca sesli bir ikaz
duyulur.
Süre ve Bitiş fonksiyonları ile ci-
haz otomatik olarak devre dışı bırakılır.
4. Sesli ikazı durdurmak için bir tuşa ba-
sın.
5. Fırın fonksiyonları ve sıcaklık ayar
düğmelerini kapalı konuma getirin.
Saat fonksiyonlarının iptal edilmesi
1. Gerekli fonksiyona ait gösterge yanıp
sönene kadar Seçim tuşuna tekrar tek-
rar basın.
2. - tuşuna basın ve basılı tutun.
Saat fonksiyonu birkaç saniye sonra
devre dışı kalır.
EK FONKSİYONLAR
Soğutma fanı
Cihaz çalışırken, cihaz yüzeyinin soğuk kal-
ması için soğutma fanı otomatik olarak çalı-
şır. Cihazı kaparsanız, cihaz içindeki sıcaklık
soğuyana kadar soğutma fanı çalışmaya
devam eder.
Güvenlik termostatı
Cihazın hatalı kullanılması veya kusurlu bile-
şenler tehlikeli şekilde aşırı ısınmaya neden
olabilir. Bunun önüne geçmek için, fırında
gücü kesen bir güvenlik termostatı bulunur.
Sıcaklık düştüğünde fırın otomatik olarak
tekrar çalışmaya başlar.
YARARLI İPUÇLARI VE BİLGİLER
• Cihazda dört adet raf seviyesi bulunmak-
tadır. Raf seviyelerini cihazın altından baş-
layarak sayın.
• Cihaz, hava sirkülasyonu sağlayan ve bu-
harı sürekli olarak yeniden kullanılır hale
getiren özel bir sistemle donatılmıştır. Bu
sistem sayesinde buharlı bir ortamda pişi-
rebilir ve yiyeceklerin içinin yumuşak ve
dışının gevrek olmasını sağlayabilirsiniz.
Pişirme süresini ve enerji tüketimini en
aza indirir.
•Cihazın içinde veya cam kapı panellerinde
nemden buğulanma oluşabilir. Bu normal
bir durumdur. Pişirme sırasında fırın kapı-
sını açarken mutlaka fırından uzakta du-
run. Yoğunlaşmayı azaltmak için, pişirme-
ye başlamadan önce cihazı
10 dakika ça-
lıştırın.
• Her kullanımdan sonra cihazdaki
buğulanmayı temizleyin.
•Pişirme sırasında doğrudan cihaz zemini-
ne herhangi bir nesne ve bileşenlerin üze-
rine alüminyum folyo koymayın. Bu, pişir-
me sonuçlarının değişmesine ve emaye
kaplamasının zarar görmesine neden ola-
bilir.
Kek pişirme
•Fırın kapısını, pişirme süresinin 3/4'ü geç-
meden açmayın.
•Aynı anda birden fazla tepsi kullanıyorsa-
nız, aralarında bir raf boşluk bırakın.
Et ve balık pişirme
•Fırında kalıcı lekelerin oluşması
nı önlemek
için, çok yağlı yemekler pişirirken derin ta-
va/pişirme kabı kullanın.
• İçindeki suyun sızıp kurumaması için, eti
kesmeden önce 15 dakika bekletin.
•Kızartma esnasında fırının içinde aşırı du-
man oluşmasını önlemek için, derin tava/
pişirme kabına biraz su koyun. Duman bi-
rikmesini önlemek için, kuruduktan sonra
her seferinde su ekleyin.
Pişirme süreleri
Pişirme süreleri, yiyeceğin türüne, kıvamına
ve hacmine göre değişiklik gösterir.
Başlangıçta, pişirme esnasındaki perfor-
mansı gözlemleyin. Cihazda pişirme yapar-
ken kullandığınız pişirme kaplarına, tariflere
ve miktarlara göre en iyi ayarları (
ısı ayarı, pi-
şirme süresi, vs.) tespit edin.
8 progress