Philips HD9120 Kullanım kılavuzu

Kategori
Buharlı pişiriciler
Tip
Kullanım kılavuzu
104

Ürünümüzü satın aldığınız için teşekkür ederiz; Philips’e hoş geldiniz! Philips’in sunduğu destekten
faydalanabilmek için lütfen ürününüzü şu adresten kaydedin: www.philips.com/welcome.

A Kapak
B XL buhar haznesi
C Çıkarılabilir taban
D Buhar haznesi 3
E Çıkarılabilir taban
F Buhar haznesi 2
G Buhar haznesi 1
H Damla tepsisi
I Lezzet artırıcı
J Su girişi
K Su hazneli taban
L Buharla pişirme ışığı
M Buharda pişirme süresi ayar düğmesi
Önemli
Cihazı kullanmadan önce bu kullanım kılavuzunu okuyun ve gelecekte de başvurmak üzere saklayın.
Tehlike
- Tabanı kesinlikle suya batırmayın ve suda yıkamayın.

- Cihazı prize takmadan önce, üstünde yazılı olan gerilimin, evinizdeki şebeke gerilimiyle aynı olup
olmadığını kontrol edin.
- Cihazın şini sadece toprak hatlı bir prize takın. Fişin prize doğru takıldığından mutlaka emin olun.
- Cihazın şi, kordonu veya kendisi hasarlıysa kesinlikle kullanmayın.
- Cihazın elektrik kablosu hasarlıysa, bir tehlike oluşturmasını önlemek için mutlaka Philips’in yetki
verdiği bir servis merkezi veya benzer şekilde yetkilendirilmiş kişiler tarafından değiştirilmesini
sağlayın.
- Bu cihaz, güvenliklerinden sorumlu kişilerin nezareti veya talimatı olmadan, ziksel, sinirsel ya da
zihinsel becerileri gelişmemiş veya bilgi ve tecrübe açısından yetersiz kişiler tarafından (çocuklar
da dahil) kullanılmamalıdır.
- Küçük çocukların cihazla oynamaları engellenmelidir.
- Elektrik kablosunu çocukların ulaşabileceği yerlerden uzak tutun. Elektrik kablosunun cihazın
bulunduğu masanın veya tezgahın kenarından sarkmasına izin vermeyin.
- Donmuş kırmızı et, beyaz et veya deniz ürünlerini kesinlikle buharda pişirmeyin. Bu malzemeleri
buharda pişirmeden önce çözün.
- Buharlı yemek makinesini damla tepsisi olmadan kesinlikle kullanmayın; aksi takdirde cihazdan
dışarı sıcak su sıçrar.
- Orijinal tabanla birlikte sadece buhar haznesi 1, 2 ve 3 ile XL buhar haznesini kullanın.
- Elektrik kablosunu sıcak yüzeylerden uzak tutun.
Dikkat
- Başka rmalarca üretilmiş olan veya Philips’in özellikle önermediği aksesuar ve parçaları kesinlikle
kullanmayın. Bu gibi parçaları kullandığınız takdirde garantiniz geçersiz sayılacaktır.
- Cihazın tabanını yüksek sıcaklığa, sıcak gaza, buhara veya buharlı pişirici dışında diğer kaynaklardan
gelen aşırı ısıya maruz bırakmayın. Buharlı yemek makinesini, çalışan veya sıcak durumdaki ocak ya
da fırınların üzerinde veya yanında bırakmayın.
- Cihazın şini prizden çıkarmadan önce, her zaman kapalı olduğundan emin olun.
TÜRKÇE
- Cihazı temizlemeden önce, her zaman şini prizden çekin ve soğumaya bırakın.
- Bu cihaz yalnızca evde kullanıma yöneliktir. Cihazın uygun olmayan şekillerde, profesyonel ya da
yarı profesyonel amaçlarla veya kullanım talimatlarına uygun olmayan şekillerde kullanılması
durumunda, garanti geçerliliğini yitirecek ve Philips söz konusu zararla ilgili olarak her tür
sorumluluğu reddedecektir.
- Buharlı yemek pişiricisini sabit, yatay ve düz bir zemine yerleştirin, aşırı ısınmasını engellemek için
etrafında en az 10 cm boş alan bulunduğundan emin olun.
- 2 ve 3 numaralı buhar haznelerini çıkarılabilir tabanlarıyla birlikte kullanıyorsanız, tabanın yüksek
kenarının her zaman yukarı baktığından ve tabanın yerine kilitlendiğinden (‘klik sesi duyulur’) emin
olun.
- Buhar ile pişirme yaparken veya kapağı açtığınızda cihazdan çıkan sıcak buhara karşı dikkatli olun.
Yemeği kontrol ederken, her zaman uzun saplı mutfak aletleri kullanın.
- Kapağı çıkarırken her zaman dikkatli olun ve kendinizden uzak tutun. Çıkan buhar nedeniyle
yanmayı önlemek için, kapaktaki yoğuşmuş damlaların buharlı yemek makinesinin içine süzülmesini
bekleyin.
- Sıcak yemek karıştırırken veya hazneden çıkarırken buhar haznelerini her zaman saplarından
tutun.
- Yemek sıcak olduğu zaman, buhar haznelerini daima saplarından tutun.
- Buharlı yemek pişiricisini çalışırken hareket ettirmeyin.
- Buharlı yemek makinesi çalışırken üzerine doğru eğilmeyin.
- Cihazın sıcak yüzeylerine dokunmayın. Cihazın sıcak parçalarını tutmak için her zaman fırın
eldiveni kullanın.
- Cihazı, buhardan zarar görecek duvar, dolap vb. şeylerin yanına veya altına yerleştirmeyin.
- Cihazı patlayıcı ve/veya yanıcı buhar bulunan yerlerde çalıştırmayın.
- Tehlikeli bir durum yaratmamak için cihazı zamanlayıcı düğmesine veya uzaktan kumanda
sistemine bağlamayın.
- Su haznesinin içinde küçük bir süzgeç bulunmaktadır. Süzgeç yerinden çıkarılınca, çocuklar
tarafından yutulmasını önlemek için, çocukların erişemeyeceği bir yerde saklayın.
Otomatik kapanma
Ayarlanan buhar püskürtme süresi dolduğunda, cihaz otomatik olarak kapanacaktır.

Bu buharlı yemek makinesinde susuz kaynama koruması bulunur. Susuz kaynama koruması, cihaz su
haznesinde su olmadan çalıştırıldığında veya kullanım sırasında su bittiğinde cihazı otomatik olarak
kapatacaktır. Buharlı yemek makinesini yeniden kullanmadan önce 10 dakika soğumaya bırakın.
Elektromanyetik alanlar (EMF)
Bu Philips cihazı elektromanyetik alanlarla (EMF) ilgili tüm standartlara uygundur. Bu cihaz, gereği gibi
ve bu kılavuzdaki talimatlara uygun şekilde kullanıldığında, bugünün bilimsel verilerine göre kullanımı
güvenlidir.

1 Cihazı ilk kez kullanmadan önce, gıdayla temas edecek parçaları iyice temizleyin (bkz.’Temizlik’
bölümü)
2 Su haznesinin iç kısmını nemli bir bezle silin.

1 Cihazı, sabit, düz ve yatay bir zemin üzerine yerleştirin.
2 Su haznesini maksimum seviyeye kadar doldurun. Su haznesi tam dolu olduğunda, buharlı
pişirici yaklaşık olarak 1 saat buhar verebilir (Şek. 2).
Su haznesine sadece su doldurun. Hazneye baharat, yağ ve diğer maddeleri kesinlikle koymayın.
TÜRKÇE 105
3 Damla tepsisini tabandaki su haznesinin üzerine yerleştirin (Şek. 3).
Damla tepsisi olmadan cihazı kesinlikle kullanmayın.
4 İsterseniz, buharda pişmiş yemeklerinize daha fazla lezzet katmak için, lezzet artırıcının
üzerine kurutulmuş ya da taze ot ve baharat koyun (Şek. 4).
Kekik, kişniş, fesleğen, dereotu, köri ve tarhun, lezzet artırıcı üzerine koyabileceğiniz lezzetli ot ve
baharatlardan bazılarıdır. Tuz eklemeden lezzeti artırmak için bunlarla birlikte sarımsak, kimyon ve
yaban turpu da kullanabilirsiniz. 1/2 - 3 çay kaşığı kurutulmuş ot veya baharat kullanmanızı tavsiye
ederiz. Taze ot veya baharatlar tercih ediyorsanız, daha fazla miktarda kullanabilirsiniz.
Çeşitli yemekler için önerilen ot ve baharatlar için, ‘Yemek tablosu ve buharda pişirme önerileri’
bölümündeki tabloya başvurun.
İpucu: Ot ya da baharat kullanacaksanız, lezzet artırıcıyı ıslatmak için damla tepsisini sudan geçirin. Bu, ot
veya baharatların lezzet artırıcıdaki deliklerden düşmesini engelleyecektir (Şek. 5).
5 Buharda pişirilecek olan yiyecekleri bir ya da daha fazla buhar haznesine ve/veya XL buhar
haznesine yerleştirin (aşağıdaki ‘XL buhar haznesi’ bölümüne bakın).
İpucu: Buharda kolayca pişmesi için yumurtaları yumurta yuvasına koyun (Şek. 6).
6 Daha büyük parçaları ve daha uzun bir pişme süresi gerektiren yiyecekleri en alttaki buhar
haznesine yerleştirin.
7 Maksimum buhar akışına izin vermek için yiyecekleri yerleştirirken parçaların arasında
yeterince boşluk bırakın. Buhar haznelerine çok fazla yiyecek koymayın.
8 Damla tepsisinin üzerine bir ya da daha fazla buhar haznesi koyun. (Şek. 7)
Dikkat: Haznelerin düzgün bir şekilde yerleştiğinden ve sallanmadığından emin olun.
- 3 buhar haznesini birden kullanmak zorunda değilsiniz.
- Buhar hazneleri numaralandırılmıştır. Haznenin numarasını saplarında bulabilirsiniz. En üstte 3
numaralı buhar haznesi yer alır, 2 numara ortada, 1 numaralı buhar haznesi ise en altta yer
almaktadır.
- Buhar haznelerini sadece aşağıdaki sıraya göre yerleştirin: buhar haznesi 1, buhar haznesi 2, buhar
haznesi 3.
- 2 ve 3 numaralı buhar haznelerini çıkarılabilir tabanlarıyla birlikte kullanıyorsanız, tabanın yüksek
kenarının her zaman yukarı baktığından ve tabanın yerine kilitlendiğinden (‘klik sesi duyulur’) emin
olun (Şek. 8).
- Sadece 2 numaralı buhar haznesinin tabanını çıkardıysanız, 3 numaralı buhar haznesini en üste
koyabilirsiniz.
- İri malzemeli yemekler (örneğin mısır koçanı veya yer elması) pişirmek istiyorsanız, buhar
pişirme alanını genişletmek için 2 ve/veya 3 numaralı buhar haznelerinin tabanlarını
çıkarabilirsiniz (Şek. 9).
9 Kapağı en üstteki buhar haznesinin üzerine koyun (Şek. 10).
Dikkat: Kapak buhar haznesine düzgün yerleştirilmezse, yiyecek iyi pişmez.
XL buhar haznesi
XL buhar haznesi; çorba, güveç, lapa ve pilav ve diğer haznelerde pişirilmesi uygun olmayan başka
yiyecekler için tasarlanmıştır.
1 XL buhar haznesini aşağıdaki kombinasyonlarla birlikte kullanabilirsiniz:
- 1 ve 2 numaralı hazneler ya da 2 ve 3 numaralı hazneler (Şek. 11).
- 1, 2 ve 3 numaralı hazneler (Şek. 12).
Dikkat: XL buhar haznesi, yeterli alanı sağlamadığı için 1 numaralı buhar haznesinin üzerine
yerleştirilemez.
TÜRKÇE106
2 XL buhar haznesini 2 veya 3 numaralı buhar haznesinin üzerine yerleştirmeden önce, 2 ya da
3 numaralı buhar haznesinden tabanları çıkarmanız gerekmektedir.
İpucu: XL buhar haznesini kullanırken, XL buhar haznesini alüminyum folyoyla sararak buharda pişirme
süresini azaltabilirsiniz (Şek. 13).

1 Fişi prize takın.
2 Buharla pişirme süresi ayar düğmesini istediğiniz süreye ayarlayın (Şek. 14).
, Buharla pişirme ışığı yanacaktır.
, Yaklaşık 30 saniye sonra buharla pişirme başlar.
3 Buharda pişme süresi farklı olan yiyecekleri buharda pişirmek istediğinizde, pişme süresi en
uzun olan yiyeceği 1 numaralı hazneye koyun. Buharla pişirme süresi ayar düğmesini, daha kısa
pişirme süresini en uzun pişirme süresinden çıkartarak bulduğunuz süreye ayarlayın. Buharla
pişirme tamamlanınca, fırın eldiveni takarak kapağı dikkatlice açın ve pişme süresi daha kısa
olan yiyecekleri içeren 2 numaralı hazneyi 1 numaralı haznenin üzerine yerleştirin. Kapağı 2
numaralı haznenin üzerine kapatın ve buharda pişirme süresi ayar düğmesini ikinci yiyeceğin
pişme süresine ayarlayın.
Dikkat: Genellikle, en üst haznedeki yiyeceğin buharda pişmesi, aşağıdaki haznelere göre biraz
daha uzun sürer.
4 Çok miktarda yiyecek pişirecekseniz, buharda pişirme işleminin yarısında yiyecekleri karıştırın.
Bir fırın eldiveni takın ve uzun saplı bir mutfak aleti kullanın.
5 Buharla pişirme süresi dolunca bir uyarı sesi duyulur ve buharla pişirme ışığı söner.
6 Kapağı dikkatli bir şekilde çıkarın.
Kapağı çıkardığınızda cihazdan çıkan sıcak buhara karşı dikkatli olun.
Yanıklardan korunmak için, kapağı, XL buhar haznesini ve buhar haznelerini çıkarırken, fırın eldiveni
takın. Kapağı yavaşça çıkarın ve kendinizden uzak tutun. Kapaktaki yoğuşmuş damlaların buhar
haznesinin içine süzülmesini bekleyin. Yemeği buhar hazneden çıkarırken buhar haznelerini her zaman
saplarından tutun. Buhar haznesinden/haznelerinden yemek çıkarırken her zaman fırın eldiveni
giyin ve uzun saplı mutfak gereçleri kullanın.
7 Cihazın şini prizden çekin ve damla tepsisini çıkarmadan önce buharlı yemek makinesini
tamamen soğumaya bırakın.
- Cihazın diğer parçaları soğuduğu halde, su haznesi ve damla tepsisi içindeki su sıcak
olabileceğinden, damla tepsisini çıkarırken dikkatli olun.
8 Her kullanımdan sonra su haznesini boşaltın.
Dikkat: Daha fazla yiyeceği buharda pişirmek istiyorsanız, temiz su kullanın.

Cihazı temizlemek için bulaşık süngeri, aşındırıcı temizlik malzemeleri veya benzin ya da aseton
gibi zarar verebilecek sıvılar kullanmayın.
1 Cihazın şini prizden çıkarın ve cihazın soğumasını bekleyin.
2 Tabanın dış tarafını nemli bir bezle temizleyin.
Tabanı kesinlikle suya batırmayın veya musluk altında durulamayın.
Tabanı bulaşık makinesinde yıkamayın.
TÜRKÇE 107
3 Su haznesini ılık suyla ıslatılmış bir bez ve bir miktar bulaşık deterjanı kullanarak temizleyin. Su
haznesini temizlemek için içindeki süzgeci kaldırın, sonra temiz bir nemli bezle silerek
temizleyin.
Su haznesinin içindeki süzgeç yerinden çıkartıldığında, çocukların yutmasını engellemek için,
çocukların erişemeyeceği bir yere koyun.
4 2 ve 3 numaralı buhar haznelerinin tabanlarını çıkarın. Buhar haznelerini, XL buhar haznesini,
tabanlarını ve kapağı elde veya bulaşık makinesinde, kısa programda ve düşük sıcaklıkta
yıkayarak temizleyin.
Buharda pişirme hazneleri, XL buhar haznesi ve kapak sürekli bulaşık makinesinde yıkandığında,
renkleri bir miktar solabilir.
Kirecin temizlenmesi
Cihazı 15 saat kullandıktan sonra kireç çözme işlemi uygulamanız gerekir. Buharlı yemek pişirme
makinesinden en iyi performansı almak ve cihazın ömrünü uzatmak için, cihaza kireç çözme işleminin
düzenli olarak uygulanması önemlidir.
1 Su haznesini maksimum seviyeye kadar sirke (% 8 asetik asit) ile doldurun.
Başka tür bir kireç çözücü kullanmayın.
2 Damla tepsisini ve 1 numaralı buhar haznesini tabana düzgün şekilde yerleştirin (Şek. 7).
3 Kapağı 1 numaralı buhar haznesinin üzerine koyun (Şek. 10).
4 Fişi prize takın.
5 Buharla pişirme süresi ayar düğmesini 25 dakikaya ayarlayın.
Sirke kaynarken taşarak tabana akmaya başlarsa cihazı prizden çekin ve sirke miktarını azaltın.
6 Buharla pişirme süresi dolduktan sonra cihazın şini çekin ve sirkenin tamamen soğumasını
bekleyin. Ardından, su haznesini boşaltın.
7 Su haznesini soğuk su ile birkaç kez durulayın.
Dikkat: Su haznesinde hala kireç kaldıysa, işlemi tekrarlayın.
Saklama
1 Cihaza yerleştirmeden önce tüm parçaların temiz ve kuru olduğundan emin olun (bkz.
‘Temizleme’ bölümü).
2 2 ve 3 numaralı buhar haznelerinin tabanlarını takın.
3 3 numaralı buhar haznesini damla tepsisinin üzerine yerleştirin.
4 2 numaralı buhar haznesini, 3 numaralı buhar haznesinin içine yerleştirin. 1 numaralı buhar
haznesini, 2 numaralı buhar haznesinin içine yerleştirin. (Şek. 15)
5 XL buhar haznesini diğer buhar haznelerinin üzerine koyun.
6 Kapağı XL buhar haznesinin üzerine yerleştirin.
7 Kabloyu saklamak için, tabandaki kablo saklama bölmesine itin (Şek. 16).
Garanti ve servis
Servise ya da daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarsanız veya bir sorunla karşılaşırsanız, www.philips.com.tr
adresindeki Philips Internet sitesini ziyaret edin veya ülkenizde bulunan Philips Müşteri Merkezi ile
iletişim kurun (telefon numarasını dünya çapında geçerli garanti belgesinde bulabilirsiniz). Ülkenizde
bir Müşteri Merkezi yoksa, yerel Philips bayiine başvurun.
TÜRKÇE108
Çevre
- Kullanım ömrü sonunda, cihazı normal evsel atıklarınızla birlikte atmayın; bunun yerine, geri
dönüşüm için resmi toplama noktalarına teslim edin. Böylece, çevrenin korunmasına yardımcı
olursunuz (Şek. 17).
Sorun giderme
Bu bölümde, cihazda en sık karşılaşabileceğiniz sorunlar özetlenmektedir. Sorunu aşağıdaki bilgilerle
çözemiyorsanız, bulunduğunuz ülkedeki Müşteri Hizmetleri Merkezi ile iletişim kurun.
Sorun Nedeni Çözüm
Buharlı yemek
makinesi
çalışmıyor.
Buharlı yemek makinesi şe
takılmamıştır.
Fişi prize takın.
Su haznesinde yeterince su yoktur. Su haznesini doldurun.
Buharla pişirme süresi ayar
düğmesini, istenen buharda pişirme
süresine çevirmemişsinizdir.
Buharla pişirme süresi ayar düğmesini
istediğiniz süreye ayarlayın.
Buharla pişirme süresi ayar düğmesini
kullanarak bir süre ayarlamadınız.
Bir buharda pişirme süresi ayarlayın.
Bütün yiyecekler
pişmedi.
Buharlı yemek makinesindeki bazı
yiyecek parçaları diğerlerinden daha
büyüktür ve/veya daha uzun süre
buharda pişirilmeleri gerekir.
Buharla pişirme süresi ayar
düğmesini daha uzun bir süreye
ayarlayın.
Daha büyük parçaları ve daha uzun bir
pişme süresi gerektiren yiyecekleri en
alttaki buhar haznesine (1 numaralı)
yerleştirin.
Buhar haznelerine çok fazla yiyecek
konmuştur.
Buhar haznelerini aşırı doldurmayın.
Yiyecekleri küçük parçalara bölün ve
en küçük parçaları üste koyun.
Yiyeceklerin maksimum buhar akışını
alabilmesi için parçalar arasında
yeterince boşluk bırakın.
Cihaz yeterince
ısınmıyor.
Cihaza düzenli olarak kireç giderme
işlemi uygulanmamaktadır.
Cihazdaki kireci temizleyin. Bkz.
‘Temizleme ve bakım’ bölümü.

Aşağıdaki tabloda gösterilen buharda pişirme süreleri, sadece örnek amaçlıdır. Buharda pişirme
süreleri, malzemelerin büyüklüğüne, buhar haznesindeki yiyecekler arasındaki boşluklara, haznedeki
yiyecek miktarına, yiyeceğin tazeliğine ve sizin kişisel tercihlerinize göre değişebilir.
TÜRKÇE 109

Buharda pişirilecek
yemek
Miktar Lezzet artırıcı için önerilen
otlar/baharatlar
Buharda pişirme
süresi (dak)
Kuşkonmaz 400 g Oğulotu, defne yaprakları, kekik 13-15
Brokoli 400 g Sarımsak, kırmızı pul biber,
tarhun
16-18
Karnabahar 400 g Biberiye, fesleğen, tarhun 16-18
Tavuk letosu 250 g Köri, biberiye, kekik 30-35
Balık letosu 250 g Toz hardal, yenibahar,
mercanköşk
10-12
Pilav 200 gr - 40
(+300 ml su)
Çorba 250 ml Lezzet katmak için otlar/
baharatlar
12-16
Yumurta 6-8 - 15

Sebze ve meyveler
- Karnabahar, brokoli ve lahana saplarını kesin.
- Yapraklı ve yeşil sebzeler renklerini kolayca kaybettikleri için, bu yiyecekleri mümkün olan en kısa
sürede buharda pişirin.
- Donmuş sebzeleri buharda pişirmeden önce buzlarını çözmeyin.

- Az yağlı ince et parçaları, buharda pişirmek için en uygun yiyeceklerdir.
- Eti iyice yıkayın ve kurulayın, böylece etten damlayacak su miktarı minimum seviyede olacaktır.
- Eti her zaman başka yiyecek çeşitlerinin altına yerleştirin.
- Buharda pişirme makinesine koymadan önce, yumurtalara ufak bir delik açın.
- Donmuş kırmızı et, beyaz et ve deniz ürünlerini kesinlikle buharda pişirmeyin. Kırmızı et, beyaz et
ve deniz ürünlerini buharlı yemek makinesine koymadan önce tamamen çözülmesini bekleyin.
- Birden fazla buhar haznesi kullanıyorsanız, üstteki buhar haznesinde yoğuşan damlalar alttaki
buhar haznesine damlayacaktır. Farklı buhar haznelerindeki yiyeceklerin tatlarının birbirine
karışmasının lezzet açısından sorun yaratmayacağından emin olun.
- Yiyecek parçaları arasında boşluk bırakın. Daha kalın parçaları buhar haznesinin kenarlarına yakın
yerleştirin.
- Buhar haznesi çok dolu ise, buharda pişirme işleminin yarısında yiyecekleri karıştırın.
- Küçük miktarları pişirmek için gereken süre, büyük miktarlara göre daha kısadır.
- Sadece bir buhar haznesi kullanıyorsanız, buharda pişirme süresi 2 ya da 3 buhar haznesinin
kullanıldığı durumlara göre daha kısa olacaktır.
- En alt buhar haznesindeki yiyecek, üstteki buhar haznelerine göre daha hızlı pişecektir. Birden fazla
buhar haznesi kullanıyorsanız, yemeği fazladan 5-10 dakika daha pişmeye bırakın. Yemeye
başlamadan önce iyice pişmiş olduğundan emin olun.
- Buharda pişirme süreci boyunca yiyecek ekleyebilirsiniz. Eklenecek yiyecek daha kısa bir pişirme
süresi gerektiriyorsa, sonradan ekleyin. Yemeye başlamadan önce iyice pişmiş olduğundan emin
olun.
- Kapağı kaldırırsanız, buhar dışarı kaçar ve buharda pişirme süresi uzar.
TÜRKÇE110
- Yemek pişmemişse, daha uzun bir pişirme süresi ayarlayın. Bu durumda, su haznesine bir miktar
daha su koymanız gerekebilir.

- Kekik, kişniş, fesleğen, dereotu, köri ve tarhun, Lezzet Artırıcıya koyabileceğiniz ot ve baharatlardan
bazılarıdır. Tuz eklemeden lezzeti artırmak için bunlarla birlikte sarımsak, kimyon ve yaban turpu
da kullanabilirsiniz. 1/2 - 3 çay kaşığı kurutulmuş ot veya baharat kullanmanızı tavsiye ederiz. Taze
ot veya baharat kullanıyorsanız daha fazla kullanın.
Dikkat: Lezzet Artırıcıda kullanacağınız otlar ve baharatlarla ilgili bazı ipuçları için, bkz. yukarıdaki
buharda yemek pişirme tablosu.

- Daha fazla şeker eklemek yerine, tadını artırmak için tatlılara biraz tarçın ekleyin.

- Daha uzun bir pişirme süresi gerektiren bir çorba ya da güveç pişirirken, kapağı üzerine
kapatmadan önce XL buhar haznesini alüminyum folyoyla sarmanızı tavsiye ediyoruz.
- Tavuk suyu, kuskus, güveç hazırlamak ya da balık buğulama yapmak için XL buhar haznesini
kullanabilirsiniz.
- Ayrıca hazır çorbaları ısıtmak için de XL buhar haznesini kullanabilirsiniz.

Tarier için, lütfen tarif kitapçığına bakın veya www.philips.com/kitchen web sitemizi ziyaret edin.
TÜRKÇE 111
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128

Philips HD9120 Kullanım kılavuzu

Kategori
Buharlı pişiriciler
Tip
Kullanım kılavuzu