Electrolux EKM6702 Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
Elektrikli-gazlı fırın
Mod. EKM 6702
KULLANMA KILAVUZU
35690-5102
TR
2
Montaj
Bu fırının montajı Yetkili Servis tarafından üretici
firmanın öngörğü kurallar dahilinde yapılmalıdır.
Havanın serbest olarak cihaz etrafında dolaşabilmesini
sağlayınız. Havalandırmadaki tıkanıklıklar oksijen
yetersizli-ğine neden olur.
Cihazın gaz şebekesine bağlantı hortumunun
yanındaki bilgi etiketinde belirtilen gaz tipi ile
beslenmesini sağlayınız.
Gazla beslenen bir ocağın kullanılması, içerisinde
bulunduğu ortamda ısı ve nem oluşmasına neden olur.
Havalan-dırma girişlerini ık ve çalışır durumda
bulundurmak veya tahliye bacaları ile donatılmış bir
davlumbaz kurmak sureti ile ortamın iyi bir şekilde
havalandırılmasını sağlayınız.
Cihazın yoğun ve uzun süreli kullanılması durumunda,
örneğin bir pencereyi ık tutmak veya varsa elektrikli
aspiratörün emiş cünü yükseltmek sureti ile, daha
etkin bir havalandırma yapılmasını sağlayınız.
Bu fırın oldua ağırdır. Taşırken dikkat etmelisiniz.
Fırını kapı tutamağından tutarak taşımayınız. Fırını
zemin üzerinde sürükleyerek taşımayınız bu fırının
ayaklarına zarar verebilir.
Fırını kullanmadan önce tüm ambalaj malzemelerini
sökünüz.
Fırının teknik özelliklerini kesinlikle değiştirmeye
kalkışmayınız bu sizin ve ürünüz için oldukça
tehlikelidir.
Çocuk Emniyeti
Bu fırın yetişkinler tarafından kullanılmak üzere
tasarlanmış ve üretilmiştir. Çocukların fırınla veya fırın
etrafında oynamalarına kesinlikle izin vermeyiniz.
Fırın kullanıldığı sürece sıcaktır. O yüzden çocukları
fırın soğumadan fırına yaklaştırmayınız.
Çocuklar fırının üzerindeki tava ve tencereleri çekip
devirerek kendilerine zarar verebilirler.
Kullanım
Bu fırın evlerde kullanılmak amacıyla tasarlanmıştır.
Ticari ve endüstriyel amaçlar için kullanılmamalıdır.
Fırın çalıştığı sürece kullanıldığı ortamda ısı ve nem
üretir. Bu yüzden ocağın bulunduğu ortamın
havalandırılması gerekir. Bu işlem için ya sürekli hava
akışı sağlayan bir aspiratör kullanılmalı ya da ortam
kullanıcı tarafından sık sık havalandırılmalıdır.
Fırın uzun süreli kullanılacağında bir pencere açarak
ya da aspiratörün hızını arttırarak havalandırmanın
sürekli olması sağlanmalıdır.
Eğer cihazınızın üst kısmında bir kapak varsa bu
cihazın ocak kısmını çalışmadığında tozlardan
korumak çalıştığında ise yağların sıçramasını
önlemektir. Başka amaçlar için kullanmayınız.
Cihazın üst kapağını kapatmadan önce daima
temizleyiniz.
Kapağı kapatmadan önce daima sıçrayan sıvıları bir
bezle siliniz.
Kapağı kapatmadan ya da açmadan önce yemek
artıklarını temizleyiniz.
DİKKAT! Cam kapak aşırı ısıya maruz kaldığında
kırılarak dağılabilir. Kapağı kapatmadan önce daima
ocakların kapalı olduklarını kontrol ediniz.
Fırını su ile temas ettirmeyiniz. Böyle bir durumda
fırını kesinlikle çalıştırmayınız. Ayrıca fırını ıslak elle
çalıştırmayınız.
Fırını kullanmayacağınız zaman kontrol ğmelerinin
KAPALI konumda olduğundan emin olunuz.
Diğer ev aletlerini kullanırken kablolarının fırının sıcak
yüzeylerine temas etmemesini sağlayınız.
Dengesiz tavaların ve diğer kapların devrilerek bir
kazaya sebep verme ihtimallerinden dolayı bu tür
kapların kullanılmaması gerekir.
Fırın her zaman temiz tutulmalıdır. Fırın üzerinde veya
içerisinde bırakılan yemek ve yağ atıkları bir yangına
sebep olabilir.
Fırının iç kabininde veya ocak kısmında kesinlikle
plastik kaplar kullanmayınız. Fırının hiç bir parçasını
alüminyum folyo ile kaplamayınız.
Fırının arkasında ortaya yerleştirilmiş olan boşluk fırın
kabininin havalandırılması için konulmuştur. Bu
yüzden burasının sürekli ık kalmasını sağlayınız.
Çabuk ve kolay bozulan gıdaları, plastik malzemeleri
ve aerosolleri fırın ısısından etkileneceklerinden dolayı
fırının üzerinde veya içerisinde saklamayınız.
Patlayıcı ve yanıcı maddeleri kesinlikle sıcak saklama
bölmesinde saklamayınız.
Servis
Bu fırın sadece Yetkili Servis tarafından monte edilmeli,
onarılmalı ve servis hizmeti verilmelidir. Ayrıca sadece
orijinal yedek parça kullanılmalıdır.
Çevre ile ilgili Bilgiler
Ambalaj malzemelerini fırının montajından sonra çevre
ve genel güvenliğe uygun olarak elden çıkarınız. Eski
fırınınızı atmanız durumunda ise besleme kablosunu
keserek kullanılmaz hale getiriniz.
Ürünün ya da ambalajinin üzerindeki simgesi, bu
ürünün normal ev atığı gibi iılem remeyeceğini belirtir.
Bunun yerine ürün, elektrikli ve elektronik ekipmanların
geri dönüşümü için belirlenen toplama noktalarına teslim
edilmelidir. Ürünün hatalı bir şekilde atılması veya imha
edilmesi çevre ve insan sağlığı ısından olumsuz
sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle, bu ürünün doğru bir
şekilde elden çıkarılmasını sağlayarak potansiyel
olumsuz sonuçları önlemeye yardımcı olmuş olursunuz.
Bu ürünün geri dönüşümü hakkında daha detaylı bilgi
için lütfen mahalli idareyle, ev çöpü toplama servisiyle
ya da ürünü satın aldığınız mağaza ile temasa geçiniz.
ÖNEMLİ EMNİYET BİLGİLERİ
Fırını kullanmadan önce bu güvenlik bilgilerini dikkatlice okumalısınız.
3
ELECTROLUX HOME PRODUCTS ITALY S.p.A.
Viale Bologna, 298
47100 FORLI' (Italien)
Bu kullanma Kılavuzunu ileride kullanmak
üzere bir başvuru kaynağı olarak saklayınız
ve eğer ürünü satarsanız kılavuzu yeni
sahibine veriniz
Kullanım Kılavuzundaki
Semboller ve Anlamları
Aşağıdaki semboller istediğiniz bilgiye kolaylıkla
ulaşmanıza yardımcı olacaktır :
Güvenlikle ilgili bilgiler
“Adım adım Talimatlar
Yararlı ve önerilen yol gösterici bilgiler
Çevre koruması ile ilgili bilgiler
F
İçindekiler
Bu cihaz aşağıdaki Avrupa Birliğinin E.E.C
direktiflerine uygundur.
73/23-90/683 sayılı Alçak Gerilim Direktifi
89/336 sayılı Elektromanyetik Uyumluluk Direktifi
90/396 sayılı Gazlı Cihazlar Direktifi
93/68 sayılı Genel Direktifler
ve daha sonraki değişiklikler
Kullanım Bilgileri
Önemli emniyet bilgileri............................................2
Fırının Görünüşü......................................................4
Kontrol ğmeleri....................................................5
Fırın Kısmının Özellikleri...........................................6
İlk Kullanım Öncesi..................................................7
Fırının kullanımı ........................................................7
İpuçları ve Yararlı Bilgiler...........................................8
Fırının kullanımına ilişkin tavsiyeler...........................9
Pişirme Tablosu.....................................................10
Temizlik ve Bakım..................................................11
Arızalar ve Çözümleri.............................................14
Garanti Koşulları ....................................................15
Teknik Yardım ve Yedek Parça................................15
Montaj Bilgileri
Teknik veriler..........................................................16
Montaj Bilgileri.......................................................16
Monte Edileceği Ortam...........................................17
Gaz Bağlantısının Yapılması ...................................17
Gaz Döşümü......................................................19
Elektrik Bağlantısı ..................................................20
4
Izgara
Fırın lambası
Fan
Fırının Görünüşü
654321 8
Saklama Çekmecesi
ÖNEMLİ : F ır ı nı nı zı n alt kı smına yerleştirilmiş olan
saklama çekmecesine sadece ısıya dayanıklı
kaplar konulmalıdır. Kesinlikle tutuşan, yanabilen
ve patlayabilen malzemeleri koymayınız.
7
AksesuarlarFırın
1. Arka sol bek ocak kontrol ğmesi
2. Ön sol bek ocak kontrol ğmesi
3. Ön sağ bek ocak kontrol ğmesi
4. Arka sağ bek ocak kontrol ğmesi
5. Fırın fonksiyon ayar ğmesi
6. Termostat ayar ğmesi
7. Termostat kontrol lambası
8. Çalışma lambası
1 fırın rafı
2 tepsi
1 kızartma tavası
5
Şekil 1
Kontrol paneli üzerinde ocak kısmındaki ocakların
çalıştırılması için kontrol ğmeleri vardır. (Şekil 1)
Ocakların ayar ğmeleri saatin ters yönünde çevrilerek
küçük alev sembolüne saat dönüş yönünde çevrilerekte
büyük alev sembolüne getirilebilir.
l gaz çıkışı yok
azami gaz çıkışı
asgari gaz çıkışı
Ocak Beklerinin Yakılması
Yanmanın kolayca oluşması için bek şapkasının
üzerine herhangi bir kap yerleştirmeden önce ocak
bekini ateşleyiniz.
1Ocağı yakmak için ocak bekine olan ğmeyi dibine
kadar bastırınız ve azami gaz çıkışıkonumuna
kadar çeviriniz. Bekte otomatik olarak yanma
oluşacaktır.
2Ocak tutuşturulduktan sonra, alevin zgün olup,
olmadığını kontrol ediniz ve ğmeyi istediğiniz
alev boyunu elde edinceye dek çeviriniz.
Manuel ateşleme (Elektrikler kesik ise)
1Ocağa bir alev yaklaştırınız
2Ocağı yakmak için ocak bekine olan ğmeyi dibine
kadar bastırınız ve azami gaz çıkışıkonumuna
kadar çeviriniz.
Eğer ilk denemede ocak yanmıyorsa işlemi tekrar ediniz
ve ğmeyi basılı tutma süresini biraz daha uzatınız.
Eğer birkaç denemede ocak yanmıyorsa beklerin ve bek
şapkalarının yerlerine doğru olarak yerleşip
yerleşmediklerini kontrol ediniz (şekil 2).
Alevi söndürmek için, ğmeyi saat döş yönde (l)
simgesine dek çeviriniz.
Kontrol ğmeleri
A Bek Şapkası
B Bek
C Ateşleme Bujisi
Şekil 2
Ocak Beklerinin Doğru Biçimde
Kullanılması
En şük gaz tüketimi ve en yüksek verim elde etmek
için, yalnızca dibi z ve aşağıdaki Tabloda rülğü
gibi boyutları ocak beki (şekil 3) boyutlarına uygun kaplar
kullanınız.
Kullanılacak pişirme kaplarının en az ve en fazla
olması gereken alt çapları
BRÜLÖR ASGARİ ÇAP AZAMİ ÇAP
Hızlı 180 mm. 260 mm.
Yarı-hızlı 120 mm. 220 mm.
Yardımcı 80 mm. 160 mm.
Şekil 3
6
Fırın Fonksiyon Kontrol ğmesi
(Şekil 4)
Geleneksel Pişirme : Isı hem alt ısıtıcıdan
hem de üst ısıtıcıdan gelir. Böylece fırın
içerisinde eşit bir ısıtma yapılmış olur.
Hava sirkülasyonlu (Fanlı/Turbo) - alt ve üst
ısıtma elemanları fırının iç kısmına ısı verirken
fan sıcak havanın yiyeceklerin etrafında
dolaşmasını sağlar. Kek, kurabiye veya ekmek
pişirmeye çok uygundur.
İç ızgara elemanı: küçük miktarda
yiyeceklerin ızgara yapılması için kullanılabilir.
Çift ızgara : ızgara elemanının tamamı
çalışacaktır.
Pizza Konumu- Alt ısıtma ve ızgara elemanları,
pizzaların, kişlerin ve pastaların tabanına
doğrudan ısı verirken pizza ve pasta
malzemelerinin pişmesi için fan, havanın
dolaşmasını sağlar.
Alt Isıtıcı : Isı sadece alt ısıtıcıdan gelir.
Termostat Kontrol ğmesi (Şekil 5)
Termostat kontrol ğmesini 50 ºC ile 250 ºC ("max")
arasındaki sıcaklıkları seçmek için saat yönünde
çevirmeniz gerekmektedir.
Termostat Kontrol Lambası (ºC)
Önceden ayarlanmış sıcaklığa ulaşıldığında söner ve her
defasında fırını ayarlanmış olan sıcaklıkta tutabilmek için
otomatik olarak devreye giren termostatla birlikte devreye
girerek yanar.
Fırın Çalışma Kontrol Lambası
Eğer bu lamba yanıyorsa ısıtma elemanlarından biri veya
birkının devrede olduğunu gösterir.
Damlama Tepsisi ve Izgara
Bu fırın emaye bir damlama tepsisi ile donatılmıştır.
Kızartılmış etlerin suyu, ızgara ya da şiş yaparken
damlayan yağları, bir ızgara ya da tepside pişirilen
besinlerin damlayan sularını toplamak amacıyla
kullanılır.
Fırın Kısmının Özellikleri
Şekil 5
Şekil 4
7
F
Fırını kullanmadan önce hem iç tarafında hem de dış
tarafında bulunan tüm ambalaj malzemelerini çıkarın.
İlk kullanımdan önce bir kez fırın içerisinde yiyecek
olmadan çalıştırlmalıdır. Bu esnada fırından hoş olmayan
kokular gelebilir. Bu gayet normal bir durumdur.
1Fırın fonksiyon ğmesini geleneksel pişirme
konumuna alınız ( )
2Termostat ğmesini max” konuma
ayarlayınız.
3Ortamın havalandırılması için bir pencere ınız.
4Fırını yaklaşık 45 dakika boş olarak çalıştırınız.
Bu işlemin yaklaşık 5-10 dk süresince ızgara
fonksiyonu ve fanlı pişirme ile tekrar edilmelidir.
İlk Kullanım Öncesi
4
3
2
1
Fırının kullanımı
Daima fırın kapağını kapalı tutarak çalıştırın.
Fırın kapağını belirli bir mesafede durarak ın.
Aşamalı ılan kapının birden ılmasına izin
vermeyin; tamamen ılıncaya kadar kapı kolunu
tutarak kapağı destekleyin.
Fırının dört tepsi seviyesi ve iki tepsisi vardır.
Tepsi konumları, şekilde gösterildiği gibi fırının alt
tarafından yukarı doğru sayılır. Şekilde sterildiği
gibi bu tepsilerin doğru yerleştirilmesi önemlidir.
Tabakları doğrudan fırın tabanının üzerine
yerleştirmeyin.
Dikkat! - Pişirme sırasında fırın tabanı üzerine her
hangi bir cisim koymayın veya fırının her hangi bir
kısmını alüminyum folyo ile sarmayın; aksi
takdirde emaye yüzeylere ve pişirdiğiniz
yiyeceklere zarar verebilecek ısı birikmesi
meydana gelebilir. Tavaları, ısıya dayanıklı kapları
ve alüminyum tepsileri raflara takılmış tepsilerin
üzerine koyun.
8
Buğulanma ve Buhar
Fırının, doğal bir hava sirkülasyonu ve sürekli bir
buhar sirkülasyonu sağlayan özel bir sistemi vardır.
Bu sistem, buharlı bir ortamda pişirme yapmanızı
ve yiyeceklerin içinin yumuşak ve dışının gevrek
olmasını sağlar. Bunun yanında, pişirme süresi ve
enerji tüketimi en aza indirilir. Pişme sırasında fırının
içinde, kapakıldığında dışarı çıkan buhar oluşabilir.
Bu normaldir.
Ancak, içindeki buharın veya ısının dışarı
çıkması için, pişirme sırasında ya da sonrasında
kapağı açarken fırından uzak durun.
Buhar fırının dış tarafındaki soğuk yüzeylere (örn;
kaplama) temas ettiğinde yoğunlaşarak su
damlacıkları haline dönüşecektir. Bu oldua normal
bir durum olup fırında bir sorun olduğunu göstermez.
Renk solmalarını önlemek için, yüzeydeki su
damlalarını ve kirleri zenli olarak temizleyin.
Pişirme kapları
l 230°C’lik sıcaklığa dayanabilecek uygun kaplar
kullanın.
l Pişirme kapları, fı rı n tepsileri vs. fı rı n ı n arka tarafındaki
ızgarayı kapatacak şekilde veya doğrudan fırın
tabanının üzerine yerleştirilmemelidir.
l Isının dolaşmasını engelleyerek performansı
şüreceğinden dolayı 30 cm x 35 cmden büyük
pişirme kaplarını kullanmayın.
Kapların pişme sonuçları
üzerindeki etkileri
Kapların ve kutuların, içindeki yiyeceklere ısıyı iletme
yöntemlerini etkileyen kalınlıkları, iletkenlikleri, renkleri
vs. farklılık gösterir.
A Alüminyum, çanak, cam ve parlak kaplar pişmeyi ve
tabanın kı zarmasını engeller.
B Emaye kme demir, anotlaştırılmış alüminyum,
yapışmayan alüminyum ve dışı renkli ve koyu ağır
kaplar pişmeyi ve tabanın kı zarmasını artırır.
İpuçları ve Yararlı Bilgiler
9
Geleneksel Pişirme
Isı alt ve üst ısıtıcıdan gelmektedir ve pişirme kapları
orta raf konumuna yerleştirilmelidir. Eğer ısının alttan
veya üstten daha fazla gelmesini istiyorsanız kaplarınızı
daha alt ya da daha üst raf konumuna yerleştirebilirsiniz.
Fanlı Pişirme
Fırının arka tarafına yerleştirilen bir fan vasıtasıyla sıcak
hava fırının içerisinde ve pişirme kaplarının çevresinde
dolaştırılır. Bu yöntem ile ısı fırın içerisinde daha çabuk
ve daha zenli olarak dolaştırılmış olur. Ayrıca bu
sistem sayesinde bir kaç farklı besin kabı aynı anda
farklı raf konumlarında pişirilebilir. Bu pişirme yöntemi
ile havanın içindeki rutubet ayrıştırılır ve ortamdaki hava
kurutulur. Böylece farklı raf konumlarındaki farklı
besinlerin tad ve kokuları birbirine karışmamış olur. Bu
şekilde sadece bir raf konumunda da pişirme yapılabilir.
Bu tür pişirmeden en iyi sonucu alabilmek için pişirme
kabını en alt raf konumuna yerleştiriniz. Bu fırın özellikle
donmuş besinlerin hızla çözdürülmesinde, sağlık
koşullarına uygun saklanmasında, evde reçel yapımında,
meyvelerin ve mantarların kurutulmasında kullanılabilir.
Fırının Kullanılması
Keklerin ve Hamur İşlerinin Pişirlmesi
Herhangi bir farklılık gözetmeksizin besinleri fırına
koymadan önce en az 10 dk’lık bir ön ısıtma yapınız.
Pişirme işlemi yaparken özellikle besinlerin kabarması
sırasında fırının kapısını açmayınız. (Örn: kabarmış
hamur işi, pasta ve sufle). Kapak ılırsa kabarmaları
engellenmiş olur. Hamur işlerinin kabarmalarını kontrol
etmek için içine kürdan batırıp bir miktar karıştırabilir-
siniz. Eğer kürdan temiz olarak çıkarsa hamur işi pişmiş
demektir. Bu kontro yapmak için pişme süresinin ¾
ünün geçmesini bekleyiniz.
Aşağıdaki genel kuralları unutmayınız:
Pişirilen bir besinin üst kısmının pişmiş olması
kısımlarında yeterince pişmiş olduğunu göstermez. İç
kısımların pişmesi için şük sıcaklık ve daha uzun pişme
süresi gereklidir. Aksi taktirde yani kısa pişirme süresi
ve yüksek ısıda besinin yapısı kuruyacaktır.
Etlerin Pişirilmesi
Ağırlığı en az 1 kg olan etleri fırında pişirebilirsiniz. Bu
durumda da etlerin kurumalarından sakınınız. Eğer çok
iyi kızarmasını istiyorsanız bir miktar yağ kullanınız. Eğer
yağsız bir paa ise bir miktar sıvı yağ veya teryağı ya
da ikisini birden sürebilirsiniz. Eğer et büyük bir paadan
kesilmişse diğer yüzüne tereyağ ya da sıvı yağ sürmeye
gerek yoktur. Eğer bu paa yük bir etin sadece bir
tafarından kesilmişse kesilen tarafı yukarı gelecek şekilde
fırına koyunuz. Eğer paa yük ve yumuşak ise sadece
alt tarafını yağlayınız. Dondurucuda saklanmış olan
kırmızı bir eti pişirecekseniz bunu dondurucudan 1 saat
önce çıkarınız.
Eğer özellikle kırmızı et kızartacaksanız pişirmeye
başlamadan önce kesinlikle tuz katmayınız. Çünkü tuz
eti sulandırarak kanlarının dışarı çıkmasına sebep olur.
Bu durumda etin üst kısımlarını kızarmasını engellemiş
olur. Ete tuz katılması etin pişme süresi yarılandığında
tavsiye edilir. Kızartılacak eti sığ kenarlı bir kapta fırına
koyunuz. Yüksek kenarlı kaplar ısının ete geçmesini
engelleyebilir. Et ısıya dayanıklı bir bir kapla veya
doğrudan ızgaranın üzerine konulabilir. Izgaranın altına
da akan yağları ve suları toplamak için damlama tepsisini
yerleştiriniz. Eğer pişirme süresi kısa ise üzerine
ekleyeceğiniz sosu hemen koyunuz. Aksi taktirde
pişmenin son yarım saatinde ekleyiniz. Eti önce yüksek
ısıda pişirmeye başlayınız. Pişmenin bitişine doğru ısıyı
şürünüz. Beyaz etleri pişirirken pişirme boyunca ısıyı
şük tutunuz. Etin pişme derecesini anlamak için ete
bir çatal ile bastırınız eğer çatal ete batıyorsa pişmiş
demektir. Pişme işlemi bittikten sonra etin suyunun
çekilmesi için en az 15 dk bekledikten sonra eti kesiniz.
Daha sonra servis tabağına alarak fırının içerisinde en
şük sıcaklıkta tutarak sıcak kalmasını sağlayınız.
Izgara Yapma
Etin ızgara yapılmaya uygunluğunu kontrol ediniz. Etler
veya sakatatlar genellikle dilim ve paalar halinde çeşitli
ölçülerde kesilirler. Ancak genellikle pek kalın olmazlar.
Kümes hayvanları genellikle ortadan ikiye lünürler.
(Örn: balık, şiş kebaplık et, deniz mahsulleri, dolmalık
biber, patlıcan gibi). Et ve balık daima ızgaranın üzerine
konulmalı ve hafifçe fıa ile yağ sürülmelidir. Etlerin
pişmesinden sonra üzerine tuz eklenmelidir. Fakat
balıkların tuzları pişirmeye başlanmadan önce içlerine
konulmalıdır. Etler kalınlıklarına re ızgara rafı, ısıtıcıya
daha yakın ya da daha uzak yerleştirilmelidir. Etleri
ısıtıcıya çok yakın yerleştirmekten kınınız. Etlerin
dışının yanması iç kısımların ise pişmemesi söz konusu
olabilir. Et sularının damlaması ve yağ damlalarından
dolayı oluşabilecek dumandan kınmak için damlama
tepsisine 1 veya 2 bardak su koyunuz. Izgara
konumunda, tost, kızartılabilen meyveler örn: muz, ikiye
lünş greyfurt, ananas, elma vs yapılabilir. Yanlız
meyvalar ısı kaynağının yakınına yerleştirimemelidir.
Pişme Süreleri
Pişme süreleri besinin türüne, kıvamına ve miktarına re
değişmektedir. Bir besini ilk kez pişirdiğinizde pişirdiğiniz
miktar ve kaba göre pişme süresini takip ediniz ve
sonucunu kontrol ediniz. Böylece ileriki pişirmeler için
bir kıyas elde etmiş olursunuz.
“PİŞİRME TABLOSU fırında pişirme ve ızgara yapma
konusunda bir kılavuz olarak verilmiştir. Ancak tabloda
verilen değerler, miktarın değişmesi ve kişisel tecrübeye
göre değişebilir.
Bununla birlikte sizlere verilmiş olan tabloları dikkatlice
takip ediniz ve yapacağınız pişirme işlemlerinde kılavuz
olarak kabul ediniz.
DİKKAT : Fırın kullanımda iken fırın iç kabininin herhangi
bir yerine veya damlama tavasına pasta kalıbı, güveç,
tahta tabak, alüminyum folyo vs koymayınız. Isı dolaşımı
engelleneceğinden dolayı verilen pişme süreleri birbirini
tutmayacak ve pişirmeden verim alınamayacaktır. Ayrıca
fırının emaye iç kabinine zarar verebilirler.
Fırının Kullanımına İlişkin Tavsiyeler
10
Pişirme Tablosu
MİKTAR
(gr)
KONUM
GELENEKSEL
PİŞİRME
°C
şÜNCELER
PİŞİRME
SÜRESİ
BESİNLER
Geleneksel ve Fanlı Pişirme
Pişme süreleri ön ısıtma sürelerini içermez.
Pişirme işlemi öncesinde fırının kısa süreli (yaklaşık 10 dakika) ön ısıtılması tavsiye edilir.
KEKLER
Karışık ve şekilli
Yumurta Beyazı 2 180 2 (1ve3) 160 45 60
Karışık 1 180 2 (1ve3) 160 20 35
Çörek-rek ve
hamur işi 2 180 2 (1ve3) 160 20 30
Peynirli Kek 1 175 2 150 60 80
Elmalı Pay 1 180 2 (1ve3) 160 40 60
Reçelli Turta 2 180 2 (1ve3) 160 45 60
Küçük Kekler 2 180 2 (1ve3) 160 15 20
Bisküviler 2 180 2 (1ve3) 160 10 20
Kurabiyeler 2 100 2 (1ve3) 100 90120
EKMEK PİZZA
1000 Beyaz Ekmek 1 200 2 175 45 60 Bir defada
500 Kepekli Ekmek 1 200 2 175 30 45
Kabında
500 Sandviç Ekmeği 2 200 2 (1ve3) 175 20 35 8 adet
250 Pizza 1 220 2 (1ve3) 200 20 35 Tepside
HAMUR İŞLERİ
Makarna 2 200 2 (1ve3) 175 40 50
Sebzeli Börek 2 200 2 (1ve3) 175 45 60
Küçük Börekler 2 200 2 (1ve3) 175 35 45
Lazanya 2 200 2 175 45 60
ETLER
1000 Biftek Kızartma 2 200 2 175 50 70 Izgarada pişirilir
1200 Domuz Eti Kızart. 2 200 2 175 100-130 Izgarada pişirilir
1000 Dana Eti 2 200 2 175 90-120 Izgarada pişirilir
1500 Sığır Filetosu 2 220 2 200 50 70 Izgarada pişirilir
1200 Kuzu Eti 2 200 2 175 110-130 But
1000 Tavuk 2 200 2 175 60 80 Tek Parça
4000 Hindi 2 200 2 175 210-240 Tek Parça
1500 Ördek 2 175 2 160 120-150 Tek Parça
3000 Kaz 2 175 2 160 150-200 Tek Parça
1200 Tavşan 2 200 2 175 60 80 Parçalar halinde
BALIK
1000 Bütün 2 200 2 (1 ve 3) 175 60140 2 balık
800 Fileto 2 200 2 (1 ve 3) 175 30 - 40 4 fileto
ÖNERİLER
1)Pişirme sürelerine ön ısıtma süreleri dahil değildir. Özellikle kek, pizza ve ekmek gibi besinleri pişirirken yaklaşık 10
dk ön ısıtma yapmanızı öneriyoruz.
2)Bir kaç rafta aynı anda pişirme yapılacaksa önerilen raf konumları tercih edilmelidir.
3)Tüm pişirme işlemleri fırının kapısı kapalı olarak yapılmalıdır.
4
3
2
1
FANLI PİŞİRME
KONUM
4
3
2
1
°C
11
RAF
KONUMU
BESİN
GRAM
MİKTAR
PİŞİRME SÜRESİ
Biftek 4 800 4 max. 10 8
Domuz Pirzolası 4 600 4 max. 12 8
Sosis 8 500 4 max. 10 6
Tavuk Paaları 6 800 3 max. 30 20
Çeşitli Kebaplar 4 700 4 max. 12 10
Tavuk ğ 4 400 4 max. 13 10
Yarım Domates 8 500 4 max. 12
Balık, fileto 4 400 4 max. 8 6
Kaburga 6 4 max. 12
Ekmek Dilimleri 4 4 max. 8
ÜST
ALT
PARÇA
ISI (ºC)
Izgara
NOT : Pişirilen etlerden damlayan yağları toplamak için en alt raf konumuna tepsi koymalısınız.
Pişme süreleri ön ısıtma sürelerini içermez.
Pişirme işlemi öncesinde fırının kısa süreli (yaklaşık 10 dakika) ön ısıtılması tavsiye edilir.
RAF
KONUMU
YİYECEK TÜRÜ
MİKTAR
GRAM
PİŞİRME
SÜRESİ
Pizza, yük boy 700 1 200 15 - 25 pişirme kabında
Pizza, küçük boy 500 1 200 10 - 20 ızgara üzerinde kalıp içinde
Sandviç ekmeği 500 1 200 15 - 25 kalıpta
ISI (ºC)
Pizza Konumu
NOTLAR
Herhangi bir bakım ve temizlik işlemi
yapılmadan önce fırının elektrik bağlantısı
kesilmelidir.
Her tür temizlik işlemine başlamadan önce,
ocağın elektrik beslemesini kesiniz.
Üst sacı temizlemek için buhar veya bir
buharlı temizleme cihazı kullanmayınız.
Ocak Kısmının Temizlenmesi
Salça, meyve suyu, sos gibi damlaları ılık deterjanlı su
ve yumuşak bir bezle mümkün olduğunca çabuk
temizlenmelidir. Kesinlikle bulaşık teli ya da keskin uçlu
malzemeler kullanmayınız. Emaye üzerindeki küçük
çizikleri yok etmek için fazla çizici olmayan mutfak
deterjanlarını kullanabilirsiniz.
Günlük temizlik için su ve piyasada bulunan normal
deterjanları kullanabilirsiniz.
Temizlik ve Bakım
Emayeli ocak ızgaralarını su ve deterjanla temizleyebilir
ayrıca bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz.
Bek şapkaları ve bekleri sıcak su ve deterjanla
yıkayabilirsiniz. Ancak yerlerine koymadan önce iyice
kurutunuz. Ayrıca yerlerine tam oturup oturmadıklarını
kontrol ediniz. Ocağın vdesi hafif çizici toz deterjan ve
bulaşık beziyle silinebilir.
Fırın kapağını ve kapak camını (eğer varsa) sadece ılık
su ile temizleyiniz. Çizici ve aşındırıcı malzemeler
kullanmaktan kınınız. Otomatik ateşlemeli ocaklarda
ateşleme bujilerini zenli olarak temizleyiniz. Böylece
ateşleme sorunlarını yaşamazsınız.
Ayrıca alev dağıtıcıların boşluklarının yemek artığı vs ile
tıkanmamış olduklarını sık sık kontrol ediniz.
12
A
C
B
Fırının Temizliği
Temizlik ve bakım işlemine başlamadan önce elektrik
bağlantısını kesmeden fırını fan konumunda çalıştırınız
ve kabinin bu şekilde soğumasını sağlayınız. Fırın daima
temiz tutulmalıdır. Çeşitli yağ oluşumları ve yemek
artıkları özellikle tava destekleri üzerinde bir yangına
sebep olabilirler.
Temizlik Malzemeleri
Fırının temizliği için kullanacağınız malzemelerin fırın
temizliğine uygun olup olmadığını kontrol ediniz. Üretici
tavsiyelerini dikkate alınız. Beyazlatıcı içeren temizlik
malzemeleri cilalı yüzeyleri karartabileceklerinden dolayı
kullanılmamalıdır. Ayrıca sert aşındırıcıların kullanılmaması
gerekir.
Dış Temizlik
Sıcak suda yıkanarak sıkılmış yumuşak bir bez
kullanarak fırın kapısını, tutamağını ve kontrol panelini
zenli olarak siliniz.
Ilık ve sabunlu su kullanarak fırının iç ve dış kapı camını
temizleyiniz. İç kapı camı aşırı kirlendiğinde uygun
temizlik malzemesi kullanarak temizleyiniz.
Kapı camları sıcakken fırın kapısını silmeyiniz. Aksi
takdirde fırının cam panelleri kırılabilir.
Fırın İç Kabini
Fırının emaye olan iç kabini fırın ılık iken daha kolay ve
daha iyi temizlenir. Her kullanım sonrası ılık sabunlu su
ile ıslatılarak sıkılmış yumuşak bir bezle siliniz.
Zaman zaman markalı fırın temizleyicisi kullanarak daha
iyi temizlik yapabilirsiniz.
Fırın Kapısı
Fırın kapısını temizlemek istediğinizde kapıyı aşağıda tarif
edildiği şekilde çıkararak temizleyebilirsiniz.
1 Fırın kapısını tamamen ınız.
2 Fırının menteşe bağlantılarını bulunuz (“A”).
3 Kapının her iki menteşesindeki kulaıklarının
kilitlerini ınız (“B).
4 Kapıyı sağından ve solundan tutarak yukarıya doğru
kaldırınız ve yarı kapalı konuma getiriniz (“C”).
5 Yavaşça kapıyı kapatınız (“C”).
6 Kapıyı yerine znce yerleştiriniz.
Fırın camını ılık suyla ıslatılarak sıkılmış sadece yumuşak
bir bezle siliniz.
Temizlik işleminden sonra fırın kapısını yukarıdaki
işlemlerin tersini yaparak yerine takınız.
13
Fırın Lambasının Değiştirilmesi
Lambayı değiştirmeden önce fırının elektrik
bağlantısını kesiniz.
Lambayı sökün ve aşağıdaki özelliklere sahip yüksek
ısıya dayanıklı (300 ºC) uygun bir lambayla değiştiriniz.
Gerilim : 230 V / 50 Hz
Gücü : 15 W / 25 W
Bağlantısiı: E 14
Kapağın Ayarlanması
Fırın modellerinde fırın üst kapakları özel denge yaylı
cam ile donatılmıştır.
Bu mekanizma cihazın arkasındaki menteşelerin içine
yerleştirilmiştir. Bu sayede üst cam kapak daha kolay
ve daha yumuşak kapanacaktır. Bir tornavida kullanarak
kapağın kapanma sertliğini ayarlayabilirsiniz.
Cam kapağın ılma / kapanma sertliğini şekilde
sterildiği gibi bir tornavida ile vidasını 2 veya 3 tur
çevirebilirsiniz (şekil 6 - şekil 7).
Dikkat ! Aşırı ısınmalarda üst kapak camı
parçalanabilir. Cam kapağı kapatmadan
önce daima ocakları (ya da elektrikli ısıtıcıyı)
kapatınız.
Şekil 6
Şekil 7
Şekil 8
14
ÇÖZÜM
1)Cihazın fişi takılı mı? Şebekede 220 V var mı?
Kontrol ediniz.
2)Ana sigorta atmış mı ? Kontrol ediniz.
3)Doğru kontrol ğmesini çevirdiğinizden emin misiniz?
Kontrol ediniz.
1)Ana gaz musluğu tıkanmış olabilir, bek şapkasında
yemek artıkları kalmış olabilir. Kontrol ediniz.
2)Bek şapkası ve bekin yerlerine düzgün olarak oturup
oturmadığını kontrol ediniz.Ör.Temizlik sonrası
1)Pişirme fonksiyonunun ve sıcaklık ayarının yapılmış
olduğundan emin misiniz? Kontrol ediniz
2)Fırın besleme kablosu sağlam mı ve fırın ÇALIŞIR
konumda mı ? Kontrol ediniz.
1)Termostat kontrol ğmesiyle bir sıcaklık ayar layınız.
2)Fırın fonksiyon ğmesiyle bir fonksiyon seçiniz.
1)Ampulü kontrol ediniz ve arızalıysa değiştiriniz.
(Fırın lambasının değiştirilmesi ile ilgili kısma bakınız)
1)Isı yüksek gelmiş olabilir o yüzden ısıyı tekrar ayar-
lamanız gerekir.
2)Kullanma kılavuzunun “Fırının Kullanılması kısmı na
bakınız.
1)Pişirme işleminden sonra yemek kaplarını fırın
içerisinde 15-20 dk.dan fazla bekletmeyiniz.
1)Rafların ve pişirme kaplarının fırının arka tarafındaki
fan paneline temas edip etmediklerini kontrol ediniz.
ARIZA
n Fırın komple çalışmıyor
n Gaz halkası dendgeli olarak yanmıyor
n Fırın kısmı çalışmıyor
n Fırın termostat lambası yanmıyor
n Fırın lambası yanmıyor
n Yemek kaplarını parlatmak uzun zaman alıyor
ve besinler çabuk pişiyor
n Fırın içerisinde ve besinlerin üzerinde buhar ve
yoğuşma var
n Fırın fanı sesli çalışıyor
Arızalar ve Çözümleri
NOT : Eğer arızayı bu tablodan gideremiyorsanız size en yakın Yetkili Servise başvurunuz. Eğer arıza teknik sebeplerden
kaynaklanmıyor ve kullanım hatasından kaynaklanıyorsa ürün garanti kapsamında dahi olsa servis ve işçilik ücreti
tüketici tarafından karşılanacaktır.
15
Üretici logosuna sahip orijinal yedek parçalar,
piyasada yalnızca Yetkili Servislerimizde
satılmaktadır.
Fabrikadan çıkışına izin verilmeden önce bu cihaz en iyi
çalışma sonuçlarını sergileyecek şekilde, uzman ve
kalifiye personel tarafından denenmiş ve ayarlanmıştır.
Daha sonra yapılacak olan gerekli tüm onarım ve ayar
işlerinin, azami özen ve dikkat sterilerek yapılması
şarttır.
Bu nedenle ihtiyaç olduğunda, size bu cihazı satmış olan
satıcınıza veya en yakın Yetkili Servis’e başvurarak,
arızanın türünü ve kılavuzun arka sayfasında garanti koşul-
larının altında kayıtlı bulunan cihazın modelini (Mod.),
ürretim numarasını (Prod. no) ve seri numarasını (Ser.
No.) bildiriniz.
Teknik Yardım ve Yedek Parça
Yeni cihazınız garanti kapsamı altındadır. Garanti
koşullarını, cihazın içerisinde bulunan belgelerde
göreceksiniz.
Kullanma Kılavuzu ile birlikte, satın aldığınızı
belgelendirecek ve satış tarihini gösterecek olan
makbuzu, ticari faturayı veya irsaliye senedini de
özenle saklayınız.
Yetkili Servise ihtiyaç duyulduğunda bu belgeleri
revlilere steriniz. Bu yöntem uygulanmadığı takdirde,
size verilecek olan teknik hizmet ve olası onarımlar ücret
karşılığında olacaktır.
Garanti Koşulları
16
Şekil 9
FO 0063
ÖNEMLİ : Bu fırının montajı sadece Yetkili
Servis Personeli tarafından yapılmalıdır. Bu
kılavuzda belirtilen emniyet kurallarına ve
yürülükte bulunan genel emniyet normlarına
uygun oalarak yapılmamış montajlardan
kaynaklanan her tür hasar ve zararlardan
dolayı üretici firma hiçbir sorumluluk kabul
etmez.
Yerleştirme
Cihazın dayandığı ve arasına girdiği mobilya
yüksekliklerinin fırının çalışma yüksekliğini aşmayacak
şekilde tasarlanmıştır.
Dengeleme
Fırın alt şasisinin ön ve arka şelerinde bulunan
yükseklikleri ayarlanabilir ayaklara sahiptir. Bu ayakların
bir anahtar vasıtasıyla ayarlanmaları fırının z ve dengeli
durmasını, tencere ve kaplardaki sıvılarında zgün
durmasını ve böylece ısının eşit olarak yayılmasını sağlar.
Teknik veriler
Fırın Isıtıcı Güçleri
Üst + Alt Isıtıcı 1800 W
Izgara Isıtıcısı 1650 W
Çift ızgara 2450 W
Hava sirkülasyonlu 1850 W
Pizza Konumu 2700 W
Konveksiyonel Fan 25 W
Fırın Lambası 25 W
Toplam Fırın 2700 W
Çalışma Gerilimi 230 V
Ürün Sınıfı : 2 sub sınıf 1
Ölçüler
Yükseklik 850 mm
Derinlik 600 mm
Genişlik 600 mm
Fırın Kapasitesi 56 d
Ocak Bekleri
Arka Sol Bek (Yarı hızlı): 2.0 kW
Ön Sol Bek (Hızlı): 3.2 Kw
Ön Sağ Bek (Yardımcı): 1.0 kW
Arka Sağ Bek (Yarı hızlı): 2.0 kW
ÜRÜN KATEGORİSİ: II2H3B/P
GAZ BESLEMESİ : G30/G31 - 28/30 mbar
Montaj Bilgileri
17
DİKKAT : Bu fırın sadece sürekli hava dolaşımı bulunan
bir ortama monte edilebilir.
Cihazın verimli çalışabilmesi ve kullanılan gazın iyi bir
şekilde yakılabilmesi için ortamda doğal bir
havalandırmanın bulunması gerekir.
(Cihazı monte eden personel aşağıdaki kurallara uymak
zorundadır.)
Hava akımı duvardan dışarıya ılan hava deliklerinden
veya pencerelerden direkt olarak içeriye girmelidir.
Bu delik (veya delikler) gerek içeriden gerekse dışarıdan
kesnilikle tıkanmayacak şekilde ılmalı ve tercihen yere
yakın ve yanan gazların tahliyesini kolaylaştıracak şekilde
olmalıdır.
Fırının montajı ve bakımı sadece Yetkili Servis tarafından
kurallara uygun olarak yapılmalıdır.
Elektrik bağlantısı ise kalifiye bir elektrik teknisyeni
tarafından yürürlükte bulunan standart ve normlara uygun
olarak yapılmalıdır.
Toprak hattının olmaması durumunda ya da yanlış
topraklama olması durumunda ortaya çıkan sonuçlar
üretici firma sorumluluğunda değildir.
Atık Gazların Tahliyesi
Gazla çalışan fırınların atık gazları bir davlumbaz ya da
aspiratörle dışarı atılmalıdır.
Gaz Bağlantısının Yapılması
Fırının gaz bağlantısı yürürkte bulunan normlara ve
yönetmeliklere göre kalifiye ve yetkili bir gaz tesisaısı
tarafından yapılmalıdır.
Fırın fabrikadan arka mündeki bağlantı borusunun
yanına konulmuş olan bilgi etiketinde belirtilen gaz
tipine uyumlu olarak çıkar.
Cihazın besleneceği gaz tipinin etikette belirtilen gaz
tipiyle aynı olmasına dikkat ediniz.
Monte Edileceği Ortam
A Dişli Somun
B Conta
C Yönü Değişebilen Rakor
D LPG ağızlığı
E DOĞALGAZ ağızlığı
Şekil 10
A
B
C
D
E
B
18
Sert ya da Esnek Metalik Boru ile
Gaz Bağlantısının Yapılması
Emniyet ısından daha venli olacağından dolayı fırının
gaz bağlantısı norm ve standartlara uygun esnek ve
paslanmaz bir çelik boru ile yapılabilir. Böylece fırının
fazla hareket etmesine gerek kalmaz. Fırının gaz giriş
rakoru Gc ½ ölçüsündedir.
Metalik Olmayan Esnek Boru ile
Gaz Bağlantısının Yapılması
Eğer gaz bağlantısı her istenildiğinde kontrol edilebilecek
konumdaysa standart ve normlara uygun olan esnek bir
boru kullanılabilir. Esnek borunun lastik taşıyıcı ağızlık-
larına uygun olarak emniyet kelepçeleri ile sıkıca
bağlanmalıdır. Bağlantı aşağıdaki şekilde yapılabilir.
- Esnek boru şekilde rülğü gibi vanaya ulaşmak
için fırının arkasından geçeceğinden hiçbir noktasında
30 ºC nin üzerinde ısıya maruz kalmamalıdır.
- Boru uzunluğu 150 cmyi geçmemelidir.
- Boru hiç bir şekilde boğulmamalıdır.
- Hiçbir şekilde kıvrılmaya,külmeye ve gerilmeye
maruz kalmamalıdır.
- Kesici kenar ve şelere temas etmemelidir.
- Zaman zaman kontrol etmek için her an ulaşılabilir
yerde ve konumda olmalıdır. Esnek borunun zaman
içerisindeki yıpranma kontrolünü aşağıdaki şekilde
yapabilirsiniz:
- Hortumun üzerinde ve uçlarında kesikler ,çatlaklar ve
yanık izleri olmamalıdır.
- Hortum aşırı sertleşmiş olmamalı esnekliğini
muhafaza etmelidir.
- Sıkma kelepçeleri paslanmış olmamalıdır.
- Son kullanım süresini ( 5 yıl) aşmamış olmalıdır.
Yukarıda belirtilen noktalarşn birinde ya da birkında
anormallik olması durumunda boruyu değiştiriniz.(Tamir
etmeye kalkmayınız)
ÖNEMLİ: Montaj işlemi tamamlandığında tün
bağlantı rakorlarını tek tek sabunlu su ile kontrol
ediniz. Asla ateşle kaçak kontrolü yapmayınız.
DOĞRU
Esnek Gaz
Borusu
Elektrik
Kablosu
YANLIŞ
Esnek Gaz
Borusu
Elektrik
Kablosu
Esnek Gaz
Borusu
Elektrik
Kablosu
DOĞRU
19
Gaz Döşü
Fırının imalatta ayarlanmış olan gaz tipini değiştirmek
için aşağıdaki işlemleri uygulayınız.
Gaz Bağlantısı (Şekil 11)
LPG : Bu tip gazla çalışacaksa birlikte verilmiş olan D”
ağızlığını kullanınız.
DOĞALGAZ : Bu tip gaz içinse E” ağızlığını kullanınız.
Ağızlıkla birlikte gaz borusu arasına B” contasını
koymayı unutmayınız.
Enjektörlerin Değiştirilmesi
1Ocak desteklerini çıkarın.
2Ocağın başlıklarını ve kapaklarını çıkarın.
3Bir lokma anahtar (7) ile enjektörleri gevşetin ve sökün
(Şekil 12) ve bunları, kullanılan gaz tipine uygun
olanlarla değiştirin (bkz. tablo “Enjektörlerin
karakteristikleri).
4Aynı işlemleri tersi sırayla takip ederek paaları takın.
5 İsim plakasını (gaz besleme borusu yakınında), yeni
gaz beslemesine uygun bir plaka ile değiştirin. Bu
etiketi, cihazla birlikte verilen enjektör ambalajında
bulabilirsiniz.
Beslenen gaz basıncı, gerekli basınçtan farklı ise,
zenlemelere uygun olarak gaz besleme borusuna
uygun bir basınç ayarlayıcı takılmalıdır.
LPG ve Doğalgazın basınçları farklı olduğundan yanma
güçleride farklıdır. (Doğalgaz LPG den daha kuvvetli yanar)
Eski enjektörleri ileride tekrar kullanabileceğinizden
dolayı saklayınız. Montaj anındaki ilk gaz dönüşü
garanti dahilinde yapılmakta daha sonraki dönüşümler
ise ücrete tabi olarak yapılmaktadır.
D
E
B Conta
D LPG ağızlığı
E DOĞALGAZ ağızlığı
FO 0392
GAZ BRÜLÖR MEME NOMİNAL AZALTILMIŞ NOMİNAL NOMİNAL
TİPİ TİPİ ÇAPI ISI ÇIKIŞI ISI ÇIKIŞI ÇIKIŞ BASI
1/100 mm kW kW (mbar)
m
3
/saat
g/
saat
Hızlı
121 3,2 0,65 0,305 -
Yarı hızlı
96 2,0 0,45 0,190 - 20
Yardımcı
70 1,0 0,33 0,095 -
Hızlı
88 3,2 0,65 - 233
Orta
71 2,0 0,45 - 145 28-30
Küçük
50 1,0 0,33 - 73
DOĞAL
GAZ
(Metan)
SIVI GAZ
(Bütan/
Propan)
Enjektörlerin karakteristikleri
Şekil 11
Şekil 12
B
20
Şekil 13
En küçük alev ayarı için bypas vidaları
Elektrik Bağlantısı
Fırının elektrik bağlantısını yapmadan önce
aşağıdakilerden emin olunuz.
l Evdeki elektrik tesisatı ve ana sigorta fırının toplam
elektrik cü kaldırabilecek durumda mı? (Bilgi
etiketine bakınız)
l Evdeki besleme hattı yürürlükteki standart ve
normlara göre topraklanmış olmalıdır.
l Priz ve çok kutuplu anahtar cihaza monte edildikten
sonra da kolay ulaşılabilecek bir yerde olmalıdır.
Bu cihazın yanında elektrik kablosu bulunmaz. Elektrik
ihtiyacına uygun olan bir kablonun takılması
gerekmektedir.
Yalnızca aşağıdaki kablo tipleri kullanılabilir: H07 RN-F,
H05 RN-F, H05 RR-F, H05 VV-F, H05 V2V2-F (T90),
H05 BB-F. Kabloya marka üzerinde belirtilen elektrik
yükünü kaldırabilecek uygun bir fiş takılmalıdır. Fişin
uygun bir prize yerleştirilmesi gerekir.
Bu cihazın şebeke kablosu üretici firma tarafından cihaz
ile birlikte verilmektedir. Şebeke kablosunu uygun bir
prize takarak kullanabilirsiniz.
Fırının elektrik bağlantısını direkt şebekeye yapmak
isterseniz şebeke hattı ile cihazın besleme kablosu
arasına normlara uygun ve fırının yükünü kaldırabilecek
temas aralığı en az 3 mm lik çok kutuplu bir anahtar
koymalısınız.
Kahverengi olan faz kablosu (fırının L bağlantı
paasından gelen) daima şebeke hattının fazına bağlı
olmalıdır.
Yeşil-sarı renkte olan toprak hattı kablosu herhangi bir
anahtarla kesintiye uğratılmamalıdır. Her durumda
elektrik besleme hattı hiçbir noktasında 50 ºC nin
üzerinde bir ısıya maruz kalmayacak şekilde
yerleştirilmelidir. Besleme kablosu değiştirileceği zaman
fırının yüküne uygun kesitli kablo kullanınız. Yeşil-sarı
olan topraklama kablosu diğer kaz ve nötr kablolarından
2 cm daha uzun olmalıdır.Bağlantı yapıldıktan sonra fırını
yaklaşık 3 dk çalıştırarak ısıtıcıları kontrol ediniz.
Üretici firma güvenlik norm ve standartlarına uymamaktan
doğabilecek her tür hasar ve zarara karşı hiçbir
sorumluluk kabul etmeyecektir.
Nötr
Faz
Toprak (Yeşil-Sarı)
Şekil 14
Minimum seviye ayarı
Ocakların minimum seviyesini ayarlamak için aşağıdaki
gibi hareket edin:
1Ocağı yakın.
2ğmeyi minimum konuma çevirin.
3ğmeyi çıkarın.
4 İnce bir tornavida ile, bypas vidasını ayarlayın (bkz.
Şekil 13). Doğal gazdan LPGye geçtiğinizde, şük
alev elde edilinceye kadar vidayı saat yönünde iyice
sıkın. LPG’den doğal gaza geçtiğinizde, şük alev
elde edilinceye kadar bypas vidasını çeyrek tur (1/4)
gevşetin.
5Son olarak, ğmeyi maksimum ( ) konumdan
minimum ( ) konuma hızlı bir şekilde çevirirken
ocağın sönüp sönmediğini kontrol edin.
Bu işlem, ocak belli bir yere yerleştirildiğinde veya tezgah
altına monte edildiğinde kolayca yapılabilir.
Bypas vidalarının çapları
Ocak mm’nin 1/100
cinsinden Ø bypas
Yardımcı 28
Yarı-hızlı 32
Hızlı 40
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22

Electrolux EKM6702 Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu