Progress PBD3500X Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
kullanma kılavuzu
Buharlı ankastre fırın
PBD3500X
İÇİNDEKİLER
Güvenlik bilgileri 2
Güvenlik talimatları 3
Ürün tanımı 5
İlk Kullanımdan Önce 5
Günlük kullanım 6
Saat fonksiyonları 8
Aksesuarların kullanılması 9
Ek fonksiyonlar 12
Yararlı ipuçları ve bilgiler 12
Bakım ve temizlik 20
Servisi aramadan önce 24
Teknik veriler 25
Montaj 26
Çevreyle ilgili bilgiler 26
Önceden haber verilmeksizin değişiklik yapma hakkı saklıdır.
GÜVENLİK BİLGİLERİ
Cihazın montaj ve kullanımından önce, verilen talimatları dikkat-
lice okuyun. Üretici, yanlış bir montaj ve kullanımın hasara ne-
den olması durumunda sorumluluk kabul etmez. Kullanma kıla-
vuzunu daha sonra kullanmak için daima cihazın yakınında bu-
lundurun.
Çocukların ve tehlikeye açık kişilerin güvenliği
Uyarı Boğulma, yaralanma ya da kalıcı sakatlık riski vardır.
Bu cihaz, güvenliklerinden sorumlu bir yetişkin ya da kişi ta-
rafından gözetim altında tutuldukları sürece 8 yaş ve üzeri
çocuklar ve fiziksel, duyumsal veya zihinsel kapasitesi düşük
veya bilgi ve deneyimi olmayan kişiler tarafından kullanılabilir.
•Çocukların cihazla oynamasına izin vermeyin. 3 yaşından kü-
çük çocuklar cihazın yakınında gözetim olmadan bırakılma-
malıdır.
Tüm ambalaj malzemelerini çocuklardan uzak tutun.
Cihaz çalışırken veya soğuma aşamasındayken çocukları ve
evcil hayvanları cihazdan uzak tutun. Erişilebilir parçalar sı-
caktır.
Cihazda çocuk güvenliği aygıtı varsa bu aygıtı etkinleştirme-
nizi tavsiye ederiz.
Temizlik ve kullanıcı bakımı çocuklar tarafından, gözetim al-
tında bulunmadıkları müddetçe, yapılmamalıdır.
Genel Güvenlik
•Yalnızca kalifiye bir kişi cihazın montajını gerçekleştirmelidir
ve kabloyu değiştirmelidir.
2 progress
•Çalışır konumdayken cihazın içi sıcak hale gelir. Cihazın ısıtıcı
elemanlarına dokunmayın. Cihazdan aksesuar veya fırın kabı
alırken ya da bunları cihaza koyarken her zaman fırın eldiveni
kullanın.
•Cihazı temizlemek için buharlı bir temizleyici kullanmayın.
•Bakım yapmadan önce cihazın fişini prizden çekin.
•Kapağın camını silmek için sert aşındırıcı temizleyiciler veya
keskin metal kazıyıcılar kullanmayınız, çünkü bunlar yüzeyi çi-
zebilir ve camın kırılmasına neden olabilir.
Raf desteklerini çıkartmak için öncelikle yan duvarda bulunan
ön raf desteğini ve ardından arka raf desteğ
ini çekip çıkarın.
Ray desteklerini ters sırayla takın.
Elektrik kablosunun zarar görmesi durumunda kablo, bir ka-
zanın meydana gelmesine engel olmak için, üretici, yetkili
servis veya benzer nitelikteki kalifiye bir kişi tarafından değiş-
tirilmelidir.
•Elektrik şoku ihtimalini ortadan kaldırmak için, lambayı değiş-
tirmeden önce cihazı mutlaka kapayın.
GÜVENLİK TALİMATLARI
Montaj
Uyarı Cihazın montajı sadece kalifiye
bir kişi tarafından yapılmalıdır.
Tüm ambalajları çıkarın.
•Hasarlı bir cihazı monte etmeyin ya da
kullanmayın.
Cihazla birlikte verilen montaj talimatına
uyun.
•Ağır olduğundan, cihazı taşırken daima
dikkat edin. Her zaman güvenlik eldiven-
leri kullanın.
•Cihazı kulpundan çekmeyin.
•Diğer cihazlar ve üniteler arasında olması
gereken minimum mesafeyi koruyun.
•Cihazın güvenli yapıların altına ve yanına
kurulmasını sağlayın.
•Cihazın her iki yanı aynı boydaki düğer ci-
haz ve ünitelerle yan yana olmalıdır.
Elektrik bağlantıs
ı
Uyarı Yangın ve elektrik çarpması riski
vardır.
Tüm elektrik bağlantıları kalifiye bir elek-
trikçi tarafından yapılmalıdır.
Cihaz topraklanmalıdır.
Bilgi etiketindeki elektriksel verilerin elek-
trik beslemesine uygun olduğundan emin
olun. Aksi durumda, bir elektrikçiyi arayın.
•Her zaman doğru monte edilmiş, darbele-
re dayanıklı bir priz kullanın.
•Priz çoğaltıcıları ve uzatma kabloları kul-
lanmayın.
Elektrik fişine ve kablosuna zarar verme-
meye özen gösterin. Hasarlı bir kabloyu
değiştirmek için yetkili servise ya da bir
elektrikçiye başvurun.
Özellikle kapak sıcak olduğunda, elektrik
kablolarının cihazın kapağına temas et-
mesini engelleyin.
•Akım taşıyan ve izole edilmiş
parçaların
şok koruması araç kullanılmaksızın çıkarı-
lamayacak şekilde takılmalıdır.
•Fişi prize sadece montaj tamamlandıktan
sonra takın. Montajdan sonra elektrik fişi-
ne erişilebildiğinden emin olun.
•Priz gevşemişse fiş takmayın.
progress 3
•Cihazın fişini prizden çıkarmak için elektrik
kablosunu çekmeyiniz. Her zaman fişten
tutarak çekin.
Sadece doğru yalıtım malzemelerini kulla-
nın: hat koruyucu devre kesiciler, sigorta-
lar (yuvasından çıkarılan vidalı tip sigorta-
lar), toprak kaçağı kesicileri ve kontaktör-
ler.
Elektrik tesisatı cihazın ana şebeke
bağlantısını tüm kutuplardan kesebilmeni-
ze olanak sağlayan bir yalıtım malzemesi-
ne sahip olmalıdır. Yalıtım malzemesinin
kontak açıklığının genişliği en az 3 mm ol-
malıdır.
Kullanım
Uyarı Yaralanma, yanık ya da elektrik
çarpması veya patlama riski vardır.
Bu cihazı ev ortamında kullanın.
Bu cihazın teknik özelliklerini değiştirme-
yin.
Havalandırma boşluklarının kapalı olma-
dığından emin olun.
Cihaz çalışır durumdayken denetimsiz bı-
rakmayın.
Her kullanımdan sonra cihazı kapatın.
•Çalışır konumdayken cihaz kapısını dik-
katli şekilde açın. Sıcak hava çıkabilir.
•Cihazı ıslak eller ile ya da su ile temas ha-
lindeyken kullanmayın.
•Açık cihaz kapağına baskı uygulamayın.
•Cihazı bir çalış
ma tezgahı veya bir eşya
koyma masası gibi kullanmayın.
Cihaz çalışırken cihaz kapağını her zaman
kapalı tutun.
•Cihaz kapağını dikkatlice açın. Alkollü
malzemeler kullanılması, alkol ve havanın
karışmasına neden olabilir.
•Kapağını açarken cihaza kıvılcım veya
çıplak alev temas etmemesine dikkat
edin.
•Cihazın içine, üzerine veya yakınına yanıcı
ürünler ya da yanıcı ürünlerle ıslanmış eş-
yalar koymayın.
Uyarı Cihazın zarar görme riski vardır.
•Emaye kısmın hasar görmesini veya ren-
ginin solmasını önlemek için:
– Fırın kabı veya diğer cisimleri doğrudan
cihazın alt kısmına koymayın.
– Alüminyum folyoyu doğrudan cihazın alt
kısmına koymayın.
– sıcak cihaza doğrudan su koymayın.
– yemek pişirmeyi bitirdikten sonra ıslak
tabak ve yiyecekleri cihaza koymayın.
– aksesuarları çıkarırken ve koyarken dik-
katli olun.
•Emaye kısmı n renginin solması cihazın
performansını etkilemez. Garanti şartları
uyarınca bu bir kusur değildir.
•Yaş pasta için pişirme kabı kullan
ın. Mey-
ve suları kalıcı paslanmalara neden olabi-
lir.
Buharlı Pişirme
Uyarı Yanık ve cihazın zarar görme riski
vardır.
•Buharlı pişirme esnasında cihaz kapısını
açmayın. Buhar çıkabilir.
Bakım ve Temizlik
Uyarı Yaralanma, yangın veya cihazın
zarar görme riski söz konusudur.
•Bakım işleminden önce, cihazı devre dışı
bırakın ve elektrik fişini prizden çekin.
•Cihazı n soğuk olduğundan emin olun.
Cam panellerin kırılma riski vardır.
Hasar gördüklerinde kapı cam panellerini
hemen değiştirin. Yetkili servisi arayın.
•Kapağı cihazdan çıkarırken dikkatli olun.
Kapak ağırdır!
Yüzey malzemesinin bozulmasını önle-
mek için cihazı düzenli olarak temizleyin.
•Cihazda yağ veya yiyecek bırakılması
yangına neden olabilir.
•Cihazı yumuşak nemli bir bezle temizle-
yin. Sadece nötr deterjanlar kullanın.
Aşındırıcı ürünleri, aş
ındırıcı temizleme
bezlerini, çözücüleri veya metal cisimleri
kullanmayın.
•Fırın spreyi kullanıyorsanız ambalajdaki
güvenlik talimatlarına uyun.
Katalitik emayeyi (mümkünse) deterjanla
temizlemeyin.
Fırın içi aydınlatma
Bu cihaz için kullanılan halojen lamba ve-
ya fırın içi aydınlatma lambası türü, sade-
ce ev cihazları içindir. Evin aydınlatılması
için kullanmayın.
Uyarı Elektrik çarpması riski.
•Lambayı değiştirmeden önce cihaz fişini
prizden çekin.
4 progress
Sadece aynı özelliklerdeki lambaları kulla-
nın.
Elden çıkarma
Uyarı Yaralanma ya da boğulma riski.
•Cihazın fişini prizden çekin.
Elektrik kablosunu kesin ve atın.
•Çocukların ve hayvanların cihazda kapalı
kalmasını önlemek için kapı kilit dilini çıka-
rın.
Üretici / İhracatçı :
ELECTROLUX APPLIANCES AB
BUSINESS SECTOR EMA-EMEA (SEE)
ST GÖRANSGATAN 143
SE-105 45 STOCKHOLM
SWEDEN
TEL: +46 (8) 738 60 00
FAX: +46 (8) 738 63 35
www.electrolux.com
Kullanım Ömrü Bilgisi :
Kullanım ömrü küçük ev aletlerinde 7 yıl,
diğer beyaz eşya ürünlerinde ise 10 yıldır.
Kullanım ömrü, üretici ve/veya ithalatçı
firmanın cihazınızla ilgili yedek parça temini
ve bakım süresini ifade eder.
ÜRÜN TANIMI
9
7
816
15
12
13
14
11
5
4
1
2
3
3 52 4 61
10
1
Fırın fonksiyonlarığmesi
2
Güç göstergesi
3
Elektronik programlayıcı
4
Sıcaklık düğmesi
5
Sıcaklık göstergesi
6
Su haznesi göstergeleri
7
Su çekmecesi
8
Izgara
9
Fırın lambası
10
Fan
11
Raf desteği, çıkarılabilir
12
Tahliye borusu
13
Su çıkış valfi
14
Bilgi etiketi
15
Raf konumları
16
Buhar girişi
Fırın aksesuarları
Tel raf
Pişirme kapları, kek kalıpları, kızartmalar
için.
Pişirme tepsisi
Kek ve bisküviler için.
Izgara / Kızartma tavası
Pişirmek, kızartmak veya yağ tepsisi ola-
rak kullanmak için.
İLK KULLANIMDAN ÖNCE
Uyarı Güvenlik bölümlerine bakın.
İlk temizleme
Tüm aksesuarları ve çıkarılabilir raf des-
teklerini çıkarın (varsa).
•Cihazı ilk kullanım öncesinde temizleyin.
Önemli "Bakım ve temizlik" bölümüne
bakın.
Zamanı ayarlama
Fırını çalıştırmadan önce saati ayarla-
manız gerekir.
Cihazı elektrik şebekesine bağladığınızda
veya bir elektrik kesintisi sonrasında Zaman
fonksiyonu yanıp söner.
Doğru saati ayarlamak için + ya da - tuşuna
basın.
progress 5
Yaklaşık beş saniye sonra yanıp sönme işle-
mi durur ve gösterge ekranında ayarladığınız
saat gösterilir.
Saati değiştirmek için, Zaman fonksiyo-
nunun göstergesi yanıp sönene kadar
öğesine tekrar tekrar basın. Süre
veya Bitiş fonksiyonunu aynı anda
ayarlamamalısınız.
Ön ısıtma
Yağ kalıntısını yakmak için cihazı, boşken,
önceden ısıtın.
1.
fonksiyonunu ve en yüksek sıcaklığı
seçin.
2. Cihazı bir saat çalıştırın.
3.
fonksiyonunu ve en yüksek sıcaklığı
seçin.
4. Cihazı on dakika çalıştırın.
5.
fonksiyonunu ve en yüksek sıcaklığı
seçin.
6.
Cihazı on dakika çalıştırın.
Aksesuarlar normalden daha fazla ısınabilir.
Cihazdan koku ve duman yayılabilir. Bu nor-
mal bir durumdur. Hava akışının yeterli ol-
duğundan emin olun.
GÜNLÜK KULLANIM
Uyarı Güvenlik bölümlerine bakın.
Cihazı kullanmak için düğmeye basın.
ğme dışarıya çıkar.
Cihazın etkinleştirilmesi ve devre dışı
bırakılması
1.
Fırın fonksiyonlarığmesini bir fırın
fonksiyonuna çevirin.
Cihaz çalışırken güç göstergesi yanar.
2. Sıcaklık düğmesini bir sıcaklığa ayarla-
yın.
Cihazın içindeki sıcaklık artarken sıcak-
lık göstergesi yanar.
3. Cihazı devre dışı bırakmak için fırın
fonksiyonu düğmesi ile sı
caklık düğme-
sini Kapalı (Off) konuma getirin.
Fırın fonksiyonları
Fırın fonksiyonu Kullanıldığı işlemler
Kapalı konum Cihaz kapalıdır.
Fırın içi aydınlatma Fırın lambasını, pişirme fonksiyonu kullanmadan etkinleştirmek içindir.
Üst + Alt Isıtma
Bir fırın seviyesinde pişirme ve kızartma yapmak içindir. Üst ve alt ısıtma
elemanları aynı anda çalışır.
Üst Isıtma Pişmiş yiyecekler içindir. Yalnızca üst ısıtma elemanı çalışır.
Alt Isıtma
Çıtır çıtır veya gevrek tabanlı kekler pişirmek içindir. Yalnızca alt ısıtma
elemanı çalışır.
Hızlı Izgara
Çok miktarda yassı yiyeceği ızgara yapmak içindir. Kızartmak içindir.
Tüm ızgara rezistansı çalışır.
Turbo Izgara
Çok miktarda et pişirmek içindir. Izgara rezistansı ve fırın fanı birbiri ardı-
na çalışarak sıcak havanın yiyeceğin etrafında dolaşmasını sağlar.
6 progress
Fırın fonksiyonu Kullanıldığı işlemler
Fanlı Pişirme
Yiyecekleri aynı sıcaklıkta, birden fazla rafta ve kokuları karışmadan kı-
zartmak veya kızartmak ve pişirmek içindir.
Pizza Konumu
Pizza, kiş veya turta yapmak içindir. Izgara ve alt ısıtma elemanı doğru-
dan ısı verir ve fan sıcak havayı pizzanın üst kısmında veya turtanın dol-
gu kısmında dolaştırır.
Fanlı Pişirme +
Buhar
Yiyecekleri buharla pişirmek içindir.
Buharlı Pişirme
1.
fonksiyonunu ayarlayın.
2. Su çekmecesini açmak için kapağına
basın. Su çekmecesini Hazne Dolu
göstergesi yanıncaya kadar su ile dol-
durun. Haznenin maksimum kapasitesi
900 ml'dir. Su, yaklaşık 55 - 60 dakika
pişirme için yeterlidir.
Önemli Sıvı olarak sadece su kullanın.
Filtrelenmiş (demineralize) ya da damıtılmış
su kullanmayın. Diğer sıvıları kullanmayın.
Su çekmecesine yanıcı veya alkol içeren sı-
vılar (grappa, viski, konyak, vb.) koymayın.
3.
Su çekmecesini ilk konumuna getirin.
4.
Yiyecekleri doğru pişirme kaplarında
hazırlayın.
5.
Sıcaklığı 130°C ile 230°C arasında
ayarlayın. Buharlı pişirme, 230°C üze-
rindeki sıcaklıklarda iyi sonuçlar vermez.
6.
Buharla pişirme işlemi tamamlandıktan
sonra su haznesini boşaltın.
Uyarı Su çıkış valfinden sıcak su
çıkmasını önlemek için Fanlı Pişirme +
Buhar fonksiyonunu yeniden
kullanmadan önce en az 60 dakika
bekleyin.
Hazne Boş göstergesi
Bu gösterge haznenin boş olduğunu ve ye-
niden doldurulması gerektiğini belirtir.
Daha fazla bilgi için "Buharlı Pişirme" bölü-
müne başvurun.
Hazne Dolu göstergesi
Bu gösterge fırının buharlı pişirme için hazır
olduğunu gösterir.
Hazneye çok fazla su koymanız ha-
linde, emniyet çıkışı fazla suyu fırı-
nın altına gönderir.
Suyu, bir süngerle veya bezle temizle-
yin.
Su haznesinin boşaltılması
Önemli Su haznesini boşaltmaya
başlamadan önce cihazın soğuk
olduğundan emin olun.
1. Kullanma kılavuzu ile aynı pakette bulu-
nan tahliye borusunu (C) hazırlayın. Ra-
koru (B) tahliye borusunun uçlarından
birine takın.
2. Tahliye borusunun (C) diğer ucunu bir
kaba yerleştirin. Çıkış valfinden (A) daha
alçak olacak şekilde konumlandırın.
3. Fırın kapısınıın ve rakoru (B) çıkış val-
fine (A) takın.
4. Su haznesini bo
şaltırken rakoru tekrar
tekrar itin.
5. Su akışı durduğunda rakoru valften ayı-
rın.
Uyarı Su haznesini tekrar doldurmak
için tahliye edilmiş su kullanmayın.
Hazne Boş göstergesi yanarken
haznede biraz su olabilir. Su çıkış valfin-
den gelen su akışı duruncaya kadar
bekleyin.
B
C
A
progress 7
SAAT FONKSİYONLARI
Elektronik programlayıcı
345
2 11
1
Fonksiyon göstergeleri
2
Zaman ekranı
3
Fonksiyon göstergesi
4
+ tuşu
5
Seçme tuşu
6
- tuşu
Saat fonksiyonları Kullanıldığı işlemler
Zaman Günün saatini ayarlamak, değiştirmek veya kontrol etmek içindir.
Mekanik Zaman
Ayarı
Geri sayım süresi ayarlamak içindir. Bu fonksiyonun fırının çalışması
üzerinde herhangi bir etkisi yoktur.
Süre Cihazın ne kadar çalışacağını ayarlamak içindir.
Bitiş Cihazın ne zaman duracağını ayarlamak içindir.
Cihazın ne zaman çalışıp, ne zaman
duracağını ayarlamak için Süre
ve
Bitiş
fonksiyonlarını aynı anda kulla-
nabilirsiniz. Önce Süre'yi
, ardından
Bitiş'i
ayarlayın.
Saat fonksiyonlarının ayarlanması
1.
Süre
ve Bitiş için bir fırın fonksi-
yonu ve sıcaklığı ayarlayın. Bu işlem
Mekanik Zaman Ayarı
için gerekli
değildir.
2.
Gerekli saat fonksiyonuna ait gösterge
yanıp sönene kadar Seçim tuşuna tek-
rar tekrar basın.
3.
Gerekli saat fonksiyonunun zamanını
ayarlamak için + ya da - tuşuna basın.
Gösterge ekranı ayarladığınız saat fonk-
siyonunu gösterir. Ayarlanan zaman so-
na erdiğinde, gösterge ekranı yanıp sö-
ner ve iki dakika boyunca sesli bir ikaz
duyulur.
Süre ve Bitiş fonksiyonları ile ci-
haz otomatik olarak devre dışı bırakılır.
4.
Sesli ikazı durdurmak için bir tuşa ba-
sın.
5.
Fırın fonksiyonları ve sıcaklık ayar
ğmelerini kapalı konuma getirin.
Saat fonksiyonlarının iptal edilmesi
1. Gerekli fonksiyona ait gösterge yanıp
sönene kadar Seçim tuşuna tekrar tek-
rar basın.
2.
- tuşuna basın ve basılı tutun.
Saat fonksiyonu birkaç saniye sonra
devre dışı kalır.
8 progress
AKSESUARLARIN KULLANILMASI
Uyarı Güvenlik bölümlerine bakın.
Buharlı pişirme aksesuarları
Buhar kiti aksesuarları cihazla birlikte
verilmez. Daha fazla bilgi için lütfen ye-
rel satıcınızla iletişime geçin.
Buharlı pişirme fonksiyonlarına yönelik diyet
pişirme tabağı
•Cam kase (A)
Kapak (B)
•Enjektör tüpü (C)
•Doğrudan buharlı pişirme için enjektör (D)
progress 9
Çelik ızgara (E)
C
Tabak, bir adet cam kase, enjektör tüpü (C)
için deliğe sahip bir adet kapak ve pişirme
tabağının tabanına koyulan bir adet çelik ız-
garadan oluşur.
C
D
Enjektör ve enjektör tüpü. “C” enjektör tüpü
buharlı pişirme için kullanılır, “D” enjektör tü-
pü ise doğrudan buhar pişirme için kullanılır.
Diyet pişirme tabağında buharlı pişirme
Yemeği, pişirme tabağının içindeki çelik ız-
garanın üzerine koyun ve kapağı kapatın.
Enjektör tüpünü, diyet pişirme tabağının ka-
pağındaki özel deliğe yerleştirin. Pişirme ta-
bağını alttan ikinci raf konumuna yerleştirin.
Enjektör tüpünün diğer ucunu buhar girişine
yerleştirin ("Ürün Açıklaması" bölümüne ba-
kın).
Enjektör tüpünün ezilmediğinden veya fırın
üzerindeki bir ısıtıcı elemana temas etme-
diğinden emin olun. Fırını buharlı pişirme
fonksiyonuna ayarlayın.
10 progress
Doğrudan buharlı pişirme
Yiyeceği pişirme tabağındaki çelik ızgaranın
üstüne koyun. Biraz su ekleyin. Enjektörü
(D), enjektör tüpünün (C) içerisine yerleştirin.
Diğer ucu, buhar girişine bağlayın.
Önemli Tabağın kapağını kullanmayın.
Tavuk, ördek, hindi, küçük veya büyük balık
gibi yiyecekleri pişirirken, enjektörü (D)
doğrudan etin boş kısmına yerleştirin. Delik-
lerin tıkanmadığından emin olun.
Pişirme tabağını alttan birinci veya ikinci raf
konumuna yerleştirin. Enjektör tüpünün ezil-
mediğinden veya fırın üzerindeki bir ısıtıcı
elemana temas etmediğinden emin olun.
Fırını buharlı pişirme fonksiyonuna ayarlayın.
Buharlı pişirme hakkında daha fazla bilgi
için "İpuçları" bölümündeki buharlı pişirme-
ye yönelik pişirme tablolarına başvurun.
Önemli Enjektör tüpü, pişirme amacıyla
özel olarak üretilmiştir ve zararlı maddeler
içermez.
Önemli
Enjektörü, fırının çalıştığı sırada kullanırken
dikkatli olun. Fırın sıcakken, enjektöre do-
kunmak için daima fırın eldivenleri kullanın.
Buhar fonksiyonu kullanmıyorsanız enjektö-
rü mutlaka fırından çıkarın.
Pişirme tabağını soğuk / ıslak yüzeylere bı-
rakmayın.
progress 11
Pişirme tabağı sıcakken, içerisine soğuk sı-
vılar koymayın.
Pişirme tabağını sıcak bir pişirme yüzeyinde
kullanmayın.
Pişirme tabağını aşındırıcılar, tel süngerler
ve toz kullanmayın.
EK FONKSİYONLAR
Soğutma fanı
Cihaz çalışırken, cihaz yüzeyinin soğuk kal-
ması için soğutma fanı otomatik olarak çalı-
şır. Cihazı kaparsanız, cihaz içindeki sıcaklık
soğuyana kadar soğutma fanı çalışmaya
devam eder.
Güvenlik termostatı
Cihazın hatalı kullanılması veya kusurlu bile-
şenler tehlikeli şekilde aşırı ısınmaya neden
olabilir. Bunun önüne geçmek için, fırında
gücü kesen bir güvenlik termostatı bulunur.
Sıcaklık düşğünde fırın otomatik olarak
tekrar çalışmaya başlar.
YARARLI İPUÇLARI VE BİLGİLER
Cihazda beş adet raf seviyesi bulunmak-
tadır. Raf seviyelerini cihazın altından baş-
layarak sayın.
Cihaz, hava sirkülasyonu sağlayan ve bu-
harı sürekli olarak yeniden kullanılır hale
getiren özel bir sistemle donatılmıştır. Bu
sistem sayesinde buharlı bir ortamda pişi-
rebilir ve yiyeceklerin içinin yumuşak ve
dışının gevrek olmasını sağlayabilirsiniz.
Pişirme süresini ve enerji tüketimini en
aza indirir.
12 progress
•Cihazın içinde veya cam kapı panellerinde
nemden buğulanma oluşabilir. Bu normal
bir durumdur. Pişirme sırasında fırın kapı-
sını açarken mutlaka fırından uzakta du-
run. Yoğunlaşmayı azaltmak için, pişirme-
ye başlamadan önce cihazı 10 dakika ça-
lıştırın.
Her kullanımdan sonra cihazdaki
buğulanmayı temizleyin.
•Pişirme sırasında doğrudan cihaz zemini-
ne herhangi bir nesne ve bileşenlerin üze-
rine alüminyum folyo koymayın. Bu, pişir-
me sonuçlarının değişmesine ve emaye
kaplamasının zarar görmesine neden ola-
bilir.
Kek pişirme
•Fı rı
n kapısını, pişirme süresinin 3/4'ü geç-
meden açmayın.
•Aynı anda birden fazla tepsi kullanıyorsa-
nız, aralarında bir raf boşluk bırakın.
Et ve balık pişirme
•Fırında kalıcı lekelerin oluşmasını önlemek
için, çok yağlı yemekler pişirirken derin ta-
va/pişirme kabı kullanın.
İçindeki suyun sızıp kurumaması için, eti
kesmeden önce 15 dakika bekletin.
•Kızartma esnasında fırının içinde aşırı du-
man oluşmasını önlemek için, derin tava/
pişirme kabına biraz su koyun. Duman bi-
rikmesini önlemek için, kuruduktan sonra
her seferinde su ekleyin.
Pişirme süreleri
Pişirme süreleri, yiyeceğin türüne, kıvamına
ve hacmine göre değişiklik gösterir.
Başlangıçta, pişirme esnasındaki perfor-
mansı gözlemleyin. Cihazda pişirme yapar-
ken kullandığınız pişirme kaplarına, tariflere
ve miktarlara göre en iyi ayarları (ısı ayarı, pi-
şirme süresi, vs.) tespit edin.
Pişirme ve kızartma tablosu
KEKLER
YEMEĞİN TÜ-
Üst + Alt Isıtma
Sıcak Hava ile Pişir-
me
Pişirme
süresi
[dk.]
Notlar
Raf konu-
mu
Sıcak-
lık [°C]
Raf konu-
mu
Sıcak-
lık [°C]
Çırpma usulü
tarifler
2 170 3 (2 ve 4) 160 45 - 60 Kek kalıbında
Kurabiye hamu-
ru
2 170 3 (2 ve 4) 160 20 - 30 Kek kalıbında
Yağlı sütlü
cheese cake
1 170 2 165 60 - 80 26 cm'lik bir kek
kalıbında
Elmalı kek (El-
malı turta)
2 170 2 (sol ve sağ) 160 80 - 100 Tel raf üzerinde
20 cm'lik iki kek
kalıbında
1)
Strudel 3 175 2 150 60 - 80 Pişirme tepsisin-
de
Reçelli tart 2 170 2 (sol ve sağ) 165 30 - 40 26 cm'lik bir kek
kalıbında
Sünger kek 2 170 2 160 50 - 60 26 cm'lik bir kek
kalıbında
Yılbaşı keki /
Bol meyveli kek
2 160 2 150 90 - 120 20 cm'lik bir kek
kalıbında
1)
Erikli kek 1 175 2 160 50 - 60 Bir ekmek kalı-
bında
1)
Küçük kekler -
tek seviye
3 170 3 140 -
150
20 - 30 Pişirme tepsisin-
de
progress 13
YEMEĞİN TÜ-
Üst + Alt Isıtma
Sıcak Hava ile Pişir-
me
Pişirme
süresi
[dk.]
Notlar
Raf konu-
mu
Sıcak-
lık [°C]
Raf konu-
mu
Sıcak-
lık [°C]
Küçük kekler -
iki seviye
- - 2 ve 4 140 -
150
25 - 35 Pişirme tepsisin-
de
Küçük kekler -
üç seviye
- - 1, 3 ve 5 140 -
150
30 - 45 Pişirme tepsisin-
de
Bisküviler / ha-
mur çubukları -
bir seviye
3 140 3 140 -
150
30 - 35 Pişirme tepsisin-
de
Bisküviler / ha-
mur çubukları -
iki seviye
- - 2 ve 4 140 -
150
35 - 40 Pişirme tepsisin-
de
Bisküviler / ha-
mur çubukları -
üç seviye
- - 1, 3 ve 5 140 -
150
35 - 45 Pişirme tepsisin-
de
Bezeler - bir se-
viye
3 120 3 120 80 - 100 Pişirme tepsisin-
de
Bezeler - iki se-
viye
- - 2 ve 4 120 80 - 100 Pişirme tepsisin-
de
1)
Çörekler 3 190 3 190 12 - 20 Pişirme tepsisin-
de
1)
Ekler - bir sevi-
ye
3 190 3 170 25 - 35 Pişirme tepsisin-
de
Ekler - iki seviye - - 2 ve 4 170 35 - 45 Pişirme tepsisin-
de
Kaplama turta-
lar
2 180 2 170 45 - 70 20 cm'lik bir kek
kalıbında
Bol meyveli kek 1 160 2 150 110 - 120 24 cm'lik bir kek
kalıbında
Victoria sandvi-
çi
1 170 2 (sol ve sağ) 160 50 - 60 20 cm'lik bir kek
kalıbında
1) Önceden 10 dakika ısıtın.
EKMEK VE PİZZA
YEMEĞİN TÜ-
Üst + Alt Isıtma Fanlı pişirme
Pişirme
süresi
[dk.]
Notlar
Raf konu-
mu
Sıcak-
lık [°C]
Raf konu-
mu
Sıcak-
lık [°C]
Beyaz ekmek 1 190 1 190 60 - 70 1 - 2 parça, par-
ça başı 500 g
1)
Çavdar ekmeği 1 190 1 180 30 - 45 Ekmek kalıbında
Küçük ekmek-
ler
2 190 2 (2 ve 4) 180 25 - 40 Pişirme tepsisin-
de 6 - 8 adet
1)
Pizza 1 230 -
250
1 230 -
250
10 - 20 Pişirme tepsisin-
de veya derin kı-
zartma tavasın-
da
1)
14 progress
YEMEĞİN TÜ-
Üst + Alt Isıtma Fanlı pişirme
Pişirme
süresi
[dk.]
Notlar
Raf konu-
mu
Sıcak-
lık [°C]
Raf konu-
mu
Sıcak-
lık [°C]
Yağlı çörekler 3 200 3 190 10 - 20 Pişirme tepsisin-
de
1)
1) Önceden 10 dakika ısıtın.
TURTALAR / BÖREKLER
YEMEĞİN TÜ-
Üst + Alt Isıtma Fanlı pişirme
Pişirme
süresi
[dk.]
Notlar
Raf konu-
mu
Sıcak-
lık [°C]
Raf konu-
mu
Sıcak-
lık [°C]
Börek 2 200 2 180 40 - 50 Kalıpta
Sebzeli börek 2 200 2 175 45 - 60 Kalıpta
Kiş 1 180 1 180 50 - 60
Kalıpta
1)
Lazanya 2 180 -
190
2 180 -
190
25 - 40
Kalıpta
1)
Cannelloni (içi
malzemeli boru
makarna)
2 180 -
190
2 180 -
190
25 - 40
Kalıpta
1)
1) Önceden 10 dakika ısıtın.
ET
YEMEĞİN TÜ-
Üst + Alt Isıtma Fanlı pişirme
Pişirme
süresi
[dk.]
Notlar
Raf konu-
mu
Sıcak-
lık [°C]
Raf konu-
mu
Sıcak-
lık [°C]
Sığır eti 2 200 2 190 50 - 70 Tel rafta
Keçi Eti 2 180 2 180 90 - 120 Tel rafta
Dana eti 2 190 2 175 90 - 120 Tel rafta
Az pişmiş rozbif 2 210 2 200 50 - 60 Tel rafta
Orta pişmiş roz-
bif
2 210 2 200 60 - 70 Tel rafta
İyi pişmiş rozbif 2 210 2 200 70 - 75 Tel rafta
Kuzu omzu 2 180 2 170 120 - 150 Derili
Kuzu incik 2 180 2 160 100 - 120 2 parça
Kuzu Eti 2 190 2 175 110 - 130 But
Tavuk 2 220 2 200 70 - 85 Bütün
Hindi 2 180 2 160 210 - 240 Bütün
Ördek 2 175 2 220 120 - 150 Bütün
Kaz 2 175 1 160 150 - 200 Bütün
Tavşan 2 190 2 175 60 - 80 Parçalar halinde
Yaban tavşanı 2 190 2 175 150 - 200 Parçalar halinde
Sülün 2 190 2 175 90 - 120 Bütün
BALIK
progress 15
YEMEĞİN TÜ-
Üst + Alt Isıtma Fanlı pişirme
Pişirme
süresi
[dk.]
Notlar
Raf konu-
mu
Sıcak-
lık [°C]
Raf konu-
mu
Sıcak-
lık [°C]
Alabalık / Çipu-
ra
2 190 2 175 40 - 55 3 - 4 balık
Ton balığı / So-
mon
2 190 2 175 35 - 60 4 - 6 fileto
Turbo Izgara
Sığır eti
YEMEĞİN TÜRÜ Miktar Raf konumu Sıcaklık [°C] Süre [dk.]
Az pişmiş rozbif veya
fileto
her bir cm kalın-
lık için
1
190 - 200
1)
5 - 6
Orta pişmiş rozbif ve-
ya fileto
her bir cm kalın-
lık için
1
180 - 190
1)
6 - 8
İyi pişmiş rozbif veya
fileto
her bir cm kalın-
lık için
1
170 - 180
1)
8 - 10
1) Fırını önceden ısıtın.
Keçi eti
YEMEĞİN TÜRÜ Miktar Raf konumu Sıcaklık [°C] Süre [dk.]
Ön kol, boyun, jam-
bon
1 - 1,5 kg 1 160 - 180 90 - 120
Pirzola, kaburga 1 - 1,5 kg 1 170 - 180 60 - 90
Rosto 750 g - 1 kg 1 160 - 170 50 - 60
Kuzu incik (önceden
pişirilmiş)
750 g - 1 kg 1 150 - 170 90 - 120
Dana eti
YEMEĞİN TÜRÜ Miktar Raf konumu Sıcaklık [°C] Süre [dk.]
