Moulinex YG2301 El kitabı

Tip
El kitabı

Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur:

53
52
GÜVENLİK ÖNERİLERİ
• Düşmesi ve üzerinde gönür hasar olması ya da cihazın
anormal çalışması halinde cihazı kullanmayın. Güvenliği
sağlamak amacıyla bu parçaların yetkili Servis Merkezi
tarafından değiştirilmesi gerekmektedir.
• Güç kordonu zarar görmüşse tehlikeden kaçınmak için üretici
rma, yetkili bir Satış Sonrası Servis veya bu niteliklere sahip
bir kişi tarafından değiştirilmelidir.
• Gözetim altında olmaları, cihazın güvenli şekilde kullanımına
ilişkin talimatlar verilmesi ve gerekli tehlikelerin anlaşılması
halinde cihaz 3 yaş ve üzeri çocuklar tarafından kullanılabilir. 8
yaş ve üzerinde olmadıkları ve gözetim altında
bulundurulmadıkları sürece temizlik ve kulla bakım
işlemleri çocuklar tarafından gerçekleştirilmemelidir. Cihazı ve
kordonunu 3 yaş altı çocukların eremeyeceği yerlerde
saklayın.
• Gözetim altında bulundurulmadıkları veya güvenlikten
sorumlu bir kişi tarafından cihazın kullanımına ilişkin talimatlar
verilmediği takdirde, bu cihaz ziksel engeli bulunan ya da
kısıtlı duyusal ve zihinsel becerilere sahip kişilerce
kullanılmamalıdır.
• Cihazla oynamaklarından emin olmak için çocuklan
gözetim altında tutulmalıdır.
• Isıtma elemanın yüzeyi cihazın kullanılmasının ardından artık
ısıya maruz kalır.
• Bu cihaz yalnızca evde, evsel amaçlarla kullalmak üzere
tasarlanmıştır. Cihaz ağıda belirtilen uygulamalarda
kullanılmalıdır ve mağaza, os ve diğer çalışma ortamlarının
personel mutfağı alanlarındaki kullanımlarda; çiftlik evlerinde
 
53
TANIM
KULLANIM ÖMRÜ SONA EREN ELEKTRİKLİ VEYA ELEKTRONİK ÜRÜN
A 2 bölümden oluşan kapak:
- Kapak A1: Ana kapak
- Kapak A2: İkinci kapak
B
Gövde
C 2 bölümden oluşan yoğurt kavanozları
- Cam kavanoz C1
- Tarihli kapak C2
D Arkadan aydınlatmalı elektronik
ekran
E Kumanda düğmeleri:
- Zaman ayarlama programlama
düğmesi E1
- Açma/kapama düğmesi E2
Çevre korumasına katılalım!
Cihazınız çok sayıda değerlendirilebilir veya geri dönüştürülebilir
materyal içermektedir.
İşlenme
si için cihazı bir to
plama noktasına veya yoksa yetkili bir servis
merkezine bırakınız.
kullamlarda; otel ve motel ile diğer konaklama
birimlerinde ve yatak - kahval hizmeti veren ortamlarda
müşteriler tarafından kullanımlarda garanti uygulanmaz
• Uyarı: Her türlü yanlış kullanım potansiyel yaralanmaya sebep
olabilir.
• Uyarı: Cihaz sıvıya batırılmamalıdır.
52
• Düşmesi ve üzerinde gönür hasar olması ya da cihazın
anormal çalışması halinde cihazı kullanmayın. Güvenliği
sağlamak amacıyla bu parçaların yetkili Servis Merkezi
tarafından değiştirilmesi gerekmektedir.
• Güç kordonu zarar görmüşse tehlikeden kaçınmak için üretici
rma, yetkili bir Satış Sonrası Servis veya bu niteliklere sahip
bir kişi tarafından değiştirilmelidir.
• Gözetim altında olmaları, cihazın güvenli şekilde kullanımına
ilişkin talimatlar verilmesi ve gerekli tehlikelerin anlaşılması
halinde cihaz 3 yaş ve üzeri çocuklar tarafından kullanılabilir. 8
yaş ve üzerinde olmadıkları ve gözetim altında
bulundurulmadıkları sürece temizlik ve kulla bakım
işlemleri çocuklar tarafından gerçekleştirilmemelidir. Cihazı ve
kordonunu 3 yaş altı çocukların eremeyeceği yerlerde
saklayın.
• Gözetim altında bulundurulmadıkları veya güvenlikten
sorumlu bir kişi tarafından cihazın kullanımına ilişkin talimatlar
verilmediği takdirde, bu cihaz ziksel engeli bulunan ya da
kısıtlı duyusal ve zihinsel becerilere sahip kişilerce
kullanılmamalıdır.
• Cihazla oynamaklarından emin olmak için çocuklan
gözetim altında tutulmalıdır.
• Isıtma elemanın yüzeyi cihazın kullanılmasının ardından artık
ısıya maruz kalır.
• Bu cihaz yalnızca evde, evsel amaçlarla kullalmak üzere
tasarlanmıştır. Cihaz ağıda belirtilen uygulamalarda
kullanılmalıdır ve mağaza, os ve diğer çalışma ortamlarının
personel mutfağı alanlarındaki kullanımlarda; çiftlik evlerinde

 
5554
TALİMATLAR
SÜT VE MAYA SEÇİMİ İÇİN PRATİK ÖNERİLER
YOĞURT YAPIMI
• İlk kullanımdan önce: Kavanozları (C1) ve
kapakları (C2, A1 ve A2) sabunlu sıcak su
ile veya bulaşık makinesinde yıkayınız.
Haznenin (B) içerisini temizlemek için,
süngerle silinmesi yeterlidir. Cihazın
gövdesini asla suya batırmayınız.
Kullanım esnasında: yoğurt yapma
makinesini çalışırken hareket
ettirmeyiniz, özellikle kapağını (A1)
açmayınız. Yoğurt makinesini titreşimli
(örneğin buzdolabı üzerine)
veya hava
akımının bulunduğu yerlere koymayınız.
Bu talimatlar uyulması, yoğurtlarınızı
başarıyla yapmanızı sağlayacaktır.
Yoğurtları hazırlamak in, bir litre süte ve
mayaya ihtiyacınız olacaktır.
1) SÜTÜN SEÇİMİ
- Daha pratik olması açısından, kaynama
gerektirmeyen tam yağsütü tercih edin
(yüksek sıcakkta sterilize edilmiş uzun
ömürlü süt veya süt tozu). Çiğ sütler (inek
sütü) veya pastörize sütlerin
kay
natılması
ve ardından soğutulması ve kaymakların
alınması in elekten geçirilmesi
gerekmektedir.
Hatırlatmalar:
- Yağlı sütten yapılan yoğurt daha katı ve
daha lezzetli olur.
- Çiğ veya pastörize tler daha fazla
vitamin ve aligo element içermektedir.
- Daha yoğun yoğurtlar elde etmek için, bir
litre süte 2 veya 3 çorba kaşığı süt tozunu
iyice karıştırarak ilave edebilirsiniz.
- Sütü oda sıcaklığında ve
ya haf ılık olarak
kullanın (37°C veya 40°C ısıtın). Sütü
doğrudan buzdolabından çıkararak
kullanmayın.
2) MAYA SEÇİMİ
Maya için üç seçenek bulunmaktadır:
- son kullanma tarihi mümkün olduğunca
uzak olan ve piyasada satılan bir yoğurttan
(tercihen tam yağlı sütten yapılmış olan).
- liyollenmiş kuru mayadan (eczanelerde
veya diyet ürünler satan bazı
mağazalardan satın alınır). Bu durumda,
mayanın kullanım kı
lav
uzu üzerinde
belirtilen etkileşim süresine uyunuz.
- sizin yaptığınız bir yoğurttan.
Önemli: İlk yoğurdumuzu yaptığımızda,
daha sonra yapacağımız yoğurtlarda
kullanmak üzere bu yoğurtlardan birini
saklamamız yeterlidir. te ve seçilen
mayalara göre 5 yoğurt yapımının ardından
hafçe etkisini kaybeden ve dolayısıyla
daha az sağlam bir sonuç elde edilmesine
sebep olan mayanın değiştirilmesi
gerekmektedir.
1) KARIŞIMIN HAZIRLANMASI:
- Bir litre sütü istediğiniz maya ile (yoğurt
veya liyollenmiş kuru maya), akıtmak için
ağzı olan bir kap içerisinde çok özenli bir
şekilde karıştırın. Karışım köpürmemesine
dikkat edin.
- İyi bir karışım elde etmek için, pürüzsüz bir
hamur kıvamı elde etmek için yoğurdu bir
çatal yardımıyla çırpın ve ardından
karışmaya devam ederek sütü ilave edin.
Eğer liyollenmiş bir maya ku
llanıyorsanız,
mayayı süte ekleyin v
e çok özenli bir
şekilde karıştırın.
 
55
- Karışımı kavanozlara (C1) paylaştırın.
- Kavanozları (C1), kapaksız (C2) olarak,
yoğurt makinesi içerisine yerleştirin.
- Kapağı (A1) yoğurt makinesi üzerine
koyun.
Pratik öneri: kavanoz kapaklarını (C2)
kapak A1 üzerine yerleştirin ve üzerine
kapak A2’yi kapatın (resme bakınız).
2) YOĞURT MAKİNESİNİN
ÇALIŞTIRILMASI:
- Yurt makinesinin şini elektrik prizine
takın. Ekranda yanıp sönen "00" ibaresi
görün
tülenir.
-
E1 düğmesi yardımıyla hazırlama süresini
seçin. Arzu edilen süre görüntülenene
kadar düğmeyi basılı tutun. Azami
programlama süresi 15 saattir. Zaman
ayarlama işleminin hızlandırılması için, E1
düğmesi üzerine 2 saniye boyunca sürekli
olarak basın.
- Ardından açma/kapama düğmesi (E2)
üzerine basın. Ekran açılır ve programın
başladığını haber verir.
- Programın süresi tamamlandığında
götergede "00"
ya
nıp söner ve sonra 5 kez
bip sesi tekrar eder,bu size programın sona
erdiğini belirtir (sesli sinyal açma/kapama
düğmesi üzerine basarak önceden
kapatılabilir).
- Cihazın şini elektrik prizinden çekin.
3) YOĞURTLARIN KALDIRILMASI:
- Yunlaşan vının kavanozlar (C1)
içerisine akmamasına dikkat ederek
kapakları (A1 ve A2) kaldırın.
- Her kapağın (C2) üzerinde yer alan manüel
tarih kaydedicisi yardımıyla
yoğurtların
son kullanım tarihini belirtin ; bunun için
kapağın üst kısmının arzu edilen rakam
ü
zerine doğru döndürülmesi yeterlidir.
- Kapakları (C2) cam kavanozlara (C1)
üzerine kapatın ve yemeden önce en 6
saat bekletmek üzere buzdolabına koyun.
Uyarılar:
- Doğal yoğurtların buzdolabında saklanma
süresi maksimum 7 gündür. Diğer tip
yoğurtların daha çabuk tüketilmeleri
gerekmektedir. Kapaklar üzerine yazı
lacak
olan son tüketim tarihi, sade bir yoğurt için
Ü
retim Günü + 7 şeklinde olacaktır.
- Cihazı asla buzdolabına koymayın.
TEMİZLİK
- Temizlemeden önce cihazın şini her
zaman elektrik prizinden çekin.
- Cihazın gövdesini asla suya daldırmayın.
Cihazın gövdesini nemli bir bez ve sıcak
sabunlu su ile temizleyin. Durulayın ve
kurulayın.
- Yoğurt kavanozları (C1) ve kapaklar (C2,
A1 et A2) bulaşık makinesinde
yıkanabilmektedir.
54
TALİMATLAR
SÜT VE MAYA SEÇİMİ İÇİN PRATİK ÖNERİLER
YOĞURT YAPIMI
 
5756
SIKÇA KARŞILAŞILAN SORUNLARA ÇÖZÜMLER?
SORUNLAR SEBEPLERİ ÇÖZÜMLER
Yoğurtlar çok sulu.
Yarım y veya yağsız n süt
tozu eklenmeden kullanılması
(tek başına kullanılan süt
proteinler açısından yeterince
zengin değildir).
1 kavanoz süt tozu yoğurdu
ekleyin (yağsız süt ile 2
kavanoz) veya yağsız süt ve
kavanoz yağsız t tozu
kullanın.
Mayalanma esnasında yoğurt
yapma makinesinin hareket
ettirilmesi, darbelere veya
titreşime maruz kalması.
Çalışırken yoğurt yapma
makinesini kımıldatmayın (bir
buzdolabı üzerine koymayın).
Maya etkinliğini kaybetmiş. Mayayı veya yoğurt markasını
değiştirin.
Yoğurdunuzun veya
mayanızın son kullanma
tarihini kontrol edin.
Yoğurt yapma makinesi
çalışması esnasında açılmış.
Çalışması sona ermeden
kavanozları çıkarmayın ve
yoğurt yapma makinesini
açmayın (yaklaşık 8 saat).
Çalışması esnasında yoğurt
yapma makinesini hava
akımlarından uzak bir yerde
muhafaza edin.
Mayalama süresi çok kısa. Birinci çalışma döngü
ardından ikinci bir çalışma
döngüsü başlatın
Yoğurt kapla yıkanmamış/
durulanmamış.
Hazırladığınız karışımı kaplara
dökmeden önce, kapların
sımlarında bulaşık deterjanı
izinin, temizlik maddesinin
veya kirin bulunmadığından
emin olun.
Yoğurda katılan meyveler Meyveleri yoğurda katmadan
önce pişirin veya komposto
veya reçel kullanmayı tercih
edin (ortam sıcaklığında). Çiğ
meyveler, yoğurdun iyi bir
şekilde oluşmasını önleyen
asitlere neden olurlar.
Yoğurtlar çok ekşi. Mayalanma süresi çok uzun. Bir sonraki mayalama
esnasında mayalanma süresini
azaltın.
Fermantasyon sonunda,
yoğurdun yüzeyinde (serum
adı verilen) yapışkan bir sıvı
oluştu.
Aşırı fermantasyon. Fermantasyon süresini azaltın
ve/veya süt tozu ekleyin.
 
57
EĞER CIHAZINIZ ÇALIŞMIYORSA NE YAPILMALIDIR?
TARİFLER
- Öncelikle elektrik bağlantısını kontrol
edin.
Tüm talimatları izlediniz ve cihazınız hala
çalışmıyor mu? Tüm problemleriniz için
satış sonrası servisi arayabilir veya
groupeseb.com internet sitemizi ziyaret
edebilirsiniz.
AROMALI YOĞURTLAR
SURUPLU YOĞURTLAR
1 litre süt, 1 doğal yoğurt veya 1 paket
maya.
• Meyve şurupları (nar, portakal, kara
üzüm, limon, mandalina, çilek,
frenküzümü, arpa, frambuaz, orman
çileği, muz, yabanmersini, kiraz...) :
5 çorba kaşığı.
• Çiçek şurupları (gül, menekşe,
yasemin,
sandal ağacı): 4 çorba kaşığı.
• Nane şurubu: 4 çorba kaşığı.
Yoğurdu veya mayayı bir kaba boşaltın.
Üzerine şurubu ekleyin ve karışımı bir
çatalla sürekli karıştırarak sütü azar azar
ilave edin. Karışımı kavanozlara koyun ve
kavanozları da yoğurt makinesi içerisine
yerleştirin (8 saat).
PİŞMİŞ MEYVELİ YOĞURTLAR
REÇELLİ YOĞURT
1 litre süt, 1 doğal yoğurt veya 1 paket
maya, 4 çorba kaşığı çok katı olmayan ve
meyve taneleri veya meyve parçaları
içeren: yabanmersini, ayı üzümü, ravent,
zencel, çilek, portakal marmeladı.
Reçeli biraz sütle çırpın. Yoğurdu veya
mayayı ekleyin. İyice karıştırın, ardından
kalan sütü ekleyin.
Karışımı kavanozlara koyun ve kavanozları
da yoğurt makinesi içerisine yerleştirin
(8 saat).
Çeşit: iki tabakalı bir yoğurt yapmak
istiyorsanız kavanozların dibine reçel
koymanız yeterlidir. Ardından süt/yoğurt
veya süt/maya karışımını çok dikkatli bir
şekilde kavanozlara koyun. Ardından
kavanozları da yoğurt makinesinin içerisine
yerleştirin (8 saat).
56
SIKÇA KARŞILAŞILAN SORUNLARA ÇÖZÜMLER?
 
5958
VANİLYALI YOĞURT
70 cl yağlı süt, 20 g yarım yağlı süt tozu,
1 doğal yoğurt veya 2 paket maya, 80 g
şeker, 30cl sıvı krema,
1 tutam vanilya.
Kremayı ısıtın ve vanilyayı ve şekeri ekleyin.
Şekerin erimesi ve vanilya tanelerinin
sağılması için iyice karıştırın. Bunları
kaldırın.
Yoğurdu (veya mayayı) yavaş yavaş
ekleyeceğiniz süt ile karıştırın, Kremayı
karıştırarak süt/yoğurt veya süt/maya
karışımına ekleyin ardından süt tozunu
ilave edin. Bu karışımı kavanozlara dökün
ve kavanozları da yoğurt makinesine
yerleştirin (8 saat).
 
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148
  • Page 149 149
  • Page 150 150

Moulinex YG2301 El kitabı

Tip
El kitabı
Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur: