Franke FMY 99 P BK Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide

Bu kılavuz için de uygundur

TR Kullanıcı kılavuzu Pirolitik Fırın
FMY 99 P
DİLLER
TR KULLANICI KILAVUZU ................................................................................................................................................................... 3
TR
3
İÇİNDEKİLER
GENEL BAKIŞ ............................................................................................................................................................................. 4
KONTROL PANELİ ..................................................................................................................................................................... 4
AKSESUARLAR .......................................................................................................................................................................... 5
İŞLEVLER ..................................................................................................................................................................................... 6
DOKUNMATİK EKRANIN KULLANIMI .................................................................................................................................. 7
İLK KULLANIM ........................................................................................................................................................................... 7
GÜNLÜK KULLANIM ................................................................................................................................................................ 9
FAYDALI İPUÇLARI ................................................................................................................................................................. 13
COOKASSIST PİŞİRME TABLOSU ........................................................................................................................................ 18
TEMIZLIK VE BAKIM ...............................................................................................................................................................20
ARIZA TARAMA .......................................................................................................................................................................21
DESTEK ......................................................................................................................................................................................21
4
1. Kontrol panel
2. Fan ve Yuvarlak ısıtma elemanı
(görünmez)
3. Raf kılavuzları
(seviye, fırının ön kısmında
gösterilmiştir)
4. Kapak
5. Üst ısıtma elemanı/ızgara
6. Lamba
7. Tanıtım levhası
(çıkarmayın)
8. Alt ısıtma elemanı
(görünmez)
1. AÇIK / KAPALI
Fırını açmak ve kapatmak çn
kullanılır.
2. ANA SAYFA
Ana menüye hızlıca erşmek çn
kullanılır.
3. FAVORİ
Favor şlevlernzn lstesn
çağırmak çn kullanılır.
4. EKRAN
5. ARAÇLAR
Brkaç seçenekten brn seçmek
ve aynı zamanda fırın ayarlarını ve
terchler değştrmek çn kullanılır.
6. İPTAL
Saat, Mutfak Zamanlayıcısı ve
Kontrol Kld dışındak tüm fırın
şlevlern durdurmak çn kullanılır.
1
2 3 4 56
GENEL BAKIŞ
KULLANICI KILAVUZU
5
4
3
2
1
5
4
3
2
1
1
2
3
4
7
8
6
5
KONTROL PANELİ
TR
5
AKSESUARLAR
TEL RAF DAMLAMA TEPSİSİ FIRIN TEPSİSİ KAYAR KILAVUZLAR
Aksesuar sayısı ve türü, satın alınan modele bağlı olarak değişebilir.
Diğer aksesuarlar, Satış Sonrası Servisten ayrıca satın alınabilir.
TEL RAFIN VE DİĞER AKSESUARLARIN TAKILMASI
Kalkık kenarın yukarı baktığından emn olarak, tel rafı,
raf kılavuzlarının üzernde kaydırarak yatay br şeklde
yerleştrn.
Damlama tepss ve pşrme tepss gb dğer
aksesuarlar, tel rafla aynı şeklde yatay olarak takılır.
RAF KILAVUZLARININ ÇIKARILMASI VE YERİNE
TAKILMASI
Raf kılavuzlarını çıkarmak çn, kılavuzları yukarı
kaldırın ve ardından alt kısmını nazkçe çekerek
yuvasından çıkarın: Raf kılavuzları artık çıkarılablr.
Raf kılavuzlarını yerne takmak çn, önce üst
yuvalarına ger takın. Yukarı pozsyonda tutarak,
pşrme bölmesne kaydırın, ardından alçaltarak alt
yuvalarındak konumlarına yerleştrn.
2
1
KAYAR KILAVUZLARIN TAKILMASI VARSA
Raf kılavuzlarını fırından çıkarın ve koruyucu plastğ
kayar kılavuzlardan çıkarın.
Kılavuzun üst klpsn raf kılavuzuna sabtleyn ve
sonuna kadar kaydırın. Dğer klps alçaltarak lgl
konumuna yerleştrn. Kılavuzu sabtlemek çn,
klpsn alt kısmını, raf kılavuzuna sıkıca bastırın.
Kılavuzların serbest hareket edebldğnden emn
olun. Bu adımları, aynı sevyedek dğer raf kılavuzu
çn de tekrarlayın.
tfen dikkat edin: Kayar kılavuzlar, herhangi bir seviyede
takılabilir.
6
MANUEL FONKSİYONLAR
HIZLI ÖN ISITMA
Fırında hızlıca ön ısıtma yapmak çn kullanılır.
GELENEKSEL*
Yalnızca br rafta her türlü yemeğ pşrmek çn
kullanılır.
IZGARA
Bftek, kebap ve soss ızgara yapmak, sebze
ograten pşrmek veya ekmek kızartmak çn
kullanılır. Et ızgara yaparken, pşrme esnasında
çıkan sıvıları toplaması çn tabak kullanılmasını
öneryoruz: Tepsy, tel rafın altındak
sevyelerden herhang brne konumlandırın ve
500 ml çme suyu ekleyn.
TURBO IZGARA
Büyük et parçalarını kızartmak çn kullanılır
(butlar, sığır et kızartma, tavuk). Pşrme
esnasında çıkan sıvıları toplaması çn br
damlama tepss kullanılmasını öneryoruz:
Tavayı, tel rafın altındak sevyelerden herhang
brne konumlandırın ve 500 ml çme suyu
ekleyn.
FANLI HAVA
Brden fazla rafta (en fazla üç) aynı pşrme
sıcaklığı gerektren farklı yyecekler aynı anda
pşrmek çn kullanılır. Bu şlev, farklı yyecekler,
kokuları brbrlerne karıştırmadan pşrmek çn
kullanılablr.
MULTICOOKING İLEVLE
Aynı pşrme sıcaklığı gerektren farklı yyecekler
aynı anda dört sevyede pşrmek çn kullanılır.
Bu şlev kurabye, turta, yuvarlak pzza
(dondurulmuş da olablr) pşrmek ve komple
br yemek hazırlamak çn kullanılablr. En y
sonuçlar çn pşrme tablosuna uyun.
ISI YAYMALI PİİRME
Etler, ç dolgulu kekler tek br rafta pşrmek
çn kullanılır.
ÖZEL FONKSİYONLAR
BUZ ÇÖZME
Yyeceğn buzunu çözme şlemn
hızlandırmak çndr. Yyeceğ orta rafa
yerleştrn. Dışarıda kurumasını önlemek çn,
yyeceğ ambalajının çnde bırakın.
SICAK TUTMA
Yen pşrlen yemeğ sıcak ve gevrek tutmak
çn kullanılır.
KABARTMA
Tatlı veya tuzlu hamurun en y şeklde
kabarması çn kullanılır. Kabartma kaltesn
korumak çn, şlev, br pşrme çevrmnden
sonra fırın hala sıcak ken etknleştrmeyn.
RAHATLIK
Oda sıcaklığında ya da buzdolabında
saklanmış hazır yyecekler pşrmek çn
(bsküvler, kek karışımı, muffn, makarna
yemekler ve ekmek türü ürünler). Bu şlev,
tüm yemekler hızla ve nazk şeklde pşrr
ve ayrıca halhazırda pşrlmş yyecekler
ısıtmak çn de kullanılablr. Fırına ön ısıtma
uygulamak gerekmez. Ambalajda belrtlen
talmatları yerne getrn.
MAXI COOKING
Büyük et parçalarını (2,5 kg'nn üzernde)
pşrmek çn kullanılır. Her k tarafının da eşt
kızarması çn pşrme sırasında etn çevrlmes
önerlr. Tamamen kurumayı önlemek çn etn
ara sıra kend suyuyla ıslatılması önerlr.
ECO FANLI HAVA*
İç doldurulmuş rostoluk et parçalarını ve et
fletolarını tek br rafta pşrmek çn kullanılır.
Nazk, aralıklı hava dolaşımı sayesnde
yemeğn aşırı kuruması engellenr. Bu ECO
şlev kullanılırken, pşrme sırasında ışık
kapalı kalacaktır. ECO Program kullanarak güç
tüketmn optmze etmek çn, fırının kapağı,
yemek tamamen pşene kadar açılmamalıdır.
DONDURULMU YİYECEKLERİ PİİRME
İşlev, 5 farklı türdek hazır dondurulmuş gıdalar
çn deal pşrme sıcaklığını ve modunu otomatk
olarak seçer. Fırına ön ısıtma uygulamak
gerekmez.
COOKASSIST
Bunlar, tüm yyecek türlernn tamamen otomatk
br şeklde pşrlmesn sağlar. Bu şlev en y
şeklde kullanmak çn, lgl pşrme tablosundak
göstergeler takp edn.
* İşlev, 65/2014 sayılı Yönetmelik (AB) uyarınca, enerji
verimliliği beyanı için referans olarak kullanılmıştır
İŞLEVLER
TR
7
DOKUNMATİK EKRANIN KULLANIMI
Br menü veya lstede geznmek çn:
Öğeler veya değerler arasında geznmek çn
parmağınızı ekranın üzernde kaydırmanız
yeterldr.
Seçmek veya onaylamak çn:
İstedğnz değer veya menü öğesn seçmek
çn ekrana dokunun.
Öncek ekrana ger dönmek çn:
'a dokunun.
Br ayarı onaylamak veya br sonrak ekrana gtmek
çn:
AYARLA veya “İLERİ”ye dokunun.
İLK KULLANIM
Chazı lk açtığınızda ürünü yapılandırmanız
gerekecektr.
Ayarlar sonradan "Araçlar" menüsüne erişmek için 'e
basarak değiştirilebilir.
1. DİLİ SEÇİN
Chazı lk açtığınızda dl ve saat ayarlamanız
gerekecek.
Kullanılablr dller lstesnde geznmek çn
parmağınızı ekranın üzernde kaydırın.
Češtna, Český Jazyk
Czech
Dansk
Danish
Deutsch
German
İstedğnz dle dokunun.
Ελλνικά
Greek, Modern
Englsh
English
Español
Spanish
'e dokunarak bir önceki ekrana geri dönebilirsiniz.
2. AYAR MODUNU SEÇİN
Dl seçtkten sonra, ekran, “MAĞAZA DEMOSU”
(perakendecler çn faydalıdır, yalnızca gösterm
amaçlıdır) veya “İLERİ”ye dokunarak devam etmey
seçmenz çn komut stem verecektr.
Ürünü satın aldığınız çn
teekkürler!
Ev kullanımı çn kuruluma devam
etmek çn İlerye basın.
MAĞAZA DEMOSU MODU
İLERİ
8
. SAATİN VE TARİHİN AYARLANMASI
Fırınınızı evnzdek ağa bağladığınızda, saat ve tarh
otomatk olarak ayarlanacaktır. Aks halde bunları
manuel olarak ayarlamanız gerekecektr
Saat ayarlamak çn lgl rakamlara dokunun.
09876
54321
Sstem saatn ayarla.
Onaylamak çn AYARLA”ya dokunun.
09876
54321
12:30
24-Saatlk Zaman
AYARLA
Saat ayarladıktan sonra, tarh ayarlamanız
gerekecektr.
Tarh ayarlamak çn lgl rakamlara dokunun.
Onaylamak çn AYARLA”ya dokunun.
4. GÜÇ TÜKETİNİ AYARLAYIN
Fırın, 3 kW'den (16 Amper) yüksek br değere sahp ev
şebekes le uyumlu sevyede elektrk gücü tüketecek
şeklde programlanmıştır: Evnzdek güç sevyes daha
düşük se, bu değer azaltmanız gerekecektr (13 Amper).
Gücü seçmek çn sağdak değere dokunun.
Güç yönetm
13 Amper
16 Amper
İlk kurulumu tamamlamak çn TAMAM”
seçeneğne dokunun.
Ayarlama Tamamlandı
Chazınız şmd ayarlandı ve kullanıma
hazır!
TAMAM
5. FIRINI ISITIN
Yen br fırın, malat esnasında kalmış olablecek
kokular yayablr: Bu tamamen normaldr.
Dolayısıyla yemek pşrmeye başlamadan önce, olası
kokuları gdermek çn fırının ç boş halde ısıtılmasını
öneryoruz.
Fırındak koruyucu karton ambalajlarını veya şeffaf
flmler ve çndek aksesuarları çıkarın.
Fırını yaklaşık br saat 200 °C'de ısıtın.
cihazı ilk kez kullandıktan sonra odanın havalandırılması
tavsiye edilir.
TR
9
GÜNLÜK KULLANIM
1. BİR İŞLEV SEÇİN
Fırını açmak çn, 'e basın veya ekranın
herhang br yerne dokunun.
Ekran, Manuel ve CookAssst İşlevler arasında seçm
yapmanızı sağlar.
İlgl menüye erşmek çn stedğnz ana şleve
dokunun.
20:00
MANUEL
FONKSİYONLAR
COOKASSIST
Lstey ncelemek çn yukarı veya aşağı kaydırın.
İlev s
GELENEKSEL
FANLI HAVA
IZGARA
ISI YAYMALI
PİŞİRME
İstedğnz şlev dokunarak seçn.
İlev s
GELENEKSEL
FANLI HAVA
IZGARA
ISI YAYMALI
PİŞİRME
2. MANUEL İŞLEVLERİ AYARLAYIN
İstedğnz şlev seçtkten sonra, ayarlarını
değştreblrsnz. Ekranda, değştrleblecek ayarlar
görüntülenecektr.
SICAKLIK/IZGARA SEVİYE
Önerlen değerlerde geznn ve stedğnz br
tanesn seçn.
Sıcaklık
seç
İLERİ
İşlev tarafından zn verlrse, ön ısıtmayı
etknleştrmek çn
'e dokunablrsnz.
Sıcaklık
seç
İLERİ
SÜRE
Pşrme şlemn manuel olarak yönetmek stersenz,
pşrme süresn ayarlamak zorunda değlsnz.
Zamanlamalı modda, fırın, pşrme şlemn seçtğnz
süre boyunca gerçekleştrr. Pşrme süresnn
sonunda pşrme otomatk olarak durdurulur.
Sürey ayarlamaya başlamak çn, “Pşrme Süresn
Ayarla”ya dokunun .
Pşrme Süresn Ayarla
Sıcaklık
seç
İLERİ
İstedğnz pşrme süresn ayarlamak çn lgl
rakamlara dokunun.
09876
54321
Saat gr
İLERİ
Onaylamak çn “İLERİ”ye dokunun.
3. COOKASSIST İŞLEVLENİ AYARLAYIN
COOKASSIST şlevler, lstede gösterlenler arasından
seçm yaparak, çok çeştl yemekler hazırlamanızı
sağlar. Brçok pşrme ayarı, en y sonuçları elde
etmek üzere chaz tarafından otomatk olarak seçlr.
Lsteden br yemek tarf seçn.
İşlevler, "COOKASSIST FUNCTION" (COOKASSIST İŞLEVİ)
menüsünde yiyecek kategorilerine (ilgili tablolara bakın) ve
“COOKASSIST PRO” menüsünde yemek tarifi özelliklerine göre
görüntülenir.
Br şlev seçtkten sonra, mükemmel sonuca
ulaşmak çn pşrmek stedğnz yemeğn
özellklern (mktar, ağırlık vs.) belrtmenz
yeterldr.
Pşrme şlemnde sz yönlendrmes çn ekranda
verlen talmatları zleyn.
10
4. BAŞLANGIÇ SAATİ GECİKMESİNİ AYARLAYIN
Br şlev başlatmadan önce pşrmey
gecktreblrsnz: İşlev, daha önceden seçtğnz
saatte başlayacaktır.
Gereksnm duyduğunuz başlangıç saatn
ayarlamak çn “GECİKME” ye dokunun.
PİŞİRME TALİMATI:
Yalnızca br rafta her türlü yem
pşrmek çn kullanılır.
Yyeceğ sevye 3'e yerleştrn.
Tava le tel rafı veya tepsy
kullanın.
GECİKME
Geleneksel
BALAT
İstenen geckmey ayarladıktan sonra, bekleme
süresn başlatmak çn “GECİKMELİ BAŞLATMA”ya
dokunun.
Yemeğ fırına yerleştrn ve kapağı kapatın:
İşlev, hesaplanan süre sonunda otomatk olarak
başlatılacaktır.
Çevrimin ayarlanması sırasında ön ısıtma seçilirse, gecikme
seçeneği devre dışı bırakılacaktır.
İşlev hemen etknleştrmek ve programlanan
geckme süresn ptal etmek çn
'a dokunun.
5. İŞLEVİ BAŞLATIN
Ayarları yapılandırdıktan sonra, şlev
etknleştrmek üzere “BAŞLAT”a dokunun.
Ayarlı değerleri, pişirme sırasında değiştirmek istediğiniz
değere dokunarak herhangi bir zamanda değiştirebilirsiniz.
Fırın sıcaksa ve işlev belirli bir maksimum sıcaklık gerektiriyorsa,
ekranda bir mesaj görüntülenecektir.
Etkn şlev herhang br zamanda durdurmak
çn 'e basın veya süre değerne dokunun ve
ardından “STOP” (DURDUR) seçeneğn seçn.
6. ÖN ISITMA
Daha önceden etknleştrldyse, şlev başlatıldığında
ekranda ön ısıtma aşamasının durumu görüntülenr.
Balangıçtan tbaren
00:00:15
GELENEKSEL
Ön ısıtma
200°C
AYARLA
PİŞİR
SAAT
Bu aşama bttğnde, sesl br snyal duyulacak
ve fırının ayarlanan sıcaklığa ulaştığı ekranda
gösterlecektr.
Ön Isıtma Tamamlandı
Yyeceğ yerleştrn
TAMAMLANDI
Kapağı açın.
Yemeğ fırına yerleştrn.
Kapağı kapatın ve pşrme otomatk olarak devam
edecektr.
Ön ısıtma bitmeden yemeğin fırına verilmesi, nihai pişirme
sonucunu olumsuz etkileyebilir. Ön ısıtma aşamasında kapağın
açılması durumunda, aşama duraklatılacaktır. Pişirme süresi, ön
ısıtma aşamasını içermez.
7. PİŞİRMEYİ DURAKLATMA
Bazı COOKASSIST şlevler, pşrme sırasında yemeğ
çevrmenz gerektrecektr. Sesl br snyal duyulacak
ve yapılması gereken şlem ekranda gösterlecektr.
Kapağı açın.
Ekranda komut verlen şlem gerçekleştrn.
Kapağı kapatın ve pşrme otomatk olarak devam
edecektr.
Pşrme sona ermeden önce, fırın, aynı şeklde yemeğ
kontrol etmenz çn komut vereblr.
Sesl br snyal duyulacak ve yapılması gereken şlem
ekranda gösterlecektr.
Yemeğ kontrol edn.
Kapağı kapatın ve pşrme otomatk olarak devam
edecektr.
8.ŞİRME SONU
Sesl br snyal duyulacak ve ekranda pşrmenn
tamamlandığı gösterlecektr.
Bazı şlevlerle, pşrme sona erdğnde, yemeğn
üstünü daha fazla esmerleştreblr, pşrme süresn
uzatablr veya şlev favorlere kaydedeblrsnz.
hazır durumdan bu yana 00:01
GELENEKSEL
Pşrme
200°C
ZAMANLAYICI
TAMAMLANDI
Favor olarak kaydetmek çn 'a dokunun.
Beş dakkalık br üstünü kızartma çevrmn
başlatmak çn, “Ekstra Esmerleştrme seçeneğn
seçn.
Pşrme süresn uzatmak çn
'a dokunun.
TR
11
9. FAVORİLER
Favorler özellğ, favor yemek tarfnze yönelk fırın
ayarlarını saklar.
Fırın, en çok kullanılan işlevleri otomatik olarak tanır. Belirli
sayıdaki kullanımdan sonra, işlevi favorilerinize eklemeniz
yönünde komut istemi verilecektir.
İLEVİN KAYDEDİLMESİ
Br şlev sona erdğnde,
seçeneğne dokunarak
favor olarak kaydedeblrsnz. Bu, aynı ayarları
koruyarak, lerde hızlı br şeklde kullanablmenz
sağlayacaktır.
Ekran; kahvaltı, öğle yemeğ, aperatf ve akşam
yemeğn çeren 4 adede kadar favor yemek saat
belrterek şlev kaydetmenz sağlar.
En az brn seçmek çn smgelere dokunun.
1. İnce pzza
FAVORİ
DÜZENLE
İşlev kaydetmek çn “FAVORİ OLARAK KAYDETe
dokunun.
1. İnce pzza
FAVORİ
DÜZENLE
KAYDETTİKTEN SONRA
Favorler menüsünü görüntülemek çn
'e basın:
İşlevler farklı yemek saatlerne göre ayrılacak ve bazı
önerler sunulacaktır.
İlgl lsteler görüntülemek çn yemek smgesne
dokunun
Öğle Yemeğ Favorler
İNCE PİZZA
Başka br şey m arıyorsunuz?
ağıdak önerlere göz atın.
Komut stem verlen lstede geznn.
İstedğnz yemek tarf veya şleve dokunun.
Pşrmey etknleştrmek çn “BAŞLAT”a dokunun.
AYARLARIN DEĞİTİRİLMESİ
Favor ekranında, terchlernze göre özelleştrmek çn
her br favorye br resm veya sm ekleyeblrsnz.
Değştrmek stedğnz şlev seçn.
“DÜZENLE”ye dokunun.
Değştrmek stedğnz özellğ seçn.
“İLERİ”ye dokunun: Ekranda yen özellkler
görüntülenecektr.
Değşklklernz onaylamak çn “KAYDETe
dokunun.
Favorler ekranında, kaydettğnz şlevler slmenz de
mümkündür:
İşlevn üzerndek
'e dokunun.
“KALDIR”a dokunun.
Çeştl yemeklern gösterldğ zamanı da
ayarlayablrsnz:
'e basın.
Terchler seçn.
“Zamanlayıcılar ve Tarhler seçn.
“Yemek Sürelernze dokunun.
Lstede geznerek, lgl saate dokunun.
Değştrmek çn lgl yemeğn üzerne dokunun.
Bir zaman dilimi yalnızca bir yemek ile kombine edilebilir.
10. ARAÇLAR
"Araçlar" menüsünü herhang br zamanda açmak çn
'e basın.
Bu menü, çok sayıda seçenek arasından seçm
yaparak, aynı zamanda ürüne veya ekrana lşkn
ayarları veya terchler değştrmenz sağlar.
Araçlar
Mutfak
Zamanlayıcısı
Işık Kend Kendn
Temzleme
MUTFAK ZAMANLAYICISI
Bu şlev, br pşrme şlevn kullanırken veya süre
tutmak üzere tek başına etknleştrleblr.
Zamanlayıcı başlatıldıktan sonra şleve herhang
br müdahalede bulunmadan bağımsız olarak ger
saymaya devam edecektr.
Zamanlayıcı etknleştrldkten sonra, br şlev
seçmenz ve etknleştrmenz de mümkündür.
Zamanlayıcı, ekranın üst sağ köşesinde geri sayımı
sürdürecektir.
Mutfak zamanlayıcısını ger almak veya değştrmek
çn:
'e basın.
'a dokunun.
Zamanlayıcı seçlen sürey ger saymayı btrdğnde
sesl br snyal duyulacak ve bu durum ekranda
gösterlecektr.
Zamanlayıcıyı ptal etmek çn “KALDIR” a dokunun.
Zamanlayıcıyı tekrar ayarlamak çn YENİ
ZAMANLAYICI AYARLA”ya dokunun.
IIK
Fırının lambasını açmak veya kapatmak çn kullanılır.
12
PİROLİTİK TEMİZLİK
Çok yüksek sıcaklıkta br çevrm kullanarak, pşrme
sırasındak sıçramaları ortadan kaldırmak çn
kullanılır. Farklı süreler bulunan üç adet kend
kendn temzleme çevrm mevcuttur: Yüksek, Orta,
Düşük. Daha kısa olan çevrmn düzenl aralıklarla,
tam çevrmn se yalnızca fırın çok krl ken
kullanılmasını öneryoruz.
Proltk temzlk çevrm esnasında fırına
dokunmayın.
Proltk temzlk çevrm sırasında ve sonrasında
çocukları ve hayvanları fırından uzak tutun (odayı
tamamen havalandırana kadar).
İşlev etknleştrmeden önce, tüm aksesuarları -
raf kılavuzları dahl - fırından çıkarın. Eğer fırın
br ocağın altına monte edlmşse, kend kendn
temzleme çevrm esnasında tüm brülörlern veya
elektrkl sıcak plakaların kapatılmış olduğundan
emn olun.
Optmum temzlk sonuçları çn, proltk temzlk
şlevn kullanmadan önce, ç hazne çersndek
aşırı kalıntıları temzleyn ve ç kapak camını
temzleyn.
İhtyaçlarınıza göre mevcut çevrmlerden brn
seçn.
Seçlen şlev etknleştrmek çn “BAŞLAT”a
dokunun. Fırın kend kendn temzleme çevrmn
başlatacak ve bu sırada kapak otomatk olarak
kltlenecektr: ekranda, devam eden çevrmn
durumunu belrten br ger sayımla brlkte, br
uyarı mesajı görülür.
Çevrm tamamlandığında, kapak, fırının çndek
sıcaklık kabul edleblr güvenl br sevyeye ger
dönene kadar kltl kalır.
Çevrim seçildikten sonra, otomatik temizlemenin başlangıcını
ertelemek mümkündür. İlgili paragrafta belirtildiği şekilde bitiş
zamanını ayarlamak için “GECİKME” seçeneğine dokunun.
SESSİZ
Tüm sesler ve alarmları sessze almak veya sesn
açmak çn smgeye dokunun.
KONTROL KİLİDİ
“Kontrol Kld”, dokunmatk yüzeydek düğmeler
kltleyerek, bunlara yanlışlıkla basılmasını önlemenz
sağlar.
Kld etknleştrmek çn:
smgesne dokunun.
Kld devre dışı bırakmak çn:
Ekrana dokunun.
Görüntülenen mesajı hızlıca yukarı kaydırın.
Kontrol Kld
Ürün kltl.
Kld açmak çn yukarı
kaydırın.
DAHA FAZLA MOD
Şabat modunu seçmek ve Güç Yönetmne erşm
sağlamak çn kullanılır.
Şabat modu, devreden çıkarılana kadar fırını fırında pişirme
modunda tutar. Şabat Modu etkinleştirildiğinde, yalnızca alt ve
üstten ısıtma çevrimi çalışır. Diğer tüm pişirme ve temizleme
çevrimleri devre dışı bırakılır. Hiçbir uyarı sesi duyulmaz ve
ekranda hiçbir sıcaklık değişimi gösterilmez. Fırın kapağı
açıldığında ya da kapatıldığında, fırın lambası yanmaz ya da
sönmez, ve ısıtma elemanları hemen açılmaz ya da kapanmaz.
Devreden çıkararak Şabat modundan çıkmak için,
veya
'ye basın ve ardından ekrana 3 saniye boyunca basın.
TERCİHLER
Çeştl fırın ayarlarını değştrmek çn kullanılır.
BİLGİ
“Mağaza Demosu Modu”nu kapatmak, ürünü sıfırlamak ve
ürün hakkında daha fazla blg almak çn kullanılır.
TR
13
FAYDALI İPUÇLARI
İRME TABLOLARI NASIL OKUNMALIDIR
Tablolarda aşağıdakler lstelenmektedr: yemek
tarfler, gerekyorsa ön ısıtma, sıcaklık (°C), ızgara
sevyes, pşrme süres (dakka), aksesuarlar ve
pşrme çn önerlen sevye.
Pşrme süreler yemeğn fırına konulduğu
andan tbaren başlar, ön ısıtma (gerekrse) harç
tutulmuştur.
Pşrme sıcaklıkları ve süreler yaklaşık olarak
verlmştr ve yemeğn mktarına ve kullanılan
aksesuar türüne göre değşr. İlk başta önerlen en
düşük değerler kullanın, eğer yemek yeternce
pşmezse o zaman yüksek değerlere geçn.
Verlen aksesuarları kullanın ve koyu renkl metal kek
kaplarını ve fırın tepslern terch edn. Ayrıca ateşe
dayanıklı (payreks) veya kumlu taştan yapılmış tava
ve aksesuarlar da kullanablrsnz, ancak bunlarda
pşrme sürelernn braz daha uzun olacağını
unutmayın. En y sonuçları elde etmek çn, pşrme
tablosunda aksesuar seçm (chazla brlkte verlenler)
ve bunların hang raflara konulacağına lşkn
tavsyelere dkkatlce uyun.
GELENEKSEL
Fırının ç kısmında üst ve altta bulunan ısıtma
elemanları fırının çn eşt şeklde ısıtır.
3. rafı kullanın. Pzza, tatlı tartlar ve sıvı dolgulu
tatlılar pşrmek çn, 1. veya 2. rafı kullanın.
Yyeceğ çne koymadan önce fırını ısıtın.
Bu şlev, yalnızca tek br raf üzernde lezzetl tatlılar
pşrmek çn en y pşrme modudur.
Koyu renkl metal kek kalıpları kullanın ve bunları
dama chazla brlkte verlen tel rafın üzerne
koyun. Fırın le verlen tepsler kullanırken, en y
sonuçları elde etmek ve enerj tasarrufu sağlamak
çn, kullanmadığınız dğer tüm aksesuarları fırından
çıkarın.
Br kekn pşp pşmedğn anlamak çn kekn
ortasına tahta br kürdan batırın. Eğer kürdan dışarıya
temz çıkarsa keknz pşmş demektr.
Eğer yapışmaz kek kalıbı kullanıyorsanız kenarlarını
yağlamayın, yoksa kek kenarlarda eşt şeklde
kabarmayablr.
Eğer kek pşrme sırasında çökerse, br dahak
sefere daha düşük br sıcaklık ayarlayın; ayrıca kek
karışımındak sıvı mktarını azaltablr ve daha yavaş
karıştırablrsnz.
Sırt yüzgec kolayca sıyrıldığında balık pşmş
demektr. Daha büyük balık hazırlarken ble, belrtlen
en düşük sıcaklığı seçerek başlayın. Genelde, balık ne
kadar büyükse sıcaklık o kadar daha düşük olmalı ve
bu nedenle pşrme süres de daha uzun olmalıdır.
Yemek tarf Ön ısıtma Sıcaklık (°C) Prme Süres (Dk.) Sevye ve Aksesuarlar
Mayalı kekler / Sünger kek Evet 170 30 - 50
2
Kurabyeler / Çörek Evet 150 20 - 40
3
Küçük kekler / Muffn Evet 170 20 - 40
3
Profterol çöreğ Evet 180 - 200 30 - 40
3
Beze Evet 90 110 - 150
3
Pzza / Ekmek / İtalyan ekmeğ Evet 190 - 250 15 - 50
2
Dondurulmuş pzza Evet 250 10 - 15
3
Mlföy tatlısı / Mlföy krakerler Evet 190 - 200 20 - 30
3
Lazanya / Pde / Fırında makarna / Sgara böreğ Evet 190 - 200 45 - 65
3
Kuzu / Dana / Sığır / Domuz 1 kg Evet 190 - 200 80 - 110
3
Tavuk / Tavşan / Ördek 1 kg Evet 200 - 230 50 - 100
3
Hnd / Kaz 3 kg Evet 190 - 200 80 - 130
2
Fırında balık / kağıtta (fileto, bütün) Evet 180 - 200 40 - 60
3
14
IZGARA
Üst ısıtma elemanı, ızgara şlem sırasında en y
sonuçları sağlar. Yyeceğ 4. veya 5. rafa yerleştrn.
Et ızgara yaparken, pşrme esnasında çıkan sıvıları
toplaması çn damlama tepssn kullanın. İçne
yaklaşık 500 ml çme suyu ekleyerek 3./4. rafta
konumlandırın. Fırına ön ısıtma uygulamak gerekmez.
Pşrme şlem sırasında, fırının kapağı kapalı
tutulmalıdır.
Et ızgarada pşrmek stersenz, her yernn eşt
oranda pşmes çn her yernden eşt kalınlıkta
kesmelsnz. Çok kalın et parçalarının pşmes daha
uzun sürer.
Etn dışının yanmasını önlemek çn, tel rafın
konumunu alçaltarak, et ızgaradan daha uzağa
alın. Pşrme şlemnn yarısına gelndğnde yemeğ
çevrn.
Etn pşme sularını toplamak çn, etn konulduğu
ızgaranın hemen altına, çne yarım ltre çme suyu
konulmuş br damlama tepss yerleştrlmes önerlr.
Gerektkçe su ekleyn.
Yemek tarf Ön ısıtma Izgara Sevyes Prme Süres (Dk.) Sevye ve Aksesuarlar
Tost 3 (ksek) 3 - 6
5
Balık fleto / Bftek 2 (Orta) 20 - 30
4
3
Soss / Kebap / Przola / Hamburger 2 - 3 (Orta - Yüksek) 15 - 30
5
4
TURBO IZGARA
Bu şlevde, üst ısıtma elemanı ve fan aynı anda
etknleştrlr.
Pşrme esnasında çıkan sıvıları toplaması çn
damlama tepssn kullanın. İçne 500 ml çme suyu
ekleyerek 1./2. rafta konumlandırın. Fırına ön ısıtma
uygulamak gerekmez. Pşrme şlem sırasında fırın
kapağı kapalı tutulmalıdır.
Yyeceğ, pşrme süresnn üçte ksne geldğnzde
çevrn.
Pşrlecek parça etn büyüklüğüne uygun olan
herhang br fırın tepss veya ateşe dayanıklı (payreks)
kap kullanın. Przola türü etlerde, kabın çne braz
et suyu eklemenz ve lezzet katması çn pşrme
sırasında ara sıra bu suyu etn üzernde gezdrmenz
önerrz. Et pşnce, 10-15 dakka daha fırında bekletn
veya alümnyum folyoya sarın.
Yemek tarf Ön ısıtma Izgara Sevyes Prme Süres (Dk.) Sevye ve Aksesuarlar
Tavuk kızartma 1-1,3 kg 2 (Orta) 55 – 70
2
1
Kuzu budu / İnck 2 (Orta) 60 - 90
3
Fırın patates 2 (Orta) 35 - 55
3
Sebze graten 3 (ksek) 10 - 25
3
AKSESUARLAR
Tel Raf
rın tepsisi veya tel
rafın üzerinde
kek kalıbı
Damlama tepsisi /
Pişirme tepsisi
veya tel rafın üzerinde
fırın tepsisi
Damlama tepsisi /
Pişirme tepsisi
İçerisine 500 ml su
konulmuş damlama
tepsisi
TR
15
FANLI HAVA
Yuvarlak ısıtma elemanı ve fan aynı anda etknleştrlr.
Arka duvardak fan, sıcak havayı fırın çersnde eşt
şeklde dağıtır.
“Fanlı Hava fonksyonunu kullanarak, aynı pşrme
sıcaklığını gerektren farklı yemekler aynı anda
(örneğn: balık veya sebze) farklı rafları kullanarak
pşreblrsnz. Daha az pşrme süres gerektren
yemeğ çıkarın ve daha uzun süre gerektren yemeğ
fırında tutmaya devam edn.
Yalnızca br raf üzernde pşrmek çn 4. rafı, k raf
üzernde pşrmek çn 1. ve 4. rafı, üç raf üzernde
pşrmek çn 1., 3. ve 5. rafları kullanın. Metal kek
kaplarını her zaman tel raf üzerne yerleştrn.
Pşrmeden önce fırında ön ısıtma yapın.
Eşt kızarma sağlamak çn, hamurun tüm kısımlarının
aynı kalınlıkta olduğundan emn olun.
Pzza pşrrken, pzzanın altının çıtır çıtır olması
çn tepsler haffçe yağlayın. Mozzarellayı, pşrme
süresnn üçte ksne geldğnzde pzzanın üzerne
serpn.
Yemek tarf Ön ısıtma Sıcaklık (°C) Prme Süres (Dk.) Sevye ve Aksesuarlar
Mayalı kekler / Sünger kek
Evet 170 30 - 50
2
Evet 160 30 - 50
4
1
Dolgulu kekler (cheesecake, strudel, elmalı tart) Evet 160 - 200 35 - 90
4
1
Kurabyeler / Çörek
Evet 140 30 - 50
4
Evet 140 30 - 50
4
1
Evet 135 40 - 60
5
3
1
Küçük kekler / Muffn
Evet 150 30 - 50
4
Evet 150 30 - 50
4
1
Evet 150 40 - 60
5
3
1
Profterol çöreğ
Evet 180 - 190 35 - 45
4
1
Evet 180 - 190 35 - 45 *
5
3
1
Beze
Evet 90 130 - 150
4
1
Evet 90 140 - 160 *
5
3 1
Pzza / Ekmek / İtalyan ekmeğ Evet 190 - 230 20 - 50
4
1
Pzza (İnce, kalın, focaccia) Evet 220 - 240 25 - 50 *
5
3 1
Dondurulmuş pzza
Evet 250 10 - 20
4
1
Evet 220 - 240 15 - 30
5
3 1
Tuzlu kekler (sebzeli turta, kiş)
Evet 180 - 190 45 - 60
4
1
Evet 180 - 190 45 - 70 *
5
3 1
Mlföy tatlısı / Mlföy krakerler
Evet 180 - 190 20 - 40
4
1
Evet 180 - 190 20 - 40 *
5
3 1
Lazanya & Et Evet 200 50 - 100 *
4
1
Et ve Patates Evet 200 45 - 100 *
4
1
Balık & Sebze Evet 180 30 - 50 *
4
1
* Tahmini süre: Kişisel tercihe göre yemekler fırından farklı zamanlarda çıkarılabilir.
16
MULTICOOKING
Yemek tarf Yemek Ön ısıtma Sıcaklık (°C) Prme Süres (Dk.) Sevye ve Aksesuarlar
Kurabyeler Kurabyeler Evet 135 50 - 70
5
4 3 1
Turtalar Turtalar Evet 170 50 - 70
5
4 3 1
Yuvarlak pzzalar
Yuvarlak
Pzza
Evet 210 40 - 60
5
4 2 1
Komple yemek:
Meyveli tart (seviye 5)
sebze kızartma (seviye 4)
lazanya (seviye 2)
et parçaları (seviye 1)
Cook 4
menüsü
Evet 190 40 - 120
5
4 2 1
ISI YAYMALI PİİRME
Bu şlev, kşler ve sebze tartları ya da cheesecake ve
meyvel tart gb ıslak dolgulu tatlılarda kullanın.
Yüksek su çerğne sahp yyecekler pşrmek çn de
dealdr. Fan ısıyı fırın çersnde eşt olarak dağıtır.
Bu da sabt br sıcaklık ve daha eşt pşen yyecekler
sağlarken, üstünü kıtır br hale getrr ve çndek nem
korur, böylece ekmeklern daha kıtır olmasını sağlar.
3. ya da 2. rafı kullanın. Yyeceğ fırına yerleştrmeden
önce ön ısıtmanın tamamlanmasını bekleyn.
Eğer hamur şnn tabanı ıslaksa, rafı alçaltın ve ç
dolgusunu eklemeden önce kekn altına bsküv
kırıkları serpn.
Yemek tarf Ön ısıtma Sıcaklık (°C) Prme Süres (Dk.) Sevye ve Aksesuarlar
Dolgulu kekler (cheesecake, strudel, elmalı tart) Evet 160 - 200 30 - 85
3
Tuzlu kekler (sebzel turta, kş) Evet 180 - 190 45 - 55
3
Sebze dolmaları (domates, kabak, patlıcan) Evet 180 - 200 50 - 60
2
MAXI COOKING
Bu şlev büyük et parçalarını (2,5 kg'nn üzernde)
pşrmek çn çok kullanışlıdır. Daha eşt kızarma çn
pşrme sırasında etn çevrlmes önerlr. Tamamen
kurumayı önlemek çn etn ara sıra kend suyuyla
ıslatılması önerlr.
Parçaların büyüklüğüne bağlı olarak 1. veya 2.
rafı kullanın. Pşrme öncesnde fırına ön ısıtma
uygulamak gerekmez.
Przola türü etlerde, kabın çne braz et suyu
eklemenz ve lezzet katması çn pşrme sırasında
ara sıra bu suyu etn üzernde gezdrmenz önerrz.
Et pşnce, 10-15 dakka daha fırında bekletn veya
alümnyum folyoya sarın.
Et çok yağsız se, örneğn braz sıvı ekleyn, etn
üzerne yağ serpn ya da et domuz pastırması şertler
le sarın.
Kızaran et çevrrken, öncelkle kabuklu kısmının alta
geldğnden emn olun.
Yemek tarf Ön ısıtma Sıcaklık (°C) Prme Süres (Dk.) Sevye ve Aksesuarlar
Kabuklu domuz kızartması 2 kg 170 110 - 150
2
AKSESUARLAR
Tel Raf
rın tepsisi veya tel
rafın üzerinde
kek kalıbı
Damlama tepsisi /
Pişirme tepsisi
veya tel rafın üzerinde
fırın tepsisi
Damlama tepsisi /
Pişirme tepsisi
İçerisine 500 ml su
konulmuş damlama
tepsisi
TR
17
ECO FANLI HAVA
3. sevyey kullanmanız tavsye edlr. Fırına ön ısıtma
uygulamak gerekmez.
Yemek tarf Ön ısıtma Sıcaklık (°C) Prme Süres (Dk.) Sevye ve Aksesuarlar
İç doldurulmuş rostoluk et parçaları 200 80 - 120 *
3
Et parçaları (tavşan, tavuk, kuzu) 200 50 - 100 *
3
* Tahmini süre: Kişisel tercihe göre yemekler fırından farklı zamanlarda çıkarılabilir.
KABARTMA
Hamuru fırına koymadan önce üzern neml br bezle
kapatmak her zaman en ysdr. Bu şlevle hamurun
kabarma süres, oda sıcaklığına (20-25°C) göre üçte
br oranında kısalmaktadır.
1 klo pzza hamurunun kabarma süres br saat
cvarındadır.
WARM KEEPING SICAK TUTMA
Sıcak tutma şlev pşrlmş yemekler sıcak tutmanızı
sağlar. Bu şlev buharlaşma olmasını önler ve pşrme
bölmesnn temzlenmes htyacını ortadan kaldırır.
Pşrlmş yemeklern k saatten daha uzun süre sıcak
tutulması önerlmez.
Bazı yyeceklern sıcak tutuldukları süre boyunca
pşmeye devam ettğn unutmayın: Kurumalarını
önlemek çn gerekyorsa üstlern kapatın.
BUZ ÇÖZME
Kaynatılmış yyecekler, türlüler ve et bazlı soslar buz
çözme şlem sırasında ara sıra karıştırılırsa daha
kısa sürede çözülür. Buzları çözüldükçe yyecekler
brbrnden ayırın: ayrılan kısımların buzu daha hızlı
çözülecektr.
18
AKSESUARLAR
Tel Raf
rın tepsisi veya tel
rafın üzerinde
kek kalıbı
Damlama tepsisi /
Pişirme tepsisi
veya tel rafın üzerinde
fırın tepsisi
Damlama tepsisi /
Pişirme tepsisi
İçerisine 500 ml su
konulmuş damlama
tepsisi
Gıda kategorler Sevye ve Aksesuarlar Mktar Prme Blgler
GÜVEÇ &
FIRINDA MAKARNA
Taze Lazanya
2
500 - 3000 g
Favori tarifinize göre hazırlayın. Üzerine beşamel sos dökün
ve üstünün mükemmel kızarması için peynir serpin
Donmuş Lazanya
2
500 - 3000 g
ET
Sığır et
Rozbf
3
600 - 2000 g
Üstüne fırça ile yağ sürün ve tuz ve biberle ovalayın. Tercih
ettiğiniz şekilde sarımsak ve baharatlarla terbiyeleyin.
Pişirme sonrasında kesmeden önce en az 15 dakika
dinlenmeye bırakın
Hamburger
5
4
1,5 - 3 cm
Pişirmeden önce üstüne fırça ile sıvıyağ sürün ve tuz serpin.
Pişirme süresinin 3/5'ünde çevirin.
Domuz
Domuz Kızartma
3
600 - 2500 g
Domuz Przola
5
4
500 - 2000 g
Pişirmeden önce üstüne fırça ile sıvıyağ sürün ve tuz serpin.
Pişirme süresinin 2/3'ünde çevirin
Tavuk
Tavuk Kızartma
2
600 - 3000 g
Üzerine fırça ile yağ sürün ve tercih ettiğiniz şekilde
terbiyelendirin. Tuz ve biberle ovalayın. Göğüs tarafı yukarı
bakacak şekilde fırına yerleştirin
Fleto / Göğüs
5
4
1 - 5 cm
Pişirmeden önce üstüne fırça ile sıvıyağ sürün ve tuz serpin.
Pişirme süresinin 2/3'ünde çevirin
Et yemekler
Kebap
5
4
bir ızgara
Pişirmeden önce üstüne fırça ile sıvıyağ sürün ve tuz serpin.
Pişirme süresinin 1/2'ünde çevirin
Soslar ve Soss
5
4
1,5 - 4 cm
Tel rafın üzerinde eşit olarak dağıtın. Çatlamamaları için
sosisleri bir çatalla delin.
Pişirme süresinin 2/3'ünde çevirin
FISH (BALIK)
Taze Fleto
3
2
0,5 - 3 cm
Üstüne fırça ile yağ sürün ve tuz ve biberle ovalayın. Tercih
ettiğiniz şekilde sarımsak ve baharatlarla terbiyeleyin
Dondurulmuş Fleto
3
2
0,5 - 3 cm
Izgara denz
mahsuller
Denz tarağı
4
bir tepsi
Ekmek kırıntılarıyla üstünü kaplayın ve yağ, sarımsak, biber
ve maydanoz ile çeşnilendirin
Mdye Graten
4
bir tepsi
Üstüne fırça ile yağ sürün ve tuz ve biberle ovalayın. Tercih
ettiğiniz şekilde sarımsak ve baharatlarla terbiyeleyin
Kardes
4
3
bir tepsi
Jumbo kardes
4
3
bir tepsi
SEBZELER
Kızarmış
Sebzeler
Patates
3
500 - 1500 g
Parçalar halinde kesin, fırına yerleştirmeden önce yağ ve tuz
ile terbiyelendirin ve baharatlarla lezzetlendirin
Dolmalar
3
her biri 100 - 500
g
Üstüne fırça ile yağ sürün ve tuz ve biberle ovalayın. Tercih
ettiğiniz şekilde sarımsak ve baharatlarla terbiyeleyin
Dğer Sebzeler
3
500 - 1500 g
Graten Sebze
Patates
3
1 tepsi
Parçalar halinde kesin, fırına yerleştirmeden önce yağ ve tuz
ile terbiyelendirin ve baharatlarla lezzetlendirin
Domates
3
1 tepsi
Ekmek kırıntılarıyla üstünü kaplayın ve yağ, sarımsak, biber
ve maydanoz ile çeşnilendirin
Bberler
3
1 tepsi
Favori tarifinize göre hazırlayın. Üstünün mükemmel
kızarması için peynir serpin
Brokol
3
1 tepsi
Favori tarifinize göre hazırlayın. Üzerine beşamel sos dökün
ve üstünün mükemmel kızarması için peynir serpin
Karnabahar
3
1 tepsi
Dğer
3
1 tepsi
COOKASSIST PİŞİRME TABLOSU
TR
19
AKSESUARLAR
Tel Raf
rın tepsisi veya tel
rafın üzerinde
kek kalıbı
Damlama tepsisi /
Pişirme tepsisi
veya tel rafın üzerinde
fırın tepsisi
Damlama tepsisi /
Pişirme tepsisi
İçerisine 500 ml su
konulmuş damlama
tepsisi
Gıda kategorler Sevye ve Aksesuarlar Mktar Prme Blgler
TUZLU KEKLER
2
800 - 1200 g
Hamuru 8-10 porsiyonluk bir pasta tabağının içerisine yayın
ve bir çatalla delin, Hamuru favori tarifinize göre doldurun
EKMEK
Küçük Ekmekler
3
her biri 60 - 150 g
Favori beyaz ekmek tarifinize göre hamuru hazırlayın.
Kabartmadan önce küçük yuvarlaklar haline getirin.
Kabartmak için fırının özel işlevini kullanın
Kalıpta Somun Sandvç
2
her biri 400 - 600
g
Favori beyaz ekmek tarifinize göre hamuru hazırlayın.
Kabarmadan önce bir somun kabına yerleştirin. Kabartmak
için fırının özel işlevini kullanın
Büyük Ekmek
2
700 - 2000 g
Favori tarifinize göre hamuru hazırlayın ve pişirme tepsisine
yerleştirin
Baget ekmeğ
3
her biri 200 - 300
g
Favori beyaz ekmek tarifinize göre hamuru hazırlayın.
Kabartmadan önce küçük baget ekmekleri haline getirin.
Kabartmak için fırının özel işlevini kullanın
PİZZA
İnce Pzza
2
yuvarlak - tepsi
150ml su, 15g yaş maya, 200-225g un, yağ ve tuz ile bir pizza
hamuru hazırlayın. İlgili fırın işlevini kullanarak kabartın.
Hamuru hafifçe yağlanmış bir pişirme tepsisinde açın.
Domates, mozzarella ve jambon gibi malzemeleri ekleyin
Kalın Pzza
2
yuvarlak - tepsi
Dondurulmuş Pzza
2
1 - 4 katman Ambalajından çıkartın. Tel rafın üzerinde eşit olarak dağıtın
4
1
5 3
1
5 4 2 1
KEKLER & HAMUR İŞİ
Kalıpta Sünger Kek
2
500 - 1200 g
500-900g yağsız sünger kek hamuru hazırlayın. Kaplanmış
ve yağlanmış pişirme tavasına dökün
Pasta, kek,
kremalı turta
Kurabyeler
3
200 - 600 g
500g un, 200g tuzlu tereyağı, 200g şeker ve 2 yumurta
kullanarak bir ölçü hazırlayın. Meyve özü ile çeşnilendirin.
Soğumaya bırakın. Hamuru eşit bir şekilde yayın ve tercih
ettiğiniz şekli verin. Kurabiyeleri bir pişirme tepsisine dizin
Kruvasan (taze)
3
bir tepsi
Pişirme tepsisi üzerinde eşit olarak dağıtın. Servis etmeden
önce soğumaya bırakın
Şu Hamuru
3
bir tepsi
Kalıpta Turtalar
3
400 - 1600 g
500g un, 200g tuzlu tereyağı, 200g şeker ve 2 yumurta
kullanarak bir ölçü hazırlayın. Meyve özü ile çeşnilendirin.
Soğumaya bırakın. Hamuru eşit bir şekilde yayın ve kalıbın
içinde kat verin. Pişirmek için marmelatla doldurun
Strudel
3
400 - 1600 g
Küp doğranmış elma, dolmalık fıstık, tarçın ve muskattan
oluşan bir karışım hazırlayın. Bir tavaya bir miktar tereyağı
koyup şeker serpin ve 10-15 dakika pişirin. Bir hamur
şeklinde rulo haline getirin ve dış kısmını katlayın
20
TEMİZLİK VE BAKIM
Herhang br bakım veya temzlk
lem yapmadan önce fırının
soğuduğundan emn olun.
Buharlı temzleycler
kullanmayın.
Chazın yüzeylerne zarar
verebleceklernden, bulaık
tel, aındırıcı tel veya aındırıcı/
korozf temzlk maddeler
kullanmayın.
Koruyucu eldven takın.
Herhang br bakım lem
gerçekletrlmeden önce, bu
fırın ebeke elektrk kaynağından
ayrılmalıdır.
DI YÜZEYLER
Yüzeyler neml br mkrofber bezle temzleyn.
Çok krl se, brkaç damla pH açısından nötr
deterjan damlatın. Kuru br bezle slerek kurulayın.
Korozf veya aşındırıcı deterjanlar kullanmayın. Bu
tür ürünlerden herhang br dkkatszlk sonucu
chazın yüzeyler le temas ederse, derhal neml br
mkrofber bezle temzleyn.
İÇ YÜZEYLER
Her kullanımdan sonra fırını soğumaya bırakın
ve ardından, yemek artıklarının neden olduğu
kalıntı veya lekeler temzlemek çn terchen hala
sıcakken temzleyn Su çerğ yüksek yyeceklern
pşrlmes sonucu oluşan yoğuşma suyunu
kurutmak çn, fırını tamamen soğumaya bırakın ve
ardından br bez veya süngerle sln.
İç yüzeylerde natçı kr varsa, optmum temzlk
sonuçları çn otomatk temzlk şlevnn
kullanılmasını önerrz.
Kapak camını uygun br sıvı deterjanla temzleyn.
Fırın kapağı, temzlğ kolaylaştırmak amacıyla
çıkarılablr.
AKSESUARLAR
Kullanımdan sonra aksesuarları bulaşık deterjanı
çözeltsnn çne koyun, eğer hala sıcaksa bunları
fırın eldvenleryle tutun. Yemek artıkları, br
bulaşık fırçası veya sünger kullanılarak çıkarılablr.
KAPAĞI ÇIKARTMA VE YERİNE TAKMA
Kapağı çıkarmak çn, tamamen açın ve mandalları
klt açma konumuna gelene kadar alçaltın.
b
a
Kapağı kapatabldğnz kadar kapatın. Kapağı her
k elnzle sıkıca tutun – tutma kolundan tutmayın.
Kapağı, yuvasından kurtulana kadar yukarı doğru
çekerken aynı anda kapatmayı sürdürerek
çıkarablrsnz. Kapağı, yumuşak br yüzey üzerne
dayayarak br tarafa koyun.
a
b
~15°
Fırına doğru hareket ettrmek, menteşelern
kancalarını yuvaları le hzalı konuma getrmek ve üst
kısmı yuvasına sabtlemek suretyle
kapağı yerne takın.
Kapağı alçaltın ve ardından tamamen açın.
Mandalları, orjnal konumlarına gelecek şeklde
alçaltın: Tamamen alçalttığınızdan emn olun.
b
a
Mandalların doğru konumda olduğunu kontrol
etmek çn haffçe baskı uygulayın.
“CLICK”
Kapağı kapatmayı deneyn ve kontrol panel le
hzalı olduğundan emn olmak çn kontrol edn.
Değlse, yukarıdak adımları tekrarlayın: Kapak,
düzgün çalışmazsa zarar göreblr.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22

Franke FMY 99 P BK Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide
Bu kılavuz için de uygundur