Dana eti rosto 1 kg 1 160 - 180 90 - 120
Dana ayağı 1,5 - 2 kg 1 160 - 180 120 - 150
Kuzu eti
YEMEĞİN TÜRÜ Miktar Raf konumu Sıcaklık [°C] Süre [dk.]
Kuzu budu, kuzu
eti rosto
1 - 1,5 kg 1 150 - 170 100 - 120
Kuzu pirzola 1 - 1,5 kg 1 160 - 180 40 - 60
Kümes hayvanı
YEMEĞİN TÜRÜ Miktar Raf konumu Sıcaklık [°C] Süre [dk.]
Kümes hayvanı
porsiyonları
200 - 250 g her
biri
1 200 - 220 30 - 50
Tavuk, yarım 400 - 500 g her
biri
1 190 - 210 35 - 50
Tavuk, İngiliz usu-
1 - 1,5 kg 1 190 - 210 50 - 70
Ördek 1,5 - 2 kg 1 180 - 200 80 - 100
Kaz 3,5 - 5 kg 1 160 - 180 120 - 180
16 progress
YEMEĞİN TÜRÜ Miktar Raf konumu Sıcaklık [°C] Süre [dk.]
Hindi 2,5 - 3,5 kg 1 160 - 180 120 - 150
Hindi 4 - 6 kg 1 140 - 160 150 - 240
Balık (buğulama)
YEMEĞİN TÜRÜ Miktar Raf konumu Sıcaklık [°C] Süre [dk.]
Bütün balık 1 - 1,5 kg 1 210 - 220 40 - 60
Konserve yapma
Yumuşak meyveler
KONSERVE Sıcaklık [°C]
Kaynama noktasına
kadar pişirme [dk.]
100°C'de ilave pişir-
me süresi [dk.]
Çilekler, böğürtlenler,
ahududular, bektaşi
üzümleri
160 – 170 35 – 45
Sert çekirdekli meyve
KONSERVE Sıcaklık [°C]
Kaynama noktasına
kadar pişirme [dk.]
100°C'de ilave pişir-
me süresi [dk.]
Armutlar, ayvalar, erik-
ler
160 – 170 35 – 45 10 – 15
Sebzeler
KONSERVE Sıcaklık [°C]
Kaynama noktasına
kadar pişirme [dk.]
100°C'de ilave pişir-
me süresi [dk.]
Havuç
1)
160 – 170 50 – 60 5 – 10
Salatalıklar 160 – 170 50 – 60
Karışık turşular 160 – 170 50 – 60 5 – 10
Yer lahanası, bezelye-
ler, kuşkonmazlar
160 – 170 50 – 60 15 – 20
1) Cihazı devre dışı bıraktıktan sonra konserveyi fırın içerisinde bırakın.
Kurutma - Fanlı Pişirme
Fırın raflarını fırın kağıdıyla kaplayın.
SEBZELER
YEMEĞİN TÜRÜ
Raf konumu
Sıcaklık [°C] Süre [sa.]
1 seviye 2 seviye
Fasulyeler 3 1/4 60 - 70 6 - 8
Biberler 3 1/4 60 - 70 5 - 6
Çorbalık sebzeler 3 1/4 60 - 70 5 - 6
Mantarlar 3 1/4 50 - 60 6 - 8
Baharatlar 3 1/4 40 - 50 2 - 3
MEYVE
YEMEĞİN TÜRÜ
Raf konumu
Sıcaklık [°C] Süre [sa.]
1 seviye 2 seviye
Erikler 3 1/4 60 - 70 8 - 10
Kayısılar 3 1/4 60 - 70 8 - 10
progress 17
YEMEĞİN TÜRÜ
Raf konumu
Sıcaklık [°C] Süre [sa.]
1 seviye 2 seviye
Elma dilimleri 3 1/4 60 - 70 6 - 8
Armutlar 3 1/4 60 - 70 6 - 9
Fanlı Pişirme + Buhar
KEKLER VE HAMUR İŞLERİ
YEMEĞİN TÜRÜ Raf konumu
Sıcaklık
[°C]
Pişirme süre-
si [dk.]
Notlar
Elmalı kek 2 160 60 - 80
20 cm'lik bir kek kalıbında
1)
Turtalar 2 175 30 - 40 26 cm'lik bir kek kalıbında
Meyveli kek 2 160 80 - 90 26 cm'lik bir kek kalıbında
Sünger kek 2 160 35 - 45 26 cm'lik bir kek kalıbında
Panettone keki 2 150 -160 70 - 100
20 cm'lik bir kek kalıbında
1)
Erikli kek 2 160 40 - 50
Bir ekmek kalıbında
1)
Küçük kekler 3 (2 ve 4) 150 -160 25 - 30 Pişirme tepsisinde
Bisküviler 3 (2 ve 4) 150 20 - 35 Pişirme tepsisinde
Tatlı kurabiyeler 2 180 - 200 12 - 20
Pişirme tepsisinde
1)
Tatlı çörekler 3 (2 ve 4) 180 15 - 20
Pişirme tepsisinde
1)
1) Fırını önceden 10 dakika ısıtın.
EKMEK VE PİZZA
YEMEĞİN TÜRÜ [g] Raf konumu
Sıcaklık
[°C]
Pişirme
süresi
[dk.]
Notlar
Beyaz ekmek 1000 2 180 - 190 45 - 60 Parça başına 500 g, 1 -
2 parça
1)
Ekmek 500 2 (2 ve 4) 190 - 210 20 - 30 Pişirme tepsisinde 6 - 8
adet
1)
Pizza 2 200 - 220 20 - 30
Pişirme tepsisinde
1)
1) Fırını önceden 10 dakika ısıtın.
TARTLAR ve BÖREKLER
YEMEĞİN TÜRÜ Raf konumu Sıcaklık [°C]
Pişirme süre-
si [dk.]
Notlar
Dolmalar 1 170 - 180 30 - 40 Bir kalıpta
Lazanya 2 170 - 180 40 - 50 Bir kalıpta
Patates graten 1 (2 ve 4) 160 - 170 50 - 60 Bir kalıpta
ET
YEMEĞİN TÜ-
[g]
Raf konu-
mu
Sıcaklık
[°C]
Pişirme sü-
resi [dk.]
Notlar
Keçi eti rosto 1000 2 180 90 - 110 Tel raf üzerinde
Dana eti 1000 2 180 90 - 110 Tel raf üzerinde
Rozbif 1000
az pişmiş 2 210 45 - 50 Tel raf üzerinde
18 progress
YEMEĞİN TÜ-
[g]
Raf konu-
mu
Sıcaklık
[°C]
Pişirme sü-
resi [dk.]
Notlar
orta 2 200 55 - 65 Tel raf üzerinde
iyi pişmiş 2 190 65 - 75 Tel raf üzerinde
Kuzu eti 1000 2 175 110 - 130 But
Tavuk 1000 2 200 55 - 65 Bütün
Hindi 4000 2 170 180 - 240 Bütün
Ördek 2000 - 2500 2 170 - 180 120 - 150 Bütün
Kaz 3000 1 160 - 170 150 - 200 Bütün
Tavşan 2 170 - 180 60 - 90 Parçalar halinde
BALIK
YEMEĞİN TÜRÜ [g]
Raf konu-
mu
Sıcaklık [°C]
Pişirme sü-
resi [dk.]
Notlar
Alabalık 1500 2 180 25 - 35 3 - 4 balık
Ton balığı 1200 2 175 35 - 50 4 - 6 fileto
Barlam balığı 2 200 20 - 30
BUHARLI YENİDEN ISITMA
YEMEĞİN TÜRÜ Raf konumu Sıcaklık [°C]
Pişirme sü-
resi [dk.]
Notlar
Güveç / Graten 2 140 15 - 25 Tabak üzerinde yeniden
ısıtma
1)
Makarna ve sos 2 140 10 - 15 Tabak üzerinde yeniden
ısıtma
1)
Yardımcı yemekler
(örn. pilav, patates,
makarna)
2 140 10 - 15 Tabak üzerinde yeniden
ısıtma
1)
Tek porsiyonluk ye-
mekler
2 140 10 - 15 Tabak üzerinde yeniden
ısıtma
1)
Et 2 140 10 - 15 Tabak üzerinde yeniden
ısıtma
1)
Sebzeler 2 140 10 - 15 Tabak üzerinde yeniden
ısıtma
1)
1) Fırını önceden 10 dakika ısıtın.
Fanlı Pişirme + Buhar ile diyet pişirme kabında pişirme
SEBZELER
YEMEĞİN TÜ Raf konumu Sıcaklık [°C] Pişirme süresi [dk.]
Brokoli parçaları 2 150 20 - 25
Patlıcan 2 150 15 - 20
Karnabahar parçaları 2 150 25 - 30
Domates 2 150 15
Beyaz kuşkonmaz 2 150 35 - 45
Yeşil kuşkonmaz 2 150 25 - 35
progress 19
YEMEĞİN TÜ Raf konumu Sıcaklık [°C] Pişirme süresi [dk.]
Kabak dilimleri 2 150 20 - 25
Havuç 2 150 35 - 40
Rezene 2 150 30 - 35
Yer lahanası 2 150 25 - 30
Biber şeritleri 2 150 20 - 25
Kereviz dilimleri 2 150 30 - 35
ET
YEMEĞİN TÜ Raf konumu Sıcaklık [°C] Pişirme süresi [dk.]
Dana jambon 2 150 55 - 65
Sebzeli tavuk göğ 2 150 25 - 35
Kasseler (füme sırt böl-
gesi - keçi eti)
2 150 80 - 100
BALIK
YEMEĞİN TÜ Raf konumu Sıcaklık [°C] Pişirme süresi [dk.]
Alabalık 2 150 25 - 30
Somon fileto 2 150 25 - 30
YARDIMCI YEMEKLER
YEMEĞİN TÜRÜ Raf konumu Sıcaklık [°C] Pişirme süresi [dk.]
Pilav 2 150 35 - 40
Kabuklu patates, orta
boy
2 150 50 - 60
Haşlanmış patates,
dört parça halinde
2 150 35 - 45
Polenta 2 150 40 - 45
BAKIM VE TEMİZLİK
Uyarı Güvenlik bölümlerine bakın.
•Cihazın ön kısmını yumuşak bir bez ve
deterjanlı sıcak su ile temizleyin.
Metal yüzeyleri temizlemek için her za-
manki temizlik maddesini kullanın.
Her kullanımdan sonra fırın tepsisini te-
mizleyin. Bu sayede kirleri daha kolay te-
mizleyebilir ve bunların yanmasını önleye-
bilirsiniz.
Zorlu kirleri özel fırın temizleyici ile çıkarın.
•Tüm fırın aksesuarlarını her kullanımdan
sonra temizleyin ve kurumaya bırakın. Ilık
su, deterjan ve yumuşak bir bez kullanın.
•Yapışmaz aksesuarlarınız varsa, bunları
temizlemek için aşındırıcı temizlik madde-
leri, keskin cisimler veya bulaşık makinesi
kullanmayın. Yapış
maz kaplamaya zarar
verebilir.
Paslanmaz çelik ve alüminyum ci-
hazlar:
Fırın kapısını sadece ıslak bir süngerle
temizleyin. Yumuşak bir bezle kurulayın.
Fırın yüzeyine zarar verebileceklerinden
bulaşık teli, asit veya aşındırıcı maddeler
kullanmayın. Fırının kontrol panelini aynı
uyarıları dikkate alarak temizleyin.
Kapı contalarının temizlenmesi
•Kapı contasını düzenli olarak kontrol edin.
Kapı contası, fırın boşluğunun kasası çev-
resinde bulunur. Kapı contası hasarlıysa,
cihazı kullanmayın. Yetkili servisi arayın.
•Kapı contasını
temizlemek için temizlik
hakkındaki genel bilgilere başvurun.
Raf destekleri
Yan duvarları temizlemek için teleskobik ray
desteklerini çıkarabilirsiniz.
20 progress
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28

Progress PBD3500X Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu