Siemens HR745533T Kullanım kılavuzu

Kategori
Ocaklar
Tip
Kullanım kılavuzu
siemens-home.com/welcome
Register
your
product
online
>WU@ .XOODQPDNƶODYX]X
Ocaklı fırın
HR745533T
3
EEE Yönetmeliǧine Uygundur. PCB içermez.
İçindekiler
[tr]Kullanma kιlavuzu
Önemli güvenlik uyarıları...........................................................4
Hasar nedenleri ..........................................................................6
Fırındaki hasarlar ................................................................................7
Taban çekmecesindeki hasarlar......................................................7
Kurulması, gaz ve elektrik bağlantısı........................................7
Gaz bağlantısı......................................................................................7
Gaz bağlantısında arızalar / gaz kokusu........................................7
Gaz borusundan (kollektör) ve kapı kolundan çekme veya
taşıma....................................................................................................7
Elektrik bağlantısı................................................................................8
Cihazı düz bir yüzeye yerleştiriniz....................................................8
Duvar tespiti.........................................................................................8
Cihazın yerine yerleştirilmesi ............................................................8
Nakliye sırasında dikkat edilecek hususlar....................................8
Yeni ocağınız...............................................................................9
Genel bakış..........................................................................................9
Pişirme bölümü ...................................................................................9
Fırın..................................................................................................... 10
Pişirme alanı ..................................................................................... 10
Kapı ilave güvenliği.......................................................................... 11
Aksesuarınız .............................................................................11
Aksesuarların yerleş
tirilmesi .......................................................... 11
Özel aksesuar................................................................................... 11
şteri hizmetleri bölümü .............................................................. 12
İlk kullanımdan önce................................................................13
Saatin ayarlanması .......................................................................... 13
Fırının ısıtılması ................................................................................. 13
Aksesuarın temizlenmesi................................................................ 13
Bek gövde ve kapağı ön temizliği ................................................ 13
Pişirme alanının ayarlanması ..................................................13
Gazlı brülörü şu şekilde yakabilirsiniz.......................................... 13
Ocak pişirme tablosu...................................................................... 13
Fırının ayarlanması...................................................................14
Isıtma türleri ve sıcaklık .................................................................. 14
Fırının otomatik olarak kapanması için........................................ 14
Fırının otomatik olarak açılması ve kapanması için................... 15
Hızlı ısıtma ......................................................................................... 15
Saatin ayarlanması ...................................................................15
Alarmı ayarlayın........................................................................15
Çocuk emniyeti.........................................................................16
Fırın..................................................................................................... 16
Bakım ve Temizlik.....................................................................16
Üst cam kapak ................................................................................. 16
Temizlik malzemeleri....................................................................... 16
Rafları askıdan çıkartma ve takma ............................................... 17
Fırın kapısının çıkartılması ve yerleştirilmesi ............................... 18
Kapı camlarının sökülmesi ve takılması ...................................... 18
Kapı ilave güvenliği.......................................................................... 19
Bir arıza halinde yapılması gereken işlemler.........................19
Hasar tablosu ................................................................................... 19
Tavandaki fırın lambasını değiştiriniz ........................................... 19
Cam kapak........................................................................................ 19
şteri Hizmetleri ....................................................................20
Enumarası ve FDnumarası........................................................... 20
Enerji ve çevre için öneriler.....................................................20
Fırında enerji tasarrufu.................................................................... 20
Gazlı piş
irme bölümünde enerji tasarrufu ................................... 20
Çevre kurallarına uygun şekilde imha edilmesi ......................... 20
Sizin için kendi mutfağımızda test edilmiştir.........................20
Pasta ve çörek.................................................................................. 21
Kek ve börek türü pişirmeye yönelik ipuçları ............................. 23
Et, kümes hayvanı, balık................................................................. 24
Kızartma ve ızgara ile ilgili öneriler............................................... 25
Sufleler, Gratenler, Tostlar.............................................................. 26
Hazır ürünler ..................................................................................... 26
Özel yemekler................................................................................... 27
Buz çözme ........................................................................................ 27
Kurutma ............................................................................................. 27
Konserveleme................................................................................... 27
Gıda maddelerinde bulunan akrilamid ...................................28
Test yemekleri...........................................................................29
Pişirme ............................................................................................... 29
Izgara ................................................................................................. 29
Produktinfo
Ürün, aksesuar, yedek parçalar ve hizmetler hakkında daha
fazla bilgi için: www.siemens-home.com ve Online-Mağaza:
www.siemens-eshop.com
4
: Önemli güvenlik uyarıları
Bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz. Ancak bu
şekilde cihazı güvenli ve doğru bir biçimde
kullanmanız mümkün olacaktır. Daha sonra
kullanılmak üzere veya başka birisinin
kullanımı için kullanım ve montaj kılavuzunu
muhafaza ediniz.
Bu talimatlar yalnızca cihaz üzerinde
sembolleri görünen ülkeler için geçerlidir.
Ülke sembolü cihaz üzerinde görünmezse,
cihazı, cihazın kullanılacağı ülkenin
şartlarına uygun duruma getirmek üzere
yapılacak düzenlemeler için teknik
talimatlara bakmak gerekir.
Cihaz sınıfı: Sınıf 1
Ambalajııldıktan sonra cihaz kontrol
edilmelidir. Bir nakliye hasarı olması
durumunda, cihaz bağlantısı yapılmamalıdır.
Cihazın bağlanması ve gaz türünün
değiştirilmesi yalnızca e
ğitimli bir uzman
tarafından yapılmalıdır. Cihazın kurulması
(elektrik ve gaz bağlantısı) kullanım ve
kurulum kılavuzuna uygun olarak
gerçekleştirilmelidir. Bağlantının ve ayarların
yanlış yapılması ciddi kazalara ve cihazda
hasarlara neden olabilir. Cihaz üreticisi bu
hasarlar için sorumluluk kabul etmez. Cihaz
garantisi geçerliliğini yitirir.
Uyarı: Cihaz sadece pişirme amaçlıdır.
Odayı ısıtma gibi diğer amaçlarla
kullanılmamalıdır.
Uyarı: Bir gaz pişirme cihazının
kullanılmasıyla, bulunduğu odada nem ve
ısı ve yanma ürünleri ortaya çıkar. Özellikle
cihaz kullanımdayken mutfa
ğın iyi
havalandırıldığından emin olunuz: doğal
havalandırma deliklerini muhafaza ediniz
veya bir mekanik havalandırma tertibatı
taktırınız (fırın üstü aspiratör).
Cihazın uzunca bir müddet yoğun kullanımı
ilave bir havalandırma isteyebilir, örneğin,
bir pencerenin açılması veya daha etkili
havalandırma varsa mekanik havalandırma
seviyesinin yükseltilmesi gibi.
Bu cihazın harici bir alarm saatiyle veya
uzaktan kumandayla çalıştırılması
öngörülmemiştir.
Bu cihaz 8 yaşından küçük çocuklar, sınırlı
fiziksel, zihinsel ve duygusal yeteneklere
sahip kişiler ve eksik tecrübe veya bilgi
sahibi kişiler tarafından ancak sorumlu bir
kişinin denetimi altında olmaları veya
kendilerine cihazı
n güvenli kullanımı ve
ortaya çıkabilecek tehlikeler hakkında bilgi
verilmiş olması durumunda kullanılabilir.
Çocuklar cihazla oynamamalıdır. Temizlik
ve kullanıcı bakımı çocuklar tarafından
yapılamaz; ancak 8 yaşından büyük
çocuklar denetim altında yapabilir.
8 yaşından küçük çocukları cihazdan ve
bağlantı kablosundan uzak tutunuz.
Aksesuarı her zaman pişirme alanının içine
doğru olacak şekilde itiniz. Kullanım
kılavuzundaki Aksesuar Açıklaması
bölümüne bakınız .
Yangın tehlikesi!
Cihaz kapısının açılması sırasında bir hava
akımı ortaya çıkar. Pişirme kağıdı ısıtma
elemanlarına temas edebilir ve tutuşabilir.
Ön ısıtma sırasında pişirme kağıdını
kesinlikle aksesuarın üzerine rastgele
koymayınız. Pişirme kağıdının üzerine
daima bir kap veya kek kalıbı koyunuz.
Sadece gerekli alana pişirme kağıdı
seriniz. Pişirme kağıdı aksesuarın üzerinde
olmamalıdır.
Yangın tehlikesi!
Pişirme alanının üzerine koyulan yanıcı
cisimler alev alabilir. Kesinlikle yanıcı
cisimleri pişirme alanında
bulundurmayınız. Cihazın içinde buhar
varsa cihaz kapağını kesinlikle açmayınız.
Cihazı kapatınız ve elektrik fişini çekiniz
veya sigorta kutusundan sigortayı
kapatınız. Gaz beslemesini kapatınız.
Yangın tehlikesi!
Sıcak sıvı yağlar ve katı yağlar kolay alev
alırlar. Sıcak sıvı yağlar ve katı yağlar asla
gözetimsiz şekilde bırakılmamalıdır. Ateşi
asla su ile söndürmeye çalışmayınız.
Ocağı kapatınız. Alevleri dikkatlice bir
kapak, yangın battaniyesi veya benzeri bir
malzeme ile öldürünüz.
Yangın tehlikesi!
Ocaklar çok sıcak olur. Pişirme
bölümünün üzerine asla yanıcı cisimler
koymayınız. Pişirme bölümünün üzerine
hiçbir cisim koymayınız.
Yangın tehlikesi!
5
Cihaz çok ısınacaktır, yanıcı malzemeler
kolayca alev alabilir. Alev alabilecek
nesneleri kesinlikle ( örneğin sprey
kutuları, temizlik malzemeleri) cihazın
altında veya çok yakınlarında saklamayınız
ve kullanmayınız. Cihazın içine veya
üzerine kesinlikle yanıcı cisimler
koymayınız.
Yangın tehlikesi!
Üzerinde pişirme kabı bulunmayan gazlı
ocaklar çalışma sırasında yüksek ısı
oluşturur. Cihaz ve üzerine yerleştirilen
aspiratör hasar görebilir veya yanabilir.
Filtrede kalan yağ artıkları tutuşabilir. Gazlı
ocakları yalnızca üzerine pişirme kabı
varken çalıştırınız.
Yangın tehlikesi!
Cihazın arka tarafı çok sıcak olacaktır. Bu
durum bağlantı hatlarında hasara neden
olabilir. Akım ve gaz hatları cihazın arka
tarafına temas etmemelidir.
Yangın tehlikesi!
Yanıcı malzemeleri ocaklarda veya pişirme
alanlarında saklamayınız. Cihazın içinde
buhar varsa cihaz kapısını kesinlikle
açmayınız. Cihazı kapatınız. Cihazın fişini
çekiniz veya sigorta kutusundan sigortayı
kapatınız. Gaz akışını kesiniz.
Yangın tehlikesi!
Alt çekmecenin yüzeyleri sıcak olabilir. Alt
çekmece içerisinde sadece fırın
aksesuarlarını saklayınız. Asla alev
alabilen ve yanıcı nesneleri alt çekmece
içinde saklamayınız.
Yanma tehlikesi!
Cihaz çok sıcak. Kesinlikle sıcak pişirme
alanının iç yüzeylerine veya ısıtıcı
elemanlara dokunmayınız. Cihaz daima
soğumaya bırakılmalıdır. Çocukları uzak
tutunuz.
Yanma tehlikesi!
Aksesuar veya kap çok ısınır. Sıcak
aksesuar veya kapları daima bir mutfak
eldiveniyle pişirme alanından çıkartınız.
Yanma tehlikesi!
Alkol buharı sıcak pişirme alanında
tutuşabilir. Kesinlikle fazla miktarda yüksek
oranda alkollü içeceklerle yemekler
hazırlamayınız. Sadece küçük bir miktar
yüksek oranda alkol içeren içecek
kullanınız. Cihaz kapısını dikkatlice açınız.
Yanma tehlikesi!
Pişirme gözleri ve bunların çevresi,
özellikle mevcut olması halinde ocak
çerçevesi, çok ısınmaktadır. Sıcak
bölgelere dokunulmamalıdır. Çocuklar
uzak tutulmalıdır.
Yanma tehlikesi!
Çalıştırma sırasında temas edilen yerler
sıcak olur. Kesinlikle sıcak yerlere
dokunmayınız. Çocukları uzak tutunuz.
Yanma tehlikesi!
Boş bir pişirme kabı, çalışan gazlı
ocaklarda aşırı derecede ısınacaktır. Boş
pişirme kabını kesinlikle ısıtmayınız.
Yanma tehlikesi!
Çalışma esnasında cihaz ısınır. Temizleme
işleminden önce cihazı soğumaya
bırakınız.
Yanma tehlikesi!
Uyarı: Ulaşılabilen kısımlar ızgara
kullanıldığında sıcak olabilir. Küçük
çocuklar uzak tutulmalıdır.
Yanma tehlikesi!
LPG dik konulmadığı takdirde sıvı haldeki
Propan/Butan cihaz içerisine girebilir. Bu
sebeple brülörlerde ani alev oluşabilir.
Parçalar zarar görebilir ve zamanla kontrol
edilemeyen gaz çıkışlarına sebep olacak
sızdırma problemleri ortaya çıkabilir. Her
ikisi de yanmaya neden olabilir. LPG
tüpleri her zaman dik konumda kullanınız.
Haşlanma tehlikesi!
Çalıştırma sırasında temas edilen yerler
sıcak olur. Kesinlikle sıcak yerlere
dokunmayınız. Çocukları uzak tutunuz.
Haşlanma tehlikesi!
Cihaz kapısının açılması sırasında sıcak
buhar çıkışı olabilir. Cihaz kapısını
dikkatlice açınız. Çocukları uzak tutunuz.
Haşlanma tehlikesi!
Pişirme alanındaki su nedeniyle sıcak su
buharı ortaya çıkabilir. Kesinlikle sıcak
pişirme alanına su püskürtmeyiniz.
Yaralanma tehlikesi!
Çizik cihaz kapısı camı kırılarak
sıçrayabilir. Cam kazıyıcı, keskin veya
aşındırıcı temizlik maddeleri kullanmayınız.
Yaralanma tehlikesi!
Usulüne aykırı onarımlar tehlike teşkil
eder. Onarımlar yalnızca tarafımızca
eğitilen müşteri hizmetleri teknisyenleri
tarafından gerçekleştirilmeli ve hasarlı
akım ve gaz hatları değiştirilmelidir. Cihaz
arızalıysa elektrik fişini çekiniz veya sigorta
kutusundan sigortayı kapatınız, gaz
beslemesini kapatınız. Müşteri hizmetlerini
arayınız.
Yaralanma tehlikesi!
Cihazdaki arızalar ve hasarlar tehlikelidir.
Arızalı bir cihaz kesinlikle açmayınız.
Elektrik fişini çekiniz veya sigorta
kutusundaki sigortayı kapatınız. Gaz
beslemesini kapatınız. Müşteri hizmetlerini
arayınız.
Yaralanma tehlikesi!
Uygun olmayan çaptaki tencereler, hasarlı
veya hatalı yerleştirilmiş tencereler ağır
yaralanmalara neden olabilir. Pişirme
kabıyla ilgili uyarılara dikkat ediniz.
Yaralanma tehlikesi!
6
Dikkat: Cam kapak ısıtıldığında
çatlayabilir. Cam kapağı kapamadan önce
bütün bekleri kapatınız. Cam kapağı
kapamadan önce, ocak yüzeyi soğuyana
dek bekleyiniz.
Yaralanma tehlikesi!
Cihaz sabitlenmeden bir tabana
yerleştirilirse, tabandan kayabilir. Cihazın
taban ile sabit bağlanmış olması gerekir.
Devrilme tehlikesi!
Uyarı: Cihazın devrilmesini önlemek için bu
dengeleme düzeni tesis edilmelidir. Tesis
için talimatlara bakınız.
Elektrik çarpma tehlikesi!
Usulüne aykırı onarımlar tehlike teşkil
eder. Onarımlar, sadece tarafımızdan
eğitilmiş bir müşteri hizmetleri teknisyeni
tarafından yapılmalıdır. Cihaz arızalıysa
elektrik fişini çekiniz veya sigorta
kutusundan sigortayı kapatınız. Müşteri
hizmetlerini arayınız.
Elektrik çarpma tehlikesi!
Sıcak parçalardaki elektrikli cihaz kablo
izolasyonu eriyebilir. Elektrikli cihaz
bağlantı kablolarını sıcak parçalarla
kesinlikle temas ettirmeyiniz.
Elektrik çarpması tehlikesi!
İçeri sızan su elektrik çarpmasına neden
olabilir. Yüksek basınçlı veya buharlı
temizleyici kullanılmamalıdır.
Elektrik çarpma tehlikesi!
Pişirme alanı lambasının değiştirilmesi
sırasında gerilim altındaki lamba duyunda
elektrik kontağı olabilir. Değiştirme
işleminden önce elektrik fişini çekiniz veya
sigorta kutusundan sigortayı kapatınız.
Elektrik çarpma tehlikesi!
Arızalı bir cihaz elektrik çarpmasına neden
olabilir. Arızalı bir cihazı kesinlikle
açmayınız. Elektrik fişini çekiniz veya
sigorta kutusundan sigortayı kapatınız.
şteri hizmetlerini arayınız.
Yangın tehlikesi!
Yumuşak yemek artıkları, yağ ve kızartma
suları kendi kendine temizleme sırasında
tutuşabilir. Her kendi kendine temizleme
işleminden önce kaba kirleri pişirme
alanından ve aksesuarların üzerinden
temizleyiniz.
Yangın tehlikesi!
Kendi kendine temizleme sırasında cihazın
dışı çok ısınır. Örneğin bulaşık bezleri gibi
yanıcı nesneleri kesinlikle kapı koluna
asmayınız. Cihazın ön tarafını boş tutunuz.
Çocukları uzak tutunuz.
Yanma tehlikesi!
Kendi kendine temizleme sırasında
pişirme alanı çok ısınır. Kesinlikle cihaz
kapısını açmayınız veya kilitleme mandalını
elinizle yerinden oynatmayınız. Cihaz
soğumaya bırakılmalıdır. Çocukları uzak
tutunuz.
Yanma tehlikesi!
; Kendi kendine temizleme sırasında
cihazın dışı çok ısınır. Cihazın kapısına
kesinlikle dokunmayınız. Cihaz soğumaya
bırakılmalıdır. Çocukları uzak tutunuz.
Hasar nedenleri
Pişirme bölümü
Dikkat!
Ocakları daima üzerine tencere yerleştirerek kullanınız. Boş
tencere ve tavaları ısıtmayınız. Tencere tabanı zarar
görecektir.
Kullanılacak olan tencere veya tavanın tabanı düz olmalıdır.
Tencere veya tava, beki ortalayacak şekilde ızgaraların
üzerine yerleştirilmelidir. Bu sayede bek alevi, tencere veya
tavanın tabanına temas eder. Sap veya kulplar zarar görmez
ve enerji tasarrufu sağlanır.
Ocak beklerinin temiz ve kuru olduğundan emin olun. Bek
gövde ve kapakları doğru yerlerinde ve düzgün yerleşmiş
olmalıdır.
Ocakların asla kapalı üst kapakla çalıştırılmadığından emin
olun, örn. oynayan çocuklar tarafından.
7
Fırındaki hasarlar
Dikkat!
Pişirme alanı tabanı üzerindeki kap, aksesuar, folyo, pişirme
kağıdı: Pişirme alanı tabanı üzerine herhangi bir aksesuar
koymayınız. Pişirme alanı tabanını herhangi bir tür folyo veya
yağlı kağıtla kaplamayınız. Sıcaklık 50 ºC'nin üzerine
ayarlanmışsa pişirme alanı tabanına kap koymayınız. Sıcaklık
sıkışması oluşmaktadır. Böyle bir durumda pişirme ve
kızartma süreleri yanlış olur ve fırının emaye kaplaması zarar
görür.
Sıcak pişirme alanındaki su: Sıcak pişirme alanına asla su
dökmeyiniz. Su buharı oluşacaktır. Sıcaklık değişiminden
dolayı fırının emaye kaplamasında hasar meydana gelebilir.
Nemli gıdalar: Kapalı pişirme alanında uzun süre nemli
gıdalar saklamayınız. Emaye zarar görür.
Meyve suyu: Fırın tepsisine çok sulu meyveli kekten fazla
doldurmayınız. Meyve suyu fırın tepsisinden damlayarak
çıkartılması mümkün olmayan lekeler bırakabilir. Mümkünse
derin üniversal tava kullanınız.
ık cihaz kapağı ile soğutma: Pişirme alanını sadece kapalı
soğumaya bırakınız. Cihaz kapağı sadece aralık bırakılsa bile
yanındaki mobilya yüzeyleri zamanla zarar görebilir.
Çok kirli kapı contası: Kapı contası aşırı kirlenmiş ise, cihaz
çalışırken fırın kapısı doğru bir şekilde kapanmayacaktır.
Yandaki mobilya yüzeyleri hasar görebilir.Kapı contasını
daima temiz tutunuz.
Cihaz kapısı oturma veya indirme yüzeyi olarak: Açık cihaz
kapısının üzerine herhangi bir şey koymayınız, oturmayınız
veya asmayınız. Kapları veya aksesuarları cihaz kapısının
üzerine koymayınız.
Aksesuarların yerleştirilmesi: Cihaz tipine göre aksesuarlar
cihaz kapağının kapatılması sırasında kapak camına zarar
verebilir. Aksesuarları pişirme alanında daima sonuna kadar
itiniz.
Cihazın taşınması: Cihazı kapak kolundan taşımayınız veya
tutmayınız. Kapak kolu cihazın ağırlığını taşımaz ve kırılabilir.
Taban çekmecesindeki hasarlar
Dikkat!
Taban çekmecesine sıcak cisimler koymayınız. Taban
çekmecesi zarar görebilir.
Kurulması, gaz ve elektrik bağlantısı
Gaz bağlantısı
Cihazınız tüp gaza ayarlı ve cihazınızı tüp gaz ile
kullanacaksanız, “Gaz bağlantısı ve dönüşüm talimatı“ kitapçığı
yardımıyla cihazınızın gaz bağlantısını yapınız.
Dikkat!
Bu cihazın gaz tipi arkasında bulunan plaket üzerinde bir
yıldız (*) ile işaretlenmiştir. Yıldız NG üzerinde ise cihazınız
doğalgaza, LPG üzerinde ise tüp gaza ayarlı demektir.
Cihazı yerleştirmeden önce, yerel dağıtım şartlarından (gaz
cinsi ve basıncı) ve cihaz gaz ayarının bu şartlara uygun olup
olmadığından emin olunuz.
Bu cihaz bir yanma ürünlerini tahliye tertibatına
bağlanmamıştır. Bu cihaz geçerli olan montaj
yönetmeliklerine göre bağlanmalı ve tesis edilmelidir. Cihazı
herhangi bir atık gaz çıkışına bağlamayınız. Havalandırma ile
ilgili şartlara özel özen gösterilmelidir.
Gaz bağlantısı, sabit, yani esnek olmayan bir bağlantı
(gaz borusu) veya bir emniyetli gaz hortumu üzerinden
yapılmalıdır.
Emniyetli gaz hortumu kullanılırsa hortumun herhangi bir yere
sıkışmamasına ve ezilmemesine mutlaka dikkat edilmelidir.
Hortum sıcak yüzeylere temas etmemelidir.
Gaz hattı (gaz borusu veya emniyetli gaz hortumu) cihazın
sağ veya sol tarafına bağlanabilir. Bağlantı serbest ve rahat
ulaşılabilen bir kapatma tertibatına sahip olmalıdır.
Bu durumlarda yetkili servisimize başvurunuz:
Cihazınız doğalgaza (NG) ayarlı ve doğalgaz (NG) ile
kullanacaksanız.
Cihazınız doğalgaza (NG) ayarlı fakat siz evinizde tüp gaz (LPG)
ile kullanacaksanız.
Cihazınız tüp gaza (LPG) ayarlı fakat siz doğalgaz (NG) ile
kullanacaksanız.
Güvenlik Uyarısı
Cihazınızın nominal çalışma basıncı;
Doğalgaz (G20) için 20 mBar, LPG (G30) için 30 mBar, LPG
(G31) için 37 mBar`dır. Cihazınız bu basınç değerlerinde
kullanı
lmalıdır. Cihazınızın plaketindeki tüm veriler bu bası
değerleri referans alınarak deklare edilmiştir. Farklı bası
değerlerindeki kullanımlarda elde edilen verilerden, cihaz
performansından ve her türlü riskten üretici sorumlu değildir.
: Bulunduğunuz bölgedeki şebeke gaz basıncı!
Doğalgaz (G20) için 25 mBar, LPG (G30) için 36 mBar, LPG
(G31) için 45 mBar`dan yüksek ise, güvenliğiniz için cihazınızı
mutlaka uygun bir gaz regülatörü ile kullanınız. Gaz regülatör
bağlantısı, bakımı ve ayarı yerel gaz dağıtım yetkilileri tarafından
yapılmalıdır. Eğer bulunduğunuz bölgedeki şebeke gaz
basıncını bilmiyorsanız, yerel gaz dağıtım yetkilisinden
öğreniniz.
Gaz bağlantısında arızalar / gaz kokusu
Gaz kokusu aldığınızda veya gaz bağlantısında arıza tespit
ettiğinizde şunları yapmalısınız:
Hemen gaz akışını kesiniz veya gaz valfini kapatınız
Hemen açık alevi kapatınız veya sigara içiyorsanız
söndürünüz
Lambalar dahil elektrikli cihazları kapatınız
Pencereyi açınız ve odayı havalandırınız
Yetkili servisi veya gaz şirketini arayınız.
Gaz borusundan (kollektör) ve kapı kolundan
çekme veya taşıma
Gaz borusundan (kollektör) tutarak cihazınızı hareket
ettirmeyiniz, gaz borusu zarar görebilir. Gaz kaçağı riski! Kapı
kolundan tutup cihazı hareket ettirmeyin. Kapı menteşeleri ve
kolu zarar görebilir.
8
Elektrik bağlantısı
Dikkat!
Kurma işlemini yetkili servis uzmanına yaptırınız. Bağlantı için
16 A değerinde bir sigorta gereklidir. Cihaz 220-240 V
gerilim ile işletilmek için tasarlanmıştır.
Gerilim 180 V altında olursa, elektrikli çakmak sistemi
çalışmaz.
Cihaz yanlış bağlanmışsa oluşan hasarlarda tüm garanti
hakkı yitirilecektir.
Besleme kordonu hasarlanırsa, bu kordon, tehlikeli bir
duruma engel olmak için, imalatçısı veya onun servis acentesi
ya da aynı derecede ehil bir personel tarafından
değiştirilmelidir.
Yetkili servis için
Dikkat!
Cihaz tanıtım plakası üzerindeki bilgilere göre bağlanmalıdır.
Cihazı sadece geçerli yönetmeliklere uygun kurulmuş bir
elektrik bağlantısına bağlayınız. Bağlantı yapıldıktan sonra
gerektiğinde cihazı elektrik şebekesinden ayırabilmek için
bağlantı yerine rahat erişilebilmelidir.
Çok kutuplu ayırma sisteminin mevcut olması sağlanmalıdır.
Uzatma kablosu ve çok prizli bağlantı düzeneklerinin
kullanılması yasaktır.
Elektrik güvenliği açısından bu cihaz sadece toprak hattına
sahip bir bağlantı üzerinden çalıştırılmalıdır. Eğer koruyucu
topraklama hattı sistemi yönetmeliklere uygun kurulmamışsa
elektrik sisteminden kaynaklanan tehlikelere karşı güvenlik
sağlanamaz.
Cihaz bağlantısında H 05 W-F veya eşdeğer tipte kablo
kullanılmalıdır.
Cihazı düz bir yüzeye yerleştiriniz
Cihazı zemine yerleştiriniz.
1. Süpürgelik çekmeceyi çekiniz ve kaldırarak çıkarınız.
Süpürgeliğin iç kısmında ayarlanabilir ayaklar mevcuttur.
2. Ayarlanabilir ayakları gerekirse bir allen anahtarı ile, cihaz
yatay olarak dengelenene kadar çeviriniz (şekil A).
3. Süpürgelik çekmecesini tekrar içeri sürünüz (şekil B).
Duvar tespiti
Cihazı, devrilmemesi için, birlikte verilen köşebentlerle duvara
sabitleyiniz. Lütfen duvar tespitiyle ilgili montaj talimatını dikkate
alınız.
Cihazın yerine yerleştirilmesi
Cihaz, verilmiş olan ölçülere göre kurulmalıdır ve doğrudan
mutfağınızın zeminine yerleştirilmelidir. Her hangi bir nesnenin
üzerine konmamalıdır.
Ocak bölümü üst kenarı ile davlumbaz alt kenarı arasındaki
mesafe için davlumbaz üreticisinin talimatlarına uyulmalıdır.
Cihazın, kurulum sonrasında yerinden oynatılmamasına
dikkat edilmelidir. Özellikle ocak bölümündeki güçlü bek veya
wok bekin olduğu taraftaki mobilya veya duvar ile olan
mesafe 50 mm' den az olmamalıdır.
Nakliye sırasında dikkat edilecek hususlar
Cihazın içindeki ve üzerindeki hareketli tüm parçalarını
sonrasında iz bırakmadan çıkabilen bir bant ile bantlayarak
sabitleyiniz. Tepsi gibi aksesuarları cihaza zarar vermemesi için
kenarlarına ince karton koyarak raflara takınız. Ön ve arka
yüzeylerine karton vb. koyarak kapı iç camına çarpmasını
önleyiniz. Kapı ve varsa üst kapağı cihaz yan yüzeylerine
bantlayınız.
Cihazın orjinal kutusunu saklayınız. Cihazı orjinal kutusuyla
taşıyınız. Kutu üzerindeki taşıma işaretlerine uyunuz.
Orjinal kutusu yok ise
Cihaz dış yüzeylerini olası darbelere karşı koruyucu karton vb.
ambalaj malzemeleri ile kapatınız.
Cihazı dik konumda taşıyınız. Kapı kolu, arka bağlantı parçaları
gibi zarar görebilecek yerlerden tutarak taş
ımayınız. Üzerine
kesinlikle herhangi bir yük koymayınız.
%$


0LQ

9
Yeni ocağınız
Burada yeni ocağınızı tanıyacaksınız. Kumanda bölümünü,
pişirme bölümünü ve çeşitli kumanda elemanlarınııklıyoruz.
Burada pişirme alanına ve aksesuarlara ilişkin bilgileri
bulabilirsiniz.
Genel bakış
Cihaz tipine göre ayrıntılarda farklılıklar olabilir.
Pişirme bölümü
Burada pişirme bölümüne bir genel bakış görüyorsunuz. Cihaz
tipine göre ayrıntılarda farklılıklar olabilir.
Kullanılacak olan tencere veya tavaların tabanı düz olmalıdır.
Tencere veya tavalar beki ortalayacak şekilde ızgaraların
üzerine yerleştirilmelidir. Bu sayede bek alevi tencere veya
tavanın tabanına temas eder. Sap veya kulplar zarar görmez ve
enerji tasarrufu sağlanır.
ıklamalar
1 Üst kapak
2 Ocak bölümü
3 Ocak şalterleri
4 Fonksiyon seçme düğmesi, saat kumanda tuşları ve
gösterge alanı, sıcaklık seçme düğmesi
5Soğutma fanı
6Fırın kapısı
7 Taban çekmecesi
ıklamalar
1 Normal bek
2 Normal bek
3 Güçlü bek
4 Ekonomik bek
Ocak Tencere veya tava çapı
Tasarruflu brülör 1kW 12-18 cm
Normal ocak 1,7 kW 18-24 cm
Güçlü ocak 3 kW 24-28 cm
10
Ekonomik bek için cezvelik
Ekonomik bek üzerinde taban çapı 12 cm'den küçük tencereler
ile pişirme yaparken ve cezvede Türk kahvesi pişirirken,
cihazınızla birlikte verilen cezveliği kullanınız.
Cezveliği ekonomik bek üzerindeki ızgaraya yerleştiriniz.
12 cm'den büyük çaplı tencerelerde pişirme yaparken cezveliği
kullanmayınız.
Cezvelik sadece ekonomik bek üzerinde kullanılabilir.
Ocak düğmesi
Dört ocak düğmesi ile ocakların ısıtma gücünü
ayarlayabilirsiniz.
Ayar alanının sonu bir dayanak noktasıdır. Bunu ayrıca
çevirmeyiniz.
Fırın
Fonksiyon seçme düğmesi
Fırın için ısıtma türünü fonksiyon seçme düğmesi ile ayarlayınız.
Fonksiyon seçme düğmesini sağa veya sola çevirebilirsiniz.
Ayarlama yaptığınızda pişirme alanındaki fırın lambası yanar.
Sıcaklık seçme düğmesi
Sıcaklık seçme düğmesiyle sıcaklığı veya ızgara kademesini
ayarlayınız.
Fırın ısınırsa göstergede
[ sıcaklık sembolü yanar. Isınma
molalarında söner. Bazı konumlarda yanmaz.
Tuşlar ve gösterge
Tuşlarla çeşitli ek fonksiyonları ayarlayabilirsiniz.
Göstergelerden ise ayarlanmış değerleri okuyabilirsiniz.
Pişirme alanı
Pişirme alanında fırın lambası vardır. Soğutma fanı fırını aşırı
ısınmaya karşı korur.
Fırın lambası
Çalışma işlemi sırasında pişirme alanındaki fırın lambası yanar.
Pozisyon Fonksiyon/Gazlı ocaklar
Ú
Sıfır konumu Ocak kapalı.
:
Ateşleme pozis-
yonu
Ateşleme pozisyonu
Ayar alanı Büyük alev = En yüksek güç
Tasarruflu alev = En düşük güç
Pozisyon Kullanımı
ý
Sıfır konumu Fırın kapanır.
%
Üst/alt ısıtma Pasta, sufle ve yağsız kızartmalar
için, örneğin sığır veya yabani hay-
van, bir kademede. Isı üstten ve
alttan eşit olarak gelir.
:
3D sıcak hava* Pasta ve kek için birinci kademe-
den üçüncü kademeye kadar. Arka
panelde bulunan bir fan, daire
kızma gövdesinin ısısını eşit
biçimde pişirme alanında dağıt-
maktadır.
;
Pizza kademesi Derin dondurulmuş ürünlerin ön
ısıtma olmaksızın hızlı hazırlanması
için örneğin pizza, patates kızart-
ması veya turta. Alt ısıtıcılar ve arka
taraftaki yuvarlak ısıtıcılar ısınmalı-
dır.
$
Alt ısıtma Konserveleme ve sonradan
pişirme veya kızartma. Isı alttan
gelir.
* Enerji yeterlilik sınıfının EN50304'e göre belirlendiği ısıtma
türü.
4
Sıcak hava dolaşımlı
ızgara
Et, kümes hayvanı ve bütün balığın
kızartılması. Izgara ısıtıcısı ve vanti-
latör dönüşümlü olarak açılıp
kapanır. Fan, sıcak havayı yemeğin
etrafında dolaştırır.
*
Izgara, küçük alanlı Küçük miktarlarda biftek, sosis,
tost veya balık parçalarının kızartıl-
ması. Izgara ısıtıcısının orta kısmı
ısınır.
(
Izgara, büyük alanlı Biftek, sosis, tost veya balık parça-
larının kızartılması. Izgara ısıtıcısı-
nın altındaki bütün yüzey ısınır.
A
Buz çözme Örneğin et, kümes hayvanı, ekmek
ve pastanın buzunun çözülmesi.
Fan, sıcak havayı yemeğin etra-
fında dolaştırır.
I
Hızlı ısıtma Fırının aksesuarsız olarak hızlı ön
ısıtması.
Pozisyon Anlamı
Ú
Sıfır konumu Fırın sıcak değil.
50-270 Sıcaklık aralığı Pişirme alanındaki sıcaklık ºC
cinsindendir.
•, ••, ••• Izgara kademe-
leri
Izgara için ızgara kademeleri,
küçük
* ve büyük ( alan.
• = Kademe 1, zayıf
•• = Kademe 2, orta
••• = Kademe 3, güçlü
Tuş Kullanımı
0
Saat tuşu
Bu tuş ile saati, fırın süresini
x ve
bitiş zamanını
y ayarlayabilirsiniz.
C
Anahtar tuşu Bu düğme ile çocuk emniyetini
ıp kapatabilirsiniz.
V
Alarm tuşu Bu düğme ile alarmı ayarlayabilir-
siniz.
A
Eksi tuşu Bununla ayar değerlerini aşağıya
doğru değiştirirsiniz.
@
Artı tuşu Bununla ayar değerlerini yukarıya
doğru değiştirirsiniz.
Pozisyon Kullanımı
* Enerji yeterlilik sınıfının EN50304'e göre belirlendiği ısıtma
türü.
11
Soğutma fanı
Soğutma fanı ihtiyaç durumunda kendi kendine açılır ve
kapanır. Sıcak hava kapağın üzerinden dışarı çıkar.
Pişirme alanının çalışma işleminden sonra hızlı bir şekilde
soğuması için soğutma fanı belirli bir süre boyunca çalışır.
Dikkat!
Havalandırma yarıklarını örtmeyiniz. Aksi takdirde fırın aşırı
ısınacaktır.
Kapı ilave güvenliği
Uzun pişirme sürelerine ihtiyaç duyan bazı yemeklerde fırının
kapısı çok yüksek sıcaklıklara ulaşabilir.
Eğer evinizde küçük çocuklar varsa fırın çalışmakta iken
çocukları gözleyiniz.
Buna ilave olarak, fırının kapısı ile doğrudan teması önleyen bir
koruma cihazı da (koruyucu kafes) bulunmaktadır. Bu özel
aksesuarı ( 469088) müşteri hizmetlerinden temin edebilirsiniz.
Aksesuarınız
Size verilen aksesuarlar birçok yemek için uygundur. Daima
aksesuarların pişirme alnına doğru yerleştirildiğinden emin
olunuz.
Bazı yemeklerin daha iyi pişmesi veya fırınınızın daha rahat
kullanılması için birçok özel aksesuar seçme imkanı mevcuttur.
Aksesuarların yerleştirilmesi
Aksesuarları 5 farklı yerleştirme yüksekliğinde pişirme alanına
sokabilirsiniz. Aksesuarların kapak camına temas etmemesi için
aksesuarları daima dayanak noktasına kadar itiniz.
Aksesuar yerine oturuncaya kadar yaklaşık yarıya kadar dışarı
çekilebilir. Böylece yemekler kolayca dışarı çekilebilmektedir.
Pişirme alanına sokulurken aksesuarın arkasındaki çıkıntıya
dikkat ediniz. Sadece bu şekilde yerine oturur.
Bilgi: Aksesuar ısındığında deforme olabilir. Aksesuar tekrar
soğuduğunda bu deformasyon ortadan kaybolacaktır. Bu
durum herhangi bir fonksiyon kaybına yol açmaz.
Fırın tepsilerini iki elinizle yanlarından tutup raflara paralel olarak
yerleştiriniz. Tepsiyi rafa yerleştirirken sağa sola çapraz hareket
etirmeyiniz. Aksi durumda tepsiyi yerleştirmeniz zor olur. Emaye
yüzeyler zarar görebilir.
Özel aksesuarışteri hizmetlerinden, bayilerden veya
internetten temin edinebilirsiniz. Bunun için lütfen
HZnumarasını belirtiniz.
Özel aksesuar
Özel aksesuarları yetkili servisten veya teknik marketten satın
alabilirsiniz. Fırınınız için sunulan çok sayıda ürünü
broşürlerimizde veya internette bulabilirsiniz. Özel aksesuarın
temin edilip edilemeyeceği veya internet üzerinden sipariş
olanakları ülkelere göre farklılık gösterir. Lütfen satış belgelerine
bakınız.
Bu, her cihaz için özel aksesuar olarak uygun değildir. Lütfen
satın alırken daima cihazınızı tam adını (E-No.) giriniz.
Tel ızgara
Kaplar, kek kalıpları, kızartma,
ızgara parçaları ve derin dondurul-
muş yemekler için.
Tel ızgara, açık tarafı fırının kapağını
ve kavisli kısmı aşağıyı
¾ göstere-
cek şekilde fırına sokulmalıdır.
Emaye fırın tepsisi
Pasta ve kurabiyeler için.
Fırın tepsisi, eğimli kısmı fırın kapa-
ğını gösterecek şekilde fırına sokul-
malıdır.
Üniversal tava
Yumuşak kek, kek, derin dondurul-
muş yemekler ve büyük et yemekleri
için. Doğrudan ızgara üzerinde
kızartma yapmanız durumunda yağ
toplama kabı olarak da kullanılabil-
mektedir.
Üniversal tava, eğimli kısmı fırın
kapağını gösterecek şekilde fırına
sokulmalı
dır..
Cam tepsi
Camdan oluşan derin pişirme tep-
sisi. Servis tabağı olarakta kullanıla-
bilmektedir.
Tüm et ve balık ürünlerini pişirmek
için uygundur.
Daima ızgara ile birlikte kullanınız.
Her tarafın eşit pişmesi için, cam
tepsiyi ızgaranın ortasına yerleştiri-
niz..
Özel aksesuar HZ numarası Kullanımı
Pizza tepsisi HZ317000 Pizza, dondurulmuş ürünler veya yuvarlak pastalar için idealdir.
Pizza tepsisini üniversal tavanın yerine kullanabilirsiniz. Tepsiyi
tel ızgaranın üstüne yerleştiriniz ve tablolardaki verilere göre
hareket ediniz.
Yerleştirme ızgarası HZ324000 Kızartma için. Tel ızgarayı daima üniversal tavaya yerleştiriniz.
Damlayan yağ ve et suyu aşağıda toplanacaktır.
12
şteri hizmetleri bölümü
Ev aletlerinize ilişkin olarak uygun bakım ve temizlik
malzemelerini ve diğer aksesuarları; müşteri hizmetlerinden,
yetkili satıcıdan, ülkelere ilişkin olarak İnternet üzerinden e-
Mağazalardan satın alabilirsiniz. Bunun için ilgili artikel
numarasını giriniz.
Izgara tepsisi HZ325000 Fırının çok fazla kirlenmemesi için tel ızgara yerine ızgara yap-
mak için veya sıçratma koruması olarak. Izgara tepsisini
sadece üniversal tavada kullanınız.
Izgara tepsisinin üzerindeki ızgaralar: Sadece yerleştirme yük-
sekliği 1, 2 ve 3 kullanılabilir.
Sıçrama koruması olarak ızgara tepsisi: Üniversal tava ızgara
tepsisiyle birlikte tel ızgaranın altına itilmelidir.
Kiremit HZ327000 Kiremit, kendi hazırladığınız ekmek, sandviç ekmeği ve pizza-
nın tabanı çıtır çıtı
r olacak şekilde pişirilmesi için idealdir. Kire-
mit daima tavsiye edilen ısıya kadar önceden ısıtılmalıdır.
Emaye fırın tepsisi HZ331003 Pasta ve kurabiyeler için.
Tepsiyi eğik tarafı fırının kapısına gelecek şekilde fırına sürü-
nüz.
Yapışmaz kaplamalı emaye fırın tepsisi HZ331011 Pasta ve kurabiye malzemeleri fırın tepsisinde kolayca yayılır.
Tepsiyi eğik tarafı fırının kapısına gelecek şekilde fırına sürü-
nüz.
Üniversal tava HZ332003 Yumuşak kek, kek, derin dondurulmuş yemekler ve büyük et
yemekleri için. Doğrudan ızgara üzerinde kızartma yapmanız
durumunda yağ toplama kabı olarak da kullanılabilmektedir.
Üniversal tavayı fırın kapısının eğimiyle fırına yerleştiriniz.
Yapışmaz kaplamalı üniversal tava HZ332011 Yumuşak kek, kek, derin dondurulmuş yiyecekler ve büyük
kızartma malzemeleri üniversal tavada kolayca yayılır. Üniversal
tavayı fırın kapısının eğimiyle fırına yerleştiriniz.
Profesyonel tava için kapak HZ333001 Kapak, profesyonel tavayı profesyonel kızartıcı haline getirir.
Yerleştirme ızgaralı profesyonel tava HZ333003 Özellikle büyük miktarların hazırlanması için uygundur.
Teleskopik uzatma sapı
3 kademeli çıkarma mekanizması HZ338352 Seviye 1, 2 ve 3'teki çekme rayları ile aksesuarı devrilmeden
dı
şarı çekebilirsiniz.
3 kademeli çıkarma mekanizması, döner şişli cihazlar için
uygun değildir.
Durdurma fonksiyonlu 3 kademeli çıkarma
mekanizması
HZ338357 Özel raylı sistemi ile 1., 2. ve 3. yükseklikteki aksesuarları
devirmeden tamamını dışarı çekebilirsiniz. Çıkarma mekaniz-
masının kızakları yerine oturur ve böylece aksesuarlar daha
kolay yerleştirilebilir.
Durdurma fonksiyonlu 3 kademeli çıkarma mekanizması,
döner şişli cihazlar için uygun değildir.
Tel ızgara HZ334000 Kaplar, kalıplar, et yemekleri, kızartma parçaları ve donmuş
yemekler için.
Cam kızartma tenceresi HZ915001 Cam kızartma tenceresi, fırında hazırladığınız buğulama yemek-
ler ve sufleler için uygundur. Özellikle program ve kızartma oto-
matiği için uygundur.
Özel aksesuar HZ numarası Kullanımı
Paslanmaz çelik yüzeyler için temizleme
bezleri
Ürün numarası
311134
Kir oluşumunu önler. Özel bir yağ yalıtımı uygulanarak paslan-
maz çelik cihazların yüzeylerinin optimum seviyede bakımı
yapılır.
Fırın ızgara temizleme jeli Ürün numarası
463582
Pişirme alanı temizliği için. Jel kokusuzdur.
Petek yapılı mikrofiber bez Ürün numarası
460770
Özellikle cam, cam seramiği, paslanmaz çelik veya alüminyum
gibi hassas yüzeylerin temizlenmesi için uygundur. Mikrofiber
bez, tek hamlede sulu ve yağlı tabakaları temizleyebilir.
Kapı emniyeti Ürün numarası
612594
Çocukların fırın kapağını açmaması için. Cihaz kapağına göre
emniyet farklı şekilde vidalanır. Kapı emniyetine iliştirilmiş eki
dikkate al
ınız.
13
İlk kullanımdan önce
Burada, fırınınız veya gazlı ocağınız ile ilk kez yemek
hazırlamaya başlamadan önce yapmanız gerekenler hakkında
bilgi alacaksınız. İlk olarak Güvenlik bilgileri bölümünü
okuyunuz.
Saatin ayarlanması
Bağlantıdan sonra göstergede 0 sembolü ve üç sıfır yanar.
Saati ayarlayınız.
1. 0 tuşuna basınız.
Göstergede saat 12:00 görünür ve
0 sembolü yanıp söner.
2. + ve - tuşu ile saati ayarlayınız.
Birkaç saniye sonra ayarlanan saat devreye girer.
Fırının ısıtılması
Yeni kokusunun kaybolması için fırını boş ve kapalı bir şekilde
ısıtınız. Üst/alt ısıtma
% değeri 240 °C iken, bir saatlik süre en
uygun olanıdır. Pişirme alanında ambalaj artıklarının
kalmamasına dikkat ediniz.
1. Fonksiyon seçme düğmesi ile üst/alt ısıtmayı % ayarlayınız.
2. Isı ayar düğmesi ile 240 °C'ye ayarlayınız.
Bir saat sonra fırını kapatınız. Fonksiyon seçme düğmesini ve
sıcaklık seçme düğmesini sıfır konumuna getiriniz.
Aksesuarın temizlenmesi
Aksesuarı ilk kez kullanmaya başlamadan önce sıcak deterjanlı
su ve bir yumuşak bulaşık bezi ile iyice temizleyiniz.
Bek gövde ve kapağı ön temizliği
Bek kapaklarını (1) ve gövdelerini (2) su ve bulaşık deterjanı ile
temizleyiniz. Parçaları iyice kurulayınız.
Buji (3) ve alev emniyet çubuğuna (4) zarar vermeden bek
çanağının (5) üzerine bek gövde ve kapağını tekrar yerleştiriniz.
Enjektör (6) temiz ve kuru olmalıdır. Bek kapağını bek
gövdesinin tam üzerine yerleştirmeye dikkat ediniz.
Pişirme alanının ayarlanması
Pişirme bölümünüz dört adet gazlı ateşleme gözü ile
donatılmıştır. Burada gazlı ocak gözlerini nasıl ateşlemeniz
gerektiğine ve alev derecesini nasıl ayarlamanız gerektiğine
ilişkin bilgileri bulabilirsiniz.
Gazlı brülörü şu şekilde yakabilirsiniz
Brülör kapağının brülör çanağına daima tam olarak oturmuş
olmasına dikkat ediniz. Brülör çanağındaki yarıklar boş
kalmalıdır. Tüm parçalar kuru olmalıdır.
1. Ocağın üst kapağınıınız. Ocak çalıştığı sürece üst kapak
ık olmalıdır.
2. Yakmak istediğiniz ocağın şalterini sola doğru çevirip
ateşleme pozisyonuna
: getiriniz. Ateşleme başlar.
3. Ocağın şalterini içeri bastırınız ve yaklaşık 1-3 saniye arası
basılı tutunuz. Gaz çıkmaya başlar ve ateşleyici yardımıyla
yanar.
Bu sayede alev emniyet sistemi devreye girer. Gaz alevi
sönerse, alev emniyet sistemi gaz çıkışını otomatik olarak
keser.
4. Dilediğiniz alev boyunu ayarlayınız. û kapalı ve konumları
arasında alev sabit değildir. Bu nedenle daima
daha büyük
ve
daha küçük ateş arasında bir konum seçiniz.
5. Gaz alevinin yanıp yanmadığını kontrol ediniz ve şayet
yanmıyorsa işlemleri 2. işlem adımından itibaren tekrarlayınız.
6. Pişirme işlemini sona erdirmek için: Ocağın şalterini û sağa
doğru çevirip kapalı konuma getiriniz.
Ateşleme tertibatı 15 saniyeden fazla çalıştırılmamalıdır. Brülör,
15 saniye sonra yanmamışsa, tertibat çalıştırmasını durdurun ve
brülörün tekrar ateşleme teşebbüsünden önce en az 1 dakika
bekleyin.
: Dikkat!
Ocağın kapatılmasından hemen sonra henüz sıcakken şalteri
çevirdiğiniz anda gaz çıkmaya başlar. Ateşleme pozisyonuna
:
getirmezseniz 60 saniye içinde gaz kesilir.
Gazlı brulör yanmaz
Elektrik kesintisinde veya bujiler nemliyse gazlı brülörleri bir fırın
çakmağı veya kibritle yakabilirsiniz.
Ocak pişirme tablosu
Pişirme yapacağınız ocak gözü üzerinde kullanacağınız tencere
veya tavanın taban çapı önerilenler dışında olmamalıdır.
Pişirme süreleri yemeğin türüne, kullanılan malzemelerin
çeşidine ve ağırlığına göre değişkenlik göstermektedir. En
uygun pişirme süresini gözlemleriniz ile belirleyebilirsiniz.
Besinlerdeki mineraller ve vitaminlar çok çabuk yarasız hale
gelebilir, bu nedenle daha az su kullanınız; böylelikle vitaminler
ve mineraller korunmuş olur. Pişirme süresi kısa olursa,
sebzeler daha diri ve yararlı olur.
14
Fırının ayarlanması
Fırınınızı ayarlamanız için birçok seçenek sunulmuştur. Burada
sizlere, istediğiniz ısıtma türü ve sıcaklık veya ızgara kademesi
ayarlarını anlatıyoruz. Fırınınızda, hazırlayacağınız yemek için
süreyi ve bitiş zamanını ayarlayınız.
Isıtma türleri ve sıcaklık
Şekildeki örnek: Üst/alt sıcaklık % - 190 °C için.
1. Fonksiyon seçme düğmesi ile ısıtma türünü ayarlayınız.
2. Sıcaklık seçme düğmesi ile sıcaklığı veya ızgara kademesini
ayarlayınız.
Fırın ısınmaya başlar.
Fırının kapanması
Fonksiyon ayar düğmesini sıfırlama göstergesine çeviriniz.
Ayarların değiştirilmesi
Isıtma şeklini, sıcaklığı veya ızgara kademesini ayarladığınız
duruma göre değiştirebilirsiniz.
Fırının otomatik olarak kapanması için
Yemeğiniz için bir süre (pişirme süresi) giriniz.
Şekildeki örnek: Üst/alt ısıtma
%, 200 °C için ayar, süre
45 dakika.
1. Fonksiyon seçme düğmesi ile ısıtma türünü ayarlayınız.
2. Sıcaklık seçme düğmesi ile sıcaklığı veya ızgara kademesini
ayarlayınız.
3. Saat tuşuna 0 basınız.
Süre
x sembolü yanıp söner.
4. + veya - tuşu ile süreyi ayarlayınız.
Tuş + / varsayılan değer = 30 dakika
Tuş - / varsayılan değer = 10 dakika
Pişirme süresi dolmuştur
Sinyal sesi duyulur. Fırın kapanır.
0 tuşuna iki defa basınız ve
fonksiyon seçme düğmesini kapatınız.
Ayarın değiştirilmesi
Saat tuşuna
0 basınız. + veya - tuşu ile süreyi değiştiriniz.
Ayarlamanın yarıda kesilmesi
Saat
0 tuşuna basınız. - tuşuna, gösterge sıfırlanana kadar
basınız. Fonksiyon seçme düğmesini kapatınız.
Saat gizlendiğinde süreyi ayarlayınız
Saat
0 tuşuna iki defa basınız ve ayarlayınız, bölüm 4 içinde
ıklanan şekilde.
Örnek Yiyecek Ocak gözü Pişirme kademesi
Erıtmek Çikolata,Tereyağ, Margarin Ekonomik Bek küçük alev boyu
Isıtmak Et suyu, Konserve sebze Normal Bek küçük alev boyu
Isıtmak ve sıcak tutmak Çorbalar Ekonomik Bek küçük alev boyu
Buğulamak* Balık Normal Bek büyük ve küçük alev boyu arası
Haşlamak* Patates ve diğer sebzeler, Et Normal Bek büyük ve küçük alev boyu arası
Pişirmek* Pilav, Sebze, Et yemekleri
(soslu)
Normal Bek büyük alev boyu
Kızartmak Krep, Patates, Şnitzel, Pane
balık
Güçlü Bek büyük ve küçük alev boyu arası
* Kapaklı tencere kullanıyorsanız, yiyecek kaynamaya başladıktan sonra pişirme kademesini küçük alev boyuna getiriniz.
K
PLQ
&
K
PLQ
&
&
NJ
3
FOHDQ
PLQ
K
NJ
3
FOHDQ
PLQ
K
15
Fırının otomatik olarak açılması ve kapanması
için
Lütfen kolay bozulan yemeklerin uzun süre pişirme alanında
kalmaması gerektiğine dikkat ediniz.
Şekildeki örnek: Üst/alt ısıtma için ayar
%, 200 °C. Saat
10:45 . Yemek pişme süresi 45 dakikadır ve saat 12:45 'te
hazır olmalıdır.
1. Fonksiyon seçme düğmesi ile ısıtma türünü ayarlayınız.
2. Sıcaklık seçme düğmesi ile sıcaklığı veya ızgara kademesini
ayarlayınız.
3. Saat tuşuna 0 basınız.
Süre
x sembolü yanıp söner.
4. + veya - tuşu ile süreyi ayarlayınız.
5. Saat tuşuna 0, sona erme sembolü y yanıp sönünceye
kadar basılmalıdır.
Göstergede, yemeğin ne zaman hazır olacağını göreceksiniz.
6. + tuşu ile bitiş zamanını ileriye alınız.
Birkaç saniye sonra ayar devreye girer.
Fırın çalışana kadar göstergede bitiş zamanı görünür.
Pişirme süresi dolmuştur
Sinyal sesi duyulur. Fırın kapanır.
0 tuşuna iki defa basınız ve
fonksiyon seçme düğmesini kapatınız.
Bilgi: Bir sembol yanıp söndüğü sürece değiştirebilirsiniz.
Sembol yanıyorsa, ayar devreye girmiş demektir.
Hızlı ısıtma
Hızlı ısıtma programı ile fırınınız ayarlanan sıcaklığa daha çabuk
ulaşır.
Hızlı ısıtma programını, 100 ºC'nin üzerinde ayarlanan sıcaklıkta
kullanınız.
Yemeklerinizin eşit pişmesi için ancak hızlı ısıtma sona erdikten
sonra yemeği pişirme alanına koyunuz.
1. Fonksiyon seçme düğmesini I olarak ayarlayınız.
2. Sıcaklık seçme düğmesi ile dilediğiniz sıcaklığı ayarlayınız.
Sıcaklık seçme düğmesi üzerindeki gösterge lambası yanar.
Fırın ısınmaya başlar.
Hızlı ısıtma sona erdiğinde
Gösterge lambası söner. Yemeğinizi fırına yerleştirin ve
istediğiniz ısıtma türünü ayarlayınız.
Saatin ayarlanması
Elektrik kesintisinden veya fırın ilk kez bağlandıktan sonra
göstergede
0 sembolü ve üç sıfır yanıp söner. Saati
ayarlayınız. Fonksiyon seçme düğmesi kapalı olmalıdır.
Şu şekilde ayarlanır
1. Saat tuşuna 0 basınız.
Göstergede saat 12.00 görünür ve
0 sembolü yanıp söner.
2. + ve - tuşu ile saati ayarlayınız.
Birkaç saniye sonra saat devralınacaktır.
0 sembolü söner.
Örneğin yaz saatinden kış saatine geçme.
Saat
0 tuşuna iki defa basınız ve + veya - tuşu ile değiştiriniz.
Alarmı ayarlayın
Alarmı, normal bir mutfak alarmı gibi kullanabilirsiniz. Fırından
bağımsız çalışır. Alarm, özel bir sinyal sesine sahiptir. Böylece
alarm zamanının veya fırın süresinin dolup dolmadığını
anlarsınız. Alarmı, çocuk emniyeti aktifken de ayarlayabilirsiniz.
Şu şekilde ayarlanır
1. Alarm S tuşuna basınız.
S sembolü yanıp söner.
2. + veya - tuşu ile alarm zamanını ayarlayınız.
Tuş + / varsayılan değer = 10 dakika
Tuş - / varsayılan değer = 5 dakika
Birkaç saniye sonra alarm çalışmaya başlayacaktır.
Göstergede
S sembolü yanar. Süre görünür şekilde işler.
NJ
3
FOHDQ
PLQ
K
NJ
3
FOHDQ
PLQ
K
16
Sürenin dolmasından sonra
Sinyal sesi duyulur. Alarm
S tuşuna basınız. Alarm göstergesi
söner.
Alarm zamanının değiştirilmesi
Alarm
S tuşuna basınız. + tuşu veya - tuşu ile saati değiştiriniz.
Ayarın silinmesi
Alarm
S tuşuna basınız. - tuşuna, gösterge sıfırlanana kadar
basınız.
Alarm ve süre aynı anda işler
Semboller yanar. Alarm zamanı göstergede görünür şekilde
ilerler.
Kalan sürenin
x, bitiş zamanının y veya saatin 0
sorgulanması:
Saat tuşuna
0, ilgili sembol görünene kadar basılmalıdır.
Göstergede sorgulanan değer birkaç saniyeliğine görünür.
Çocuk emniyeti
Fırın
Çocukların oynarken fırını çalıştırmamaları için fırında bir çocuk
emniyeti bulunmaktadır.
Çocuk kilidinin açılması ve kapatılması
Fonksiyon seçme düğmesi kapalı olmalıdır.
Devreye sokma: Anahtar
C tuşuna, göstergede C sembolü
görünene kadar basınız. Bu işlem yaklaşık 4 saniye sürecektir.
Devre dışı bırakma: Anahtar
C tuşuna, sembol C sönene
kadar basınız.
Bilgiler
Alarmı ve saati her zaman ayarlayabilirsiniz.
Elektrik kesintisinden sonra ayarlanan çocuk emniyeti silinir.
Bakım ve Temizlik
Özenli bakım ve temizlik yaptığınız takdirde pişirme bölümünüz
ve fırınınız uzun süre işlevselliğini korur. Her ikisinin de bakımını
ve temizliğini nasıl yapacağınızı burada anlatıyoruz.
Bilgiler
Fırının ön cephesinde cam, plastik veya metal gibi farklı
malzemelerden dolayı ufak renk farklılıkları oluşabilir.
Fırın lambasının ışığı yansıdığında, ince çizgiler varmış gibi,
kapak camlarında izler olacaktır.
Emaye çok yüksek ısılarda fırınlanmaktadır. Bu nedenle, ufak
renk farklılıkları oluşabilir. Bu durum son derece normaldir ve
herhangi bir fonksiyon kaybına yol açmaz. İnce sacların
kenarları tam emaye kaplanamamaktadır. Bu nedenle pürüzlü
olabilir. Korozyona karşı korunma bundan etkilenmez.
Üst cam kapak
Üst kapağı açmadan önce üzerine dökülenleri temizleyiniz ve
kapağı kurulayınız.
Üst kapağı, cam temizleyiciler ile temizleyiniz.
Gerektiğinde temizlemek için üst kapağı çıkartabilirsiniz. Bunun
için kapak tam açık konumdayken iki elinizle yanlarından tutup
yukarıya doğru çekiniz.
Kapak menteşeleri yerlerinden çıkarsa üzerlerindeki harflere
dikkat ediniz. Üzerinde R harfi bulunan menteşe sağa, L harfi
bulunan menteşe sola takılmalıdır.
Temizleme işleminden sonra üst kapağı ters sıralama ile tekrar
monte ediniz.
Üst kapağı ocak yüzeyleri soğuduktan sonra kapatın.
Temizlik malzemeleri
Farklı yüzeylerin yanlış temizleme maddeleri nedeniyle zarar
görmemesi için aşağıdaki bilgilere dikkat ediniz.
Ocakta asla
sulandırılmamış bulaşık deterjanı veya bulaşık makinesi
deterjanı,
aşındırıcı temizleyici, çizici sünger,
fırın spreyi veya leke sökücü gibi hiçbir agresif temizleyici,
yüksek basınçlı temizleyici veya buhar püskürtücüsü
kullanmayınız.
parçaları bulaşık makinesinde yıkamayınız.
Fırında asla
keskin veya aşındırıcı temizleme maddeleri,
yüksek oranda alkol içeren temizlik maddeleri,
sert ovma süngerleri veya bulaşık telleri,
yüksek basınçlı temizleyici veya buhar püskürtücüsü
kullanmayınız.
parçaları bulaşık makinesinde yıkamayınız.
Kullanmadan önce yeni süngerinizi iyice yıkayınız.
Paslanmaz çelik
yüzeyler
Bulaşık deterjanı ve sıcak su ile nemlendirilmiş yumuşak bir bez ile siliniz. Paslanmaz yüzeyleri doğal çizgi-
leri ile paralel yönde siliniz. Aksi durumda çizilebilir. Yumuşak bir bez ile kurulayınız. Kireç, yağ, nişasta ve
protein lekelerini daima hemen temizleyiniz.Aşındırıcı temizleme maddesi, sert sünger ve aşındırıcı temiz-
leme bezi kullanmayınız. Paslanmaz çelik bakım malzemeleri kullanarak parlatabilirsiniz. Üretici açıklamala-
rına dikkat ediniz. Özel paslanmaz çelik temizleyicilerini müşteri hizmetlerimizden veya yetkili servisten temin
edebilirsiniz.
Emaye ve boyalı
yüzeyler
Bulaşık deterjanı ve sıcak su ile nemlendirilmiş bez ile siliniz. Yumuşak bir bez ile kurulayınız.
17
Pişirme alanında kendi kendini temizleyen yüzeylerin
temizlenmesi
Pişirme alanının arka paneli, yoğun gözenekli seramik ile
kaplanmıştır. Pişirilen ve kızartılan yemeklerden sıçrayan
parçalar, bu tabaka tarafından emilmekte ve fırın çalışır
durumdayken ortadan kaldırılmaktadır. Fırının ısısı ne kadar
yüksekse ve çalışma süresi ne kadar uzunsa, sonuç o kadar iyi
olacaktır.
Fırın birkaç kez çalıştıktan sonra hâla kirli ise, şu şekilde
hareket ediniz:
1. Pişirme bölümünün tabanını, tavanını ve yan panelleri iyice
temizleyiniz
2. 3D-Sıcak havanın : ayarlanması.
3. Boş, kapalı fırını yakl. 2 saat süreyle maksimum ısıda ısıtınız.
Seramik kaplama tekrar ısıtılır. Pişirme alanı soğuduysa,
kahverengi veya beyaz renkteki artıkları su ve yumuşak bir
sünger ile temizleyiniz.
Kaplamadaki hafif renk değişikliklerinin kendi kendini
temizleme fonksiyonu üzerinde etkisi yoktur.
Dikkat!
Asla aşındırıcı temizleme malzemeleri kullanmayınız. Bu tür
malzemeler, yoğun gözenekli kaplamayı çizecek veya zarar
verecektir.
Asla seramik kaplamayı fırın temizleyicisi ile temizlemeyiniz.
Yanlışlıkla üzerine fırın temizleyicisi sıçramışsa, temizleyiciyi
derhal bir sünger ve yeterli miktarda su ile temizleyiniz.
Pişirme bölümünün tabanının, tavanının ve yan panellerin
temizlenmesi
Bir bulaşık bezi ile sıcak bulaşık deterjanı veya sirkeli su
kullanınız.
Aşırı kirlenmesi durumunda, paslanmaz çelikten bulaşık teli
veya fırın temizleyicisi kullanınız. Sadece soğuk pişirme
alanında kullanınız. Kendi kendini temizleyen yüzeyleri asla
bulaşık teli veya fırın temizleyicisi ile temizlemeyiniz.
Rafları askıdan çıkartma ve takma
Rafları temizleme amacıyla çıkartabilirsiniz. Fırın soğutulmuş
olmalıdır.
Rafların çıkartılması
1. Rafı öne yukarı doğru kaldırınız
2. ve çıkartınız (Resim A).
3. Ardından tüm rafı ileri doğru itiniz
4. ve kaldırınız (Resim B).
Rafları bulaşık deterjanı ve bulaşık süngeri ile temizleyiniz. İnatçı
kirlerde bir fırça kullanınız.
Gazlı ocak bekleri ve
ızgaralar
Bulaşık makinesinde yıkamayınız. Izgaraları yerlerinden alıp sünger, bulaşık deterjanı ve sıcak su ile temizle-
yiniz.Bek gövde ve kapağını çıkartınız. Sünger, bulaşık deterjanı ve sıcak su ile temizleyiniz. Bek gövdelerin-
deki gaz çıkış boşluklarının temiz ve tıkanmamış kalmasına dikkat ediniz.Bujiler, küçük, yumuşak bir fırça ile
temizlenmelidir. Gazlı brülörler ancak bujiler temizse çalı
şacaktır.Bek çanaklarındaki yemek artıkları bulaşık
deterjanı ve sıcak su ile nemlendirilmiş bir bez ile temizlenmelidir. Az oranda su kullanılmalıdır. Cihazın iç
kısmına su ulaşmamalıdır. Enjektör deliğinin tıkanmamasına ve temizlerken zarar görmemesine dikkat edi-
niz.Temizleme işleminden sonra tüm parçaları iyice kurulayınız ve bek gövdeleri ile kapaklarının düzgün yer-
leşmelerine dikkat ediniz. Parçaları düzgün yerleştirmediğiniz takdirde beklerin yakılması zorlaşacaktır.Bek
kapağı siyah emaye kaplamalıdır. Yüksek ısı nedeniyle bu renk zamanla değişebilir. Bu durum beklerin
çalışmasını etkilemeyecektir.Izgaraları ald
ığınız yere yerleştiriniz.
Elektrik ocağı (opsi-
yonel)
Bulaşık süngerinin ağır kirler için tasarlanan yüzeyi ile krem bulaşık deterjanı kullanarak temizleyiniz. Ocak
plakasını temizledikten sonra kısa bir süre ısıtarak kurutunuz. Nemli ocaklar zamanla paslanabilir. Son ola-
rak bir bakım malzemesi sürünüz.Taşan besinleri ve yemek artıklarını daima hemen silip temizleyiniz.
Elektrik ocağının
metal halkası (opsi-
yonel)
Metal halkanın rengi zamanla kullanım ile değişir. Rengini eski haline getirmek mümkündür. Bulaşık sünge-
rinin ağır kirler için tasarlanan yüzeyi ile krem bulaşık deterjanı ile ovarak halkayı temizleyiniz. Bu esnada
ocağınızın diğer yüzeylerine temas etmeyiniz. Zarar görebilirler.
ğmeler Bulaşık deterjanı ve sıcak su ile nemlendirilmi
ş bez ile siliniz. Yumuşak bir bez ile kurulayınız.
Kapı camı Cam temizleyiciler ile temizlenebilir. Temizlik esnasında sert aşındırıcı temizleyiciler ve sivri metal cisimler
kullanmayınız. Bunlar camın yüzeyini çizebilir ve kırılmasına neden olabilir.
Conta Sıcak yıkama suyu ile nemlendirilmiş bez ile siliniz. Yumuşak bir bez ile kurulayınız.
Fırın zemini, tavan ve
yan paneller
Sıcak yıkama suyu veya sirkeli su. Yoğun kirlenmede: Fırın temizleme malzemesini sadece fırın soğukken
kullanınız. Asla arka duvarda kullanmayın.
Fırın lambasının cam
kapağı
Bulaşık deterjanı ve sıcak su ile nemlendirilmi
ş bez ile siliniz. Yumuşak bir bez ile kurulayınız.
Aksesuarlar Bulaşık deterjanı ve sıcak yıkama suyunda yumuşatınız. Bir fırça veya bulaşık süngeri ile temizleyiniz.
Alüminyum tepsi
(opsiyonel)
Bulaşık makinesinde yıkamayınız. Asla fırın temizleyicisi kullanmayınız. Asla bıçak vb. metalleri yüzeyine değ-
dirmeyin, çizilir. Bulaşık deterjanı ve sıcak su ile nemlendirilmiş yumuşak bir cam bezi ile ya da pürüzsüz bir
mikro elyaflı bez ile fazla bastırmadan yatay bir şekilde temizleyiniz. Yumuşak bir bez ile kurulayınız.Aşındı-
rıcı temizleme maddesi, sert sünger ve aşındırıcı temizleme bezi kullanmayını
z. Aksi durumda çizilebilir
Kapı çocuk kilidi
(opsiyonel)
Şayet cihazınızın kapısına çocuk kilidi monte ettiyseniz, temizlemek için kilidi monte ettiğiniz yerden sökme-
niz gerekir. Tüm plastik parçaları bulaşık deterjanlı sıcak suda yumuşatıp sünger ile temizleyiniz. Yumuşak
bir bez ile kurulayınız. Çocuk kilidi aşırı kirlenme durumunda sıkışıp işlevini tam yerine getiremez.
Taban çekmecesi
(opsiyonel)
Bulaşık deterjanı ve sıcak su ile nemlendirilmiş bez ile siliniz. Yumuşak bir bez ile kurulayınız.
Aksesuarlar Sıcak yıkama suyunda yumuşatınız. Bir fırça veya bulaşık süngeri ile temizleyiniz.

%



$
18
Rafların asılması
1. Rafı önce arka yuvaya yerleştiriniz, biraz arkaya doğru
bastırınız (Resim A)
2. ve daha sonra ön yuvaya asınız (Resim B).
Raflar sol ve sağ tarafa uyum sağlar. Resim B'deki gibi
yerleştirme seviyesi 1 ve 2 altta yerleştirme seviyesi 3, 4 ve 5
üstte olmalıdır.
Fırın kapısının çıkartılması ve yerleştirilmesi
Kapı camlarını sökmek ve temizlemek için fırın kapısını yerinden
çıkartabilirsiniz.
Fırın kapısı menteşelerinin birer kilitleme kolu vardır. Kilitleme
kolları kapandıysa (Resim A), fırın kapısı emniyete alınmıştır.
Fırın kapısı çıkartılamaz. Kilitleme kolu, fırın kapısını çıkartmak
için açıldıysa (ResimB), menteşeler emniyete alınmıştır. Aniden
kapatamazsınız.
: Yaralanma tehlikesi!
Menteşeler emniyete alınmamışsa, büyük bir kuvvet ile aniden
kapatınız. Daima kilitleme kolunun tamamen kapandığına, örn.
fırın kapısının çıkartılmasında tamamen açıldıysa, dikkat ediniz.
Kapının çıkartılması
1. Fırın kapısını tamamen açınız.
2. Her iki kilitleme kolunu sağa ve sola doğru açınız (Resim A).
3. Fırın kapısını dayamaya kadar kapatınız. İki elinizle sol ve sağ
taraftan tutunuz. Biraz daha kapatınız ve çekip çıkartınız
(Resim B).
Kapağın yerleştirilmesi
Fırın kapısını işlemleri tersten takip ederek yeniden yerleştiriniz.
1. Fırın kapısını yerleştirirken, her iki menteşenin de açılış
yönünde takıldığına dikkat ediniz (Resim A).
2. Menteşe çentiği her iki taraftan oturmalıdır (Resim B).
3. Her iki kilitleme kolunu tekrar kapatınız (Resim C). Fırının
kapısını kapatınız.
: Yaralanma tehlikesi!
Fırın kapısı yanlışlıkla yerinden çıkıp düşerse veya bir menteşe
aniden kapanırsa, menteşeden tutmayınız. Müşteri hizmetlerini
arayınız.
Kapı camlarının sökülmesi ve takılması
Fırın kapısını daha iyi temizlemek için camlarını sökebilirsiniz.
Sökülmesi
1. Fırın kapısını çıkartınız. Bunun için, Kapının çıkartılması
bölümüne bakınız. Kolu aşağıya gelecek şekilde bir bezin
üzerine yerleştiriniz.
2. Fırın kapısının üst kısmındaki kapağı sökünüz. Bunun için
parmaklarınızla soldan ve sağdan parçaya bastırınız. Kapağı
dışarı doğru çekerek yerinden çıkarınız (Resim A).
3. En üstteki camı kaldırınız ve dışarı doğru çekiniz (Resim B).
Camları cam deterjanı ve yumuşak bir bezle temizleyiniz.
: Yaralanma tehlikesi!
Çizik cihaz kapısı camı kırılarak sıçrayabilir. Cam kazıyıcı,
keskin veya aşındırıcı temizlik maddeleri kullanmayınız.
%
$
%$
%$
%
$
&
%$
19
Takılması
1. En üstteki camı her iki yanından tutarak arkaya doğru kavisli
bir şekilde içeriye sürünüz. Alt kısmındaki kanallara
girdiğinden emin olunuz. Camın düz yüzeyi dışta, pürüzlü
yüzeyi içte olmalıdır. (Resim A).
2. Fırın kapısının üst kısmındaki kapağı yerleştiriniz ve bastırınız.
Yanlardaki tırnakların yerine oturduğundan emin olunuz.
3. Fırının kapısını takınız.Bunun için, Kapının yerleştirilmesi
bölümüne bakınız.
Fırını ancak camlar talimatlara uygun biçimde takıldıktan
sonra kullanınız.
Kapı ilave güvenliği
Uzun pişirme sürelerine ihtiyaç duyan bazı yemeklerde fırının
kapısı çok yüksek sıcaklıklara ulaşabilir.
Eğer evinizde küçük çocuklar varsa fırın çalışmakta iken
çocukları gözleyiniz.
Buna ilave olarak, fırının kapısı ile doğrudan teması önleyen bir
koruma cihazı da (koruyucu kafes) bulunmaktadır. Bu özel
aksesuarı ( 469088) müşteri hizmetlerinden temin edebilirsiniz.
Bir arıza halinde yapılması gereken işlemler
Oluşan arızaların çoğu çok basit sorunlardan
kaynaklanmaktadır. Müşteri hizmetlerini aramadan önce tabloya
bakınız. Belki de arızayı kendiniz giderebilirsiniz.
Hasar tablosu
Bir yemek iyi olmazsa lütfen bölümüne bakınız. Sizin için
mutfağımızda denedik. Burada yemek pişirmeye ilişkin birçok
öneri ve bilgi bulabilirsiniz.
: Elektrik çarpma tehlikesi!
Usulüne aykırı onarımlar tehlike teşkil eder. Onarımlar, sadece
tarafımızdan eğitilmiş bir müşteri hizmetleri teknisyeni tarafından
yapılmalıdır.
Tavandaki fırın lambasını değiştiriniz
Fırın lambası bozuk ise veya yanmıyorsa, değiştirmek gerekir.
Isıya dayanıklı 40 Watt'lık lambalarışteri hizmetlerinden ya
da yetkili satıcılardan bulabilirsiniz. Yalnızca bu uygun lambaları
kullanınız.
: Elektrik çarpma tehlikesi!
Sigorta kutusundaki sigortayı kapatınız.
1. Hasar oluşmasını önlemek için mutfak bezini soğuk fırının
içine seriniz.
2. Cam kapağı sola çevirerek sökünüz.
3. Fırın lambasının yerine aynı tip yeni bir lamba takınız.
4. Cam kapağı tekrar takınız.
5. Bulaşık bezini alınız ve sigortayıınız.
Cam kapak
Hasarlı cam kapaklar hemen değiştirilmelidir. Uygun cam
kapağışteri hizmetlerinden temin edebilirsiniz. Cihazınızın
Enumarasını ve FDnumarasını belirtiniz.
$
Arıza Olası nedeni Giderme/Bilgi
Fırın çalışmıyor. Sigorta arızalı. Sigorta kutusuna bakıp
sigortada arıza olup olmadı-
ğını kontrol ediniz.
Elektrik kesin-
tisi.
Mutfak lambasının veya
diğer mutfak cihazlarının
çalışıp çalışmadığını kont-
rol ediniz.
Saat göstergesi
yanıp sönüyor
Elektrik kesin-
tisi.
Saati yeniden ayarlayınız
Fırın sıcak değil. Kontak yerle-
rinde toz vardır.
Şalter tutamaklarını birkaç
kez sağa sola çeviriniz.
Gaz brülörü
ateşlenmiyor.
Elektrik kesik
veya bujiler
ıslak.
Gaz brülörünü çakmakla
veya kibritle ate
şleyiniz.
20
şteri Hizmetleri
Cihazınızın tamir edilmesi gerekiyorsa müşteri hizmetlerimiz
size yardımcı olacaktır. Çağrı Yönetim Merkezimizi arayarak
size en yakın yetkili servis telefonunu alabilirsiniz.
Enumarası ve FDnumarası
Size nitelikli bir hizmet sunabilmemiz için telefon ettiğinizde ürün
numarasını (E-Nr.) ve parti numarasını (FD-Nr.) belirtiniz.
Numaraların yer aldığı tip levhasını fırın kapısının sağ tarafında
bulacaksınız. Gerektiğinde kolayca bulabilmeniz için fırınınıza ait
verileri ve müşteri hizmetleri telefon numarasını buraya
yazabilirsiniz.
Garanti süresi içerisinde de olsa hatalı kullanma halinde bir
servis teknisyeninin gelmesinin ücretsiz olmadığını dikkate
alınız.
Kullanım ömrü :10 yıldır (Ürünün fonksiyonunu yerine
getirebilmesi için gerekli yedek parça bulundurma süresi)
Arızalarda onarım siparişi ve danışma
Üreticinin yetkisine güveniniz. Böylelikle gerekli onarım
çalışmaları
nın, cihazınızın orijinal yedek parçalarına sahip,
eğitilmiş servis teknisyenleri tarafından yapıldığından emin
olabilirsiniz.
Enerji ve çevre için öneriler
Burada fırında pişirme ve kızartma sırasında ve pişirme
bölümünde pişirme sırasında nasıl enerji tasarrufu
sağlayabileceğinize ve cihazınıza doğru şekilde nasıl bakım
yapabileceğinize dair ipuçlarını bulabilirsiniz.
Fırında enerji tasarrufu
Eğer fırınınızı sadece tarifte veya kullanım kılavuzundaki
tablolarda ön ısıtma yapılması gerektiği söyleniyorsa,
önceden ısıtınız.
Koyu renkli, siyah cilalı veya emaye kaplama kek kalıpları
kullanınız. Bu tür kalıplar fırının sıcağını en iyi şekilde
değerlendirir.
Fırın kapağını, pişirme ve kızartma işlemleri boyunca mümkün
olduğunca az açınız.
Birden fazla pasta pişirecekseniz, peş peşe pişirmeniz uygun
olur. Fırın henüz sıcaktır. Böylelikle, fırın bir önceki pastadan
dolayı daha sıcak olduğu için bir sonraki pastanın pişme
süresi kısalır. 2 baton kek kalıbını yan yana da sürebilirsiniz.
Daha uzun pişirme sürelerinde pişirme süresi bitiminden
10 dakika önce fırını kapatabilir ve yiyeceği kalan sıcaklıkla
pişirebilirsiniz.
Gazlı pişirme bölümünde enerji tasarrufu
Yemekleriniz için uygun boyutta tencereler kullanınız. Büyük
ve az doldurulmuş tencereler daha fazla enerjiye ihtiyaç
duyar.
Tencere için her zaman uygun bir kapak kullanınız.
Alev her zaman tencerenin altında olmalıdır.
Çevre kurallarına uygun şekilde imha
edilmesi
Ambalaj malzemesini çevre kurallarına uygun şekilde imha
ediniz.
Sizin için kendi mutfağımızda test edilmiştir
Burada, bazı yemekler ve bu yemekler için en uygun olan
ayarlar sunulmuştur. Burada sizlere, yemeğiniz için hangi ısıtma
türünün ve sıcaklığın uygun olduğunu göstereceğiz. Uygun
aksesuarlar ve hangi yüksekliğe sürmeniz gerektiğini gösteren,
bilgileri elde edeceksiniz. Kaplar ve hazırlık için öneriler
alacaksınız.
Bilgiler
Tablo değerleri her zaman, besinlerin soğuk ve boş pişirme
alanına sürülmesi durumu için geçerlidir.
Ön ısıtmayı sadece, eğer tabloda verilmiş ise yapınız.
Aksesuarı ön ısıtma yapmadan önce yağlı kağıt ile kaplayınız.
Tablolarda bildirilmiş olan süreler kılavuz değerlerdir. Bu
değerler, gıda maddelerinin durumuna ve kalitesine bağlıdır.
Teslimatta yer alan aksesuarı kullanınız. Diğer aksesuarlar ile
özel aksesuarlarışteri hizmetlerinden veya konunun
uzmanından temin edebilirsiniz.
Kullanmadan önce, ihtiyacınız olmayan aksesuarları ve
kapları pişirme alanından çıkartınız.
Sıcak aksesuarları veya kapları pişirme alanından çıkarırken
daima bir mutfak eldiveni kullanınız.
ENo.
FDNo.
şteri Hizmetleri
O
TR 444 6688
Çağrı merkezini sabit hatlardan aramanın bedeli şehir içi
ücretlendirme, Cep telefonlarından ise kullanılan tarifeye
gore değişkenlik göstermektedir.
Bu cihaz, ömrünü doldurmuş elektrikli ve elektronik
cihazlar ile ilgili Avrupa yönetmeliği 2012/19/EG’ye
(waste electrical and electronic equipment – WEEE)
uygun şekilde işaretlenmiştir.
Bu yönetmelik, eski cihazların geri alımı ve
değerlendirilmesi ile ilgili AB-çapındaki uygulamaların
çerçevesini belirtmektedir.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32

Siemens HR745533T Kullanım kılavuzu

Kategori
Ocaklar
Tip
Kullanım kılavuzu