58
C SÜT
6 1 litre süte ihtiyacınız olacaktır.
7 Tam yağlı süt, az yağlı sütten daha koyu yoğurt oluşturur.
8 Daha da koyulaştırmak için, sıvı süte 8 yemek kaşığına kadar süt tozu ekleyebilirsiniz.
9 Sulandırılarak hazırlanan süt tozu veya koyulaştırılmış süt de kullanabilirsiniz.
C HAZIRLAMA
10 Cihazı sabit, düz, ısıya dayanıklı bir zemin üzerine yerleştirin.
11 Hava akımı olmamalı, sarsıntıdan ve güneş ışığından korunmalıdır.
12 Kap ve kapakları yıkayın, durulayın ve kurutun.
C YOĞURT YAPIMI
13 Yoğurt mayasındaki bakterilerle etkileşime girmemeleri için, sütteki bakterileri öldürmelisiniz.
14 Sütü ısıtırken, yoğurt mayasının oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
15 Sütü bir tencereye koyun ve sürekli karıştırarak orta ateşte kaynama noktasının hemen altına
gelene dek ısıtın.
16 Tencerenin kenarlarında küçük kabarcıklar oluşmaya başladığında, tencereyi ateşten alın.
17 Sütün 37°C - 45°C arasına gelene dek soğumasını bekleyin.
18 Yoğurt mayasını süte karıştırarak ekleyin.
19 İyice karıştırın, aksi taktirde yoğurt topak topak olacaktır.
20 Karışımı kaplara dökün.
21 Kapların kapaklarını kapatmayın.
C CIHAZI ÇALIŞTIRMA
22 Cihazın fişini, elektrik prizine takın.
23 Kapağı çıkarın.
24 Dolu kapları (kapakları olmadan) tabandaki deliklere yerleştirin.
25 Kapağı tekrar yerleştirin.
26 3 düğmesine basın. Lamba yanacaktır.
27 Zamanlayıcıyı ayarlamak için h (saat) ve min (dakika) düğmelerini kullanın.
28 10 saatle başlamanızı öneririz, sonra damak zevkinize, beğendiğiniz yoğurt türüne ve
kullanılan süte uygun ayarı bulmak için denemeler yapın.
29 v düğmesine basın.
30 Cihaza müdahale etmeyin ve sarsmayın.
31 Zamanlayıcı 0 kademesine doğru geri saymaya başladığında, bip sesi duyulacak ve ardından
ısıtıcı ve lamba kapanacaktır.
C BİTTİ Mİ?
32 3 düğmesine basın.
33 Kapağı çıkarın.
34 Yoğunlaşma sularının kapaklardan kaplara damlamamasına dikkat edin.
35 Yoğurdu kontrol edin.
a) Yeterince katı değilse, Adım 25'e geri dönebilir ve birkaç saat daha sıcak tutabilirsiniz.
b) Tamamen sıvı halde olması, gereğinden fazla pişirilmiş olduğunu gösterir.
• Lezzeti yerindeyse, ayran yapımında kullanılabilir.
36 Yoğurdu tatlandırmak istiyorsanız, kaplara bir miktar meyve şurubu veya doğranmış meyve
ilave ederek yavaşça karıştırın.
37 Kapların kapaklarını kapatın ve servis yapmadan önce en az iki saat buzdolabında bekletin.
C TEMİZLİK VE BAKIM
38 Cihazın fişini prizden çekin ve soğumaya bırakın.
39 Tüm yüzeyleri nemli bezle silin.
40 Çıkarılabilen parçaları elde yıkayın.