Tefal YG500132 Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
42
TR
GÜVENLİK ÖNERİLERİ
Bu chazı lk kez kullanmadan önce bu talmatları okuyun. Bu talmatlara
uyulmaması üretc frmanın sorumluluğunu ortadan kaldırır ve garanty geçersz
kılar.
Düşmüşse ve üzerinde görülebilir hasarı varsa
veya yanlış çalışıyorsa bu cihazı kullanmayın.
Güvenlik nedenlerinden ötürü, bu parçalar yetkili
bir servis merkezinde değiştirilmelidir.
Potansiyel tehlikeleri önlemek için, elektrik
kablosu hasarlıysa, üretici tarafından, yetkili bir
satış sonrası servis merkezi çalışanı veya başka
kalifiye bir teknisyen tarafından değiştirilmelidir.
Bu cihaz, yetişkinlerin gözetiminde veya
emniyet tedbirleri alındıktan ve potansiyel
tehlikelerden haberdar edilmesinin ardından
3 yaş ve üstü çocuklar tarafından kullanılmaya
uygundur. Çocukların en az 8 yaşında ve yetişkin
gözetiminde olmadıkça temizlemesine ve bakım
yapmasına izin vermeyiniz. Cihazı ve kablosunu
üç yaşın altındaki çocukların ulaşamayacağı bir
yerde saklayınız.
Bu cihaz, fiziksel, duyusal veya zihinsel engelli
kimseler (çocuklar dahil) tarafından veya
yetişkinlerin gözetiminde olmadan ya da
güvenliğinden sorumlu biri tarafından önceden
doğru talimat verilmeden yeterli tecrübe
43
ve bilgiye sahip olmayan kişiler tarafından
kullanılmak üzere tasarlanmamıştır.
Çocuklar, aleti kullanmadıklarından emin olmak
için her zaman gözetim altında tutulmalıdırlar.
Kullanımdan sonra, ısıtma cihazının yüzeyi hala
sıcak olacaktır.
Bu cihaz sadece evde ve evsel amaçlar için
kullanım için tasarlanmıştır. Cihaz mağaza
personeli, ofisler ve diğer işletmeler ve kuruluşlar,
çiftlikler veya otellerde, motellerde veya yatak
ve kahvaltı, öğrenci yurdu ve pansiyon gibi
diğer ticari işletmelerdeki mutfak tesislerinde
kullanılıyorsa, servis merkezinde hizmet alamaz
ve tamir işleri garanti kapsamında olmayacaktır,
Uyarı! Bu cihazın yanlış kullanılması kişisel
yaralanmalara neden olabilir.
Uyarı! Bu cihazı suya daldırmayın.
44
AÇIKLAMA
TAVSİYELER
1 Şeaf kapak
2 Yoğurt makinesinin tabanı
3 Ev yapımı lor peyniri yapmak için 1
litrelik kap
4 Peynir suyunu süzmek için süzgeç
5 Kabın kapağı
6 Cam kavanozlar
7 Kavanoz kapakları
8 Yoğurt düğmesi
9 Lor peynir düğmesi
10 LCD ekran
11 Sürenin ayarlanması: “-” düğmesi
12 Sürenin ayarlanması: “+” düğmesi
İlk kullanımdan önce
Yoğurt makinesini paketinden çıkarın, hem cihazın dışındakiler hem de cihazın
içindekiler olmak üzere tüm çıkartmaları sökün. - Şek.1.
Lor peyniri yapmak için cam kavanozları veya kabı sıcak sabunlu suda veya bulaşık
makinesinde yıkayın - Şek. 2
Yoğurt makinesinin içini yıkamak için basit bir sünger kullanın, (lütfen chazı
çzebleceğ veya hasar verebleceğ çn süngern sert tarafını kullanmayın).
Aşındırıcı temizleyiciler kullanmayın. Cihazın tabanını asla suya daldırmayın - Şek. 3.
Cam kavanozların kapaklarını (7) ve şeaf kapağı (1) bulaşık maknesnde
yıkamayın.
Yoğurt maknesn kullanılırken
Cihazı bir yerden başka yere taşımayın ve cihazı kullanırken kapağı açmayın. Yoğurt
makinesini, titreşimli bir yerde (örneğin, buzdolabının üstünde) veya hava akımı olan
yerlerde kullanmayın. Bu öneriler, harika yoğurtlar ve ev yapımı peynirler yapmanıza
yardımcı olacaktır.
Çalışma şlem tamamlandıktan sonra
Fermantasyon işleminin sonunda, kapağın üzerinde yoğuşma meydana gelebilir. Bu
durumda, kapağı biraz kaldırın ve yatay olarak tutarak lavabonun üzerine çevirin.
Cam kavanozları dondurucuya veya mikrodalgaya koymayın
Yoğurt ve lor peynr çn:
Haff, kontrollü ısı ve uzun sürel fermantasyon - şte sır bu!
Bu ürünler deal sıcaklıkta belrl br sürede pşrdğnz zaman, malzemelernz
yoğurt veya lor peynrne dönüşecektr
45
MALZEMELER
En iyi sonuçları elde etmek için aşağıdaki kurallara uyun:
Süt
Kullanacağımız en y süt türü nedr?
Aksi belirtilmedikçe tüm tarier inek sütü için geçerlidir. Alternatif süt çeşitlerini
de kullanabilirsiniz: örneğin soya sütü, koyun veya keçi sütü, ancak bu durumda
fermantasyon için gerekli süre kullanılan süt türüne göre değişiklik gösterebilir.
Çiğ süt, uzun bir raf ömrü olan ultra yüksek sıcaklıktaki süt ve yukarıdaki süt türleri yoğurt
makinenizde kullanılabilir:
Kaynama gerektrmeyen tam yağlı br sütü seçn (uzun br raf ömrüne sahp süt
veya toz süt). Çğ (taze) veya pastörze edlmş sütün kaynatılması ve ardından
soğutulması ve köpüğünün alınması gerekr.
sıvı yoğurt koyu yoğurt
yarım yağlı süt tam yağlı süt çiğ süt
Raf ömrü uzun sterl süt: Ultra yüksek sıcaklıkta süt kullandığınızda, daha yoğun
yoğurtlar elde edersiniz. Yarım yağlı süt kullanırsanız, yoğurdunuz daha ince bir
kıvamda olur. Yarım yağlı süt kullanıyorsanız, bir fincan süt tozu ekleyebilirsiniz.
Pastörze süt: Bu süt türü sterilize edilmemiştir. İlk önce kaynatın ve ardından yoğurt
makinesinde kullanmadan önce soğumasını bekleyin. Bu süt en yüksek yağ içeriğine
sahip yoğurt ve üstünde ince bir köpük tabakası elde edilmesini sağlar. Pastörize
sütten elde edilen yoğurt, yoğurt mayası olarak tekrar kullanılmamalıdır.
Çğ süt (çftlk sütü): Çiğ sütün kaynatılmasına dikkat edin. İyice kaynatma önerilir.
Çiğ sütü kaynatmadan kullanmak tehlikeli olabilir. Sütü kaynattıktan sonra, yoğurt
makinesinde kullanmadan önce soğumasını bekleyin. Çiğ sütten elde edilen yoğurdu
bir yoğurt mayası olarak tekrar kullanmamalısınız.
Süt tozu: kullandığınızda, yoğurdunuzun yağ içeriği çok yüksek olur. Paketteki
talimatları takip edin.
Enzm (yoğurt mayası) seçm
a) Yoğurtlar çn:
Şunlarla yoğurt yapablrsnz:
Kısa raf ömrüne sahip marketten satın alınan doğal yoğurt (doğal yoğurt - çlek
veya meyveler çermeyen yoğurt) . Bu yoğurt, daha yoğun kıvamlı bir yoğurt
yapmanıza izin veren daha aktif enzimler içerir.
Toz maya. Toz maya kullanıyorsanız, paketin üzerinde önerilen etkinleştirme
süresine uyduğunuzdan emin olun. Bu toz mayaları süpermarketlerde, eczanelerde
ve bazı sağlık ürünleri mağazalarında bulabilirsiniz.
Ev yapımı yoğurdunuz - bu yoğurt doğal ve taze hazırlanmış olmalıdır. Bu işleme
mayanın geri dönüşümü denir. Bir mayayı 5 kez tekrar kullanırsanız, içindeki aktif
enzimler tükenir ve onunla her ne yaparsanız daha ince bir kıvamda olacaktır. Bu
46
nedenle, marketten satın alınan yoğurt veya toz maya kullanarak yeni bir maya
yapmanızı öneririz. Bir mayayı ne kadar tekrar kullanabileceğinizin sayısı, yoğurdun
marketten satın alınması veya ev yapımı olması durumuna değil, kullandığınız
yoğurdun ne kadar taze olduğuna bağlıdır.
b) Dğer fermente süt ürünler çn: lor peynr
Maya: Maya olarak sadece lor peynir kullanın.
Lmon suyu: Fermente süt ürünleri yapmak için süte bir çorba kaşığı limon suyu ilave
edin.
ya da
peynr altı suyu bazlı maya: Eğer limon suyu kullanmayı tercih etmiyorsanız birkaç
damla peynir altı suyu mayası ekleyin (peynir altı suyu eczane veya süpermarketlerden
satın alınabilir).
En iyi sonucu elde etmek için, kısa raf ömrü olan bir lor peyniri kullanın.
Ne zaman şeker eklemelsnz?
a) Yoğurtlar çn:
Yaptıktan sonra yoğurtlarınıza şeker ekleyebilirsiniz veya süte işleme başlamadan
önce enzimlerle birlikte şeker ekleyebilirsiniz (1 litrelik yoğurtta 80 g'dan fazla şeker
olmamalıdır). Daha sonra, şeker tamamen çözülene kadar karışımı karıştırın.
b) Lor peynr çn:
Yaptıktan sonra lor peynirinize şeker ekleyebilirsiniz veya süte işleme başlamadan önce
enzimlerle birlikte şeker ekleyebilirsiniz (1 litrelik lor peynirinde 80 g'dan fazla şeker
olmamalıdır). Daha sonra, şeker tamamen çözülene kadar karışımı iyice karıştırın.
YOĞURT YAPIMI
8 kavanozluk br part nasıl yapılır
Br ltre süte htyacınız olacak - tam yağlı süt en iyisidir, ve bir mayaya ihtiyacınız
olacak (bkz. “Malzemelerin seçilmesi”).
Maya olarak yoğurt kullanmaya karar verrsenz: İyi sonuçlar almak için biraz süt
ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam elde edilinceye kadar yoğurdu çatal veya çırpıcı ile
hafifçe çırpın. Sonra kalan sütü ilave ederken karıştırmaya devam edin.
Karışımı 8 kavanoza dökün.
Pşrme şlemnn etknleştrlmes
Karışımı içeren kavanozları yoğurt makinesinin tabanındaki yuvalara koyun ve
kavanozların kapaklarını takmayın - Şek. 4
Şeaf kapağı yoğurt makinesine takın - Şek. 5
Yoğurt makinesini açın - Şek. 6 : Ekranda yanıp sönen "06 h" işaretini göreceksiniz -
Şek. 7.
Zamanlayıcıyı doğru fermantasyon süresine ayarlamak için + ve - düğmelerini kullanın
- Şek. 8.
Seçmek için "Yogourt" (yoğurt) düğmesine basın - Şek. 9. Yoğurt için çalışma süresi
başlayacaktır.
47
"Yogourt" düğmesine bastıktan sonra, seçtiğiniz modun etkin olduğunu gösteren bir
ışık yanacaktır - Şek. 9 .
İşlem için çalışma süresi boyunca fermantasyon süresini + ve - düğmelerine basarak
değiştirebilirsiniz Şek. 8. Seçiminizi teyit etmeniz veya devam etmekte olan işlemi
durdurmanız gerekmez.
Mayalama süres
Yoğurt, temel bileşenlere ve hedeediğiniz sonuçlara bağlı olarak 6 ila 12 saatlik
fermantasyon süresine ihtiyaç duyar.
sıvı yoğurt koyu yoğurt
yumuşak ekş
6sa 7sa 8sa 9sa 10sa 11sa 12sa
Çalışma şlemn ve soğutmayı sona erdrme
Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra cihaz otomatik olarak kapanır ve ışık söner - Şek.
12.
Birkaç dakika sonra, ekranda 00 görürsünüz ve birkaç dakika içinde ekran kapanacaktır
- Şek. 13.
Pişirme tamamlandıktan sonra kavanozların kapaklarını takın ve yoğurt soğuyana
kadar en az 4 saat buzdolabında bekletin - Şek. 14.
Depolama
Doğal yoğurdu buzdolabında 7 günden fazla saklamayın. Diğer yoğurt türleri için
(meyve, aromalı) maksimum saklama süresi 5 gündür.
LOR PEYNİRİ NASIL HAZIRLANIR
Karışımı hazırlama
1 litre tam yağlı süt alın (malzemelerin seçilmesi bölümüne bakın).
100 g taze lor peyniri alın.
İyi sonuçlar almak için biraz süt ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam elde edilinceye
kadar lor peynirini çatal veya çırpıcı ile hafifçe çırpın. Sonra kalan sütü ilave ederken
karıştırmaya devam edin.
Bir çorba kaşığı limon suyu (VEYA 6 damla peynir altı suyu) ekleyin ve karıştırmaya
devam edin.
Peynir altı suyu için süzgeci kaba yerleştirin ve alt konumda (süzgeç kabının altına
değecek şekilde) yerleştirildiğinden emin olun.
Pişirme tamamlandıktan sonra peynir altı suyunu almanıza izin verecek şekilde "üst"
konumuna getirilebilmesine izin verecek şekilde süzgecin saplarının seviyesinin
altında olmasına dikkat ederek karışımı kaba dökün.
Chazın çalıştırılması
Kabı bütün halde (süzgeç ile birlikte), kapaksız olarak cihazın tabanına yerleştirin - Şek. 10.
Şeaf kapağı yoğurt makinesine takın - Şek. 11
48
Yoğurt makinesini açın - Şek. 6 : Ekranda yanıp sönen "06 h" işaretini göreceksiniz -
Şek. 7.
Zamanlayıcıyı doğru fermantasyona ayarlamak için + ve - düğmelerini kullanın - Şek. 8.
Seçmek için "Cottage Cheese" (lor peyniri) düğmesine basın - Şek. 12 .
"Cottage Cheese" düğmesine bastıktan sonra, seçtiğiniz modun etkinleştirildiğini
belirten bir ışık yanacaktır.
Lor peyniri yapma işlemi başlayacaktır.
İşlem için çalışma süresi boyunca fermantasyon süresini + ve - düğmelerine basarak
değiştirebilirsiniz Şek. 8. Seçiminizi teyit etmeniz veya devam etmekte olan işlemi
durdurmanız gerekmez.
Mayalama süres
Ürüne (lor peynirine) ve tarife bağlı olarak, fermantasyon süresi 12 ila 16 saat arasında
değişebilir.
yumuşak lor peyniri yoğun lor
peyniri
yumuşak ekş
12sa 13sa 14sa 15sa 16sa
İşlemn Sonu
Fermantasyon işlemi tamamlandıktan sonra cihaz otomatik olarak kapanır ve ışık söner.
Ekranda 00 görürsünüz ve birkaç dakika içinde ekran kapanacaktır - Şek.13.
Suyu alma ve yapılan ürünlern saklanması ve soğutulması.
Lor peynr
Soğuttuktan sonra, süzgeci saplarından tutarak kaldırın (üst konum) ve süzgeçte
yarım tur döndürerek sıvı alma konumunda olmasını sağlayın – Şek. 15 15 dakika bu
konumda bırakın, ardından peynir altı suyunu* alın - Şek. 16 (ne kadar çok peynr altı
suyu* süzersenz peynrnz o kadar kuru olacaktır).
Süzgeci kabın içindeki alt konuma getirin - Şek. 17 ve kapağı üzerine yerleştirin Şek. 18
Lor peynirinin katılaşması için kabı en az 4 saat buzdolabında bekletin - Şek. 14
Servis etmeden önce, peyniri karıştırın ve pürüzsüzleştirin.
* Ekşi süt ürünleri yaptığınızda, sütlü peynir altı suyu (veya sadece peynir altı suyu)
adı verilen bir sıvı elde edilir. İstediğiniz kadar katı hale getirmek için lor peynirden
süzdüğünüz bu sıvı, sizin için kötü değildir. Aslında yüksek bir mineral içeriğine sahiptir.
İşlemn Sona Ermes
Ekşi süt ürünlerinizi soğuk bir yerde saklayın. Onları yapıldıkları tarihten itibaren 7 gün
içerisinde tüketin.
49
BAKIM VE KULLANIM
Temizlemeden önce yoğurt makinesini kapattığınızdan emin olun - Şek.19.
Cihazı asla suya daldırmayın - Şek. 3. Cihazı temizlemek için nemli bir bez (ya da
sünger) ve sabunlu su kullanın. Cihazı iyice kurutun veya silin - Şek. 20.
Kavanozları, 1 litrelik kap, süzgeç ve kabın kapağını ılık sabunlu suda veya bulaşık
makinesinde yıkayın ve parçaları sabun veya bulaşık yıkama sıvısı ile yıkadıktan sonra
akan suyun altında iyice durulayın. – Şek. 21.
Cam kavanozların kapaklarını (7) ve yoğurt makinesinin şeaf kapağını (1) bulaşık
makinesinde yıkamayın – Şek. 22.
Tabanın iç kısmını yıkamak için bir sünger kullanın - Şek. 20.
50
SIKÇA SORULAN SORULAR
Yoğurdun y olmasını sağlamak çn en y süt türü nedr?
Yoğurdunuz için en iyi sonuçları elde etmek istiyorsanız tam yağlı yüksek ultra-yüksek
sıcaklıklı sütü kullanmanızı öneririz.
Sahp olduğum sütün yarım yağlı olması durumunda kullanablr mym?
Evet, yarım yağlı sütü kullanabilirsiniz, ancak yoğurdunuz daha az koyu olacaktır. Daha
kıvamlı olması için süt tozu ekleyebilirsiniz.
Nasıl br maya kullanmalıyım?
Maya olarak markette satılan kısa bir raf ömrüne sahip yoğurtları, ev yapımı yoğurtları
veya süt tozunu kullanabilirsiniz.
Lor peyniri yapmak için, kısa bir raf ömrüne sahip taze lor peyniri kullanın ve bir çorba
kaşığı limon suyu (veya 6 damla peynir altı suyu mayası) ilave edin.
Pşrme şlem tamamlandıktan hemen sonra yoğurt buzdolabına konmalı mı?
Bu gerekli değildir. Makineyi gece çalıştırdıysanız, yoğurdu soğutmak için sabaha kadar
bekleyebilirsiniz. Pişirme işleminin bitmesini beklemek zorunda değilsiniz.
Bazen kapağında yoğuşma oluyor. Ne yapmalıyım?
Bu normaldir. Programın sonunda, yoğuşma çok fazla ise, eğmemeye çalışarak kapağı
kaldırın ve lavabonun üzerinde ters çevirin. Böylece pişirme esnasında yoğurdun
üzerine kazara birkaç damla buharın düşmesini önlemiş olursunuz.
Bütün kavanozları doldurmam gerekyor mu?
Hayır, gerekmez. İstediğiniz kadar kavanozu doldurun.
Şeker ne zaman eklemelym? Yoğurdu pşrmeden önce veya sonra?
Pişirme işlemini başlatmadan önce maya ile birlikte yoğurta şeker ekleyebilirsiniz.
Yoğurdu tüketmeden önce şeker, bal, vanilya şekeri ve şurup ekleyebilirsiniz.
Nefs yoğurt yapma konusundak önernz nedr?
Yoğurdunuzun koyu ve pürüzsüz olduğundan emin olmak için, karışıma eklenen tüm
malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
Gerçekten meyve yoğurtlarını sevyorum. Yoğurda taze meyve ekleyeblr mym?
Taze meyvelerde bulunan asit yoğurdun kesilmesine neden olabilir, bu yüzden reçel,
meyve püresi ya da karışık meyve kullanmanızı öneririz. Servis yapmadan önce
yoğurda taze meyve ekleyebilirsiniz.
Daha koyu yoğurt nasıl yapablrm?
Bir yoğurdun ne kadar koyu olduğunu etkileyen üç faktör vardır: Kullanılan sütün türü,
fermantasyon süresi ve maya. Daha koyu yoğurtlar için tam yağlı süt kullanın ya da
karışımınıza tam yağlı süt tozu ekleyin. En iyi fermantasyon sonuçları için markette
satılan kısa raf ömrüne sahip olan yoğurtları kullanın. Fermantasyon ne kadar uzun
olursa, yoğurt o kadar koyu olur.
Ev yapımı yoğurdu ne kadar süreyle saklayablrm?
Yoğurdu veya lor peynirini buzdolabında 7 günden fazla saklamayın.
51
SORUN GİDERME
SORUNLAR POTANSİYEL NEDENLER SORUN GİDERME
Yoğurt veya ekşi süt
ürünleri çok ince.
Sorun şu olabilir:
Yarım yağlı süt kullanıyorsunuz
ve süt tozu eklemiyorsunuz
(kullandığınız süt protein
açısından yeterince zengin
değil).
Kuru tam yağlı süt ekleyin (yoğurt
kavanozlarını ölçü bardağı olarak kullanın
ve 1 bardak veya yağsız süt ise 2 bardak
ekleyin) veya tam yağlı süt kullanın.
Pişirme işlemi sırasında yoğurt
makinesi hareket ettirildi,
sallandı veya titreşime maruz
bırakıldı.
Çalışırken cihazı hareket ettirmeyin.
Yoğurt makinesini buzdolabının üzerine
koymayın.
Maya artık aktif değil. Maya olarak kullandığınız yoğurt/peyniri
değiştirin.
Maya veya yoğurt/lor peynirinizin son
kullanma tarihini kontrol edin.
Isıl işlem görmüş bir lor peyniri
kullandınız. Sadece az miktarda
aktif enzim içeriyor.
Maya olarak 100 g lor peynir kullanın.
Pişirme işlemi sırasında yoğurt
makinesi açıktı.
Kavanozları çıkarmayın ve pişirme bitene
kadar cihazı açmayın (yaklaşık 8 saat).
Bu işlem sırasında, kapanana kadar hava
akımından uzak tutun.
Fermantasyon yeterince uzun
sürmedi.
Fermantasyon süresini artırmak için "+"
düğmesine basınız.
Pişirme işleminden önce
yoğurt/lor peynirine meyve
ilave edildi.
Meyveyi pişirin veya reçel kullanın.
Kavanozlar düzgün yıkanmadı. Kavanozları elde veya bulaşık
makinesinde yıkayın.
Karışımı kavanozlara dökmeden önce,
kavanozlarda bulaşık yıkama sıvısı
kalıntısı, temizlik maddesi veya kirletici
madde olmadığından emin olun, çünkü
bu fermantasyon işlemini etkiler.
Yoğurt çok ekşi. Fermantasyon süreci çok uzun
sürdü.
Bir sonraki yoğurt yapma işlemi için
fermantasyon süresini azaltın.
Fermantasyon
işleminin sonunda
yoğurdun yüzeyinde
veya yanlarında
yarı saydam bir sıvı
(peynir altı suyu adı
verilen) oluştu.
Fermantasyon çok kuvvetliydi. Fermantasyon süresini kısaltın ve/veya süt
tozu ekleyin.
52
SORUNLAR POTANSİYEL NEDENLER SORUN GİDERME
Fermente süt
ürünüm ekşi veya
güçlü bir limon
tadı var.
Hazırlama sırasında çok fazla
limon suyu veya peynir altı
suyu ilave edilmiş.
Fermantasyon için eklediğiniz limon suyu
veya peynir altı suyu mayasının başlangıç
miktarını, nihai ürünün tadına zarar
vermeyecek şekilde fermantasyon için
yeterli miktarda ayarlayın.
Yoğurt makinesi
çalışmıyor.
Cihaz fişe takılmamış. Cihazın çalışan bir prize bağlı olduğundan
emin olun.
Yoğurt makinesi
fişe takılmış ama
çalışmıyor.
Teknik sorunlar olabilir. Bu durumda, yoğurt makinesini satın
aldığınız mağazayla iletişime geçmenizi
veya üreticinin onayladığı servis
merkezlerinden birine götürmenizi
öneririz.
Nihai sonuç olmadı. Belki de yanlış programı
seçtiniz.
Yapmaya çalıştığınız şey için doğru
programı seçtiğinizden emin olmak için
kontrol edin.
Yanlış programı
seçtiniz.
Seçiminizi iptal etmek için ilk bastığınız
program düğmesine birkaç saniye basılı
tutun.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53

Tefal YG500132 Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu