6
MANUEL FONKSİYONLAR
• HIZLI ÖN ISITMA
Fırında hızlıca ön ısıtma yapmak çn kullanılır.
• GELENEKSEL*
Yalnızca br rafta her türlü yemeğ pşrmek çn
kullanılır.
• IZGARA
Bftek, kebap ve soss ızgara yapmak, sebze
ograten pşrmek veya ekmek kızartmak çn
kullanılır. Et ızgara yaparken, pşrme esnasında
çıkan sıvıları toplaması çn tabak kullanılmasını
öneryoruz: Tepsy, tel rafın altındak
sevyelerden herhang brne konumlandırın ve
500 ml çme suyu ekleyn.
• TURBO IZGARA
Büyük et parçalarını kızartmak çn kullanılır
(butlar, sığır et kızartma, tavuk). Pşrme
esnasında çıkan sıvıları toplaması çn br
damlama tepss kullanılmasını öneryoruz:
Tavayı, tel rafın altındak sevyelerden herhang
brne konumlandırın ve 500 ml çme suyu
ekleyn.
• FANLI HAVA
Brden fazla rafta (en fazla üç) aynı pşrme
sıcaklığı gerektren farklı yyecekler aynı anda
pşrmek çn kullanılır. Bu şlev, farklı yyecekler,
kokuları brbrlerne karıştırmadan pşrmek çn
kullanılablr.
• MULTICOOKING İLEVLERİ
Aynı pşrme sıcaklığı gerektren farklı yyecekler
aynı anda dört sevyede pşrmek çn kullanılır.
Bu şlev kurabye, turta, yuvarlak pzza
(dondurulmuş da olablr) pşrmek ve komple
br yemek hazırlamak çn kullanılablr. En y
sonuçlar çn pşrme tablosuna uyun.
• ISI YAYMALI PİİRME
Etler, ç dolgulu kekler tek br rafta pşrmek
çn kullanılır.
• ÖZEL FONKSİYONLAR
BUZ ÇÖZME
Yyeceğn buzunu çözme şlemn
hızlandırmak çndr. Yyeceğ orta rafa
yerleştrn. Dışarıda kurumasını önlemek çn,
yyeceğ ambalajının çnde bırakın.
SICAK TUTMA
Yen pşrlen yemeğ sıcak ve gevrek tutmak
çn kullanılır.
KABARTMA
Tatlı veya tuzlu hamurun en y şeklde
kabarması çn kullanılır. Kabartma kaltesn
korumak çn, şlev, br pşrme çevrmnden
sonra fırın hala sıcak ken etknleştrmeyn.
RAHATLIK
Oda sıcaklığında ya da buzdolabında
saklanmış hazır yyecekler pşrmek çn
(bsküvler, kek karışımı, muffn, makarna
yemekler ve ekmek türü ürünler). Bu şlev,
tüm yemekler hızla ve nazk şeklde pşrr
ve ayrıca halhazırda pşrlmş yyecekler
ısıtmak çn de kullanılablr. Fırına ön ısıtma
uygulamak gerekmez. Ambalajda belrtlen
talmatları yerne getrn.
MAXI COOKING
Büyük et parçalarını (2,5 kg'nn üzernde)
pşrmek çn kullanılır. Her k tarafının da eşt
kızarması çn pşrme sırasında etn çevrlmes
önerlr. Tamamen kurumayı önlemek çn etn
ara sıra kend suyuyla ıslatılması önerlr.
ECO FANLI HAVA*
İç doldurulmuş rostoluk et parçalarını ve et
fletolarını tek br rafta pşrmek çn kullanılır.
Nazk, aralıklı hava dolaşımı sayesnde
yemeğn aşırı kuruması engellenr. Bu ECO
şlev kullanılırken, pşrme sırasında ışık
kapalı kalacaktır. ECO Program kullanarak güç
tüketmn optmze etmek çn, fırının kapağı,
yemek tamamen pşene kadar açılmamalıdır.
• DONDURULMU YİYECEKLERİ PİİRME
İşlev, 5 farklı türdek hazır dondurulmuş gıdalar
çn deal pşrme sıcaklığını ve modunu otomatk
olarak seçer. Fırına ön ısıtma uygulamak
gerekmez.
COOKASSIST
Bunlar, tüm yyecek türlernn tamamen otomatk
br şeklde pşrlmesn sağlar. Bu şlev en y
şeklde kullanmak çn, lgl pşrme tablosundak
göstergeler takp edn.
* İşlev, 65/2014 sayılı Yönetmelik (AB) uyarınca, enerji
verimliliği beyanı için referans olarak kullanılmıştır
İŞLEVLER